|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
zgadzam się, też muszę się ubrać i umalować, w przeciwnym przypadku czuję się jak kupa ![]() Cytat:
oby ![]() ![]() Cytat:
![]() potwierdzam. Mi to zalecała pediatra bo, osady z mleka na języku mogą prowadzic do m.in. pleśniawek ![]() Cytat:
nie będzie mnie![]() Muszę zlecić mamie
|
|
#3122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
Potem dopiero doczytałam, że chodzi o Dady 4. A jak z pszczółką Mają to trzeba kupić ![]() Ostatnio w ogóle wypróbowałam pieluszki Happy z Belli i podpasowaly mi. Może nie są jakieś super chłonne, ale takie jakieś przyjemne w użytkowaniu Polubilismy się ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
Ja dodaję gdzieś ze 2 łyżki na garnek. Można oczywiście więcej, ale mój tz nie jest aż tak wielkim fanem kasz. Lubi najbardziej gryczaną. W sumie to nie jadłam ją jeszcze oddzielnie tak jak np. podaje się ziemniaki do mięsa. Podejrzewam, że może być za mdła i trzeba byłoby ją jakoś doprawić. A jeśli chodzi o dostępność to ostatnio widziałam ją np. w Tesco - mówię o takiej zwykłej, na półkach ze zdrową żywnością. ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Dodam jeszcze, że chyba jak kasza jest stara to może być gorzkawa, dobrze ją przepłukać przed wrzuceniem do wody. |
||
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o dady z pszczółką Mają ![]() muszę nabyć ![]()
|
|
|
|
|
#3124 |
|
Zadomowienie
|
ja też na początku zrozumiała że ponad 4 tys. sztuk....
moja maalutka znowu spi i jak wstanie to akurat na obiadek
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#3125 | ||
|
Zakorzenienie
|
chciałam ci napisać to co jagna niżej
zębów nie było ale osad z mleka się przecież zbierał ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na szczęście Meli paszcza ma się dobrze
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
też ich kiedyś używałam przez chwilę. Dla mnie są zbliżone jakościowo do Dad. Z tego co pamiętam są droższe, więc dla mnie wybór był prosty
![]() Uwaga. Na wycieczkę do Moonie jedziemy już jutro. Biore lapa, ale cholera wie jak będzie z czasem i internetem. W związku z powyższym może być mnie mniej do niedzieli. Dziś wieczorem będę się troszkę pakowac, więc też zaglądnę symbolicznie ![]() Poza tym muszę wyprać wkładke do wózka, bo moje dziecko się tak obsrało, że zafajdało wszystko w promieniu kilometra
|
#3128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Jutro zebranie z rodzicami, znowu wrócę póóóóźno i mały będzie usypiał beze mnie ![]() A myślałam, że tylko ja tego nie robiłam ![]() Dodam tylko, że promocja obowiązuje z kartą Rossne!!! Jutro jadę zrobić zapas mleka Dobrze, że w Biedronce nie kupowałam, bo w Rossmanie będzie taniej ![]() Piękny kawaler ![]() Cytat:
|
|
#3130 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cwaniara Cytat:
ryk jęk i pisk chyba zęby sama nie wiem coś szybko mu wychodzą, mamy już 8 ![]() oj tak, klejnoty cenna rzecz ![]() Cytat:
Cytat:
od 8 do min 18 jedna szkoła, druga szkoła i rada
|
||||
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
![]() o matko i córko sie nie zatrzyj jenoPopierdzieliłam pakowanie, bo jak zwykle ja latam i myślę i szykuję, a M siedzi i klika. Zrobiłam se tylko listę ciuchów do zabrania, i skompletowałam Uli kreacje i git. Moonie cza szykować do waszej mieściny jakieś stroje oficjalne? Garsonka? Boa? Te sprawy? ![]() Najgorzej, że jedziemy naszym wysłużonym atosikiem, bo niestety służbowa landryna nie wróciła z warsztatu. Istniej ryzyko że się nie zapakujemy, bo trzeba wziąć i tżta i Ulkowe artefakty
|
#3132 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Pradziadek chodził z młodą prawie 4h.
I zapowiedział się na jutro o ile nie pojedzie zbierać maliny na działce. A ja głupia nawet dupy nie posadziłam, żeby se odpocząć tylko ciągle coś Cytat:
Robię się na dresa ![]() Do jutra. Ja idę jutro. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jesteś usprawiedliwiona. Kiedy wraca? ![]() A ja się posrałam ze śmiechu Ja zrobiłam ze dwa razy ![]() Ciągle jakoś gazy zapominałam kupić ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
A i odgapiłam od Moonie i zalicytowałam te butki ocieplacze i je wygrałam za 25zł
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teoretycznie w niedziele. A w praktyce nie wiem bo jak jechałam z M w zeszłym roku na taką imprezę do Fromborka to mieliśmy wrócić po tygodniu, a nei było nas w domu 3 A tak realnie to obstawiam nd wieczór- pon południe.Co mi przypomniało- miałam ostatnio podobną akcję do Twojej z kupą na koszulce. Białej, nowej, założonej drugi raz w życiu ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- nie no co ty ![]() bierze jakieś służbowe, do filmowania i innych takich
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Adaś pojechał do dziadka i babci, tzn. przyjechali po niego dziś wieczorem, juz był wykąpany i po mleczku spał to go tylko przełożyłam do nosidełka, zapakowaliśmy całe auto klamotów i pojechali a ja myk do netto po browarki. Kończę pic pierwszego a co też mi się coś od życia należy hehe
Chciałam rzec iż Adama nie ma więc ja się ostro biorę za pakowanie, Tż dzielnie maluje mieszkanko w Bydgoszczy w sobote mamy przeprowadzkę więc pewno przez jakiś czas mnie tutaj nie będzie, rozumiecie chyba. Proszę mnie z listy nie skreślać
|
#3137 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo rozumiem, że małż będzie zajęty 24/7 czy że jak to wygląda u Was? Gdzie śpicie w tych Kroczycach? ![]() Ja jestem od jutra popołudnia do soboty popołudnia słomianą wdową spragnioną socjalizacji ![]() Cytat:
![]() pamiętam jak rano miałam uczelnię, potem jechałam do szkoły na lekcje, a potem prosto na zajęcia do szkoły językowej. w busie po drodze jeszcze tłumaczyłam Cytat:
I ma lać więc może gumowce Ale chcesz to weź boa, jest remiza, możemy iść na chyt ![]() Cytat:
serio nie pożałujesz, a no i cena świetna!Się nie śmiej, mam amatorskie trawiaste lotnisko 200 m od domu, paralotniarzy tu na pęczki a i ultralekkie samoloty lądują
|
||||
|
|
|
#3138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Drugi pełnowymiarowy wywczas ![]() Dzisiaj mnie za to obrzygała To znaczy może nie do końca mnie ale nie wiem po co łapałam to w rękę zamiast dać jej rzygnąć na blat stolika Gerberek nie podszedł i się cofnął w postaci praktycznie niezmienionej ![]() Spoko luz, minimum mam wyrobione ![]() Cytat:
Mówiłaś, że takie odludzie a proszę - tłumy walą
|
||
|
|
|
#3139 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie lubię sztywnych pieluch, a te są przyjemne w dotyku i fajnie wycięte. Ale nie namawiam specjalnie do kupna tylko podzieliłam się moją radością odkrycia Cytat:
|
|||
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale podejrzewam, że raczej będę miała wolny czas. Dużo wolnego czasu Baze mamy w Hotelu Jura i tam też śpimy - fajne to? Słomianą wdową też w sumie będę bo M zajęty, i "mam mu du.py nie zawracać". Bedziemy się socjalizować Szkoda tylko że obie niepijące![]() Gumiaczki Właśnie sprawdziłam prognozę pogody. W pt ma być 12stopni! A poza sobotą codziennie deszcz Muszę zweryfikować moją czek-listę. A do remizy wyglancuję moje białe kozaki ![]() Zalicytowałam tak na pałę i prosze.. udało się Aa to niieee, M lata swobodnie. On potrzebuje górki i wiatru o odpowiedni kierunku i sile. Z łąki nie poleci
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle że teraz będę praktycznie sama i mnie M nie odciąży Ulkowo ![]() o matko ![]() ![]() Uwaga Uwaga! W C&A w dniach 9.09 11.09 jest darmowa dostawa ![]()
|
#3143 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Oliwierka wzięło choróbsko wczoraj wieczorem dostał dużej gorączki aż go dreszcze złapały i wymioty, po czopku się uspokoiło. Pojechaliśmy na pogotowie pediatryczne do szpitala, tam szybko badanie z krwi no i wyszedł stan zapalny, lekarka przepisała antybiotyk. Dzisiaj się rozwinęło - okropny katar, chrypka, kaszel i cały czas wraca gorączka dobija do ok. 38,5 daję czopki, bo paracetamol w syropie wczoraj zwymiotował, a nurofen dziś wypluł. Śpi ze mną w łóżku, bo w łóżeczku ciągle się budzi z płaczem. Bidulek mój sprawdza, czy jestem obok.
|
|
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już sama nie wiem czy u nas to na ząbki czy jakiś wirus panuje, bo słyszę, że dużo osób choruje. Ja też czułam dzisiaj jakby coś mnie brało, ale ratuję się jak mogę. Chyba, że to po prostu zmęczenie z poprzedniej nocy. Ale Izą wygląda, że jest ok. Pod wieczór katar był zdecydowanie mniejszy niż rano. Temperatury dzisiaj już na szczęście nie miała. |
|
|
|
|
#3145 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, precyzuję; na pęczki oznacza że ze trzech w weekend
Ale to duży kontrast z tym, że w tygodniu jak pod moim oknem ktoś przechodzi to to omam wzrokowy a jak przejeżdża to zabłądził ![]() Cytat:
Ot się ukryło to za sklepem ![]() Jam chętna na sołszylajzing anytime, w czwartek tylko będę mniej dostępna bo mnie tata odwiedza i pewnie posiedzi troszkę za dnia. Cytat:
![]() Zalicytowałam tak na pałę i prosze.. udało się Cytat:
![]() Cytat:
![]() Stresa to mam jak mi pasażerskie kręcą kółka w holdingu nad Pyrzowicami, nisko nisko, tak że widzę kółka gołym okiem... bo mieszkamy idealnie na podejściu... |
||||
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
życzymy zdrówka
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Poszłam spać https://www.youtube.com/watch?featur...&v=TwIyLHsk2h4
|
#3147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
duuuzo zdrowka, biedulek ![]() Cytat:
Nie pomagasz mi w tym ![]() Cytat:
Jagnna wyjazdu zazdroszcze ![]() Jeszcze sie z Moonie spikniecie Fajnie Wam Starszak spi, a mloda juz joge mi tu w lozku uprawia, probowalam ja ignorowac Ale wlozyla mi do ust swoja stope, Z powodu braku cieplej wody nie byla kapana, to troche mi zajechalo oscypkiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3148 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3149 |
|
Zadomowienie
|
hej kobity... u nas noc nie ciekawa< mała często piszczała i nie chciała spać... ale z pomocą TŻta jakoś sobie poradziliśmy choć on już zaczynał się denerwować ale jakos przeżylismy.... u was też tak zimno ?
wysłaś facet do bibioteki po ksiązki to sobie weźmie ale żeby zony ... to weźmie to co nie trzeba
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png Edytowane przez dorcia2120 Czas edycji: 2013-09-11 o 08:27 |
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Moonia-fajne butki
Dzika- to do dzieła i będziesz miała dwa mebelki ![]() Sola-ja też przeważniej po domu chodzę na dresowo, a przed wyjściem się przebieram. Judka- zdrówka dla Was wszystkich.U nas też nie ma wody od wczoraj do dzisiaj do 22-ale dzieci kąpałam- wodę w czajniku zagrzałam ![]() Vill-dobrze wiedzieć o promocji w biedrze Jagna- fajnie, że się spotkacie z Moonie- nie zapomnijcie o aparacie i miłej zabawy w remizie za butyNini-biedny maluszek, ale po atybiotyku napewno szybko minie Hej. Mam tę podstawkę o której tak dyskutowałyśmy-babcia mi dała ![]() Byłam wczoraj z maluchami w rossie- kupiliśmy trochę słoików(choć i tak dostaje sporadycznie) i mleko. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

sie nie zatrzyj jeno
wczoraj wieczorem dostał dużej gorączki aż go dreszcze złapały i wymioty, po czopku się uspokoiło. Pojechaliśmy na pogotowie pediatryczne do szpitala, tam szybko badanie z krwi no i wyszedł stan zapalny, lekarka przepisała antybiotyk. Dzisiaj się rozwinęło - okropny katar, chrypka, kaszel i cały czas wraca gorączka dobija do ok. 38,5 daję czopki, bo paracetamol w syropie wczoraj zwymiotował, a nurofen dziś wypluł. Śpi ze mną w łóżku, bo w łóżeczku ciągle się budzi z płaczem. Bidulek mój sprawdza, czy jestem obok.