Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-10, 11:08   #601
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Lady Pietraszko cudny

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Heeeej.

Muszę się Wam pochwalić - moja mała zjadła dzisiaj trochę obiadku. Myślę, że z 20 łyżeczek (niepełnych, oczywiście). Nie do końca jej smakował, bo się krzywiła, ale jadła... Zrobiłam jej potrawkę z króliczka z cukinią i pomidorem. Do tego troszeczkę masełka dodałam. Jutro dam też jakiś obiadek domowy, kurczę, może jednak coś ruszy... Kaszkę też z początku niechętnie jadła, a teraz to już jest nasz poranny rytuał... Oby ruszyło.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
laski, mialam wam cos napisac, jaka akcje odstawilam malzowi z tydzien temu

babel od urodzenia niemal z nami spi jak wiecie. i, jak wiecie od paru tyg moze czesc nocy przesypia w swoim pokoiku. i jednej takiej nocy przysnilo mi sie, ze malz mial Pietraszka zachustowanego u siebie z przodu. obudzilam sie (i dalej mi sie wydawalo, ze spie) patrze na malza, a ten spi na boku wiec zaczynam go budzic, z panika, bo przeciez Piotrusia zgniata!!!!! ten oczy jak 5zl, nie wie o co kaman, a ja (dalej na jawie snilam ) zaczelam M.odchustowywac, warstwa po warstwie (czyt. koldre przekladac z jednej strony na druga ) z rosnaca panika - gdzie jest piotrus???!!! zaczelam coraz mocniej mlocic rekami zeby szybciej odchuhstowac babelka, juz prawie krzycze na malza "nogdzie on jest, zgubiles go, gdzie on jest!!!!!" a M.w tym momencie, kochanie, Piotrus spi w lozeczku!!!!!!! laski...normalnie poczulam, jakby mnie walnal obuchem .jak mi sie glupio zrobilo zaczekam przepraszac malza i w ogole ale czujecie, jaki schiz? nikomu nie zycze
Mi się takie coś przytrafiło jak Karinka była mała Śniło mi się że ją ukradli Mąż w delegacji więc sama byłam. Zaświeciłam światło, popatrzyłam do łóżeczka, niby była ale mi się ubzdurało, że to nie ona, no bo ją ukradli, biegiem zlatałam cały dom z płaczem. Nawet w szafach jej szukałam. Zadzwoniłam do męża (ale nie odebrał), dopiero później jakby mnie ktoś walnął i się zorientowałam, ze to sen. Do rana już nie spałam. Rano tż dzwoni, co się w nocy działo Straszne to było, naprawdę straszne.
Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość

Kurde dziewczyny co mam okres .. mam nadzieje, ze dlatego, ze to 1 raz od prawie 1,5 roku ... zalalam lozko, moja poduche ciazowa w nocy 4 x zmienialam podpaske ... szok, ja nigdy w zyciu nie mialam takich okresow obfitych
ja dziś też dostałam @ - pierwsze 3 okresy po porodzie to była masakra - nie dość że obfity to jeszcze ból miałam niesamowity. Teraz już jest normalnie.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 11:09   #602
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
KOchana o juz wiem skad taka ilosc. MOja mala w nocy sie budzila dzis kilka rzy i musialam cycka dawac .. od pobodki czyli 6 tez bylo cyckowanie 2 x ... kurde dobrze ze nie wywalilam tych podpasek wielkich grubych,ktore kupilam po porodzie ... chyba sie przydadza

Kochana Twoje pytanie uzmyslowilo mi, ze nie wiedzialam co to jest klops .. u mnie sie nigdy tego dania nie robilo ... wujek gogle pomogl
Asia..no to klops
Najprościej klops..to mieloniak tylko nie smażony a ugotowany-taki kotletuś bez panierki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 11:11   #603
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Marsi, ja bym nie była taka pewną, moja nie zje jak Piotruś Lady.

no mnie jak nie było 4 h to zjadł, piszę to na pewniaka bo u mie to zdało test

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
o @ była mowa, ja tez dostałam, praktycznie zaraz po zakonczeniu karmienia, po póltorarocznej przerwie a wcale nie teskniłam , masakra była, potop przy tym to mało powiedziane mam nadzieje, że tylko pierwsza mnie tak zaskoczyła a pózniej bedzie jak zawsze-* umiarkowanie i przez 3 dni
Sylwietta, jak u Was odstawianie od cycusia poszło?były histerie? brakuje Ci kp? napisz wogóle co i jak bo w sumie ostatnio to tylko z doskoku czytałam forum na wakacjach i mam tyły
a sama stoję przed dylematem -karmić nie karmić
u mnie przemawia jeden argument- totalne osłabienie, jestem łysa a skóra jest sucha jak wiorek
poza tym mały w styczniu ma mieć operacje i tak myślałam czy nie poczekać z tym odstawianiem do tego stycznia bo w szpitalu to chyba dobra rzecz

Cytat:

Marsi gdzie kupujesz paste Chicco ??
w necie albo w aptece
moim zdanie pasta nr 1 ale tak jak mówię używałam przy Samku bo Leo jeszcze zębow nie ma

dziewczyny, promocje na słoiczki macie w biedronce i stokrotce
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 11:15   #604
blogerka
Wtajemniczenie

możecie polecić jakieś masełko? dzisiaj będę gotować warzywkdla Borysa i chciałam trochę masełka dodać dla smaku. Dobry pomysł?

PS Dziewczyny gotujące dzieciom powiedzcie w jakich kombinacjach gotujecie warzywa i mieso?
Stary 2013-09-10, 11:15   #605
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Ja, napewno śliwki suszone...może coś do picia...ale już nie rzucam się na to bo kasy nie ma
Kupiłam w roosie w sobotę mala tarke taka do jabłuszka..z pojemnikiem..fajne to..scieram jablko i nic nie brudzę..nigdzie mi nie chlapie za jakieś 4zl chyba-POLECAM.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

MARSI a jakie te promocje?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-09-10, 11:19   #606
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Moje dziecko nie jęczy, tylko płacze jakby nie wiadomo co się działo.
Śpiąca, ale nie spać nie będzie, lepiej jak będę sobie siadać. Aż w końcu padła sama.
Wczoraj się odkurzacza przestraszyła, płakała strasznie, może to przez to
A i nie podoba jej się że łóżeczko jest na najniższym poziomie kurcze ten najniższy poziom jest naprawdę nisko, u mojej siostry jest to wyżej trochę.

A i w ogóle mam jakiegoś nerwa od wczoraj :banghead: mąż mnie wkurzył, niby się pogodzilismy ale jakaś taka jestem zla.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-09-10 o 11:20
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 11:19   #607
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
A jakiego makaron chcesz uzyc?
chow mein znalazłam fajny przepis(nawet ) ale ja nie mam woka....chyba będę musiała się zaopatrzyć

Cytat:
laski, mialam wam cos napisac, jaka akcje odstawilam malzowi z tydzien temu

babel od urodzenia niemal z nami spi jak wiecie. i, jak wiecie od paru tyg moze czesc nocy przesypia w swoim pokoiku. i jednej takiej nocy przysnilo mi sie, ze malz mial Pietraszka zachustowanego u siebie z przodu. obudzilam sie (i dalej mi sie wydawalo, ze spie) patrze na malza, a ten spi na boku wiec zaczynam go budzic, z panika, bo przeciez Piotrusia zgniata!!!!! ten oczy jak 5zl, nie wie o co kaman, a ja (dalej na jawie snilam ) zaczelam M.odchustowywac, warstwa po warstwie (czyt. koldre przekladac z jednej strony na druga ) z rosnaca panika - gdzie jest piotrus???!!! zaczelam coraz mocniej mlocic rekami zeby szybciej odchuhstowac babelka, juz prawie krzycze na malza "nogdzie on jest, zgubiles go, gdzie on jest!!!!!" a M.w tym momencie, kochanie, Piotrus spi w lozeczku!!!!!!! laski...normalnie poczulam, jakby mnie walnal obuchem .jak mi sie glupio zrobilo zaczekam przepraszac malza i w ogole ale czujecie, jaki schiz? nikomu nie zycze
hahahah nie mogę ! wyobrażam sobie jak go odchustowywałaś

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
nadrobiłam stary wątek i jeszcze trochę mi z tym zejdzie, ale daję znać, że że żyję; ale co to za życie tak penisowego weekendu nie miałam daaaaawno tak w skrócie: faceci to bezmózgie dupki (nie obrażając oczywiście idealnych wizażowych TŻów)

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
... ale jak sobie z nim radzic?

przeczekać....

tak etap

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

ja się chyna nigdy nie doczekam zęboli, zaraz 9 miesięcy a tu nadal ani widu ani słychu
no ja też.... u nas już od 2 miesięcy mega slinotok, wszystko w buzi, wszystko gryzie ciągle sie pluje i co?? jajco!

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Nomenklatury dawno nie było.. Dziewczyny a któraś ma kontakt z Basią? U nich w porządku wszystko?
ostatnio dodała zdjęcia małego na FB
Stary 2013-09-10, 11:21   #608
Ewik86
Zakorzenienie

Dziewczyny jakie macie blendery??? Muszę się zaopatrzyć i nie wiem jaki wybrać.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 11:25   #609
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
ja już wczoraj pisałam,że polecam bardzo pastę Chicco
Będę musiała się rozejrzeć

Cytat:
hej nie jest mi dane byc na bieząco Bartulo rozrabia , non stop za nim ganiam i sciągam z mebli, kanap, kibelka nawet mam 18 stron do nadrobienia i raczej nierealne zebym to zrealizowała zle mi jak piernik z tym,że nie wiem co u Was!!!!

dziecie moje nadal nie doczekało sie tych górnych jedynek, oszaleje niedługo bo co przez to sie dzieje to ludzkie pojecie przechodzi....

szanowny pan małzonek dzis napisał ze powinnam umozliwic mu kontakt z dzieckiem.... pfffff. od 2,5 tyg nie zainteresował sie czy mam za co mleko kupic a dzis pretensje jakbym co najmniej małego wywiozła za granice a co nie wie gdzie mieszkamy? nie umie zadzwonic ipowiedziec: chce zobaczyc sie z małym? bujaj sie fiucie

postaram sie nadrobic chcociaz troche póki mały zneca sie nad paczką chusteczek
Nagle sobie przypomniał

Cytat:
misiael, ojaaaa...ale słodzizna

marsi, mój nie zje nic, a nawet jak zje i tak dopycha cycem, więc jestem uziemiona totalnie i na wieki
Mój też dopycha cycem, ale to normalne jest

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42725301]
ale tam jest tak znikoma ilość fluoru i dziecko dostaje taką ociupinkę pasty, że... [/QUOTE]

No tak, ale myje się 2 razy dziennie, codziennie, w wodzie też fluor zazwyczaj jest. Fluor to trucizna, nadmiar bardzo szkodliwy jest.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
możecie polecić jakieś masełko? dzisiaj będę gotować warzywkdla Borysa i chciałam trochę masełka dodać dla smaku. Dobry pomysł?

PS Dziewczyny gotujące dzieciom powiedzcie w jakich kombinacjach gotujecie warzywa i mieso?
Ważne żeby to było prawdziwe, nie żaden mix 82 procent tłuszczu. Albo klarowane, ja bardzo lubię.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 11:31   #610
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

podłączam się pod pytanie o masełko, od przyszłego tygodnia zaczynam sama Kubusiowi gotować i dodawać mięsko
Aha a na co zwracać uwagę kupując oliwę z oliwek?
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Moje dziecko nie jęczy, tylko płacze jakby nie wiadomo co się działo.
Śpiąca, ale nie spać nie będzie, lepiej jak będę sobie siadać. Aż w końcu padła sama.
Wczoraj się odkurzacza przestraszyła, płakała strasznie, może to przez to
A i nie podoba jej się że łóżeczko jest na najniższym poziomie kurcze ten najniższy poziom jest naprawdę nisko, u mojej siostry jest to wyżej trochę.

A i w ogóle mam jakiegoś nerwa od wczoraj :banghead: mąż mnie wkurzył, niby się pogodzilismy ale jakaś taka jestem zla.

dla tż
co się stało?
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
ja kupiłam w biedronce
miałam wcześniej zelmera i takiego zwykłęgo mpm (coś takiego) i oba bardzo szybko zakończyły żywot

Ewik a kiedy będziesz miała zdjęcia?
i w ogóle Ewik ezzo będziecie miały zdjęcia w plenerze innego dnia? Czy w tym samym dniu to ślub?

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

sylwia jesteś w piątek koło południa dostępna?
Co do tż (?) brak słów, przypomniał sobie złamas jeden, może mamusia albo braciszek mu kazali :/

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Illusion
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 11:32   #611
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja kupiłam w biedronce
miałam wcześniej zelmera i takiego zwykłęgo mpm (coś takiego) i oba bardzo szybko zakończyły żywot

Ewik a kiedy będziesz miała zdjęcia?
i w ogóle Ewik ezzo będziecie mieć zdjęcie w plenerze innego dnia? Czy w tym samym dniu to ślub?
Zelmer padł? Ja mam maszynkę do mielenia i odkurzacz tej firmy, moi rodzice i siostra też i nigdy nic się nie psuło. No ale blendera nie miałam

Tak, plener będziemy robić innego dnia - może w przyszłym tygodniu jak pogoda dopisze Może w sobotę będę miała parę fotek od znajomych, bo fotografa nie miałam. I tylko oni kilka nam zrobili

Dominika

Alicja
Stary 2013-09-10, 11:34   #612
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Daria znów miała w nocy gorączkę 38,4. Dałam jej syropek i zasnęła. Ale teraz sie obudziła i znów cała GORĄCA! Zmierzylam i ma 39!! (mierzone w pupie). Kurde, martwię sie strasznie. Jest marudna,płacze. Dałam jej czopek. Pójdę dziś do mojej lekarki.
Ostatnio byłam u lekarza w sobotę i powiedziała ze jak gorączka nie przejdzie to żeby przyjść do naszego lekarza
strasznie mi przykro trzymam kciuki

Cytat:
Aha bokeh bo zapomnialam, przepieknie Ci w tym brazie jak dla mnie chyba nawet ladniej niz w tych rudosciach ale jak to sie mowi, ladnemu we wszystkim ladnie

I jak kochana, zaczelas biegac???
Moze sie umowmy na polmaraton na wiosne, bedziesz miala jakis cel co?

Już się zdecydowałam, że zmieniam tylko teraz nie mam czasu

A co do biegania, muszę kiedyś jechać po te buty... u nas nie ma decathlonu, więc myślaam, że może w koozy zobaczę.

21km... hm

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
No dobra już dobra...teraz coś dla mężczyzn poproszę

http://allegro.pl/bawelniana-czapecz...528366870.html patrz tutaj są z sową

Cytat:
szanowny pan małzonek dzis napisał ze powinnam umozliwic mu kontakt z dzieckiem.... pfffff. od 2,5 tyg nie zainteresował sie czy mam za co mleko kupic a dzis pretensje jakbym co najmniej małego wywiozła za granice a co nie wie gdzie mieszkamy? nie umie zadzwonic ipowiedziec: chce zobaczyc sie z małym? bujaj sie fiucie

postaram sie nadrobic chcociaz troche póki mały zneca sie nad paczką chusteczek

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
o to nie wiedziałam, dzięki

czy któreś jeszcze dziecko śpi w takiej pozycji?
http://imageshack.us/a/img580/3450/f90n.jpg

moja spała już chyba w każdej możliwej pozycji jaką można sobie wymyślić, wspak, z nogami na szczebelkach z glowa w poduszce z glowa pod poduszka... naprawdę nic mnie nie zdziwi
Cytat:

ja mam z philipsa, ale nie wiem jaki model bo nie mam już pudełka, w komplecie jest ten ręczny + ten pojemnik z nozykiem do rozdrabniania(tam robię zupki) i taka nakładka z trzepaczką. Ma też opcję turbo. mam dopiero rok go

No to nadrobiłąm teraz co u Nas..... Hania obudziła się o 00:30 zasnęła przed 2.... i w miedzyczasie świetnie się bawiła stając co chwila przy szczebelkach ani myśląc spać ! a ja?? oczy na zapałki no bo nie zasnę jak ona staje bo jeszcze się puści i walnie w czerep no ale potem zasnęła i oprócz 2 pobudek na mleko to było ok
Stary 2013-09-10, 11:36   #613
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
]MARSI a jakie te promocje?

np w stokrotce 4 deserki za 10 zł bobovita
a biedra ma promo na kaszki ale nestle ja nie kupuje wiec nie patrzylam
ale obiadki z bobovity były dużo przecenione

Cytat:

albo osełkę albo lurpak
dodaje na zmiane z oliwą z oliwek
a w Mango możesz kupić pyszne masełko norweski takie w niebieskim papierku drogi bo coś 8 zeta kosztuje ale smak i zero chemii
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 11:39   #614
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Zelmer padł? Ja mam maszynkę do mielenia i odkurzacz tej firmy, moi rodzice i siostra też i nigdy nic się nie psuło. No ale blendera nie miałam

Tak, plener będziemy robić innego dnia - może w przyszłym tygodniu jak pogoda dopisze Może w sobotę będę miała parę fotek od znajomych, bo fotografa nie miałam. I tylko oni kilka nam zrobili
ja miałam tą końcówkę do miksera, może użyłam jej 10 razy i plastik się wytarł i nie działa :/
Stary 2013-09-10, 11:43   #615
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Nancy a o pierdołę jak zwykle, bo śmieci nie wyniósł :p a znając życie przed wyjściem siedział na kompie albo na komórce, zasiedzial się i zapomniał wziąć :banghead: mnie nie było w domu.
A ją wychodząc z Zuzka boję się trochę brać, bo to 4 piętro. Biorę tylko jak lekkie jest.
Wiem że to pierdoła, no ale to nie pierwszy raz :banghead::banghead: i jakoś się wkurzyłam.

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 11:51   #616
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie jak chce coś pokombinować z główką to zaraz się budzi. a jak już się obudzi to zaczyna się bawić i gadać i zasnąć nie może.
także po wielu próbach już daję Jej tak spać, skoro tak wygodnie
Moj Kuba tez poczatkowo sie budzil, a teraz juz nie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
nawijko, ta promo w rossie to tylko na rosmanowskie żarcie, czy na wszystko ? Bo bym mleko kupiła
Sysko
Tylko dzis i jutro!

Cytat:
Asia..no to klops
Najprościej klops..to mieloniak tylko nie smażony a ugotowany-taki kotletuś bez panierki
Hmm czyli pulpet?

Cytat:
dziewczyny, promocje na słoiczki macie w biedronce i stokrotce
W Biedrze malutki wybor niestety...
Ale fakt jest promocja na cale dzieciowe żarełko -20% do środy.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-09-10 o 11:53
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 11:51   #617
e_vel
Wtajemniczenie

SILVER, oby Darusi przeszła gorączka
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 11:51   #618
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

BOKEH..dzięki
Już je widzialam szkoda tylko że nie jest na uszka

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-10 o 11:56
Stary 2013-09-10, 12:02   #619
elllmi
Zakorzenienie

hej
wiecie, ze przez tą sytuację z TŻ w niedzielny wieczór zeżarłam większe pół ogromnej czekolady (300g) milka z toffi i orzechami laskowymi i wypiłąm pół butelki wina
dziekuję za pocieszenia; nie chce mi się pisać o co poszło, w każdym bądź razie w niedzielę spakowałam Filipa i nie było nas cały dzień w domu i dopiero jak wracaliśmy, to TŻ nas zobaczył, bo akurat wyjeżdżał do pracy, ale tylko na chwilę mógł wysiąść z samochodu, bo jechał z innymi ludźmi; zrobiłam to złośliwie i z premedytacją, trochę dziecinne zachowanie, wiem, ale jakbym miałą cały dzień na niego patrzeć i się nie odzywać, to

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Jejuuu od 5:50 drze się i drze i drze i dla odmiany wrzeszczy!! Obudziła się i pieluchę chciałam zmienić no i się zaczęło. Drze się i wije jakbym ja żywcem chciała spalić :/ potem kupa i powtórka! A między zmianami pieluchy jest m.in. ciąganie za włosy. Nie ma włosów jest płacz: baba: no humoru nie ma, nie wiem jak wytrwam kolejne 12 godzin!
oj, zapowiada się ciężki dzień ale może po drzemce jej się odmieni

Cytat:
Daria znów miała w nocy gorączkę 38,4. Dałam jej syropek i zasnęła. Ale teraz sie obudziła i znów cała GORĄCA! Zmierzylam i ma 39!! (mierzone w pupie). Kurde, martwię sie strasznie. Jest marudna,płacze. Dałam jej czopek. Pójdę dziś do mojej lekarki.
długo ją męczy ta gorączka; ciekawe co lekarz powie

Cytat:
jeśli chodzi o nocki, to Hania praktycznie przesypia każdą. kąpiemy Ją zwykle najpóźniej o 19.30 o 20 już śpi. przebudza się czasem o 4 to bierzemy Ją do siebie i śpimy jakoś do 7/8.
a jedzenie
8- mleko 180ml
11/12- kaszka 150ml
14/15- obiadek duży słoik bądź to co ja ugotuję to trochę więcej wychodzi
16/17- mleko
19.30 - mleko z kaszą
u nas tak samo tylko mniej więcej o godzinę wcześniej z każdym karmieniem jesteśmy, a nocne o 20

Cytat:
No dobra już dobra...teraz coś dla mężczyzn poproszę
ja na zimę chyba kupię dla młodego taką czapę http://www.hm.com/pl/product/04011?article=04011-C , ale muszę mu najpier przymierzyć; a na jesien mam takie cienkie bawełniane, też z HM

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nie wiem czy ktoras juz pisala - w dniach 10-11.09 w Rossie ma byc -25% na zywnosc dla dzieci z karta Rossne.
właśnie wczoraj mi przyszła informacja na maila; dopiero jutro będę w rossie, ciekawe, czy jeszcze coś będzie mleko by mi pasowało kupić

Cytat:
co noc, i jeszcze dodatkowo dupka wypięta do góry

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:03   #620
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
chow mein znalazłam fajny przepis(nawet ) ale ja nie mam woka....chyba będę musiała się zaopatrzyć

hahahah nie mogę ! wyobrażam sobie jak go odchustowywałaś

przeczekać....

tak etap

no ja też.... u nas już od 2 miesięcy mega slinotok, wszystko w buzi, wszystko gryzie ciągle sie pluje i co?? jajco!

ostatnio dodała zdjęcia małego na FB
Wok nie jest potrzebny, pisza wok, bo to makaron z kuchni chinskiej.
A z pomidorami i tunczykiem? Smaczne i szybkie
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:05   #621
elllmi
Zakorzenienie

zapomniałam jeszcze - dziękuję, że pamiętałyście o miesięcznicy Fifka
również buziaki dla coraz starszych dzieciaczków

Stary 2013-09-10, 12:09   #622
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Wok nie jest potrzebny, pisza wok, bo to makaron z kuchni chinskiej.
A z pomidorami i tunczykiem? Smaczne i szybkie
brzmi ciekawie podasz?
Stary 2013-09-10, 12:18   #623
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Musisz dodać tłuszczu masełka lub oliwy troszkę, ze względu na rozpuszczalność witamin. A, że smak poprawia to inna rzecz

Cytat:
Ja mam Braun Multquick.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:18   #624
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Nancy a o pierdołę jak zwykle, bo śmieci nie wyniósł :p a znając życie przed wyjściem siedział na kompie albo na komórce, zasiedzial się i zapomniał wziąć :banghead: mnie nie było w domu.
A ją wychodząc z Zuzka boję się trochę brać, bo to 4 piętro. Biorę tylko jak lekkie jest.
Wiem że to pierdoła, no ale to nie pierwszy raz :banghead::banghead: i jakoś się wkurzyłam.

niby pierdoła ale mnie też by to zdenerwowało
Cytat:
hej
wiecie, ze przez tą sytuację z TŻ w niedzielny wieczór zeżarłam większe pół ogromnej czekolady (300g) milka z toffi i orzechami laskowymi i wypiłąm pół butelki wina
dziekuję za pocieszenia; nie chce mi się pisać o co poszło, w każdym bądź razie w niedzielę spakowałam Filipa i nie było nas cały dzień w domu i dopiero jak wracaliśmy, to TŻ nas zobaczył, bo akurat wyjeżdżał do pracy, ale tylko na chwilę mógł wysiąść z samochodu, bo jechał z innymi ludźmi; zrobiłam to złośliwie i z premedytacją, trochę dziecinne zachowanie, wiem, ale jakbym miałą cały dzień na niego patrzeć i się nie odzywać, to

oj, zapowiada się ciężki dzień ale może po drzemce jej się odmieni

długo ją męczy ta gorączka; ciekawe co lekarz powie

u nas tak samo tylko mniej więcej o godzinę wcześniej z każdym karmieniem jesteśmy, a nocne o 20

ja na zimę chyba kupię dla młodego taką czapę http://www.hm.com/pl/product/04011?article=04011-C , ale muszę mu najpier przymierzyć; a na jesien mam takie cienkie bawełniane, też z HM

właśnie wczoraj mi przyszła informacja na maila; dopiero jutro będę w rossie, ciekawe, czy jeszcze coś będzie mleko by mi pasowało kupić

co noc, i jeszcze dodatkowo dupka wypięta do góry
oby z tż się jakoś unormowało

co z tymi tż się dzieje?
Stary 2013-09-10, 12:21   #625
Ewik86
Zakorzenienie

Elllmi, ale już jest lepiej między Wami czy nadal się nie odzywacie?

Kurde kłótnie i pierdoły to moja specjalność nie wiem czemu, ale od nich zawsze się zaczyna...

Dominika

Alicja
Stary 2013-09-10, 12:30   #626
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

No tak..NAWIJKO...klops..pul pet..jedno i to samo..
Już zrobione u mnie..marchewkę staram się pokroic...już od godziny:banghead:..no bo bedzie gotowana i kasza do tego..gryczana bo innej nie mam-poza tym tz dziś tak sobie zażyczył..niech ma (choć do tego wolalabym jeczmienna)

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-10 o 12:35
Stary 2013-09-10, 12:53   #627
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Siedzę właśnie w kolejce do gina po receptę bo tabsy mi sie kończą. Tż poszedł z Darią do lekarza. Kurde niepokoi mnie ta gorączka. Nie wiem czy to przez zabkowanie bo żadnych zabkow nie widać. Dziąsełka też bez zmian
KOchana u mnie bylo to samo 3 dni goraczka po 39 stopni, cale noce przeplakane, noszenie na rekach ... a potem przeszlo nagle tak samo jak sie zaczelo .. jak poszlam z ia za 2 dni do lekarza, stwierdzila, ze ida 1 gorne ... tylko minal tydzien i narazie nic nie wyszlo

Cytat:
Asia..no to klops

Kochana u mnie na takie cos mowi sie Pulpet

Cytat:

KOchana ja tak bazowo zawsze marchew, zieniak, seler, pietruszka i kawalek pora ... do tego dodaje co tam mam buraka, cukinie, kalafior, brokul, ogolnie bez roznicy chwilowo, bo mala nic nie je

Co mialysmy awarie z kupa, 1 raz sie cieszylam, ze mloda przekrecila sie na brzucha, bo kupa byla do p[olowy plecow i dzieki temu nie uwalila mi lozka i spokojnie wytarlAM jej uciekajaca dupke

mloda nauczyla sie otwierac szuflady komody, masakra jest, juz chyba z 100 x ja odciagalam od tej komody i zamykalam szuflade i co, mloda biegnie jak szalona na kolanach i od nowa otwiera

Ma tez nowa zabawe ulubiona stoi przy mojej nodze, gryzie mnie i tak dziobie i jednoczesnie wykonuje ruchy Dzejkoba ... troche mnie to przeraza
Stary 2013-09-10, 13:11   #628
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:

Moja nigdy nie śpi na brzuchu, najczęściej sama na boczek się przekręca, ale bałabym się, gdyby spała w takiej pozycji.

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
czy wasze dzieciaczki robią kupę przez sen?
Nie nie, nigdy. Oliwa zawsze w ciągu dnia.

Cytat:
ja znow husteczki tylko hugies .. jakos jak Black o nich napisala sprobowalam i sa mega wilgorne i takie jak mokry papier, namniej sztuczne mi sie wydaja ...

laski co kupujecie w rosie ? ja chyba tez pojde skoro taka promo, ale kurde mialam juz jej gotwac
No Huggies to dla nas są meeeega chusteczki, próbowaliśmy różnych, różniastych, ale zawsze wracamy do zielonych Huggies, są the best dla nas. Jak kupuję jakieś inne, to Łukasz zawsze narzeka, że słabe są.

A co do promocji, to ja jutro jadę, bo dziś nie mogę, zamierzam kupić deserki w kubeczkach (grysiki i budynie), kaszki, mleko (nie wiem, czy jest w promocji, ale i tak muszę kupić ), pewnie jakąś herbatkę.

Cytat:
hej
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:12   #629
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
brzmi ciekawie podasz?
Na patelni podsmazyc na tluszczu zielona papryke i pieczarki. Pozniej dodac rozdrobnionego tunczyka (puszka) i pokrojone w kostke pomidory (3szt). Pieprz, sol kazdego odrobine, lyzke cukru i 3-4 sosu sojowego. Dodac wczesniej ugotowanego makaronu (najlepiej na parze), zamieszac i smacznego.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:16   #630
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Elllmi, ale już jest lepiej między Wami czy nadal się nie odzywacie?
nie gadamy, a że TŻ w pracy, to tym bardziej; zadzwonił tylko wczoraj przed południem i się mnie pyta, czy on dobrze słyszał, że ja mu powiedziałam w niedzielę, żeby się od.pieprzył to mu mówię, że co jak co, ale słuch ma doskonały i się rozłączył także średnio się to zapowiada

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości