Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-09, 12:16   #721
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
nadal Ci sie nudzi??
tak, mała nakarmiona i dalej poszła w kimę
Stary 2013-09-09, 12:20   #722
cynamon_owa
Zadomowienie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Przyszłam do was abyście przesłały mi fluidy cierpliwości, oduczamy Szymka od noszenia na rękach, łobuziak terroryzuje nas od kilku dni ale od wczoraj koniec tego dobrego, i już mam ochote się poddać bo serce mnie boli jak patrze na jego łezki
To i ja poproszę o fluidy w tej samej sprawie
Adaś zasypia tylko na rękach a nam juz z mężem kręgosłupy pękają w pół...
Za mną pierwszy sukces- Młody zasnął rano bez noszenia- ale były jęki, kweki, płacz. Byłam z nim cały czas, tulilam, glaskalam, całowałam i daliśmy rade. Ciężko jest i serce sie kraje jak on płacze ale na dłuższą metę nie damy tak rady. Strzelilismy sobie w kolano bo nauczyliśmy Młodego zasypiania w ten sposób więc teraz cierp ciało i duszo jak żeś dawało wcześniej radę bujac... a teraz juz nie rolleyes:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez cynamon_owa
Czas edycji: 2013-09-09 o 12:26
cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 12:23   #723
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
tak, mała nakarmiona i dalej poszła w kimę
nie zadroszcze bo też tak mam
ale Zuzia nakarmiona, pogadała ze mną, pośmiała sie w głos a teraz coś pręży sie w gondolce, wiec czekam na mega kupke a potem pewnie znowu w kime

oo coś własnie juz poszło
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 12:25   #724
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
nie zadroszcze bo też tak mam
ale Zuzia nakarmiona, pogadała ze mną, pośmiała sie w głos a teraz coś pręży sie w gondolce, wiec czekam na mega kupke a potem pewnie znowu w kime

oo coś własnie juz poszło
moja też się budzi

trzymam kciuki za walczące o wolne ręce!
Stary 2013-09-09, 12:25   #725
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Tzn jakie? Które? Może byc na pw bo ja się gubie i nie wiem co i jak. Która dobra a która zła.

Artykuł jest trochę nieswiezy, teraz na szczęście większość szczepionek nie zawiera juz rtęci tzn thimerosalu np. engerix b glaxo i to znajdziesz analizujac sklad szczepionek .. Ja czytam skład i umawiam sie z pediatra na szczepienie bezkomorkowymi i to najlepiej w odstępie jakiegos czasu.
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 12:29   #726
enlevee
Zakorzenienie

Hej!

Znowu nie umiem Was nadrobić, w moje dziecko wstąpił istny mały diabeł i non stop wyje, drugi skok zdaje mi sie do tego zgubilam dzisiaj telefon, wróciłam 5min pózniej ale oczywiście zero odzewu na telefony.. Wkur*ilam sie na maksa
Z tego co zdążyłam podczytac:

-sarenko ogromne gratulacje i ucalowania dla Ciebie i Antka!! nareszcie masz przy sobie swoją kruszynke

belushi tule i całuje, odetnij sie od tego gnoja jak najszybciej

mela brawa za cycolenie.

perse nie przesądzają z ta wyrodnoscia jak znajdziesz siebie to malenstwo nie będzie miało wypoczetej mamy.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-09-09 o 12:30
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 12:31   #727
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Pytanie nr 1 Wygląda no kolki(?) Ja bym się umówiła z Dziećmi zdrowymi
Pytanie nr 2 Mój ma 3 miesiące i potrafi się budzić co godzinę Naszym rekorem jest 3,5 godziny, więc wychodzi ze 3 karmienia w nocy minimum O 6 mamy pobudkę

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
brawa!!Najlepszego!
Niech ręka się ładnie goi.

a rozmawiałaś z nim na ten temat? im trzeba wprost mówić.

brawo za skok rozwojowy
Myślę że powinnaś iść do lekarza, wg mnie wcale nie jesteś schizującą mamą. A nie mają jakiś dni kiedy zdrowe dzieci przyjmują?

fajnie, że dochodzisz do siebie. Całuski dla Antka!

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
w rąk ja obcinam na okrągło, u nóg jeszcze nie obcinałam
jak u rąk obetnę na zbyt płasko to mała mnie drapie tymi ostrymi końcami

a położna lekko przesadziła. może miała na myśli 3 miesięczne dziecko

No własnie nie, patrzy w kartę, mówi "o, ma 3 tygodnie, stary chłop" a dalej o tym karmieniu w nocy

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość

Sammi jak się pręży to też może mieć związek ze wzmożonym napięciem mięśniowym. Ogólnie jeśli dziecko ma problemy ze snem to też jest tego objaw i należy się skonsultować z lekarzem. My byliśmy w poradni rehabilitacyjnej i od 30 września mamy ćwiczenia. Narazie ćwiczymy w domu i dzięki temu np. zniknęła nam już asymetria ułożeniowa. Napięcie też już prawie niezauważalne.

a jak u Was dokładnie objawiało się to napięcie?

Cytat:

Umów się na tzw zdrową stronę. W dodatku dzieci do pół roku mają pierwszeństwo w przyjmowaniu.y!

ja znowu walczę z płaczem
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 12:47   #728
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42708424]
Artykuł jest trochę nieswiezy, teraz na szczęście większość szczepionek nie zawiera juz rtęci tzn thimerosalu np. engerix b glaxo i to znajdziesz analizujac sklad szczepionek .. Ja czytam skład i umawiam sie z pediatra na szczepienie bezkomorkowymi i to najlepiej w odstępie jakiegos czasu.[/QUOTE]

A mogłabym cię prosić o szczegółowe wypisanie co i kiedy na pw w wolnej chwili oczywiście

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 12:49   #729
Agrafka86
Wtajemniczenie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Nie mogę się nadziwić jak bebilon pomogl mojemu dziecku nie poznaje dziecka normalnie!

Ghia u nas w ogóle nie ma odruchu wymiotnego

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 12:55   #730
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Fi dziś dziwny...
Zjadł butlę, później szalał, więc przystawiłam go do cycków, ssał 15 min obydwa! Bez bólu!! I nagle ryk! Kolek nie ma Później zasnął na rękach, pospał ze 30 minut i szaleje... dziwne to.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 13:09   #731
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Nie nie dziewczyny, nie chodzi o to, że nienoszenie to wyrodna matka, tylko że on wtedy niekoniecznie chciał spać, zwykle o tej porze zaczynamy już dzień, a tu zonk, mama każe spać...

Ja obcinam na równo, bo nawet w śnie Mały mi ucieka z lapkami

U nas tragiczna pogoda, o 180 st różna od wczorajszej... Mieszkanie ogarnięte, zaraz idę sie myć i dojonko.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 13:13   #732
Margosia__
Zakorzenienie

Mi się też kończy to masło z zajki Ale w krk ciężko je dostać

Kejt mi się wydaje, ze Fi odreagowuje wrażenia

Lachryma witaj w świecie nudnych Dzieci

coś miałam napisać...ale pewnie przypomni mi się za parę godzin

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Nie mogę się nadziwić jak bebilon pomogl mojemu dziecku nie poznaje dziecka normalnie!

W takim razie brawa dla bebilonu

A z tym oduczaniem rączek to jeszcze się zastanówcie...

...potem Wam się będzie tak nudzić jak nam wcale to fajne nie jest

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 13:23   #733
Agrafka86
Wtajemniczenie

Margos ja tak mam. Mój śpi w kolysce i nudzi mi się. Rączki dla mego dziecia są be...

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Idę sprzątać garderobę

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 13:27   #734
taribari
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
a jak u Was dokładnie objawiało się to napiecie

mały się prężył i wyginał w literę c leżąc na płasko. Był nerwowy. Ja to brałam za problemy z brzuszkiem, a lekarz powiedział że to może być napięcie. Dostaliśmy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej a tam skierowanie na rehabilitację. Niestety terminy zabójcze więc wykupiliśmy instruktaż jak ćwiczyć w domu.

Edit: a próbowałaś dawać kropelki przed jedzeniem? My dajemy 8 kropli Bobotic przed każdym karmieniem- tak nam zalecił lekarz. Po prężeniu nie ma śladu więc może to jednak była wina brzuszka nie napięcia.

Cytat:

Super

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Edytowane przez taribari
Czas edycji: 2013-09-09 o 13:37
taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 13:35   #735
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
I chwalę się:
Od rana cycolimy się bez większych problemów i oby tak dalej.

Cytat:
Witam się i ja
mój syn dał nam się wyspać jak nogdy spał od 18 do 21.30 obudziłam go na kąpiel i dałam butlę i zasnął i spał od 22 do 5 rano, zjadł i poszedł spać i spał do 8 pierwszy raz tak długo spał.
A ja chodze nieprzytomna bo za długo spałam
Przyszłam do was abyście przesłały mi fluidy cierpliwości, oduczamy Szymka od noszenia na rękach, łobuziak terroryzuje nas od kilku dni ale od wczoraj koniec tego dobrego, i już mam ochote się poddać bo serce mnie boli jak patrze na jego łezki
przesyłam

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Hej kobietki

Melduję się dopiero na odchowalni, weekend z Tż i gośćmi

Tż wyjeździł się wózkiem na spacerach, nie dał mi nawet kawałka poprowadzić

U nas ciągle to samo - nieustanna walka z płaczem i prężeniem..i tak cały dzień. Wczoraj wyjątkowo nie było ryku non stop od 18-22.00, jak odpoczęliśmy, mówię Wam

Powiedzcie czy to, że dziecko nam wije się, pręży i płacze prawie cały dzień i pół nocy to jest dobry powód do wizyty u lekarza? bo nie chcę wyjść na jakąś zeschizowaną matkę i jeździć z dzieckiem niepotzrebnie do przychodni z chorymi. Położna i lekarz mówiły, że to pracujące jelitka ale żeby cały czas prócz snu go bolało nie wiem, może to i kolki ale żeby aż tak...

No i muszę pochwalić Kubusia - chyba jesteśmy po skoku rozwojowym, dosłownie z dnia na dzień zaczął się do nas uśmiechać, skupia uwagę na karuzeli, patrzy, słucha, robi uu, ee oczywiście w krótkich momentach kiedy go nie boli i nie płacze

Pytanie nr 2 - paznokietki obcinałyście na prosto
a ma twardy brzuszek, bo u nas jak jest twardy robię masaż i pomaga, ale jak jesteś zaniepokojona to goń do lekarza, matka wie najlepiej

u mnie tż obcina paznokcie synkowi na prosto

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Witam się dziś ponownie. No wkońcu wkońcu jest komplet byłam na liscie ostatnia i też ostatnia urodziłam Antoś pojadł i leży w łużeczku i patrzy. O już tata go wzioł.Powoli dochodzę do siebie-nie ma to jak w domu trochę się wyspałam. Ponieważ po porodzie prawie całą noc Antek jadł co godzinke dosłownie się budził kręcił nie miałam kiedy zasnac. W domku też je różnie narazie co godzinke nieraz 1,5 musi wpaśc w swój rytm Ale pokarm już mam takze jest dobrze.
za pokarm

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
witam się na odchowalnii razem z Marcelkiem

Muszę się pochwalić że wczoraj mój mężczyzna skończył miesiąc

Nie zaglądam bo trochę się u nas dzieje...
Zaczął się skok rozwojowy... mały marudny tylko na rękach by chciał...

Do tego jeszcze kolki...

Tak więc zajrzę jak się wszystko unormuje mam nadzieję że nie macie mi za złe że nie zaglądam
za miesiąc , nikt nie będzie miał za złe, jak będziesz miała chwilę to zaglądaj

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42707732]

Kurcze nie wiem jak przestawić małego do lepszego jedzenia w nocy.. Jak sie wieczorem naje z jednej i drugiej piersi to śpi nawet do 4 godzin.. Potem tak z dwie a potem zaczyna sie jazda.. Budzi sie co godzinę chwile ciamka śpi i tak w kółko.. Nie chce jeść wiecej, nawet jak przystawiac go do drugiej piersi to od razu zasypia i nie je.. A ja juz mam coraz mniej siły żeby wstawać nie mówiąc juz o funkcjonowaniu w dzien..

A wczytaj tz mnie jeszcze wkur..il.. Jest godzina 22, ja juz sie slaniam na nogach wiec ide sie polozyc z perspektywa ze za max 2 godzinki mały mnie obudzi .. A ten siedzi przed tv ogląda jakiś mecz i do mnie tekst.. " idziesz spac?" ja na to ze tak..a on "co sie z tobą dzieje.." No kuzwa.. Aż mi sie nie chce z nim gadać po raz setny.. Zreszta wkurza mnie ostatnio na maxa.. Z wzajemnoscia jak widzę..

Jak śpią Wasze maluchy? W sensie w jakiej pozycji? Bo mój od jakiegoś czasu tylko na boczku.. Raz jednym raz drugim i w dzien i w nocy tak samo.. Ukladam go na nim, wtula sie w pieluche, zawija sie prawie w klebek i śpi. Nie wiem w sumie czy to dobrze...[/QUOTE]mój na plecach śpi, jak ze mną i karmię to wtedy na boku, w nocy też źle śpi i często karmimy, już nawet nie wiem o której, chyba muszę zacząć zapisywać

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Hej!

Znowu nie umiem Was nadrobić, w moje dziecko wstąpił istny mały diabeł i non stop wyje, drugi skok zdaje mi sie do tego zgubilam dzisiaj telefon, wróciłam 5min pózniej ale oczywiście zero odzewu na telefony.. Wkur*ilam sie na maksa
Z tego co zdążyłam podczytac:

-sarenko ogromne gratulacje i ucalowania dla Ciebie i Antka!! nareszcie masz przy sobie swoją kruszynke

belushi tule i całuje, odetnij sie od tego gnoja jak najszybciej

mela brawa za cycolenie.

perse nie przesądzają z ta wyrodnoscia jak znajdziesz siebie to malenstwo nie będzie miało wypoczetej mamy.
oby tel się odnalazł

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 13:41   #736
enlevee
Zakorzenienie

fiazo tel sie nie odnajdzie raczej, bo niedługo potem był wyłączony, a do tego juz założyłam blokadę kradziezowa.. No trudno, szkoda zdjęć tylko bo cześć mam przegranych, ale cześć nie, jak np, Moj pies był malutki i broil

agrafka super, ze bebilon pomógł
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 13:52   #737
Margosia__
Zakorzenienie

Teso moje Dziecko od urodzenia śpi na boczkach... w życiu nie zasnął na pleckach

Ciekawe jak tam Idzia sobie radzi z Michasiem

Młode kopie kota, kot gryzie młode w palce u nóg... Zaczęło się

Mały
Stary 2013-09-09, 14:06   #738
Rockyyy
Zakorzenienie

Siemaa. Kochane zabcie bd pojawiac sie i znikac bo mamy w domu maly remont a w sobote chrzciny. W czwartek juz przyjada goscie ze Slaska:chrzestna z chlopakiem i moja przyjaciolka.
Wczoraj Kaukaz sie czyms zatrul.Byliśmy u weta wieczorem a w nocy co dwie godziny chodzilismy sprawdzac jak sie czuje.Juz jest lepiej ale śliniak prosi o magiczne kciuki
Stary 2013-09-09, 14:07   #739
magolina
Wtajemniczenie

Hej

My dzis bylismy na pobraniu krwi z Adasiem, pobierali mu ze zgięcia, jak widziałam, jak ta pielęgniarka gmera tą igłą w tej małej rączce bo nie mogła znaleźć żyły a Mały tak strasznie płakał to i mi wyć się chciało. A potem zadzwonili, że krew źle pobrana i musimy jechać znów na pobranie, bo płytki krwi źle wyszły i trzeba było to skontrolować na szczęście tym razem inna pobrała mu z palca ale i tak płakał wymęczyli go i odkąd przyjechaliśmy śpi. No i niestety wyszła mu niska hemoglobina - 10 - i pewnie będzie musiał coś brać mocz na szczęście ok i te płytki po drugim pobraniu też ok.

Sarna moje gratulacje Antoś śliczny i te włoski - irokez jak u mojego Adaśka

Belushi współczuje problemów i popieram co dziewczyny pisały odnośnie uregulowania alimentów i praw rodzicielskich

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

Uwaga! Będę się chwalić!!! Michaś kończy dziś 2 miesiące. ] Mój mały książę już taki dorosły!

Z okazji skończenia 2 miesięcy uściski dla Igorka!
dla Michasia i Igorka

Cytat:
I chwalę się:
Od rana cycolimy się bez większych problemów i oby tak dalej.

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Charcza jej gile w nosie i to gdzieś gleboko, odkasluje to a jak jej wkropilam sól do nosa to wykichala takie geste, biale gluty i ciagle kicha
Karo sól fizjologiczną??? jak to robisz bo nie słyszałam o soli a mój ma właśnie jakiś taki katar, dzisiaj wyciągnęłam wstrętną, zieloną kozulę ale cały czas mu coś zalega i grucha ani woda morska nie pomagają

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42705698]Aaaa i okropna jestem.. Moj młodszy syn wczoraj skończył 2 miesiące !!! jakoś naprawdę szybko ten czas leci... [/QUOTE]

Cytat:

Trzymam żeby sie udało.

Cytat:

kurcze Perse Ty chyba za dużo od siebie wymagasz względem dziecka. Nie noszenie dziecka=wyrodna matka??? co Ty gadasz?? to mi już powinni Zuzie odebrać bo ja ja mało co nosze
U nas to samo. W sumie Adaś jest noszony tylko do odbicia, no i Tż czasami go ponosi, a tak to przytulamy się na łóżku. W większości albo śpi, albo leży sobie grzecznie w łóżeczku albo gondolce - pod warunkiem, że jest nażarty na maksa

Cytat:

Do tego jeszcze kolki...
za miesiąc i oby kolki przeszły

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42706608]

Co do problemów z tz i nie dogadywaniem sie w tym początkowym okresie po pojawieniu sie malucha, nie znam ani jednej pary która by ten okres przeszła bez ekscesow i planów rozwodowych tylko niektórzy tego nie powiedzą. tak wiec uszy do góry, trzeba to przetrwać i tz-ów angażować w zajmowanie sie maluchem i suszyc o to głowę ..
[/QUOTE]

My nie chce zapeszać ale u nas jest jeszcze lepiej w związku niż przed pojawieniem się Adasia na świecie. Kocham swojego Tż jeszcze bardziej i od niego co trochę słyszę to samo. I jego czyny potwierdzają jego słowa. Ojj oby tylko się nic nie zmieniło

Cytat:
No i super

Oliath kupiłam ten płyn do kąpieli z Ziaji co polecałaś i faktycznie jest super używam go na zmianę z płynem do kąpieli z Babydream ale jak Babydream się skończy przechodzę tylko na tą Ziaję.

En współczuję straty tel

Edytowane przez magolina
Czas edycji: 2013-09-09 o 14:09
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 14:08   #740
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
:

Młode kopie kota, kot gryzie młode w palce u nóg... Zaczęło się
Będzie z tego przyjaźń!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 14:13   #741
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Siemaa. Kochane zabcie bd pojawiac sie i znikac bo mamy w domu maly remont a w sobote chrzciny. W czwartek juz przyjada goscie ze Slaska:chrzestna z chlopakiem i moja przyjaciolka.
Wczoraj Kaukaz sie czyms zatrul.Byliśmy u weta wieczorem a w nocy co dwie godziny chodzilismy sprawdzac jak sie czuje.Juz jest lepiej ale śliniak prosi o magiczne kciuki
dla Kaukazia
i za organizację

Mały
Stary 2013-09-09, 14:17   #742
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
remont?? a to jakiś niespodziewany??
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 14:26   #743
misiaczka555
Wtajemniczenie

Mago współczuje wizyty w labo, to jest masakra. Mam nadzieje ze szybko sie Adasiowi wyniki poprawią

my też☠w tym tygodniu będziemy latać po lekarzach
położna była i stwierdziła że kiepsko jednak wygląda ten pępek bo wystaje taki dzyndzel i jutro idziemy do pediatry, który da nam skierowanie do chirurga

mała ma też takie czerwone małe plamki na szyjce i w zgięciach rączek i położna kazała kupić płyn do kąpieli do atopowej skóry. Nie wiem co robić...nie chciałabym tego używać żeby nie przyzwyczajać do tego skóry bo potem będzie problem z kosmetykami. Nie wiem co robić
bardziej mam wrażenie że te plamki albo od mleczka które gdzieś tam spłynęło albo potówki...

no i mamy w tym tyg usg bioderek...

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 14:35   #744
Rockyyy
Zakorzenienie

Iwonka tak to ujelam bo odswiezamy ściany no i tz robi w korytarzu grzebienie z gladzi.Jakos to będzie ladniej na chrzciny właśnie wysciskalam Kaukazia.Ma pogodny pychol i widze ze mu lepiej. Wczoraj przeplakalam wieczor tak sie martwilam

Sarenko gratulacje
Stary 2013-09-09, 14:39   #745
czarownica1
Zakorzenienie

MARGOSIA dzieki ze pytasz jak u nas...
Wczoraj przeszlo mi przez mysl ze bierze mnoe deprecha. Ale spoko to tylko lekki dolek i niektorymi tekstami Tz nie mam zamiaru sie przejmowac. On cos nerwowy bo seksik mial sie zaczac po porodzie a tu doopa...ba nawet doopy nie ma!
Bylismy wczoraj nad woda. Tz sobie ryby lowil a ja z Antolkiem kocyk prasowalismy. Ale nam fajnie bylo
Ehhh... Ta moja nowa milosc jest taka piekna
A moze Tz zazdrosny? Eeee on nie z tych...

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Podejmuje dalsza probe nadrobienia...

ROCKYYY kciuki dla psiska!
MELA super ze juz cycolicie.

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 14:43   #746
Rockyyy
Zakorzenienie

Magolinko biedny Adi.Kciuki za hemoglobinke

En kicha z tym telefonem
Misiaczka kciuki za kikuta i usg

Anulka brawo dla Miska za dwa miesiace

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Mela brawo za cycowanko

Czarowniczko fajnie wam nad woda dzionek zlecial
Stary 2013-09-09, 14:46   #747
surka
Zakorzenienie

Cytat:
witam się na odchowalnii razem z Marcelkiem

Brawa dla niemowlaczka

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Mago współczuje wizyty w labo, to jest masakra. Mam nadzieje ze szybko sie Adasiowi wyniki poprawią

my też☠w tym tygodniu będziemy latać po lekarzach
położna była i stwierdziła że kiepsko jednak wygląda ten pępek bo wystaje taki dzyndzel i jutro idziemy do pediatry, który da nam skierowanie do chirurga

mała ma też takie czerwone małe plamki na szyjce i w zgięciach rączek i położna kazała kupić płyn do kąpieli do atopowej skóry. Nie wiem co robić...nie chciałabym tego używać żeby nie przyzwyczajać do tego skóry bo potem będzie problem z kosmetykami. Nie wiem co robić
bardziej mam wrażenie że te plamki albo od mleczka które gdzieś tam spłynęło albo potówki...

Spróbuj może najpierw ziajki emulsji natłuszczającej do kąpieli, jest tańsza a tez super
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 14:53   #748
Rockyyy
Zakorzenienie

Teso brawa dla mlodszego syna

Mega kciuki za mamy walczace z noszeniem na rekach (z przegieciem noszenia) wiecie o co kaman

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Guusia gratki za status niemowlaczka
Stary 2013-09-09, 15:03   #749
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
My nie chce zapeszać ale u nas jest jeszcze lepiej w związku niż przed pojawieniem się Adasia na świecie. Kocham swojego Tż jeszcze bardziej i od niego co trochę słyszę to samo. I jego czyny potwierdzają jego słowa. Ojj oby tylko się nic nie zmieniło

Oliath kupiłam ten płyn do kąpieli z Ziaji co polecałaś i faktycznie jest super używam go na zmianę z płynem do kąpieli z Babydream ale jak Babydream się skończy przechodzę tylko na tą Ziaję.
I my, i my moze to kwestia nastawienia troszke - ja nie bylam rozczarowana pomaganiem przy dzieciach, bo jestem z tych, co to wszystko najlepiej same robia on nie byl rozczarowany ograniczeniem wolnosci i zawezeniem horyzontow, bo zamiast tego dostal milosc swojego zycia i horyzonty tak rozlegle, ze do dzis ich wzrokiem nie obejmuje

Super, ze trafilam na tę Ziajkę, nie?

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Moze poki co wyprobuj krochmal albo wlasnie ta Ziajke, co my mamy? Plyn do kapania niemowlat natluszczajacy od 1 dnia zycia
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 15:12   #750
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

Nie pisalam Wam. Dzisiaj jak przydzwonilam palcem u nogi w drzwi od lazienki gak obstawiam ze go zlamalam. Jutro umowiona jestem.do ortopedy bo chodzoc nie.moge i mnie boli jak cholera
O rety! Oby to było tylko stłuczenie
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Witam się w rok-poslubną noc na 1 karmieniu
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Hania jest przeziebiona...
Biedactwo, a co jej jest?

Belushi
straszny oszołom z tego chłopaka. Współczuję Ci strasznie, ale musisz to ukrócić jak najszybciej

Roxi!! Myślałam o Tobie ostatnio-wpadaj częściej

------------
Hej
U nas to chyba jednak skok rozwojowy. To już 3ci dzień marudzenia, tylko na rączkach jest ok... Spać w dzień nie chce-no chyba, że na rączkach, ale i tak śpi bardzo płytko i często się wybudza
Wczoraj skończył 7 tygodni, więc by pasowało.
Ciekawe ile to potrwa-oby nie 2 tygodnie

A na dodatek jutro szczepienia i martwię się, że będzie jeszcze gorzej po nich
Jak Wasze dzieci czuły się po szczepieniach?

Dziś znów mieliśmy niezapowiedzianych gości
O 8smej rano zadzwoniła moja ciocia, że będzie z mężem za godzinkę W domu bajzel, a wiedziałam, że będą chcieli obejrzeć całe mieszkanie, bo nie widzieli jeszcze jak sobie porobiliśmy.
Ale mój syneczek z rana był akurat w dobrym humorku i przez godzinę (!!) leżał w łóżeczku i gadał do karuzeli Zawsze wytrzymywał max pół godzinki Zatem szybko z TŻ ogarnęliśmy mieszkanie na błysk

ALE żeby nie było tak kolorowo to na sekundę przed wejściem gości do domu zwymiotował mi w kuchni a potem w przedpokoju

TŻ poszedł na popołudniu do pracy i siedzę sama. Pogoda do bani.

Postaram się trochę ponadrabiać, bo jakimś cudem odłożyłam Małego i niby kima (ale ciągle się przebudza...)

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-09-09 o 15:13
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości