|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
|
#722 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Adaś zasypia tylko na rękach a nam juz z mężem kręgosłupy pękają w pół... Za mną pierwszy sukces- Młody zasnął rano bez noszenia- ale były jęki, kweki, płacz. Byłam z nim cały czas, tulilam, glaskalam, całowałam i daliśmy rade. Ciężko jest i serce sie kraje jak on płacze ale na dłuższą metę nie damy tak rady. Strzelilismy sobie w kolano bo nauczyliśmy Młodego zasypiania w ten sposób więc teraz cierp ciało i duszo jak żeś dawało wcześniej radę bujac... a teraz juz nie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasze małe, niespełnione Szczęście 07.10.2012 "Zrozumiałem - by żyć musisz chwytać dzień..."Edytowane przez cynamon_owa Czas edycji: 2013-09-09 o 12:26 |
|
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
nie zadroszcze bo też tak mam
![]() ale Zuzia nakarmiona, pogadała ze mną, pośmiała sie w głos oo coś własnie juz poszło |
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za walczące o wolne ręce!
|
|
#725 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Artykuł jest trochę nieswiezy, teraz na szczęście większość szczepionek nie zawiera juz rtęci tzn thimerosalu np. engerix b glaxo i to znajdziesz analizujac sklad szczepionek .. Ja czytam skład i umawiam sie z pediatra na szczepienie bezkomorkowymi i to najlepiej w odstępie jakiegos czasu. |
|
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Znowu nie umiem Was nadrobić, w moje dziecko wstąpił istny mały diabeł i non stop wyje, drugi skok zdaje mi sie do tego zgubilam dzisiaj telefon, wróciłam 5min pózniej ale oczywiście zero odzewu na telefony.. Wkur*ilam sie na maksa ![]() Z tego co zdążyłam podczytac: -sarenko ogromne gratulacje i ucalowania dla Ciebie i Antka!! nareszcie masz przy sobie swoją kruszynkebelushi tule i całuje, odetnij sie od tego gnoja jak najszybciej ![]() mela brawa za cycolenie. perse nie przesądzają z ta wyrodnoscia jak znajdziesz siebie to malenstwo nie będzie miało wypoczetej mamy.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-09-09 o 12:30 |
|
|
|
#727 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No własnie nie, patrzy w kartę, mówi "o, ma 3 tygodnie, stary chłop" a dalej o tym karmieniu w nocy ![]() Cytat:
Cytat:
ja znowu walczę z płaczem
|
|||||
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42708424]
![]() Artykuł jest trochę nieswiezy, teraz na szczęście większość szczepionek nie zawiera juz rtęci tzn thimerosalu np. engerix b glaxo i to znajdziesz analizujac sklad szczepionek .. Ja czytam skład i umawiam sie z pediatra na szczepienie bezkomorkowymi i to najlepiej w odstępie jakiegos czasu.[/QUOTE] A mogłabym cię prosić o szczegółowe wypisanie co i kiedy na pw w wolnej chwili oczywiście Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#729 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Nie mogę się nadziwić jak bebilon pomogl mojemu dziecku
Ghia u nas w ogóle nie ma odruchu wymiotnego
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Fi dziś dziwny...
Zjadł butlę, później szalał, więc przystawiłam go do cycków, ssał 15 min obydwa! Bez bólu!! I nagle ryk! Kolek nie ma Później zasnął na rękach, pospał ze 30 minut i szaleje... dziwne to.
|
|
|
|
#731 |
|
Konto usunięte
|
Nie nie dziewczyny, nie chodzi o to, że nienoszenie to wyrodna matka, tylko że on wtedy niekoniecznie chciał spać, zwykle o tej porze zaczynamy już dzień, a tu zonk, mama każe spać...
Ja obcinam na równo, bo nawet w śnie Mały mi ucieka z lapkami U nas tragiczna pogoda, o 180 st różna od wczorajszej... Mieszkanie ogarnięte, zaraz idę sie myć i dojonko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi się też kończy to masło z zajki
Kejt mi się wydaje, ze Fi odreagowuje wrażenia Lachryma witaj w świecie nudnych Dzieci ![]() coś miałam napisać...ale pewnie przypomni mi się za parę godzin ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() A z tym oduczaniem rączek to jeszcze się zastanówcie... ...potem Wam się będzie tak nudzić jak nam wcale to fajne nie jest
|
|
#733 |
|
Wtajemniczenie
|
Margos ja tak mam. Mój śpi w kolysce i nudzi mi się. Rączki dla mego dziecia są be...
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Idę sprzątać garderobę
|
#734 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
mały się prężył i wyginał w literę c leżąc na płasko. Był nerwowy. Ja to brałam za problemy z brzuszkiem, a lekarz powiedział że to może być napięcie. Dostaliśmy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej a tam skierowanie na rehabilitację. Niestety terminy zabójcze więc wykupiliśmy instruktaż jak ćwiczyć w domu. Edit: a próbowałaś dawać kropelki przed jedzeniem? My dajemy 8 kropli Bobotic przed każdym karmieniem- tak nam zalecił lekarz. Po prężeniu nie ma śladu więc może to jednak była wina brzuszka nie napięcia. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Marika (23 tc) Edytowane przez taribari Czas edycji: 2013-09-09 o 13:37 |
||
|
|
|
#735 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u mnie tż obcina paznokcie synkowi na prosto Cytat:
za pokarmCytat:
za miesiąc , nikt nie będzie miał za złe, jak będziesz miała chwilę to zaglądaj [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42707732] Kurcze nie wiem jak przestawić małego do lepszego jedzenia w nocy.. Jak sie wieczorem naje z jednej i drugiej piersi to śpi nawet do 4 godzin.. Potem tak z dwie a potem zaczyna sie jazda.. Budzi sie co godzinę chwile ciamka śpi i tak w kółko.. Nie chce jeść wiecej, nawet jak przystawiac go do drugiej piersi to od razu zasypia i nie je.. A ja juz mam coraz mniej siły żeby wstawać nie mówiąc juz o funkcjonowaniu w dzien.. A wczytaj tz mnie jeszcze wkur..il.. Jest godzina 22, ja juz sie slaniam na nogach wiec ide sie polozyc z perspektywa ze za max 2 godzinki mały mnie obudzi .. A ten siedzi przed tv ogląda jakiś mecz i do mnie tekst.. " idziesz spac?" ja na to ze tak..a on "co sie z tobą dzieje.." No kuzwa.. Aż mi sie nie chce z nim gadać po raz setny.. Zreszta wkurza mnie ostatnio na maxa.. Z wzajemnoscia jak widzę.. Jak śpią Wasze maluchy? W sensie w jakiej pozycji? Bo mój od jakiegoś czasu tylko na boczku.. Raz jednym raz drugim i w dzien i w nocy tak samo.. Ukladam go na nim, wtula sie w pieluche, zawija sie prawie w klebek i śpi. Nie wiem w sumie czy to dobrze...[/QUOTE]mój na plecach śpi, jak ze mną i karmię to wtedy na boku, w nocy też źle śpi i często karmimy, już nawet nie wiem o której, chyba muszę zacząć zapisywać Cytat:
oby tel się odnalazł
|
||||||
|
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
fiazo tel sie nie odnajdzie raczej, bo niedługo potem był wyłączony, a do tego juz założyłam blokadę kradziezowa.. No trudno, szkoda zdjęć tylko bo cześć mam przegranych, ale cześć nie, jak np, Moj pies był malutki i broil
![]() agrafka super, ze bebilon pomógł
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Teso moje Dziecko od urodzenia śpi na boczkach... w życiu nie zasnął na pleckach
Ciekawe jak tam Idzia sobie radzi z Michasiem ![]() Młode kopie kota, kot gryzie młode w palce u nóg... Zaczęło się
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Siemaa. Kochane zabcie bd pojawiac sie i znikac bo mamy w domu maly remont a w sobote chrzciny. W czwartek juz przyjada goscie ze Slaska:chrzestna z chlopakiem i moja przyjaciolka.
Wczoraj Kaukaz sie czyms zatrul.Byliśmy u weta wieczorem a w nocy co dwie godziny chodzilismy sprawdzac jak sie czuje.Juz jest lepiej ale śliniak prosi o magiczne kciuki
|
#739 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
My dzis bylismy na pobraniu krwi z Adasiem, pobierali mu ze zgięcia, jak widziałam, jak ta pielęgniarka gmera tą igłą w tej małej rączce bo nie mogła znaleźć żyły a Mały tak strasznie płakał to i mi wyć się chciało. A potem zadzwonili, że krew źle pobrana i musimy jechać znów na pobranie, bo płytki krwi źle wyszły i trzeba było to skontrolować wymęczyli go i odkąd przyjechaliśmy śpi. No i niestety wyszła mu niska hemoglobina - 10 - i pewnie będzie musiał coś brać mocz na szczęście ok i te płytki po drugim pobraniu też ok. Sarna moje gratulacje Antoś śliczny i te włoski - irokez jak u mojego Adaśka![]() Belushi współczuje problemów i popieram co dziewczyny pisały odnośnie uregulowania alimentów i praw rodzicielskich Cytat:
dla Michasia i IgorkaCytat:
![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42705698]Aaaa i okropna jestem.. Moj młodszy syn wczoraj skończył 2 miesiące !!! ![]() Cytat:
żeby sie udało.Cytat:
![]() Cytat:
za miesiąc i oby kolki przeszły[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42706608] Co do problemów z tz i nie dogadywaniem sie w tym początkowym okresie po pojawieniu sie malucha, nie znam ani jednej pary która by ten okres przeszła bez ekscesow i planów rozwodowych tylko niektórzy tego nie powiedzą. tak wiec uszy do góry, trzeba to przetrwać i tz-ów angażować w zajmowanie sie maluchem i suszyc o to głowę .. [/QUOTE] My nie chce zapeszać ale u nas jest jeszcze lepiej w związku niż przed pojawieniem się Adasia na świecie. Kocham swojego Tż jeszcze bardziej i od niego co trochę słyszę to samo. I jego czyny potwierdzają jego słowa. Ojj oby tylko się nic nie zmieniło![]() Cytat:
![]() Oliath kupiłam ten płyn do kąpieli z Ziaji co polecałaś i faktycznie jest super En współczuję straty tel Edytowane przez magolina Czas edycji: 2013-09-09 o 14:09 |
|||||||
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie z tego przyjaźń!
|
|
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Kaukazia i za organizację
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#743 |
|
Wtajemniczenie
|
Mago współczuje wizyty w labo, to jest masakra. Mam nadzieje ze szybko sie Adasiowi wyniki poprawią
![]() my też☠w tym tygodniu będziemy latać po lekarzach ![]() położna była i stwierdziła że kiepsko jednak wygląda ten pępek bo wystaje taki dzyndzel i jutro idziemy do pediatry, który da nam skierowanie do chirurga ![]() mała ma też takie czerwone małe plamki na szyjce i w zgięciach rączek i położna kazała kupić płyn do kąpieli do atopowej skóry. Nie wiem co robić...nie chciałabym tego używać żeby nie przyzwyczajać do tego skóry bo potem będzie problem z kosmetykami. Nie wiem co robić ![]() bardziej mam wrażenie że te plamki albo od mleczka które gdzieś tam spłynęło albo potówki... no i mamy w tym tyg usg bioderek...
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonka tak to ujelam bo odswiezamy ściany no i tz robi w korytarzu grzebienie z gladzi.Jakos to będzie ladniej na chrzciny
właśnie wysciskalam Kaukazia.Ma pogodny pychol i widze ze mu lepiej. Wczoraj przeplakalam wieczor tak sie martwilamSarenko gratulacje
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
MARGOSIA dzieki ze pytasz jak u nas...
Wczoraj przeszlo mi przez mysl ze bierze mnoe deprecha. Ale spoko to tylko lekki dolek i niektorymi tekstami Tz nie mam zamiaru sie przejmowac. On cos nerwowy bo seksik mial sie zaczac po porodzie a tu doopa...ba nawet doopy nie ma! Bylismy wczoraj nad woda. Tz sobie ryby lowil a ja z Antolkiem kocyk prasowalismy. Ale nam fajnie bylo ![]() Ehhh... Ta moja nowa milosc jest taka piekna ![]() A moze Tz zazdrosny? Eeee on nie z tych... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Podejmuje dalsza probe nadrobienia... ROCKYYY kciuki dla psiska! MELA super ze juz cycolicie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Magolinko biedny Adi.Kciuki za hemoglobinke
En kicha z tym telefonem Misiaczka kciuki za kikuta i usg Anulka brawo dla Miska za dwa miesiace ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Mela brawo za cycowanko Czarowniczko fajnie wam nad woda dzionek zlecial
|
#747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Spróbuj może najpierw ziajki emulsji natłuszczającej do kąpieli, jest tańsza a tez super
|
||
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Teso brawa dla mlodszego syna
![]() Mega kciuki za mamy walczace z noszeniem na rekach (z przegieciem noszenia) wiecie o co kaman ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Guusia gratki za status niemowlaczka
|
#749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze to kwestia nastawienia troszke - ja nie bylam rozczarowana pomaganiem przy dzieciach, bo jestem z tych, co to wszystko najlepiej same robia on nie byl rozczarowany ograniczeniem wolnosci i zawezeniem horyzontow, bo zamiast tego dostal milosc swojego zycia i horyzonty tak rozlegle, ze do dzis ich wzrokiem nie obejmuje ![]() Super, ze trafilam na tę Ziajkę, nie? ![]() Cytat:
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Oby to było tylko stłuczenie![]() Gratulacje Biedactwo, a co jej jest? ![]() Belushi straszny oszołom z tego chłopaka. Współczuję Ci strasznie, ale musisz to ukrócić jak najszybciej ![]() Roxi!! Myślałam o Tobie ostatnio-wpadaj częściej ------------ Hej U nas to chyba jednak skok rozwojowy. To już 3ci dzień marudzenia, tylko na rączkach jest ok... Spać w dzień nie chce-no chyba, że na rączkach, ale i tak śpi bardzo płytko i często się wybudza ![]() Wczoraj skończył 7 tygodni, więc by pasowało. Ciekawe ile to potrwa-oby nie 2 tygodnie ![]() A na dodatek jutro szczepienia i martwię się, że będzie jeszcze gorzej po nich ![]() Jak Wasze dzieci czuły się po szczepieniach? Dziś znów mieliśmy niezapowiedzianych gości O 8smej rano zadzwoniła moja ciocia, że będzie z mężem za godzinkę Ale mój syneczek z rana był akurat w dobrym humorku i przez godzinę (!!) leżał w łóżeczku i gadał do karuzeli Zawsze wytrzymywał max pół godzinki Zatem szybko z TŻ ogarnęliśmy mieszkanie na błysk ![]() ALE żeby nie było tak kolorowo to na sekundę przed wejściem gości do domu zwymiotował mi w kuchni a potem w przedpokoju ![]() TŻ poszedł na popołudniu do pracy i siedzę sama. Pogoda do bani. Postaram się trochę ponadrabiać, bo jakimś cudem odłożyłam Małego i niby kima (ale ciągle się przebudza...) Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-09-09 o 15:13 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nareszcie masz przy sobie swoją kruszynke

wymęczyli go i odkąd przyjechaliśmy śpi. No i niestety wyszła mu niska hemoglobina - 10 - i pewnie będzie musiał coś brać