|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
|
|
#4802 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() Masz u faceta rezerwację czy nie, bo nie wiem czy w razie co się wbijać osobiście czy przez ciebie. Zastanawiam się, czy taki turkus może być dla dziewczynki, doradźcie, bo ja jakaś słabomyśląca jestem ostatnio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na pewno zdam relacje jak obiad zagości na naszych talerzach. dzięki. aaa i dostałam dzisiaj katalog z ikei i widze, ze kolorowe krzesła robia furore już na okładce. stad ten pomysl? ![]() Cytat:
pochwale się efektem końcowym, jak już uda mi się ja "ozywic"
|
||
|
|
|
#4804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pewnie zwyczajowo, jak skończysz poszukiwania, to się objawią ![]() Mysia - dzięki za info o nosidełku , co prawda Pan na razie nie odbiera, ale będę próbować, oby na razie nikt nie kupił, bo krucho u nas z kasą przed remontem, a bardzo by się przydało a to woombie, to w jakim rozmiarze? Ja ze względu na wzrost M mogłabym się podłączyć tylko pod największy rozmiar już chyba mniejszych rzeczy niż 74 już nie da rady, a spodnie nawet większe musi już mieć
|
|
|
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
|
|
|
|
|
#4806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4808 |
|
Wtajemniczenie
|
w sensie zgubiłaś, czy ktoś wziął?
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
metoda głównie bobath z elementami vojty. Cwiczenia trwały godzinę, potem pogadanka i zalecenia do domu. No nie jest to fajne, jak się dziecko drze ale trzeba przeżyć.
|
|
|
#4811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdym bądź razie dzięki za pomoc |
|
|
|
|
#4812 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
biedny Wojtuś, sam nie wie czego chce... cierpliwości! Cytat:
![]() też mamy takie zalecenie do noszenia ciągle i bardzo to lubimy Cytat:
zgadzam się, dobrze jest zażywać wit D ciągle Cytat:
|
||||
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
W czym? Nosidelko grafit czy to teraz?
A, już widzę
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2013-09-09 o 19:10 |
|
|
|
#4814 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja zaczęłam zdawać w wieku 18 lat, zdałam po 6 latach tzn miałam przerwę, bo po którymś egzaminie, chyba 3 mama stwierdziła że mi więcej kasy nie da, z kieszonkowego nie byłam w stanie odłożyć, i prawko zrobiłam jak zaczęłam pracę. ale nie musiałam powtarzać kursu, tylko kilka jazd wykupiłam ![]() Cytat:
chyba nigdy nie zużyjemy tego opakowania, po kropelce się daje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Lonely moja śp babcia zawsze mówiła: wcześniej czy później się wysra
![]() Jak tylko próbuje coś powiedzieć to zaczynam kaszleć. Dobijcie mnie. |
|
|
|
#4816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny dziewczyny, dziewczyny. To juz za chwile. Brrr. Panikuje i juz serce mi sie kroi. Jestesmy w drodze. Wiec z calego serca jeszxze raz trzymajcie kciuki tak do 20.00. Dam znac po. Aaaa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-09-09 o 19:22 |
||
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
hej
byłam u teściowej i znów był ryk ![]() już sama nie wiedziałam co jej jest, czy zmęczona, czy chce jeść (zjadła 120 ml gęstej zupy a mleka zjada 180 ml) czy co. W końcu wróciliśmy do domu, wykąpaliśmy pół godz wcześniej. Zrobiłam jej 210 ml mleka, ale zjadła 150 i padła ![]() ciekawe ile pośpi, przeważnie się jeszcze budzi z 3 razy i trzeba jej dać smoczka/pić i dopiero zasypia. happy zazdroszczę załatwienia tyle spraw wraz z maleństwem. U nas graniczy z cudem wejście do sklepu po wędlinę ![]() happy żurawina i rukola z serem pleśniowym? daj przepis!!! happy dzieci to pewnie zjedzą jakieś kanapeczki. Najlepiej zapytaj rodziców co zjadają na kolacje (na pewno mają jakieś swoje przyzwyczajenia). |
|
|
|
#4819 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak serio to nie wiem czy laktator by to rozkręcił ale no, może, może ![]() Cytat:
no ale współczuję nocek ![]() Cytat:
jak w karmie dla kota u nas było tak, że siadaliśmy na brzegu, delikatnie moczyliśmy ciałko, później polewaliśmy wiaderkiem, wchodziliśmy do wody, zanurzaliśmy dzieci i kółeczko, 1,2,3 moczymy dziecko do ramion, później pod pachami trzymaliśmy i kołysaliśmy dzieci na boki pod woda, później przodem do świata kółeczko i na 1,2,3 moczymy dziecko, następnie moczyliśmy uszka a na koniec opieraliśmy dziecko o klatkę piersiową, łapaliśmy za nóżki i ruszliśmy nimi (co starsze dzieci świetnie sobie same radziły, Bartula był zbyt spięty ) coś z pływaniem na plecach też było no i ostatnie parę minut to czas na zabawę Cytat:
i a spróbuj go przystawić
|
||||
|
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
czesc,
zrobilismy sobie dzis "randke" i bylismy na obiadku w restauracji erpeanskiej Sofia prawie dala rade i ostatnie kesy byly juz z nia na rekach ale spoko.co to ja chcialam?... a, moze nie pobije Was w ilosci oblanych egzaminow na prawko (do tek pory raptem 6 ), ale mysle,ze z kursami nikt mnie przescignie: zrobilam ich 3! plus nizliczone ilosci jazd doszkalajacych. I prawka jak nie mialam, tak nie mam ![]() Cloche trzymam mocno kciuki za wyniki! Magiusa mam nadzieje,ze zabieg poszedl gladko tym razem ![]() Elusiek dla siostry![]() Vil wszystkiego najlepszego dla naszego miesieczniaka zdolny z niego gosc!Lonely Veronic co Wy tak po sobie jezdzicie?? przestac mi tu bo bedzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anka pokaż ciuszki ![]() axella ja też już mam takie myślenie jak Ty. Mała w końcu podrośnie i sama będzie wolała śmigać niż siedzieć na rączkach u mamusi Aczkolwiek jestem za takim samym trybem w ciągu dnia. Ta sama godz jedzenia i spania. Mi jest łatwiej a mała jest spokojniejsza. axella mieszkasz u rodziców? anoxe załamałaś mnie tym deserkiem |
|
|
|
|
#4822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzieki wszystkim za kciuki aaa, bym zapomniala! czytalam, nadrabialam, ale jakos kiepsko mi cytowanie i komentowanie szlo. no ale najwazniejsze trzeba jednak uczcic: Przemo, wszystkiego najlepszego! ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- aaa, lonely, ty meza spytaj, czy juz gdzies nie przelozyl tej kasiory
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
MoTyleKsw u nas też są problemy z jedzeniem ale nie aż takie. Ja małej zaczęłam zabierać butelkę jak mi się za bardzo kręci. CZasami pomaga, a czasami muszę dać za wygraną.
marchewka łyżeczki te http://allegro.pl/lyzeczki-lyzeczka-...502947946.html a na później polecam http://babyono.strefamarek.allegro.p...html?p=6238551 Mysia gdzie Ty dokładnie mieszkasz? Cytat:
ada mam nadzieję że wasze skoki szybko miną |
|
|
|
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dasz rade, żeby zdac prawko trzeba jezdzic, jezdzic i jezdzic i udowodnić instruktorowi, ze to pestka!
|
|
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
a co do prawka... bo widze, ze tu sie zwierzamy w tej kwestii
zdalam za drugim razem. za pierwszym egzaminator mnie "uwalil" uwaga uwaga za... pomylenie prawej i lewej strony. bo on kazal mi w prawo na skrzyzowaniu, a ja sobie twardo pozjezdzalam na lewy pas i chcialam w lewo jechac ten debil wyrwal mi kierownice i posunal przez cale skrzyzowanie w prawo (3 pasy to byly, no ale akurat bylo pusto...). dla niego to byl powod do przerwania egzaminu (szkoda ze wtedy nie bylo kamer ani dodatkowej osoby na egzaminie...)a najlepsze to bylo potem: najwieksza plotkara osiedlowa uslyszala o moim niezdanym egzaminie i poczlapala przez pol osiedla do mnie i mi mowi tak: "ja pier...ole, juz wiem ktory skur...ysyn to byl, ale ty ku.wa tez glupia ze do mnie nie poszlas, ku.wa, przesz ja z dyrektorem osrodka wodke pije! ku.wa bys se zaoszczedzila stresu, pier.ol tamto, zapominaj, masz tu nr tel ku.wa i zapie.dalaj do telefonu i wklepuj.... no... ok... Stachu, no to jest ta dziewczyna... no... no to sie umowcie... ach nie pie.dol tyle, no, wezcie sobie jeszcze 3 godzinki i potem wez jej to zalicz... no, nastepna flacha idzie na mnie" cos w tym stylu oczywiscie na egzamin poszlam normalnie, "Stachu" byl egzaminatorem i stwierdzil, ze tak zle ze mna nie jest i ze skoro i tak zaraz potem sie wybieram do niemiec, to jemu to juz wisi i mi to zaliczy
|
#4826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jutro powinnam się poprawić, choć znow czeka nas zwariowany dzien. rano pedze do laryngologa i na ekg, popołudniu warsztaty mtj, zabieramy mala ze sobą cos czuje, ze znow nie uda nam się pilnować tej regularności trzygodzinnej.
|
||
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Wlasnie placzu sie boje i zanoszenia bo wtedy nic nie da rady zrobic a jestes sama w stanie wykonac te cwiczenia? Ile razy masz cwiczyc w tyg. Godzina dlugo moj padnie on by ciagle spal:banghead:
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. M
Cytat:
rzadsze chyba bez sensu, to ma być sycące, a zamiast wody lepiej dac mleczko. sama gotujesz te obiadki? mrozisz? jakie ilości warzyw itd. poproszę o wskazówki i brawa dla Karolci! ![]() ps. znalazłam dość ciekawy artykul na temat anemii u dzieci, zelazo itd. http://www.udietetykow.pl/listy-od-c...malych-dzieci/ |
|
|
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() axella łysienie po ciąży to norma. Moja koleżanka też tak miała i właśnie stosowała tą odżywkę co ja teraz zaczęłam. wax karolina extra zakupy diabli trzymam kciuki żebyś jakoś zniosła tą rozłąkę z Nelką. Nelcia jest słodka
|
|
|
|
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
ale na kolejnych naprawdę widać ja się zmienia. miesieczna pyzunia, w 2 miesiącu wydluzyla się i stracila trochę fałdeczek a teraz to już taka delikatna lalunia. niesamowite jak szybko się dzieci zmieniają. jak oglądam fotki Neli od urodzenia, to wierzyc mi się nie chce, ze ona przeszla taka metamorfozę.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

i na pewno zdam relacje jak obiad zagości na naszych talerzach. dzięki. aaa i dostałam dzisiaj katalog z ikei i widze, ze kolorowe krzesła robia furore już na okładce. stad ten pomysl?
graty mamy, ale pochowane do koszykow ;D
, co prawda Pan na razie nie odbiera, ale będę próbować, oby na razie nikt nie kupił, bo krucho u nas z kasą przed remontem, a bardzo by się przydało 

za 5 miesiecy Przemusia i za jego umiejetnosci

07.07.2012 
zdolny z niego gosc!
Każde odchylenie od normy będzie Ci zapalać czerwoną lampkę. Dobrze że masz tą pielęgniarkę, mam nadzieje że jest doświadczona i powie Ci kiedy trzeba naprawdę się martwić