Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-10, 21:37   #841
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

któraś tu kiedyś pisała jak się rozkłada napoje ( niealkoholowe) procentowo, pamiętacie to może??

chciałabym to sobie pozapisywać, już w konkretnych liczbach.
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 21:43   #842
TysiaBB1989
Rozeznanie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

my stawiamy na żubrówkę białą
TysiaBB1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 21:43   #843
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość

a dlaczego żadna z was nie wzieła pod uwagę Bolsa? zmienił butelke i jest śliczna
byłam 24 sierpnia na weselu brata ciotecznego i był właśnie nowy Bols
ładnie wygląda rzeczywiście i dobrze się pije
też ma się pewność, że niej lest "lewa" póki jest nowa ta butelka

nie chcę takiego samego alko po prostu
ale mogę polecić

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 21:47   #844
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maglena89 Pokaż wiadomość

btw. widzę, że moje pytanie wywołało "małą" dyskusję
hehe spoko i tak jest kulturalnie, bywało ostrzej

Sorry za spam ale muszeeeee juz nie wyrabiam, jutro ostatni dzien i zamykam zamówienia, umieram dziewczyny... jeszcze musze dzisiaj zarejestrowac działalnosc i uszyc królika na zamówienie za to jest 10 wrzesnia a ja juz zarobiłam na zus i jestem nawet 50zł do przodu boziuuuu mam nadzieje, ze to wszystko wypali.
ok koniec.

ja nie wiem jaką wódke, dla mnie kazda jest ok, bo pije ja tylko w drinkach, a ze wyznaje zasade, ze dobry drink to taki w którym nie czuć wódki, to wiecie aaa no i lubie owocowe wódki wchodzą bez przepity, ale na wesele to tak srednio:P

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 21:52   #845
alloffkowa
Zakorzenienie

2 litry zimnych napoi na osobę na 1 dzień wystarczy??
planujemy kupić tak:
30 litrów soków
30 litrów wód i
30 litrów napoi gazzowanych
co Wy na to? na 40 osób jeden dzień
Oliwka 21.07.2016

Edytowane przez alloffkowa
Czas edycji: 2013-09-10 o 21:58
Stary 2013-09-10, 21:56   #846
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Bols podobno się popsuł.
eee ja nie wierze w takie gadanie.... ktoś kiedys wymieszał alkohole, miał mega kaca i popsuł opinie wódce w takiej pieknęj buteleczce

dziewczyny przepraszam za spam ale z uwagi na zaistniałe okoliczności, no muszę....
Przychodzi piekarz z San Marino do domu i mówi żonie:
Kochanie! Graliśmy z Polską, a tam grają gwiazdy z Borussi!
Żona: I może mi jeszcze powiesz, że gola strzeliłeś?

swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:08   #847
hihihi
Zakorzenienie

mi tam nie przeszkadza, że ktoś mieszka razem, a potem wychodzą do ślubu z innych domów, bo rozumiem to, przygotowania i w ogóle
ale nie powinno się spać ostatniej nocy razem w końcu w piątek jest spowiedź i powinno się tą noc spędzić osobno

co do wódek, bols jest okropny! po nim kac morderca
my będziemy mieć Stocka

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:12   #848
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość

tż ma 31 lat, a ja 22
to nie tak źle

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
pewnie mnie zjedziecie, ale uwazam, ze jak sie razem mieszka to takie wynoszenie sie do rodziców, zeby wyjsc ze swojego domu jest mega na pokaz i wychodzi sztucznie... to tak jakby udawac, ze wcale razem sie nie mieszka i ze przeciez ciagle sie jest dziewicą.... sratatata.
A ja tam mieszkam z TŻ w Wawie, bo tak jest dużo oszczędniej, sama z nim mieszkam dopiero 3 miesiąc. I nie muszę wyjść na dziewicę, bo nią jestem. Nie wyobrażam sobie wychodzenia z innego domu niż mój, zwłaszcza, że ślub nie jest w Wawie.

Cytat:
Poza tym pamiętajmy że przed ślubem obowiązuje nas czystość (w piątek jest spowiedź przedślubna, po której już nie można położyć sie do tego samego łóżka).
Błąd - nie można mieszkać w tym samym mieszkaniu, nie chodzi tylko o współdzielenie łóżka. Pytałam o to

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Jaką wódkę macie zamiar kupić???
Ja Finlandię

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:20   #849
martucha0205
Rozeznanie

my co do wodki to napewno nie smirnow dziala zle i straszny kac ale myslalam moze chrobry czy cos takiego

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:20   #850
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
eee ja nie wierze w takie gadanie.... ktoś kiedys wymieszał alkohole, miał mega kaca i popsuł opinie wódce w takiej pieknęj buteleczce

dziewczyny przepraszam za spam ale z uwagi na zaistniałe okoliczności, no muszę....

mi tam wsio ryba, nie piję wódek- to nie wiem, tak tylko słyszałam

KURCZE, FAKTYCZNIE JAK JEST MNIEJ NIŻ ROK TO WSZYSTKO RUSZA Z KOPYTA. JUTRO DOPINAMY LISTTĘ GOŚCI, POTEM KONSULTACJA Z RODZIcAMI, lista trunków tez w drodze, tż ma zamiar robić zawiadomienia dla dalszych rodzin. fotka wybrana. masakra
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-09-10, 22:23   #851
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dzięki Twojemu poleceniu chyba zdecyduję się na Anię Dryl
A gdzie będziesz się czesać? Może też odgapię
W Bell Capelli u Agnieszki Mam nadzieję, że z makijażystki będziesz zadowolona Też Ci powiedziała, że 120zł. maks? Z fryzjerek to jeszcze Emilkę z Atelier dobrze wspominam (oprócz rosnących ekspresowo cen), a o Sylwii Rudnickiej dużo dobrego czytałam

Cytat:
a dlaczego żadna z was nie wzieła pod uwagę Bolsa? zmienił butelke i jest śliczna
Piłam w sobotę Bolsa w nowej butelce i zdecydowanie za szybko się skończył Dobry i fajna butelka
Kac był, ale to przez desperadosa Nie lubię, wiem że jak wypiję go na koniec to będzie zgon i co? patrzę w sobotę i chlam na dobitkę desperadosa, którego jeszcze sama sobie kupiłam,kobieca logika
My myślimy nad Stockiem, Bols jest na 2 miejscu
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:30   #852
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

cześć
ślubujesz dzień wcześniej niż ja
Piona co juz masz zalatwone, bo nasze sluby juz za niecale 8miesiecy

Ja do slubu ide bez stanika, mam male piersi, a sukienka z przezroczystymi plecami do tali, takze nawet nie ma opcji
Dzis zakupilam buty. Co prawda wahalam sie, bo maja odkryta piete, ale rodzice potwierdzili, ze ladne i ze odkryta pieta nie przeszkadza (balam sie, ze moze ktos cos powie, ze nie wypada, wiecie jak to jest )
Ale sa juz moje. Proste na plaskim obcasie.

A wy dziewczyny, jakie buty planujecie miec w ten najwazniejszy dzien?

Edit: Jaka ja testem nie wychowana... Dziekuje wszystkim za powitania!!!!!
POZNANIANKA, Witam witam! Jesli rok w Twoim nicku to rok urodzenia, to jestesmy rownolatkami

Edytowane przez przezduzeem
Czas edycji: 2013-09-10 o 22:48
przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:38   #853
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
My wahamy się pomiedzy dwoma: Lubelska trzy zboża i Premium... piłyście? Macie zdanie na ich temat? Co prawda dopiero w weekend będziemy próbować, no ale może coś doradzicie
my umówiliśmy się na spotkanie w hurtowni w przyszłym tygodniu i albo będzie Bols platinium (ten nowy) albo Pan Tadeusz ale raczej Bols

Myśleliśmy nad Stockiem ale jak po degustacji mój tata i tz umierali to dalismy spokój

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
byłam 24 sierpnia na weselu brata ciotecznego i był właśnie nowy Bols
ładnie wygląda rzeczywiście i dobrze się pije
też ma się pewność, że niej lest "lewa" póki jest nowa ta butelka

nie chcę takiego samego alko po prostu
ale mogę polecić
Dziękuje za opinię
Cytat:

Kiecki mamy prawie takie same, tak samo mamy na imię, wódka ta sama ciekawe co jeszcze

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

Piłam w sobotę Bolsa w nowej butelce i zdecydowanie za szybko się skończył Dobry i fajna butelka
Kac był, ale to przez desperadosa Nie lubię, wiem że jak wypiję go na koniec to będzie zgon i co? patrzę w sobotę i chlam na dobitkę desperadosa, którego jeszcze sama sobie kupiłam,kobieca logika
My myślimy nad Stockiem, Bols jest na 2 miejscu

Leże i kwicze

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:48   #854
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Błąd - nie można mieszkać w tym samym mieszkaniu, nie chodzi tylko o współdzielenie łóżka. Pytałam o to
a to jest dla mnie paranoja totalna! skoro wiem że nie będe grzeszyc, będę spac przez ściane to o co chodzi???????

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość

Kiecki mamy prawie takie same, tak samo mamy na imię, wódka ta sama ciekawe co jeszcze

może mamy tych samych Tż
no gust mamy ten sam
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:57   #855
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
a to jest dla mnie paranoja totalna! skoro wiem że nie będe grzeszyc, będę spac przez ściane to o co chodzi???????
Chyba chodzi o to że "gorszysz innych swoją postawą" bo tym że mieszkacie w jednym mieszkaniu a wszyscy wiedzą że jesteście parą i sugerujecie że jest "coś" więcej chyba zamotanie wytłumaczyłam

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 23:06   #856
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Chyba chodzi o to że "gorszysz innych swoją postawą" bo tym że mieszkacie w jednym mieszkaniu a wszyscy wiedzą że jesteście parą i sugerujecie że jest "coś" więcej chyba zamotanie wytłumaczyłam
Dobrze mówisz ja przynajmniej Cię zrozumiałam

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 23:30   #857
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
my z tż wódki prawie w ogóle nie pijemy, więc się nie znamy ale nasza menadżerka sali mówiła, że teraz prawie wszyscy kupują Stocka, bo niby 'dobrze wchodzi' my jak na razie myśleliśmy o Finlandii albo czarnym Smirnoffie, ale w sumie nie mamy jeszcze podjętej decyzji.
my też chcemy czarnego smirnoffa
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 23:35   #858
Verunka
Zadomowienie

Własmie zarejestrowałam firme padam dobrej nocki wszystkim całusy!!

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 00:37   #859
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Co do planu dnia ja mam taki
Ślub o 18-stej

12.00 pobudka
13.00 wizyta u fryzjera
15.00 powrót do domu, kąpiel, balsamowanie, makijaż
16.00 coś może zjem szybciutko, kompletowanie bielizny i dodatków
16.30 ubieranie, w tym czasie pewnie mój tata pojedzie odebrać bukiet
17.00 przyjazd TŻ-ta, błogosławieństwo
17.30 wyjazd do kościoła

I scenariusz nr 2 różni się tylko tym,że spotykamy się z TŻ już przed ołtarzem w kościele. Wówczas pewnie będę miała więcej czasu dla siebie na jakieś glupotki.
wow pobudka o 12!
ja też mam ślub o 18 ale nie sądze żebym z wrażenia mogła pospać dłużej niż 7-8

Cytat:
Napisane przez Maglena89 Pokaż wiadomość
[B
Pytanie nr 2:

Dziewczyny mieszkające ze swoimi TŻtami - jak ogarniacie błogosławieństwo, ubieranie i wszystko? Wychodzicie ze swojego mieszkania oboje? Czy z TŻtem do swoich mam się "wprowadzacie" dzień przed, czy po prostu w dzień ślubu rano?? My mieszkamy od 3 lat razem. Mama TŻta mieszka trzy bloki dalej od nas. Moi rodzice 5 minutek samochodem, także nie wiem jak to zorganizować
ja mieszkam z TŻ od czerwca w naszym mieszkanku ale dzień przed ślubem wrócę do rodziców, którzy notabene mieszkają 10 min od nas i tam się będę przygotowywać

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
dziękuję
do zapięcia stanika to już długie
niby tak, ale ciągle zapuszczam do talii, rok temu byłam już baaardzo blisko to ściełam do ramion bo sobie ubzdurałam, że lepiej mi w krótkich tak samo mam z grzywką-wieczne dylematy czy lepiej z czy bez ehhh

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Kompletnie się nie zgadzam. Ja z Tż planujemy spać w swoich domach z pt. na sob, bo:
a) można te chwile spędzić ze swoimi rodzicami i rodzeństwem,
b) zdąży się za sobą zatęsknić do rana,
c) jest się na spokojnie ze swoimi myślami,
d) istnieje szansa na wyspanie się.

Ponadto to, co dziewczyny niektóre pisały, czyli ja nie chcę żeby mnie Tż od rana widział przed założeniem sukienki, z samym makijażem czy fryzurą. Trzeba to celebrować na łonie rodzinnym, ale bez jazdy po wspólnym mieszkaniu proszę, bo tu się wkrada taki przedszkolny wręcz klimat. Albo psio-ogrodniczy
mam w 100 % takie samo podejście

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Aha, jeszcze dodam, że nie wyobrażam sobie wychodzenia od nas, bo TŻ potrzebuje jakieś no nie wiem.. pół godziny (?) przygotowań? Prysznic, umycie zębów, golenie i ubranie się.
Ja pewnie wstanę wczesnie, potem przyjedzie makijażystka, fryzjer itd.

I co, skoro on jeszcze nie będzie ubrany, to co mam z nim zrobić, na balkonie zamknąć? A jak się ubierze? W drugim pokoju go zamknąć, niech tam siedzi nie wiem, ze swoim świadkiem?(gdzie notabene drugi pokój to sypialnia, więc mamy w niej praktycznie tylko łóżko i szafkę nocną).

A ja w salonie ze świadkową, mamą, fotografem, fryzjerem, makijażystką? Bez sensu.
hehe dokładnie aż sobie to wyobraziłam, biednych TŻ siedzących zamkniętych za drzwiami u nas podobnie wygląda sypialnia a salon jest połączony z aneksem to co bidak miałby z zamkniętymi oczami iść do lodówki albo wysyłać posłańca ?

Cytat:
My wahamy się pomiedzy dwoma: Lubelska trzy zboża i Premium... piłyście? Macie zdanie na ich temat? Co prawda dopiero w weekend będziemy próbować, no ale może coś doradzicie
my myśleliśmy nad Finlandią ale decyzja jeszcze nie podjęta. Ja za czystą nie przepadam, wolę kolorowe więc ten temat pozostawiam TŻ

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Piona co juz masz zalatwone, bo nasze sluby juz za niecale 8miesiecy

Ja do slubu ide bez stanika, mam male piersi, a sukienka z przezroczystymi plecami do tali, takze nawet nie ma opcji
Dzis zakupilam buty. Co prawda wahalam sie, bo maja odkryta piete, ale rodzice potwierdzili, ze ladne i ze odkryta pieta nie przeszkadza (balam sie, ze moze ktos cos powie, ze nie wypada, wiecie jak to jest )
Ale sa juz moje. Proste na plaskim obcasie.

A wy dziewczyny, jakie buty planujecie miec w ten najwazniejszy dzien?

Edit: Jaka ja testem nie wychowana... Dziekuje wszystkim za powitania!!!!!
POZNANIANKA, Witam witam! Jesli rok w Twoim nicku to rok urodzenia, to jestesmy rownolatkami
piona! w porównaniu z niektórymi Dziewczynami to niewiele i czasem się zaczynam stresować tym tak porządnie to zacznę działać od października bo teraz jeszcze ogarniam trochę spraw naukowo życiowych
póki co mamy kościoł, salę, zespół, fotografa wciąż wybieramy, sukienka wybrana ale jeszcze nie moja auto pożyczamy od taty więc można uznać, że jest zaklepałam też dekoratorkę, fryzjera, na sprawdzony make up mam namiary..a TŻ ogarnia właśnie repertuar no i tyle a jak u Was?

dobranoc i zero koszmarów ślubnych życzę

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2013-09-11 o 00:39
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:12   #860
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:22   #861
misia880
Zakorzenienie

Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

ja na razie nie mysle o dadatkach itp kupa czasu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:23   #862
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

piona! w porównaniu z niektórymi Dziewczynami to niewiele i czasem się zaczynam stresować tym tak porządnie to zacznę działać od października bo teraz jeszcze ogarniam trochę spraw naukowo życiowych
póki co mamy kościoł, salę, zespół, fotografa wciąż wybieramy, sukienka wybrana ale jeszcze nie moja auto pożyczamy od taty więc można uznać, że jest zaklepałam też dekoratorkę, fryzjera, na sprawdzony make up mam namiary..a TŻ ogarnia właśnie repertuar no i tyle a jak u Was?

dobranoc i zero koszmarów ślubnych życzę
Ja tez mam juz sale wraz z florystka (w cenie), kosciol, mam juz fotografa, sukienka sie szyje, buty bizuteria ogarniete, samochod kuzyna TZ wiec tez mozna powiedziec, ze jest. Makijaz robi mi siostra wizazystka, a fryzure bede miec robina w pracy, bo pracuje jako fryzjer-stylista. Najgorzej mnie stresuje to, ze nie mamy jeszcze muzyki, ale biorac pod uwage tempo w jakim zalatwiamy, to powinnismy miec juz niedlugo i muzyke.
Pomyslec, ze jeszcze tydzien temu mielismy tylko wybrana sale Do dzialania napedzil mnie ten watek, bo dziewczyny z miesiecy wakacyjnych juz wszystko mialy, to sie zestresowalam, zebralam sie w sobie i TZ do kupy i dzialalismy
Dobrze doczytalam, ze masz slub o 18? Tez wstepnie myslalam nad ta godzina, ale slub potrwa do 19, 30min zyczen, 20dojazdu do sali, zanim kazdy siadzie zjesc obiad to bedzie 20:30 i zaczelam myslec czy jednak g.16 nie bedzie lepsza. Chociaz ja dlatego tak zadecydowalam, bo moja rodzina bedzie jechac od 6rano, bo przez cala polske i nie chcialabym, zeby glodowali do 20

U mnie jesli chodzi o wodke to chyba bedzie zubrowka palona, TZ ma ostateczne zdanie w tej kwestii

Edytowane przez przezduzeem
Czas edycji: 2013-09-11 o 07:30
przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:26   #863
velika
Winter is coming

Cytat:
graty
Co do wódki, to u nas chyba będzie Stock. Ale o Bolsie czy Soplicy złego słowa nie powiem ;]
Uciekam do pracy, będziemy plotkować z koleżanką, ktora zaręczyła się w piątek i szykuje się na 2015 rok

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:06   #864
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
pewnie mnie zjedziecie, ale uwazam, ze jak sie razem mieszka to takie wynoszenie sie do rodziców, zeby wyjsc ze swojego domu jest mega na pokaz i wychodzi sztucznie... to tak jakby udawac, ze wcale razem sie nie mieszka i ze przeciez ciagle sie jest dziewicą.... sratatata. Wychodzenie z domu moim zdaniem miało sens i symbol, kiedy młodzi mieszkali osobno i to było jakby to ostatnie wyjscie, bo od nastepnego dnia juz byli małżeństwem i wynosili sie na swoje. Uwazam, ze jak sie razem mieszka to nie ma co robic szopki i trza wychodzic od siebie po prostu. A ze nie ma atmosfery, ze nie ma sie jak ubrac, no cóż... trza było razem nie mieszkac, albo rybki, albo akwarium.
Ja tak nie uważam. My mieszkamy razem ale wesele robimy w mojej rodzinnej miejscowości. TŻ dzień wcześniej jedzie do swoich rodziców. Wygodniej byłoby gdybyśmy wszystko zorganizowali na miejscu, np. w hotelu w którym później będziemy spędzać noc poślubną. Mimo to tradycja wychodzenia z domów rodzinnych podoba mi się i chce ją zachować.
Patrząc w sposób który napisałaś, PMka nie-dziewica nie powinna mieć welonu bo to symbol czystości i niewinności więc jest zarezerwowany tylko dla dziewic...

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Alez ja doskonale znam realia Własnie jak mówisz zmieniły sie czasy i rozwiazania. Skoro jestesmy takie nowoczesne i trendy i mieszkamy z chłopami przed slubem, to po co siegamy do tradycji (ktorą olałysmy własnie tym przedslubnym mieszkaniem). To jest moim zdaniem szopka. Albo robi sie tak, albo tak. Nie ma tak ze wilk syty i owca cała. (...)
Dla mnie to nie szopka. Nie lubię podejścia w stylu: albo biorę wszystko albo nic.
Ja mieszkam z TŻ bo tak jest wygodniej, bo przenieśliśmy się razem do innego miasta i wspólne mieszkanie jest tańsze, bo chcieliśmy się poznać przed ślubem, sprawdzić jak sobie poradzimy we wspólnym życiu. Bycie nowoczesną nie wymaga odrzucania tradycji. Bo założenie białej sukni do ślubu też jest tradycją. Nowoczesne PMki idą w kolorowych krótkich sukienkiach a ich mężowe w trampkach. Więc czy wspólne mieszkanie ma powodować że zachowanie tradycji robi ze mnie hipokrytkę?

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
Gratulacje!
Co by wszystko się kręciło tak jak sobie wymarzyłaś

Co do wódki: celujemy w Wyborową. To jedyna wódka którą toleruje TŻ, poza tym też jest elegancka

Edytowane przez justynkie
Czas edycji: 2013-09-11 o 08:07
justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:12   #865
kasia1201
Rozeznanie

Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Verunka w sumie to się z Tobą zgadzam . Dla mnie to też pewien rodzaj szopki. Ja nie mieszkam z tż więc wychodzimy ze swoich domów, ale że dziewica nie jestem to welonu też nie będę miała bo to mi trąci hipokryzmem. Co można pod siebie dobrać to można ale nie bądźmy pępkiem świata do pewnych rzeczy też trzeba mieć pokorę i uszanować je.

kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:16   #866
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
No właśnie ja też szukam do 3 zł max zaproszeń, choć w sumie mi zaproszenia są zupełnie obojetnę, więc w sumie coraz bardziej skłaniam się do opcji zaproszeń z allegro za 1 zł już z kopertą.
Zauważyłam, że jak przeglądam zaproszenia to wisi mi to jak one będą wyglądały, takie najprostsze, najzwyklejsze i pewnie najpopularniejsze za 1 zł mi pasują No i cena mi pasuje bardzo
Witam sie z rana!
Co do zaproszeń mam podobne zdanie - najchętniej kupiłąbym za 1zł, 2zł to max, muszą się nam podobać, nie zależy mi żeby były to jmałe dzieła sztuki bo wiem co się prędzej czy później z nimi stanie

Jeśli chodzi o wódkę to nie zastanawialiśmy się nad tym jeszcze, ostatnio na weselach najczęściej spotykaliśmy stocka, białą żóbrówkę i krupnik. Mi "posmakował" ostatnio żurawinowy stock i być może kupimy kilka butelek tylko na nasz stół, ale to nic pewnego.
edit: TŻ powiedział że to głupi pomysł i ma rację
Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
któraś tu kiedyś pisała jak się rozkłada napoje ( niealkoholowe) procentowo, pamiętacie to może??

chciałabym to sobie pozapisywać, już w konkretnych liczbach.
Proszzz kalkulatorek http://wesele.plock.pl/wesele-8.html
Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Dokładnie tak jest nie wystarczy samo niespanie w jednym łóżku czy oddzielnym pokoju. Takie są zasady wiary katolickiej, nie ma co się oburzać

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2013-09-12 o 13:13
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:16   #867
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Verunka w sumie to się z Tobą zgadzam . Dla mnie to też pewien rodzaj szopki. Ja nie mieszkam z tż więc wychodzimy ze swoich domów, ale że dziewica nie jestem to welonu też nie będę miała bo to mi trąci hipokryzmem. Co można pod siebie dobrać to można ale nie bądźmy pępkiem świata do pewnych rzeczy też trzeba mieć pokorę i uszanować je.
Hipokryzja to chyba jedno z częściej używanych słów na forum Sorry ale strasznie mnie drażni kiedy my jako nieco nowoczesne PMki, zostajemy uznane za hipokrytki, bo wychodzimy z domów rodzinnych mimo że razem mieszkamy, bo bierzemy ślub kościelny mimo że nie chodzimy co tydzień do kościoła, bo nakładamy welon mimo że nie jesteśmy dziewicami.
Ale Ty też jesteś hipokrytką, bo niby tak sobie szanujesz tradycję i uważasz że to wszystko jest szopką, ale seks przed ślubem uprawiasz... Sama piszesz że do pewnych rzeczy trzeba mieć pokorę więc mogłaś się powstrzymać aż do ślubu
Więc może skończmy te osądy, każda robi jak uważa i nie wypominajmy sobie pewnych rzeczy...

Czas edycji: 2013-09-11 o 08:17
Stary 2013-09-11, 08:17   #868
kasia1201
Rozeznanie

Justynkie nie obraź się ale " sprawdzanie się przed ślubem" to czyste tchórzostwo. Kocha się po mimo wad. Co chcecie sprawdzić? Czy np. Nie ma nawyków które was denerwują? Nikt nawet sam siebie poznać nie może. Jeśli której może nie dac rady to znaczy ze z którejś strony to nie miłość
. W końcu kochane będziemy przyżekać NA DOBRE I ZŁE. I nie ma co się łudzić moje drogie samym dobrym życia nie przeżyjemy

kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:20   #869
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Justynkie nie obraź się ale " sprawdzanie się przed ślubem" to czyste tchórzostwo. Kocha się po mimo wad. Co chcecie sprawdzić? Czy np. Nie ma nawyków które was denerwują? Nikt nawet sam siebie poznać nie może. Jeśli której może nie dac rady to znaczy ze z którejś strony to nie miłość
. W końcu kochane będziemy przyżekać NA DOBRE I ZŁE. I nie ma co się łudzić moje drogie samym dobrym życia nie przeżyjemy

Po to aby przyzwyczaić się do pewnych rzeczy, żeby wyeliminować drażniące sprawy. Nie wyznaję zasady że rozwalone skarpetki powodują rozpad związku. Ale niektóre pary potrzebują czasu na dotarcie się. My tego problemu nie mieliśmy, ale wolałam jednak przed ślubem zamieszkać razem. BO TAK MI SIĘ CHCIAŁO. I tyle

EDIT: Poza tym napisałam "sprawdzić się jak sobie poradzimy we wspólnym życiu". A to chyba różnica co? Bo mieszkanie razem to poważne decyzje, to zarabianie pieniędzy, płacenie rachunków, prowadzenie gospodarstwa. Nie wiem czy chciałabyś męża który nie potrafi zarobić na dom a wydaje pieniądze, który spędza wieczory przed tv z butelką piwa zamiast pomóc w pracach domowych.

Czas edycji: 2013-09-11 o 08:23
Stary 2013-09-11, 08:28   #870
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja na razie nie mysle o dadatkach itp kupa czasu.

ja po zakupie sukni jestem w euforii
i mam na odwrót, wydaje mi się że mało czasu
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Witam sie z rana!
Co do zaproszeń mam podobne zdanie - najchętniej kupiłąbym za 1zł, 2zł to max, muszą się nam podobać, nie zależy mi żeby były to jmałe dzieła sztuki bo wiem co się prędzej czy później z nimi stanie

Jeśli chodzi o wódkę to nie zastanawialiśmy się nad tym jeszcze, ostatnio na weselach najczęściej spotykaliśmy stocka, białą żóbrówkę i krupnik. Mi "posmakował" ostatnio żurawinowy stock i być może kupimy kilka butelek tylko na nasz stół, ale to nic pewnego.

Proszzz kalkulatorek http://wesele.plock.pl/wesele-8.html

Dokładnie tak jest nie wystarczy samo niespanie w jednym łóżku czy oddzielnym pokoju. Takie są zasady wiary katolickiej, nie ma co się oburzać
widziałam, ale dla mnie on jest conajmniej dziwny
Oliwka 21.07.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości