|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Melduję się wieczornie, przyznaję że przeleciałam Was "po łebkach". Nie mam sił już dzisiaj na nic, były u mnie koleżanki i dopiero niedawno skończyłam je odwozić
Przyjechałam do domu i padłam do łóżka, czaję się żeby pójść spać ale stwierdziłam że jeszcze tutaj do Was zaglądnę i troszkę podczytam ![]() Dobrej nocki mamusie
|
|
|
|
#1922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Mam dość oglądania pralko lodówek
Wróciliśmy z SR,dzisiaj na porodówce względny spokój,lekarz badał malucha który urodził się cc i tak fajnie kwilił za drzwiami.Na noworodkach urodzaj 5 dzisiejszych świeżynek i kilka dzieciaczków starszych. Słodkie A i w końcu oglądaliśmy Maxi Cosi Mara Plus,spodobał mi się ![]() 2000 tysiaki ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42730444]A to może jutro porobię zdjęcia ![]() Co do pralek, lodówek to kupowaliśmy od razu po ślubie i robiłam tak, że szukałam informacji w necie, opinii i potem sklepu internetowego, gdzie było najtaniej, a opinie też miał dobre. U nas niemal wszystko było kupione przez morele.net i odbieraliśmy osobiście w Lublinie. Ale teraz jest tyle akcji, że transport kurierem za 1gr, że można sobie zamówić do domu. Teraz zamawiałam teściowej super pralkę Indesit, wyszło ją to 786zł A praleczka genialna [/QUOTE]Powiem Ci że ja to nie mam szczęścia.U nas w mieście jest wielki problem ze wszystkim,mały wybór gdzie można sobie coś zamówić innego niż mają na stanie.A jak na złość zawsze sobie wybiorę model mało popularny A jednak chcę zobaczyć dany model zanim kupię, albo chociaż potem jakby sie coś zepsuło mieć gwarancję że mogę do stacjonarnego sklepu odwieźć, a nie płacić za wysyłkę do sklepu internetowego. Jest Media Markt ale ceny mają też "świetne" I jeszcze teraz niektóre modele są dostępne na wyłączność tylko w danej sieci :/ i np lodówka na necie kosztuje 2900 a w Media Markt 3900.Paranoja ![]() Kurcze człowiek by chciał wydać pieniądze i nawet nie może Zadupie u nas totalne! ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
coraz bliżej Cytat:
---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
Ty masz naprawdę super tego lumpka Zazdraszczam
|
|||
|
|
|
#1923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Żarcik ![]() My tylko oglądaliśmy salę porodową, dzieciaczków nie widzieliśmy... A nie ma gdzieś w necie taniej tego wózka?? |
||
|
|
|
#1924 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój jeszcze z dziurką małą. Ale kolor ma w środku brązowy,jakieś przebarwienie czy co ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1925 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspólczuję że Cie tak trzyma Czyli z premią do przodu? ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1927 |
|
Rozeznanie
|
O rany dziewczyny, nadrabiałam Was od soboty na raty, a że weekend intensywny to dopiero dziś zdołałam
![]() paulinaizabela za przepływy, ciśnienie i żeby maleństwo rosło ładnie i w brzuszku jak najdłużej siedziało Trele_Morele Jak Tomcio wyskoczy w terminie to będę słać życzenia urodzinowe między skurczami ![]() nemosek dzięki na informacje o karmieniu piersią ![]() peppermint ale zgrabny brzuszek maluszek !!!!!! tak w ogóle chyba muszę skorzystać z Twojego doświadczenia i obczaić tego navingtona i , bo u nas problem taki sam-3 piętro bez windy, sąsiedzi niby w porządku ale czasem ktoś bramy nie domknie i w zeszłym roku komuś rower ukradli:/ a chyba akurat tego wózka nie było w sklepie, albo nie zauważyliśmy po prostu.maoami wg naszych przemyśleń u nas łóżeczko Tomcia też będzie tak wystawać, czyli prostopadle do ściany i stwierdziliśmy, że to najlepsze ustawienie będzie. Zresztą gdzieś słyszałam, że taki maluszek nie powinien za bardzo zerkać w tył(w sumie nie wiem czemu) a jak tak postawimy wszystko co ciekawe będzie się działo z przodu lub z boku ![]() weronisiek apartament pierwsza klasa!!! a do zakupu tej oliwki się przymierzam, zwykła mnie strasznie zirytowała, jak się po 2 praniach zapachu z sukienki nie mogłam pozbyć ![]() lineczka Jeśli z owocami to prawda to nasz też będzie wielkoludkiem Lubi zwłaszcza brzoskwinie i arbuza bo zawsze jak je zjem to tance radości w brzuchu odstawia ![]() adoosienka dobrze że już jesteście w domu ![]() kociak super zdjęcia!!!! domi Twoje też !!! a to jak stoisz oparta o murek, ze spuszczoną głową i głaszczesz Jasia moje ulubione ![]() rybko Ty to masz przeboje przy okazji mogę zameldować się oficjalnie sorento - Kasia, OM 23.03.2013, TP- 28.12.2013 - Tomuś waga maluszka 23t5d- 648g maoami ładnie rośnie Zuziak Co do sobotniej wyprawy rozpoznawczej , oglądaliśmy mnóstwo wózków, od x-landerów po jakąś polską firmę, której nazwy nie pamiętam, ale że zależy nam na tym, żeby był dość lekki i nie zajmował wiele miejsca po złożeniu bo dużo jeździmy, chyba zdecydujemy się na Mutsy. Tyle nam zeszło w tym sklepie, że stwierdziliśmy z TŻ , że dnia lenia ciąg dalszy i poszliśmy wypróbować kebab z jagnięciną Za to niedziela była pracowita, pół dnia w kuchni siedzieliśmy i tworzyliśmy obiadek i przetwory Wieczorem w nagrodę miał być wieczór filmowy, ale w połowie filmu usnęłam , a efekt był taki, że obudziłam się w środku nocy i spać nie mogłam do 6 , położna się biedna ugadała ponad 3 godziny. Za tydzień będzie praktyka w małych grupach, śmiała się, że będzie najbardziej na tatusiów naciskać, żeby się nauczyli kąpać i przewijać Idę i ja spać, bo ziewam już strasznie, dobranoc wszystkim
|
#1928 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
Jest mega miły i mam nadzieję że wodę też będzie po praniu ładnie wciągały ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
![]() A może uszyjesz ?Bo przecież potrafisz Cosik takiego http://peticado.pl/pl/produkt/zestaw.../literki-szyte Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#1929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trele to nieciekawie z tym laptopem. Może jeszcze uda się go uratować jakoś ![]() Dzidzia współczuję, ale teraz się zacznie z przeziębieniami. Tylko patrzeć jak mnie coś złapie. U mnie to norma na jesieni. Wygrzej się porządnie pod kołdrą, może przejdzie. Kochanego mam męża, zerwał się na chwilę z pracy, żeby kupić mi rennie. Zadzwonił żebym wyszła na taras, ja zaskoczona, a ten mi wrzuca renni. Już pochłonęłam i o niebo lepiej. Zrobię mu chyba dobre śniadanie jutro
|
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mój mózg już się pali ![]() A kurcze wiesz mogliby wymyslić opcje 2 w 1 ![]() Muszę dopiero poszukać,ale cenowo pewnie podobnie,tylko akcesoriów więcej. Ja to jestem dobra x move odrzuciłam ze względu na cena a za mura się oglądam Z tym że czuje się odrobineczkę usprawiedliwiona bo mura ma przynajmniej adaptery,kocyk i coś tam jeszcze, a x lander goły ![]() No i dziadek zapowiedział sponsoring,ale czy to mu wyjdzie ![]() I jeszcze co ja napisałam w poprzednim poście 2000 tysiaki ![]() Oj czas ie położyć |
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tatusiowie staną na wysokości zadania i na pewno się sprawdzą Żałuję tylko że swojego małża w akcji nie widziałam (ćwiczyłam wtedy) o musi być extra widok |
|
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
O to super, że dziadzia furę sprawi możecie wybrać swój wymarzony i w razie co dorzucić trochę Wyczaiłam to ale nie chciałam się czepiać ![]() Sorento - Wybór wózka ciężka sprawa...w waszym wypadku waga ma znaczenie, skoro będziecie dzwigać wysoko... z tych lekkich polecany tu był Tutek Grander. Babku - dla męża Dobrej nocki brzuchatki ![]() za jutrzejsze wizyty Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1933 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Dzień doberek mamuśki, ja już na nogach, zaraz trzeba się ubierać i zawieźć brata do szkoły, później fryzjer, potem z przyjaciółką na ostatnią przymiarkę sukni ślubnej
dzisiaj pewnie będę dopiero jakoś popołudniu bo do tego jeszcze kilka mniejszych spraw do załatwienia.Miłego dnia
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() heja! :P mdłości mi przeszły na całe szczęście wczoraj zamiast oglądać Prawo Agaty to ja usnęłam ehh :/ idę sobie robić śniadanie i muszę ogarnąć trochę bo kurier ma przyjechać żeby miał gdzie postawić paczki ![]() maomami, zapomniałam Ci napisać że Twoje dziecię spore już jest
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się dziewczynki!
Przeleciałam Wam w tempie ekspresowym , ale oczywiście nie pamiętam, co komu miałam napisać, a wyjątkowo nie chciało mi się zapisywać Wybaczcie ten jeden raz Powiem tylko, że wszystkie zdjęcia i zakupy piękne Której wyłazi pępek? Dołączam się Z rzeczy słabych: - miałam dwa dni takie, że nie mogłam chodzić. Nie wiem, co się z tym dyskiem stało, ale każdy krok to były łzy z bólu Odpukać wczoraj już było lepiej i oby już się takie dni nie powtórzyły ![]() - od 2 dni puchnę Nogi już od samego rana mam spuchnięte, i to nie tylko stopy czy kostki, ale łydki i nawet uda! Zwłaszcza prawa noga... Bosko, a do porodu taaaaaaak daleko W każdym razie wkurza mnie ta opuchlizna niemiłosiernie... Mam tylko nadzieję, że to zbierająca się woda, a nie zatrucie ![]() Z rzeczy lepszych: - remont skończony! Czyli jak będzie wena, to solidnie wysprzątać łazienkę, umyć panele w przedpokoju i jakoś te szafy zorganizować - wczoraj zamówiliśmy 4 kółka dla Niny! Troszkę mi żal, bo jakoś tak ta Comfort bardziej przypadła mi do gustu, ale myślę, że już przy drugim spacerze bym klęła pod nosem i marzyła o Lite Kolor wózka silver na czarnym stelażu ![]() ...i tyle u mnie. Idę zrobić sobie śniadanko i kakao ![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-09-11 o 07:27 |
|
|
|
#1936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana ;P
Od 5 nie śpię Obudzilam sie jak jakaś naćpana. Na prawdę. koty mnie nie zdenerwowały, śmiałam sie z tego co zrobily, poszłam do kuchni i stałam tam z 20 minut nie robiąc nic, a w głowie całkowita pustka i spokój. Zrobiłam sobie 2 mięty, i jedną herbatkę żurawinową . Mięty już wypite- smaczne były ;D Wyszłam na balkon a tam taka piździawica- MÓWIĘ WAM koniec świata będzie- w Suwałkach najcieplej dzisiaj Póki co czuje się w miare ok, boli mnie brzuch i ten jajnik ale do zniesienia. Jak za 2 godziny nadal bedzie taka pogoda to siedze w domu z d.upą do góry i nic nie robię, a jak sie poprawi to lece na jakieś zakupy. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluję skończonych remontów ! ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Dla Fanek sówek- w TCHIBO są poduszki ( a raczej poszewki) w różne sówki. I w ogóle kolekcja z sówkami. http://www.tchibo.pl/;jsessionid=129...78fe16396ed093
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
dobra wstawiłam kolejne pranie
zostało mi jeszcze do wyprania pościel, kocyki, ręczniki, pieluchy i jedna pralka się pewnie nazbiera ciemnych ciuszków i chyba będzie na tyle :P a później prasowanie ![]() w ogóle wczoraj TŻ mi taki komplement powiedział że aż mnie zaskoczył a mianowicie że pięnie wyglądam w ciąży i że brzuch mi pasuje i jest taki zgrabny i że tylko mi brzuszek rośnie a po mnie nie widac tych 10 albo i ze 12 kg które mam na plusie a ja ani syfów, ani przebarwień ani nic
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1938 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja dziweczyny wczoraj juz sie nie odzywalam,bo wisielczy nastroj trzymal sie jakos do konca.SR-czesc teoretyczna to byly flaki z olejem,nuda straszna,tz gral na kom.cala godzine,pani opowiadala o zmianach w ciele kobiety-ale takie oczywiste i oklepane teksty,ze nawet mnie to nudzilo pozniej cwiczenia oddechowe-uwielbiam je,naprawde mozna sobie polezec,odpoczac wsumie przy nich no i czuje,ze sa przydatne (dla rodzacych sn)...no a pozniej cos poszlo nie tak.byly cwiczenia takie relaksujaco rozciagajace i jakis stres mnie zlapal.poszlam siusiu przed tymi cwiczeniami,a co robilam jakis rozkrok mialam wrazenie,ze normalnie sie posikam,wiec w trakcie tych zajec wyszlam jeszcze raz(pomyslalam,ze mi po prostu potrzeb),wrocilam do cwiczen i znowu,wszelkie rozkroki odpadaly, balam sie normalnie. pozniej kocie grzbiety-tez nie bardzo.na rece wszystko ok,rozciaganie na siedzaco ok-kondycyjnie bez problemu tez dawalam rade...ale po tych wszystkich cwiczeniach tez nie czulam sie najlepiej. nie wiem jak to wytlumaczyc,ale cos mi mowi,zeby tych cwiczen nie robic.i zastanawiam sie,ze moze 34tc to juz ciutke przypozno na to wszystko?moze ulozenie "dupne" malucha tez sie przyczynia,nie mam pojecia....zapytam w przyszly wtorek rano na wizycie lekarza co on mysli o tych moich wygibasach,bo nacisk na pecherz mialam mega duzy. wiec wrocilam jakas taka "ciezsza" po tej SR i o 22 juz lezalam w lozeczku :/ troche marudna,wiec nie chcialam juz malzonowi psuc humoru ![]() a dzis lece na lumpkowy przeglad,chociaz pogoda mocno do dupy :/ zajrze pewnie kolo 12,buzki
|
|||
|
|
|
#1939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
mam dylemat
muszę koniecznie dzisiaj zamówić sukienkę na wesela i znalazłam 4 TŻ wysłałam linki zeby je ocenił bo sama nie wiem którą wziąć:1. http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-s...526559288.html 2. http://allegro.pl/sukienka-tunika-ci...507616136.html 3. http://allegro.pl/jesien-ciazowa-suk...522991697.html ta mi się nie widzi z tyłu :P 4. http://allegro.pl/ciazowa-sukienka-k...511500297.html najbardziej podoba mi się 2 a chciałam mieć taką co i na sesyjkę brzuchową założę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-11 o 08:21 |
|
|
|
#1941 |
|
Rozeznanie
|
Ja glosuje na 3 lub 4
ladnie dekolt bedzie wygladal
|
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Lineczko dla mnie 2 i 3. Bardziej 3.
Ja wstalam już zasmarkana i polamana niestety .Anoula myślałam o dokupieniu jakichś gadżetów pasmanteryjnych, Ale wtedy nie będą tak okazałe. Nemosku o szyciu też myślałam, ale kto mi sprzeda skrawkami "ciekawy" materiał. No i czym wypełnić? Kulkami od poduchy? Ech...... Widziałam, że można kupić literki z surowej sklejki, ale nie podoba mi się czcionka. ![]() Musze jeszcze pomyśleć. Wy macie przeboje z tymi wózkami. Nie wiem czy dziś umiałabym wybierać nowy. Aaa pepper ja wczoraj miałam cały dzień taki,że co sie Ruszylam to miałam taaaakie pieczenie w pęcherzu i szczypanie w szyjce i kroku jakby miał młody zaraz wypaść. Wydaje mi się, że próbował się obkręcić ale szybko wrócił do pozycji wyjściowej. No i od wczoraj znowu mocno mocze. O dziwo wstaje z toalety sucha, wytarta. Ledwo wyjdę i czuje jak sie mocze .Aaa Trele dysk mógł sie po prostu wypiac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-09-11 o 08:59 |
|
|
|
#1943 |
|
Zadomowienie
|
Się witam jeszcze z łóżeczka
![]() Lineczka, póki pamiętam: moim zdaniem sukienka 3 lub 4. Bo w 2 to każdą fałdkę będzie widać ;P Piorę sobie kożuszek na zimę przesunęłam guziki i zmieszczę się, aczkolwiek ostatni guzik jest tuż nad brzuchem, więc mi się - jak w kurtce- rozłazi Ale może w listopadzie jeszcze mrozów nie będzie ![]() Nemosku, śliczny ten ręcznik! Przy okazji: a ile ręczników dziecko potrzebuje? [wiem, głupie pytanie, ale serio nie wiem]. ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Dzidziu, a nie myślałaś poszukać w necie [moze nawet na all] kogoś, kto szyje cos z filcu [ mój TŻ kiedyś zamówił siostrze etui na laptop z filcu, świetnie ozdobione, imieniem i cudami i dał z przesyłką chyba 20zł] i zamówić u niego te literki? Skoro robią kolczyki to może i litery? A ja myślałam ozdobić filc takimi naszywkami jak się w pasmanterii. Widziałam w jednej takie małe samochodziki, może 1cm x1.5cm. Po 1,20zł były. I to na kleju pani mówiła, ze można. I do tego śmieszne guziki: kredki, autka, misie... Tylko potem pomysł upadł, bo kurde nie mamy jeszcze imienia ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Ktosiula, dzięki za info odnośnie warsztatów Mam jeszcze pytanie: czy kobiety tam były z partnerami? Bo mój koniecznie chce iść [a właściwie: nie chce mnie puścić samej], i jestem pewna, ze zapisywałam się z osobą towarzyszącą.. Nawet do nich pisałam, ale mi nie odpisali na maila jeszcze.
|
|
|
|
#1944 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Witam się w skończonym 29 tyg i rozpoczętym 30 Z tej okazji na wadze równe 55 kg, to mój rekord życiowy! Narazie 4 kg na plusie.Wkurza mnie ta pogoda w kratkę. Zgodnie z tym co za oknem nic mi się nie chcę, a na zakupy by się przydało skoczyć... A wczoraj tak ładnie było... jednak jesień nas dopadnie... Siedzę jak na szpilkach i czekam na kuriera z reklamacją łóżeczko, oby dotarło bez uszkodzeń i będzie można składać! Cytat:
Cytat:
za to jak pięknie pozowała ![]() Cytat:
Cytat:
za remont!A bóli i puchnięcia współczuję.. Pij dużo wody i nogi trzymaj wysoko. Możesz też masować z dołu do góry, powinno to polepszyć przepływ limfy i krwi. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe. Cytat:
Jak niewiele do szczęścia potrzeba
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Nasturcja niezły pomysł
.Ale guzików ani elementów do urwania bym nie instalowala... ze względów bezpieczenstwa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1946 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobryyyy
Muszę zaraz pranie zrobić, później obiad, dziś naleśniki z serem. W nocy tradycyjnie skurcze i córka chyba coś majstrowała przy szyjce bo czułam tam nacisk, ale szybko się skończyło. |
|
|
|
#1947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mya, przyjechały meble łazienkowe, oblukałam je i jak na razie stwierdzam że są fajne umywalka jest duża i nie jest wcale taka płytka, lusto może nie jest idealne bo nie jest duże ale ujdzie, kolor szafek jest taki jak na aukcji, ale nie są mega błyszczące tylko takie akurat, ale łapki chyba odciśnięte będzie widać no i dostałam kuon rabatowy na 50 zł przy następnych zakupach powyżej 700 zł ![]() jak chcesz to mogę Ci fotkę cyknąć koloru frontów szafek, umywalki i lustra :P no i mój kot skoczył panu do samochodu i był chętny tam zostać
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-11 o 09:31 |
|
|
|
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
Ale spokój
Czyżby serio wszystkie prasowały? |
|
|
|
#1950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zaśpiewałam właśnie młodemu kołysanke: "Nasz syneczek malutki, rośnie duży okraglutki. Kopie mamę, kopie tatę i pożera nam wypłatę"
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

Przyjechałam do domu i padłam do łóżka, czaję się żeby pójść spać ale stwierdziłam że jeszcze tutaj do Was zaglądnę i troszkę podczytam 

5 dzisiejszych świeżynek i kilka dzieciaczków starszych. Słodkie 

za tydzień...coraz bliżej Kochana - czekam na wiadomość
a w ogóle to przez te biegunki zbankrutuje na papierze
KCIUKI DLA ANI