|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Kyte bo pewnie kupiłas z lubelli co?
Tu jest przepis dietamm.com/forum/index.php?showtopic=484&s t=20 Zresztą kilka różnych przepisow. ![]() Ja zamiast fruktozy, ktora jest stosunkowo droga daje slodzik w płynie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
Cytat:
aaale nie dam rady robić i tego i tego bo muszę wybierać zaoczne, bo do pracy trzeba iść, a poza tym.. na 5letnie chcę/ marzy mi się psychologia więc nie bardzo czułabym się na siłach mam koleżankę która robiłą zaoczną psychologię i opowiadała że jak zbliżała się sesja to ona nie spała, uczyła się i na zmianę płakała bo nie dawała rady już, a mądra dziewczyna jest- mgr z pedagogiki teraz mgr z psychologii ma swoje przedszkole dodatkowo pracuje w szpitalu jako psychologkurzenia i roboty część kolejna
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#1683 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
tymbardziej sredniawo chcialabym na podlodze wszystko stawiac,bo pies (roczny,wiec jeszcze czasem ma dziwne pomysly)...swoja droga-cos mam dziwne przeczucie,ze zabawa w 4 rodzaje proszkow/plynow znudzi mi sie za jakis czas![]() mimo wszystko dalej trzymam sie wariantu,ze latwiej mi przechowywac plyn niz proszek,bo moge go do jakiejs szafki upchnac latwiej no niby almette niewskazane,ale ja tez uwielbiam,szczegolnie ten chrzanowy i zjadalam raz czy dwa na kanapce,wiadomo cienko dosc i wtedy troche mniejszy generalnie posilek...ale cukier wyszedl ok.musisz przetestowac jak masz wielkie parcie. |
|
|
|
|
#1684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i dobrze że lepsza forma! ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
to Ty masz rocznego psa, moja mama ma tego yorka i ona ma coś ponad 2 lata i ostatnio zładła korek od zmywacza do paznokci, odkręciła sobie w jakiś sposób lakier do paznokci i porozwalała go po dywanie i narzucie na łóżku, papier toaletowy i chusteczki rozrywa a na dodatek ostatnio tabletki i listek od tabsów pogryzła i pojadła trochę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#1685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Dzień dobry w 31tc
kolejnych tygodni mamusie ![]() za dzisiejsze wizyty!Trele - łóżeczka nie mam konkretnego wybranego ale chcę takie z przewijakiem, żeby na dole mieć wszystko pod ręką i nie latać do przewijania po schodach co do niani to się jeszcze zastanawiamy...małż jest za tą z czujnikiem ![]() Cytat:
![]() Ups Dziewczyny współczuję ciężkich nocy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1687 |
|
Konto usunięte
|
Hej,
Będę smęcić ;p Ostrzegam więc.. Nie mogłam zasnąć przez pół nocy, ogarnęła mnie całkowicie myśl, że urodzę za wcześnie- do tego mój mąż zamiast się taką perspektywą przejąć to zajęty jest teraz całkowicie czymś innym i oczekuje, że i ja się zafascynuje tym tematem. Ale tak szczerze... ma to gdzieś, nic nie jest dla mnie teraz ważniejsze niż dziecko, to, że przybyło mi 10kg, w nocy ciężko mi oddychać i gdy on już dawno śpi to ta nadal przewracam się z boku na bok- z bólem bo ledwo mogę zarzucić nogę na bok tak mnie boli spojenie łonowe :/ Spojrzałam wczoraj w lustro i stwierdziłam, że wyglądam jak w dniu porodu Oli- nie to, że wizualnie bo wtedy byłam jak pączek na twarzy, ale w oczach... już całkiem wymęczona i bez sił. Dziś jakoś mi słabo, w głowie się kręci, jak dziś mi Ola nie da poleżeć to chyba wykituję... Co tam doczytałam: baldachim - uważam, że to zbędny gadżet, tylko dla ozdoby. niania elektroniczna - tak samo, nie wiem właściwie po co ona jest? Przecież przy małym dziecku i tak się raczej pilnuje to po co jakiś taki wydatek? Nie miałam, w nocy mąż budził się i sprawdzał czy Ola oddycha- był strasznie wyczulony pod tym względem. Promocje w Makro - muszę chyba założyć sobie kartę jak teraz będę w Lublinie, a nóż się czasem coś trafi. Ilość pieluszek - rzeczywiście na początku idzie duża paka tygodniowo... niestety trzeba się uzbroić w cierpliwość bo to trochę potrwa i wydatki na pieluchy są chyba największe.. Najpierw dzieć robi po każdym jedzeniu, potem trochę się to zmniejsza, że tak powiem A jak zacznie robić na nocnik to wreszcie ulga
|
|
|
|
#1688 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję nowych tygodni, udanych wizyt, wybranych imionek
Sesyjki brzuszkowe śliczne Leje u mnieeeeeee
|
|
|
|
#1689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wybranie imiona! Bardzo ładne! Oby Wam się już nie zmieniło. Może jeszcze się załapiecie na te warsztaty. ![]() U mnie też. Właśnie przyszedł gipsiarz dokończyć robotę.
|
|
|
|
|
#1690 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-X
Cytat:
Bardzo ładne imiona ![]() Ja mam spray do noska Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zabij mnie a nie powiem Ci jak to było bo nie pamietam :P
|
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Idę poczytać co tam u Was
|
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
ale przeciez ręcznikiem się tak dobrze tego nie wytrze jak w myciu
powiem Wam ze dla mnie te praktyki w niektórych szpitalach są dziwne ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42725471]Hej, Będę smęcić ;p Ostrzegam więc.. Nie mogłam zasnąć przez pół nocy, ogarnęła mnie całkowicie myśl, że urodzę za wcześnie- do tego mój mąż zamiast się taką perspektywą przejąć to zajęty jest teraz całkowicie czymś innym i oczekuje, że i ja się zafascynuje tym tematem. Ale tak szczerze... ma to gdzieś, nic nie jest dla mnie teraz ważniejsze niż dziecko, to, że przybyło mi 10kg, w nocy ciężko mi oddychać i gdy on już dawno śpi to ta nadal przewracam się z boku na bok- z bólem bo ledwo mogę zarzucić nogę na bok tak mnie boli spojenie łonowe :/ Spojrzałam wczoraj w lustro i stwierdziłam, że wyglądam jak w dniu porodu Oli- nie to, że wizualnie bo wtedy byłam jak pączek na twarzy, ale w oczach... już całkiem wymęczona i bez sił. Dziś jakoś mi słabo, w głowie się kręci, jak dziś mi Ola nie da poleżeć to chyba wykituję... [/QUOTE] ojejku bidulko ![]() też bym chciała żeby teść kończył robotę a tu dzisiaj gniazdka mi robi w korytarzu i ma szwagier przyjechać i sufit podwieszany robić też w korytarzu
|
|
|
#1694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42725471]Hej, Będę smęcić ;p Ostrzegam więc.. Nie mogłam zasnąć przez pół nocy, ogarnęła mnie całkowicie myśl, że urodzę za wcześnie- do tego mój mąż zamiast się taką perspektywą przejąć to zajęty jest teraz całkowicie czymś innym i oczekuje, że i ja się zafascynuje tym tematem. Ale tak szczerze... ma to gdzieś, nic nie jest dla mnie teraz ważniejsze niż dziecko, to, że przybyło mi 10kg, w nocy ciężko mi oddychać i gdy on już dawno śpi to ta nadal przewracam się z boku na bok- z bólem bo ledwo mogę zarzucić nogę na bok tak mnie boli spojenie łonowe :/ Spojrzałam wczoraj w lustro i stwierdziłam, że wyglądam jak w dniu porodu Oli- nie to, że wizualnie bo wtedy byłam jak pączek na twarzy, ale w oczach... już całkiem wymęczona i bez sił. Dziś jakoś mi słabo, w głowie się kręci, jak dziś mi Ola nie da poleżeć to chyba wykituję... Co tam doczytałam: baldachim - uważam, że to zbędny gadżet, tylko dla ozdoby. niania elektroniczna - tak samo, nie wiem właściwie po co ona jest? Przecież przy małym dziecku i tak się raczej pilnuje to po co jakiś taki wydatek? Nie miałam, w nocy mąż budził się i sprawdzał czy Ola oddycha- był strasznie wyczulony pod tym względem. Promocje w Makro - muszę chyba założyć sobie kartę jak teraz będę w Lublinie, a nóż się czasem coś trafi. Ilość pieluszek - rzeczywiście na początku idzie duża paka tygodniowo... niestety trzeba się uzbroić w cierpliwość bo to trochę potrwa i wydatki na pieluchy są chyba największe.. Najpierw dzieć robi po każdym jedzeniu, potem trochę się to zmniejsza, że tak powiem A jak zacznie robić na nocnik to wreszcie ulga [/QUOTE]dołaczam do Ciebie......przez ostatnie dni czuje sie jak bym miała za tydzien rodzić a gdzie do listopada......wogóle jakieś trzyma mnie głupie przeczucie, że urodze szybciej ale niewiem heheh z synkiem miałam poród indukcyjny bo miałam małowodzie i tydzien po terminie z OM z USG w terminie co do pieluch ja na początek kupuje Pampers Premium Care ( jakoś tak sie to pisze) używałam je przy synku i byłam megaaaaa zadowolona ale tylko jedynki potem przeszłam na normalne zielone.....znalazłam fajną promo w necie za 2 paczki 78 szt + chysteczki gratis za 88 zł......u mnie w sklepie to paczka minimum 55 zł kosztuje........ poprałam wczoraj ubranka ( ładnie pachnie ten Bobas) dziś będę prasowała...uspiłam straszaka miałam prasować to od godziny siedze na necie hehehhe z mały pewnie niedługo mi sie obudzi..... a jeszcze odnośnie pieluszek to tak jak pisała weronisiek 88 ile razy dzidzia je tyle robi kupe to sobie policzcie jak średnio co 2 godziny bedzie jadło pampki ida jak woda hehhe
10.11.2011 Mikołajek już jest z nami Edytowane przez basiula19 Czas edycji: 2013-09-10 o 10:51 |
|
|
|
|
#1695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tygodnia![1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42725471]Hej, Będę smęcić ;p Ostrzegam więc.. Nie mogłam zasnąć przez pół nocy, ogarnęła mnie całkowicie myśl, że urodzę za wcześnie- do tego mój mąż zamiast się taką perspektywą przejąć to zajęty jest teraz całkowicie czymś innym i oczekuje, że i ja się zafascynuje tym tematem. Ale tak szczerze... ma to gdzieś, nic nie jest dla mnie teraz ważniejsze niż dziecko, to, że przybyło mi 10kg, w nocy ciężko mi oddychać i gdy on już dawno śpi to ta nadal przewracam się z boku na bok- z bólem bo ledwo mogę zarzucić nogę na bok tak mnie boli spojenie łonowe :/ Spojrzałam wczoraj w lustro i stwierdziłam, że wyglądam jak w dniu porodu Oli- nie to, że wizualnie bo wtedy byłam jak pączek na twarzy, ale w oczach... już całkiem wymęczona i bez sił. Dziś jakoś mi słabo, w głowie się kręci, jak dziś mi Ola nie da poleżeć to chyba wykituję... Co tam doczytałam: baldachim - uważam, że to zbędny gadżet, tylko dla ozdoby. niania elektroniczna - tak samo, nie wiem właściwie po co ona jest? Przecież przy małym dziecku i tak się raczej pilnuje to po co jakiś taki wydatek? Nie miałam, w nocy mąż budził się i sprawdzał czy Ola oddycha- był strasznie wyczulony pod tym względem. Promocje w Makro - muszę chyba założyć sobie kartę jak teraz będę w Lublinie, a nóż się czasem coś trafi. Ilość pieluszek - rzeczywiście na początku idzie duża paka tygodniowo... niestety trzeba się uzbroić w cierpliwość bo to trochę potrwa i wydatki na pieluchy są chyba największe.. Najpierw dzieć robi po każdym jedzeniu, potem trochę się to zmniejsza, że tak powiem A jak zacznie robić na nocnik to wreszcie ulga [/QUOTE]Bo tak właśnie można wyrobić sobie kartę. Jeśli ktoś z rodziny ma swoją działalność gospodarczą to można się pod niego podpiąć. |
|
|
|
|
#1696 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1697 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam właśnie działalność i jakiś czas temu przysłali mi z Makro taki list żebym sobie kartę założyła. Ale kiedyś pożyczałam o siostry kartę i mnie też wpuszczali z nią.
|
|
|
|
#1698 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wrzuć linka do tej promocji z allegro z pampersami. |
||
|
|
|
#1699 | |||
|
Zakorzenienie
|
za wszystkie wizyty ![]() Dzisiaj środa więc pół wątku rozpoczyna nowe tygodnie ![]() Cytat:
Cytat:
za tydzieńDobrze że zdążyłaś dobiec ![]() Położna mówiła że wycierają dzieciaka z tych wszystkich ustrojstw,ale kąpią na drugi dzień dopiero ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() Baldachim to jak dla mnie siedlisko kurzu Podobają mi się takie romantyczne kąciki,tiulowe baldachimy ale tylko na zdjęciu
|
|||
|
|
|
#1700 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trele i De też ![]() Ja mam dzisiaj 90/60 czyli ciążowy standard,idę zaraz po kawkę ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42725794]Ja mam właśnie działalność i jakiś czas temu przysłali mi z Makro taki list żebym sobie kartę założyła. Ale kiedyś pożyczałam o siostry kartę i mnie też wpuszczali z nią.[/QUOTE] tak, bo nie robią problemu z czyjś kartą ![]() ale wg mnie tam jakoś rewelacyjnych cen nie ma, jeździliśmy tam na zakupy przed weselem i niektóre rzeczy były sporo droższe niż w KAuflandzie czy gdzieś tam Cytat:
w sensie że do sypialni :P---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- a Ty co, chcez przyspieszyć weekend? dzisiaj jest wtorek
||
|
|
|
#1702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1703 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za opinie odnośnie baldachimów.
mimo wszystko chyba zainwestuję ![]() peppermint patty - ja też będę miała opłaconą położną, koleżanka miała i była mega zadowolona była na każde skinienie, masowała podawała wodę itd. Ja przy córce nie miałam i wspomnienia mam takie o, mi kazała skakać na piłce a ona z koleżanką kawę piła, a jak zapytała czy boli ja oczywiście że i dalej ploteczki aha i mi nawet wody nie dała żeby usta zmoczyć.tunieczka - Malwinka
|
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Na doz. Pl nadal pampersy premium sa za 40zł dziewczyny. Tyle, że nie na 1wszej stronie a w wyszukiwarce.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1705 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
za tygodnie dziewczynkiCytat:
![]() Kupiłam sól morska do noska Cytat:
za imię
|
|||
|
|
|
#1706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No coś Ty! Na piękne oczy i okrągły brzuszek wszędzie by Cię wpuścili.
|
|
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
jak macie gdzies pod nosem Makro to się opłaca jechać, bo tak jak my mamy do Warszawy 60 km plus po warszawie niech z 10-15km będzie to się nie opyla :P wolę jechać 12 km do Biedronki i to w dwie storny :P
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42725471]Hej,
Będę smęcić ;p Ostrzegam więc.. Nie mogłam zasnąć przez pół nocy, ogarnęła mnie całkowicie myśl, że urodzę za wcześnie- do tego mój mąż zamiast się taką perspektywą przejąć to zajęty jest teraz całkowicie czymś innym i oczekuje, że i ja się zafascynuje tym tematem. Ale tak szczerze... ma to gdzieś, nic nie jest dla mnie teraz ważniejsze niż dziecko, to, że przybyło mi 10kg, w nocy ciężko mi oddychać i gdy on już dawno śpi to ta nadal przewracam się z boku na bok- z bólem bo ledwo mogę zarzucić nogę na bok tak mnie boli spojenie łonowe :/ Spojrzałam wczoraj w lustro i stwierdziłam, że wyglądam jak w dniu porodu Oli- nie to, że wizualnie bo wtedy byłam jak pączek na twarzy, ale w oczach... już całkiem wymęczona i bez sił. Dziś jakoś mi słabo, w głowie się kręci, jak dziś mi Ola nie da poleżeć to chyba wykituję... Co tam doczytałam: baldachim - uważam, że to zbędny gadżet, tylko dla ozdoby. niania elektroniczna - tak samo, nie wiem właściwie po co ona jest? Przecież przy małym dziecku i tak się raczej pilnuje to po co jakiś taki wydatek? Nie miałam, w nocy mąż budził się i sprawdzał czy Ola oddycha- był strasznie wyczulony pod tym względem. Promocje w Makro - muszę chyba założyć sobie kartę jak teraz będę w Lublinie, a nóż się czasem coś trafi. Ilość pieluszek - rzeczywiście na początku idzie duża paka tygodniowo... niestety trzeba się uzbroić w cierpliwość bo to trochę potrwa i wydatki na pieluchy są chyba największe.. Najpierw dzieć robi po każdym jedzeniu, potem trochę się to zmniejsza, że tak powiem A jak zacznie robić na nocnik to wreszcie ulga [/QUOTE]Poprawy samopoczucia życzę A dla męża porządne ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
za tydzień
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

Mam tylko ćwiczenia, a właściwie miałam
Ale i tak
Języki, kursiki pierdółkowate z bhp itp.. Zajmowało mi to 3 dni w tygodniu
Ale faktycznie: jak stawiasz 5 i słyszysz "yes!" po wyjściu studenta za drzwi- satysfakcja gwarantowana 
mam koleżankę która robiłą zaoczną psychologię i opowiadała że jak zbliżała się sesja to ona nie spała, uczyła się i na zmianę płakała bo nie dawała rady już, a mądra dziewczyna jest- mgr z pedagogiki teraz mgr z psychologii ma swoje przedszkole dodatkowo pracuje w szpitalu jako psycholog
kolejnych tygodni mamusie
za dzisiejsze wizyty!

?