|
|
#601 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Lady Pietraszko cudny Cytat:
![]() Cytat:
Śniło mi się że ją ukradli Mąż w delegacji więc sama byłam. Zaświeciłam światło, popatrzyłam do łóżeczka, niby była ale mi się ubzdurało, że to nie ona, no bo ją ukradli, biegiem zlatałam cały dom z płaczem. Nawet w szafach jej szukałam. Zadzwoniłam do męża (ale nie odebrał), dopiero później jakby mnie ktoś walnął i się zorientowałam, ze to sen. Do rana już nie spałam. Rano tż dzwoni, co się w nocy działo ja dziś też dostałam @ - pierwsze 3 okresy po porodzie to była masakra - nie dość że obfity to jeszcze ból miałam niesamowity. Teraz już jest normalnie. |
||
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() Najprościej klops..to mieloniak tylko nie smażony a ugotowany-taki kotletuś bez panierki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a sama stoję przed dylematem -karmić nie karmić ![]() u mnie przemawia jeden argument- totalne osłabienie, jestem łysa a skóra jest sucha jak wiorek poza tym mały w styczniu ma mieć operacje i tak myślałam czy nie poczekać z tym odstawianiem do tego stycznia bo w szpitalu to chyba dobra rzecz w necie albo w aptece moim zdanie pasta nr 1 ale tak jak mówię używałam przy Samku bo Leo jeszcze zębow nie ma dziewczyny, promocje na słoiczki macie w biedronce i stokrotce |
||
|
|
|
#604 |
|
Wtajemniczenie
|
możecie polecić jakieś masełko? dzisiaj będę gotować warzywkdla Borysa i chciałam trochę masełka dodać dla smaku. Dobry pomysł?
PS Dziewczyny gotujące dzieciom powiedzcie w jakich kombinacjach gotujecie warzywa i mieso?
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Ja, napewno śliwki suszone...może coś do picia...ale już nie rzucam się na to bo kasy nie ma
Kupiłam w roosie w sobotę mala tarke taka do jabłuszka..z pojemnikiem..fajne to..scieram jablko i nic nie brudzę..nigdzie mi nie chlapie za jakieś 4zl chyba-POLECAM. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- MARSI a jakie te promocje? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko nie jęczy, tylko płacze jakby nie wiadomo co się działo.
Śpiąca, ale nie spać nie będzie, lepiej jak będę sobie siadać. Aż w końcu padła sama. Wczoraj się odkurzacza przestraszyła, płakała strasznie, może to przez to ![]() A i nie podoba jej się że łóżeczko jest na najniższym poziomie kurcze ten najniższy poziom jest naprawdę nisko, u mojej siostry jest to wyżej trochę.A i w ogóle mam jakiegoś nerwa od wczoraj :banghead: mąż mnie wkurzył, niby się pogodzilismy ale jakaś taka jestem zla. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-09-10 o 11:20 |
|
|
|
#607 | |||||
|
Zakorzenienie
|
chow mein
znalazłam fajny przepis(nawet ) ale ja nie mam woka....chyba będę musiała się zaopatrzyćCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tak etap Cytat:
Cytat:
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie macie blendery??? Muszę się zaopatrzyć i nie wiem jaki wybrać.
|
|
|
|
#609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Będę musiała się rozejrzeć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42725301] ale tam jest tak znikoma ilość fluoru i dziecko dostaje taką ociupinkę pasty, że... [/QUOTE]No tak, ale myje się 2 razy dziennie, codziennie, w wodzie też fluor zazwyczaj jest. Fluor to trucizna, nadmiar bardzo szkodliwy jest. Ważne żeby to było prawdziwe, nie żaden mix 82 procent tłuszczu. Albo klarowane, ja bardzo lubię. |
||
|
|
|
#610 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha a na co zwracać uwagę kupując oliwę z oliwek? Cytat:
![]() co się stało? Cytat:
![]() miałam wcześniej zelmera i takiego zwykłęgo mpm (coś takiego) i oba bardzo szybko zakończyły żywot ![]() Ewik a kiedy będziesz miała zdjęcia? i w ogóle Ewik ezzo będziecie miały zdjęcia w plenerze innego dnia? Czy w tym samym dniu to ślub? ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- sylwia jesteś w piątek koło południa dostępna? Co do tż (?) brak słów, przypomniał sobie złamas jeden, może mamusia albo braciszek mu kazali :/ ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Illusion |
|||
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, plener będziemy robić innego dnia - może w przyszłym tygodniu jak pogoda dopisze Może w sobotę będę miała parę fotek od znajomych, bo fotografa nie miałam. I tylko oni kilka nam zrobili
|
|
|
|
|
#612 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie mi przykro trzymam kciuki ![]() Cytat:
Już się zdecydowałam, że zmieniam A co do biegania, muszę kiedyś jechać po te buty... u nas nie ma decathlonu, więc myślaam, że może w koozy zobaczę. 21km... hm ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja spała już chyba w każdej możliwej pozycji jaką można sobie wymyślić, wspak, z nogami na szczebelkach z glowa w poduszce z glowa pod poduszka... naprawdę nic mnie nie zdziwi ![]() Cytat:
ja mam z philipsa, ale nie wiem jaki model bo nie mam już pudełka, w komplecie jest ten ręczny + ten pojemnik z nozykiem do rozdrabniania(tam robię zupki) i taka nakładka z trzepaczką. Ma też opcję turbo. mam dopiero rok go ![]() No to nadrobiłąm teraz co u Nas..... Hania obudziła się o 00:30 zasnęła przed 2.... i w miedzyczasie świetnie się bawiła stając co chwila przy szczebelkach ani myśląc spać ! a ja?? oczy na zapałki no bo nie zasnę jak ona staje bo jeszcze się puści i walnie w czerep no ale potem zasnęła i oprócz 2 pobudek na mleko to było ok
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
np w stokrotce 4 deserki za 10 zł bobovita
a biedra ma promo na kaszki ale nestle ja nie kupuje wiec nie patrzylam ale obiadki z bobovity były dużo przecenione Cytat:
dodaje na zmiane z oliwą z oliwek a w Mango możesz kupić pyszne masełko norweski takie w niebieskim papierku drogi bo coś 8 zeta kosztuje ale smak i zero chemii
|
|
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy a o pierdołę jak zwykle, bo śmieci nie wyniósł :p a znając życie przed wyjściem siedział na kompie albo na komórce, zasiedzial się i zapomniał wziąć :banghead: mnie nie było w domu.
A ją wychodząc z Zuzka boję się trochę brać, bo to 4 piętro. Biorę tylko jak lekkie jest. Wiem że to pierdoła, no ale to nie pierwszy raz :banghead::banghead: i jakoś się wkurzyłam. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko dzis i jutro! Cytat:
![]() W Biedrze malutki wybor niestety... Ale fakt jest promocja na cale dzieciowe żarełko -20% do środy. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-09-10 o 11:53 |
|||
|
|
|
#617 |
|
Wtajemniczenie
|
SILVER, oby Darusi przeszła gorączka
|
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
BOKEH..dzięki
![]() Już je widzialam ![]() szkoda tylko że nie jest na uszka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-10 o 11:56 |
|
|
|
#619 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
wiecie, ze przez tą sytuację z TŻ w niedzielny wieczór zeżarłam większe pół ogromnej czekolady (300g) milka z toffi i orzechami laskowymi i wypiłąm pół butelki wina dziekuję za pocieszenia; nie chce mi się pisać o co poszło, w każdym bądź razie w niedzielę spakowałam Filipa i nie było nas cały dzień w domu i dopiero jak wracaliśmy, to TŻ nas zobaczył, bo akurat wyjeżdżał do pracy, ale tylko na chwilę mógł wysiąść z samochodu, bo jechał z innymi ludźmi; zrobiłam to złośliwie i z premedytacją, trochę dziecinne zachowanie, wiem, ale jakbym miałą cały dzień na niego patrzeć i się nie odzywać, to ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tylko mniej więcej o godzinę wcześniej z każdym karmieniem jesteśmy, a nocne o 20ja na zimę chyba kupię dla młodego taką czapę http://www.hm.com/pl/product/04011?article=04011-C , ale muszę mu najpier przymierzyć; a na jesien mam takie cienkie bawełniane, też z HM Cytat:
mleko by mi pasowało kupićCytat:
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
A z pomidorami i tunczykiem? Smaczne i szybkie |
|
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam jeszcze - dziękuję, że pamiętałyście o miesięcznicy Fifka
również buziaki dla coraz starszych dzieciaczków
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podasz?
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam Braun Multquick. |
|
|
|
|
#624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co z tymi tż się dzieje? ![]()
|
||
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Elllmi, ale już jest lepiej między Wami czy nadal się nie odzywacie?
Kurde kłótnie i pierdoły to moja specjalność nie wiem czemu, ale od nich zawsze się zaczyna...
|
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
No tak..NAWIJKO...klops..pul pet..jedno i to samo..
![]() Już zrobione u mnie..marchewkę staram się pokroic...już od godziny:banghead:..no bo bedzie gotowana i kasza do tego..gryczana bo innej nie mam-poza tym tz dziś tak sobie zażyczył..niech ma (choć do tego wolalabym jeczmienna)![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-10 o 12:35 |
|
|
|
#627 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co mialysmy awarie z kupa, 1 raz sie cieszylam, ze mloda przekrecila sie na brzucha, bo kupa byla do p[olowy plecow i dzieki temu nie uwalila mi lozka i spokojnie wytarlAM jej uciekajaca dupke ![]() mloda nauczyla sie otwierac szuflady komody, masakra jest, juz chyba z 100 x ja odciagalam od tej komody i zamykalam szuflade i co, mloda biegnie jak szalona na kolanach i od nowa otwiera Ma tez nowa zabawe ulubiona stoi przy mojej nodze, gryzie mnie i tak dziobie i jednoczesnie wykonuje ruchy Dzejkoba ... troche mnie to przeraza
|
|
|
#628 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie nie, nigdy. Oliwa zawsze w ciągu dnia. ![]() Cytat:
Jak kupuję jakieś inne, to Łukasz zawsze narzeka, że słabe są. A co do promocji, to ja jutro jadę, bo dziś nie mogę, zamierzam kupić deserki w kubeczkach (grysiki i budynie), kaszki, mleko (nie wiem, czy jest w promocji, ale i tak muszę kupić ), pewnie jakąś herbatkę. Cytat:
|
|||
|
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Na patelni podsmazyc na tluszczu zielona papryke i pieczarki. Pozniej dodac rozdrobnionego tunczyka (puszka) i pokrojone w kostke pomidory (3szt). Pieprz, sol kazdego odrobine, lyzke cukru i 3-4 sosu sojowego. Dodac wczesniej ugotowanego makaronu (najlepiej na parze), zamieszac i smacznego.
|
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
nie gadamy, a że TŻ w pracy, to tym bardziej; zadzwonił tylko wczoraj przed południem i się mnie pyta, czy on dobrze słyszał, że ja mu powiedziałam w niedzielę, żeby się od.pieprzył
to mu mówię, że co jak co, ale słuch ma doskonały i się rozłączył także średnio się to zapowiada
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

od paru tyg moze czesc nocy przesypia w swoim pokoiku. i jednej takiej nocy
wiec zaczynam go budzic, z panika, bo przeciez Piotrusia zgniata!!!!! ten oczy jak 5zl, nie wie o co kaman, a ja (dalej na jawie snilam
.jak mi sie glupio zrobilo
Śniło mi się że ją ukradli 

kurcze ten najniższy poziom jest naprawdę nisko, u mojej siostry jest to wyżej trochę.

a co nie wie gdzie mieszkamy? nie umie zadzwonic ipowiedziec: chce zobaczyc sie z małym? bujaj sie fiucie

ale jak to sie mowi, ladnemu we wszystkim ladnie 
i zero chemii

mleko by mi pasowało kupić