|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Mogę sobie tylko wyobrazić co ona teraz czuje... :-(
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Liczyłam na to że tym razem naprawdę się jej uda.
Moja teściowa zachowuje się dziwnie w stosunku do mnie i robi z tego wszystkiego ogromną tajemnice... Nie odzywa się do mnie ani słowem na temat szwagierki tylko szepcze do mojego TŻta wtedy jak ja nie słyszę (przynajmniej jej się wydaje że nie słyszę), od niego też muszę siłą jakiekolwiek informacje na temat szwagierki wyciągać... Stałam się intruzem i największym wrogiem. Przykro się robi w takiej sytuacji
|
|
|
|
#1563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty nie jesteś niczemu winna więc po co robią z tego tajemnice? Przecież prędzej czy później dojdzie do Twojego spotkania z Jaśkiem i szwagierką?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
TŻtowi się wydaje że jak mi coś napomknie na ten temat to będę to przeżywać, chciałby mnie uchronić przed złem tego świata. A teściowej nie wiem o co chodzi...
|
|
|
|
#1566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1567 |
|
Raczkowanie
|
Witam was!
Znowu chwile nie pisałam ale nadrobiłam wszystko, ledwo dałam radę ale udało się co do tz -eta to narzekać nie powinnam, zmywa prasuje nawet czasem ugotuje (zresztą kucharz z zawodu to łachy nie robi) córa poszła do gimnazjum i zaczyna się koszmarek zadaniowy , jak ja fizyki i chemii nie lubię to szok ja z praniem prasowaniem muszę się wstrzymać bo będziemy jeszcze salon remontować to się nakurzy więc muszę poczekać ale w przyszłym tyg może zacznę ja jeszcze trochę pracuję to czasu na forum niewiele niuniu mi się wierci ostatnio niemiłosiernie gin zapytał ostatnio czy mam zgagę ja że nie, synek będzie łysy a lekarz że zaraz sprawdzimy ![]() A tak w ogóle to pozdrawiam was, wiele rzeczy się od was dowiedziałam i na pewno wiele ciekawych rzeczy się jeszcze dowiem i może w końcu uda mi się udzielać częściej ![]() RYBKO wpisz mi proszę wagę synka 29tydz - 1118g |
|
|
|
#1568 |
|
Wtajemniczenie
|
Trudnooo widzę cie
---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- więc powiedz im ze ty to odbierasz inaczej niz jako chęć chronienia przez złymi wiadomościami, bo teraz jest ci przykro podwójnie, współczyjesz szwagierce a po drugie za to jak cię traktyję mąz i teściowa. Poprostu im to powiedz, choćby raz |
|
|
|
#1569 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1571 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1572 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki!
Powróciłam do żywych. Pół dnia przeleżałam i przespałam, a kolejne pół przesiedziałam na tyłku przed tv. Polepszyło mi się trochę, przynajmniej już mi się tak w głowie nie kręci. To chyba przez tą kijową pogodę dzisiaj. Tak mnie naszły dzisiaj myśli ile i jakich ubranek będziecie mieć dla Dzidziola? Ja mam dopiero kilka sztuk i boję się, że to o wiele wiele za mało. |
|
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1574 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam popołudniowo
Na SR było fajnie. Położna super prowadziła zajęcia, było o pierwszych chwilach dziecka na świecie, ubieraniu, kąpaniu i wyzyta na porodówce. Sale wszystkie są jednoosobowe i jest ich 8. Ładnie, czysto i schludnie. Za tydzie ma by fizjoterapeutka i ma opowiadać co się dzieje z ciałem podczas porodu, a później położna będzie mówia o karmieniu piersią. Było w sumie 5 par i 4 dziewczyny same. Tradycyjnie przeszłam się na miasto i kupiłam sobie szlafrok, kapcie, sweterek i 2 pary gaciochów Dla małej wzięłam kombinezonik na wyjście taki średnio-gruby w TkMaxxie.[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42707587]Zaraz Was doczytam Witam się tylko i informuję, że dzwoniła do mnie przed chwilą pani dr i przełożyła mi wizytę na 16.09 na 17:15. Chciała w ogóle na jeszcze kolejną sobotę (utwierdza mnie to w przekonaniu, że ona nie pamięta swoich pacjentem zbyt dobrze... kazała mi się teraz pokazywac co 2 tygodnie, bo przecież szyjka się skraca.. A tu proponuje wizytę po miesiącu..).Zamierzam po tej ciąży już zmienić lekarza- z kilku względów (m.in. odległość), ale głównie dlatego, że moja pani dr wciąż namawia pacjentki na kolejne dzieci To dla niej extra kasa Pytając o antykoncepcję można walić u niej głową w mur... A więcej dzieci nie planuję,[/QUOTE]No niepoważna jakaś...powinnaś być pod częstą obserwacją ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Filipków!Cytat:
super, że wszystko ok i duży już dzieciaczek Cytat:
Cytat:
brawa dla wykładowcyCytat:
udanej wizytyCytat:
|
||||||||
|
|
|
#1575 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm.. a Trele milczy
|
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam sporo, nawet nie liczę ![]() Jak by się coś działo to ma do mnie pisać póki co cisza...
|
|
|
|
|
#1577 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie zisiaj przejrzałam ubranka. które zakupiłam do tej pory i mam ich bardzo malutko, aż za mało. Od nikogo nie dostałam i nie dostanę więc powinnam jakieś jeszcze dokupić.
|
|
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
my też, ale jak zaczęłam to ciężko było skończyć
|
|
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do tej pory mam ochotę coś kupować ale już mam tyle ciuszków że zdecydowanie wystarczy, do tego szwagierka cały czas szaleje i dokupuje wciąż nowe rzeczy Ale sama przyznała że kupuje raczej większe rzeczy żeby były na później . O mojej mamie i jej szaleństwach zakupowych dla Jaśka nawet nie wspominam, ostatnio nawet 2 butelki kupiła i stwierdziła że zostawi je sobie w domu bo jak Jaśka jej będę podrzucać to będzie miała własne butelki dla niego |
|
|
|
#1581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedziałam mu (jeśli chodzi o skarpetki przynajmniej), że jak będzie te skarpetki zostawiał to będę je albo wyrzucać przez balkon i będzie je musiał zbierać albo będę je wsadzać do jego torby do pracy
|
|
#1582 |
|
Wtajemniczenie
|
wymalowałam sobie właśnie pazury na czerwono
od razu samoocena mi się poprawiła.Jutro rano ide na badania, i zastanawiam się gdzie mam pojemnik na mocz juz nawet obmyśliłam że jak nie znajdę to kupie rano i nasikam w punkcie pobrania, bedzie poranny
|
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
podziałało?
|
|
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja szwagierka zapowiedziała że nie będzie nas odwiedzać... Trochę to wszystko dziwne, jesteśmy rodziną a ona po prostu nas przekreśliła bo my będziemy mieć dziecko a ona nie. Zastanawiam się czy jak przypadkiem spotkamy się na ulicy to mam udawać że jej nie znam ?. Dziwne zachowanie bo jakby nie było jesteśmy rodziną i rzeczywiście prędzej czy później do spotkania dojdzie. Nie wierzę że w święta też nie przyjedzie bo nie będzie chciała nas widzieć, albo jak przyjedzie to mi zabronią z Jaśkiem z pokoju wychodzić bo Basia przyjechała... dziwne to wszystko |
|
|
|
|
#1585 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jejuuuu jaki ciężki dzień! Olka mi szaleje od rana, lata, szarpie kociaki za ogony, sypała piachem psu w oczy, nasza sunia jest grzeczna, ale się wkurza już o takie rzeczy i czasem warknie Oli przy twarzy. Ucieka mi na dwór na bosaka, a tam mój teść wyprowadził wszystkie przyczepy i traktory i nie patrzy, że dziecko biega... Ja za nią ganiam calutki dzień i brzuch mam jak głaz Masakra! Mężuś zamiast się nią zająć po pracy to sobie coś majstruje w garażu.. żeby to jeszcze było coś ważnego.. cholera no.. |
|
|
|
|
#1586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takę zajmij się Jaśkiem , swoim mężem a o niej myśl ale pozytywnie, będzie trudno ale ona musi sama sprawę przemyśleć, pożalić się, i dojśc do jakiegoś spokoju wewnętrznego, ale to sama musi zrobić. A noż jak się Jaśko urodzi sama zechce go odwiedzić, nam hormony szaleja i jej też, wszystko poprostu musi przemyśleć. A jak mówiłam wcześniej powiedz teściowej i mężowi że ci przykro i że ja w pewnym sensie rozumiesz, ty ze swojej strony karty masz czyste |
|
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem tak niecierpliwą osobą że choć wiem że jutro będę miała wszystkie zdjęcia z sesji na płycie to uprosiłam koleżankę żeby mi wysłała chociaż jedno zdjęcie. Troszkę niewyjściowe ale może być
UWAGA CHWALĘ SIĘ !!
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:39 |
|
|
|
#1588 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja jak zwykle jestem kilkadziesiąt stron do tyłu ale chciałam tylko zameldować, że jestem już po wizycie i wszystko OK Następna 30.09. o 13.15.
|
|
|
|
#1589 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
pooglądałaś malucha?
|
||
|
|
|
#1590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42716350]Ojj kilka moich koleżanek ma przez takie myślenie 2 dzieci, jedno po drugim. 1 zaszła w ciążę 2 miesiące po urodzeniu dziecka... więc w sumie od razu po połogu, dla mnie to niewyobrażalne... Jejuuuu jaki ciężki dzień! Olka mi szaleje od rana, lata, szarpie kociaki za ogony, sypała piachem psu w oczy, nasza sunia jest grzeczna, ale się wkurza już o takie rzeczy i czasem warknie Oli przy twarzy. Ucieka mi na dwór na bosaka, a tam mój teść wyprowadził wszystkie przyczepy i traktory i nie patrzy, że dziecko biega... Ja za nią ganiam calutki dzień i brzuch mam jak głaz Masakra! Mężuś zamiast się nią zająć po pracy to sobie coś majstruje w garażu.. żeby to jeszcze było coś ważnego.. cholera no..[/QUOTE] Też słyszałam takie opowieści, że jeśli się karmi piersią to nie można zajść w ciążę, ale jakoś w to nie wieżę. Moi znajomi na "tej metodzie" mają dwoje dzieci z jednego roku. Akurat ona dostała pierwszą owulację po połogu i on się wstrzelił.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.

Dla małej wzięłam kombinezonik na wyjście taki średnio-gruby w TkMaxxie.
To dla niej extra kasa 
) i nawet zadzwoniła po naszą wspólną koleżankę, która była u niej już o 7:30 żeby się zajęła córką! Na to jej powiedziałam, że jest dziwna, że pracuje mimo iż teraz już nie powinna (dodam w ogóle, że pracuje na uczelni, czyli raczej w stresie ;p), nasza wspólna koleżanka nie jest w ciąży i raczej nie męczy się teraz tak szybko jak ja, a poza tym jak się źle czułam to się położyłam no! Oczywiście wysłuchałam jaka to jestem leniwa i że w ogóle co to jest, że o godzinie 12 śpię... No ja nie mogę.
Zdenerwowała mnie;p
Filipków!
od razu samoocena mi się poprawiła.
Masakra!