|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() I tez polecam Ci spróbować tej Ziajki płynu nawilżającego bo jest super i może zniweluje te plamki Kurcze Maja młodsza od Adasia a juz idziecie na usg bioderek, a ja miałam możliwość zapisać Młodego na 17.09 ale stwierdziłam, że za wcześnie a będzie miał już skończony miesiąc...a pediatra nie powiedziała mi dokładnie kiedy mamy zrobić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Neni moja mala po szczepieniu płakała i marudzila i rozpalona byla
Czopek z paracetamolem pomoglC
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Anegdotka:
Poszlysmy dzis z Lilo zawiezc mojemu ojcu paczke z ciuchami do aresztu. Zajezdzamy Roycem z jezykiem na plecach w ostatniej chwili pod paczkownie, a tu sie okazuje, ze do paczkowni droga niebezpieczna i najezona kretymi schodami. Ja Royce'a nie mam zamiaru po ZADNYCH schodach nosic, na glowe musialabym upasc z mojego poddasza. Szczegolnie po kretych, stromych, kamiennych i cuchnacych moczem. Wrzucamy wsteczny i do okienka strazniczego. Pytam, jak inaczej mozna przekazac paczke. Nie mozna. Tlumacze, ze ja z wozkiem glebokim, z malenkim dzieckiem. Nie mozna. Tlumacze ze lzami w oczach, ze nie dam rady podniesc Royce'a, bo mam niesprawne ramie. Pani patrzy podejrzliwie i odpychajaco, ale z łachą dzwoni na paczkownie. Ktos ma do mnie podejsc po rzeczy. Lecim z powrotem na cuchnace schody. Przychodzi dwoch panow mundurowych, twarze rownie kamienne, co stopnie pod nogami. Pan wyzszy ranga patrzy na mnie z odrazą, oglada Royce'a jakbym tam kontrabande przemycala. Zleca panu nizszemu ranga wniesc wozek z Lilo do paczkowni. Pan niesie wozek bez wysilku, na wyciagnietych ramionach, bez najmniejszego telepniecia, jakby byl z najkruchszego krysztalu albo mial wbudowane miny przeciwpiechotne. Wyraz twarzy maja obaj bez zmian. Odstawiamy hocki-klocki z rewizja osobista i rewizja paczki, wszelkie moje uprzejmosci panowie zbywaja lodowatym milczeniem. Wreszcie paczka idzie na oddzialy z panem nizszym, pan wyzszy lapie sie za Rollsa i... Lilo, wlasnie obudzona, rzuca na niego magiczne weglaste spojrzenie, przywolujac na bezzebne dziaselka najszerszy, najradosniejszy i najbardziej z glebi serduszka plynacy cudny usmiech . Dziewczyny, PAN STOPNIAL W ULAMKU SEKUNDY . Caly jego dystans, chlod i pogarda rozwialy sie bez sladu. Zanim nas wypuscil, bylismy juz normalnie najlepszymi kumplami. Szok, jak takie bezbronne stworzenie umie namieszac uzbrojonemu w caly arsenal cynizmu doroslemu w glowie . Moja czarodziejka skubana
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-09-09 o 15:47 |
|
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
A tylko się pochwalę, na chrzcinach pogodę mieliśmy super
Lilka była prawdziwym aniołkiem, w kościele całą msze przespała, nawet przy laniu wody nie płakała. Ogólnie wczoraj cały dzień przespała. Wie, jak się zachować przy gościach ![]() Żeby nie było za kolorowo tż mnie wk.rwił i dzisiaj wielki królewicz odsypia Jeśli chodzi o prezenty to dostała głównie kasiorkę i złoty łańcuszek z bozią i złote kolczyki. Żeby wam smaka zrobić, potem wkleję zdjęcie torcika był pyszny
|
|
|
|
#755 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Brawa dla chłopaków ![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42705698]Aaaa i okropna jestem.. Moj młodszy syn wczoraj skończył 2 miesiące !!! ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Brawa dla Lali ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
My też mamy ziaje, ale do mycia na ciemieniuche i do ciała- polecamy
główką śliczna bez chamskiego wyczesywania lusek skóry.Oli, fajna akcja z Lilo i strażnikami ![]() Surka brawa za chrzciny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
Moze dziecinne zachowanie naszych Tz ma nam zwrocic na nich uwage? Bo cala skupiamy na dzieciach
![]() Dobrze ze moj gier nie kupuje ![]() Siedzw na srodku lazienki na stolku i mocze nogi. Korzystam poki Antek spi a wlasciwie drzemie. Dzis sami jesteamy wiec uczymy sie sobie radzic bez ojca. zmiana pogody idzie. ...Ja pierdziele Antek sie budzi a ja nawet pumeksu do reki nie wzielam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#758 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam po 2h drzemki na brzuszku z maleństwiem-troche se pospaliśmy i mamusia lepiej sie czuje, ale znowu nie mam weny na spacer
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() my jeszcze mamy torta z chrzcin w zamrażarce |
||||
|
|
|
#759 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie kupiłaś? Bo w Rossmannie chyba nie widziałam? O tym maśle mówisz? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-porodzie.html [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42707732] Jak śpią Wasze maluchy? W sensie w jakiej pozycji? Bo mój od jakiegoś czasu tylko na boczku.. Raz jednym raz drugim i w dzien i w nocy tak samo.. Ukladam go na nim, wtula sie w pieluche, zawija sie prawie w klebek i śpi. Nie wiem w sumie czy to dobrze...[/QUOTE] W nocy zawsze na boczku między "bezpiecznymi wałeczkami", a w dzień na boczku lub na plecach. Czasem na brzuszku, ale to rzadko. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Współczuję telefonu |
|||
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Jest z Wami na biezaco ale..niemam humoru pisac..mam dosc calej sytuacji ktora mnie otacza..tz przegiol w weekend na tyle ostro ze chyba nie chce z nim byc...lzy na koncu nosa mam ale nie chce plakac przy dziecku tym bardziej przy rodzicach gdzie zaraz bylo by milion pytan...eh..co za szczeniak..a mialo byc tak pieknie...moze sie ulozy ale na ta chwile jestem taka zla ze nawet niemam ochotu patrzec i rozmawiac z nim...
Margos tez myslalam o spacerze do bonarki ha my rano na spacerku 3godzinnym ...dobrze ze sie wyrobilysmy bo teraz pada... Mamuska mi zostala chwile z Zuza to w ramach odatresowania sie poszlam na dyszke na solarium... mala sie usmiecha caly czas jest taaakaa fajna... |
|
|
|
#761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też chciałabym mieć chrzciny z głowy ![]() Katarzynkajg trzymam kciuki za nienoszenie ![]() Oliath super historia |
|||
|
|
|
#762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więcej takich przyjemnych chwil! ![]() Cytat:
![]() Po szczepieniu raz widziałam jak moje Dziecko płacze... (To było jak się już w domu obudził, bo podczas szczepienia spał), ale szybko sie uspokoił i nic więcej Mu nie było Zjadł i poszedł dalej w kimę;pAle w sumie to był ten pediatra z Dotki opowiadać to może niech ktoś inny się wypowie ha ha h a ![]() Oli Lilo jak zwykle wie kiedy zabłysnąć ![]() Dotkaa w takim razie będzie trzeba się wybrać Zanim zima nas dopadnie![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Surka dla dzielnej Lilki I super, że wszystko Wam się udało![]() Dotkaaa... zgłosiłaś już Małą do spółdzielni?
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Mam już w zamrażarce 700ml
Jeszcze trochę za mało, ale myślę, że w takim tempie zdążę do soboty nazbierać potrzebną ilośćI z czystym sumieniem zostawię mojego Małego Dużego Syna na całą noc bez mamusi ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Obrazowo mogę powiedzieć tylko, ze jest śliczny... ....a teraz daj spróbować bo wygląda zachęcająco ![]() A ja od paru dni mam taką ochotę na torta a nie mam skąd wziąć ha ha ha
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tata zglaszal juz dawno ha oczywiscie wiekszy czynsz czy cos tam podniesli za nowa osobe bo jakby to bylo:-P
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- To pojdziemy tylko ciekawe jak daleko zajdxiemy Margosiu
|
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
I dodałam nas do klubu. Uciełam nogi bo jak teraz ogladam zdjęcia tomimo 12 cm szpilek mam straszne kołki
Od dzisiaj przestaje jeść słodycze
|
|
|
|
#767 |
|
Konto usunięte
|
Czarownica ja raz tak miałam, że robiłam sobie pedi i miałam już pomalowane paznokcie i nagle Mały się tak straszliwie rozwył, że musiałam do niego lecieć z tymi przegródkami między palcami, że ja się nie zabiłam to aż dziwne
![]() Neni ja wiele razy już myślałam, że coś Małemu złamałam :P Mój Synio zasnął w łóżeczku, sam! Nie na rąsiach, tylko w swoim łóżeczku Muszę go powoli eksmitować tam, bo jesienią i zimą nie będę się nakrywała kocem, a z Małym to się boję w pełnej pościeli spać.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Juz 16 Laurka sie splakala bo ja kolka zaczyna meczyc
Sasiadka ma ja zabrac na spacer to cos bd mogla w domu ogarnac
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko kto wróci ha ha h a![]() Muszę się przejść do tej spółdzielni Tylko, że mam nie po drodze ha ha ha ![]() Surka 12 cm? czemu ja nie umiem chodzić na obcasach
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
en- współczuje utraty telefonu
neni- współczuje kolejnego skoku dotka- współczuje sytuacji z tżtem ależ jestem dziś współczująca
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze, Tobie czego mam współczuć? nudnego dziecka?
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Zacznij od mniejszych, a potem już w 12 będziesz biegać
Nie powiem, że po 7 miesiącach przerwy uczę się od nowa
|
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla sąsiadki, tez by mi ssie taka przydałasprzedałabym komuś dziecko na spacer, w sumie mogłabym do teściowej zadzwonić...ale jednak nie zrobię jej tej przyjemności
|
|
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath Lilo topi serca z kamienia.Brawa dla Czarodziejki 'D
Surka brawa dla Lilki super sie zachowala Neni ja właśnie podalam w dawce 80 mg trzy czwarte czopka-tak nam pielegniarka zalecila
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie zapomnę to zapytam jeszcze jutro na szczepieniach co robić w razie "W". Kurczę a ja zapomniałam zgłosić Małego do spółdzielni. Ba! Zapomniałam zgłosić, że nazwisko zmieniłam, a dokumenty mieszkaniowe podpisuję od dawna nowym |
|
|
|
|
#778 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadają się tylko co by w nich przejść do auta i do kościoła Potem już mnie strasznie stopy bolą od spodu Ale udało Ci sie mnie do klubu zagonić gratulacje :cojes t:Cytat:
Cytat:
Hm... Lachryma nawet o tym nie pomyślałam ha ha ha
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
A co do smoczka, jakbym wiedziała, że będzie chciała go rzuć kupiłabym w kolorze malinowym pod buty i opaskę
Miałam jeszcze przygotowany płaszczyk i bolerko pod kolor sukienki
|
|
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Widzisz, nawet wiem co komu współczuć :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.

. Moja czarodziejka skubana 
Brawa dla chłopaków 

Od dzisiaj przestaje jeść słodycze