|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
któraś tu kiedyś pisała jak się rozkłada napoje ( niealkoholowe) procentowo, pamiętacie to może??
chciałabym to sobie pozapisywać, już w konkretnych liczbach. |
|
|
|
#842 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
my stawiamy na żubrówkę białą
|
|
|
|
#843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ładnie wygląda rzeczywiście i dobrze się pije ![]() też ma się pewność, że niej lest "lewa" póki jest nowa ta butelka nie chcę takiego samego alko po prostu ale mogę polecić
|
|
#844 |
|
Zadomowienie
|
hehe spoko i tak jest kulturalnie, bywało ostrzej
![]() Sorry za spam ale muszeeeee juz nie wyrabiam, jutro ostatni dzien i zamykam zamówienia, umieram dziewczyny... jeszcze musze dzisiaj zarejestrowac działalnosc i uszyc królika na zamówienie za to jest 10 wrzesnia a ja juz zarobiłam na zus i jestem nawet 50zł do przodu boziuuuu mam nadzieje, ze to wszystko wypali. ok koniec. ja nie wiem jaką wódke, dla mnie kazda jest ok, bo pije ja tylko w drinkach, a ze wyznaje zasade, ze dobry drink to taki w którym nie czuć wódki, to wiecie aaa no i lubie owocowe wódki wchodzą bez przepity, ale na wesele to tak srednio:P
|
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
2 litry zimnych napoi na osobę na 1 dzień wystarczy??
planujemy kupić tak: 30 litrów soków 30 litrów wód i 30 litrów napoi gazzowanych co Wy na to? na 40 osób jeden dzień Edytowane przez alloffkowa Czas edycji: 2013-09-10 o 21:58 |
|
|
|
#846 |
|
Zadomowienie
|
eee ja nie wierze w takie gadanie.... ktoś kiedys wymieszał alkohole, miał mega kaca i popsuł opinie wódce w takiej pieknęj buteleczce
![]() dziewczyny przepraszam za spam ale z uwagi na zaistniałe okoliczności, no muszę.... ![]() Przychodzi piekarz z San Marino do domu i mówi żonie: Kochanie! Graliśmy z Polską, a tam grają gwiazdy z Borussi! Żona: I może mi jeszcze powiesz, że gola strzeliłeś?
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
mi tam nie przeszkadza, że ktoś mieszka razem, a potem wychodzą do ślubu z innych domów, bo rozumiem to, przygotowania i w ogóle
ale nie powinno się spać ostatniej nocy razem co do wódek, bols jest okropny! po nim kac morderca ![]() my będziemy mieć Stocka
|
|
#848 | ||
|
Zakorzenienie
|
to nie tak źle
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja Finlandię
|
|
#849 |
|
Rozeznanie
|
my co do wodki to napewno nie smirnow dziala zle i straszny kac ale myslalam moze chrobry czy cos takiego
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() KURCZE, FAKTYCZNIE JAK JEST MNIEJ NIŻ ROK TO WSZYSTKO RUSZA Z KOPYTA. JUTRO DOPINAMY LISTTĘ GOŚCI, POTEM KONSULTACJA Z RODZIcAMI, lista trunków tez w drodze, tż ma zamiar robić zawiadomienia dla dalszych rodzin. fotka wybrana. masakra
|
|
|
|
|
#851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że z makijażystki będziesz zadowolona Też Ci powiedziała, że 120zł. maks? Z fryzjerek to jeszcze Emilkę z Atelier dobrze wspominam (oprócz rosnących ekspresowo cen![]() Cytat:
Dobry i fajna butelka ![]() Kac był, ale to przez desperadosa Nie lubię, wiem że jak wypiję go na koniec to będzie zgon i co? patrzę w sobotę i chlam na dobitkę desperadosa, którego jeszcze sama sobie kupiłam,kobieca logika ![]() My myślimy nad Stockiem, Bols jest na 2 miejscu |
||
|
|
|
#852 |
|
Wtajemniczenie
|
Piona
co juz masz zalatwone, bo nasze sluby juz za niecale 8miesiecy ![]() Ja do slubu ide bez stanika, mam male piersi, a sukienka z przezroczystymi plecami do tali, takze nawet nie ma opcji Dzis zakupilam buty. Co prawda wahalam sie, bo maja odkryta piete, ale rodzice potwierdzili, ze ladne i ze odkryta pieta nie przeszkadza (balam sie, ze moze ktos cos powie, ze nie wypada, wiecie jak to jest ) Ale sa juz moje. Proste na plaskim obcasie. A wy dziewczyny, jakie buty planujecie miec w ten najwazniejszy dzien? ![]() Edit: Jaka ja testem nie wychowana... Dziekuje wszystkim za powitania!!!!! POZNANIANKA, Witam witam! Jesli rok w Twoim nicku to rok urodzenia, to jestesmy rownolatkami
Edytowane przez przezduzeem Czas edycji: 2013-09-10 o 22:48 |
|
|
|
#853 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myśleliśmy nad Stockiem ale jak po degustacji mój tata i tz umierali to dalismy spokój ![]() Cytat:
Cytat:
Kiecki mamy prawie takie same, tak samo mamy na imię, wódka ta sama ciekawe co jeszcze ![]() Cytat:
Leże i kwicze
|
|
|
#854 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() no gust mamy ten sam
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba zamotanie wytłumaczyłam
|
|
|
|
|
#856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#858 |
|
Zadomowienie
|
Własmie zarejestrowałam firme
|
|
|
|
#859 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też mam ślub o 18 ale nie sądze żebym z wrażenia mogła pospać dłużej niż 7-8 ![]() Cytat:
niby tak, ale ciągle zapuszczam do talii, rok temu byłam już baaardzo blisko to ściełam do ramion bo sobie ubzdurałam, że lepiej mi w krótkich tak samo mam z grzywką-wieczne dylematy czy lepiej z czy bez ehhh ![]() Cytat:
![]() Cytat:
aż sobie to wyobraziłam, biednych TŻ siedzących zamkniętych za drzwiami ![]() u nas podobnie wygląda sypialnia a salon jest połączony z aneksem to co bidak miałby z zamkniętymi oczami iść do lodówki albo wysyłać posłańca ?![]() Cytat:
![]() Cytat:
w porównaniu z niektórymi Dziewczynami to niewiele i czasem się zaczynam stresować tym tak porządnie to zacznę działać od października bo teraz jeszcze ogarniam trochę spraw naukowo życiowych póki co mamy kościoł, salę, zespół, fotografa wciąż wybieramy, sukienka wybrana ale jeszcze nie moja auto pożyczamy od taty więc można uznać, że jest zaklepałam też dekoratorkę, fryzjera, na sprawdzony make up mam namiary..a TŻ ogarnia właśnie repertuar no i tyle a jak u Was?![]() dobranoc i zero koszmarów ślubnych życzę
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2013-09-11 o 00:39 |
||||||
|
|
|
#860 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje!
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
ja na razie nie mysle o dadatkach itp
kupa czasu.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pomyslec, ze jeszcze tydzien temu mielismy tylko wybrana sale Do dzialania napedzil mnie ten watek, bo dziewczyny z miesiecy wakacyjnych juz wszystko mialy, to sie zestresowalam, zebralam sie w sobie i TZ do kupy i dzialalismy ![]() Dobrze doczytalam, ze masz slub o 18? Tez wstepnie myslalam nad ta godzina, ale slub potrwa do 19, 30min zyczen, 20dojazdu do sali, zanim kazdy siadzie zjesc obiad to bedzie 20:30 i zaczelam myslec czy jednak g.16 nie bedzie lepsza. Chociaz ja dlatego tak zadecydowalam, bo moja rodzina bedzie jechac od 6rano, bo przez cala polske i nie chcialabym, zeby glodowali do 20 ![]() U mnie jesli chodzi o wodke to chyba bedzie zubrowka palona, TZ ma ostateczne zdanie w tej kwestii
Edytowane przez przezduzeem Czas edycji: 2013-09-11 o 07:30 |
|
|
|
|
#863 |
|
Winter is coming
|
graty
![]() Co do wódki, to u nas chyba będzie Stock. Ale o Bolsie czy Soplicy złego słowa nie powiem ;] Uciekam do pracy, będziemy plotkować z koleżanką, ktora zaręczyła się w piątek i szykuje się na 2015 rok
|
#864 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Patrząc w sposób który napisałaś, PMka nie-dziewica nie powinna mieć welonu bo to symbol czystości i niewinności więc jest zarezerwowany tylko dla dziewic... ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
Ja mieszkam z TŻ bo tak jest wygodniej, bo przenieśliśmy się razem do innego miasta i wspólne mieszkanie jest tańsze, bo chcieliśmy się poznać przed ślubem, sprawdzić jak sobie poradzimy we wspólnym życiu. Bycie nowoczesną nie wymaga odrzucania tradycji. Bo założenie białej sukni do ślubu też jest tradycją. Nowoczesne PMki idą w kolorowych krótkich sukienkiach a ich mężowe w trampkach. Więc czy wspólne mieszkanie ma powodować że zachowanie tradycji robi ze mnie hipokrytkę? ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Gratulacje! Co by wszystko się kręciło tak jak sobie wymarzyłaś Co do wódki: celujemy w Wyborową. To jedyna wódka którą toleruje TŻ, poza tym też jest elegancka
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2013-09-11 o 08:07 |
||
|
|
|
#865 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Verunka w sumie to się z Tobą zgadzam . Dla mnie to też pewien rodzaj szopki. Ja nie mieszkam z tż więc wychodzimy ze swoich domów, ale że dziewica nie jestem to welonu też nie będę miała bo to mi trąci hipokryzmem. Co można pod siebie dobrać to można ale nie bądźmy pępkiem świata do pewnych rzeczy też trzeba mieć pokorę i uszanować je.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#866 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do zaproszeń mam podobne zdanie - najchętniej kupiłąbym za 1zł, 2zł to max, muszą się nam podobać, nie zależy mi żeby były to jmałe dzieła sztuki bo wiem co się prędzej czy później z nimi stanie ![]() Jeśli chodzi o wódkę to nie zastanawialiśmy się nad tym jeszcze, ostatnio na weselach najczęściej spotykaliśmy stocka, białą żóbrówkę i krupnik. Mi "posmakował" ostatnio żurawinowy stock i być może kupimy kilka butelek tylko na nasz stół, ale to nic pewnego. edit: TŻ powiedział że to głupi pomysł i ma rację ![]() Cytat:
http://wesele.plock.pl/wesele-8.htmlCytat:
nie wystarczy samo niespanie w jednym łóżku czy oddzielnym pokoju. Takie są zasady wiary katolickiej, nie ma co się oburzać
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2013-09-12 o 13:13 |
|||
|
|
|
#867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!
Cytat:
Sorry ale strasznie mnie drażni kiedy my jako nieco nowoczesne PMki, zostajemy uznane za hipokrytki, bo wychodzimy z domów rodzinnych mimo że razem mieszkamy, bo bierzemy ślub kościelny mimo że nie chodzimy co tydzień do kościoła, bo nakładamy welon mimo że nie jesteśmy dziewicami.Ale Ty też jesteś hipokrytką, bo niby tak sobie szanujesz tradycję i uważasz że to wszystko jest szopką, ale seks przed ślubem uprawiasz... Sama piszesz że do pewnych rzeczy trzeba mieć pokorę więc mogłaś się powstrzymać aż do ślubu Więc może skończmy te osądy, każda robi jak uważa i nie wypominajmy sobie pewnych rzeczy...
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2013-09-11 o 08:17 |
|
|
|
|
#868 |
|
Rozeznanie
|
Justynkie nie obraź się ale " sprawdzanie się przed ślubem" to czyste tchórzostwo. Kocha się po mimo wad. Co chcecie sprawdzić? Czy np. Nie ma nawyków które was denerwują? Nikt nawet sam siebie poznać nie może. Jeśli której może nie dac rady to znaczy ze z którejś strony to nie miłość
. W końcu kochane będziemy przyżekać NA DOBRE I ZŁE. I nie ma co się łudzić moje drogie samym dobrym życia nie przeżyjemy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!
Cytat:
![]() EDIT: Poza tym napisałam "sprawdzić się jak sobie poradzimy we wspólnym życiu". A to chyba różnica co? Bo mieszkanie razem to poważne decyzje, to zarabianie pieniędzy, płacenie rachunków, prowadzenie gospodarstwa. Nie wiem czy chciałabyś męża który nie potrafi zarobić na dom a wydaje pieniądze, który spędza wieczory przed tv z butelką piwa zamiast pomóc w pracach domowych.
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2013-09-11 o 08:23 |
|
|
|
|
#870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam na odwrót, wydaje mi się że mało czasu ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

Nie lubię, wiem że jak wypiję go na koniec to będzie zgon i co? patrzę w sobotę i chlam na dobitkę desperadosa, którego jeszcze sama sobie kupiłam,kobieca logika