Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-09, 12:44   #1441
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

haha przypomniało mi się że wczoraj odwiedziłam mojego chrześniaka dwuletniego, i on wie że w brzuszku jest dzidzia i tak głaszcze, nagle patrzy na mnie i zagląda pod sukienkę, bo gdzie jest ta dzidzia
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
o kkurcze, ale mi niedobrze. . Jak nie jedną to drugą stroną

Tak, moja mama dostała to mieszkanie, ale nie ma problemu zeby dać upoważnienie mnie albo siostrze. wtedy tak jakby ta osoba przejmuje to mieszkanie, choć w grucie rzeczy nadal jest mojej mamy.
Tak moja mama miała już w przyszłym roku wracać na stałe do PL. tzn. teraz w październiku chciała zjechac na poród i dostała 2 tygodnie wolnego i potem miała wracać do pracy a umowa kończyła jej się w styczniu jakoś na początku i wtedy miała rezygnować i wraca do PL. ale jednak nie bedzie wracać.. Jedyne co mnie smuci że teraz już prawie w ogóle sie z nią widziec nie bede. Bo powiedziałą ze bedzie dostawać teraz 2x w roku urlop 2 tygodnie i reszta to takie dni 2-3 ze do PL zjeżdżac sie nie opłaca
no ale y planujemy wyjechać stąd kiedyś i pewnie do niej dołączymy, może na wakacje też tam pojedziemydo niej, no ale jednak mi smutno i przykro i w ogóle zdupcył mi sie humor ;/

Cora śliczne imię!!
kyte- ja poodkurzałam
Taszanta- może i sobie żarciki w rozmowe wprowadza, no ale kurcze mówie mu jak krowie na granicy że to moja pierwsza ciaża i sie stresuje!! a ten w ogóle olewka na całego Ps. moja siostra w dowodzie ma wpisane nazwisko bez znaków polskich i tak śmiesznie brzmi jak jakieś ukraińskie czy Bóg wie jakie
weronisiek- no lekarka troche nieodpowiedzialna.. nawet jak nie pamięta pacjentek to ma chyba ich karty i moze wyciągnąć i spojrzeć czy wszystko ok?;/ eh.. Ja też planuje zmienic po porodzie.
lubieolowki- nie przejmuj sie koleżanką, co ją to interesuje czy spisz o 12 czy nie? Każdy robi co mu sie podoba, nie umawiałaś sie z nią wcześniej ..
ryba to może byłoby fajnie jakby dala Wam upoważnienie do tego mieszkania? Ono by puste nie stało i Wy byście sobie w nim pomieszkiwali..?
woow odkurzałaś..a mi się tak nie chce, mam warażenie że w kółko się kręcę tylko..musze się wybrać do sklepu po zakupy, bo zaraz lunie a nie mam nic na obiad, ale na samą myśl że muszę się jakoś ubrać...
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Uporałam się w miarę szybko bo staram się prasować na bierząco, chociaż po kilka rzeczy, co by mąż nie mówił że składam sterty prania a później stoję i godzinami prasuję. Padłby mi na zawał jakbym mu powiedziała że stałam chociaż ze 2 godziny przy desce do prasowania
Po ostatnim praniu mam pełno prasowania też się dziś za to zabiorę.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 12:47   #1442
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Kupiłam arbuza, tak ładnie wyglądał a jakiś taki niedobry a pachnie ładnie, wygląda apetycznie i co dupa

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Jutro USG a ja się już nie mogę doczekać już dłuższy czas nie widziałam mojej małej kruszynki chociaż chyba już nie jest taka mała bo teraz nie czuje kopniaków tylko ciągle jakieś przesuwanie, wypychanie, a nie takie kopniaki jak wcześniej.

A od kiedy tą herbatę z liści malin można zacząć pić żeby nie było za wcześnie??
ja tak polanuję od 36-37 tygodnia ją pić

ja ostatnio arbuza kupiłąm w Kauflandzie po 88 gr, środek był popękany ale taki dobry ze ojej
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 12:48   #1443
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
prezentuję lokum mojego malucha w 30tc
oklaski:super brzuszek

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hejka
Wróciliśmy niedawno...padam.
W sumie nic nowego sie nie dowiedzieliśmy...ginka nie mogła sprawdzić przepływów, bo nie ma tu odpowiedzniego sprzętu i jak coś to trzeba jechac do Dublina.
Szyjka u mnie ok i z tej strony to nie czas na rodzenie...na usg faktycznie wyszło, że mała ciut mniejsza, ale nie jest tak źle, bo waży 1258g i widocznie te przepływy dopiero niedawno się pogorszyły. Z łożyskiem i wodami wszystko ok. Przekręciła się i znów jest główką w dole. Jak sama powiedziała to jest do obserwacji i narazie się nie martwić. Zobaczymy co pokaże usg w piątek i wyniki badań, które mi zrobili. Uspokoiła mnie, że po jednym badaniu to nie podejmują decyzji co dalej i chcą obserwować i jakby się pogarszało to powinnam dostać leki...ciekawe tylko czy oni dają. Czekam na piątek, żeby coś więcej się dowiedzieć Zrobię fotki tych wyników co mi robili i najwyżej z nimi w sobotę pojedziemy do Dublina, bo bez nich to ona też guzik będzie wiedziała. To tyle jak narazie....Aaaa i jak się na maksa przepływy pogarszają to robią cesarkę...mam nadzieję, że wytrzymamy z Mają jak najdłużej i że podrośnie jeszcze trochę
Glukoza wyszła dobrze, ale jakie miała wartości to nie wiem, bo z tego wszystkiego zapomniałam ginki zapytać, tylko pielęgniarka mi powiedziała, że są dobre, bo sama dziś rano do karty wkładała
trzymam żeby przepływy się poprawiły

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość

Właśnie wymyśliłam nowy tytuł wątku [ale to tak raczej z przymrużeniem oka i na żarty ]
Czy w tym wątku Trele [Treli] dziecię, powitamy już na świecie?
Oczywiście, nie jest to oficjalna propozycja, ale tak mi się spodobało
jeśli Trele nie urodzi w tym wątku to jestem za
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Witam się!
Mam dziś trochę zajęć, więc mało mnie będzie

Co do muzyki: na tej imprezie w piątek, kolega TŻ z pracy miał gitarę, no i śpiewaliśmy przy ognisku. Wszyscy mieli zachwyt, bo mój syn autentycznie ruszał głową na boki Śmiali się, że pogo w brzuchu robi. Przykładali ręce i czuć było jak ta gulka się obraca w lewo, w prawo. Normalnie szok A jak już ja wzięłam gitarę i zapodałam kilka akordów, to myślałam, że mi wyskoczy. Rośnie mi muzyk mały
On zawsze reaguje na muzykę, ale żeby aż tak to pierwszy raz
no to ciekawe, spodobało mu się musicie obserować czy później też będzie miał takie zacie cie, bo to trzeba wykorzystać
Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Jestem w domku!
Wyniki miałam dobre wszystkie, mały się rusza i pięknie mu serduszko bije. Wszystko więc jest okej. A te bóle brzucha to jak mam pewnie mi synuś urządza bo kopie mi po narządach i wypycha się na wszystkie strony w środę mam wizytę u GP więc też zobaczę co powie. Dostałam tabelę a której mam zaznaczać ruchy dziecka - zaczynam liczyć codziennie o godz.9 i jak doliczę do 10 ruchu to zaznaczam godzinę w tabeli. Jeśli w ciągu 2 dni nie uda mi się zliczyć do 10 ruchu to jechać na IP

Nie wiem czy wszystko nadrobię, ale będę się starać. Zaraz zaczynam... i jeszcze raz dzięki za miłe słowa od Was - od razu lepiej sie poczułam!
dobrze że wszystko ok witaj z powrotem

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42707587]Zaraz Was doczytam Witam się tylko i informuję, że dzwoniła do mnie przed chwilą pani dr i przełożyła mi wizytę na 16.09 na 17:15. Chciała w ogóle na jeszcze kolejną sobotę (utwierdza mnie to w przekonaniu, że ona nie pamięta swoich pacjentem zbyt dobrze... kazała mi się teraz pokazywac co 2 tygodnie, bo przecież szyjka się skraca.. A tu proponuje wizytę po miesiącu..).
Zamierzam po tej ciąży już zmienić lekarza- z kilku względów (m.in. odległość), ale głównie dlatego, że moja pani dr wciąż namawia pacjentki na kolejne dzieci To dla niej extra kasa Pytając o antykoncepcję można walić u niej głową w mur... A więcej dzieci nie planuję,

Trochę mi to popsuło plany bo Olka ma dentystę w sobotę też w Lublinie i nie mam jak tego ustawić żeby nie jeździć 2 razy, ale cóż, mąż z nią pojedzie.

Gdzieś mignęło mi o praniu i powiem Wam, że się zastanawiam czy nie prać w jakimś zwykłym proszku ubranek dziecięcych- nie wiem czy była jakaś różnica jak prałam Oli w Loveli a potem w jakimś zwykłym "dorosłym" proszku.[/QUOTE]a mówiłaś jej że przecież miałaś sie pokazywać cześciej?

Nadrabiam Was pół godziny witam się w poniedziałek i już do Was wracam. Mężuś pracuje a ja znowu zostałam sam na sam z komputerem
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 12:54   #1444
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

hej laseczki

Śpieszę donosić, że w Kaufie jest promocja na pampersy te białe 1-78 szt za 37 zł. Chyba się opłaca, co nie? :P

Lece nadrabiać
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 12:57   #1445
kyte
Wtajemniczenie

Ale jestem głupia...zamiast iść do sklepu jak nie padało to ja się wybieram teraz jak pada..Może przeczekam to minie, ale się przynajmniej ubrałam połowa sukcesu
Stary 2013-09-09, 12:58   #1446
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Nawet nie zdajecie sobie sprawy jaką mam ochotę prać te wszystkie maluteńkie rzeczy To wszystko przez Was bo piszecie ciągle że coś pierzecie i prasujecie !
Tatuśko ma mi kupić proszek i jutro biorę się za pranie

W ogóle jutro szykuje mi się mała imprezka w domu, ma wpaść kilka moich koleżanek i koledzy TŻta, muszę się zastanowić co by tu do jedzenia zrobić
Ale dżamprezowo u Was ostatnimi czasy

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość

przerabiaj,obrabiaj i chwal sie efektami...ja czekam

wow! gorace sny czyzby glodnemu chleb na mysli

lubieolowki nie denerwuj sie,co to kogo obchodzi ile spisz,co robisz...jesli organizm potrzebuje snu to chociaz mialabys przespac caly dzien to olej takie teksty :/

nie smutaj sie moze chociaz jakos skype Was podratuje troche przez czas rozlaki?wiadomo,porownani a nie ma, ale moze chociaz troche milej bedzie.
W tym temacie to ja jestem przejedzona Libido zerowe
Gorzej z tż,bo nie ukrywam bardzo pokrzywdzony z tego względu,ale kochany i bardzo wyrozumiały jest w stosunku do mnie.Niestety pewnych rzeczy nie przeskoczę,nie dam rady i już!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 13:01   #1447
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
kochana...w pierwszej ciazy mialam torbiel praktycznie caly czas ok 7 na 6 mm i ona sobie byla i byla ale ciagle obserwowana...pozniej pod koniec ciazy dr moja stwierdzila ze torbiel zniknela wiec spoko luzik...w trakcie porodu wsio ok a po porodzie krwawienie poporodowe,ale to nie ma chyba powiazania jedno z drugim....pozniej staranka o kolejne dziecko a w listopadzie 2012 operacja torbielako gruczolaka o granicznej zlosliwosci....byly podejrzenia ze to moze ta sama co w pierwszej ciazy tylko pod koniec sie skurczyla..no ale teraz wolalabym byc skontrolowana chociaz raz pod tym kontem;....

lekarza zmienilam ..tzn jeszcze raz mam isc do starej lekarki 19go wrzesnia a pozniej 3go pazdziernika juz do ordynatora ktory tez na nfz przyjmuje..zobaczymy co on powie
Ale to maleństwo, kilka milimetrów i takiego maluszka ci operowali? pewnie z badań markerów coś źle wyszło?

Pocieszające jest to, że i jak nawet jak by zbadali to więcej niż pewne, że by nic nie ruszali podczas ciąży, ale wiadomo takich spraw trzeba pilnować

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 13:02   #1448
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ale dżamprezowo u Was ostatnimi czasy

W tym temacie to ja jestem przejedzona Libido zerowe
Gorzej z tż,bo nie ukrywam bardzo pokrzywdzony z tego względu,ale kochany i bardzo wyrozumiały jest w stosunku do mnie.Niestety pewnych rzeczy nie przeskoczę,nie dam rady i już!
Nie ma co się zmuszać, bo i przyjemność zerowa.
Stary 2013-09-09, 13:05   #1449
maomami
Wtajemniczenie

ale jestem wkurzona, czekam na naklejkę na ścianę dla Zuzki, pisałam do sprzedającego już dwa razy kiedy mogę spodziewać się wysyłki, nawet nie chodziło mi o to że się spieszę ale o to że chciałabym wiedzieć bo to ma być kurierem więc ktoś w domu musi być.
A ten gość nie odpisał mi ani razu, nie ma podanego do niego numeru telefonu, więc tylko mailowo mogę próbować, denerwuje mnie taka olewka!!!
A gościu codziennie jest na allegro więc napewno odczytuje moją wiadomość!!! Wrrrrr

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 13:06   #1450
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
też mi się wydaje że to bujda na resorach

a co ją to interewsuje miałaś kaprys żeby się położyć to się położyłaś a jej nic do tego

tylko herbata z liści malin

no w końcu

i to powiedział lekarz...

nie no to faktycznie będziesz sie z nią mało widzić szkoda

Rybka Ty to jakiegoś pecha masz jak nie urok to sraczka

słuchajcie, widziałam się w sobotę z bratową TŻ i miała ostatnio wizytę i pytam jej się czy miała robione USG, odpowiada że tak, zapytałam czy wie ile mała ważny stweirdziła że nie bo nie pamięta, zapytałam się o coś jeszcze tego też nie wiedziała
swoją drogą jest w 30 tygodniu i już ma mieć wizyty co 2 tygodnie i będzie buliła kaskę na lekarza a na rzeczy dla dziecka będzie żałować

aaaaa i jeszcze, wczoraj się umówiłam z koleżanką fotografką na sesję brzuszkową z TŻ robimy za miesiąc cobym brzuchol miała większy i po porodzie będę chciała żeby nam fotki cyknęła
i wymyśliłam ze rodzicom na Gwiazdkę damy w prezencie album ze zdjeciami z naszego ślubu z sesji brzuszkowej i noworodkowej taką pamiątkę im zrobimy
Jak można nie wiedzieć ile dziecko waży.Takie olewawcze podejście do tematu

Rodzice będą mieli super pamiątkę
Ja myślałam o ramce tej z odbitą rączka lub nóżką i to tego nasze zdjęcie z brzuszkiem plus Młodego.3 w 1

Mają już taką potrójną ramkę z naszymi zdjęciami z sesji narzeczeńskiej i ze ślubu to teraz jeszcze będą mieć taka drugą

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-09, 13:06   #1451
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
witam się w ten pochmurny poranek

Przypomnij, bo nie pamiętam: u kogo tą sesję robisz?
Ja cały czas obrabiam sobie jeszcze sama te zdjęcia, co mi mąż robił. Ale myślę, że już niedługo będę mogła Wam pokazać efekty.
https://www.facebook.com/AnnaLosakFotografia u tej kobietki. Czekam na efekty Twojej sesji. Uwielbiam takie zdjęcia.
Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Rybko wpisz mi imię synka Fifuś Lili się mega podoba Znaczy się Filip wpisz
Piękne imię To może hurtowo już niech Ryba wpisze i mojego Filipka
Myślę, że już nie będzie zmian.
Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
maomami,nemosek,domi,ryba dzięki Cieszę się,ze w końcu ma imię ten mój synek,bo już bardzo mi z tym źle było.W nbezsenne noce myślałąm intensywnie i jakoś ten Filip wpadł i został.
U nas Filip tez tak jakoś wpadł znienacka i został

Ja właśnie ułożyłam włoski do sesji, czekam na męża, jeszcze umaluję się pięknie i spadamy z Fifim strzelać sobie foty
Dodam tylko, że jak na złość noc miałam okropną. Męża o 3 w nocy ściągali do pracy, bo coś tam się działo i już od tej 3 nie mogłam spać. Mam nadzieje, że uda mi się to całe zmęczenie ukryć pod kilogramem tapety
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 13:09   #1452
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
hej laseczki

Śpieszę donosić, że w Kaufie jest promocja na pampersy te białe 1-78 szt za 37 zł. Chyba się opłaca, co nie? :P

Lece nadrabiać
One są już od jakiegoś czasu w promocji.Nawet kupiłam ale tylko 1 pakę bo w dotyku takie sobie.
Zielone podobno są lepsze.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-09, 13:12   #1453
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
ale jestem wkurzona, czekam na naklejkę na ścianę dla Zuzki, pisałam do sprzedającego już dwa razy kiedy mogę spodziewać się wysyłki, nawet nie chodziło mi o to że się spieszę ale o to że chciałabym wiedzieć bo to ma być kurierem więc ktoś w domu musi być.
A ten gość nie odpisał mi ani razu, nie ma podanego do niego numeru telefonu, więc tylko mailowo mogę próbować, denerwuje mnie taka olewka!!!
A gościu codziennie jest na allegro więc napewno odczytuje moją wiadomość!!! Wrrrrr
masakra z tym sprzedawcami nie wiem co się z niektórymi dzieje..
Stary 2013-09-09, 13:13   #1454
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Ale jestem głupia...zamiast iść do sklepu jak nie padało to ja się wybieram teraz jak pada..Może przeczekam to minie, ale się przynajmniej ubrałam połowa sukcesu
U mnie też sie zbiera ale jeszcze nie pada

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-09, 13:15   #1455
kyte
Wtajemniczenie

Zjadłam marchewkę a malutka szaleje
Stary 2013-09-09, 13:16   #1456
maomami
Wtajemniczenie

Lineczka gdzie znalazłaś info o tych pudełkach w lidlu???

Stary 2013-09-09, 13:19   #1457
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
https://www.facebook.com/AnnaLosakFotografia u tej kobietki. Czekam na efekty Twojej sesji. Uwielbiam takie zdjęcia.

Piękne imię To może hurtowo już niech Ryba wpisze i mojego Filipka
Myślę, że już nie będzie zmian.

U nas Filip tez tak jakoś wpadł znienacka i został

Ja właśnie ułożyłam włoski do sesji, czekam na męża, jeszcze umaluję się pięknie i spadamy z Fifim strzelać sobie foty
Dodam tylko, że jak na złość noc miałam okropną. Męża o 3 w nocy ściągali do pracy, bo coś tam się działo i już od tej 3 nie mogłam spać. Mam nadzieje, że uda mi się to całe zmęczenie ukryć pod kilogramem tapety
Czyli jednak wygrał Filip

Czekamy na Wasze fotki (Kociak Twoje będą pierwsze chyba co?)

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Coś ostatnio do allegro i kurierów to Ty szczęścia nie masz

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-09, 13:20   #1458
kyte
Wtajemniczenie

To ja Ci odpowiem
http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=Za3GLa
Stary 2013-09-09, 13:21   #1459
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Szaro za oknem a na termometrze 9 stopni! Brrr...to się zaczęło...w porównaniu z wczorajszym ciepełkiem jest strasznie!

Wczoraj czytałam forum przez telefon więc dziś już tylko krótkie cytowanie.

Tak jak reszta dziewczyn twierdzi myślę, że łóżko może stać równolegle do waszego, macie tam na tyle miejsca. Później jak już bąbel będzie starszy a Ty sokojniejsza to przestawicie. No i fajnie ten ochraniacz założyłaś, może też tak zrobię.

Fajny brzucholek Rośnie jak na drożdżach!

Piękny!

Jaka elegancka mama Też chyba tą sukienkę mierzyłam z myślą o weselu (w Mohito?) Wyglądałaś pięknie, a brzuszek wydaje się z tej perspektywy na malutki. Ładny syncio!

Są uniwersalne, tylko musiałabyś zmierzyć wanienkę, bo widziałam stelaże na wanienkę 102 cm i jakieś mniejsze. Popatrz na allegro.

Heheheh, fajny! Poetko nasza

Myślałam, że będzie "na jutrzejszą wizytę u lekarza"
Powodzenia! Oby zdjęcia wyszły bajecznie!

Ryba jedziesz na te warsztaty? Ja miałam z tż'tem jechać, ale nie może jednak i chyba pojadę sama. Może się dowiem czegoś mądrego. Tylko mnie przeraża, że ma lać a ja nie lubię auta prowadzić w deszczu i do tego ciemno będzie Ale mam problemy :P

Tak to Mohito są jeszcze czerwone ale w czarnej jednak szczuplej wyglądałam. Ale ta czerwona tez jest ładna.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 13:21   #1460
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli jednak wygrał Filip

Czekamy na Wasze fotki (Kociak Twoje będą pierwsze chyba co?)

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Coś ostatnio do allegro i kurierów to Ty szczęścia nie masz
No nie mam trzeba przyznać, najgorsze że zawsze płacę od razu bo wtedy szybciej jest przesyłka

Stary 2013-09-09, 13:22   #1461
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Kociak, te lampki w Lidlu są po 28 zł z tego co widzę w gazetce...
Poczekam na opinię Nasturcji i jak będzie wszystko ok to kupię jutro te z Biedry.
eeee.... no ja chyba mam jakiś rodzaj ślepoty generalnie chodziło mi o te nocne kolorowe, ale one i tak są po 23 zł a nie 12... Nie wiem co mi się ubzdurało

lubieolowki, nie przejmuj się gadaniem koleżanki! Co jej do tego, kiedy Ty śpisz i dlaczego

ryba, przykro mi z powodu mamy. Też byłoby mi ciężko gdyby gdzieś moi najbliżsi wyemigrowali. No, ale pomyśl sobie, że będziesz mogła do niej ty pojechać w wakacje, czy jakieś ferie. A tak pozostaje skype czy telefon

Ale mi się nic nie chce! Taka pogoda działa na mnie wyjątkowo destrukcyjnie
Stary 2013-09-09, 13:27   #1462
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Zmykam dziewczynki póki co na zakupy spożywcze, bo mama dzisiaj ma plan gotować bigos, robić gołąbki, pierogi i inne takie na zimę do zamrażalnika, odezwę się później
Mniam ale dawno nie robiłam, chyba też zapasik zrobię

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaa zapomniała

w Lidlu od 16 września będą pojemniki do przechowywania 2 zt, wymiary ok 35,5x17x30 w... sówki po 27,99

będą jeszcze inne wzory tych pudełek

zastanawiam się na co bym je przeznaczyła bo ostatnio coś myślałam ze tam bym włożyła i teraz zapomiałam a TŻ twierdzi ze chce je kupić bo są z sówkami :P
sówkomaniaczka
Stary 2013-09-09, 13:28   #1463
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Jak można nie wiedzieć ile dziecko waży.Takie olewawcze podejście do tematu

Rodzice będą mieli super pamiątkę
Ja myślałam o ramce tej z odbitą rączka lub nóżką i to tego nasze zdjęcie z brzuszkiem plus Młodego.3 w 1

Mają już taką potrójną ramkę z naszymi zdjęciami z sesji narzeczeńskiej i ze ślubu to teraz jeszcze będą mieć taka drugą
ja czytałam ze to dużo zachodu z tym odbiciem rączki albo nóżki :P i że ciężko ładne zrobić

uwierz mi że ona to jeszcze tak w miarę olewco podchodzi, jej siostra jest o wiele gorsza, pewnie Wam pisałam o niej, to ta co ma HIV i jest w ciąży jak ostatnio posłuchałam co tamta wymyśla to myślałam że mi cycki opadną
Cytat:
Lineczka gdzie znalazłaś info o tych pudełkach w lidlu???
dokłądnie w tej gazetce co Kyte linka wrzuciła

pozmywałam, wyniosłam śmieci i obierki do kompostownika i się umachałam jak dziki osioł
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-09, 13:30   #1464
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Super mąż wrócił od laryngologa,90 zł za wizytę plus lekarstwa ponad 100 i za tydzień na kontrolę.

Zapalenie skóry w uchu
masakra ile kasują. Kurcze ja mam wizytę u endokrynologa w środę robiłam badania i wyniki mam w normie i się zastanawiam czy iść bo lekarz popatrzy na wyniki chwilkę pogada i skasuje 120zł.
Stary 2013-09-09, 13:31   #1465
Kociak85
Zadomowienie

Dobra, wkleję Wam pierwszą część tych moich zdjęć
Później będą te z serii bardziej roznegliżowanych :P

EDIT: zdjęcia usunięte z powodu dbałości o prywatność w razie czego można prosić to wyślę indywidualnie

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2013-09-16 o 22:12
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 13:34   #1466
lineczka1989
Zakorzenienie

super ale tło to nie moja bajka

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-09, 13:35   #1467
niunia32
Zakorzenienie

Witam sie z przychodni. Czekam na wyjscie do położnej, ciekawe jak moje cidnienue. W domu idealne.
Odebrałam wyniki. Gkukoza na czczi 62.5 po 2 godz 68.6

Glodna jestem.niech mnue zważy i zjem cos :p

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 13:35   #1468
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Super zdjęcia

Stary 2013-09-09, 13:39   #1469
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Jestem do tyłu ze wszystkim, więc nawet nie wiedziałam o tej promocji na pampersy

Puściłam pierwsze pranie w mleczku do prania Lovela, zobaczymy jak się wypierze, czy zapach mi podpasuje Śmiesznie to wyglądało, bo wziełam wszytskie ubranka z jednej półki, a tam sam róż, niby byly białe i zółte czy kolorowe, ale kurde rózowo, az mnie na mdłości wzięło. Zrobie fotke po praniu, to normalnie padniecie. Druga tura to będą ubranka synkowe tam już lepiej to wygląda

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Świetne fotki, wyglądasz pięknie
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 13:40   #1470
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

Daj znać po jak to wyglądało
Nie udało się dzisiaj zrobić, bo do 11 mogą pobierać Jutro będę musiała iść ponownie.

Za to byłam na USG i z maleństwem wszystko super Waży 1715 g

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości