Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-09, 10:14   #241
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

moni_ka.g ja Cię kochana pocieszę moje dziecie nie śpi chyba że jak jest na wyjeździe to wtedy raz drzemka ok 3 godziny a tak też nie śpi.
Anielka chodzi spać coraz poźniej nie mam siły na początku usypiała o 21 później 22 a ostatnio 23 i w dzień śpi po 2 godziny łącznie drzemek 15-30 minutowych najczęsciej przy cycku.
Już myślałam że ona chora ale zadowolona najedzona znowu w ciągu mc poszła 1 kg do góry bo ma już 7 kg. A w nocy hmm śpi zależy od nocy albo wstanie raz, innej dwa razy później 5-6 razy to bardzo różnie i nie można nic przewidzieć.

GĄBKA do kąpieli - my nie używałyśmy i nie używamy od początku jest tak że na dno pielucha flanelowa lub tetrowa pod główkę druga złożona w kosteczkę po każdej kąpieli wyprana ręcznie i raz na parę dni dorzucania do prania w danym kolorze

pieluchy - my używamy pampersy białe i huggisy jeszcze przewinęły się w między czasie zielone pampersy.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:17   #242
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ooo a jakie? bo tez szukam fajnych rajtuzkow/kalesonek na zime
Z tej aukcji dokładnie. Fajne są, lekko elastyczne i jak się naciągną nawet to nie prześwitują.

http://allegro.pl/super-legginsy-raj...480045650.html
Stary 2013-09-09, 10:17   #243
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dla wszystkich chorowitek przesyłam dużo zdrówka

aa i zapomniałam się pochwalić, że dziś nowy level zaliczony- stopa w buzi

aa i chyba jestem patologikos też bo dałam dziecku chrupkę kukurydzianą
ad 1 - dziekujemy, ja sie dzis obudzialam z katarem - ale tylko w 1 dziurce

ad 2 -

ad 3 - a tam Patologios - ja ost tez dalam :P kawałeczek jak paznokiec, mial frajde bo dawno tak nie memlał buzia i zyje.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Mimo wszystko zrobiłam chlebek
A nawet pochwalę się nim i ciastem wczorajszym Pyyyychaaaa...
eeeeeeeee zostało jeszcze troszke ciasta ...??

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
z pełnym to napewno wróci
hehe nio pewnie tak :P

ok ide poczyatc coscie tam napisały

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:17   #244
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
za bioderka,
Jak będzie duży to przynajmniej nikt mu nie podskoczy

Cytat:
Pochwalę się właśnie był listonosz, zamówiłam na ALL 3 pary takich śmiesznych kalesonek rajtuzowych, super są ze zwierzakami na pupci - osiołek, świnka i lew( jak babcia kupiła rajtuzy i nam przyniosła to TŻ powiedział że Tomek nie baba i w rajtkach chodzić nie będzie ). No ale kalesony mogą być
Daj linka
Cytat:
hmm... no Marcel juz od dluzszego czasu mowil takie mammm mammm mammm - ale tylko przed spaniem, jak byl zmeczony.
A tak to w ciagu dnia tak piszczy sobie i wydaje dzwieki licze, ze to skok i na dniach nadrobi
Mój mamamaememme woła w nocy jak chce jeść
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
aj tam, zacznie chodzić biegać to będzie szczuplak
Ale on wcale nie wygląda grubo, a może tylko dla mnie

A i zapomniałam się pochwalić jaki Adaś był grzeczny u lekarza. Jak pan doktor mu jeździł tą głowicą po bioderkach to go tak rozbawiło, że dostał napadu śmiechu. Później jak mu sprawdzał zakres ruchu nóżek to już piszczał ze śmiechu. Lekarz powiedział, że nie widział jeszcze takiego wesołego dziecka Także syn rozbawił swoim chichotem lekarza, pielęgniarkę i jeszcze ludzi w kolejce

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:20   #245
Luna0
Zakorzenienie

ale mi się dziecko ruchliwe zrobiło.. na kolanach nie usiedzi, na rękach też bo wszystko chce zobaczyć, dotknąć, porwać

Mam pytanie, z tych moich głupkowatych bo Kamilek z tego co was czytam jest małym ponurakiem nie wiem jak moge go rozgadać, czy rozśmieszyc? Jest jakis sposób czy to taki typ? (ja z TŻ wiecznie uśmiechnięci) Kamilek uśmiecha sie jak ktoś chwile do niego pogada (do mnie i do TŻ często na sam widok) ale są to sekundowe uśmiechy, cięzko zdjęcie zrobić. A chichra się tylko przy podrzucaniu, łaskotaniu itp czyli takich większych zabawach Ogólnie nie jest bardzo radosnym dzieckiem, ale jest bardzo grzeczny

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Ale powiem Wam, że wcześniej niezaleznie od tego ile Leo spal w dzień - wieczorami próbowałam go usypiac o tej samej porze. Ale to własnie nie zdało egzaminu Teraz juz wiem, że na noc zaśnie nie wcześniej niż 3,5-4h po ostatniej drzemce. Tak więc jesli misie w ciagu dnia obudzi o 15stej to wiem, że przed 19stą trzeba szykować kapiel. A jesli zdarzy sie tak, że popołudniowa drzemka sie przesunie i budzi się dopiero o 17stej to wiem, że wczesniej niż o 21szej nie padnie::
My mamy odwrotnie, każdy mi ciągle ględzi "śpi, no to w nocy da wam popalić" a Kamilek ma to gdzieś, o 20 chodzi spać, czy wybudzony o 19:30 na kąpiel czy nie spi od 15 i tak ładnie o 20 zasypia i śpi do rana, tak samo z jedzeniem, czy zje dwa cyce i butle czy tylko pare łyków cyca i zaśnie-budzi się rano. U nas nie ma zależności

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
chwalę się Karolem tylko nagrałam odwrotnie wiec obrócić sobie laptopy
https://plus.google.com/u/0/photos/1...02209599357954
Nie musiałabym nawet patrzeć żeby brawa bić

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Maluda, moja babcia mówiła:nudzisz się?to się rozbierz się popilnuj ubrańa tak serio to maluszka masz na koloniach też?
aaaaa do dziś nienawidze tego wrednego tekstu

Cytat:
hehe ja też gdzie nie pójde czy pokój czy łazienka czy gdzie kolwiek zawsze robote widzę::
Ja to samo, nawet jak w lustro patrzę

Cytat:
aa i zapomniałam się pochwalić, że dziś nowy level zaliczony- stopa w buzi:

BYou- mojej dziś nie męczyłam zdjęciami tylko brzdąca od kuzynki
a z ta gąbką to faktycznie masz rację; napisane jest też żeby ją przed każdą kąpielą wyparzyć.. ciężko ją wykręcić, to jest minus.. ale zobaczymy jak długo nam posłuży..

aa i chyba jestem patologikos też bo dałam dziecku chrupkę kukurydzianą::

Ja też używam gąbki, lubie i używam od początku wiadomo co jakiś czas trzeba wymienić

Cytat:

dla naszych półroczniaków Michałka,Kacperka i Karolka
polejmy coli

a u nas dziś druga rocznica

przykro mi

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Małpka, Karol jest WIELKI. Ale na bank na dopalaczach

Synek podczas rannego karmienia usiadl mi przy cycku. w szoku byłam. on na podlodze przymiarek nawet nie robi, nie jest podciagany do siadu. a tu nagle myk, i siadl mi na kolanach chyba taki gadżet dla matki na półroczku

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Ja jak w nocy kładę się koło Róży do karmienia, to jeszcze zanim się położę, podciągam koszulę, a Róża wtedy głowę do góry podnosi leżąc na boku, szuka cycka i się przysysa sama.
Mój to samo

Cytat:

ja seksik oznaczam "S" (z czasów dłuuuuugich starań mi zostało )
rozwalasz mnie, Ty chyba kalendarzyk nosisz przypięty do paska, albo czoła

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

Dziś byliśmy na kontroli bioderek (ostatniej). Od razu rzuciło mi się w oczy, że te wszystkie dzieciaczki w kolejce to takie małe, a mój taki dorodny wśród nich. Lekarz przywitał nas słowami: "ojej, a ile to wielkie dziecko ma?". Zaczynam się naprawdę martwić, że moje dziecko zawsze będzie takie największe i później dzieci będą mu dokuczać...
Nie przejmuj się, mój tez się tak w oczy rzucał teraz sie nie rzuca bo wszyscy widzą że ma 8 miesiący i tyle. Wczesniej bylo widać że maluszek po ruchach a teraz jest duży tylko jeszcze nie siedzi

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:21   #246
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Z tej aukcji dokładnie. Fajne są, lekko elastyczne i jak się naciągną nawet to nie prześwitują.

http://allegro.pl/super-legginsy-raj...480045650.html
hehe fajne
daj znac jak sie nosza, czy dziecko sie w nich nie za bardzo rozgrzewa

Cytat:
A i zapomniałam się pochwalić jaki Adaś był grzeczny u lekarza. Jak pan doktor mu jeździł tą głowicą po bioderkach to go tak rozbawiło, że dostał napadu śmiechu. Później jak mu sprawdzał zakres ruchu nóżek to już piszczał ze śmiechu. Lekarz powiedział, że nie widział jeszcze takiego wesołego dziecka Także syn rozbawił swoim chichotem lekarza, pielęgniarkę i jeszcze ludzi w kolejce
faaajnie
Stary 2013-09-09, 10:27   #247
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość

ja ostatnio też dołączyłam o grona odchudzających się od poniedziałku

za stópkę
Ożesz Ty patologikosie
I jak reakcja na chrupkę? Zastanawiałam się ostatnio czy Nikosiowi nie dać, żeby sobie memłał ale bałam się, że się zakrztusi kawałkiem
jak dobrze ze nie jestem sama :P

co do chrupka - ja odłamałam kawałek - zmoczyłąm kropelka wody i mu dałam juz taki miekki - ale byłą radocha o byla.

Cytat:

dla naszych półroczniaków Michałka,Kacperka i Karolka
polejmy coli

a u nas dziś druga rocznica
yeeyeeeeeeee - aaaaaaa !!! Sto Lat

Cytat:
Taki sobie. Przystojniejszy był pan ratownik
ciemna srubka - ze tez umiem pływac, chociaz czy by mu sie chcialo takiego wieloryba wyciagac

Cytat:

klask i: za wizyte.

''nadrobilam'' - ale lece bo Milus sie obudzil dzis spalismy az uwaga 1,15h - a trza isc do tesco
chociaz pogoda barowa za okenm, siedziaalbymw domu - ale coz przejde sie - yhmm jzu to wiedze te8km spaceru ahaha

do pozniej.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-09, 10:28   #248
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, z tych moich głupkowatych bo Kamilek z tego co was czytam jest małym ponurakiem nie wiem jak moge go rozgadać, czy rozśmieszyc? Jest jakis sposób czy to taki typ? (ja z TŻ wiecznie uśmiechnięci) Kamilek uśmiecha sie jak ktoś chwile do niego pogada (do mnie i do TŻ często na sam widok) ale są to sekundowe uśmiechy, cięzko zdjęcie zrobić. A chichra się tylko przy podrzucaniu, łaskotaniu itp czyli takich większych zabawach Ogólnie nie jest bardzo radosnym dzieckiem, ale jest bardzo grzeczny
hmmm... moj chyba podobnie jak u Was, usmiecha sie bardzo duzo, do nas, do obcych, usmiech ma wtedy jak przyklejony do buzki
ale na glos smieje sie tylko jak mocno go zabawiam, a i tak repertuar mu sie chyba nudzi, bo co go jeszcze kilka dni rozmieszalo, teraz juz go nie rusza
Stary 2013-09-09, 10:30   #249
monnagiovanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Jestem skonana, dziewczyny... Synuś dziś nam cały dzień koncert urządzał, nie mam pojęcia, co jest grane... Pomagało tylko zainteresowanie Krzysia CZYMŚ, ale i tak na to nie było na długo... czytaliśmy książeczki, nosiliśmy (to chyba najbardziejpomagało, ale ile można nosić 7,5 kg..? ), był na macie, na bujaczku, w łóżeczku, bawił się różnymi zabawkami - i co chwila RYK. Ale taki serio RYK, ze łzami i czerwoną buzią, że bębenki pękały. Na spacerze + zakupach było ok, nawet zasnął w wózku... Po przyjściu do domu znów to samo... Ale po kąpieli i jedzonku zasnął od razu,bez najmniejszego piśnięcia. Nie wiem, co to było, ale umieram ze zmęczenia...
U nas identycznie, a co najlepsze to już trwa ze 2 tygodnie, mały w ogóle prawie nie chce bawić się sam, nie poleży spokojnie ani w łożeczku ani na macie, trzeba go non stop zabawiać, bo inaczej kwęka strasznie.

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
hejka,

mam pytanko, moje dziecko nie zrobilo kupki juz 2,5 dnia prawie, martwie sie tz kupil jakis syropek, ale nie wiem, pierwszy raz sie nam to zdarza, baczki puszczal wczoraj i dzisiaj i nic, pampersy sa tylko mokre.. martwic sie?
O, widzę że już były odpowiedzi, ale właśnie jak puszcza bączki, a pampersy mokre, to chyba nie ma się czym martwić. Co prawda my już tylko na mm, ale też w pewnym momencie nastąpiła zmiana z kupek codziennych na kupki rzadziej, tzn. nawet co 4 dni.

A my mamy już drugiego zęba Obok tamtej jedynki wyszła druga dolna, na razie takie maciupkie są
Stary 2013-09-09, 10:38   #250
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
A my mamy już drugiego zęba Obok tamtej jedynki wyszła druga dolna, na razie takie maciupkie są
Gratulacje
Stary 2013-09-09, 10:39   #251
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Moderna u nas mała odkryła nóżki ale jakoś ich nie chwyta ani do buźki nei wkłada o tak pare dni próbowała chwycić a później o nich zapomniała.
Natomiast woli patrzeć w sufit i gadać przy tym wymachując rączkami i bijąc się po brzuszku aż echo idzie
Miała też taki etap jak zaczęła gugać to po jakimś czasie chyba z 3 tygodnie nic i po tej przerwie nawija nieźle

Malpko padłam Karolek jest mistrz

jolanT podziwiam Cię że odważyłaś się dać chrupkę kukurydzianą, bo ja bym się nie odważyła one lubią się przyklejać do podniebienia i bała bym się że może się zadławić czy coś u nas póki co samo mleczko a nasze dzieciaczki prawie w tym samym wieku.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:40   #252
Tajgusia
Raczkowanie

Hej, widzę że w moich bólach nie jestem sama. Od wczoraj chorujemy! Katar przyniosła córa w piątek, mnie od wczoraj tak boli gardło, że zupełnie zaniemówiłam a w nocy rozchorował się Mikuś. Mały chrumka, krztusi się, charczy więc chyba też boli go gardło a my na czwartek jesteśmy zapisani na szczepienie więc nie wiem czy go pediatra dopuści jak się u niego rozwinie...a i tak jesteśmy już 2 tyg.po terminie bo wyjechaliśmy nad morzeCo do kupek to mały kilka razy zrobił co trzeci dzień ale 3 tygodni to raczej bym się bała No i u nas też tak jest, że małego trzeba non stop zabawiać bo sam się sobą nie zajmie
Tajgusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:43   #253
BYou
MBZ♥

Dragusiu, bardzo mi przykro

OTJ my gdzie nie pójdziemy to słyszę: ale Ona jest duża/długa nie przejmuję sięjuż...

ELuśka podpinam się pod wypowiedzi Dziewczyn

Pani mi się z tym kalendarzem na maksa kojarzysz
dla TOrreska

Luna zależy od kontekstu w jakim jest to wypowiadaneu nas też jak znajomi słyszą ile Roszpunka śpi to słyszmy tekstyoo to po nocce a gó..o prawdabo i tak śpi
Co do rozśmieszania to nie wiem czy się coś da zrobićmoże taki ma charakter

Klementyna

Maria, za basenzazdrościmy

Moderna u nas było podobniejak byl etap pisków to gugania było mało bądź wcaleale to wrócilo i teraz od rana słychać:plaplapla, dadadadada itp

gratulujemy miesięcznic i nowych umiejętności

Roszpunce zaczynąją się krecić włoski po bokach

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Jola, patologikosiechrupkę?

Monna za ząbek

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:44   #254
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:

dla Adasia

Cytat:
hehe fajne
daj znac jak sie nosza, czy dziecko sie w nich nie za bardzo rozgrzewa
Dam znać. Trochę odstraszały mnie te sztuczne domieszki do bawełny ale zobaczymy jak Tomkowi podejdą. Tyle że jeszcze trochę za długie, na zimę będą w sam raz.

Cytat:
U nas identycznie, a co najlepsze to już trwa ze 2 tygodnie, mały w ogóle prawie nie chce bawić się sam, nie poleży spokojnie ani w łożeczku ani na macie, trzeba go non stop zabawiać, bo inaczej kwęka strasznie.

za ząbki
Ok, spadam. Może wieczorem zajrzę jeszcze. Trzeba coś ugotować a tak mi się nie chce ...
Pozdrawiamy
Stary 2013-09-09, 10:48   #255
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna u nas było podobniejak byl etap pisków to gugania było mało bądź wcaleale to wrócilo i teraz od rana słychać:plaplapla, dadadadada itp
ooo dzieki czyli to przejsciowe
Stary 2013-09-09, 10:49   #256
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:49   #257
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Dam znać. Trochę odstraszały mnie te sztuczne domieszki do bawełny ale zobaczymy jak Tomkowi podejdą. Tyle że jeszcze trochę za długie, na zimę będą w sam raz.
no wlasnie ten akryl mnie troche martwi czekam na relacje
Stary 2013-09-09, 10:53   #258
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Proszę bardzo

Co do diety ja jeszcze nie rozszerzam ale przeglądałam też poradnik z Bobovity i wydaje się być ok. Ale może doświadczone mamy coś podpowiedzą.

Nie podciągaj, samo usiądzie. A tak myślę teraz czy 4,5 mies.dziecko można na kolanach sobie sadzać ale podtrzymywać go i opierać o siebie? I pod paszki trzymać i do góry podnosić?

A z pracą nie zazdroszczę

Pochwalę się właśnie był listonosz, zamówiłam na ALL 3 pary takich śmiesznych kalesonek rajtuzowych, super są ze zwierzakami na pupci - osiołek, świnka i lew( jak babcia kupiła rajtuzy i nam przyniosła to TŻ powiedział że Tomek nie baba i w rajtkach chodzić nie będzie ). No ale kalesony mogą być
pochwal sie jakie, mam tez plan cos cieplego kupic.

ja klade u siebie na brzuszku i podnosze tez tak jak piszesz ..opieram czasem o siebie
Cytat:

i wielkie za siad

ja się wzoruje tym schematem. tylko gluten juz podaje od miesiaca a sloiki zaczynam od skończonego 6
ja wlasnie musze pomyslec jak ten gluten, tam ladnie pisza... kleik napierw a pozniej kaszki

Cytat:
ooo a jakie? bo tez szukam fajnych rajtuzkow/kalesonek na zime
tez chce linka
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:06   #259
alliw
Zadomowienie

Witam się

Cytat:
Mój Królewicz w nowej bryce (Alliw - Maclaren techno xt)
dzięki

Cytat:
chwalę się Karolem tylko nagrałam odwrotnie wiec obrócić sobie laptopy
https://plus.google.com/u/0/photos/1...02209599357954
cudowne dziecko!

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A JA jutro juz do pracy pęłna gębą...dobrze, ze nie pupą, albo łydką... 3majcie kciui za mnie i za KAcpra!! dobrej nocy
powodzenia

Cytat:
Synek podczas rannego karmienia usiadl mi przy cycku. w szoku byłam. on na podlodze przymiarek nawet nie robi, nie jest podciagany do siadu. a tu nagle myk, i siadl mi na kolanach chyba taki gadżet dla matki na półroczku

Cytat:
super są takie wesołe dzieciaczki

Najlepsze życzenia dla Kacperka, Karolka i Michałka

Zdrówka dla chorujących mam i dzieciaczków

za nowe umiejetności i zęby

Luna, w końcu nie pojechałam do tego h&m.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-09, 11:30   #260
jolanT
Zadomowienie

witam!

my dziś po szczepieniu, ojj był ryk.. na szczęście już nie pamięta, piszczy i bawi się

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
jolanT właśnie pasemka to moda 2013 tylko że one obecnie noszą nazwę ombre coś tam coś tam, własnie ostatnio u fryzjerki oglądałam katalog i zdjęcia odpowiednio do roku jakie ombre i obecnie takie wyglądające na pasemka grube
widziałam na necie, nawet fajnie to wygląda

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
za stópkę
Ożesz Ty patologikosie
I jak reakcja na chrupkę? Zastanawiałam się ostatnio czy Nikosiowi nie dać, żeby sobie memłał ale bałam się, że się zakrztusi kawałkiem
trzymała sobie w rączce, włożyła do buzi i memłała; chrupek się rozpuszczał i coś tam zjadła ale więcej było na ubraniu i obok buźki

Cytat:
teraz bedzie ciezko pieluched zmieniac bo stopa bedzie ciagle w buzi hehe u nas tak jest
normalnie mały pudzian rośnie z Karolka! szok!
podczas zmiany pieluchy jeszcze nogi w buzi nie było, tylko jak się bawi w łóżeczku i skarpeta ciągle mokra!

Oldzinx
piękny nowy avatar

Cytat:
Hej hej

Marcelek na razie łapie stopki w raczki, jak myslicie daleko mu jeszcze do wkladania ich do buzki?

Dziewczyny, jak Wasze malenstwa zaczely piszczec i sie chichrac to nadal gugaja? Bo zauwazylam, ze moj chyba juz nie guga, tak mi sie wydaje
lada dzień i pewnie wszystkie dzieci ze stóką w buzi będą rozrabiać
moja guga dalej; przez jeden dzień zapomniała o piszczeniu ale na drugi znowu sobie przypomniała
sama kiedyś pisałaś, że dzieci lubią zapomnieć o czymś a potem to wraca ze zdwojoną siłą więc Marcelek jak zacznie to Cię zagada

Cytat:
brawo

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
jolanT podziwiam Cię że odważyłaś się dać chrupkę kukurydzianą, bo ja bym się nie odważyła one lubią się przyklejać do podniebienia i bała bym się że może się zadławić czy coś u nas póki co samo mleczko a nasze dzieciaczki prawie w tym samym wieku.
tak jak wyżej pisałam rozmemłała ją sobie; no i oczywiście bacznie się przyglądałam.. moja tyle śliny produkuje, że wszystko się "zmieliło" wiem wiem, że suche ale tak jak mówię- baczna uwaga rodzicielska

Strippi
odezwij się co tam u lekarza

Eluśka
schemat w załączniku, może się przyda; dostałam od położnej..
(Despa miałam Ci wysłać przed urlopem ale zabyłam, przepraszam)
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf schemat.pdf (815,7 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: pdf schemat1.pdf (723,8 KB, 30 załadowań)

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:37   #261
jolanT
Zadomowienie

aa i wszystkiego najlepszego dla solenizantów

dzięki za opinie o gąbce
ja zawsze też na pieluszce kładłam wcześniej..

i dziękujemy za miłe komentarze w klubie
(Dragusia- odpisałam- z C&A jest ta bluza od Ewy- już za mała niestety )

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:38   #262
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Brawo za ząbki.kl aski:

U nas są póki co bardzo twarde dziąsła, jak synek palucha mojego wcina to mam wrazenie ze zabek jest.. hmm ale wszystko w swoim czasie..

JolanT dziękuję..

Mój synek skończy 12 5 miesiecy.. patrze na ten schemat bobovity: czy ja dobrze go rozumiem..
https://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/assets/Uplo...ie-piersia.pdf
w 5 miesiacu mozna podawac kaszki, przeciery z warzyw i owocow...

Do tej pory jedlismy marchewke, brokul, zupke jarzynowa, kalafior, jablko, banan z jablkiem.. smakowal najbardziej brokul chyba hehe. mam ziemniaka z marchewka, groszek, gruszkę.

Chce dac kleik i kaszke ale nie wiem jakie proporcje hmm.. podpowiedzcie.:pro si:
Stary 2013-09-09, 11:47   #263
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hejka!

Cytat:
też właśnie chcę jaśniejsze..
kto mi powie co jest modne tego sezonu na głowie? ;> pasemka są passe? słyszałam, że teraz pół głowy jeden kolor, pół inny.. (tzn góra- dół, nie prawa-lewa)
czarny-biały jak Cruella De Mon

Cytat:
1. Niby tak. Ale ona zasypia z kciuczkiem. Ten kciuk jej niedługo odpadnie.

2. A widzicie? Jeeeny, już się boję. Mnie też pewnie nie wyjdzie. Może jednak inny prezent dla TŻ wymyslę.
1. Mój też nie chciał smoka, ale kupiłam mu chicco http://www.ceneo.pl/19808446 i zassał! Aż za bardzo go polubił, bo czasem w nocy się budzi i drze o smoka.
2. To proponuję seks. Masz większą pewność, że wyjdzie, a nie jak z ciastem
Cytat:
Córko, high five-ja też antytalent ciastowy
High 5!!!

Cytat:
w starych księgach piszą, że jak chce się mieć syna to kobieta musi mężczyznę za prawe jajko poczas stosunku trzymać nic tam o plemnikach i żywotności nie ma-jakeś herezje siejesz

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ciekawe, która mama chlopaka ię przyzna że trzymała....(w sumie lepsze jajo w garści niż wróbel na dachu)

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Czyli da się samemu ściągnąć, nie trzeba iść do kosmetyczki na ściąganie?
Jeden odpadł, resztę sama zdjęłam bez żadnego uszczerbku dla paznokci. Łatwo schodziły, jak naklejki.

Załączam Ci zdjęcie w nosidełku, bo z Twojego opisu nie bardzo wiem, o co chodzi ale może Ci pomoże. Oczywiście nie ma potrzeby przytrzymywania ręką, tak jak robię to na zdjęciu.

Cytat:
Torres identikos. zasypia jedynie na cycu lub w wózku. nie ma innej opcji...
Mój w dzień w domu na rękach, ze smokiem z moim ci ci ciiiiiiii do uszka. 5-10 min i po nim. Widoki z wózka ostatnio stały się za bardzo atrakcyjne, żeby spać.
Wieczorem zasypia sam.

cdn.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg n1.jpg (75,3 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg n2.jpg (60,8 KB, 25 załadowań)

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:54   #264
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

dzisiaj jest caly dzien placz i lament..i pierdki.. ja nic takiego nie jadlam.. nie wiem brzuszek ok raczej rece mi opadaja 15 min drzemka i placz :pros i:
Stary 2013-09-09, 12:29   #265
OtTakaJa
Zakorzenienie

Moje dziecię jest strasznie przewrotne Wczoraj najadłam się czekolady i pożarłam z tonę ciastek. W sumie to aż się przestraszyłam, że mi dziecko zaparć dostanie, a ten jak robił kupę co 5 dni tak wczoraj i dziś pięknie się wypróżnił

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 12:31   #266
kasia86bgo
Zakorzenienie

Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Ja pindole - w tesco Nie Bylo Hippa ...!! Wogole - ani 1 ani 2 tym bardziej 3
Zmuszona bylam isc do rosmana

Kropi u nas, ale mamy oslonke wiec jest spoko oko. Wydalam ost zlotowki
A na koncie "pustki" a przeciez 23 byla wyplata ahahaha.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2013-09-09, 12:34   #267
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Załączam Ci zdjęcie w nosidełku, bo z Twojego opisu nie bardzo wiem, o co chodzi ale może Ci pomoże. Oczywiście nie ma potrzeby przytrzymywania ręką, tak jak robię to na zdjęciu.
Dzięki za fotki, w sumie jak na nie patrze to wydaję mi się, ze dziecko w nosidle jest ułożone jak by siedziało. A pytam dlatego, że my możemy w pionie nosić ale nie wolno podtrzymywać pod pupą a tutaj tak jak by ten panel podtrzymywał.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 12:43   #268
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
lada dzień i pewnie wszystkie dzieci ze stóką w buzi będą rozrabiać
moja guga dalej; przez jeden dzień zapomniała o piszczeniu ale na drugi znowu sobie przypomniała
sama kiedyś pisałaś, że dzieci lubią zapomnieć o czymś a potem to wraca ze zdwojoną siłą więc Marcelek jak zacznie to Cię zagada

schemat w załączniku, może się przyda; dostałam od położnej..
no tak wlasnie mysle, ze to ten skok bo przeciez by chyba nie zapomnial tak nagle ale chcialam tez wiedziec, czy u innych dzieciaczkow bylo podobnie

o widze schemat FKE z Dortmundu, preztlumaczony z niemieckiego
fajny jest, tez kiedys go tutaj skrotowo opisywalam

Cytat:
.
fajnie wygladacie dredy wcale nie potrzebne

Cytat:
Dzięki za fotki, w sumie jak na nie patrze to wydaję mi się, ze dziecko w nosidle jest ułożone jak by siedziało. A pytam dlatego, że my możemy w pionie nosić ale nie wolno podtrzymywać pod pupą a tutaj tak jak by ten panel podtrzymywał.
dziecko siedzi, ale plecki nie sa proste, sa lekko zaokraglone, ono jest tak jakby zanurzone w siedzisku wstawie tez fotke, moze bedzie pomocna.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3446.jpg (36,8 KB, 34 załadowań)
Stary 2013-09-09, 13:12   #269
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
i dziękujemy za miłe komentarze w klubie
(Dragusia- odpisałam- z C&A jest ta bluza od Ewy- już za mała niestety )
ja mam inna patrzylam moj kaptur nie jest w paski
Cytat:
2. To proponuję seks. Masz większą pewność, że wyjdzie, a nie jak z ciastem

ale wam fajnie w nosidełku

Cytat:
Moje dziecię jest strasznie przewrotne Wczoraj najadłam się czekolady i pożarłam z tonę ciastek. W sumie to aż się przestraszyłam, że mi dziecko zaparć dostanie, a ten jak robił kupę co 5 dni tak wczoraj i dziś pięknie się wypróżnił
widocznie nie robi kupy bo nie jesz czekolady
Cytat:
dziecko siedzi, ale plecki nie sa proste, sa lekko zaokraglone, ono jest tak jakby zanurzone w siedzisku wstawie tez fotke, moze bedzie pomocna.
fajnie

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 13:36   #270
BYou
MBZ♥

Cytat:

ja wlasnie musze pomyslec jak ten gluten, tam ladnie pisza... kleik napierw a pozniej kaszki

Elu pamiętaj, że kleik ryżowy to taki zapychacz, zerowe wartości odżywcze i może powodować zatwardzenia

Cytat:

my dziś po szczepieniu, ojj był ryk.. na szczęście już nie pamięta, piszczy i bawi się

widziałam na necie, nawet fajnie to wygląda

trzymała sobie w rączce, włożyła do buzi i memłała; chrupek się rozpuszczał i coś tam zjadła ale więcej było na ubraniu i obok buźki

DObrze, że już po plakusianiu
a za chrupka brawo

Cytat:

Mój synek skończy 12 5 miesiecy.. patrze na ten schemat bobovity: czy ja dobrze go rozumiem..
https://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/assets/Uplo...ie-piersia.pdf
w 5 miesiacu mozna podawac kaszki, przeciery z warzyw i owocow...

Do tej pory jedlismy marchewke, brokul, zupke jarzynowa, kalafior, jablko, banan z jablkiem.. smakowal najbardziej brokul chyba hehe. mam ziemniaka z marchewka, groszek, gruszkę.

Chce dac kleik i kaszke ale nie wiem jakie proporcje hmm.. podpowiedzcie.:pro si:
Kaszkęchcesz dodać do mleka na noc np? czy zastapić jedno karmienie mlekiem na śniadanko?
Ja robię Roszpunce kaszkę na śniadaniedodaję jakieś owoce do tego. Dajęwody 90-120 i dosypuję kaszkę holle jaglaną czy orkiszową tak żeby po zamieszaniu było półgęste na noc się u nas nie sprawdziło, za cięzkie dla Niej
Słoiczki zaczynałam od jednoskładnikowych, potem dwu i resztę, teraz sama gotuję

Cytat:

czarny-biały jak Cruella De Mon

Mój w dzień w domu na rękach, ze smokiem z moim ci ci ciiiiiiii do uszka. 5-10 min i po nim. Widoki z wózka ostatnio stały się za bardzo atrakcyjne, żeby spać.
Wieczorem zasypia sam.

cdn.
Cruella

U nas podobnie, w wózku żeby zasnęła to musi być baaaardzo zmęczona
Cudnie wyglądacie

Cytat:
dzisiaj jest caly dzien placz i lament..i pierdki.. ja nic takiego nie jadlam.. nie wiem brzuszek ok raczej rece mi opadaja 15 min drzemka i placz :pros i:

Próbowałaś kładzenia na brzuszku, masowania?

Cytat:
Hehe

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Ja pindole - w tesco Nie Bylo Hippa ...!! Wogole - ani 1 ani 2 tym bardziej 3
Zmuszona bylam isc do rosmana

Kropi u nas, ale mamy oslonke wiec jest spoko oko. Wydalam ost zlotowki
A na koncie "pustki" a przeciez 23 byla wyplata ahahaha.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kasia Ty Roztrwaniaczu rodzinnej fortuny

Cytat:
Dziecko nie siedzijest w kształcie litery c

Cytat:
O właśnie
Super

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości