Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-10, 08:00   #541
aska27adopcje
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Hejka laseczki

Lady ale Pietraszko jest cudny smieszek .. I moja dokladnie tak samo nauczyla sie puszczac ... nasze madrusie

Kurde dziewczyny co mam okres .. mam nadzieje, ze dlatego, ze to 1 raz od prawie 1,5 roku ... zalalam lozko, moja poduche ciazowa w nocy 4 x zmienialam podpaske ... szok, ja nigdy w zyciu nie mialam takich okresow obfitych
Stary 2013-09-10, 08:11   #542
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
bo Ty robisz we frydzie, dobrze pamiętam?
zdrówka dla Małego
Tak, ale tej z Bielska, nie ta sama co jest np w Katowicach

Cytat:
zrobiłam drożdżówę i chlebek (laurko )
teraz patrzę na te krzesełka do karmienia i chyba nie znajdę tego, czego szukam, chyba,że mi pomożecie...
potrzebuję takie krzesełko z regulowanym oparciem i żeby kiedyś można było z tego zrobić stoliczek. Znalazłam takie coś
http://allegro.pl/krzeselko-caretero...514442654.html ale mi się nie podoba :/
Wyszedł ?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Daria znów miała w nocy gorączkę 38,4. Dałam jej syropek i zasnęła. Ale teraz sie obudziła i znów cała GORĄCA! Zmierzylam i ma 39!! (mierzone w pupie). Kurde, martwię sie strasznie. Jest marudna,płacze. Dałam jej czopek. Pójdę dziś do mojej lekarki.
Ostatnio byłam u lekarza w sobotę i powiedziała ze jak gorączka nie przejdzie to żeby przyjść do naszego lekarza
Jej, ale się męczycie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Witam!

2,5h snu na dwie doby to nawet dla takiego anty spiocha jak ja za mało. Nie wiem co się dzieje,czemu Blanka płacze w nocy. Przez sen płacze. Nie wiem,nie umiem jej pomoc W czwartek mamy wizytę szczepienną to zapytam. Ech,Padam. Mąż znowu pojechał do pracy,nie mógł wziąć urlopu

Życzę dużo Zdrówka dla chorych dzieci

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Straszne masz te nocki, oby Blaneczka wreszcie daała mamie pospać.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej kochane!!!!! powiem wam, ze nocka bajkowa!!! Od 23 obudzil sie tylko 3 razy! Ja pierdziu, kto mi dziecko podmienil??? jedyne co to o 3 jak malz przyszedl do lozka to mlody na pol godz postanowil sie zajac tata na dobre wstalismy o 7.20 co tez mu sie rzadko zdarza, tym bardziej, ze zasnal o 19 na noc rany, a juz stracilam nadzieje, ze kiedykolwiek sie wyspie.....

Moj rozrabiak z rana. A skubaniec sie tak szybko uczy ze szok, juz wie, ze jak sie pusci dwiema lapkami to leci w tyl na glowke, to teraz puszcza sie jedna, schyla sie, opiera, siada i dopiero puszcza druga z dnia na dzien jest coraz slodszy

Oby już takie nocki zostały! A Pietraszko jest cudny

Cytat:

chyba bym zwariowała odkładając, szczególnie, że on nie lubi spać w nocy w łóżeczku. I mam wrażenie, że mu w nim niewygodnie...
u nas do 1 w nocy masakra, w pewnym momencie to budził się co 15 min :/
potem spał do 4 potem do 5 a potem godzinę płakał o po 6 usnął i wstaliśmy o 7 :/
Bidusia, ciężkie noce coś nasze dzieciaki mają.

Misia dziękuję za informację, to będę wiedziała czego nie kupować.

Nasza noc nadspodziewanie super! Nie trzeba było odciągać kataru, bo nosek się nie zatykał, dopiero rano jak psikałam marimerem. Nie wiem co pomogło, maść rozgrzewająca, olbas oil, czy nurofen? Nie ważne najważniejsze że Miś się nie męczył. No ale o 5.30 pobudka. teraz ma drzemkę, ale uśpić musiałam na rękach. Troszkę ma maruda, ale choroba ma swoje prawa.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Hejka laseczki

Lady ale Pietraszko jest cudny smieszek .. I moja dokladnie tak samo nauczyla sie puszczac ... nasze madrusie

Kurde dziewczyny co mam okres .. mam nadzieje, ze dlatego, ze to 1 raz od prawie 1,5 roku ... zalalam lozko, moja poduche ciazowa w nocy 4 x zmienialam podpaske ... szok, ja nigdy w zyciu nie mialam takich okresow obfitych
Wiesz co, ja też wczoraj dostałam, już 3 od porodu. I dziś w nocy też zalałam łóżko. U mnie to jest spowodowane małym ssakiem, dużo oksytocyny przy ssaniu piersi i macica się obkurcza Jeszcze nigdy nie miałam tak. Może u Was też mała dziś dużo ssała?
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 08:13   #543
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane!!!!! powiem wam, ze nocka bajkowa!!! Od 23 obudzil sie tylko 3 razy! Ja pierdziu, kto mi dziecko podmienil??? jedyne co to o 3 jak malz przyszedl do lozka to mlody na pol godz postanowil sie zajac tata na dobre wstalismy o 7.20 co tez mu sie rzadko zdarza, tym bardziej, ze zasnal o 19 na noc rany, a juz stracilam nadzieje, ze kiedykolwiek sie wyspie.....

Silver, buziak dla Darunii

Black, gratulacje dla Oliwii za jedzonko

Normalnie laski mam tak dobry humor, ze szok

Moj rozrabiak z rana. A skubaniec sie tak szybko uczy ze szok, juz wie, ze jak sie pusci dwiema lapkami to leci w tyl na glowke, to teraz puszcza sie jedna, schyla sie, opiera, siada i dopiero puszcza druga z dnia na dzien jest coraz slodszy

super, że nocka lepsza oby już tak zostało
a jaki duży Pietraszko

laurko chlebek wyszedł mega co prawda zrobiłam na oko więc następnym razem pewnie wyjdzie zupełnie inny albo nie wyjdzie wcale ale ten jest pycha
we frydzie w bielsku pracuje moja koleżanka ze studiów :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 08:18   #544
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Nancy R U der?
Leżę sobie i Was podczytuje..mały po butli usnal....chyba dosypia ta godzine co wcześniej wstał..miałam iść coś zrobić....ale leň mi załączył

Dziś przyjdą mi kaszki..gryzak silikonowy (bo ten z,siateczkami wkurza mnie jesli o estetykę chodzi).. Body-bo ostatnio wylicytowalam 2paczki...ale w r.86 przez pomykle
No i przyjdą też mleka z all bo znalazłam 5zl tańsze i emolienty bo wciąż ich używamy a już się wsio skończyło..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-10 o 08:25
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 08:22   #545
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
super, że nocka lepsza oby już tak zostało
a jaki duży Pietraszko

laurko chlebek wyszedł mega co prawda zrobiłam na oko więc następnym razem pewnie wyjdzie zupełnie inny albo nie wyjdzie wcale ale ten jest pycha
we frydzie w bielsku pracuje moja koleżanka ze studiów :/
Zdradzę Ci sekret, ja też robię na oko Odmierzam tylko wodę i mąkę, ale nie z aptekarską dokładnością. Też za każdym razem jest troszkę inny, ale zawsze bardzo smaczny. Dużo przepisów wypróbowałam i ten mi najbardziej pasuje. Bardzo się cieszę że smakuje!!
Stary 2013-09-10, 08:26   #546
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Hejka laseczki

Ja tez mam bardziej obfite..ale za to jakby z 2 dni krotsze-ale dlatego zawsze używam tamponów.

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Hje..zmień mi wiek... Na 28

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-10 o 08:24
Stary 2013-09-10, 08:28   #547
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
laurko czekam więc na przepis jutro
Kopiuję co napisałam Nawijce

Już Ci mówię jak robię. Otóż porządnie ją płuczę na sitku, potem zalewam wodą i najlepiej jak postoi z 8 godzin. Ja tak robię zazwyczaj na noc. A rano wymieniam wodę i w świerzej gotuję, proporcja kaszy do wody 1:2 jak chcę bardziej rozpaćkaną to 1:2,5. Gotuje się taka namoczona błyskawicznie i nie ma goryczki. Normalnie bez namaczania to proporcja taka sama, tylko z 30 minut gotuję, na maleńkim ogniu, jak wchłonie wodę, owijam kocem i pod kołdrę żeby doszła. Młodemu taką gorącą miksuję razem z namoczoną morelą niesiarkowaną. Zcieram też jakiś owoc świerzy.
Młody zjada zazwyczaj łyżeczkę, a tesztę ja Czekam nadal aż zacznie jeść łobuziak mały. Aaaaa i dodaję łyżeczkę masła.
Stary 2013-09-10, 08:30   #548
nancykenator
Zakorzenienie

neti jezdem
wczoraj pytałaś o te czapki i ja też mam dylemat, bo nie wiem jakie....

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Zdradzę Ci sekret, ja też robię na oko Odmierzam tylko wodę i mąkę, ale nie z aptekarską dokładnością. Też za każdym razem jest troszkę inny, ale zawsze bardzo smaczny. Dużo przepisów wypróbowałam i ten mi najbardziej pasuje. Bardzo się cieszę że smakuje!!
jeszcze raz dzięki za przepis, bo już myślałam, że bez tej specjalnej maszyny nic mi nie wyjdzie a tu taka niespodzianka
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 08:35   #549
misiaeel
Wtajemniczenie

dzień dobry

zdrówka dla wszystkich chorych dzieciaczków
współczuję wszystkich nieprzespanych nocek

aśka ja pierwsze dwa okresy używałam podkładów porodowych:/

laurko dzięki wielkie

jeśli chodzi o nocki, to Hania praktycznie przesypia każdą. kąpiemy Ją zwykle najpóźniej o 19.30 o 20 już śpi. przebudza się czasem o 4 to bierzemy Ją do siebie i śpimy jakoś do 7/8.
a jedzenie
8- mleko 180ml
11/12- kaszka 150ml
14/15- obiadek duży słoik bądź to co ja ugotuję to trochę więcej wychodzi
16/17- mleko
19.30 - mleko z kaszą

i pytanie.
czy są tu jeszcze jakieś dzieci, co skończyły 7 miesięcy a nie siedzą?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 08:40   #550
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
Dziekuje za odp...
Ale co radzisz? Przeczekac? Przyznam sie ze jestem juz rak wypompowana ze zaczynam odplywac w ciagu dnia a w nocy nie zawsze swiadomie biore ja z lozeczka do lozka i odwrotnie

dlatego najlepiej spac z dzieciem, Ty i ono zadowolone, tylko nie wiem czy to nie miało wpływu na to, ze teraz mloda za nic nie chce spac w lozeczku Mnie to jeszcze nie przeszkadza i pewnie kiedys sie zmieni To chyba pierwszy lek separacyjny z matką Zmiana kp na mm moze nic nie dac (tutaj sa dziewczyny,ktorym dzieci tak zle spia mimo, ze mm), a butelka to najkrotsza droga do zakonczenia karmienia piersia
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A ja chetnie przygarne
nie wiem, jaki procent chesz oddac, ale ja BARDZO chetnie wezmę choc cząsteczkę

Cytat:
jeszcze raz dzięki za przepis, bo już myślałam, że bez tej specjalnej maszyny nic mi nie wyjdzie a tu taka niespodzianka
a rzucicie w wolnej chwili tym przepisem? bardzo lubie domowy chlebek, bułeczki mimo, iz nie mam maszyny to czasem robie
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 08:41   #551
myaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
moja to przechodziła po ok 4m-cu.Przeniosłam do naszego łóżka, przez co w miare mogłam pospać, nie wprowadzałam zadnych potrawstałych bo sa mniej kloryczne niz mleko z piersi
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
kochana,cierpliwość konsekwencja
a spróbuj odciągnąć mlko i niech TZ np poda a Ty w tym czasie odpocznij, zdrzemnij się
kiedy moj maly ma kryys żarciowy, TZ wtedy z nim zostaje i zjada zupełnie inaczej jak nie ma cycka w pobliżu

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Myaya u nas też w nocy dużo pobudek, bywają okresy, że co pół godzinki, myślę, że to trzeba przeczekać po prostu, chociaż wierzę, że jest trudno Spróbujcie może wspólnego spania, zobaczysz czy przyniesie jakiś efekt.
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
myaja u mnie taki stan rzeczy trwa juz 7 miesiecy, wszyscy mowia, ze kiedys minie i trzeba po prostu przetrwac
Cytat:
Jedyną radę jaką mam, to przeczekać i spać z dzieckiem. Żadne kaszki na noc nie pomogą, zresztą, czy ty po węglowodanach prostych nie jesteś szybko bardzo głodna? Ja tak Przejdzie, przetrzymaj.
Cytat:
Kochana ja mam dziecko cyckowe, ktore ma 7,5 miesiaca, a rozszerzanie diety idzie nam penisowo, wiec karmienie co godzine nie jest mi obce ... Kochana chyba najlepiej jakbys dziecia na nocke brala do siebie do lozka, jak sie bedzie przebudzac dajesz cycusia do paszczy i Ty sobie spisz, a ono ciumka i sobie je ... A co do mleka MM to zrobi jak mowi Marsi, niech podaje je ktos inny, dziecko jak czuje cyca nie chce z butli jesc ... Moja mala dokladnie tak samo robila,do 5 miesiaca wogole nie tykala butelki, bylam uwiazana jak pies ... Niech TZ, tesciowa czy mama probuja jej dawac mleko w butli ... Niektore laski tu tez probowaly oszukiwac, dawaly cycka, a potem szybko zamienialy na butelke jak dziecko juz przysypialo ... Daj znac czy poradzisz sobie z tym problemem
Dziękuje za WSZYSTKIE odpowiedzi... ehhh... czyli mity o przesypianiu całych nocy na kaszkach to ściema! ... tfffuuu kłamczuchy które naopowiadłay mi takich bajek

Mała wogóle z butelki pije np. herbatkę albo moje mleko - z tym nie ma problemu no ale jak już przyjedzie zjeśc cokolwiek innego zaczyna się armagedon... choć dziś 'na sniadanie' zjadła 'całe 6-7-" łyżeczke tych dziecięcych kaszki... przy walce, pluciu, i zabawianiu... boze jak tak bedzie wyglądał kazdy posiłek to chyba kuchnie bede musiała przemalować

Dzis w nocy próbowalam ją oszukać... oczywiście obudziła się 7dem razy ale cycka dostała 3 razy... 2x poszła herbata i raz było przytulanie... zasypiała... marudziła ale zasypiała.. Mała ma 5,5msc waży 8,5kg ma 76cm wzrostu więc żadna z niej kruszyna rozwija się super... nic jej nie brakuje to może i wnocy nie musi tyle jeśc...

może w takiej nocnej taktyce prędzej sie przestawi - mam nadzieję...

mąż oczywiscie też próbował ja karmić.. i nawe pokojezmieniał wszystko na nic.. moje mleko pociagnie od kazdego, ale uz cos inneg- broń boże... ale liczę się z Waszym zdaniem i wierzę że to poprostu przejdzie...
choć teraz jak widze ze mamy ktore dokramily mm juz znacznie wczesniej ich dzieci rowniez sa megzdrowe a nie maja teraz problemow z wprowadzaniem nowych rzeczy zasanawiam sie czy karmienie sama piersia w takim wypadku ma wogole sens... (prosze mnie nie krzyczeć... ot takie pzremyslenia kilkudziesiecu nieprzespanych nocy... )
myaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 08:43   #552
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
dzień dobry

laurko dzięki wielkie

jeśli chodzi o nocki, to Hania praktycznie przesypia każdą. kąpiemy Ją zwykle najpóźniej o 19.30 o 20 już śpi. przebudza się czasem o 4 to bierzemy Ją do siebie i śpimy jakoś do 7/8.
a jedzenie
8- mleko 180ml
11/12- kaszka 150ml
16/17- mleko
19.30 - mleko z kaszą

i pytanie.
są są Moja jeszcze nie siedzi, ale juz stoi (choc ja nie moge patrzec jak jej sie te nozki chwieja)
ładnie Ci zjada U mnie kazdy dodatkowy posiłek i tak jestprzepijany cycem
Stary 2013-09-10, 08:46   #553
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
neti jezdem
wczoraj pytałaś o te czapki i ja też mam dylemat, bo nie wiem jakie...
No właśnie...te czapki..najlepiej na jestem jakieś bawelniaki z zakrytymi uszkami-mam jedna(już za małą) z kolorino...poprostu ja, uwielbiam..a nie wiem co i po ile jest w skleoach...w smyku raz kupiłam bawelniane...jeju alez badziewie!z
A co do czapki na zime..no też najlepiej wiązana..

Stary 2013-09-10, 08:46   #554
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
Dzis w nocy próbowalam ją oszukać... oczywiście obudziła się 7dem razy ale cycka dostała 3 razy... 2x poszła herbata i raz było przytulanie... zasypiała... marudziła ale zasypiała.. Mała ma 5,5msc waży 8,5kg ma 76cm wzrostu więc żadna z niej kruszyna rozwija się super... nic jej nie brakuje to może i wnocy nie musi tyle jeśc... )
aa ona jak skonczy przełykac to puszcza piers czy trzyma i usypia z nia?
Stary 2013-09-10, 08:48   #555
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Aha...dziewczyny głupie może pytanie..bo robiłam wiele rzeczy ale zwykłych klopsow niet..i zachcialo mi sie zrobic do kaszy...mam świeże mięsko....jak szybko i dobrze zrobić klopsy??

Stary 2013-09-10, 08:50   #556
LadyWhisper
Zakorzenienie

Myaja, ja tez tak myslalam, do 6go miesiaca babel byl tylko na piersi, teraz nie tknie za zadne skarby butli, czy to mleko, herbatka, woda, kaszka, nic! w dzien juz zaczyna ladnie podjadac ale tylko od nas z reki i najlepiej, zebysmy my tez jedli w tym samym czasie ale i tak wszystko musi dopchac cycem. Na noc zasnie tylko i wylacznie przy piersi, innej opcji nie ma bo histeria. To samo w nocy, tylko piers. ALE jest nadzieja, bo, jak dzisiaj rano pisalam, babel ladnie pospal a ja sie wyspalam aczkolwiek od 19 to i tak sa 4 pobudki, ale dla nas bomba

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 08:55   #557
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry

laurko dzięki wielkie

a jedzenie
8- mleko 180ml
11/12- kaszka 150ml
16/17- mleko
19.30 - mleko z kaszą

i pytanie.
Pewnie że są!

Cytat:
a rzucicie w wolnej chwili tym przepisem? bardzo lubie domowy chlebek, bułeczki mimo, iz nie mam maszyny to czasem robie
0,5 l wody
0,5 kg mąki (razowa pszenna lub graham, zwykła pszenna, kukurydziana mieszam różne. Zazwyczaj 300 g pszennej razowej, 150g pszennej zwykłej i reszta inne.
1 łyżka oleju
1 łyżeczka soli i cukru
po 1-2 spore garście nasionek różnych (słonecznik, mak, sezam, dynia)
ze 2 garście płatków owsianych i otrębów.
10-15 gram drożdży
Stary 2013-09-10, 09:00   #558
misiaeel
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
są są Moja jeszcze nie siedzi, ale juz stoi (choc ja nie moge patrzec jak jej sie te nozki chwieja)
ładnie Ci zjada U mnie kazdy dodatkowy posiłek i tak jestprzepijany cycem
Cytat:
Pewnie że są!

0,5 l wody
0,5 kg mąki (razowa pszenna lub graham, zwykła pszenna, kukurydziana mieszam różne. Zazwyczaj 300 g pszennej razowej, 150g pszennej zwykłej i reszta inne.
1 łyżka oleju
1 łyżeczka soli i cukru
po 1-2 spore garście nasionek różnych (słonecznik, mak, sezam, dynia)
ze 2 garście płatków owsianych i otrębów.
10-15 gram drożdży
uff bo się zaczynałam martwić

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
No właśnie...te czapki..najlepiej na jestem jakieś bawelniaki z zakrytymi uszkami-mam jedna(już za małą) z kolorino...poprostu ja, uwielbiam..a nie wiem co i po ile jest w skleoach...w smyku raz kupiłam bawelniane...jeju alez badziewie!z
A co do czapki na zime..no też najlepiej wiązana..

też szukam czapy. ale jeszcze żadna mi w oko nie wpadła:/

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-09-10, 09:04   #559
laurka23
Zakorzenienie

Kurczę muszę kupić pastę dla Michała i patrzę na tę aquafresh od 0 do 6 lat i nie kupię jej ma fluor więc nie nadaje się do połykania! Szukam dalej.
Stary 2013-09-10, 09:04   #560
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja kupie ta z misiem co debrah wrzucala
Aaa i okazalo sie, ze czapa, ktora bablowi kupilismy w zakopcu jak jeszcze w brzuszku byl jest na niego dobra a pani tak sie zapierala, ze to dla noworodka phi

Stary 2013-09-10, 09:09   #561
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupie ta z misiem co debrah wrzucala
Aaa i okazalo sie, ze czapa, ktora bablowi kupilismy w zakopcu jak jeszcze w brzuszku byl jest na niego dobra a pani tak sie zapierala, ze to dla noworodka phi

Mi też ona się bardzo spodobała!
Chyba kupię tę pastę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...d-1-zabka.html
Stary 2013-09-10, 09:13   #562
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Majkut jeszcze śpi...a ja czekam aż któraś mi naskrobie jakiegos klopsa....jak zrobić
A w oczekiwaniu...jem jajeczniczke z jak wprost od mazurskiego chopa..mniam

Stary 2013-09-10, 09:13   #563
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi też ona się bardzo spodobała!
Chyba kupię tę pastę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...d-1-zabka.html
a jaka ta czapka?
też myślę nad tą z ziajki

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2013-09-10 o 09:17
Stary 2013-09-10, 09:15   #564
laurka23
Zakorzenienie

http://allegro.pl/wiazana-czapka-z-w...504025302.html

Taka czapa
Stary 2013-09-10, 09:19   #565
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

to też ją biorę chyba

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-09-10, 09:25   #566
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Fajna, ja zamierzam Amelce kupić jak za czasów noworodkowych, taką różową z wielgachnym pomponem

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 09:25   #567
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
dzień dobry

laurko dzięki wielkie

a jedzenie
8- mleko 180ml
11/12- kaszka 150ml
16/17- mleko
19.30 - mleko z kaszą

i pytanie.
My kończymy 7mcy za tydzień i jeszcze nie siedzimy...ale raczkowac mysle ze na dniach zaczniemy.
Co do karmirmienia...Antonio rano potrafi zjesc(8rano) 240ml..a może i zjadłby więcej ale tylko rano-raz mu dałam 270ml-też zjadł, ale teraz 240 i spałam woda-to dobrze?.
potem ok.10 dostaje deserek(on zjada duży słoiczek juz a jak przy tym jeczy..tak mu smakuje :p.ok.12.obiadek+butla -od 90ml do 180ml w zależności ilę zje słoiczka (z obiadkami ciężko).
ok 16 butla (180ml)
ok 21 butla.(180ml-210ml) w międzyczasie pije i dostaje te owocki w siateczkach.....czy daje mu rano za duzo mleka?czy wogole dobrze mi podaje ilosciowo?

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-10 o 09:32
Stary 2013-09-10, 09:27   #568
LadyWhisper
Zakorzenienie

Jeszcze czekam az pani wrzuci szaliczki do kompletu

Neti, ale mi zrobilas smaka na jajecznice

kurde, babel sie przestawil a mi to ni w zab, ma isc spac a nie chce, a za 2godz najpozniej musimy jechac hehe cos za cos

Stary 2013-09-10, 09:30   #569
misiaeel
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
My kończymy 7mcy za tydzień i jeszcze nie siedzimy...ale raczkowac mysle ze na dniach zaczniemy.
Ci do karmirmienia...Antonio rano potrafi zjesc(8rano) 240ml..a może i zjądłby więcej..ale potem
ok.10 dostaje deserek(on zjada duży słoiczek juz,a jak przy tym jeczy..tak mu smakuje .ok.12.obiadek+butla -od 90ml do 180ml w zależności ilę zje słoiczka (z obiadkami ciężko).
ok 16 butla (180ml)
ok 21 butla.(180ml-210ml) w międzyczasie pije i dostaje te owocki w siateczkach.....czy daje mu rano za duzo mleka?czy wogole dobrze mi podaje ilosciowo?

mi się wydaję, że ok. nie jest za dużo Moja deserki to tak średnio lubi, strasznie się krzywi. owocki w siace podaję, ale ona jest do d.upy. muszę kupić silikonową
a ile Antonio waży?
Hania na ostatnim szczepieniu 8500 i 73cm

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-09-10, 09:30   #570
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
a jaka ta czapka?
też myślę nad tą z ziajki
No, właśnie tak dokładnie sobie obmyslilam..ze wrzuce na kostke rosolowa(choć nie przepadam ale nutę będę teraz kimbinowac)..tyko ja nie obtaczam w mące..i wogóle mało kiedy robię zasmazki..smaze..zagestni am..
Czyli dokładnie tak robisz jak ja mielone-tylko że do bulionu a nie na patelnie.
Dzięki..tak właśnie myślałam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości