|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
jak zwykle w temacie jestem ![]() ![]() Co do prawka-ja zdałam za pierwszym razem w Wawie na Bemowie (więc się chwalę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Mag zobaczysz będzie dobrze, a czemu małemu robili zabieg tzn nie czekali aż skończy roczek? bo dużo dzieci u mnie w rodzinie miało problem z tymi kanalikami i no mojej siostrzenicy dopiero przeszło jak miala 7 miesięcy
jutro idziemy na basen!! robilam dziś małemu kąpiel bo tż nie było i chyba nie mam czucia w łokciu bo zamoczyłam małemu stópke a ten w ryk i nie szło go uspokoić, pewnie też się przestraszył bo inaczej go do wanny włożyłam niż zazwyczaj tak więc na brudasa dziś śpi |
![]() ![]() |
![]() |
#4863 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja muszę się zapisać na kurs ale się boję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Banka teraz to w ogóle zalecają aby każdy witaminę D przyjmował, zwłaszcza jesienią i zimą ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() woombie 6.5-9 kg Cytat:
![]() też mam te łyżeczki, są super ![]() Cytat:
![]() ![]() u nas skok jak nic:P młody w ogóle nie chce spać, wszystko go fascynuje ![]() wczoraj na spontan poleciałam do ikei po szafę pax, kosztowała zdecydowanie za dużo, ale chcę w końcu zorganizować swoją ogromną kolekcję butów, dzisiaj przywieźli, patrzę teraz a tu półki w innym kolorze niż szafa:/ gość źle zamówienie wypisał i muszę się z tmy bujać teraz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Nadrabiałam troszkę i dokopałam się do filmiku
Vil- Przemcio jest cuuudny w tej kąpieli ![]() ![]() Justi- Twoje nagranie jak Bartuś mruczy też odsłuchałam.. i jakbym słyszała naszego mopsika ![]() szkoda tylko, że dawno już nie mówił "mama" ostatni raz w czwartek rano Kasa się nie znalazła.. Tż również jej nie widział.. zawsze chowałam ją w jedno miejsce.. przeszukałam już wszystko i nie ma ![]() teraz nas nie było... sąsiedzi mają klucze. To tacy starsi zaufani ludzie. Przyjaciele rodziny od kilkudziesięciu lat.. tyle, że ten pan jest cichym alkoholikiem (tż dzisiaj mi się przyznał, że wisi mu już jakieś 80 zł, bo ciągle pożycza po dyszce ) ale kurcze.. to przecież niemożliwe.. wrrr... tyyyle kasy ![]() nawet nie chcę myśleć, że się nie znajdą... tylko nie mam już pomysłu gdzie jeszcze szukać ![]() --- na dokładkę, ja też się załatwiłam.. boli mnie gardło jak cholera i jakoś mdli mnie cały dzień.. aaa no i @ dziś przyszłą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4867 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze pocieszy cie historia brata mojej kumpeli... ponad 20 lat temu, jak on mial chyba 1,5 roku, pojechali z nim na zabieg nie udrazniania czy tam co, tylko konstrukcji kanalikow lzowych ![]() ![]() Cytat:
i mysle, ze przed jazda tez bym miala wieksza treme ![]()
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2013-09-09 o 20:05 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4868 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. M
Cytat:
kupiłam kilka sloiczkow z hippa: pierwsza marchewka, mloda marchew z ziemniakami i dynia z ziemniakami. w sumie z warzyw nie udało mi się tylko upolować kremu ze szpinaku z ziemniakami (bo to jedyne cztery warzywne słoiczki po 4 mies.) zupki sa dwie marchwiowa z ryzem i jarzynowa-krem. (mamy pierwsza). robie sobie powoli zapasy, żeby sprobowac co malej podchodzi ![]() ![]() z owocow hippowych jest az 11 roznych smakow i dwa mixy ze zbozami (po 4 mies.) strone hippa mam już w malym paluszku ![]() a powiedz mi, gotujesz na parze? dodajesz do zupek jakies oleje, omega3 itd.? przegladalam na allegro produkty holle i natknelam się na olej http://allegro.pl/holle-olej-roslinn...505790760.html ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() i najważniejsze, wygralyscie cos? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. M
Cytat:
![]() cholerka... gdzieś te pieniądze muszą być ![]() zdrówka ![]() ![]() Cytat:
![]() na warsztatach dostaniesz pierwsze jabłuszko ![]() ![]() a szpinak ma śmietanę w składzie podobno ![]() ja myślę, że takie małe ilości to można podebrać od siebie jak się zupę gotuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | |||||
siedzę i myślę
|
No więc... relacja z wizyty u fizjoterapeuty ![]() ![]() Póki co nie ma tragedii... dziecko 3 miesięczne ma jeszcze słaby kręgosłup i wije się jak wąż, więc ciężko jest stwierdzić czy asymetria jest już utrwalona czy przejściowa, ale zaleciła zabawki ustawiać z prawej strony, a mówić do niego stojąc na wprost, bawić się łapkami i nóżkami stykając je do siebie i dotykać lewą rączką prawej nóżki i na odwrót, pod uda i przy pupie kocyk, bo słabo podnosi nóżki, ćwiczyć obroty przytrzymując głowę, żeby się nie odginała, na brzuszku dociskać barki żeby opierał się na łokciach, a nie na nadgarstkach... nosić przodem do świata (jak w załączniku) Właśnie nie, muszę wykupić kilka jazd żeby poćwiczyć łuk, bo to moja pięta achillesowa ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() właśnie tak spróbuję, bo dzisiaj cały dzień jakiś humorzasty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agnes ile razy zdawałaś ? ![]() ![]()
![]() |
#4871 |
Wtajemniczenie
|
a co do obiadków to wpadłam sobie na taki pomysł by ugotować rosół i zamrozić go w woreczkach do lodu, potem jak wyjmę dodam jakies warzywko z pary i obiad gotowy w 10 minut
|
![]() ![]() |
![]() |
#4872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nic nie wygrałyśmy, jestem oburzona! ![]() ![]() ![]() wygrało hasło podobne do tego co ostatnio... wtedy było "Mamo to ja - Twoja skarbonka" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i pokazywałam jakie piękne dzieciaczki łizażowe mamy ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4874 |
Zakorzenienie
|
Hump w środę multikino, w czwartek warsztaty?
![]() |
#4875 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
Ja też mam już dosyć bloków... a najbardziej wchodzenia z prawie 7kg klockiem na 4 piętro... ![]() ![]()
![]() |
#4876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja się dowiedziałam, że wiem więcej o chustach niż doradczyni ![]() chcę mmsy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Wtajemniczenie
|
ale ja tylko 3 zdjęcia mam
![]() mmsów nie mogę wysyłać z mojego tel ... samsung galaxy chat a d.pa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Zakorzenienie
|
mój TŻ odpowiedziałby na to "bo podobna do tatusia"
![]() axella tak tylko pytałam bo nie wiedziałam że mieszkasz u rodziców. Ćwiczenia fajne, muszę wypróbować. Mysia bo my się wybierzemy do Krakowa ale jeszcze nie wiem kiedy ![]() ![]() diabli nie gotuję na parze bo to trochę jeszcze za małe ilości ![]() Co do słoików to jak dla mnie są o wiele gorsze w smaku niż jak się samemu robi. Ja mam jeden słoiczek akurat ziemniaki ze szpinakiem ![]() Nie wykluczam że będę używać słoików jako dodatku (np z dynią bo nie wiem czy uda mi się dostać). Więc jak będę używać to będę mieszać. Ja na początku dałam marchewkę ze słoika bo bałam się że blender nie poradzi sobie z taką małą ilością ![]() Co do oliwy to czytałam trochę i w sumie nie ma różnicy jaką dajesz. Byle by była oliwa z oliwek (nawet ta z biedronki) albo olej rzepakowy niskoerukowy ![]() Oliwę dodaje się żeby dziecko lepiej trafiło ale szczerze powiedziawszy to dałam na początku a dziś i wczoraj zapomniałam ![]() Justi możesz od siebie z zupki dać o ile nie gotujesz na wywarze mięsnym. anka ale ten rosół zamrożony to chyba dla Ciebie a nie dla dziecka ![]() trochę po polskiemu to napisałam ale wiecie o co kaman ![]() idę spać bo padam Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-09-09 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4880 |
Zakorzenienie
|
zazdroszczę Wam tych spotkań
![]() mam dziś zły dzień... nie będę marudziła, idę spać. Dobrej nocki wszystkim życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4881 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko nie mów, że to na warsztatach mówili ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zdecydowanie prowadzący przeszkadzali nam w zabawie i plotkach ![]() ![]() Diabli jutro jest w BB, zanotuj dla mnie (w pamięci) co tam było o zasypianiu dzieci i spaniu generalnie, poza tym, że ma się wyspać, nie budzić i że nie rozróżnia dnia od nocy. Zapomniałam zapytać, może tobie się uda, jak dziecko śpi w dzień to jak długą może mieć przerwę w jedzeniu max, bo nie wiem czy ją budzić po 4h czy może spać dalej ![]() ![]()
![]() |
#4882 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kiedy się znów warzycie? w środę? Jakby była głoda to by wołała, może dba o linię młoda! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nawet nie chce myśleć. Cytat:
Cytat:
Ekpię mieliście SUPER!!!
![]() |
#4883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja będę wysyłać jutro moje, bo dzisiaj już mi się nie chce ![]() Telefon pewnie da się ustawić, tylko nie idzie siecią a łączy się z internetem ... przynajmniej wyższe androidy tak mają przy odbiorze ![]()
![]() |
#4884 | |
Zakorzenienie
|
![]() Nie mam ostatnio na nic kompletnie czasu. Dziś Tż był w domu bo dopiero na nockę pojechał do pracy. Ja pojechałam na zakupy to zeszło mi 1,5h a nic takiego nie kupiłam. Skusiłam się na kaszkę bobovita w tesco bo była na promocji. Nie zamierzam na dłuższą metę tego podawać ale na początek. I robiłam dziś dla małej mus gruszkowy. Mam w ogrodzie grusze i dość dużo owoców miała, żeby się nie zmarnowały pogotowałam chwile, zblendowałam i do słoiczków. Pasteryzowałam i będzie dla małej ale gruszki to chyba w 7 miesiącu dopiero. Nie jestem przekonana do tych słoiczków wiec pewnie jak będę je podawać to niewiele. Zamierzam jeszcze zrobić jabłkowy i śliwkowo- jabłkowy. Gruszkowy wyszedł rewelacyjny. Nie dałam ani grama cukru a jest słodziutki. Cytat:
Co do jazdy autem ja nie jeździłam przez 3 lata. Mama nie chciała dać mi auta bo uważała, że jeżdżę za szybko...dopiero tż mnie mobilizował, żebym jego autem jeździła i coraz mniej się boję i chyba coraz lepiej mi idzie. Choć ostatnio coraz częściej mi auto gaśnie bo chyba trochę za pewnie sie poczułam. A Tż jak ze mną jedzie śmieje się, że bardziej piracę niż on. Nie mniej jednak znam ten strach i nie jest łatwo.
![]() |
#4885 |
Zakorzenienie
|
Vil a zapomniałaś jak się śmiałysmy na początku
- co było na warsztatach? - Bartuś był karmiony 2 razy, Rafałek też 2, Leonek (chyba raz?) i Paulinka też 1 raz jadła ![]()
#4886 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() nie wiem co mówili o spaniu ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak stałam z przodu kiedy była prezentacja chust bardzo marudził, więc usiadłam na podłodze i napoiłam bąka ![]() a tak naprawdę to jadł 2 razy a raz pił ![]() nie no, fajnie było ale next time żądam Przema!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
no wlasnie a ktoras tu pisala ze do 3 mc albo js zle.zrozumialam hehhe ja tez na sloiczki sie nastawiam jakos poki co jestem pewna ze nic mu po nich nie bedzie a jak bym sama robila to bym pol godziny grzebala czy wszystko zmiksowane....hehe Boje sie tulko pozniej kolo 7 mc potem 8 jak juz trzeba bedzie wieksze kawalki dawac i jak tu blenderem wymierzyc na bank bedzie papka po kazdym blendowaniu hehe abpotem nie bedzie umial gryzc i bedzie sie dlawil kol. Tak miala bo wszystko mixowala i mala do 3 lat papki no masakra jakas hehhe Cytat:
trYmam kciuki zebyscie jednak znalezli ta kaske ![]() chociaz wiesz alkoholik moze byc mily do rany przyloz ale jak bedzie mial ciag alkoholowybto i rodzine okradnie niestety Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój wlasnie pytal ile to trwa, co będzie i czy może w tym czasie isc do kina ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.