|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Jak możliwość to moze przełoż dla świętego spokoju.. |
|
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaa i po raz kolejny moge potwierdzic ze szczepionka przeciw rota wirusom lagodzi objawy
otoz chlopczyk ktory z Marysia chodzi do zlobka 3 dni spedzil w szpitalu - biegunka, wymioty goraczka - odwodnil sie i z badani wyszlo ze rota, a nie byl szczepiony bo rozmawialam z jego mama (oprocz tego od pani wiem ze dwoje dzieci na to samo w szpitalu, ale nie wiem czy byli szczepieni). Marysia - biegunka, zadnych innych objawow. Wniosek prosty, pisac nie musze.
|
#1083 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Kończę co chciałam wczoraj poodpowiadać, bo Jakub nie pozwolił mamusi a potem czytam dalej o ile się da ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Oli, powiedz jak tam u Ciebie skóra po wysypce w ciąży? bo u mnie znikło na szczęście ale długo był ślad ![]() Cytat:
![]() U nas dzisiaj była ta położna świruska zmiarkowała się kobita, obyło się bez super rad, a jak zaczynała to była kontra zmyła się szybcoiutko. Ale zdążyła mnie wkurzyć, sciągnęła małemu skórkę na siusiaku i mówi do mnie "ja dwóch synów wychowałam, sciągałam i nic się nie stało". I mówi, że jakby się coś działo, zrobiło się czerwone, to neomycyną przemywać. Nosz ku..a, to po jaką chol..ę ruszać, przecież zalecenia są takie, żeby nie ruszać i jeszcze, mówi, żebym tak z 10 razy dziennie mu sciągała. Jak moją minę zobaczyła zrezygnowała z dalszych wskazówek ale wcześniej jeszcze dowaliła "szkoda, że męża nie ma, bo by wiedział o co chodzi ze stulejką" to ja jej mówię, że raczej rozumię, co do mnie mówi Kuba dzisiaj za godzinę kończy 4 tygodnie. Niby zleciało ale czuję ten czas
|
||||
|
|
|
#1084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mój jak miał st podgorączkowy do pediatra nawet na pobranie krwi zezwoliła |
||
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Siemaa zabcie
![]() :walczymy dalej i konczymy pokoj.Zbyt duzo tzowi nie pomagam bo Laurka troche marudzi...Wgle jego bracia mieli tu byc i pomoc...deklarowali sie ale nas olali i tyle :/
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
Pół godziny temu skończyliśmy 12 tygodni
![]() 12 tygodni życia i 12 tydzień życia ha ha ha
|
#1087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wrócilismy z powitania Małego Oleśniczanina i wzbogaciliśmy się o: - paczkę pampersów 3 - chusteczki do mycia pupki clinic (na kiedyś tam bo teraz nie używam) - krem na odparzenia hipp (już 3 gratisowy w naszej kolekcji, nawet nie otwietram)' - poduszkęz nazwą naszego miasta, - dla rodziców karnet do kopleksu rekreacyjnego na 1,5 godziny, tzreba dziecko kiedyś podrzucić dziadkom ![]() - będziemy mieli jeszcze zdjęcia z tego spotkania
|
||
|
|
|
#1088 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42732926]
Jakaś bzdura, wg mnie zależy to od dziecka a przede wszystkim od umiejętności pielęgniarki która robi szczepienie [/QUOTE] o własnie, pediatra mi powiedział, że za szybko zostały wstrzyknięte Cytat:
Byliśmy w piątek. A w poniedziałek wybraliśmy się prywatnie. Prywatny obalił mit alergii, z ciekawości zrobiłam badanie i rzeczywiście żadnej alergii nie ma. W nosku chrobotało bo miał zwężoną przegrodę, która z wiekiem się rozszerzy. Dodatkowo zbadał go kompleksowo i pokazał jak mam go masować, gdy kupsko nie będzie chciało wyjść lub bączki O matko co za położna, ręce opadają. I jak można tak na chama ściagać skórkę, wiele razy słyszałam, że robi się to w kąpieli... za tygodnieCytat:
Cytat:
![]() mój to nawet głowy nie chce podnosić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1089 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzielna byłaś A ta laska jakaś walnięta w dekiel![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja kiedyś wywinęłam kawał koledze zeskanowałam zdjęcie dziewczyny z gazety, wydrukowałam na papierze fotograficznym i mu powiedziałam, że ta dziewczyna się w nim podkochuje i czasami mu mówiłam, że chce się z nim spotkać tu i tu i on tak wystawał w tym miejscu i czekał a ja z koleżanką wypatrywałyśmy z ukrycia Dopiero po paru latach powiedział, że wiedział, że mu kawał zrobiłam, taaa jasne ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1091 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
cz1
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za pobranie i dla wykwalifikowanej pielęgniarki.Dokładnie to mleczko kosztuje 4,99zl, Tz mi kupuje ostatnio ![]() ![]() Cytat:
![]() Tweed super opis porodu brawa dla Was Zamierzam masować wg wskazówek Teso (?) ![]() dla 2miesięczniaczków naszych dzisiejszych Samantha jak czytam jak i co piszesz, to mi się gęba sama śmieje fajnie to wszystko w słowa ubierasz ![]() Surka muszę pogratulować założenia wątku na odchowalni z pięknym tytułem. Już dawno miałam to zrobić tylko jakoś nie wiedzieć czemu czasu zabrakło ![]() Mam pytanie - gdzie jest KISS chyba dawno się nie odzywała..
|
|||||||||
|
|
|
#1092 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kurde ...jakby mu się coś działo po ch.olere to ruszała..... Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas ciut lepiej (odpukać!!), ale chyba kąpiel dziś mu odpuszczę, bo normalnie się boję
|
|
|
|
|
#1094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1095 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Mamy mieszkanie
Przeprowadzamy się 01.10. Z jednej strony się cieszę, z drugiej przykro mi i smutno, że zostałam zmuszona do tej wyprowadzki w końcu to mój rodzinny dom i tyle kasy tu wpakowaliśmy. No ale trudno, widocznie tak miało być.Neni brawa dla Kubusia za wagę ![]() Cytat:
za brak wysypki i nowe umiejętnościCytat:
nic go nie wzruszyło, że Adaś jest na świecie i nadal robi nam pod górkę. Tż jest bliski dac mu w zęby, chcieliśmy zrobić parę rzeczy w domu ale nie pozwolił, więc Tż powiedział, że się wyprowadzimy a stary że droga wolna. Więc nie mamy wyjścia. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za 4 tygodnieCytat:
najlepszegoCytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1096 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1097 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My psikamy Disnemarem i gruchą wyciągam glutki ale u nas mało kiedy coś jest ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42727789]Ja zostawiam dużo mleka wtedy, ale same wiecie, że ja odciagam sporo na raz. Jak wychodzilam w sobotę ma zakupy, to zostawilam mamie 450 ml mleka, ściągane 2 razy, ostatecznie nie było mnie 6 godzin i zostalo na jeszcze jedno karmienie potem. Twee maz mojej sąsiadki z sali tak samo, po jej telefonie, że wody odeszły - byłyśmy w szoku, w jakim tempie przyjechał ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] przeżyłam szok ![]() Cytat:
poczekam na zielone światło od gin, a póki co spacerki zostają ![]() Cytat:
U nas powolutku, kolkujemy dalej ale chyba zaczynam się przyzwyczajać. Młody kocha spać na brzuszku i to nas ratuje ![]() Cytat:
Cytat:
za 3 tygosnieCytat:
za wagę i szczepieniaCytat:
![]() Ona bo cały czas mam w głowie - trzymam kciuki za bezbolesne ząbkowanie!!! Magolina to super, że się udało Eveewe lipa z tą przepukliną...czułaś, ze coś się dzieje dobrze, że pozostałe wieści dobre (no moze poza zbliżającą się @ )Surka ale fajne prezenty ![]() Dzoan ja dla wewnętrznego spokoju przełozyłabym USG. Może i oby Oluś zniósł dobrze te szczepienia ale (odpukać, tfu, tfu) gdyby jednak coś się działo, to szkoda maluszka ![]() Ja lecę się kąpać, mały śpi od 2,5 h, zaraz będzie wycie na jedzonko pewnie już nie zajrzę, bo potem kąpiel i usypianie księciunia
|
|||||||
|
|
|
#1098 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42732926] I co, ma guza?? [/QUOTE] e no bez przesady, aż tak to jej się nie przyglądam ![]() Cytat:
fajne porównanie ![]() Cytat:
no gratulacje dla Małego Oleśniczanina ![]() Cytat:
![]() W koncu nie będziesz wysłuchiwała i czułą się niekomfortowo. Szkoda pieniędzy, ale pamiętaj- nic nie dzieje się bez przyczyny
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||
|
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
musiałam sobie znaleźć jakąś odskocznię jak Tomek się ze mną codziennie bawi w "daj smoczka- wypluj smoczka"
|
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Magolina super-na swoim jest fajnie
|
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Spaaaaaac
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Boże jaki mój syn to jest złośnik- on nie kweęka ani nie stęka jak się przebudza, tylko od razu ryk jakby go ze skóry obdzierali
|
|
|
|
#1105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- starczy kompa na dziś ide przed tv |
|
|
|
|
#1107 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Ale mi to moje dziecko dziś daje popalić... Wczoraj przespał cały dzień, dziś oka nie zmrużył nawet na spacerze.
Najlepsza dzisiejsza akcja: drze tą paszcze aż uszy bolą, bujam, tule- nic. Polożyłam go więc na łóżku i poszłam zrobić herbatkę do kuchni. Nagle cisza. Biegnę do pokoju sprawdzić cobjest, a młody zaciesz na twarzy i ogląda Wawa non stop Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
ale kiedy
bo jak to ma nastapic za pare lat dopiero to marne pocieszenie czuję się trochę pocieszona, nie powiem ![]() oby Piotrek juz Ci zasnął ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
znalazłby sobie cos bardziej ambitnego
|
|
|
|
|
#1109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój jeszcze nie daje sobie zmienić pampersa ![]() Ciekawe ile to potrwa? ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1110 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do karmienia, to mój w nocy je 150 a w dzień 120. Czasem też robiłam tak, że właśnie dawałam to "chudsze" mleczko, zwłaszcza wtedy gdy według norm miał jeść mniej a domagał się więcej bo inaczej go brzuszek bolał. My karmimy Bebilonem comfort i mam normę, że w wieku 2-3miesięcy powinien jeść 120 i 4 miarki, a na 150 mamy 5 miarek. Cytat:
Cytat:
może mu się pić chciało a nie koniecznie jeść? Chociaż mój kiedyś mnie tak zaszantażował, że po 120ml mleka domagał się jeszcze, więc pomyślałam, że może go brzuch boleć jak więcej dostanie i zrobiłam mu 100ml herbatki zamiast mleka. Byłam pewna, że pociumka chwilę i tyle, ale on w tempie błyskawicy wciągnął to wszystko, a jak go chciałam odłożyć to dosłownie się z niego wylewało takie mam cwane dzieckoCytat:
![]() Cytat:
Byliśmy z prawie cały dzień na spacerze z przyjaciółką i jestem strasznie zmęczona i chyba pójdę spać o tej samej porze co bobas i znając życie wyśpię się do 5 i nie będę wiedziała co ze sobą zrobić
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

12.06.2010
a potem czytam dalej o ile się da 

i mówi do mnie "ja dwóch synów wychowałam, sciągałam i nic się nie stało". I mówi, że jakby się coś działo, zrobiło się czerwone, to neomycyną przemywać. Nosz ku..a, to po jaką chol..ę ruszać, przecież zalecenia są takie, żeby nie ruszać
ale wcześniej jeszcze dowaliła "szkoda, że męża nie ma, bo by wiedział o co chodzi ze stulejką" 

Byliśmy w piątek. A w poniedziałek wybraliśmy się prywatnie. 
Albo tylko gadałyście, że trzymacie, a wcale nie trzymałyście
chyba dawno się nie odzywała..

[COLOR="Silver"]
)
e no bez przesady, aż tak to jej się nie przyglądam