![]() |
#271 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
![]() ![]() a my dalej czekamy ... ![]() ![]() serio serio .... fajowo ![]() wiedziałam ze z rana cos mialam jeszcze napisac - dziekuje kochana za przypomnienie - i doalczam sie do zachwytów ![]() ![]() Cytat:
![]() wrocilam - Milus suchy a ja mokra jak kura ahaha akurat rozpadało sie MOCNO 1 przystanek przed jak miałam wychodzić - i co biegiem do domu, ale nie udało mi sie - całusia mokra - PLUS tego taki ze jak sprintowałam to Milus mi usnoł, i zdarzyłąm na spokojnie ziemniaki na obiada obrac teraz lece - bo trza Milusia nakarmic i ciag dlaszy obiadka - bo tez zem glodna do pozniej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
#273 | ||||
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Przyłączam się! corka_rosy, jak kupiłam smoczki z Nuka i Aventu. Nie podpasowały i teraz już zarzuciłam przyzwyczajanie Róży do smoczka, bo już za późno. Zaraz powinna się odzwyczajać. Odruch ssania będzie coraz słabszy, zacznę wprowadzać pokarmy stałe, więc uczenie teraz smoczka wydaje się bez sensu. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY na szczescie przyszly kupki i jest ok, synus spi w wozku na dworze ufff... nie wiem ale ulzylo mi tak jakos dziwnie bylo hihi
Kasia TY czarodziejko ![]() ![]() Dziewczyny z racji tego, ze moje dziecko niebawem osiagnie wage 10 kg, a fotelik/nosidlo mamy z kompletu od wozka potrzebuje porad dotyczacych fotelika nosidelka dla mojego malucha.. jakies propozycje, sprawdzone modele?? Rowniez mam pytanie odnosnie krzeselka do karmienia? jakie sie sprawdzaja, chyba krzeselko to od momentu jak dziecko samo siada? Oswieccie mnie ![]() ![]()
#275 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Dziś powtórka z rozrywki, od rana: wrzask, jedzenie, spanie, chwila zabawy, wrzask, jedzenie, spanie... Nie poznaję mojego roześmianego, spokojnego dziecka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale dziś już drugie pranie w pralce. Cytat:
![]() ![]() No i ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziekuję za życzenia ![]() ![]() ![]() I co do marudzenia: też myslałam, że może zęby. Ale nie, choc ślini się i maca po dziąsłach. No i podobnie z tym zasypianiem, od wczoraj w dzień zaśnie tylko przy cycu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I poka kalesonki! ![]()
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Despa - wiem, sa nawet 2 biedry we wladku. Podjechac zaden problem ale kompletnie nie mamy miejsca w bagazniku. W tamta strone nie dalismy rady sie zapakowac
![]() Dragusia - przytulam.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#277 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jakie masz teraz sposoby? ![]() u nas smiech wywolywalo lustro i moje odbicie, gdzie otwieram szeroko usta, ziewanie, kichanie ![]() i nie mam juz pomyslow ![]() Cytat:
Testy fotelikow: http://fotelik.info/pl/testy/ Strona ogolna o fotelikach: http://fotelik.info/ Ja mam baze maxi cosi family fix i do niej bede dobierac kolejny fotelik maxi cosi pearl ![]() (ale tu jeszcze nie jestem pewna, czy nie kupie czegos calkiem innego, mam czas, zobaczymy pozniej - kusza mnie te montowane tylem do kierunku jazdy) krzeselko do karmienia dopiero jak dziecko siedzi, ale sa takie z funkcja obnizenia oparcia np. chicco polly, peg perego pappa, wiec mozna teoretycznie wczesniej (producenci pisza najczesciej od 6 miesiaca).
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-09-09 o 14:40 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Kniaginia
|
Wredne kosmity!
To czysta improwizacja. Wczoraj się śmiała, jak jej machałam przed oczami fridą. Wcześniej przed lustrem, też przy pierdzioszkach, jak mówiłam do niej "obsrajtku". Jak masowałam od główki po stópki, mówiąc, czego aktualnie dotykam i jak dochodziłam do paluszków u stóp. Jak leżała w łóżeczku, a ja się chowałam za ochraniacz i potem się nagle pojawiałam. Jak ją leciutko podrzucałam do góry. Wielu sytuacji nie pamiętam. A, właśnie, moje dziecko zaczęło sztywno trzymać głowę. Mogę ją nosić na rękach tyłem do siebie, podtrzymując jedną ręką pod pupę, drugą pod pachami i ona jest cała sztywna. Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-09-09 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
MBZ♥
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Tasiu, właśnie smakowie wypieki
![]() Moderna my na 100% fotelik tyłem do kierunku jazdy ![]() a krzesełko polly 2 w 1 ![]() Jak Marcelek chwyta stópki to już niedługo zacznie wkładać do buziaka. Z zabaw to a kuku, aaa psik, robienie kaczora donalda, zabawa w tu tu sroczka kaszkę ważyła, lubi jak macham głową i włosy podskakują, każdego dnia inne słowa wywołują śmiech w głos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Kniaginia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Próbowałam, nasz na brzuchu długo leży prawie cały czas chce jak nie ma ryku ![]() Kleik wlaśnie zapycha, ale sa jakies kaszki wartosciowe widzialam w rosmanie i tesco. Maria, Moderna, Luna... ja swojemu wymyśliłam zabawę bzzz pszczółka i bzzz osa.. smieje sie. Mamy zabawe smyrania tetra po cialu od buziaka po stopki. Mamy tez zabawy na brzuszku mamy i taty i jedzenie palcow rodzicow. Lusterko jest ok nadal. Pierdzioszki w szyjke i w brzuszek sa ok... tz jeszcze cos wymyslil robienie brr ustami na sobie i pozniej na synku heh nie wiem jak to wytlumaczyc.. AA i moj synio upodobal sobie moje wlosy oczy nos i uszy o matko jak to boli sile ma jakby za dwoch. Dzis plakal moj synek tak glosno i do tego na rekach ze go polozylam na macie, poszlam do lapka w tym samym pokoju po chwili zauwazylam ze jest na 2 polowie dywanu i nie wiem co zrobil.. przesuwac sie przesuwal ale tym razem chyba fikolka musial zrobic bo to byla sekunda. P.S.: Byliśmy na szczepieniu i maly wazy ok. 9140 w domu go mierzylam ma okolo 73 - 74 cm... zdieje moze pozniej jakies nowe, ale jak dla mnie to tak szybko mi dziecko rosnie ze hoho szok... teraz szczepienie mamy w maju 2014 (bralismy 6 w 1), a ortopede 1 pazdziernika. ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja swojego tez tak nosze jak opisujesz taki sztywniak z mojego jest ze szok.. jak chce go lulac to sie tak wyprostuje ze nie ma sily.. ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
Najlepsze życzenia dla Kacperka, Karolka i Michałka
![]() ![]()
#285 |
Raczkowanie
|
Hej, pisałam wcześniej ale coś mi wcięło. My chorzy, mnie okropnie boli gardło a Mikusia dopadł w nocy katar i ból gardła. Biedny sapie, charczy, krztusi się i spać nie może. Jutro lecimy do pediatry a miał we czwartek mieć szczepienie i nici z tego wyjdą czuję bo jak chory to chyba nie można szczepić?
My dla córy mieliśmy fotelik Maxi Cosi Tobi i jest świetny. My wybieramy wersję przodem do kierunku jazdy, jak dla mnie jest wygodniejszy w obsłudze dziecka i widok za oknem atrakcyjniejszy a co najważniejsze zmniejsza ryzyko choroby lokomocyjnej bo jazda tyłem do kierunku jazdy powoduje mdłości i bóle głowy. My już eksperymentujemy ze słoiczkami ale to narazie jest kilka chapsików dziennie
#286 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#287 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz na fb Ci pisałam żebyś mojego zięciunia półroczniaka uściskala ( nie wiem czy doczytałas i wyściskałaś ![]() i jeszcze aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaa Cytat:
Cytat:
teraz zapisalam sobie, przeglądnę wieczorem ( bom między zebraniami) Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() pod siedzenie wepchniesz ![]()
![]() |
#288 | ||||
Zakorzenienie
|
Ale pędzicie
![]() ![]() My już po spacerku, potem mały poszalał na dywanie i teraz drzemie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() u nas dalej cisza w tym temacie. Chociaż chyba coś się zaczyna dziać, bo Nikoś teraz wszystko wkłada do buzi, tzn wcześniej też tak robił, tylko że po prostu wkładał a teraz tak jakby gryzie dziąsełkami i jak marudzi i mu smoczkiem po dziąsłach jeżdżę to się uspokaja, więc chyba coś się szykuje ![]() Cytat:
Cytat:
Ale kupiliśmy huśtawkę i tam jest możliwość zamontowania tej tacki i zablokowania i robi się takie jakby krzesełko do karmienia ![]() Tajgusia ![]() Aaaa i jeszcze miałam napisać. Ostatnio kupiłam małemu w Pepco spodnie dresowe, takie ciepłe, za 8 zł chyba w tych promocyjnych koszach leżały przy wejściu i dzisiaj je prałam i się okazało, że farbują, także jakbyście też je kupiły, to uważajcie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
MBZ♥
|
Tajgusia zdrówka dla Was
![]() my wybieramy fotelik tyłem do kierunku jazdy bo sporo kursujemy, a w razie uderzenia/wypadku taki lepiej ochroni dziecko. Mam nadzieję, że choroba lokomocyjna nas ominie ![]() devoted, mamaNastuni, Ajawle, Nati_85 zapraszamy do rozmowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() hehe od 22 lat wszystko zapisuję (a jak nie zapiszę, to nie wiem nic). zdrowe zboczenie ![]() Cieszę się bardzo z loczków Roszpunki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nie znoszę tego... i co? całe pranie załatwione?
![]() ![]() |
![]() |
#291 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() heh fajnie, po Mamusi ![]() Cytat:
![]() Hej, w końcu odpisałam ![]() tak po prostu o 9 wyłączyli prąd ![]() ![]() ![]() rano słonko było a po południu ziąb i zachmurzyło się i pokropiło ciut... Dziewczyny w temacie nosidełek co myślicie o tym bo się zastanawiam nad kupnem to:http://allegro.pl/nosidelko-ergonomi...523485029.html bądź to: http://allegro.pl/amazonas-mei-tai-e...495422011.html Co do patologicznej chrupki ![]() ![]() ![]() Ale mały miał całą buzię usmarowaną aż skorupka mu się zrobiła po zaschnięciu ![]() Kurde coś jeszcze chciałam ale zapomniałam(bo telefon mi zadzwonił) ![]() A BYou śliczne zdjęcia z sesji ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#292 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() i od nas rowniez buziaczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciezko powiedziec, cena jest ok, ergonomicznie jest, wyglada niby w porzadku - tylko pytanie jak z wygoda i jak dlugo mozna w nich nosic dziecko? (brak szerokiego pasa).
![]() |
#293 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ad 2 - taa ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Milus i Miska nie beda samotni ![]() ![]() oo tak zapraszamy zapraszamy ![]() uf w koncu moge sobie usiasc spałam z Milusiem od 16 do 17,20 hihi - a co sie bede :P teraz dziadzio sie bawi, ja na szybko odp coscie upisaly pozniej kapiel i karmienie - i do spania, to sobie znowu usiade ![]() do pozniej. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#294 | ||||
Zakorzenienie
|
Despa możesz mi wysłać te tabletki na mój koszt?
Znów miałam do was jakieś głupie pytanie i zapomnialam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem jak u nas po owocach bo dostaje różne, wczoraj jabłko winogrona malina, i bączki puszcza na okrągło, widać że go męczy ale to ewidentnie po zupkach. Jakoś musimy się przemęczyć. Śliwki dawałam, ale nie zauważyłam nic szczególnego, chociaż problemów też nie było. Dziś też mu śliwek nakupiłam w biedrze ![]() Za to szybsze kupki zauważyłam po kaszce 7 zbóż z jabłkiem i śliwką ![]()
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2013-09-09 o 19:16 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Dołączam się do życzeń dla naszych kochanych jubilatów
![]() ( wyleciało mi wcześniej z głowy ![]() na szczęście nie, bo tylko te spodenki, body i śliniaczek po obiadku chciałam przeprać ręcznie. i zapomniałam się pochwalić, ze dzisiaj Nikoś obrócił się z brzuszka na plecy, czyli już mamy ten level zaliczony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do farbujacych ubrań - ponieważ ja mam pralkę gdzie nie ma wyboru temperatury, wiec rzeczy co do których mam wątpliwości piorę dwa razy - raz z octem- przestają farbować. Cytat:
Cytat:
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Skoro już jestem wywołana to Witam
![]() Jakiś czas temu tu pisałam...ale był przestój na forum i tak jakoś wyszło, że już się nie odzywałam. Ale regularnie poczytuję ![]() Widzę, że nie tylko mi się dziecko odmieniło(Tasia, oldzinx)... Nastunia z mega grzecznej i niepłaczącej dziewczynki zrobiła się wrzaskunem( nie wiedziałam, że takie malutkie dziecko może tak krzyczeć ![]() ![]() ![]() ![]()
#298 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Monicca - ciezko powiedziec jak wyglada pozycja w nosidelku. Wg mnie dziecko siedzi ale panel na tyle trzyma pupe (od strony plecow) i same plecy ze nie opiera ono calego ciezaru na dolnej czesci pupy (jak przy normalnym siedzeniu). Nie jest tez wyprostowane jak siedzace dziecko. Wiec niby siedzi a prawie nie siedzi. A nie masz mozliwosci przymierzenia jakiegos nosidelka zeby sie przekonac?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio jeszcze któraś z Was pytała o konto dla dziecka.
A więc my z tż mamy na swoich kontach tak jakby podkonto konta oszczędnościowego dla małej ponadto parę lat temu wybrałam fundusz inwestycyjny w jakiejś grupie parasolowej to były wtedy takie parasole że w jedne wchodziło chyba 7 czy 8 funduszy który się wybierało i jest połączone z moim kontem nazywa się "dziecko" i tam już odkładam od 3 lat Podobno udając się do banku nadal można założyć tak jak kiedyś były książeczki oszczędnościowe dla dzieci. Tyle że nie są one dostępne w bankach online trzeba pójść osobiście. Mój brat coś takiego zakładał dla synka. |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | ||
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jestem w lekkim szoku. Dziś druga próba jedzenia nie-cycka. Róża wsunęła kilkanaście łyżeczek dyni. Zasmakowała w tym, ręce jej latały z podniecenia. Nie mam pojęcia natomiast, ile ml ja jej tego dałam, bo jakoś tak na oko to zrobiłam. Potem zjadła dwa cycki i poszła spać. Mam nadzieję, że rewolucji żołądkowych nie będzie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.