|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI
Cytat:
![]() O ile to nie TLK to weź se przez neta bilet kup, wydrukuj, bez stania w kolejce będzie.. ![]() Dzisiaj olej sezamowy na noc. ![]()
![]() |
#932 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Jutro spróbuję się tam przejść, zadzwonię jeszcze do jednego lekarza. Muszę się gdzieś dostać i to w tym tygodniu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I teraz dobra godzina jest, żeby iść, bo ludzi mniej niż w nocy.
![]() |
#935 | |
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Gina ściągają tylko do kobiet w ciąży, które zgłaszają się do przyjęcia na oddział albo z porodem. A co do terminów - skręciłam kiedyś kostkę, na co pielęgniarka i lekarz, kazali przyjechać mi za 3 dni, bo nie ma miejsc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z wizazem nie zginę ![]() ![]() więc jutro kupuję bilety i NIC mnie nie powstrzyma przed wyjazdem! ![]()
![]() |
#937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I szczerze powiem, że o dziecięcej poradni ginekologicznej w zasadzie nie słyszałam. A co z pannami, które w wieku 16 lat są w ciąży? Też mają do gina nie chodzić? Pierwszy raz u normalnego ginekologa byłam mając lat bodajże 15 (na pewno nie 16) i oprócz obecności mamy nic nie było wymagane.
![]() |
#938 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Widzisz, ja miałam 16 lat i chodziłam tak-do ginekologa dziecięcego, do endokrynologa do poradni dla dorosłych a wysłali mnie do szpitala dziecięcego na Ligocie. Natomiast Kav, polecam brać mamę i jechać na SOR NATYCHMIAST. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#940 | |
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Na to też mają odpowiedź! Najbliższa urazówka jest w Chorzowie ![]() U mnie takowe są odsyłane do Bytomia, chyba, że nie ma czasu na przewóz dzięki znajomym (na karetkę nie licz), to ew. zostają przyjęte na porodówkę, ale przeważnie szpital żąda opłat i pisemka do dyrekcji. Też chyba tyle miałam, ale prócz obecności mamy, potrzebowałam zgodę ojca, zaświadczenie o ubezpieczeniu, całą dokumentację medyczną, że są wskazania do wizyty i mama pisała podanie z prośbą o wizytę, mimo, że prywatnie. Zażegnałam gorączkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 | ||
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42736570]Dziecięce poradnie istnieją, sama chodziłam do takiej gdy miałam poważne problemy z okresem, ale to prawda, że od 16go roku życia lekarz ma obowiązek przyjąć cię jako dosrosłą, NATOMIAST do czasu skończenia 18 lat, gdy wymagany jest pobyt (ale nie odwiedzenie SOR) w szpitalu skierują cię i tak do dziecięcego. Wszystko ze służbą zdrowia to burdel na kółkach.
Widzisz, ja miałam 16 lat i chodziłam tak-do ginekologa dziecięcego, do endokrynologa do poradni dla dorosłych a wysłali mnie do szpitala dziecięcego na Ligocie. Natomiast Kav, polecam brać mamę i jechać na SOR NATYCHMIAST.[/QUOTE] Dziwne, niejeden raz leżałam na "dorosłym" oddziale po 16 roku życia a przed 18, jednak było to parę ładnych lat temu ![]() Nawet pamiętam, że jakieś badania w Prokocimiu robiliśmy na szybkiego, żebym nie skończyła 16 lat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#942 |
Spaceroholiczka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 | ||||
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Najważniejsze, że przeżyłaś ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kav martwię się o Ciebie Wróciłam. Za mało czasu, a za dużo do napisania (kazus miałam o spadku, było 10 osób, dzieci zmarłego miały dzieci, jeden zrzekł się, ktoś odrzucił- jeden wielki mętlik), nic nie mówię jak przeczuwam, bo ostatnio mówiłam, że powinno być ok. W poniedziałek mam wyniki, mam nadzieję, że Wasze magiczne kciuki pomogą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42737147]
Najważniejsze, że przeżyłaś ![]() [/QUOTE] ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Ale mam odrosty straszne.. Taki brzydki kolor. Farbowałam miesiąc temu i musiałabym znów, ale nie wiem czy to jest dobry pomysł, skoro mi tak wypadają włosy..
#945 |
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42732446]Zatem już wygrałaś
![]() ![]() Nie no, na taneczne do Łodzi to nie pójdę, co ja bym po tym robiła? ![]() ![]() Chciałam i chyba zdecyduję się na FiR we Wrocławiu, tylko oczywiście moja kochana mama twierdzi, że jestem tak tępa, że i tak się tam nie dostanę, więc po co mam wyjeżdżać, jak mogę to samo studiować w Katowicach. Taaaa, po moim trupie... nie zostanę tutaj, nawet jak się nie dostanę tam, gdzie chcę, poszukam innych studiów, nieważne jakich, byle z dala od "domu". Edytowane przez moooniek Czas edycji: 2013-09-10 o 20:54 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Rozeznanie
|
Kav spróbuj jechać do tego szpitala, przecież nic Ci nie szkodzi, a może trafisz na kogoś odpowiedniego. Ja naprawdę ostatnio jak trafiłam na Izbę Przyjęć daleko od miejsca zamieszkania to byłam bardzo miło przyjęta i po 5 minutach byłam w gabinecie lekarskim, więc czasem warto spróbować
![]() Byłam dzisiaj u fryzjerki, którą poleciła Kamiliah i jestem baaaardzo zadowolona ![]() ![]() Dziewczyny z Sosnowca - super fryzjerka, super cena - 20zł, polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam jogurtowe ze śliwkami i kruszonką... Wyszło pyszne...
![]() Cytat:
![]() Kav, nie wierzę, że w szpitalu na Izbie przyjęć nie uzyskasz jakiejkolwiek pomocy... Po coś są tam Ci lekarze, nie tylko po to żeby ludzi z kwitkiem odsyłać... Może są niemili, ale trzeba walczyć o swoje... Coś mi się wydaje, że migasz się trochę od tego lekarza... Gdy ja dzwonię do swojego gina i chcę się zapisać na wizytę, to zawsze pyta czy to coś poważnego, czy może ta sprawa może poczekać... Zawsze możesz iść do prywatnego gina i ustawić się w kolejkę w dniu w którym przyjmuje i poprosić żeby Cię przyjął bez kolejki, bo dzieje się coś niepokojącego... Wystarczy poczekać aż przyjmą ostatniego pacjenta... Zazwyczaj sie zgadzają, bo dla nich to dodatkowe pieniądze za wizytę, a 50 czy 100 zł za 15-20 minut piechotą nie chodzi, a w ich przypadku samo się prosi o włożenie do portfela... ale to tylko moje skromne zdanie...
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 | |
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Mam zbyt poważne problemy na głowie, żeby lekceważyć u siebie niepokojące objawy. Ba! Teraz tym bardziej siebie pilnuję, bo przy dobrych rokowaniach dożyję tylko 25 roku życia... Dosyć przecierpiałam, żeby siedzieć, wyć i męczyć się niepotrzebnie. Takich szpitalnych sytuacji mogę przytoczyć wiele. Przykładem jest moja artroskopia, dzięki której mam za sobą śmierć kliniczną i dwukrotną zapaść - oczywiście mojego zabiegu nie ma w ogóle w papierach w szpitalu, wg szpitala taki zabieg nigdy się nie odbył, a ja do dnia dzisiejszego mam wypis, mówiący iż wszystko przebiegło wzorowo, plus dwie blizny na pamiątkę. Też mi powiesz, że takie coś nie może mieć miejsca? Może. Nawet miało miejsce. Idę spać. Dobranoc! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 | ||
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42726364]W sensie?
Właśnie rozkoszuję się zapachem Kallosa Latte, zawącham się na śmierć ![]() ![]() nie mogę ich ogarnąć. są albo spuszone, albo przeciążone. to pierwsze to dość typowe zjawisko, natomiast to drugie to zupełna nowość. zdarza mi się nie domyć odżywki/oleju, jestem zszokowana i nie wiem co z nimi robić ![]() to też ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Just:) Czas edycji: 2013-09-10 o 22:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
Zakorzenienie
|
A moje się połamały całkowicie bez żadnego powodu
![]() Cytat:
![]() Makijaż bardzo ładny ![]() Pa ![]() Nie wie ktoś czy jest sposób, żeby jakoś przetransportować buźki z wizażu na FB? ![]() Bez sensu mi się bez nich pisze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42737147] Miesiąc temu przyjechałyśmy do mieszkania posporzątać po malowaniu, ona chciała umyć twarz peelingiem patrzy tam jest pełno wody ![]() ![]() [/QUOTE] no to akcja dosyć krzywa ![]() i kciuki za wyniki ![]()
![]() |
#954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym - sorry, ale nie wmówisz mi, że nie znajdzie się ani jeden prywatny gin, który przyjąłby Cię "za kasę". Nie mówię, że każdy, ale podzwoniwszy na pewno znalazłby się taki, który o 2 w nocy by Cię przyjął. Masz złe doświadczenia z lekarzami, i ja mam podobne, jednak nie możesz się nastawiać, że wszyscy są tacy. Mieszkasz w sporym mieście, na Śląsku - lekarzy do wyboru jest sporo. End of topic ![]() Jak mnie kusi obcięcie włosów, ja nie mogę :/
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2013-09-11 o 06:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Spaceroholiczka
|
Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI
Wojewódzki i na Cichej.
Jadę do Gliwic, mój onkolog załatwi mi nieoficjalną wizytę, po południu dojedzie do niego immunolog z Krakowa, żeby od razu zebrać papiery ![]() A włosowo, to kusi mnie farba, odkąd zobaczyłam zdjęcie Verstaille na FB ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Konto usunięte
|
![]() ![]() Dzisiaj mam na 15:00, ale jestem niesamowicie zmęczona ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42738671]Mnie czeka farba jutro, pojutrze, zobaczymy jak mi się zachce. Jestem już brązowo-czarna
![]() Ja bardzo się obawiałam, że wyjdzie ciemno ale o dziwo wyszedł ładny brąz, lekko zrównało górę, ma wytrzymać do soboty później może się dalej wypłukiwać ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie też ale ostatnio podjęłam się zapuszczania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 | ||
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI
Hejo
![]() Cytat:
Nie dziękuję, by nie zapeszyć ![]() ![]() Cytat:
Ja jutro dzwonię i umawiam się na cięcie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42742577]Hejo
![]() Nie dziękuję, by nie zapeszyć ![]() ![]() Bidoku, co jest z pracą? Ja jutro dzwonię i umawiam się na cięcie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Napiszę na biało [COLOR="White"] Wiele się pozmieniało, ponieważ są tak jakby 3 osoby prowadzące tą akcję. Kierowniczka prowadziła tego typu akcje przez kilka lat (robiła grafiki dla nas, decydowała kiedy mamy przerwy itd). Było ok. Grafiki były tworzone na cały tydzień. Każda z dziewczyn miała przynajmniej 1 dzień w tygodniu wolny. A teraz? Dorzuci chłopaka, który nas sprawdza każdego dnia. Codziennie chodzi i patrzy jak radzi sobie każda z dziewczyn i decyduje kogo zwolnić. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Proszę bardzo ![]() U mnie tak jest... ![]() Kav, ktoś musi cię zbadać.. nawet w moim spzitalu, po 12 w nocy, po 5-10minutach był już lekarz... Zauważyłam na blogach, ze ostatnio jest szal na naturalne włosy.. co rusz ktoś zapuszcza.. wiedziałam, ze przejdzie im tam henna! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.