|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
jeste jeszcze termometr na podczerwień za 117 zł ![]() w ogóle mamy połowę września a w gazetce Makro'wej już znicze są
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-10 o 12:29 |
|
|
|
|
#1742 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Dzien dobry
JA dziś taka wyspana że chyba się zesikam ze szczęścia ![]() Ulożylam wczoraj 4 poduszki i spałam na pół siedząco . Nie wiem czy to pomogło czy co ale żadnej zgagi , zęba , przewracania na boki - NIC ! Wstałam tak wyspana jakbym się urodziła na nowo. Żeby nie było ZAkolorowo - wszystko na nowo mnie swędzi , tzn na razie brzuch i uda - wtedy tez się tak zaczynało ![]() W związku z tym , że wczoraj rozpoczęłyśmy 38tc dziś zaczęłam dzień od słynnej herbatki malinowej i powiem Wam - Jest paskudna ale będę piła . Wczoraj sporo o niej czytałam i podobno ona przedewszystkim pomaga przy porodzie nawet zalecają ją pić w trakcie Się zobaczy .. Lineczka , Nasturcja Za tygodnie Cytat:
Myślałam że czym bliżej porodu tym będę robila w gacie a teraz ? Wogole o tym nie myślę . Byle urodzić . Byle moje dziecko było zdrowe .. No ale Ty to już wiesz co Cie czeka. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mam dziś kawke z siostrą TŻ - ciekawe czego się nasłucham
|
|
#1743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zbieram się odebrać męża z dworca. Do później! |
|
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja córcia ma Malwina Natalia gratuluje wszystkich tygodni ![]() piję właśnie drugą kawę... coś mnie głowa boli. piękna pogoda się zrobiła... kto ma jakiś pomysł na obiad?? |
|
|
|
|
#1745 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
mysle,ze rodzic i tak bym urodzila bez oplaconej ploznej,dziecko bylo by ubrane i umyte wrazie czego,ale jak pisalam wczesniej,jednak psychicznie wole oplacic (i ciagnac ten nieszczesny proceder). co lepsze,pomyslalam ze jak mam spore ryzyko cc to wcale ta polozna az tak mi nie bedzie potrzebna i ze tak powiem olewam temat placenia-ale ze zrodla "wewnatrz" (kolezanka jest lekarzem w tym szpitalu) wiem,ze tez warto mimo wszystko (bo dziecko chetniej odrazu podaja,bo pomagaja przy ranie,dogladaja itp....no i po prostu te 400zl mam juz dawno przygotowane jako koszty wliczone w cala ta "zabawe" Cytat:
gratuluje wyspania no i milego kawowania
|
|||
|
|
|
#1746 | |||
|
Wtajemniczenie
|
takie ma śliczne oczka i krągły brzuszek?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a kawki to raczej nie zazdroszczę
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-09-10 o 12:54 |
|||
|
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Trele ty tam sikaj w końcu wodami
.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1749 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i czekamy na skutki herbatki ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Oczka jak kotek ze Shreka a brzuszek no jasne musi się ze mną solidaryzować
|
|||
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
aaa lusesita ładne łóżeczko
kurde, jest super pogoda, fajnie by poschły małe ubranka. ale gdzie ja to dam jak tu remont?? w ogóle wszystko w piwnicy jest :P |
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
mi sterta w komodzie rośnie do prasowania :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
![]() Pocieszam się , że piątek trzynastego już wkrótce
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłabym nawet.
napisałam do męża na co ma ochotę, chyba zrobię kotlety z kurczaka |
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wczorajsze żarełko na obiad
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Trele wiem, zartuje sobie. Nie bierz tego do siebie. Wiem też ze poirytowanie tylko rosnie od takiego gadania.
Skoro Majka siedzi to widocznie ma w tym jakis powód ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie pieluchy tetrowe w ilu stopniach wyprać?
|
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
wyczytałam że w 60/90 stopniach :P ale i w 40 też piorą
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-10 o 13:09 |
|
|
|
#1758 |
|
Rozeznanie
|
swoja droga zorientowalam sie,ze nie wiem jak wyglada jedna dosc istotna kwestia u mnie w szpitalu...jak z obecnoscia meza przy ew. cieciu cesarskim. przerazilam sie wlasnie,ze moga go nie wpuscic :/ a razniej jak za reke potrzyma,czy glowe poglaszcze.
kurcze,moze dzis po tej szkole rodzenia zapytam odrazu kogos (bo SR mam w szpitalu,w ktorym bede rodzic) |
|
|
|
#1759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już po wizycie
![]() Wszystko w porządku, Jaśko przestał się wypychać i lekarz powiedział że luteinę mogę w domu mieć ale nie muszę jej już używać ![]() I od początku ciąży jestem +8,5kg do przodu A tak się cieszyłam że tak mało przybieram na wadze... ![]() Cytat:
Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni
|
|
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Pepper Ł. Był za takim murkiem ktory oddzielal sale ciecia od sali oporzadzania malenstwa.
Potem z Mala siedział tak, ze widział mnie od pasa w gore ale 5m ode mnie. W Bydgoszczy nie będzie mógł nawet tak. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam coś dla Was
![]() To tak na początek Ogólnie z tych ponad 800 zdjęć wybrałam póki co ponad 80
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:39 |
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Siemeczka
![]() Trele ja już czekam na Majeczkę jezu, 2 tygodnie co to jest
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze kilka
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:39 |
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy któraś ma może u siebie w domu oświetlone jakieś pomieszczenie listwami ledowymi? Bo szwagier podpowiedział mi ze fajnie by to u nas wyglądało i teraz siedzę i dumam o takimi: http://www.ebay.com/itm/SPECIAL-OFFE...item5d3f41be78
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-10 o 13:29 |
|
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby ktoś był zainteresowany polecam te koszulki do karmienia,fajne jakościowo 100 % bawełna i wygodnie sie w nich śpi,przetestowałam.Nie obudziłam się z gołym cycem czego najbardziej się obawiałam
![]() http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do...488983480.html I chwalę się,dostałam pościel http://www.aukcjoner.pl/gallery/013615254-.html#I3 |
|
|
|
#1769 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za tydzień ![]() Dzisiaj wtorek kochana ![]() Ja mam na nadziś pulpety w sosie pomidorowym, do tego kasza jaglana
|
||
|
|
|
#1770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę800 fotek ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() Wybiegam już... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

Za tygodnie 
za dzisiejsze wizyty!
[COLOR="Silver"]

jezu, 2 tygodnie