|
|
#631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#632 |
|
Wtajemniczenie
|
Deli buziaki dla Amelki za 8 miesięcy
misia Hani się raz zdarzyła kupa podczas snu blogerko ja dodaję do zupek oleju rzepakowego albo zwykłego masła osełki ja gotuję na krórilku albo indyku. kawałek mięska gotuje, oddzielnie warzywa- marchewkę, pietruszkę, kawałek pora, selera i dyni jako baze ewentualnie dodaję kalafiora, brokuła itp. potem blenduję razem z wywarem z warzywek i dodaje oleju rzepakowego albo masła Black też się na początku przestraszyłam jak Ją tak zobaczyłam, no ale widać to jest Jej ulubiona pozycja
|
#633 |
|
Zadomowienie
|
A my w szpitalu na obserwacji. Wczoraj Ania nagle się przebudziła po południu i zwymiotowała po czym co jakiś czas zaczęło ją szarpać jak na wymioty ale albo bez efektu albo zrzucała troszkę flegmy. Zrobiła się biała jak papier, senna, głowka jej leciała i mi przysypiała na ramieniu więc ją porwałam i przyjechałyśmy do szpitala. Lekarze zgłupieli, pytają czy nie zemdlała, czy się gdzieś nie uderzyła (na pewno nie). W końcu decyzja że ją odsysają bo wygląda tak jakby się zachłysnęła tymi wymiotami chociaż osłuchowo nic nie było słychać. Nie udało się odessać kompletnie nic, drogi oddechowe czyste, za to jak tylko mi ją przynieśli z zabiegowego znowu ją patę razy zaszarpało. Wypodłączali ją pod aparaty bo wpadli na to że może niedotleniona - okazało się że saturacja 100%, tętno super chpciaż ona dalej blada i przysypiająca, w dotyku zimniuteńka a po zmierzeniu temp 36,8, normalnie cuda i dziwy. Wszystko trwało max półtorej godziny po czym w ciągu paru minut moje dziecko samo z siebie się uspokoiło, odzyskało kolorki, zaczęło się do wszystkich śmiać (zwłaszcza kłucie na cukier ją bardzo bawiło), przewracać tam i z powrotem mimo tych wszystkich kabli, piszczeć, gadać, po wcześniejszej akcji ani śladu. Wyniki badań dobre, alat i aspat ciut podwyższone ale nie na tyle by wskazywały na infekcję. No zagadka stulecia. A rozwiązanie - moje ale lekarze stwierdzili że to chyba faktycznie to bo nic innego nie mogą wymyślić - najprawdopodobniej młoda zjadła mojego włosa
To znaczy zjadła na pewno bo znalazłam go w porannej kupie, no i prawdopodobnie to jest winowajca. Musiał jej się gdzieś przykleić i prowokować do tych wymiotów. Chyba się ochlastam na łyso albo zacznę nosić taką siateczkę jak w knajpach
|
|
|
|
#634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W sobotę mieli śmy gości, od męża z pracy przyszli w odwietki - młody dostał rowerek i bon do Smyka. W niedzielę była fantastyczna pogoda więc cały dzień praktycznie spędziliśmy w parku. No a od wczoraj Was nadrabialam i się udało. Ja bym chyba nie umiała nie nadrobić....zeżarłaby mnie ciekawość co u Was i dzieciaczków. Składam spóźnione życzenia urodzinowe insolito I miesięcznicowe naszym dzieciaczkom forumowym Życzę zdrówka przeziębionym dzieciaczkom i mamusiom U nas ok, Iguś grzeczny z teściową. Jak wracam z pracy to od razu się wtula, dzioba otwiera i cycka chce. Od jakichś 3 tygodni pieknie zasypia od razu po kąpieli, kąpiemy o 19 i odpływa przy karmieniu. Tylko strasznie się niecierpliwi przy ubieraniu po kąpieli. I śmiejemy się strasznie bo od kilku dni jest tak że jak TŻ w łazience nalewa wodę do wanienki a ja w salonie rozbieram Igiego to jak tylko mu zdejmę pieluszkę to od razu się wyrywa i biegnie na golasa do łazienki. Ale mamy ubaw I tak szybko biegnie na tych czworakach ze aż się chwieje na boki.Lecę do klubu jeszcze
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=AW5KtflCi00
gdzieś tak od 1.13 min to już zakrawa o siadanie??? |
|
|
|
#637 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że już ok ![]() Dziewczyny, pytanie? Ma któraś z Was konto w Inteligo? i czy robiła zakupy płacąc kartą w weekend? bo bankowość internetowa była niedostępna, ale dało się płacić. Bo mam pytanie... ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem. Tż był z Darią u lekarza. Powiedziała (znowu) że prawdopodonie to przez ząbki (chociaż dziąsełka bez zmian) ale dała też skierowanie na badanie moczu i krwi.Jutro z rana jedziemy. Oby było wszystko dobrze i żeby się okazało że to jednak przez ząbki ta gorączka. Ehhhh
![]() Właśnie robię Darii barszczyk.
|
#639 |
|
Zadomowienie
|
Co do blendera, mam braun Multiquic i mam go 5 lat, jest za☠☠☠isty polecam !!!
A teraz jade do tesco kupic mlodej ze 2 p[ary bucikow takich na teraz ... buziole
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Poczytalam troszkę zamiast spać
![]() Sylwietta niech się buja facet! Tak się martwiłam o Was wczoraj. Kija ale się strachu najadłaś! Ja też tylko patrzę czy mała leżąc na podłodze nie weźmie czegoś do paszczy. ![]() Blogerko ja daje do zupki oliwe z oliwek bo my mamy Skazę. Elmi,aga dla TZ Lady ale przeboje i super mobilny Pietraszko! Silver oby Darii szybko przeszło ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- A i blender mam braun multiquick. Zadowolona jestem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#641 |
|
Zadomowienie
|
Hello girls
Przepraszam, ze sie tak pojawiam i znikam ale zapiernicz mam ostatnio taki, ze ledwo ogarniam. Do komputera jak podchodze to tylko pozalatwiac to co najwazniejsze. Nie mam na nic czasu Witam nowe mamusie fewciu jaka sliczna ta Twoja corcia, taka wyrazista urode ma Poczytam chwilke co u Was i uciekam robic drugie danie. Tz oddal dzis auto do mechanika na generalny przeglad i wymiane paska, wstepnie zawolali 400 funtow ![]() Pozdrawiam Was kochane i nie zapomnijcie o nas
|
#642 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#643 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta promocja wlasciwie wcale nie jest reklamowana (tylko ten mail), na polkach stare ceny, zadnych plakatow,itp. Ja tez Cytat:
Cytat:
Ale na pewno bylas w stresie! Cytat:
![]() ![]() Pewnie!! |
||||
|
|
|
#644 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-09-10 o 15:19 |
|||||
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Kija-wow! Co za przygoda Ellmi- dla Tż bo widzę że coś przeskrobał (później doczytam bo masę roboty mam).U nas pogoda piękna,jak młody się obudzi to idziemy na maliny. Będziemy robić w słoiczki Od jutra zaczynam metamorfozę czyli kierunek okulista i zmiana okularów. To na pierwszy ogień
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie Daria zasnęła więc idę nadrabiać.
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Boga,Szaja,nancy dziękuje
Nawijko czułam w kościach że tak napiszesz Szaja może by tak "ruchy Dżejkoba" do słownika? Już sobie wyobrażam wyjaśnienie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez, nie omieszkam ominac czegos takiego
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Musze zmienic plyte ![]()
|
|
|
|
#649 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przykro mi z powodu nieprzespanych nocek
oby się Wam poprawiło ania ![]() marta, ale Filipek pięknie ząbki pokazuje ![]() ninagg dla Oli za raczkowanie!pstryczku dla Kubusia,że coraz częściej siedzi prościutko ![]() nie umiem się doczekać kiedy Daria się tak nauczy ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Kija ale się musiałaś wystraszyć Cytat:
Dzięki za info ![]() A to na mleka też??? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nadrobiłam ale tak naprawdę raz dwa bo nie mam siły na nic. Daria drzemie ale coś czuję że zaraz się obudzi.... ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Ewik, pytałaś o blender. Ja mam taki i jestem bardzo zadowolona. Dostaliśmy go w prezencie http://www.pixmania.pl/mikser/kenwoo...6535425-a.html ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Aha! Przyszło dziś krzesełko do karmienia (zdziwiłam się że tak szybko bo zamawiałam w piątek wieczorem) Fajne jest Darii się podoba ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Ale tu ciszaaaaaaaaaaaaa
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-09-10 o 16:13 |
||||||
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
silver, tez
Promocja dotyczy wszystkiego, co nie jest przecenione. |
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczna jest!! ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Aha. Mam też przykrą wiadomość moja mama znów do szpitala trafiła Odkąd wyszła ze szpitala to codziennie miała gorączkę. Poszła do ginekologa i lekarka powiedziała że jej się to nie podoba i że na ostry dyżur ma iść No i teraz nie wiadomo co....ale może będzie musiała mieć znów operacje
|
|
#652 |
|
Zadomowienie
|
Laseczki jestem.
Kupilam 2 pary bucikow po 32 zl i kapcie do domu z antyposlizgami 20 ... Buty swietne szczegolnie te jeansowe sie nam spodobaly, nie to, ze to dla chlopakow dzial byl, ale trudno ![]() Co widzialam kamizelke futerkowa ... Piekna, puszysta, ecru kolor, ale kuzwa 62 zl no i pozydzilam i teraz nie wiem kupic czy nie kupic ... no bo kurde co mam dziecku zalowac :P:W zaloczniku jak blanka jechala, kurde jaka ona juz jest duza .. A jaka radoszke miala w tym wozku ![]() Kurcze dziewczyny ja nie wiem po ile sa deserki Gerbera w rosie, ale zdaje mi sioe ze sa po 2,99 ... w tesco jest taka promo, ze 3 szt sa zapakowane w taki kartonik i sa za 5,99 ... wiec wychodzi taniej niz 2 zl za sloiczek, ale nie ma wszystkich smakow, widzialam chyba 3 rodzaje po 4 mies .... Kurcze Silver strasznie mi przykro z powodu mamy ... ;( Fewciu ktos tu sie martwil ze Blaneczka nie dogoni reszty
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2013-09-10 o 16:30 |
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, 2,99. To faktycznie, oplaca sie... |
|
|
|
|
#654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurde to nie kupie w rosmanie tych sloikow ale i tak musze isc po chusteczki
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Blanka jaka zadowolona. Chyba ktoś tu lubi zakupy
|
|
#656 |
|
Zadomowienie
|
Ale ze mnie młotek.. nie ma jak to wpisać się w starej części, chociaż już kilka razy pisałam w tej
![]() Dzień dobry miłym paniom Mam chwilkę dla siebie. Byłam z Julianą u lekarza-zapalenie gardła i antybiotyk amotaks... Mam nadzieję, że szybko jej pomoże i zapomnimy o wszystkim (oby nie miała uczulenia na penicylinę). No i żeby nocki wróciły do normy bo od 3 nocy prawie z TŻtem nie śpimy a on taki zapracowany... Lecę Was poczytać |
|
|
|
#657 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ale się musiałaś najeść strachu
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurde, oby było dobrze wszystko ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
|
|
#658 | |||
|
Zadomowienie
|
no tak jak wstala mala malpa po 24 to zasnela o 6 rano i ciagle przy cycku myslalam ze mi odpadna, i ciagle rece i rece mam dosc, nawet na spacer nie poszlam
Cytat:
Cytat:
dobrze, ze to nic powaznego Cytat:
marsi c o za operacja, ??????ja nic nie wiem |
|||
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
ellmi, przykro mi że z Tż Ci się nie układa
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA Amelki -Deli i Ewulki - Gocha
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Rossmam, Tesco...
Co to za wyprawa do wielkiego swiata?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

to mu mówię, że co jak co, ale słuch ma doskonały i się rozłączył

dla TZ 

co tez mu sie rzadko zdarza, tym bardziej, ze zasnal o 19 na noc

[COLOR="Silver"]