|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
|
|
|
|
#1473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zawsze te 3 dychy zostawały w portfelu,a teraz pusto :/ |
||
|
|
|
#1474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
duży już bąbelek Ciekawa jestem ile moja córcia waży.... byle do jutra, chociaż też dopiero popołudniu badanie, chyba rano będę się musiała czymś zająć bo inaczej zwariuje w domu
|
|
#1475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi się mąż najeść, ale wiecej nie dałąm rady wystać w kuchni :P ) i pada do tej pory i wcale nie wygląda jakby miało przestać. Cytat:
a T. w tym roku nie zasłuzyła na prezent ani od nas ani od małego Ja wiem że bede mogłą z mamą gadać przez skypa czy telefon, ale jednak jakoś to inaczej, moze wydać sie głupie ale ja jestem na prawdę z nią mega zżyta i nie wyobrażam sobie np. że w ciągu tygodnia nie pogadam z nią przez telefon chociażby ![]() Kur.wa ja sie chyba czymś strułam. Nawet wodą wymiotuje :/ Kociak- fajne zdjęcia choć nie mój styl! :P ale zrobione super ja miałam mieć sesje i chyba z tej sesji du.pa blada będzie, bo ani pogody ni ma, ja też nie na siłach do latanie Bóg wie gdzie..
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kociak Czyli foty takie jakie chciałaś rock and roll ![]() Fajne brawo ,klimat industrialny
|
|
|
|
|
#1478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O jaki już duży dzieć Ja dowiem się za 3 dni, bo właśnie spojrzałam i mam wizytę 12.09. Dobrze, że spojrzałam
|
|
|
|
|
#1479 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam dzisiaj w aptece MALTAN, bo niestety Lano maści z ziajki nie mają mi skąd sprowadzić i właśnie wyczytałam w ulotce że w celu prawidłowego przystosowania brodawek sutków do okresu karmienia preparat należy stosować na dwa miesiące przed planowanym porodem (hartowanie brodawek sutkowych)
Czy jakaś doświadczona mam może się wypowiedzieć czy to w ogóle ma sens?? Czemuś to służy faktycznie??
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Miki duzy juz dzieciaczek
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Kociak super fotki,klimat jak najbardziej mój. Miki ładna waga! ![]() ryba współczuje problemów żołądkowych.Mnie mdli od tygodni na zmianę ze zgagą
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#1482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duży już bąbel Cytat:
a co do tego mieszkania to wiecie tam jest ggruntowny remont konieczny wiec to nie tak hop siup :P
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
też we czwartek zobaczę moją małpkę
z tym że z rana :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1484 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkie pierzecie a ja nie piorę
Mój mały brzdąc dzisiaj nieźle podskakuje w brzuchu, ale nie kopie tylko się tak przelewa ciągle Może się obróci ładnie do porodu.Ryba wspólczuje zatrucia... to obstawiam, że raczej na warsztatach Cię nie bedzie. Kuruj się, pij dużo i odpoczywaj. Szkoda, że tak wyszło z mamą. Nie dziwię się, ze Ci przykro... Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czekam na negliż!Jaki mały klocuszek! dla niego!
|
|
#1485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ladnie już wazy![]() a ja się witam w 28 tygodniu umknelo mi,ze to już 7 miesiąc![]() dla fanek sówek: http://maylily.pl/produkt/lekki-kocyk-bambusowy-sowki |
||
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powinnam zgłosić moją teściową do programu "perfekcyjna pani domu" wparowałam do kuchni i stwierdziłam że zrobię porządki, ogólnie z wierzchu wszystko wygląda idealnie ale jak otwieram szafki to aż mi się słabo robi... syf, syf i jeszcze raz syf... W owocach znalazłam tabletki, okulary, ulotki i worki na śmieci... W talerzach leżą rachunki a tam gdzie mąka, cukier itd znajduje się wszystko, gary, przeróżne sprzęty, słoiki itd
Już ja tam zrobię porządek ! ![]() Biorę się za nadrabianie Was
|
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1488 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do jutra... koleżanki wymyśliły że trzeba się spotkać i oblać to że wyszłam z mąż (oczywiście ja oblewać będę soczkiem) i przy okazji chcą oblać zdrowie Jaśka i łatwy zbliżający się wielkimi krokami poród ![]() Cytat:
. Bo brzuszkowe zdjęcia napewno dam im dużo wcześniej bo nie wytrzymam aż do świąt żeby dać im w prezencie ![]() Cytat:
i chyba w niego zainwestuję bo teściowa pralkę przykrywa jakimś starym ręcznikiem ![]() Cytat:
Cytat:
duże już to Twoje maleństwo ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- U mojej teściowej na blatach i tam gdzie widać jest posprzątane na błysk, no bo nawet jakby listonosz przyszedł albo sąsiadka to wstyd zaprosić do takiego bałaganu a w szafkach istna tragedia i tak trochę już ogarnęłam Mam nadzieję że jak wróci od siostry to mnie z domu nie wyrzuci za te porządki |
||||||
|
|
|
#1489 |
|
Wtajemniczenie
|
Cora Filip
bratek jednak oryginalniej![]() Kociak:0 piękne zdjęcia, mnie się podobają, a ta sukienka i skóraaaaaaaaaaaaaaaaaaa Domi woidzisz przydasz się teściowej jeszcze do czegoś ![]() Ryba bidaku ty
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-09-09 o 14:39 |
|
|
|
#1490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale zapewne wie gdzie co jest
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby przypadkiem nie wyrzucić czegoś co mi się wydawało śmieciem a to coś ważnego
|
|
|
|
|
#1492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też mam zamiar w połowie października poprać i poprasowaćA Fifuś to głównie wymyśliłam dla Lili,bo ona na fazę na nazywanie wszystkiego z "uś" na końcu
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#1493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jej ciąża kojarzy się ze ślubem.Mężowi mówię żeby uważał po kościelnym ![]() |
|
|
|
|
#1494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za tygodnie ![]() a kocyk fajny, ale ta cena
||
|
|
|
#1495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najwyżej po powrocie do domu pożałuje tych słów A tak serio, co z tego że ja zrobię porządek jak za kilka dni będzie to samo - moja teściowa ma ten problem że nie potrafi odkładać rzeczy na swoje miejsce, mojego TŻta niestety wychowała tak samo... Kubek po wypiciu kawy nigdy nie trafia do zlewu tylko zostaje na stole, mleko zamiast schować do lodówki również zostaje na stole... Mogłabym tak wymieniać bez końca
|
||
|
|
|
#1496 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio jestem bardzo złą mamusią, moja córka dostaje ode mnie na pożywienie chipsy i słodkie. Żeby nie było jem też normalne posiłki i owoce ale tak mnie te słodkości kuszą no muszę zjeść i jak przez całą ciąże w sumie chipsy to tak zjadłam kilka i miałam dość tak teraz paprykowe
|
#1497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miki, duże już to Twoje dziecię aż musiałam spojrzeć na kiedy Ty masz termin Dziękuję za miłe słowa co do zdjęć - jeśli chodzi o klimat to właśnie ja tą plenerową właśnie taką z pazurem chciałam Jak będę pod koniec ciąży to jak będzie chęć i siła to zrobimy jeszcze drugą w domu coś w stylu tej fotograf, do której idzie babku. Chociaż nie ukrywam, że dla mnie taka sesja to katorga. Generalnie strasznie nie lubię robić sobie zdjęć - zawsze albo na nich śpię albo głupie miny robię
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-09-09 o 14:41 |
|
|
|
|
#1498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
działaj ale się nie przemęczaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

Jutro będę musiała iść ponownie.

jak ostatnio posłuchałam co tamta wymyśla to myślałam że mi cycki opadną 

klask i: