|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 5,45% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
14 | 25,45% |
| Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! |
|
3 | 5,45% |
| Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami |
|
2 | 3,64% |
| Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje |
|
11 | 20,00% |
| Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? |
|
6 | 10,91% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
16 | 29,09% |
| Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Śliczna mała.
|
|
#512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Cytat:
mój brat też wcześniak bardzo długo ulewał, też miał problemy ze ssaniem, cyrki z tym były ale mama dała radę, karmiła go prawie rok piersią z tym że od 6 miesiąca dokarmiała mm. A brat ma teraz 12 lat i mu się papa nie zamyka bo ciągle coś żuje, chyba nadrabia Wy też na pewno dacie radę, bądźcie dzielne
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
![]() mnie się ostatnio kuzynka pyta ile przytyłam, to powiedziałam że na fitnessie na pewno zrzucę.... |
|
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
mnie też pytania "ile przytyłam?" rozwalają maksymalnie.
|
#515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja którejś nocy budziłam tz jak Hubert miał czkawkę, pierwszy raz to odczuwałam... niesamowite mój też taki mądrala, mówi że jakbym zaczeła rodzić to w razie jak się do niego nie dodzwonię to mam karetkę wzywać, więc mu powiedziałam że u mnie jest tylko przewidziana jedna opcja, ze to on migusiem z roboty i mnie wiezie... ma się tak ugadać ze swoim szefem co do pracy żeby mógł w każdej chwili wyjść... |
|
|
|
|
#516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po drugie, duuuużo zdrowka dla Malutkiej - oby jak najszybciej rosła, ładnie jadła i w domku z resztą rodziny się znalazła Po trzecie, prześliczna jest Cytat:
Wszelkie kosmetyki dla atopików zostawiam sobie na czas, gdyby Młody jednak okazał się po tatusiu alergikiem (tfu, tfu...oby nie). Tez już potem nie chcę niczym smarować, stąd pomysł żeby po zmianie pieluszki posmarować pupę zwykłym kremem nawilżającym do ciała.2. Krem czy maść, bo mnie się mieszają... 3. Mixa jakoś nie do końca mnie przekonuje - dostałam do testowania kilka produktów i część była super, ale część - w tym szampon dla dzieci - beznadziejna. Ale w skład tego kremu popatrzę, bo jakoś do tej pory mi w łapki nie wpadł Już znalazłam... PEGom mówimy zdecydowanie nie Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2013-09-09 o 14:31 |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
nikt nie wie?
|
#519 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak w ogóle nie wiem co to za pytanie 'ile przytyłas?'. A może bardziej wypadałoby najpierw spytać 'jak się czujesz?' 'czy z dzieckiem ok?' a nie leczyć sobie kompleksy ciężarnymi
|
|
|
#520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my na prezent ślubny od dalszej ciotki tżta dostaliśmy serwis obiadowy z różową obwódką, z racji że nie mieliśmy kasy na nic nowego jak się do bloku wprowadzaliśmy (mieszkaliśmy tam 5 lat i rok temu do odmku się wprowadziliśmy) to wzięliśmy i to co było, miało się wytłuc co do sztuki, ale i do domu zabraliśmy co prawda nie wszystko i jemy na codzień, a do ludzi sobie kupiliśmy serwis obiadowy w naszym guście... pociesza mnie fakt że ostatnio dwa talerze poszły precz... Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2013-09-09 o 14:36 |
|
|
|
|
#521 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie wiem czy to hormony czy co, ale załamałam się ![]() Ja też dostałam całą stertę ubranek od siostry zaczęłam to segregować do prania i wyszło mi min. 10 pełnych pralek wiem, że plotę głupoty ale mam humor do d..y.Cytat:
gratulacje ![]() angelikada śliczne kwiatki Cytat:
mocne kciuki dla WasCytat:
Żebyście szybko oboje doszli do zdrowiaCytat:
Duża twoja Lenka jak na wcześniaczka Ślicznie się uśmiecha na zdjęciu
|
|
#522 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#523 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lepiej żeby go wyleczyli w szpitalu, niż zastanawianie się w domu, co małemu dolega, także żeby wszystko było dobrzeI już lecę założyć skarpetki, bo coś chłodno się zrobiło, a mamy trzeba słuchać i o zdrowie dbać ![]() Cytat:
![]() Baaaardzo mocne żeby odpowiednio się Wami zajęli, Tobie żebyś miała w sobie dużo siły i radości i dla Lenki, żeby była dizelna i pięknie przybierała na wadze ![]() Coś ladan się długo nie odzywa
|
|
|
#524 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niestety są pewne sprawy nie cierpiące zwłoki, Marcin protestował strasznie, ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oby było wszystko dobrze!Cytat:
Cytat:
myślę, że córunia jest silna i niebawem apetyt się u niej pojawi. Życzę wam dużo wytrwałości a ja wróciłam cała i zdrowa
|
|||||||
|
|
|
#525 | ||
|
Rozeznanie
|
ja cały czas mam nadzieję, że jednak donoszęchociaż od wczoraj zaczął mi czop odchodzić i dziś było go dość dużo całe szczęście na razie żółtawego koloru - taki budyń waniliowy ![]() To się okaże ![]() Cytat:
duży chłopak ![]() teraz szybko dochodź do siebie Cytat:
Gratuluję córeczki ![]() No i życzę Wam zdrówka, żebyście jak najszybciej wróciły do domku. Jeszcze chwilka i Was wypuszczą, więc głowa do góry.
|
|
#526 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
GRATKI Cytat:
Cytat:
a Ty mamusiu nic sie nie martw wszytsko bedzie dobrze potrzebujecie tylko troche czasu . |
|||
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Eh nie jestem w stanie Was nadrobić.
Widziałam na pierwszej stronie, że Madzia urodziła wielkie gratulacje A ja wróciłam od pediatry. Normalnie te wizyty mnie wykończą i znów się zamartwiam ![]() Poziom bilirubiny u Filipa dalej podwyższony 231 umol/l. Dziwne, że się tak utrzymuje. Nagrzewam go do słońca, chodzę na spacery i nic to nie daje. Teraz też raczej lipa z tych nagrzewań bo słońca nie ma ani grama i deszczowo się zapowiada. Co 'najlepsze' morfologia też nie wyszła najlepiej. Ma leukocytoze... Pediatra stwierdziła jeszcze jakiś szmer przy lewym brzegu mostka ![]() W środę znów wizyta. I znów wybieramy się na pobranie krwi (dzisiaj tak strasznie płakał). Musimy zrobić poziom bilirubiny, morfologie+obraz, CPR, i mocz. Jeszcze na następnej wizycie zobaczy czy trzeba będzie robić echo serca. Boję się przez te wyniki o Filipa ![]() edit. A wyniki na tą cytomegalię dopiero w środę. Oszaleje tutaj... Edytowane przez bojatoja Czas edycji: 2013-09-09 o 14:53 |
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dacie rade!nena chcialam zapytać: jak tam Twoje KTG?
|
|
|
|
|
#529 | |
|
czyli Endżi
|
Bardzo dziękujemy za kciukasy. Żal okropnie, że siedzimy w głupim szpitalu zamiast fajnym domu. Grunt, że to nie potrwa wiecznie
![]() Dziewczyny, ja nawet nie piłam tej herbatki z liści malin z taką aptekarską dokładnością jak Mattal Zaczęłam miesiąc przed porodem. Pierwszy tydzień jedna filiżanka z jednej płaskiej łyżeczki. Drugi tydzień dwie filiżanki - każda z płaskiej łyżeczki. Potem 4 dni przerwy i już ostatnie dni nawet po 4 filiżanki dziennie z jednej solidnej porcji naparu (ze stołowej łyżki). Dwa dni przed porodem nie piłam.A wiesiołek po 6 tabletek dziennie - 3x2. Cytat:
![]() Trzymajcie się cieplutko, będzie dobrze
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-09-09 o 16:19 |
|
|
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#532 |
|
Wtajemniczenie
|
suuuuper!!! a jak tam szyjka i rozwarcie u ciebie? bo u mnie extra, mam wrażenie, że za często mnie badają na samolocie
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Ja tez tone w uvrankach. przede mna prania,prssowania-na sama mysl mi slabo.
Ja kupuje linomag z rozowa nakretka.U Filipa sie spisal mamy probke sudocremu na gorsze chwile i chyba starczy.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
madziu gratuluję Ci!!
Nie mam siły nadrabiać,wybaczcie:prosi :
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio jak mi robiła USG, to pytam czy sprawdzi szyjkę, a ona, że nie, ale widzi, że głowa bardzo nisko, co dla mnie dziwne, bo ja mam brzuch chyba wysko. ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- nie obijaj się, za 4 dni w ogóle nie będziesz pisać
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Jejuuu wy juz rodzicie a ja ledwo w 35tc weszlam. nie wiem co z paciorem robic. dalej nie wykombinowalam co zrobic po incydencie z otwarta probowka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#538 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
obyście szybko wrócili zdrowi do domu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() : ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
I'm not hating, I'm just telling you Edytowane przez Lolaaaaaaa88 Czas edycji: 2013-09-09 o 15:15 |
||
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym się nie obijać,ale nie mam mocy.Miałam dzisiaj tyle sprzątać, a nie robię nic. Zadzwoniłam za to po aptekach i w wielu nie mają Engerixa dla dzieci, także dziewczyny podzwońcie wcześniej, bo oni je zamawiają najczęściej (jest duży popyt).Mój maż ma jutro zanieść receptę i na czwartek będzie szczepionka.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

what

Wy też na pewno dacie radę, bądźcie dzielne

ale mam humor do d..y.
mocne kciuki dla Was

ale niestety są pewne sprawy nie cierpiące zwłoki, Marcin protestował strasznie, 

ja cały czas mam nadzieję, że jednak donoszę
dacie rade!