Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-09, 14:44   #1501
coralady
Wtajemniczenie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Cora Filip bratek jednak oryginalniej
Beatko Bratek orginalniej,ale by mi w urzędzie nie zapisali Chyba,że pójdę po narodzinach z aktem urodzenia i zażyczę sobie,żeby mi Fifuś wpisali
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 14:45   #1502
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
No to widzę, że podobnie do mnie, masz dobrą tolerancję słodkiego

Miki, duże już to Twoje dziecię aż musiałam spojrzeć na kiedy Ty masz termin

Dziękuję za miłe słowa co do zdjęć - jeśli chodzi o klimat to właśnie ja tą plenerową właśnie taką z pazurem chciałam
Jak będę pod koniec ciąży to jak będzie chęć i siła to zrobimy jeszcze drugą w domu coś w stylu tej fotograf, do której idzie babku. Chociaż nie ukrywam, że dla mnie taka sesja to katorga. Generalnie strasznie nie lubię robić sobie zdjęć - zawsze albo na nich śpię albo głupie miny robię
A ja wręcz przeciwnie, mam ochotę zrobić sobie kolejną sesję choć jeszcze nie dostałam w swoje ręce zdjęć z poprzedniej, podobało mi się to ciągłe przebieranie, ustawianie, kombinowanie na spontana co by tu jeszcze wymyślić żeby zdjęcia fajne wyszły .
Czekam na fotki w negliżu

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
To mój kubek odkłada do zlewu, powinnam być z niego dumna a ja wymagam żeby go mył, o ja wredna żona
A Ty niedobra żono Naprawdę zazdroszczę że Twój mąż potrafi odłożyć po sobie kubek do zlewu Nie powiem bo mój też potrafi ale tylko wtedy kiedy zwrócę mu uwagę, jeśli mnie nie ma w pobliżu albo się nie odezwę kubek zostaje na stole A jak wchodzę do kuchni i pytam dlaczego kubka do zlewu nie odstawił to słyszę "przepraszam, nie wiedziałem" biedak nie wie że brudny kubek należy odstawić do zlewu lub ewentualnie umyć
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 14:45   #1503
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
To co uważam że jest do wyrzucenia przenoszę do jej królestwa czyt. kuchni letniej Kładę jej na wierzchu a ona niech sobie to gdzieś poupycha skoro to takie "cenne". A co do kuchni letniej... Niedawno była malowana, wszystko było wysprzątane na błysk... córki zwoływała do pomocy i było naprawdę fajnie odświeżone a jak tam dzisiaj weszłam to padłam na zawał... Od nowa syf niesamowity, na szczęście nie korzystam z kuchni letniej więc jak dla mnie to teściowa może tam na środku nawet wielką kupę zrobić
A no chyba, że tak dobrze ze masz gdzie wynosić
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 14:47   #1504
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Wszystkie pierzecie a ja nie piorę Wezmę się za to w drugiej połowie października chyba.
Mój mały brzdąc dzisiaj nieźle podskakuje w brzuchu, ale nie kopie tylko się tak przelewa ciągle Może się obróci ładnie do porodu.

Ryba wspólczuje zatrucia... to obstawiam, że raczej na warsztatach Cię nie bedzie. Kuruj się, pij dużo i odpoczywaj.
Szkoda, że tak wyszło z mamą. Nie dziwię się, ze Ci przykro...

klask i:

dobrze, że z mężem to nie musisz miec wyrzutów sumienia

Polepszyło Ci sie trochę? Może ciśnienie sobie zmierz, cukier sprawdz jak masz taką możliwość. Oby przeszło.

Trzymam kciuki za jej zdrówko!

Noo jak słooooodko Fifuś fajnie brzmi! Jeszcze nie słyszałam takiego zdrobnienia

Super! A jakie fajne miejsce znaleźliście na sesję! Tak to sobie właśnie wyobrażałam Czekam na negliż!

Jaki mały klocuszek! dla niego!
Też nie piorę jeszcze ale w najbliższym czasie chyba się zabiorę,bo straszą marną pogodą:/
Chociaż balkon będziemy mieć zabudowany to w sumie deszcz nie straszny,ale wolałabym żeby fajnie wiaterek ciuszki przewiał i wyschły w słoneczku

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
też chcę kupić tą maść i też czytałam, żeby zacząć smarować 2 miesiące wcześniej, ale po co?nie wiem

ladnie już wazy

a ja się witam w 28 tygodniu umknelo mi,ze to już 7 miesiąc

dla fanek sówek:
http://maylily.pl/produkt/lekki-kocyk-bambusowy-sowki

Cytat:
Dziewczyny powinnam zgłosić moją teściową do programu "perfekcyjna pani domu" wparowałam do kuchni i stwierdziłam że zrobię porządki, ogólnie z wierzchu wszystko wygląda idealnie ale jak otwieram szafki to aż mi się słabo robi... syf, syf i jeszcze raz syf... W owocach znalazłam tabletki, okulary, ulotki i worki na śmieci... W talerzach leżą rachunki a tam gdzie mąka, cukier itd znajduje się wszystko, gary, przeróżne sprzęty, słoiki itd Już ja tam zrobię porządek !

Biorę się za nadrabianie Was
Bo tam gdzie nie widać to może być syfek

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 14:47   #1505
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Beatko Bratek orginalniej,ale by mi w urzędzie nie zapisali Chyba,że pójdę po narodzinach z aktem urodzenia i zażyczę sobie,żeby mi Fifuś wpisali
Bratek Fifuś od razu:0 albo w odwrotnej kolejnośći, ale myślę że przez Lile szybciej przejdzie Fifuś właśnie
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 14:47   #1506
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj siostrzenica mojego męża zapytała się mnie czy jak wezmę ślub drugi raz to będę mieć chłopaka jej ciąża kojarzy się ze ślubem.
Mężowi mówię żeby uważał po kościelnym

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-09, 14:50   #1507
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
jak dała wolą rękę to niech nie narzeka jak wróci działaj ale się nie przemęczaj

oj moje dziecko co chwilę ma takie zachcianki a ja się nie mogę powstrzymać

oj to mój nawet gary umyje jak jest potrzeba
Robię porządki w żółwim tempie bo Jaśko mnie strasznie uwiera dzisiaj, nie chce współpracować z mamą nic a nic
Do tego co chwilę się kładę bo mnie jajniki bolą niesamowicie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
A no chyba, że tak dobrze ze masz gdzie wynosić
Wiadome że wolałabym to wynosić od razu do kosza noo ale...

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Też nie piorę jeszcze ale w najbliższym czasie chyba się zabiorę,bo straszą marną pogodą:/
Chociaż balkon będziemy mieć zabudowany to w sumie deszcz nie straszny,ale wolałabym żeby fajnie wiaterek ciuszki przewiał i wyschły w słoneczku

Bo tam gdzie nie widać to może być syfek
Gdyby nie to że mam dziwną manię jeśli chodzi o porządki to machnęłabym ręką na ten syfek teściowej
Stary 2013-09-09, 14:50   #1508
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio jestem bardzo złą mamusią, moja córka dostaje ode mnie na pożywienie chipsy i słodkie. Żeby nie było jem też normalne posiłki i owoce ale tak mnie te słodkości kuszą no muszę zjeść i jak przez całą ciąże w sumie chipsy to tak zjadłam kilka i miałam dość tak teraz paprykowe
Ja mam parcie na ciastka,ciasta i czekoladę!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-09, 14:51   #1509
malinka123108
Wtajemniczenie

taszanta tyle ze ja wtedy z ostrym brzuchem pojechalam na szpital i nikt nie wiedzial o co caman dopiero po usg zpbaczyli ze leeedwo i by pekla mi ta torbiel...makabra jakas,pomyslec ze moglabym juz niezyc..

ja ciuszki poprane,lena spi czesc juz lezy na kupce do prasowania a czesc dosycha,ale pilnuje bo cos sie na niebie chmurzasto robi i zeby mi czasem nie zamoczylo prania bo bym zwariowala

kociak ale fajne zdjeciafajna pamiatka bedzieslicznie wygladasz,a co do zmiany lekarza to juz go zmienilam tzn jeszcze jedna wizyte mam u starej lekarki a kolejna juz u nowego lekarza...boje sie troche ze na mnie nawrzeszczy ze gdzie pod koniec ciazy a ja zmieniam lekarza;////////

colorady fajnie ze zdecydowaliscie sie na imie fajnie!

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

nemosek to mi ochoty narobilas...wlasnie ide bo sloik nutelli...laski ostatnio jem jem jem ...boje sie stanac na wage normalnie...wr,do ta chec na paczki..no co zrobiee
Stary 2013-09-09, 14:54   #1510
domii29
Zakorzenienie

Zrobiłam dość sporo już dzisiaj więc chyba resztę tych porządków przełożę na inny dzień a teraz pójdę sobie zrobić frytki bo jakoś tak mnie naszło
Stary 2013-09-09, 14:57   #1511
89Beatka
Wtajemniczenie

Ale jestem szczęliwaaaaaaaaaaaa

Do zaliczenie sesji został mi jeden przedmiot, a że brakowało mi tylko jednego punktu do zaliczenia, pisałam do wykładowcy co mogę zrobic żeby mi zaliczył na 3. i napisał ze mi daruje ten punkt i będę mieć 3 a nawet nie wie że w ciąży jestem, dopiero zobaczy jak pójdę prosić o podpis na indywidualnym toku zajęć.

Więc jutro jadę do Krakowa złożyć dokumenty o zmiane nazwiska i właśnie prośbe o Indywidualny tok nauki
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 15:00   #1512
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
To mój kubek odkłada do zlewu, powinnam być z niego dumna a ja wymagam żeby go mył, o ja wredna żona
Mój to nawet gary umyje.Lubi
Ale kufle po piwie to zostawia

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
A ja wręcz przeciwnie, mam ochotę zrobić sobie kolejną sesję choć jeszcze nie dostałam w swoje ręce zdjęć z poprzedniej, podobało mi się to ciągłe przebieranie, ustawianie, kombinowanie na spontana co by tu jeszcze wymyślić żeby zdjęcia fajne wyszły .
Czekam na fotki w negliżu

A Ty niedobra żono Naprawdę zazdroszczę że Twój mąż potrafi odłożyć po sobie kubek do zlewu Nie powiem bo mój też potrafi ale tylko wtedy kiedy zwrócę mu uwagę, jeśli mnie nie ma w pobliżu albo się nie odezwę kubek zostaje na stole A jak wchodzę do kuchni i pytam dlaczego kubka do zlewu nie odstawił to słyszę "przepraszam, nie wiedziałem" biedak nie wie że brudny kubek należy odstawić do zlewu lub ewentualnie umyć
A kiedy będziesz mieć swoje fotki?

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
taszanta tyle ze ja wtedy z ostrym brzuchem pojechalam na szpital i nikt nie wiedzial o co caman dopiero po usg zpbaczyli ze leeedwo i by pekla mi ta torbiel...makabra jakas,pomyslec ze moglabym juz niezyc..

ja ciuszki poprane,lena spi czesc juz lezy na kupce do prasowania a czesc dosycha,ale pilnuje bo cos sie na niebie chmurzasto robi i zeby mi czasem nie zamoczylo prania bo bym zwariowala

kociak ale fajne zdjeciafajna pamiatka bedzieslicznie wygladasz,a co do zmiany lekarza to juz go zmienilam tzn jeszcze jedna wizyte mam u starej lekarki a kolejna juz u nowego lekarza...boje sie troche ze na mnie nawrzeszczy ze gdzie pod koniec ciazy a ja zmieniam lekarza;////////

colorady fajnie ze zdecydowaliscie sie na imie fajnie!

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

nemosek to mi ochoty narobilas...wlasnie ide bo sloik nutelli...laski ostatnio jem jem jem ...boje sie stanac na wage normalnie...wr,do ta chec na paczki..no co zrobiee
Nie przejmuj sie nie Ty jedna

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-09, 15:01   #1513
niunia32
Zakorzenienie

Jesyem juz po wizycie. Dzieciątko ułożone powodowo, wazy ok 810g - niby o tydz mniejsze dziecko, ale przy córce też ytal bylo.
plec? Hmm raczej cora, choc zle ułożona byla do potwierdzenia . Lekarz powiedzial ze widzi tem ziarenko kawy ;p
Mam pilnować wagi +4kg w miesiąc :sciana:

[color="red"]
[b]Rybko[\b] mozesz wpisac wage: 27t3d 810g
[b]Anoula[\b] wpisz mi wizytę 30.09.13 o 14 z USG
[\color]

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 15:01   #1514
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Do zaliczenie sesji został mi jeden przedmiot, a że brakowało mi tylko jednego punktu do zaliczenia, pisałam do wykładowcy co mogę zrobic żeby mi zaliczył na 3. i napisał ze mi daruje ten punkt i będę mieć 3 a nawet nie wie że w ciąży jestem, dopiero zobaczy jak pójdę prosić o podpis na indywidualnym toku zajęć.

Więc jutro jadę do Krakowa złożyć dokumenty o zmiane nazwiska i właśnie prośbe o Indywidualny tok nauki

Jadę na zakupki,muszę wykorzystać dobre samopoczucie i miękki brzuchol

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-09, 15:04   #1515
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Jesyem juz po wizycie. Dzieciątko ułożone powodowo, wazy ok 810g - niby o tydz mniejsze dziecko, ale przy córce też ytal bylo.
plec? Hmm raczej cora, choc zle ułożona byla do potwierdzenia . Lekarz powiedzial ze widzi tem ziarenko kawy ;p

[color="red"]
[\color]
Gratuluję udanej wizyty, za ładną wagę dzieciątka a powiedz mi czy w poprzedniej ciąży urodziłaś w terminie czy później, skoro wychodziło CI że córa mniejsza?? Bo mnie też wychodzi za każdym razem że Zuzia jest młodsza, niż wskazuje OM

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 15:04   #1516
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

[color="red"]
[\color]

Ciekawe czy córa na pewno się potwierdzi

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-09, 15:08   #1517
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Teściowa mówiła że daje mi wolną rękę i mogę robić co mi się podoba, zgadza się na wszelkie zmiany bo wierzy że tak będzie lepiej Najwyżej po powrocie do domu pożałuje tych słów
A tak serio, co z tego że ja zrobię porządek jak za kilka dni będzie to samo - moja teściowa ma ten problem że nie potrafi odkładać rzeczy na swoje miejsce, mojego TŻta niestety wychowała tak samo... Kubek po wypiciu kawy nigdy nie trafia do zlewu tylko zostaje na stole, mleko zamiast schować do lodówki również zostaje na stole... Mogłabym tak wymieniać bez końca
ja mam w domu to samo z moim TŻ zje jogurt zostawi na stoliku pudełko, wypije picie to samo, talerze zamiast odkładac do zlewu to stawia na szafce skarpetki zdejmie i idzie do łazienki i zamiast wziąć ze sobą i wrzucić do pralki to On zostawia na podłodze
a ja za nim chodzę i gadam zeby odłożył na miejsce, a potem jak przyjdzie czas żeby czegoś szukać to jest "kochaniee! gdzie położyłaś....?"
Cytat:
Ostatnio jestem bardzo złą mamusią, moja córka dostaje ode mnie na pożywienie chipsy i słodkie. Żeby nie było jem też normalne posiłki i owoce ale tak mnie te słodkości kuszą no muszę zjeść i jak przez całą ciąże w sumie chipsy to tak zjadłam kilka i miałam dość tak teraz paprykowe
też jestem złą mamusią bo w przeciągu jakichś 4 dni zjadłam 2 pizze, ale były takie dobre że nie mogłam jeszcze bym opchnęła dzisiaj np ale kasy szkoda

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:

[color="red"]
[\color]
za wizytę ale uparte to Twoje dziecko że nie chce się pokazać dokładnie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 15:16   #1518
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
https://www.facebook.com/AnnaLosakFotografia u tej kobietki. Czekam na efekty Twojej sesji. Uwielbiam takie zdjęcia.

Piękne imię To może hurtowo już niech Ryba wpisze i mojego Filipka
Myślę, że już nie będzie zmian.

U nas Filip tez tak jakoś wpadł znienacka i został

Ja właśnie ułożyłam włoski do sesji, czekam na męża, jeszcze umaluję się pięknie i spadamy z Fifim strzelać sobie foty
Dodam tylko, że jak na złość noc miałam okropną. Męża o 3 w nocy ściągali do pracy, bo coś tam się działo i już od tej 3 nie mogłam spać. Mam nadzieje, że uda mi się to całe zmęczenie ukryć pod kilogramem tapety
jeeeja,ile u nas sesji brzuszkowych super,oczywiscie musowo juz trzeba sie pochwalic efektami

Cytat:
Dobra, wkleję Wam pierwszą część tych moich zdjęć
Później będą te z serii bardziej roznegliżowanych :P
super zdjecia,fajna stylizacja (ta sukienka+skora-mega)...mi b.podoba sie to siedzace bokiem

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Nie udało się dzisiaj zrobić, bo do 11 mogą pobierać Jutro będę musiała iść ponownie.

Za to byłam na USG i z maleństwem wszystko super Waży 1715 g

Cytat:
Dziewczyny powinnam zgłosić moją teściową do programu "perfekcyjna pani domu" wparowałam do kuchni i stwierdziłam że zrobię porządki, ogólnie z wierzchu wszystko wygląda idealnie ale jak otwieram szafki to aż mi się słabo robi... syf, syf i jeszcze raz syf... W owocach znalazłam tabletki, okulary, ulotki i worki na śmieci... W talerzach leżą rachunki a tam gdzie mąka, cukier itd znajduje się wszystko, gary, przeróżne sprzęty, słoiki itd Już ja tam zrobię porządek !

Biorę się za nadrabianie Was
a co tesciowa na te Twoje porzadki? podobno kazdy w swoim balaganie sie odnajduje najlepiej
Cytat:

jednak czasem maja wykladowcy ludzka twarz

Cytat:

[color="red"]
[\color]
tzn.jak? prawidlowo-literowka(?)
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 15:32   #1519
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

[color="red"]
[\color]
widze,ze Twoje tez takie uparte jak nasze żeby w 100% potwierdzić płec
za wage ale kurcze to nasz/a będzie klockiem bo w tym samym czasie była waga 1216!

Rybko możesz u mnie tez wage wpisac - 27t5d 1216 g

dziekuje!

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
fajne!

ja tez się nie mogę doczekać naszej "sesji"
Stary 2013-09-09, 15:34   #1520
lineczka1989
Zakorzenienie

wyschło mi jedno pranie ułożyłam na razie w komodzie (żeby mamie bałaganu nie robić)potem będę wyciągać do prasownia i te ciuszki zajęły mi jedną szufladę więc nie jest jeszcze tak najgorzej

już mnie plecy bolą
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 15:41   #1521
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

[color="red"]
[\color]
gratuluję wizyty
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 15:45   #1522
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam parcie na ciastka,ciasta i czekoladę!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
Ja też

Cytat:
Zrobiłam dość sporo już dzisiaj więc chyba resztę tych porządków przełożę na inny dzień a teraz pójdę sobie zrobić frytki bo jakoś tak mnie naszło
Jezu też bym zjadła takie swoje domowe

Cytat:

To wykładowca ma gest Myszy go nie zjedzą.

A że pieluchy Dada z biedry 2- 156 sztuk za 49;99 to też wiecie ? od 12.09.
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 15:52   #1523
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Mój to nawet gary umyje.Lubi
Ale kufle po piwie to zostawia

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

A kiedy będziesz mieć swoje fotki?

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Nie przejmuj sie nie Ty jedna
Jutro powinnam mieć nie przerobione A te które koleżanka przerobi prześle mi w wolnej chwili

Cytat:

[color="red"]
[\color]
Super że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ja mam w domu to samo z moim TŻ zje jogurt zostawi na stoliku pudełko, wypije picie to samo, talerze zamiast odkładac do zlewu to stawia na szafce skarpetki zdejmie i idzie do łazienki i zamiast wziąć ze sobą i wrzucić do pralki to On zostawia na podłodze
a ja za nim chodzę i gadam zeby odłożył na miejsce, a potem jak przyjdzie czas żeby czegoś szukać to jest "kochaniee! gdzie położyłaś....?"

też jestem złą mamusią bo w przeciągu jakichś 4 dni zjadłam 2 pizze, ale były takie dobre że nie mogłam jeszcze bym opchnęła dzisiaj np ale kasy szkoda

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

za wizytę ale uparte to Twoje dziecko że nie chce się pokazać dokładnie
Skąd ja to znam

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
jeeeja,ile u nas sesji brzuszkowych super,oczywiscie musowo juz trzeba sie pochwalic efektami

super zdjecia,fajna stylizacja (ta sukienka+skora-mega)...mi b.podoba sie to siedzace bokiem

a co tesciowa na te Twoje porzadki? podobno kazdy w swoim balaganie sie odnajduje najlepiej

jednak czasem maja wykladowcy ludzka twarz

Od kąd tutaj mieszkam i robię porządki jeszcze się ani słowem nie odezwała że zrobiłam coś nie tak Zazwyczaj mi dziękuje i mówi że miała się za to zabrać ale czasu nie miała

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Ja też

Jezu też bym zjadła takie swoje domowe

To wykładowca ma gest Myszy go nie zjedzą.

A że pieluchy Dada z biedry 2- 156 sztuk za 49;99 to też wiecie ? od 12.09.
Chcesz to mogę się z Tobą podzielić bo już nie mogę dojeść

Właśnie dziewczyny... Ile pampersów 1 i 2 kupujecie ? Ja kupiłam w biedronce ostatnio tą małą paczkę 1 (bo większej nie ma) i nie wiem ile jeszcze dokupić

Aaaa i przyszła mi moja paczka z tymi "seksownymi" koszulami, chyba się dzisiaj wystroję dla TŻta, myślę że rzuci się na mnie i mnie wykorzysta jak mnie zobaczy w takim seksownym wdzianku
Stary 2013-09-09, 15:52   #1524
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Oj, nie wytrzymałabym tak. Ja od razu jak zamieszkaliśmy z mężem (jeszcze wtedy chłopakiem) to zaczęłam sobie z nim pewne rzeczy "wyjaśniać". Zaczęłam właśnie od skarpetek Na szczęście mąż nie był toporny i bardzo szybko doszliśmy do porozumienia - naczynia normalnie wkłada do zmywarki, zmywa te, których do zmywarki nie można (zawsze mieliśmy umowę, że jak jedno robi obiad to drugie zmywa, a że ja teraz robię obiady prawie codziennie no to on musi zmywać ), sprzątamy oboje, pierzemy oboje. Także nie mogę narzekać
Stary 2013-09-09, 15:58   #1525
kyte
Wtajemniczenie

Ale się najadłam
Cytat:
Piękne zdjęcia
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Hahahah, ja czekam od rana aż przestanie padać zeby po cebule pójść ( Uwagaa uwaga zrobiłam pierogi z mięsem sztuk 13 musi się mąż najeść, ale wiecej nie dałąm rady wystać w kuchni :P ) i pada do tej pory i wcale nie wygląda jakby miało przestać.

mm pierogi z mięskiem ale bym zjadła
Pij dużo wody co byś się nie odwodniła.
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
też chcę kupić tą maść i też czytałam, żeby zacząć smarować 2 miesiące wcześniej, ale po co?nie wiem

a ja się witam w 28 tygodniu umknelo mi,ze to już 7 miesiąc
Hm nie wiedziałam że trzeba się smarowac dwa miechy wcześniej..ba!ja nawet nie wiem czy będę miała pokarm, piersi niewiele urosły, i nic a nic nie leci jeszcze z nich
za 7 miesiąc!
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 15:59   #1526
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość

posladkowo
Eh głupi słownik w telefonie i moj błąd ze nie sprawdziłam

Cytat:
Gratuluję udanej wizyty, za ładną wagę dzieciątka a powiedz mi czy w poprzedniej ciąży urodziłaś w terminie czy później, skoro wychodziło CI że córa mniejsza?? Bo mnie też wychodzi za każdym razem że Zuzia jest młodsza, niż wskazuje OM
Cora urodzila sie dokladnie w 40tc i zarazem w wyznaczonym tp

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 16:00   #1527
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:

O, a gdzie studiujesz? Bo ja też będę jutro u siebie na uczelni A nuż wpadniemy na siebie

Lineczka, Domi, to ja Wam powiem lepiej. Moja Teściowa nauczyła wszystkie swoje dzieci tzw magicznego trójkąta.. Oni każdy brudny ciuch rzucali w róg pokoju. Łącznie ze skarpetkami. Ona zbierała to, prała, prasowała i chowała im do szafki. Ile ja się nawalczę z moim mężem czasem, żeby mu przypomnieć, ze po to kupiliśmy torby na brudne rzeczy i stoją koło pralki, by tam je wrzucał Wyobraźcie sobie, ze wstajecie rano i pierwsze co widzicie to spodnie, koszulka i skarpetki rzucone na środku pokoju... Idzie oszaleć
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 16:06   #1528
lusesita23
Zakorzenienie

Jakby mój M. skarpetki na podłodze zostawial, to.....

nigdy nie rozmawialiasmy o tym wcześniej,ale niektóre rzeczy same przez się powinny rozumieć takie jak brudy, odkładanie do zlewu naczyń, sprzątanie po sobie...

ja obiady robie i najczęściej zmywam

ale on za to podłogi myje i teraz odkurza najczęściej
Stary 2013-09-09, 16:08   #1529
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
O, a gdzie studiujesz? Bo ja też będę jutro u siebie na uczelni A nuż wpadniemy na siebie

Lineczka, Domi, to ja Wam powiem lepiej. Moja Teściowa nauczyła wszystkie swoje dzieci tzw magicznego trójkąta.. Oni każdy brudny ciuch rzucali w róg pokoju. Łącznie ze skarpetkami. Ona zbierała to, prała, prasowała i chowała im do szafki. Ile ja się nawalczę z moim mężem czasem, żeby mu przypomnieć, ze po to kupiliśmy torby na brudne rzeczy i stoją koło pralki, by tam je wrzucał Wyobraźcie sobie, ze wstajecie rano i pierwsze co widzicie to spodnie, koszulka i skarpetki rzucone na środku pokoju... Idzie oszaleć
O czymś takim już nawet nie wspominam bo nie mam nerwów do mojego TŻta już. Prosiłam go tyle razy żeby brudne ubrania wrzucał do pralki... owszem wrzuci ale tylko majtki, cała reszta zawsze leży obok pralki albo obok wanny, zależy gdzie mu wygodniej rzucić... A jak przyjdzie z roboty i od razu się nie kąpie to wchodzi do naszego pokoju i rzuca brudne rzeczy obok stolika tak że jak się wejdzie to pierwszą rzeczą jaką widać są jego brudy rzucone na sam środek pokoju... Walczę z nim o to od kąd jesteśmy razem, myślę że już tego nawyku nie zmienię... Codziennie jest awantura o to samo, dziś też jak wróci to rzuci ubrania w łazience obok pralki albo u nas w pokoju
Stary 2013-09-09, 16:11   #1530
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Najważniejsze że wizyta udana , a jakby co to będziecie mieli niespodziankę
Cytat:
Ojj to ja na swojego narzekać nie mogę. Skarpetki lądują w koszu, posprząta talerze do zmywarki, poproszę zmyje podłogę, śmieci są na jego głowie. W ogóle to pomaga mi narzekać nie mogę
Cytat:
Aaaa i przyszła mi moja paczka z tymi "seksownymi" koszulami, chyba się dzisiaj wystroję dla TŻta, myślę że rzuci się na mnie i mnie wykorzysta jak mnie zobaczy w takim seksownym wdzianku
heheh ani się obejrzysz
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości