|
|
#1651 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?
dzięki dziewczyny za gratulacje - ale nie bardzo jest czego, ponieważ duża waga= duży spadek
proporcjonalnie pewnie gubimy tyle samo ![]() niemniej, cieszę się teraz czekanie do 8 z przodu Anusia wydaje mi się, że orzechy po posiłkach tłuszczowych w ramach deseru wyjście było fajne aczkolwiek bezjeściowe - znaczy była babka i inne słodkie tematy, na szczęście nikt nie dociekał czy jem czy nie jem nie znoszę wmuszania jedzenia bez względu czy jestem na diecie czy nie
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
|
|
|
|
#1652 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
dzięki za linka, widziałam tego tuńczyka ale w małych puszkach. Leczo grzecznie zjadłam bez makaronu, po powrocie odsmażyłam sobie makaron i zjadłam z chudym twarogiem, tak było najszybciej. I aż dziwne że dzisiaj tylko 3 posiłki, no ale pierwszy był o 10,00. Sjenny gratuluję ![]() jak długo jesteś na diecie?Film... hmm właściwie to zawiozłam córkę i jej koleżankę do kina na film o One Direction , a sama obleciałam sklepy, ale za 2 tyg mam zamiar wybrać się na Blue Jasmine albo na Wałęsę.Za 3 tyg jedziemy na wesele, nie mam nadziei, że zobaczę 6 z przodu, ale każde pół kg będzie mnie cieszyć. Jutro plan prawie bez zmian, z tą różnicą że na kolację zjem kapustę z cieciorką i pieczarkami. Edytowane przez Izulek72 Czas edycji: 2013-09-07 o 22:35 |
|
|
|
|
#1653 |
|
Raczkowanie
|
Izulek od 15 lipca
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
|
|
|
|
#1654 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja dzisiaj niespodziewanie znowu spędziłam dzień poza domem. Powiem Wam, ze tak często gdzieś ostatnio jeżdżę, że już zaczynam mieć dosyć. Marzy mi się na spokojnie posiedzieć w domciu. Menu Ś - owsianka, twaróg, dżem O - pieczone udko z surówką z pora K - (wiem, że trochę nieudana, ale jedzona na szybko) troszkę kiełbaski, troszkę sera żółtego, kiszony ogórek Miłego wieczoru dla wszystkich. Pora trochę odpocząć. Edytowane przez Anusia1584 Czas edycji: 2013-09-08 o 19:48 |
|
|
|
|
|
#1655 |
|
Raczkowanie
|
no to menu
9,30 jabłko 10,00 jajecznica z dwóch jajek, 3 plastry szynki, kawałek camemberta, pomidory 14,00 węglowo, bo miał być grill - miał - leczo ( cukinia, papryka, pieczarki,cebula,dymka, pomidory ), makaron, zielona soczewica 18 kawałek polędwicy łososiowej z indyka, resztka camemberta, sałatka z pomidorów i cebuli z pół łyżki majonezu, 3 migdały ogólnie czilaut
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." Edytowane przez sjeeny Czas edycji: 2013-09-08 o 22:05 |
|
|
|
|
#1656 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj bez grzeszków
![]() Plan na jutro: jabłko 7.00 - owsianka plus kawałek papryki 10.00 - pomidory z mozarellą, kabanos drobiowy 14.00 - lodowa, cebula, papryka czerwona, ogórek, tuńczyk wsw - mogę dołożyć cammeberta?? 18.00 - kapusta kiszona, pieczarki, ciecierzyca |
|
|
|
|
#1657 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1658 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Anusia po bretońsku czyli z kiełbasą? Kiedyś czytałam, że strączki do tłuszczy mogą hamować spadek wagi ... ja, podchodząc stricto intuicyjnie, zrobiłabym z samymi pieczarkami bez kiełbasy ale naprawdę nie wiem ... może Palomeetka się odezwie ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
to znalazłam ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- http://vitalia.pl/grupa-wsparcia/Mm/...zepisy-mm.html wychodzi na to, że można
||
|
|
|
|
#1659 |
|
Raczkowanie
|
A gdyby o tej fasolki dodać pierś kurczaka to mogłoby być?
|
|
|
|
|
#1660 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie to nie fasolka, nie pasuje mi tu w ogóle pierś.
Sjeeny, wiem, że niby mogą hamować. Ale soczewicę czy cieciorkę też czasami robię na tłuszczowo. Wiec po prostu zaryzykuję. Jak zjem coś takiego od czasu do czasu, to nic się nie stanie. Najwyżej wolniej schudnę. A tak w ogóle to dzień dobry. Właśnie kończę śniadanie. Tradycyjnie ogórek zielony i owsianka z twarogiem i dżemem i dzisiaj jeszcze pięć suszonych moreli. Skusiłam się ostatnio i kupiłam sobie. I stwierdzam, że więcej nie kupię, bo jakoś mnie to średnio zachwyca, wolę sam dżem. Miłego dnia wszystkim życzę. |
|
|
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Kochane
Ja jestem twarda i sie nie waze choc na oko niby luzy sa, ale nie jakies specjalne, stare ciuch nosze, jedynie wszystko luznawe, wiec jest dobrze ![]() Pamietacie przepis na nalesniki z soczewicy, ktory wkleilam: Cytat:
farsze robilam inne i bylo pyszne: 1) nalesnika posmarowalam chrzanem, na to rukola i chuda wedlina 2) kostka sera bialego chudego, wymieszana z chrzanem i odrobina mleka, do tego ciutek mleka, nadziewamy nalesniki i dodajemy rukoli |
|
|
|
|
|
#1662 |
|
Przyczajenie
|
Hej
![]() Dziewczyny a napiszcie mi proszę czy jak zjem mięso + soczewica( zamiast ziemniaków) + surówka to będzie ok?? I jezcze jedno czy mogę jeść o 8 śniadanie o 11 II i obiad dopiero po 15 ?? Wczoraj się wazyłam i waga poszła w góre:/ Czy to nie dziwne ??
|
|
|
|
|
#1663 |
|
Raczkowanie
|
Re: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?
Zależy jakie to śniadanie jest, bo masz tylko 3 godziny przerwy. Po 15 to znaczy po której?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1664 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi jakie to posiłki tłuszczowe czy węglowe:
- lodowa, papryka, cebula, ogórek, tuńczyk, przyprawy - kiszona kapusta, pieczarki, cebula, ciecierzyca |
|
|
|
|
#1665 |
|
Przyczajenie
|
A to ma znaczenie jakie śniadanie? No w domu jestem tak ok 15 20 i mam już obiad naszykowany. A jeszcze zapytam o camembert to są węgle??
|
|
|
|
|
#1666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to bardzo dobre ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
jednak dodajac smietany, lub sera, oliwy itp bedzie to posilek tluszczowy ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
przerwy w posilkach sa ok
|
|||
|
|
|
|
#1667 |
|
Przyczajenie
|
aha i jeszcze jedno czy mogę zjeść obiad 2 daniowy? Tz zupę tłuszczową (pomidorowa) + 2 danie tez tłuszczowe ??
|
|
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1669 |
|
Przyczajenie
|
Bradzo bardzo Ci dziękuje
Co ja bym zrobiła bez waszej pomocy
|
|
|
|
|
#1670 | |
|
Raczkowanie
|
witam poniedziałkowo
widzę, że wątpliwości rozwiane Figarro fajnie, że jesteś i że przejmujesz poranne stery ![]() jak widziałam ten przepis na naleśniki, o których mówisz to dostałam ślinotoku skrzydełka mi opadły jak czytałam o mieleniu ![]() ja dopiero dojrzewam do bardziej wyrafinowanej kuchni, muszę dużo napudełkować do pracy i wtedy sałatkowy misz masz najlepszy jednak wraz z powolnym nadejściem jesieni dojrzewam do jakiś zmian Podziwiam za silną wolę w związku z nieważeniem się Ja dziś dostałam w pysk rano od swojej wagi bo na wadze plus i ogólnie ostatni tydzien to tylko -1 rodzą się wątpliwości, że może jem źle/źle łącze/jem za mało/ za dużo/może kawa ... ale wiem, że musze spokojnie poczekać - zresztą nie o wagę chodzi, c'nie kompulsów brak, głodu brak zęby zaciąć i do przodudziś pomieszanie z poplątaniem czyli sprzątanie lodówki 5 płatki, morele, mleko 0.5% 9,30 ogórek, pomidor, filet z kurczaka 14.30 kapusta kwaszona, soczewica zielona, kawałek polędwicy łososiowej z indyka, dwa plastry żółtego sera 17,30 (sic - dopiero jak piszę zauważyłam, że zjadłam za szybko, sic ) ciut śledzia wędzonego (blee same ości ), soczewica zielona, leczo ( papryka, pieczarki, pomidory, cukinia, dymka ), kilka makaronów ale jestem zła na siebie ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
jeśli śniadanie węglowe następny posiłek po 3 godz jeśli tłuszczowe następny posiłek po 4 godz generalnie śniadania powinny być węglowe, jedno w tygodniu tłuszczowe - ja sobie zostawiam na niedzielę
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." Edytowane przez sjeeny Czas edycji: 2013-09-09 o 17:57 |
|
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
sjeeny
co do nalesnikow, mi mielenie w mlynku nie wyszlo, ale znalazlam sposob doskonaly porcje soczewicy, zalewam mlekiem ( pojemnosci dokladnie wg przepisu) i odstawiam do lodowki (na ok 2h ...wiem zaraz beda baty, ale nie jem przed 10 rano wiec o 8:00 zarabiam ciasto) i po czaie tych 2h soczewica jest juz na tyle miekka, ze da sie ja zblederowac pozniej uzupelniam ciasto woda mineralna, do konsystencji ciasta nalesnikowego, wyszlo mi ok 400ml plynu, co dalo mi 4 nalesniki aaaa ioczywiscie dodajemy bialko jajka mysle sobie, co by nie promowac mojego poznego jedzenia sniadania..... pomyslalam, ze soczewice mozna namoczyc w wodzie, a przed samy robieniem nalesnikow dopiero dodac bialko i mleko, tym sposobem, moze lezec ciasto cala noc w lodowce, pozniej tylko blender i gotowe ![]() albo zrobic w wolnej chwili wiecej nalesnikow i zamrozic (nalesniki bardzo szybko odtajaja po wyciagnieciu z zamrazalnika )
|
|
|
|
|
#1672 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() normalnym takim blenderem je potraktowałaś? Czy food procesorem? Ja ostatnio walczyłam z cieciorką ( namoczoną, ugotowaną ) ale szału nie zrobiłam - może się za szybko poddałam - grudki miałam, ale działałam zwykłym blenderem przeżyłaś już zimę na MM? boję się, bo ja tak monotonnie jem, pozostałość po ekhem rożnych jedzeniowych schizach, daje mi to takie złudne, bezsensowne poczucie bezpieczeństwa
|
|
|
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
moze byc na obiad, wtedy dodajemy cale jajo i mozna ciutek oliwy do ciasta dodac
![]() chyba na koncowke zimy z MM sie zalapalam ![]() wspomagam sie wtedy kiszonymi ogorkami od mamy, papryka kiszona z kapusta itp a dzisiaj zrobilam 2 wielkie garnki powidel sliwkowych Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1674 | |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny
jaka jest Wasza opinia nt używania otrąb jako "zlepiacza" do np kotletów mielonych czy panierki? Jeśli stosujecie jakich używacie otrąb? Pszennych? Zwracacie uwagę przy kupnie czy są stabilizowane czy nie? Rozumiem, że mają IG niższe niz 35 więc do T i do W i rozumiem, że z ograniczeniem ? Dobrze myślę ? ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
mam dziś telepiący dzień, towarzyszy mi ciągły niepokój :/ ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- używacie oleju lnianego? Ponoć zawiera aż dziewięćdziesiąt pięć procent nienasyconych tłuszczów omega – 3
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." Edytowane przez sjeeny Czas edycji: 2013-09-09 o 19:05 |
|
|
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1676 | ||
|
Raczkowanie
|
Jestem pełna podziwu. Naprawdę...
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Co się dzieje Sjeeny? Wszystko ok? Dzisiejsze menu Ś - owsianka, twaróg, troszkę dżemu, 5 moreli, ogórek zielony O - schab pieczony z boczkiem, cebulą i serem żółtym (pychaaa!!!), kalafior, mizeria K - wędzona ryba, soczewica, papryka, ogórek kiszony, troszkę musztardy i majonezu Edytowane przez Anusia1584 Czas edycji: 2013-09-09 o 21:24 |
||
|
|
|
|
#1677 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
rezerwuję tę niedzielę i czasem robię jajka ale i tak częściej w niedzielę jest owsiankaten schab z boczkiem, mniam ![]() muszę zgapiać od Ciebie bo widzę, że jem coraz mniej tłuszczów nie wiem, co dziś ze mną hormony ? roztelepotało mnie jakoś bez jakiegoś powodu szczególnego, córka ma @ może mi się udzieliło
|
|
|
|
|
#1678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tłuszcze jem codziennie na obiad. Tak mi najbardziej pasuje. Chociaż chce mi się makaronu z sosem i jutro chyba będzie śniadanie T, a obiad W. Ot, taka odmiana. Trzymaj się Sjeeny, nie daj się "telepotać". |
|
|
|
|
|
#1679 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
spójrzcie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=144248[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- wielocytowanie działa jupi
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." Edytowane przez sjeeny Czas edycji: 2013-09-09 o 22:42 |
|
|
|
|
|
#1680 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() u mnie na razie bez rewelacji, waga stoi, od 23.08 czyli od początku diety mam mniej o ok. 1 kg. Też się zastanawiam jak to będzie zimą, ale wtedy może już osiągnę wagę i przestanę dietować.... Figaro posiłki dokładnie jak napisałam: - lodowa, papryka, cebula, ogórek, tuńczyk, przyprawy - kiszona kapusta, pieczarki, cebula, ciecierzyca czyli ok - to węglowe a jak do pierwszego dodam jajko na twardo to już tłuszczowe prawda? u mnie plan na dzisiaj: gruszka 7.00 - 2 kromki wasa z chudym twarogiem, pół pomidora, kawałek czerwonej papryki 10.00 - ser żółty, pół cammeberta, wędlina drobiowa, papryka czerwona, ogórek świeży 14.00 - lodowa, papryka, cebula, ogórek, tuńczyk, przyprawy 17.30 - leczo (papryka, cukinia, cebula, pieczarki, kiełbasa) Może być? Anusia, jak zrobiłaś ten schab? O - schab pieczony z boczkiem, cebulą i serem żółtym (pychaaa!!!), kalafior, mizeria Sjeeny, |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

proporcjonalnie pewnie gubimy tyle samo
nie znoszę wmuszania jedzenia 

jak długo jesteś na diecie?

choc na oko niby luzy sa, ale nie jakies specjalne, stare ciuch nosze, jedynie wszystko luznawe, wiec jest dobrze 

i to bardzo dobre
Co ja bym zrobiła bez waszej pomocy
rodzą się wątpliwości, że może jem źle/źle łącze/jem za mało/ za dużo/może kawa ... ale wiem, że musze spokojnie poczekać - zresztą nie o wagę chodzi, c'nie
wiec o 8:00 zarabiam ciasto)
hormony ?