Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-10, 14:39   #3121
jagnna
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
M.A.S.A.K.R.A.

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Muszę się rano ogarnąć,
zgadzam się, też muszę się ubrać i umalować, w przeciwnym przypadku czuję się jak kupa

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
fajowe lumpy

oby sie skonczylo tylko na katarze

od wczorajszego ranka nie mamy cieplej wody
kurka dopiero w czwartek bedzie

oby

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
zwłaszcza teraz to jest dobre bo i tak chodzę zapluta resztkami jedzenia czy śliną

Cytat:
serio
a w sumie jak inaczej dbać o higienę wewnątrz buźki?
potwierdzam. Mi to zalecała pediatra bo, osady z mleka na języku mogą prowadzic do m.in. pleśniawek

Cytat:
Napisane przez villemi Pokaż wiadomość
od 12 wrzesnia w biedrze dady 4 108 sztuk za 50zl
jakas edycja limitowana z pszczolka Maja
szit nie będzie mnie
Muszę zlecić mamie

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 15:12   #3122
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Przeczytałam 4108 sztuk Potem dopiero doczytałam, że chodzi o Dady 4. A jak z pszczółką Mają to trzeba kupić

Ostatnio w ogóle wypróbowałam pieluszki Happy z Belli i podpasowaly mi. Może nie są jakieś super chłonne, ale takie jakieś przyjemne w użytkowaniu Polubilismy się

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Sola Tyś ekspertka
Pytanie mam co do kaszy jaglanej, jak ją podawać?
Chodzi o formę obiadową dla wszystkich, nie o kaszkę dla Mati.
Lepiej do zup (np. krupnikopodobnych) czy jako dodatek do mięsa lub warzyw?
Jak ją przyrządzić, żeby dobrze smakowała?
Właśnie jaka jest w smaku, co przypomina?
Nie cierpię np. kaszy gryczanej wolę jęczmienną.
Jest tak samo wyrazista jak gryczana? Czy może jeszcze gorsza
Zawsze na zakupach o niej zapominam, jakoś nie "rzuca" się mi ona w oczy.
Pomóż ładnie proszę
Najlepiej podawać ją z tłuszczem czyli w praktyce ja dodaję ją do zupy. Nie jest wyrazista - bardziej w smaku przypomina jęczmienną jak już, na pewno nie gryczaną ( też za nią nie bardzo przepadam). Jak mam ją w zupie to czuję tak jakbym jadła taki baardzo drobny makaron. Ja często dodaję np. do zup - kremów i blenduję to praktycznie nie czuć, że dodałam kaszę. Na chorobę robię rosół i po prostu kasza sobie pływa.
Ja dodaję gdzieś ze 2 łyżki na garnek. Można oczywiście więcej, ale mój tz nie jest aż tak wielkim fanem kasz. Lubi najbardziej gryczaną.

W sumie to nie jadłam ją jeszcze oddzielnie tak jak np. podaje się ziemniaki do mięsa. Podejrzewam, że może być za mdła i trzeba byłoby ją jakoś doprawić.
A jeśli chodzi o dostępność to ostatnio widziałam ją np. w Tesco - mówię o takiej zwykłej, na półkach ze zdrową żywnością.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Dodam jeszcze, że chyba jak kasza jest stara to może być gorzkawa, dobrze ją przepłukać przed wrzuceniem do wody.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 15:19   #3123
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Przeczytałam 4108 sztuk Potem dopiero doczytałam, że chodzi o Dady 4. A jak z pszczółką Mają to trzeba kupić

Ostatnio w ogóle wypróbowałam pieluszki Happy z Belli i podpasowaly mi. Może nie są jakieś super chłonne, ale takie jakieś przyjemne w użytkowaniu Polubilismy się

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Najlepiej podawać ją z tłuszczem czyli w praktyce ja dodaję ją do zupy. Nie jest wyrazista - bardziej w smaku przypomina jęczmienną jak już, na pewno nie gryczaną ( też za nią nie bardzo przepadam). Jak mam ją w zupie to czuję tak jakbym jadła taki baardzo drobny makaron. Ja często dodaję np. do zup - kremów i blenduję to praktycznie nie czuć, że dodałam kaszę. Na chorobę robię rosół i po prostu kasza sobie pływa.
Ja dodaję gdzieś ze 2 łyżki na garnek. Można oczywiście więcej, ale mój tz nie jest aż tak wielkim fanem kasz. Lubi najbardziej gryczaną.

W sumie to nie jadłam ją jeszcze oddzielnie tak jak np. podaje się ziemniaki do mięsa. Podejrzewam, że może być za mdła i trzeba byłoby ją jakoś doprawić.
A jeśli chodzi o dostępność to ostatnio widziałam ją np. w Tesco - mówię o takiej zwykłej, na półkach ze zdrową żywnością.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Dodam jeszcze, że chyba jak kasza jest stara to może być gorzkawa, dobrze ją przepłukać przed wrzuceniem do wody.
Bardzo dziękuję

o dady z pszczółką Mają
muszę nabyć

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 15:26   #3124
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

ja też na początku zrozumiała że ponad 4 tys. sztuk....
moja maalutka znowu spi i jak wstanie to akurat na obiadek
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 16:07   #3125
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość
ja w ogóle nie dbałam póki zębów nie było
chciałam ci napisać to co jagna niżej
zębów nie było ale osad z mleka się przecież zbierał

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
potwierdzam. Mi to zalecała pediatra bo, osady z mleka na języku mogą prowadzic do m.in. pleśniawek
otóż to

Cytat:
lub przelać wrzątkiem
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 16:16   #3126
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
chciałam ci napisać to co jagna niżej
zębów nie było ale osad z mleka się przecież zbierał
możliwe, ale nam nikt nic takiego nie mówił, więc mi nawet do głowy nie przyszło żeby myć na szczęście Meli paszcza ma się dobrze
Stary 2013-09-10, 19:10   #3127
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Polubilismy się
też ich kiedyś używałam przez chwilę. Dla mnie są zbliżone jakościowo do Dad. Z tego co pamiętam są droższe, więc dla mnie wybór był prosty

Uwaga.
Na wycieczkę do Moonie jedziemy już jutro. Biore lapa, ale cholera wie jak będzie z czasem i internetem. W związku z powyższym może być mnie mniej do niedzieli. Dziś wieczorem będę się troszkę pakowac, więc też zaglądnę symbolicznie

Poza tym muszę wyprać wkładke do wózka, bo moje dziecko się tak obsrało, że zafajdało wszystko w promieniu kilometra

Stary 2013-09-10, 19:48   #3128
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
też ich kiedyś używałam przez chwilę. Dla mnie są zbliżone jakościowo do Dad. Z tego co pamiętam są droższe, więc dla mnie wybór był prosty
też kiedyś miałam. Za 82 szt płaciłam chyba 36 zł. Mamy koło bloku taki sklep medyczny i tam one są tanie. Ale nam nie podpasiły za bardzo, bo takie jakieś sztywne
Stary 2013-09-10, 19:55   #3129
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!

Jutro zebranie z rodzicami, znowu wrócę póóóóźno i mały będzie usypiał beze mnie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
nigdy nic takiego nie robiłam
A myślałam, że tylko ja tego nie robiłam

Cytat:
W Rossmanie jutro i pojutrze żywność dla dzieci -25% !
Dodam tylko, że promocja obowiązuje z kartą Rossne!!! Jutro jadę zrobić zapas mleka Dobrze, że w Biedronce nie kupowałam, bo w Rossmanie będzie taniej

Cytat:
a w ogole zapomnialam napisac, ze nowe fotki w albumie
Piękny kawaler

Cytat:
Ja to z kolei nie lubię chodzić po domu w piżamie. Muszę się rano ogarnąć, bo inaczej się czuję jakbym była umierająco chora i nic mi się nie chce.
Nie ubieram się jak jestem naprawdę chora.
Mam tak samo
Stary 2013-09-10, 20:31   #3130
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
Kupiłam też ostatnio takie dla niechodka, albo na siedzenie w nosidle czy w wózku, jak rękawiczki na stopy: http://www.sterntaler.com/baby/engl/...huh/?card=9552 szare
mam nadzieję, że się sprawdzą bo są cieplutkie

I muszę się pochwalić, wygrałam buty w zakładzie z mężem
Pojechał do sklepu i prosiłam go o ptasie mleczko (wiadomo, wedlowskie ), przywiózł z milki mówiąc, że innego nie było... a że byłam pewna, że było i że pewnie nie patrzył dokładnie i nie zapytał, to założyliśmy się że jest... dla jaj powiedziałam, że o buty - podłapał Ubrałam się, Franka i z powrotem do tego sklepu No i oczywiście było wedlowskie... a dzisiaj odebrałam nagrodę
śliczne!!!

cwaniara

Cytat:

Tyle mam do powiedzenia na temat dzisiejszej nocy.
A nie. Jeszcze to

Nie wiem ale z tej rosmanowej zamierzam skorzystać Niestety jako utrzymanka muszę wtłoczyć tą koncepcję do głowy tżta a jest ciężko bo obecnie podświadomie generuję w nim potrzebę zakupu nowego łóżka z promocji w ikea i nie wiem czy jego móżdżek przetrawi aż dwie spore kosztowo potrzeby Chociaż... jakbym się z nim bzyknęła może by łyknął
ja mam tyle samo do powiedzenia na temat dzisiejszego popołudnia ryk jęk i pisk chyba zęby sama nie wiem coś szybko mu wychodzą, mamy już 8

Cytat:
A jak przewieje klejnoty to co wtedy?
oj tak, klejnoty cenna rzecz

Cytat:

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość

Jutro zebranie z rodzicami, znowu wrócę póóóóźno i mały będzie usypiał beze mnie
a ja mam jutro maraton od 8 do min 18 jedna szkoła, druga szkoła i rada
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 21:01   #3131
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
mamy już 8

a ja mam jutro maraton

o matko i córko sie nie zatrzyj jeno

Popierdzieliłam pakowanie, bo jak zwykle ja latam i myślę i szykuję, a M siedzi i klika. Zrobiłam se tylko listę ciuchów do zabrania, i skompletowałam Uli kreacje i git.
Moonie cza szykować do waszej mieściny jakieś stroje oficjalne? Garsonka? Boa? Te sprawy?
Najgorzej, że jedziemy naszym wysłużonym atosikiem, bo niestety służbowa landryna nie wróciła z warsztatu. Istniej ryzyko że się nie zapakujemy, bo trzeba wziąć i tżta i Ulkowe artefakty Ja wspaniałomyślnie zrezygnuję ze swoich

Stary 2013-09-10, 21:02   #3132
dzika_kaka
Zakorzenienie

Pradziadek chodził z młodą prawie 4h. I zapowiedział się na jutro o ile nie pojedzie zbierać maliny na działce. A ja głupia nawet dupy nie posadziłam, żeby se odpocząć tylko ciągle coś

Cytat:
Ale nie chodzę też po domu jakoś wyjściowo ubrana - spodnie mam zwykle od dresu i jak wychodzę to zmieniam.
Ja ostatnio nawet wyjściowo nie zmieniam Robię się na dresa

Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość
ta promocja w rossmanie to od dziś czy od jutra ?
Do jutra.
Ja idę jutro.

Cytat:
zgadzam się, też muszę się ubrać i umalować, w przeciwnym przypadku czuję się jak kupa
Ja czasem nawet w pełnym makijażu czuję się jak kupa

Cytat:
Ja miałam jedynek Happy chyba 3 wielkie paczki, dostałam po koleżanki córce w spadku. Zużyłam kilka sztuk i przekazałam dalej, nie moja bajka

Cytat:
Na wycieczkę do Moonie jedziemy już jutro. Biore lapa, ale cholera wie jak będzie z czasem i internetem. W związku z powyższym może być mnie mniej do niedzieli. Dziś wieczorem będę się troszkę pakowac, więc też zaglądnę symbolicznie

Poza tym muszę wyprać wkładke do wózka, bo moje dziecko się tak obsrało, że zafajdało wszystko w promieniu kilometra
Zazdraszczam wyjazdu
Jesteś usprawiedliwiona. Kiedy wraca?

A ja się posrałam ze śmiechu

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
A myślałam, że tylko ja tego nie robiłam
Ja zrobiłam ze dwa razy
Ciągle jakoś gazy zapominałam kupić

Cytat:
ja mam tyle samo do powiedzenia na temat dzisiejszego popołudnia ryk jęk i pisk chyba zęby sama nie wiem coś szybko mu wychodzą, mamy już 8
8

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 21:02   #3133
jagnna
Zakorzenienie

A i odgapiłam od Moonie i zalicytowałam te butki ocieplacze i je wygrałam za 25zł jeeeee

Stary 2013-09-10, 21:03   #3134
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Istniej ryzyko że się nie zapakujemy, bo trzeba wziąć i tżta i Ulkowe artefakty Ja wspaniałomyślnie zrezygnuję ze swoich
Paralotnię bierze

Stary 2013-09-10, 21:17   #3135
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czasem nawet w pełnym makijażu czuję się jak kupa

Jesteś usprawiedliwiona. Kiedy wraca?

A ja się posrałam ze śmiechu
boś głupia

teoretycznie w niedziele. A w praktyce nie wiem bo jak jechałam z M w zeszłym roku na taką imprezę do Fromborka to mieliśmy wrócić po tygodniu, a nei było nas w domu 3 A tak realnie to obstawiam nd wieczór- pon południe.

Co mi przypomniało- miałam ostatnio podobną akcję do Twojej z kupą na koszulce. Białej, nowej, założonej drugi raz w życiu No przelazło draństwo i mnie ofajdało Ale grunt, że dziecko było zadowolone

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Paralotnię bierze
nie no co ty
bierze jakieś służbowe, do filmowania i innych takich

Stary 2013-09-10, 21:18   #3136
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Adaś pojechał do dziadka i babci, tzn. przyjechali po niego dziś wieczorem, juz był wykąpany i po mleczku spał to go tylko przełożyłam do nosidełka, zapakowaliśmy całe auto klamotów i pojechali a ja myk do netto po browarki. Kończę pic pierwszego a co też mi się coś od życia należy hehe

Chciałam rzec iż Adama nie ma więc ja się ostro biorę za pakowanie, Tż dzielnie maluje mieszkanko w Bydgoszczy w sobote mamy przeprowadzkę więc pewno przez jakiś czas mnie tutaj nie będzie, rozumiecie chyba.
Proszę mnie z listy nie skreślać
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 21:24   #3137
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Uwaga.
A masz jakieś plany na pobyt w Kroczycach? Bo rozumiem, że małż będzie zajęty 24/7 czy że jak to wygląda u Was? Gdzie śpicie w tych Kroczycach?
Ja jestem od jutra popołudnia do soboty popołudnia słomianą wdową spragnioną socjalizacji

Cytat:
śliczne!!!

cwaniara

a ja mam jutro maraton od 8 do min 18 jedna szkoła, druga szkoła i rada
cieplutkie przede wszystkim!

pamiętam jak rano miałam uczelnię, potem jechałam do szkoły na lekcje, a potem prosto na zajęcia do szkoły językowej. w busie po drodze jeszcze tłumaczyłam

Cytat:
Moonie cza szykować do waszej mieściny jakieś stroje oficjalne? Garsonka? Boa? Te sprawy?
Wygodne buty starczą I ma lać więc może gumowce Ale chcesz to weź boa, jest remiza, możemy iść na chyt

Cytat:
A i odgapiłam od Moonie i zalicytowałam te butki ocieplacze i je wygrałam za 25zł jeeeee
serio nie pożałujesz, a no i cena świetna!

Cytat:
Paralotnię bierze
Się nie śmiej, mam amatorskie trawiaste lotnisko 200 m od domu, paralotniarzy tu na pęczki a i ultralekkie samoloty lądują
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 21:33   #3138
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
teoretycznie w niedziele. A w praktyce nie wiem bo jak jechałam z M w zeszłym roku na taką imprezę do Fromborka to mieliśmy wrócić po tygodniu, a nei było nas w domu 3 A tak realnie to obstawiam nd wieczór- pon południe.

Co mi przypomniało- miałam ostatnio podobną akcję do Twojej z kupą na koszulce. Białej, nowej, założonej drugi raz w życiu No przelazło draństwo i mnie ofajdało Ale grunt, że dziecko było zadowolone
Jezu
Drugi pełnowymiarowy wywczas

Dzisiaj mnie za to obrzygała To znaczy może nie do końca mnie ale nie wiem po co łapałam to w rękę zamiast dać jej rzygnąć na blat stolika Gerberek nie podszedł i się cofnął w postaci praktycznie niezmienionej

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Proszę mnie z listy nie skreślać
Spoko luz, minimum mam wyrobione

Cytat:
Ale chcesz to weź boa, jest remiza, możemy iść na chyt

Się nie śmiej, mam amatorskie trawiaste lotnisko 200 m od domu, paralotniarzy tu na pęczki a i ultralekkie samoloty lądują

Mówiłaś, że takie odludzie a proszę - tłumy walą

Stary 2013-09-10, 21:46   #3139
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie tak, bo Dady też lubię, ale jak dla mnie są lepiej wycięte

Cytat:

Ja miałam jedynek Happy chyba 3 wielkie paczki, dostałam po koleżanki córce w spadku. Zużyłam kilka sztuk i przekazałam dalej, nie moja bajka
Nie wiem czy tutaj nie jest też tak jak z Dadami - każdy rozmiar z tych początkowych innych.
Ja nie lubię sztywnych pieluch, a te są przyjemne w dotyku i fajnie wycięte. Ale nie namawiam specjalnie do kupna tylko podzieliłam się moją radością odkrycia

Cytat:
Jezu

Dzisiaj mnie za to obrzygała To znaczy może nie do końca mnie ale nie wiem po co łapałam to w rękę zamiast dać jej rzygnąć na blat stolika Gerberek nie podszedł i się cofnął w postaci praktycznie niezmienionej
Stary 2013-09-10, 21:48   #3140
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
A masz jakieś plany na pobyt w Kroczycach? Bo rozumiem, że małż będzie zajęty 24/7 czy że jak to wygląda u Was? Gdzie śpicie w tych Kroczycach?
Ja jestem od jutra popołudnia do soboty popołudnia słomianą wdową spragnioną socjalizacji

Wygodne buty starczą I ma lać więc może gumowce Ale chcesz to weź boa, jest remiza, możemy iść na chyt

serio nie pożałujesz, a no i cena świetna!

Plany mam jeszcze niesprecyzowane. Tzn. Do tej pory jak jeździłam z M na takie imprezy to coś tam pomagałam, składałam road-booki, sędziowałam przy jakimś zadaniu, te rzeczy. Tak było przed Ulą, teraz pewnie dadzą mi luz, choć cholera wie Ale podejrzewam, że raczej będę miała wolny czas. Dużo wolnego czasu Baze mamy w Hotelu Jura i tam też śpimy - fajne to?
Słomianą wdową też w sumie będę bo M zajęty, i "mam mu du.py nie zawracać". Bedziemy się socjalizować Szkoda tylko że obie niepijące

Gumiaczki Właśnie sprawdziłam prognozę pogody. W pt ma być 12
stopni! A poza sobotą codziennie deszcz Muszę zweryfikować moją czek-listę.
A do remizy wyglancuję moje białe kozaki

Zalicytowałam tak na pałę i prosze.. udało się

Aa to niieee, M lata swobodnie. On potrzebuje górki i wiatru o odpowiedni kierunku i sile. Z łąki nie poleci Chyba że macie tam hole

Stary 2013-09-10, 21:48   #3141
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

To pewnie masz trochę stresa, że jakiś niewprawiony paralotniarz wyląduje Ci na dachu
Stary 2013-09-10, 21:55   #3142
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Jezu
Drugi pełnowymiarowy wywczas

Dzisiaj mnie za to obrzygała
juhu!
Tyle że teraz będę praktycznie sama i mnie M nie odciąży Ulkowo

o matko

Uwaga Uwaga!
W C&A w dniach 9.09 11.09 jest darmowa dostawa

Stary 2013-09-10, 21:56   #3143
nini_b
Zadomowienie

Hej
Oliwierka wzięło choróbsko wczoraj wieczorem dostał dużej gorączki aż go dreszcze złapały i wymioty, po czopku się uspokoiło. Pojechaliśmy na pogotowie pediatryczne do szpitala, tam szybko badanie z krwi no i wyszedł stan zapalny, lekarka przepisała antybiotyk. Dzisiaj się rozwinęło - okropny katar, chrypka, kaszel i cały czas wraca gorączka dobija do ok. 38,5 daję czopki, bo paracetamol w syropie wczoraj zwymiotował, a nurofen dziś wypluł. Śpi ze mną w łóżku, bo w łóżeczku ciągle się budzi z płaczem. Bidulek mój sprawdza, czy jestem obok.
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:07   #3144
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Hej
Oliwierka wzięło choróbsko wczoraj wieczorem dostał dużej gorączki aż go dreszcze złapały i wymioty, po czopku się uspokoiło. Pojechaliśmy na pogotowie pediatryczne do szpitala, tam szybko badanie z krwi no i wyszedł stan zapalny, lekarka przepisała antybiotyk. Dzisiaj się rozwinęło - okropny katar, chrypka, kaszel i cały czas wraca gorączka dobija do ok. 38,5 daję czopki, bo paracetamol w syropie wczoraj zwymiotował, a nurofen dziś wypluł. Śpi ze mną w łóżku, bo w łóżeczku ciągle się budzi z płaczem. Bidulek mój sprawdza, czy jestem obok.
Biedny maluszek
Ja już sama nie wiem czy u nas to na ząbki czy jakiś wirus panuje, bo słyszę, że dużo osób choruje. Ja też czułam dzisiaj jakby coś mnie brało, ale ratuję się jak mogę. Chyba, że to po prostu zmęczenie z poprzedniej nocy. Ale Izą wygląda, że jest ok. Pod wieczór katar był zdecydowanie mniejszy niż rano. Temperatury dzisiaj już na szczęście nie miała.
Stary 2013-09-10, 22:27   #3145
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Mówiłaś, że takie odludzie a proszę - tłumy walą
Dobra, precyzuję; na pęczki oznacza że ze trzech w weekend Ale to duży kontrast z tym, że w tygodniu jak pod moim oknem ktoś przechodzi to to omam wzrokowy a jak przejeżdża to zabłądził

Cytat:
Plany mam jeszcze niesprecyzowane. Tzn. Do tej pory jak jeździłam z M na takie imprezy to coś tam pomagałam, składałam road-booki, sędziowałam przy jakimś zadaniu, te rzeczy. Tak było przed Ulą, teraz pewnie dadzą mi luz, choć cholera wie Ale podejrzewam, że raczej będę miała wolny czas. Dużo wolnego czasu Baze mamy w Hotelu Jura i tam też śpimy - fajne to?
Słomianą wdową też w sumie będę bo M zajęty, i "mam mu du.py nie zawracać". Bedziemy się socjalizować Szkoda tylko że obie niepijące
Nie byłam w Hotelu Jura nigdy, w zasadzie to dopiero sprawdziłam co to i gdzie to, a tu się okazuje że w samiuśkim "centrum" Ot się ukryło to za sklepem
Jam chętna na sołszylajzing anytime, w czwartek tylko będę mniej dostępna bo mnie tata odwiedza i pewnie posiedzi troszkę za dnia.

Cytat:
Gumiaczki Właśnie sprawdziłam prognozę pogody. W pt ma być 12
stopni! A poza sobotą codziennie deszcz Muszę zweryfikować moją czek-listę.
A do remizy wyglancuję moje białe kozaki

Zalicytowałam tak na pałę i prosze.. udało się [/QUOTE]

Cytat:
Aa to niieee, M lata swobodnie. On potrzebuje górki i wiatru o odpowiedni kierunku i sile. Z łąki nie poleci Chyba że macie tam hole
Mamy górek w ☠☠☠☠u, tylko akurat to lotnisko jest na łące (w sensie na pastwisku, jak nic nie ląduje to się pasie łaciata krowa...). Nie, holi tu nie ma, chyba że ta krowa...

Cytat:
To pewnie masz trochę stresa, że jakiś niewprawiony paralotniarz wyląduje Ci na dachu
Wiesz co, stresa to nie ale motolotniarze mi budzą dziecko często jak sobie kręcą kółka nad moim dachem
Stresa to mam jak mi pasażerskie kręcą kółka w holdingu nad Pyrzowicami, nisko nisko, tak że widzę kółka gołym okiem... bo mieszkamy idealnie na podejściu...
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:56   #3146
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Oliwierka wzięło choróbsko
życzymy zdrówka

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Poszłam spać

https://www.youtube.com/watch?featur...&v=TwIyLHsk2h4

Stary 2013-09-11, 07:32   #3147
judkama
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-

Cytat:
Hej

duuuzo zdrowka, biedulek

Cytat:
juhu!
Tyle że teraz będę praktycznie sama i mnie M nie odciąży Ulkowo

o matko

Uwaga Uwaga!
W C&A w dniach 9.09 11.09 jest darmowa dostawa
Widzialam, ze jest darmowa, ale probije to zignorowac....
Nie pomagasz mi w tym

Cytat:
Pradziadek chodził z młodą prawie 4h. I zapowiedział się na jutro o ile nie pojedzie zbierać maliny na działce. A ja głupia nawet dupy nie posadziłam, żeby se odpocząć tylko ciągle coś :mu
4 godziny wolnosci!!!!!! Suuuper

Jagnna wyjazdu zazdroszcze
Jeszcze sie z Moonie spikniecie
Fajnie Wam

Starszak spi, a mloda juz joge mi tu w lozku uprawia, probowalam ja ignorowac
Ale wlozyla mi do ust swoja stope,
Z powodu braku cieplej wody nie byla kapana, to troche mi zajechalo oscypkiem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:04   #3148
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, precyzuję; na pęczki oznacza że ze trzech w weekend Ale to duży kontrast z tym, że w tygodniu jak pod moim oknem ktoś przechodzi to to omam wzrokowy a jak przejeżdża to zabłądził

Cytat:

Mamy górek w ☠☠☠☠u, tylko akurat to lotnisko jest na łące (w sensie na pastwisku, jak nic nie ląduje to się pasie łaciata krowa...). Nie, holi tu nie ma, chyba że ta krowa...
Co to są hole?

Cytat:

Wiesz co, stresa to nie ale motolotniarze mi budzą dziecko często jak sobie kręcą kółka nad moim dachem
Stresa to mam jak mi pasażerskie kręcą kółka w holdingu nad Pyrzowicami, nisko nisko, tak że widzę kółka gołym okiem... bo mieszkamy idealnie na podejściu...
To nieźle... U mnie też nad blokiem latają od czasu do czasu samoloty. Ostatnio latają już jakoś wyżej i chyba zmienił się trochę kierunek, bo rzadko je słyszę, ale był okres kiedy myślałam, że zahaczą o maszt, który jest na dachu. Co prawda pewnie to była bezpieczna odległość, ale z dołu jak się patrzyło to było takie złudzenie, że jakby stanęło się na dachu to jest na wyciągnięcie ręki

Cytat:

Starszak spi, a mloda juz joge mi tu w lozku uprawia, probowalam ja ignorowac
Ale wlozyla mi do ust swoja stope,
Z powodu braku cieplej wody nie byla kapana, to troche mi zajechalo oscypkiem
Stary 2013-09-11, 08:26   #3149
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

hej kobity... u nas noc nie ciekawa< mała często piszczała i nie chciała spać... ale z pomocą TŻta jakoś sobie poradziliśmy choć on już zaczynał się denerwować ale jakos przeżylismy.... u was też tak zimno ?

wysłaś facet do bibioteki po ksiązki to sobie weźmie ale żeby zony ... to weźmie to co nie trzeba
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png

Edytowane przez dorcia2120
Czas edycji: 2013-09-11 o 08:27
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:57   #3150
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Moonia-fajne butki

Dzika- to do dzieła i będziesz miała dwa mebelki

Sola-ja też przeważniej po domu chodzę na dresowo, a przed wyjściem się przebieram.

Judka- zdrówka dla Was wszystkich.U nas też nie ma wody od wczoraj do dzisiaj do 22-ale dzieci kąpałam- wodę w czajniku zagrzałam

Vill-dobrze wiedzieć o promocji w biedrze

Jagna- fajnie, że się spotkacie z Moonie- nie zapomnijcie o aparacie i miłej zabawy w remizie
za buty

Nini-biedny maluszek, ale po atybiotyku napewno szybko minieJak dzisiaj?

Hej.
Mam tę podstawkę o której tak dyskutowałyśmy-babcia mi dała
Byłam wczoraj z maluchami w rossie- kupiliśmy trochę słoików(choć i tak dostaje sporadycznie) i mleko.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości