|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1652 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Witajcie
![]()
|
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstawiłam nasze pranie tylko bo chyba na razie odłożę pranie ciuszków :Pale mam dobry kisiel żurawionowy i chyba malej tez smakuje bo się rusza dosyć mocno i przez cały czas ![]() w ogóle TŻ zadowolony bo mała go tak kopała mocno w rękę jak nigdy że się cieszył jak szalony i twierdził że piątkę tatusiowi przybija
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1654 |
|
Raczkowanie
|
Witamy i My
U Nas też słoneczko świeci, pewnie dlatego, że idę do fryzjera;-) |
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie ze sam fakt ze bedziesz miesiac przed porodem to lekarz nie powinien robić problemów i jak wystawi ze to juz bedzie 9 miesiac to uczelnia to powinna zaakceptować. :P
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no żartuję oczywiście :P
|
|
|
|
#1657 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jako nauczyciel akademicki mogę potwierdzić, że oprócz podania o indywidualny tok nauczania dołączasz zaświadczenie lekarskie o ciąży. Nie ważny jest miesiąc ciąży, ciąża to ciąża. Niektóre uczelnie wymagają zgody wykładowców, więc możliwe, że i Ty będziesz musiała sama poinformować o tym fakcie swoich i ewentualnie zdobyć ich podpisy. Nie słyszałam nigdy o przypadku odmowy. |
|
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
A ja nie musiałam miec zaswiadczenia od lekarza. Każdego ćwiczeniowca musiałam informować ibdywidualnie, bo wykładowców to nie interesowalo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1659 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do poloznej,niestety bede oplacac:/ u mnie sie praktykuje takie "metody" co jest chore,a ja jak tem caly glupi tlum,ze wstydem musze przyznac,ze powiele schemat ale boje sie wylamac,boje sie,ze bede gorzej traktowana,ze dziecko bede gorzej traktowane niz u tych mamus co daly kase...nie chce nawet o tym pisac,bo to az prosi o pomste do nieba,ale co zrobic?ryzykowac...pod tym wzgledem chyba nie naleze do buntowniczek.Cytat:
mam lovele do bialego,ale w proszku,wolalabym chyba kupic plyn,bo latwiej po otwarciu mi przechowywac w lazience.moze zaczne od bialego chociaz,ale to od przyszlego tygodnia..mowie to glosno i przy swiadkach![]() Zreszta to nawet nie chodzi o to,ze mi sie nie chce,tylko raczej zeby zrobic tomozliwie jak najpozniej,zeby na swiezo bylo. |
||
|
|
|
#1660 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I u nas jest taka sama procedura po urodzeniu dziecka. Jeśli nie chcesz brać dziekanki macierzyńskiej, to znowu wniosek o ITS, zaświadczenie od pediatry, że dziecko jest małe i wymaga opieki, oraz akt urodzenia dziecka. Papierologia straszna. Ale to wszystko zależy od uczelni Witam się z rana! Dziś muszę jechać na uczelnię, a mi się nie chce. Jakiś student, co go z pól roku nie widziałam, chce zdawać kolokwium U nas jest rozliczenie roczne, ma zgodę dyra na zdawanie w tej sesji, więc muszę się pojawić. Dobrze by było, zebym sama jeszcze pamiętała o co w tym kolosie chodziło Zastosuję starą jak świat taktykę dydaktyczną: jak będzie miły to zda bez problemu, jak chamski i bezczelny to go tak przepytam, ze do końca życia zapamięta Ktosiula a w tym konkursie skojarzeniowym, co trzeba hasła na kartkach przynieść to jakie nagrody były? |
||
|
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie kupiłam pojemnik na proszek o taki http://allegro.pl/pojemnik-pudelko-n...529212247.html i jest wygodniejsze
|
|
|
|
#1662 |
|
Wtajemniczenie
|
ryba co do baldachimow to ja np polecam,nie wiem ale wydaje mi sie ze nie dosc ze ladnie wyg;ada to ten kurz nie osadza sie w te szczebelki lozeczka,jak juz to wlasnie na baldachimie a to mozna sciagnac i wyprac
![]() tak wogole WITAM W 30 TYGODNIU-MILEGO DZIONKA
|
#1663 |
|
Zadomowienie
|
I zapomniałam: u nas dziś 30 tydzień!!
|
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ale się dzisiaj wyspałam. wstałyśmy przed 9 ![]() Dzidzia super wiadomość o mamie. za leczenie ![]() Trele dzięki ![]() daga pytałaś o baldachim. ja dostałam takowy wraz z łóżeczkiem i pościelą. ale go nie założyłam. może to i ładnie wygląda, ale kurzy się bardzo i mieliśmy wrażenie że zabieramy młodej powietrze |
|
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój TŻ mnie wypycha na doktoranckie studia w przyszłym roku i tak dumam czy iść na 5letnie kolejne czy właśnie uderzać w doktoranckie
|
|
|
|
#1666 |
|
Wtajemniczenie
|
im blizej porodu tym gorzej sie boje,tym bardziej ze wiem co mnie czeka;(
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
A mi soe zdawało że kurz osadza sie wszędzie. I jak poloze ręcznik na tv od góry to ekranu nie ominie
. Baldachimy ograniczają tez docieranie i wychodzenie bodzcow.A wg mnie nic w tym dobrego. Gadzet ladny, nic poza tym. Lineczka też mam te pojemniki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1668 |
|
Zadomowienie
|
to tak się to liczy? ja mam 27 i 4 dzień czyli 28 tydz?
czy może już 29? ja zaziębiona kaszle okropnie, zatoki założone ide do lekarza
|
#1669 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam tylko ćwiczenia, a właściwie miałam Ale i tak Języki, kursiki pierdółkowate z bhp itp.. Zajmowało mi to 3 dni w tygodniu Ale faktycznie: jak stawiasz 5 i słyszysz "yes!" po wyjściu studenta za drzwi- satysfakcja gwarantowana ![]() Zawsze możesz robić i doktorat i mgr ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
Tez chciałam robić doktora :/. Ale niestety od kierunkiem, który skończyłam są potwornie nudne możliwości do wyboru. Na pewno nie dla mnie.
Może jeszcze sie skusze na inne studia, dla przyjemności. Ale to za czas jakiś. Najpierw dzieci odchowam i znajdę jakąś sensowną pracę. Agnieszka tak jak dziewczyny pisza-28t3d np to leci 29 tydzień. Tudzież jesteś w 29.ale skończonych masz 28. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1671 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Śmigaj na doktoranckie, jak nie masz siły na mgr i doktoranckie. Nie będziesz żałowała. Jestem na zwolnieniu dopiero tydzień, a już tęsknię za moimi studentami.... |
|
|
|
|
#1672 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Oczywiście, że surową heheh moja jedyna słodycz bo marcheweczki są słodziutkie A powiedz mi czy mogę zjeść almette?no tak kocham to i tak mi się chce![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze że się przebudziłaś, bo jeszcze byś się wystraszyła że wody Ci odeszły Za tydzień ![]() Cytat:
Spoko ja też jeszcze daleko w lesie ![]() Za tydzień ![]() I za Twój również ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Jadę zaraz do lidla mam faze na kalosze
|
||||||
|
|
|
#1673 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1674 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
Kyte no tak nie bardzo. Raz że to na chleb, wiec nusialby mieć poniżej 1.5% tłuszczu żeby sie nadać. A dwa, przeczytaj sobie skład. Im bardziej toto wzbogacone/przetworzone tym bardziej cukier rośnie.
A co do słodyczy-może upiecz sobie muffinki z mąki pp? Uwielbiałam na śniadanie muffiny korzenne z jabłkami i szklanką zimnego mleka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Kupiłam ostatnio mąkę 1850 ale chyba zła bo typowa do pieczenia chleba i taka średnia ta mąka:/ |
|
|
|
|
#1677 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Kurde, pocytowałam i coś wcisnęłam i mi się zlikwidowało
Z tego, co pamiętam: domi, super zdjęcie - tak naturalnie na nim wyszłaś. No i to jest brzuch, a nie taki wypierdek jak u mnie Jeśli chodzi o proszki to ja też mam Lovelę i z tego co czytałam, to proszki są w porządku z tej firmy. Złe opinie dotyczyły głównie płynu do zmiękczania i do prania. Jeżeli zaś chodzi o szwagierkę - myślę, że musisz jej dać czas żeby zaakceptowała to, co się zdarzyło i się z tym pogodziła. To na pewno nie jest dla niej łatwa sytuacja, ale jak wiadomo - czas leczy rany i pewnie jak urodzi się Jaś to będzie dla niego super ciocią.babku, czekam na zdjęcia! Też mi się bardzo podobają takie ujęcia, gdzie jest zabawa ze światłem W sprawie baldachimu - nie kupuję. Uważam, że to zbieracz kurzu i mi się nawet to jakoś specjalnie nie podoba. Położnej też nie będę miała opłaconej. Dzisiaj widzę słońce świeci, także lecę na zakupy i wstawiam pranie pierwsze dzidziusiowe! Ale muszę jeszcze oddać dzisiaj auto do mechanika - coraz więcej zaczyna się nam psuć ![]() Dziewczyny! Jeszcze pytanie mam! Wczoraj czytałam "mądrą" książkę o pielęgnacji dzieci i tam powtarzane było, że dobrze jest tak profilaktycznie nawet psikać do nosa spray roztworu wody morskiej dla lepszego oddychania itd. Kupujecie takie coś?
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-09-10 o 10:18 |
|
|
|
#1678 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, witam się i ja
![]() Próbuje Was nadrobić, ale to chyba niemożliwe, więc postanowiłam przeskoczyć te kilkadziesiąt stron i być już na bieżąco mam nadzieję, że mnie przyjmniecie.Chyba udało nam się wybrać imię dla dzidzianki bądzie Malwina Joanna o ile nam się jeszcze nie zmieni.Zapisałam się tez na Bezpiecznego Malucha do Warszawy ale nie wiem czy to nie za późno - zobaczymy poczekam na maila
|
|
|
|
#1679 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kupię na zaś;-) |
|
|
|
|
#1680 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wygranego ręczniczka, na pewno się przyda!Nie wiem do kiedy jest ta promocja, bo w gazetkach jej nie ma. Dostałam wiadomość od koleżanki w niedzielę. Dzisiaj pojadę po południu to zobaczę czy nadal jest aktualna. I te ceny to już są brutto! Cytat:
![]() Cytat:
za tydzień! za tydzień!Cytat:
Jak wrócisz daj znać czy są takie fajne czy nie i do kiedy są w ofercie. Też by mi się takie kaloszki przydały. A tak w ogóle witam się dzisiaj już w lepszej formie, wyspana i jakaś taka szczęśliwa. Zaraz zjem jakieś lekkie śniadanko i wypiję sobie kawkę z mlekiem, bo tak mnie kusi odkąd wstałam.
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.

wstawiłam nasze pranie tylko bo chyba na razie odłożę pranie ciuszków :P
i chyba malej tez smakuje bo się rusza dosyć mocno i przez cały czas 
nie no żartuję oczywiście :P

ale boje sie wylamac,boje sie,ze bede gorzej traktowana,ze dziecko bede gorzej traktowane niz u tych mamus co daly kase...nie chce nawet o tym pisac,bo to az prosi o pomste do nieba,ale co zrobic?ryzykowac...pod tym wzgledem chyba nie naleze do buntowniczek.

za leczenie

czy może już 29? ja zaziębiona kaszle okropnie, zatoki założone ide do lekarza
Języki, kursiki pierdółkowate z bhp itp.. Zajmowało mi to 3 dni w tygodniu
Ale faktycznie: jak stawiasz 5 i słyszysz "yes!" po wyjściu studenta za drzwi- satysfakcja gwarantowana