Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-10, 12:26   #961
surka
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Mówisz, że czas przejść na bardziej ambitną literaturę?
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:31   #962
AgaPlast
Zadomowienie

iwonka dr przepisała mi Elocom. 18 zł i tylko na 5 dni stosowania a potem moge se ja wywalic bo po 4 tyg. sie przeterminuje ale cóż... byłam gotowa wywalic wiecej na jakis krem oliatum czy cos bez gwarancji ze da rade a tak to przynajmniej widze ze ładnie jej schodzi
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:31   #963
enlevee
Zakorzenienie

Dzoan brawa dla grzecznego Olka mój też dzisiaj póki co (odpukać) jest bardzo grzeczny

a ja wczoraj byłam na fitnessie i uda mi odpadają i brzuch
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:36   #964
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
no to Ty masz odwrotny problem eh te maluchy

no własnie mój ma 1700g na +, a pojutrze dwa miesiace konczy to kij, bede dawała mu trochę więcej jak tego potrzebuje

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

kurcze biedny maluszek..ja nie wiem szczerze mówiac co bym zrobiła. moze rzeczywiscie skonsultuj z innym pediatra?
Cytat:
Chyba powinnam zacząć się martwić

Poszłabym do innego pediatry na konsultację
dzięki dziewczyny no waśnie też o tym pomyślałam, ale to chyba musiałabym iść prywatnie a to koszt 80 zł u nas i muszę pogadać z tz co tu zrobić
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Mały dzisiaj lepiej zaczął dzień, nawet ja jestem wyspana
I znowu zasnął w bujaczku.. nie spodziewałam się, bo dopiero niedawno wstał
Trzeba by włosy wysuszyć, ale boję się, że go obudzę.

Umówiliśmy się na usg bioderek. Na przyszły wtorek we Wrocławiu.. dr Michajłow..Wrocławianki kojarzycie takiego doktorka? U nas w Lubinie polecany bardzo jest. Niestety mąż nie będzie mógł z nami jechać ze względu na rozpoczęty kurs Dobrze, że moi rodzice chętnie go wyręczą
brawo dla Olusia, że taki grzeczny dzisiaj

a ja mam syf w mieszkaniu, spać mi się chce niesamowicie a siedzę i ciasteczka podjadam a w sobotę na wesele idziemy i miałam się odchudzać

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:37   #965
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiące odciągniętym mlekiem lub mieszanie

Co z dłuższymi wyjściami? Bo w niedzielę jedziemy pewnie na pół dnia do moich rodziców, tam wezmę laktator, więc bez większego problemu, ale co np. z chrzcinami lub dłuższym spacerem, gdzie się nie będę mogła doić? Wtedy przygotować MM? Jak Wy to rozwiązujecie?
Ja zostawiam dużo mleka wtedy, ale same wiecie, że ja odciagam sporo na raz. Jak wychodzilam w sobotę ma zakupy, to zostawilam mamie 450 ml mleka, ściągane 2 razy, ostatecznie nie było mnie 6 godzin i zostalo na jeszcze jedno karmienie potem.

Twee maz mojej sąsiadki z sali tak samo, po jej telefonie, że wody odeszły - byłyśmy w szoku, w jakim tempie przyjechał

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:40   #966
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Kejt- zamawiałaś dla męża koszulkę na koszulkowo prawda? Dobrej są jakości? Te nadruki się nie spierają? Chcemy zamówić koledze na urodziny i zastanawiamy się czy warto.
Jakość bardzo dobra! mój mąż ma jedną koszulkę już chyba z rok, czarna a koloru nie utraciła, napisy się nie zdrapują,nie pękają, nawet jak żelazkiem przejadę Koszulki sporo kosztują, ale naprawdę jakość rewelacyjna!
A mąż swoją nową butelkową zachwycony

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42727789]Ja zostawiam dużo mleka wtedy, ale same wiecie, że ja odciagam sporo na raz. Jak wychodzilam w sobotę ma zakupy, to zostawilam mamie 450 ml mleka, ściągane 2 razy, ostatecznie nie było mnie 6 godzin i zostalo na jeszcze jedno karmienie potem.

Twee maz mojej sąsiadki z sali tak samo, po jej telefonie, że wody odeszły - byłyśmy w szoku, w jakim tempie przyjechał

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
No okej, też tak robiłam, tylko na chrzciny wypadałoby, żebym syna zabrała

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:45   #967
AgaPlast
Zadomowienie

Dziewczyny jak długo czekałyscie na wypłate zasiłku z zus? bo nie wiem jak sie z finansami ustawic
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:46   #968
tweedledee
Zakorzenienie

Ponawiam pytanie o kozuchy! Ktokolwiek wie...

Miniu ma kozuchę w nosie, która mu przeszkadza i charczy, ale moja położna powiedziała, żeby nie psikać mu bezpośrednio do noska wodą morską, tylko zwilzyc zrolowany wacik i tak sobie szukać wiatru w polu
Jak wy wyciągałyście kózki takim maluchom? Bo dzisiaj po raz pierwszy będę musiałą użyć aspiratora i właśnie nie wiem, jak fajnie najpierw zwilżyć mu nosek, żeby sprawnie poszło...
Stary 2013-09-10, 12:48   #969
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2013-09-10, 12:50   #970
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42727789]Ja zostawiam dużo mleka wtedy, ale same wiecie, że ja odciagam sporo na raz. Jak wychodzilam w sobotę ma zakupy, to zostawilam mamie 450 ml mleka, ściągane 2 razy, ostatecznie nie było mnie 6 godzin i zostalo na jeszcze jedno karmienie potem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
O matko Perse, a ja byłam taka dumna z moich 80ml

Jak widać faceci w takich podbramkowych sytuacjach nabierają nowych mocy

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
|Ooo matko, ależ zazdroszczę Mój "fitness" to zjedzone wczoraj chyba 7 bułeczek drożdżowych uieczonych przez mamę i dziś kolejne dwie.
Aaa no i liczę na to że mój trzęsący brzuch sam się po prostu wytrzęsie
Stary 2013-09-10, 12:51   #971
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Miniu ma kozuchę w nosie, która mu przeszkadza i charczy, ale moja położna powiedziała, żeby nie psikać mu bezpośrednio do noska wodą morską, tylko zwilzyc zrolowany wacik i tak sobie szukać wiatru w polu
Jak wy wyciągałyście kózki takim maluchom? Bo dzisiaj po raz pierwszy będę musiałą użyć aspiratora i właśnie nie wiem, jak fajnie najpierw zwilżyć mu nosek, żeby sprawnie poszło...
Ja wyciagam patyczkiem, gruszka nic nie daje. Wkladam delikatnie patyczek, przekrecam i wyciagam takie kozy, że dorosły by sie nie powstydzil

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:56   #972
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

ja normalnie psikam do noska i wyciągam fridą kozuchy
ale każdy lekarz/położna mówią co innego, już mnie wkurza to, bo nie wiem co robić w takich sytuacjach

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:56   #973
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
za wage i współczujemy ząbkowania
ja sobie też

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Hej!

Później ponadrabiam...

Tak na szybko - dzieciaki ok - mała dostała wczoraj rano temp. 38,4 - zabrałam ją też do pediatry - na szczęście wszystko ok - dostała 2x paracetamol i od popołudnia jest ok. Norbert dostał syrop, inhalacje i acc i w związku z brakiem gorączki jest w przedszkolu.

Donoszę, że Głodomorra od szpitala przytyła ponad 1700g (6 tygodni) - czyli przyrost tygodniowy 290g. Wczorajsza waga 4640g Jestem dumna ze swojej mleczarni
piękna waga

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Dzisiaj o 16 jedziemy obejrzeć mieszkanie - 3 pokoje,podobno wyremontowane, babka bardzo fajna, cena do przyjecia także prosze o magiczne kciuki, aby nam się mieszkanko spodobało i żeby nikt nas nie ubiegł bo przed nami będzie je oglądac jeszcze jedna para i w razie czego oni mają pierszeństwo

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
była położna, ostatni raz, mała waży 4775 gramów, czyli w ciągu tygodnia przytyła 150, czyli jest si.
teraz znowu śpi jak się obudzi, pokarmię i spadam na spacer.

Cytat:
Ostatnio zauwazyłam, ze po jedzeniu jak biore Tomka do odbicia to zaczyna mi ryczec, czego nigdy nie robił. Potem tez byl niespokojny i płakał.
Wczoraj po 130ml jego normalnej dawki postanowiłam mu dorobic jeszcze 40ml, zjadł wszystko ze smakiem i szybko poszedł spać bez płaczu o 22. Ile Wasze dzieci wciągają mleka?? na noc mu zrobiłam 170ml, ale miarek tyle samo co przy 130ml zeby go nie przekarmic i spał do 3. potem o 3 znowu 170ml i spał do 8:45. O co chodzi? czy ja mu rzeczywiscie dawałam za mało?? dawałam zgodnie z opakowaniem producenta, no ale kazde dziecko jest inne, wiec moze własnie on wiecej potrzebuje jedzenia?? O 8:45 juz dałam 135ml, zjadł i płaczu nie było, ale widze, ze powoli sie zaczyna krecic.. poradźcie coś a no i Młody ostatnio po raz pierwszy miał problem z kupka przez 1,5 dnia.. przeczytałam, ze moze to byc oznaka tego, ze dziecko sie nie najada tak jak powinno.. co o tym myslicie?
Jeżeli chodzi o przyrost wagi- przy wyjsciu ze szpitala 3300g, obecnie około 4900g. Pediatra nic nie mówił na wizycie, wrecz powiedział, ze chłopak na 6.
moj dziec od dłuższego czasu wcina 150ml głodny był to mu nie żalowaliśmy

En ja na Twoim miejscu nie dawalbym mu 170ml i mniej miarek, bo możesz mu tylko żolądek rozpechać, dałabym 150ml i te 5 miarek które przypada, wtedy bardziej się zasyci.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:58   #974
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
iwonka dr przepisała mi Elocom. 18 zł i tylko na 5 dni stosowania a potem moge se ja wywalic bo po 4 tyg. sie przeterminuje ale cóż... byłam gotowa wywalic wiecej na jakis krem oliatum czy cos bez gwarancji ze da rade a tak to przynajmniej widze ze ładnie jej schodzi
dobrze że masc pomaga, kurcze kurcze ja nie wiem czy isc z ta nasza wyzypka do lekarza czy czekać na koniec wrzesnia bo wtedy mamy wizyte, co tu robic

Cytat:

nie odpowiedziałam bo ja jeszcze nic z Zuzinkowm nosku nie majstrowałam
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:59   #975
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny no waśnie też o tym pomyślałam, ale to chyba musiałabym iść prywatnie a to koszt 80 zł u nas i muszę pogadać z tz co tu zrobić
ja bym chyba poczytała jeszcze w internecie o tym leku i stosowaniu na niemowlakach duzo rodziców pisze swoje opinie i spostrzezenia

Cytat:

ja mojemu nie mam co wyciagac, bo czyscioch jest po wodzie morskiej która mu psikam raz na dwa, trzy dni jak cos to wez zwilz woda morska patyczek do uszu i tak sprobuj

Cytat:
|Ooo matko, ależ zazdroszczę Mój "fitness" to zjedzone wczoraj chyba 7 bułeczek drożdżowych uieczonych przez mamę i dziś kolejne dwie.
Aaa no i liczę na to że mój trzęsący brzuch sam się po prostu wytrzęsie
ja sobie nie zazdroszczę, bo się czulam jak skonczona ofiara
w najgorszym stanie sa miesnie brzucha, bo wysiadałam i robiłam przerwe praktycznie co chwile.. Dzisiaj tez postaram sie na cos pójść, ale zobaczymy jak mi wyjdzie w zwiazku ze zgubieniem tel musze pojechac do banku, zmienic numer tel do kodów bo nawet przelewu nie moge zrobic za hustawke która Tomkowi kupiłam zła jestem na siebie jak nie wiem o ten tel..

A Ty nie masz sie co martwic o brzuszek, ładnie się wchłonie sam, a potem Ty go jeszcze trochę podrasujesz zapewne, co dla Ciebie nie będzie zbyt trudne skoro lubisz ćwiczenia

Mnie Tz wysyła na fitness, bo tak to bym sama się nie zmotywowała

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-09-10, 13:00   #976
misiaczka555
Wtajemniczenie

Tweed i Sarna fajnie czytało sie wasze opisy. dla was

Tweed ja codziennie psikam Mai nosek woda morska(ona to lubi) i nosek ma czysciutki i fajnie sie jej oddycha

Zapomniałam sie pochwalić ze założyłam dzis dżiny z przed ciazy które wtedy były ciasnawe a teraz sa w sam raz
Szkoda ze nie wiem ile mi kg spadło bo nie mam wagi a chodzi za mną slodkie więc pewnie nabiore masy
W domu nic nie ma więc wyjadam wisnie z kompotu

Margo usmialam sie z tego mojego posta. Lekarz posmakowal pepuszek

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:01   #977
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

En ja na Twoim miejscu nie dawalbym mu 170ml i mniej miarek, bo możesz mu tylko żolądek rozpechać, dałabym 150ml i te 5 miarek które przypada, wtedy bardziej się zasyci.
dzięki za radę tak zrobię

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-09-10, 13:01   #978
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Mały dzisiaj lepiej zaczął dzień, nawet ja jestem wyspana
I znowu zasnął w bujaczku.. nie spodziewałam się, bo dopiero niedawno wstał
Trzeba by włosy wysuszyć, ale boję się, że go obudzę.

Umówiliśmy się na usg bioderek. Na przyszły wtorek we Wrocławiu.. dr Michajłow..Wrocławianki kojarzycie takiego doktorka? U nas w Lubinie polecany bardzo jest. Niestety mąż nie będzie mógł z nami jechać ze względu na rozpoczęty kurs Dobrze, że moi rodzice chętnie go wyręczą
Tak mi tez go znajome polecaly,siostra u niego byla wsio ok.120 zl i mega szybka i konkretna wizyta

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:01   #979
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzoan- moje dziecko robi się prawie tak nudne jak Piter Margosi. Ciągle śpi a o 19 już jest tak padnięta, że nie wiem co ona robi podczas snu. I noce ładnie przesypia

aaa i Hania nabyła nową umiejętność:
nie cierpi zasypiać na rękach. Dostaje białej gorączki, trzeba ją odłożyć i w momencie zasypia na leżąco
kochane dziecko mój na pleckach tylko przy cycu uśnie..

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
No mi ciotka mowila zeby go odchylac i starac sie spuszczac z wiekiem co raz to nizej i nizej zeby sie stulejka nie zrobila. Bo potem bedzie mial problemy z dziabankiem. Potem jak wiekszy i sam bedzie sie myl to trzeba wytlumaczyc , zeby sam se opuszczal. No a jakbjuz bedzie dorosly chlop to inna bedzie mu opuszczac Bosz co ja mam w tej glowie.
Położna na wizycie mówiła, żeby nie ruszać Małemu siusiaka, że jak będzie skórka, to będzie i już.. hmm..sama nie wiem co o tym myśleć.. ale na razie nie ruszam..nie chcę takiemu malutkiemu krzywdy zrobić przez przypadek

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Poryczalam się.
Lezymy z Hana i sie cycolimy. W pewnym momencie ona na mnie patrzy tak swiadomie wiec sie usmiecham. I ona wtedy taki mega szeroki uśmiech, cycek wypadł i tak sie szczerzy i takie słodkie dźwięki wydaje przy tym

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki. Ja z doskoku bo u nas za dlugo nie moze byc przeciez dobrze. Antos mial w srode szczepienia a od piatku zaczal sie dziwnie zachowywac. Mial napady krzyku nawet nie placzu spadl mu apetyt zrobil sie drazliwy w niedziele to sie juz tak darl ze sie przerazilismy pojechalismy do lekarza dzis robimy badania i po poludniu znowu lekarz. On twierdzi ze niby to nie szczepionki bo reakcja za pozno ale ja nie wiem :banghead: Nie mam pojecia co sie dzieje z Antosiem do tego nasilily sie problemy z brzuszkiem a juz bylo tak fajnie. Znowu sie strasznie martwie o niego. Lekarz znowu mowi ze nic wielkiego sie nie dzieje bo Antek w 5 dni przybral 200 gram ale ja widze po nim ze cos mu dolega :banghead:
Trzymajcie znowu magiczne kciuki za Antosia.

już zaciskam

Cytat:
A po cycu czas na prasówkę he he he

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
A teraz mój opis porodu
A wiec tak: 5 września zgłosilam się do szpitala ponieważ byłam 7 dni po terminie-skurczy jako takich nie mialam słabe 40 co 10 min, przy padaniu coś mówili ze palec lekko wchodzi ale rozwarcia nie małam nic nie wskazywało porodu. W nocy coś nie mogłam spać nie mialam skurczy ale brzuch napięty jakby Antek źle się ustawił skura mnie bolała miałam już tak podobnie w 26 tc. Rano jakoś po godzinie 7 dostałam skurczy miałąm je co 10 min 7 min rożnie,nie były regularne ale bolały lekko tak ciągło-kuło mnie do dołu. I czekałam tak do 9 do wizyty po 9 wzieli mnie na badanie tam czekałam z jakies 15 min i skurcze już mialam co 3 minuty. Po padaniu okazało się że mam już rozwarcie na 5 cm. Poszłam jeszcze na góre po rzeczy i zjechałam na sale przedporodową,ale ze było tam aż 7 kobiet odrazu poszłam na porodówke i tak skurcze postepowały i były coraz silniejsze. Już po 10 były silne i stękałam. Koło 11 już bolało okropnie kazali oddychać ale ja nie mogłam krzyczałam to mi orzynosiło ulgę. połozna gdzieś latała bo była jeszcze 1 kobieta na porodówce i tylko mówiła ze jak bedą parte to mam mówić. I te parte chyba zaczeły się po 11 i baaardzo mnie bolało prosiłam zeby mi pomogła ona mówi ze musimy czekać aż wody odejdą prosilam zeby przebili zeby tak nie bolało i tak się meczyłam mówiac jej że mam już te skurcze parte wkońcu podeszła w trakcie skurczu partego była to godz.11,45 i wsadziła palca i wody odeszły. kilka razy poparłam moze z 3 czy 4 i Antoś się urodził o 11,55. Nadcieła mnie widzialam to i czułam ale malutko mam tylko 3 szwy. Antośia dali mi na brzuszek i musiałam jeszcze tylko łozysko urodzic to tez ze 3 razy poparłam ale byłam już wykończona. Myślę że długo się nie meczyłam poniewaz takie mocne skurcze zaczęły się po 10 a już przed 12 urodzilam. Tylko myslę że gdyby mi pomogła z tymi wodami szybciej to było by jeszcze lepiej i szybciej. Nie musiala mi mówić ze mam przeć bo sama wiedziałam i taka ulga wtedy byłaAle mięsnie szyi rak mnie bolały bo się napinałam z bolu
szybko poszło

Cytat:
Moje dziecko dalej śpi
Zatem wklejam moje wypociny
wesoły opis niewesołej sytuacji

Cytat:
dzień dobry
zostaliśmy sami z małym bo tz poszedł wczoraj do pracy. podczytuje was trochę ale nie dam rady być na bieżąco, jak kupie sobie telefon z netem to się to zmieni bo do kompa nie mam cały czas dostępu

za mną ciężka noc- brzuszek plus katar i charczenie. poszłam dzisiaj do lekarza z małym i waży już 4800 czuć że klocek się robi. z mniej przyjemnych rzeczy to wg lekarki ma czerwone gardło i przepisała jakieś leki. nie znam się na chorobach maluchów więc nawet nie spytałam co to za lek. w aptece pani się mnie pyta czy na pewno ten antybiotyk chcę bo wg niej to za małe dziecko i może jednak bez antybiotyku. wykupiłam go ale teraz mam wątpliwości co robić, czy podawać go czy zastąpią czymś innym w dodatku nie wpisała peselu małego i bez zniżki kupiłam mamusie co byście zrobiły? podawać ten antybiotyk czy nie? bo to może być tylko podrażnienie od kataru
kurcze, po słowach aptekarki też bym zwątpiła.. skonsultuj to tak jak dziewczyny radzą.. to chyba najlepsze co można zrobić

Cytat:
ale na bank mimo bólu czujesz się w jakiś sposób spełniona kilka lat chodziłam na aerobik i mimo że organizm nigdy nie przyzwyczaił się do tak ogromnego wysiłku (zakwasy były z zajęć na zajęcia przy czym chodziłam jak kowboj ), to zawsze czułam się świetnie, bo zrobiłam coś dla siebie, dla ciała, wszystko to na plus..

Cytat:

ja póki co tylko gruchą próbuję je 'podsunąć' bliżej..choć niewiele daje.. a tak to biorę patyczek do uszu.. wacik lekko oblizuję i wydłużam, żeby taki dziubek zrobić..i wkładam delikatnie do noska, okręcam..glut się przyczepia i zostaje na waciku..ale to do takich widocznych glutków.. jakby siedziały głęboko, to nie mam na to patentu

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:01   #980
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Czesc Dziewczynki. Ja z doskoku bo u nas za dlugo nie moze byc przeciez dobrze. Antos mial w srode szczepienia a od piatku zaczal sie dziwnie zachowywac. Mial napady krzyku nawet nie placzu spadl mu apetyt zrobil sie drazliwy w niedziele to sie juz tak darl ze sie przerazilismy pojechalismy do lekarza dzis robimy badania i po poludniu znowu lekarz. On twierdzi ze niby to nie szczepionki bo reakcja za pozno ale ja nie wiem :banghead: Nie mam pojecia co sie dzieje z Antosiem do tego nasilily sie problemy z brzuszkiem a juz bylo tak fajnie. Znowu sie strasznie martwie o niego. Lekarz znowu mowi ze nic wielkiego sie nie dzieje bo Antek w 5 dni przybral 200 gram ale ja widze po nim ze cos mu dolega :banghead:

i oby się wszystkie choróbska od was raz na zawsze odczepiły. Biedny Antoś

Margoś -Co ty dziecku dajesz takie mało ambitne gazetki zapodaj mu od razu Pana Tadka a nie gazetki reklamowe

Twee za opis w pewnych momentach się uśmiałam
Wogle to ja nie uraczyłam was swoim opisem porodu, zapomniałam

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:02   #981
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Tak mi tez go znajome polecaly,siostra u niego byla wsio ok.120 zl i mega szybka i konkretna wizyta

teraz 150zł

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:04   #982
misiaczka555
Wtajemniczenie

dziewczyny po cc kiedy zaczelyscie ćwiczyć?
Ja jestem 2,5 tyg po i nic mnie juz nie boli. Zastanawiam sie czy mogłabym pojeździć chociaż na rowerku treningowym bo na brzuszki to wiem ze za wcześnie

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:04   #983
madi82
Zakorzenienie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Przepraszam ze nie cytuje wiecej ale syncio ma chyba skok i mi wogole czasu nie daje dla siebie.

28.07.2013r.
Stary 2013-09-10, 13:06   #984
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Witamy się z Antosiem
Dziś mamy zamiar z nim wyjsc po raz 1 n a dwór cipło jest to chcemy skorzystać-nie będziemy długo jak na 1 raz pójdziemy po synka do szkoły i wrócimy. Pokarmu mam nawał piersi twarde a Antoś doi 3 min i najedzony i spi 1,5 - 2 godziny. myślę ze z dnia na dzień pokarm już nie będzie tak się mocno nabierał. W szpoitalu to doił 30 min nieraz dłuzej i jadł co godzine a teraz tak krótko
ojej kiedy to ja byłam na tym pierwszym spacerze a teraz męcze sie z zebami

Cytat:

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Zwazylismy córeńke i wazy juz 4435 g

Cytat:
A po cycu czas na prasówkę he he he
świetne

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Mój w dzień je co 3h a w nocy ma przerwę 8-9h. Robię 150 i wciąga do końca. Pewnie jakbym zrobiła więcej to też by pochłonął. Jeśli nie przybiera ponad 1,5 kg na miesiąc to myślę że spokojnie możesz mu dawać więcej. Mój przybiera 1 kg miesięcznie.

moj tez tyle je i przez to ma juz prawie 7kg

sarna, tweedledee za opisy

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
ja normalnie psikam do noska i wyciągam fridą kozuchy
ale każdy lekarz/położna mówią co innego, już mnie wkurza to, bo nie wiem co robić w takich sytuacjach
my tez tak robimy

Franuś
Stary 2013-09-10, 13:07   #985
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
ale na bank mimo bólu czujesz się w jakiś sposób spełniona kilka lat chodziłam na aerobik i mimo że organizm nigdy nie przyzwyczaił się do tak ogromnego wysiłku (zakwasy były z zajęć na zajęcia przy czym chodziłam jak kowboj ), to zawsze czułam się świetnie, bo zrobiłam coś dla siebie, dla ciała, wszystko to na plus..
czy ja wiem czy spełniona raczej nie utozsamiam tego bólu ze spełnieniem bo mam inną definicję tego słowa hahhaahha

wczoraj jak jechałam po Tzta to mnie noga od wciskania sprzęgła bolała, a ten tez był na siłowni i wyszedł uhahany jak głupi ze on lubi ćwiczenia

z kowboja się uśmiałam

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-09-10, 13:09   #986
katarzynkajg
Zadomowienie

Twee - ja wybieram glutki patyczkiem do ucha, gruszkę stosowałam tylko jak miał katarek i gluciochy szły ładnie ale suche wogle się nie dają wyciągnąć gruszką

Czy waszym brzdącom też ciągle zsuwają się skarpetki? Mój Szymcio tak wierzga nogami że ciągle musze mu je zakładac bo je skopuje, chyba będe mu musiała opatentować skarpetki na szelkach

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-09-10, 13:09   #987
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Zapomniałam sie pochwalić ze założyłam dzis dżiny z przed ciazy które wtedy były ciasnawe a teraz sa w sam raz
Szkoda ze nie wiem ile mi kg spadło bo nie mam wagi a chodzi za mną slodkie więc pewnie nabiore masy
W domu nic nie ma więc wyjadam wisnie z kompotu
:

to ja sie pochwale, że od porodu schudłam już 2kg jeszcze 10 zostało no ale ja wciaży nabrałam masy az 25kg takze jestem z siebie dumna widocznie coś ta dieta działa

Franuś
Stary 2013-09-10, 13:13   #988
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe

Cytat:
teraz 150zł
Jak to...ona byla jakos 2 tyg temu...?

28.07.2013r.
Stary 2013-09-10, 13:19   #989
katarzynkajg
Zadomowienie

Moje słońce ma dziś dzień śpiocha już drugą drzemkę ucina, ale co chwile otwiera oczka i luka czy aby na pewno jestem z nim w pokoju .
Porobiłam już wszystko, obiad ugotowany, grzybki zrobione, posprzątane, naczynia zmyte i co tu robić nudzi mi się już. Babie to się jednak nie dogodzi dziecko nie śpi to źle, dziecko śpi to jeszcze gorzej

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-09-10, 13:21   #990
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wpsikuję roztwór soli fizjologicznych Disnemar, potem ściągam aspiratorkiem. Teraz używam tego przed snem po kąpieli zapobiegawczo I zawsze coś ściągnę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości