![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
moni_ka.g ja Cię kochana pocieszę moje dziecie nie śpi chyba że jak jest na wyjeździe to wtedy raz drzemka ok 3 godziny
![]() Anielka chodzi spać coraz poźniej nie mam siły na początku usypiała o 21 później 22 a ostatnio 23 i w dzień śpi po 2 godziny łącznie drzemek 15-30 minutowych ![]() Już myślałam że ona chora ale zadowolona najedzona znowu w ciągu mc poszła 1 kg do góry bo ma już 7 kg. A w nocy hmm śpi zależy od nocy albo wstanie raz, innej dwa razy później 5-6 razy to bardzo różnie i nie można nic przewidzieć. GĄBKA do kąpieli - my nie używałyśmy i nie używamy od początku jest tak że na dno pielucha flanelowa lub tetrowa pod główkę druga złożona w kosteczkę po każdej kąpieli wyprana ręcznie i raz na parę dni dorzucania do prania w danym kolorze ![]() pieluchy - my używamy pampersy białe i huggisy jeszcze przewinęły się w między czasie zielone pampersy. |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Z tej aukcji dokładnie. Fajne są, lekko elastyczne i jak się naciągną nawet to nie prześwitują.
![]() http://allegro.pl/super-legginsy-raj...480045650.html
#243 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ad 2 - ![]() ad 3 - a tam Patologios - ja ost tez dalam :P kawałeczek jak paznokiec, mial frajde bo dawno tak nie memlał buzia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ok ide poczyatc coscie tam napisały ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#244 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale on wcale nie wygląda grubo, a może tylko dla mnie ![]() A i zapomniałam się pochwalić jaki Adaś był grzeczny u lekarza. Jak pan doktor mu jeździł tą głowicą po bioderkach to go tak rozbawiło, że dostał napadu śmiechu. Później jak mu sprawdzał zakres ruchu nóżek to już piszczał ze śmiechu. Lekarz powiedział, że nie widział jeszcze takiego wesołego dziecka ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |||||||||
Zakorzenienie
|
ale mi się dziecko ruchliwe zrobiło.. na kolanach nie usiedzi, na rękach też bo wszystko chce zobaczyć, dotknąć, porwać
![]() Mam pytanie, z tych moich głupkowatych ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też używam gąbki, lubie i używam od początku ![]() ![]() Cytat:
![]() przykro mi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() rozwalasz mnie, Ty chyba kalendarzyk nosisz przypięty do paska, albo czoła ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#246 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daj znac jak sie nosza, czy dziecko sie w nich nie za bardzo rozgrzewa ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#247 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do chrupka - ja odłamałam kawałek - zmoczyłąm kropelka wody i mu dałam juz taki miekki - ale byłą radocha o byla. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ciemna srubka - ze tez umiem pływac, chociaz czy by mu sie chcialo takiego wieloryba wyciagac ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ''nadrobilam'' - ale lece bo Milus sie obudzil dzis spalismy az uwaga 1,15h - a trza isc do tesco ![]() chociaz pogoda barowa za okenm, siedziaalbymw domu - ale coz przejde sie - yhmm jzu to wiedze te8km spaceru ahaha do pozniej. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale na glos smieje sie tylko jak mocno go zabawiam, a i tak repertuar mu sie chyba nudzi, bo co go jeszcze kilka dni rozmieszalo, teraz juz go nie rusza ![]() ![]()
![]() |
#249 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A my mamy już drugiego zęba ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Moderna u nas mała odkryła nóżki ale jakoś ich nie chwyta ani do buźki nei wkłada o tak pare dni próbowała chwycić a później o nich zapomniała.
Natomiast woli patrzeć w sufit i gadać przy tym wymachując rączkami i bijąc się po brzuszku ![]() Miała też taki etap jak zaczęła gugać to po jakimś czasie chyba z 3 tygodnie nic i po tej przerwie nawija nieźle ![]() Malpko padłam ![]() ![]() jolanT podziwiam Cię że odważyłaś się dać chrupkę kukurydzianą, bo ja bym się nie odważyła one lubią się przyklejać do podniebienia i bała bym się że może się zadławić czy coś u nas póki co samo mleczko a nasze dzieciaczki prawie w tym samym wieku. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Hej, widzę że w moich bólach nie jestem sama. Od wczoraj chorujemy! Katar przyniosła córa w piątek, mnie od wczoraj tak boli gardło, że zupełnie zaniemówiłam a w nocy rozchorował się Mikuś. Mały chrumka, krztusi się, charczy więc chyba też boli go gardło a my na czwartek jesteśmy zapisani na szczepienie więc nie wiem czy go pediatra dopuści jak się u niego rozwinie...a i tak jesteśmy już 2 tyg.po terminie bo wyjechaliśmy nad morze
![]() ![]() ![]()
#253 |
MBZ♥
|
Dragusiu, bardzo mi przykro
![]() OTJ my gdzie nie pójdziemy to słyszę: ale Ona jest duża/długa ![]() ![]() ![]() ELuśka podpinam się pod wypowiedzi Dziewczyn ![]() Pani mi się z tym kalendarzem na maksa kojarzysz ![]() ![]() ![]() Luna zależy od kontekstu w jakim jest to wypowiadane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do rozśmieszania to nie wiem czy się coś da zrobić ![]() ![]() Klementyna ![]() Maria, ![]() ![]() ![]() Moderna u nas było podobnie ![]() ![]() ![]() gratulujemy miesięcznic ![]() ![]() Roszpunce zaczynąją się krecić włoski po bokach ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Jola, patologikosie ![]() ![]() Monna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ok, spadam. Może wieczorem zajrzę jeszcze. Trzeba coś ugotować a tak mi się nie chce ![]() Pozdrawiamy ![]()
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#258 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja klade u siebie na brzuszku i podnosze tez tak jak piszesz ..opieram czasem o siebie Cytat:
tez chce linka ![]()
![]() |
#259 | ||||
Zadomowienie
|
Witam się
![]() dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najlepsze życzenia dla Kacperka, Karolka i Michałka ![]() ![]() Zdrówka dla chorujących mam ![]() ![]() ![]() ![]() Luna, w końcu nie pojechałam do tego h&m. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#260 | ||||||
Zadomowienie
|
witam!
![]() my dziś po szczepieniu, ojj był ryk.. na szczęście już nie pamięta, piszczy i bawi się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
podczas zmiany pieluchy jeszcze nogi w buzi nie było, tylko jak się bawi w łóżeczku ![]() Oldzinx piękny nowy avatar ![]() Cytat:
![]() moja guga dalej; przez jeden dzień zapomniała o piszczeniu ale na drugi znowu sobie przypomniała ![]() sama kiedyś pisałaś, że dzieci lubią zapomnieć o czymś a potem to wraca ze zdwojoną siłą więc Marcelek jak zacznie to Cię zagada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Strippi odezwij się co tam u lekarza ![]() Eluśka schemat w załączniku, może się przyda; dostałam od położnej.. (Despa miałam Ci wysłać przed urlopem ale zabyłam, przepraszam) |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zadomowienie
|
aa i wszystkiego najlepszego dla solenizantów
![]() dzięki za opinie o gąbce ![]() ja zawsze też na pieluszce kładłam wcześniej.. i dziękujemy za miłe komentarze w klubie (Dragusia- odpisałam- z C&A jest ta bluza od Ewy- już za mała niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Brawo za ząbki.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U nas są póki co bardzo twarde dziąsła, jak synek palucha mojego wcina to mam wrazenie ze zabek jest.. hmm ale wszystko w swoim czasie.. JolanT dziękuję.. Mój synek skończy 12 5 miesiecy.. patrze na ten schemat bobovity: czy ja dobrze go rozumiem.. https://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/assets/Uplo...ie-piersia.pdf w 5 miesiacu mozna podawac kaszki, przeciery z warzyw i owocow... Do tej pory jedlismy marchewke, brokul, zupke jarzynowa, kalafior, jablko, banan z jablkiem.. smakowal najbardziej brokul chyba hehe. mam ziemniaka z marchewka, groszek, gruszkę. Chce dac kleik i kaszke ale nie wiem jakie proporcje hmm.. podpowiedzcie. ![]() ![]()
#263 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
2. To proponuję seks. Masz większą pewność, że wyjdzie, a nie jak z ciastem ![]() High 5!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Załączam Ci zdjęcie w nosidełku, bo z Twojego opisu nie bardzo wiem, o co chodzi ![]() Cytat:
Wieczorem zasypia sam. cdn.
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj jest caly dzien placz i lament..i pierdki.. ja nic takiego nie jadlam.. nie wiem brzuszek ok raczej rece mi opadaja 15 min drzemka i placz
![]() ![]() ![]()
#265 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecię jest strasznie przewrotne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Ja pindole - w tesco Nie Bylo Hippa ...!! Wogole - ani 1 ani 2 tym bardziej 3
Zmuszona bylam isc do rosmana ![]() Kropi u nas, ale mamy oslonke wiec jest spoko oko. Wydalam ost zlotowki A na koncie "pustki" a przeciez 23 byla wyplata ahahaha. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za fotki, w sumie jak na nie patrze to wydaję mi się, ze dziecko w nosidle jest ułożone jak by siedziało. A pytam dlatego, że my możemy w pionie nosić ale nie wolno podtrzymywać pod pupą a tutaj tak jak by ten panel podtrzymywał.
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() o widze schemat FKE z Dortmundu, preztlumaczony z niemieckiego ![]() fajny jest, tez kiedys go tutaj skrotowo opisywalam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#269 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale wam fajnie w nosidełku Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#270 | |||||||||
MBZ♥
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a za chrupka brawo ![]() Cytat:
Ja robię Roszpunce kaszkę na śniadanie ![]() ![]() ![]() Słoiczki zaczynałam od jednoskładnikowych, potem dwu i resztę, teraz sama gotuję Cytat:
![]() U nas podobnie, w wózku żeby zasnęła to musi być baaaardzo zmęczona ![]() Cudnie wyglądacie ![]() Cytat:
![]() Próbowałaś kładzenia na brzuszku, masowania? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.