|
|
#541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Hejka laseczki
Lady ale Pietraszko jest cudny smieszek .. I moja dokladnie tak samo nauczyla sie puszczac ... nasze madrusie ![]() Kurde dziewczyny co mam okres .. mam nadzieje, ze dlatego, ze to 1 raz od prawie 1,5 roku ... zalalam lozko, moja poduche ciazowa w nocy 4 x zmienialam podpaske ... szok, ja nigdy w zyciu nie mialam takich okresow obfitych
|
|
#542 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Tak, ale tej z Bielska, nie ta sama co jest np w Katowicach
Cytat:
?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Misia dziękuję za informację, to będę wiedziała czego nie kupować. Nasza noc nadspodziewanie super! Nie trzeba było odciągać kataru, bo nosek się nie zatykał, dopiero rano jak psikałam marimerem. Nie wiem co pomogło, maść rozgrzewająca, olbas oil, czy nurofen? Nie ważne najważniejsze że Miś się nie męczył. No ale o 5.30 pobudka. teraz ma drzemkę, ale uśpić musiałam na rękach. Troszkę ma maruda, ale choroba ma swoje prawa. ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
Jeszcze nigdy nie miałam tak. Może u Was też mała dziś dużo ssała?
|
||||||
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaki duży Pietraszko ![]() laurko chlebek wyszedł mega co prawda zrobiłam na oko więc następnym razem pewnie wyjdzie zupełnie inny albo nie wyjdzie wcale ale ten jest pycha ![]() we frydzie w bielsku pracuje moja koleżanka ze studiów :/ |
|
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Nancy R U der?
Leżę sobie i Was podczytuje..mały po butli usnal....chyba dosypia ta godzine co wcześniej wstał..miałam iść coś zrobić....ale leň mi załączył ![]() Dziś przyjdą mi kaszki..gryzak silikonowy (bo ten z,siateczkami wkurza mnie jesli o estetykę chodzi).. Body-bo ostatnio wylicytowalam 2paczki...ale w r.86 przez pomykle ![]() No i przyjdą też mleka z all bo znalazłam 5zl tańsze i emolienty bo wciąż ich używamy a już się wsio skończyło.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-10 o 08:25 |
|
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odmierzam tylko wodę i mąkę, ale nie z aptekarską dokładnością. Też za każdym razem jest troszkę inny, ale zawsze bardzo smaczny. Dużo przepisów wypróbowałam i ten mi najbardziej pasuje. Bardzo się cieszę że smakuje!! |
|
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Hje..zmień mi wiek... Na 28 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-10 o 08:24 |
|
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
Kopiuję co napisałam Nawijce
![]() Już Ci mówię jak robię. Otóż porządnie ją płuczę na sitku, potem zalewam wodą i najlepiej jak postoi z 8 godzin. Ja tak robię zazwyczaj na noc. A rano wymieniam wodę i w świerzej gotuję, proporcja kaszy do wody 1:2 jak chcę bardziej rozpaćkaną to 1:2,5. Gotuje się taka namoczona błyskawicznie i nie ma goryczki. Normalnie bez namaczania to proporcja taka sama, tylko z 30 minut gotuję, na maleńkim ogniu, jak wchłonie wodę, owijam kocem i pod kołdrę żeby doszła. Młodemu taką gorącą miksuję razem z namoczoną morelą niesiarkowaną. Zcieram też jakiś owoc świerzy. Młody zjada zazwyczaj łyżeczkę, a tesztę ja Czekam nadal aż zacznie jeść łobuziak mały. Aaaaa i dodaję łyżeczkę masła.
|
|
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
neti jezdem
![]() wczoraj pytałaś o te czapki i ja też mam dylemat, bo nie wiem jakie.... Cytat:
|
|
|
|
|
#549 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() zdrówka dla wszystkich chorych dzieciaczków współczuję wszystkich nieprzespanych nocek ![]() aśka ja pierwsze dwa okresy używałam podkładów porodowych:/ laurko dzięki wielkie ![]() jeśli chodzi o nocki, to Hania praktycznie przesypia każdą. kąpiemy Ją zwykle najpóźniej o 19.30 o 20 już śpi. przebudza się czasem o 4 to bierzemy Ją do siebie i śpimy jakoś do 7/8. a jedzenie 8- mleko 180ml 11/12- kaszka 150ml 14/15- obiadek duży słoik bądź to co ja ugotuję to trochę więcej wychodzi 16/17- mleko 19.30 - mleko z kaszą i pytanie. czy są tu jeszcze jakieś dzieci, co skończyły 7 miesięcy a nie siedzą?
|
#550 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie to jeszcze nie przeszkadza i pewnie kiedys sie zmieni To chyba pierwszy lek separacyjny z matką Zmiana kp na mm moze nic nie dac (tutaj sa dziewczyny,ktorym dzieci tak zle spia mimo, ze mm), a butelka to najkrotsza droga do zakonczenia karmienia piersianie wiem, jaki procent chesz oddac, ale ja BARDZO chetnie wezmę choc cząsteczkę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#551 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mała wogóle z butelki pije np. herbatkę albo moje mleko - z tym nie ma problemu no ale jak już przyjedzie zjeśc cokolwiek innego zaczyna się armagedon... choć dziś 'na sniadanie' zjadła 'całe 6-7-" łyżeczke tych dziecięcych kaszki... ![]() Dzis w nocy próbowalam ją oszukać... oczywiście obudziła się 7dem razy ale cycka dostała 3 razy... 2x poszła herbata i raz było przytulanie... zasypiała... marudziła ale zasypiała.. Mała ma 5,5msc waży 8,5kg ma 76cm wzrostu więc żadna z niej kruszyna rozwija się super... nic jej nie brakuje to może i wnocy nie musi tyle jeśc... ![]() może w takiej nocnej taktyce prędzej sie przestawi - mam nadzieję... mąż oczywiscie też próbował ja karmić.. i nawe pokojezmieniał wszystko na nic.. moje mleko pociagnie od kazdego, ale uz cos inneg- broń boże... ale liczę się z Waszym zdaniem i wierzę że to poprostu przejdzie... choć teraz jak widze ze mamy ktore dokramily mm juz znacznie wczesniej ich dzieci rowniez sa megzdrowe a nie maja teraz problemow z wprowadzaniem nowych rzeczy zasanawiam sie czy karmienie sama piersia w takim wypadku ma wogole sens... (prosze mnie nie krzyczeć... ot takie pzremyslenia kilkudziesiecu nieprzespanych nocy... )
|
|||||
|
|
|
#552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja jeszcze nie siedzi, ale juz stoi (choc ja nie moge patrzec jak jej sie te nozki chwieja )ładnie Ci zjada U mnie kazdy dodatkowy posiłek i tak jestprzepijany cycem
|
|
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do czapki na zime..no też najlepiej wiązana.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Aha...dziewczyny głupie może pytanie..bo robiłam wiele rzeczy ale zwykłych klopsow niet..i zachcialo mi sie zrobic do kaszy...mam świeże mięsko....jak szybko i dobrze zrobić klopsy??
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Myaja, ja tez tak myslalam, do 6go miesiaca babel byl tylko na piersi, teraz nie tknie za zadne skarby butli, czy to mleko, herbatka, woda, kaszka, nic! w dzien juz zaczyna ladnie podjadac ale tylko od nas z reki i najlepiej, zebysmy my tez jedli w tym samym czasie
ale i tak wszystko musi dopchac cycem. Na noc zasnie tylko i wylacznie przy piersi, innej opcji nie ma bo histeria. To samo w nocy, tylko piers. ALE jest nadzieja, bo, jak dzisiaj rano pisalam, babel ladnie pospal a ja sie wyspalam aczkolwiek od 19 to i tak sa 4 pobudki, ale dla nas bombaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
0,5 kg mąki (razowa pszenna lub graham, zwykła pszenna, kukurydziana mieszam różne. Zazwyczaj 300 g pszennej razowej, 150g pszennej zwykłej i reszta inne. 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli i cukru po 1-2 spore garście nasionek różnych (słonecznik, mak, sezam, dynia) ze 2 garście płatków owsianych i otrębów. 10-15 gram drożdży |
||
|
|
|
#558 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Cytat:
bo się zaczynałam martwićCytat:
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę muszę kupić pastę dla Michała i patrzę na tę aquafresh od 0 do 6 lat i nie kupię jej
ma fluor więc nie nadaje się do połykania! Szukam dalej.
|
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupie ta z misiem co debrah wrzucala
Aaa i okazalo sie, ze czapa, ktora bablowi kupilismy w zakopcu jak jeszcze w brzuszku byl jest na niego dobra a pani tak sie zapierala, ze to dla noworodka phiWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba kupię tę pastę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...d-1-zabka.html |
|
|
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
Majkut jeszcze śpi...a ja czekam aż któraś mi naskrobie jakiegos klopsa....jak zrobić
![]() A w oczekiwaniu...jem jajeczniczke z jak wprost od mazurskiego chopa..mniam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też myślę nad tą z ziajki
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2013-09-10 o 09:17 |
|
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to też ją biorę chyba
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do karmirmienia...Antonio rano potrafi zjesc(8rano) 240ml..a może i zjadłby więcej ale tylko rano-raz mu dałam 270ml-też zjadł, ale teraz 240 i spałam woda-to dobrze?. potem ok.10 dostaje deserek(on zjada duży słoiczek juz a jak przy tym jeczy..tak mu smakuje :p.ok.12.obiadek+butla -od 90ml do 180ml w zależności ilę zje słoiczka (z obiadkami ciężko).ok 16 butla (180ml) ok 21 butla.(180ml-210ml) w międzyczasie pije i dostaje te owocki w siateczkach.....czy daje mu rano za duzo mleka?czy wogole dobrze mi podaje ilosciowo? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-10 o 09:32 |
|
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze czekam az pani wrzuci szaliczki do kompletu
Neti, ale mi zrobilas smaka na jajecznice kurde, babel sie przestawil a mi to ni w zab, ma isc spac a nie chce, a za 2godz najpozniej musimy jechac hehe cos za cos ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
a ile Antonio waży? Hania na ostatnim szczepieniu 8500 i 73cm
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
No, właśnie tak dokładnie sobie obmyslilam..ze wrzuce na kostke rosolowa(choć nie przepadam ale nutę będę teraz kimbinowac)..tyko ja nie obtaczam w mące..i wogóle mało kiedy robię zasmazki..smaze..zagestni am..
Czyli dokładnie tak robisz jak ja mielone-tylko że do bulionu a nie na patelnie. Dzięki..tak właśnie myślałam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

w nocy 4 x zmienialam podpaske ... szok, ja nigdy w zyciu nie mialam takich okresow obfitych

38,4. Dałam jej syropek i zasnęła. Ale teraz sie obudziła i znów cała GORĄCA! Zmierzylam i ma 39!! (mierzone w pupie). Kurde, martwię sie strasznie. Jest marudna,płacze. Dałam jej czopek. Pójdę dziś do mojej lekarki.
co tez mu sie rzadko zdarza, tym bardziej, ze zasnal o 19 na noc