|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
|
|
|
|
#4172 | ||
|
Zadomowienie
|
witajcie
![]() musiałam rano jechać poprawić to zwolnienie, co w sumie nie trwalo długo a potem ZTM mnie wykończył i spałam do 15, a jeszcze potem roboty domowe (czy powinnam być dumna z siebie, że umiem cerować, łatać i zaszywać? ) ) i trzy pyszne pizze... teraz pękam i nadrabiam![]() Cytat:
czyżby był jakiś konkurs?![]() ale gratuluje, naprawdę nieźle się razem prezentujecie )---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- też ładny ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
|
|
#4173 | |||
|
Rozeznanie
|
A ja się po wczorajszym przejęłam, czy oby wszystko ok i wybraliśmy się dzisiaj z mężem na nieplanowane usg.
Dzieciaczek cały i zdrowy, na wielkość jest starszy o tydzień niż wszyscy myśleliśmy Waży 370g.No i chłopak! Synek jak synek, ale cyc fajny! Gratuluję wyboru Cytat:
Cytat:
Gucio...? No w sumie Maja taka modna, to czemu nie miałby się uaktywnić i Gucio Cytat:
Ja w sprawie owłosienia właśnie wystukałam mój pierwszy post tutaj. Jak dobrze, że jestem blondynką Wiedeń na pewno jest lepszym temperaturowo pomysłem niż mój ostatni Rzym. Uważaj na siebie, mi od samego chodzenia i przeżyć twardniał brzuch tak, że podczas całej wyprawy ani razu nie poczułam dzieciaczka...
Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-09-10 o 21:50 |
|||
|
|
|
#4174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z tą umową to już pewne? nie da się nic zrobić?no i jak nie dajesz rady z kręgosłupem, to na moje oko nie musisz mieć więcej powodów do zwolnienia
|
|
#4175 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Super!
|
|
#4176 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choć oczywiście nie za ścisłe (choć w ciąży to akurat dziecię protestuje, jak jest za ciasno ) wygląda sie dużo lepiejzazdroszczę Ci przechodzenia ciąży, ja znowu się mierzę z mdłościami... ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
średniaczki mają najlepiej )---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
)---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
)---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
)---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() a jakie ćwiczenia? ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
i mam podobnie z wyborem- dla chłopaka już pewne i zaklepane, a jak będzie dziewczynka, to jedno jest co do którego się zgodziliśmy oboje, ale też bez zachwytów (i zostawiliśmy szukanie na czas, jak będziemy wiedzieć kto tam siedzi) ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
zresztą na tę literę ma imię mój mąż, i jest to chyba moje ulubione:p
|
|
#4177 |
|
Wtajemniczenie
|
No nareszcie (w tej chwili) poczulam konretne ruchy
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4178 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=san_g;42729692]Witajcie, chwilę mnie nie było ale staram się podczytywać nie zawsze mam kiedy odpisać. Byłam wczoraj na warsztatach "moda na brzuszek' pisałam już jakiś czas temu o tym tutaj, że można się zapisać. Było na prawdę sympatycznie, bardzo kompetentni wykładowcy-lekarka, położne, przedstawiciel maxi cosi-który fajnie pokazał na czym polega zapinanie w fotelik bez iso fixu i z iso fixem (ja nie ma wyboru w aucie nie mam iso fixu ale warto znać różnicę). Nie jest tak prosto przypiąć fotelik pasami i ile człowiek się na robi przy tym;/ Bardzo fajny wykład o karmieniu piersią i karmieniu mieszanym. Spotkanie z psychologiem i wykład o śnie dziecka. Bardzo dużo próbek
Ogólnie jak możecie się jeszcze zapisać w swoich miastach to polecam!Jutro mam wizytę kontrolną więc jak zwykle proszę o /QUOTE] a ja zrezygnowałam z zapisów, jak poczytałam te wszystkie zgody i gdzie mogą umieszczać wizerunki (mam trochę hyzia na tym punkcie), a zresztą nie umiem przewidzieć, jak się będę czuła- u mnie najlepsza aktywność to taka w niedalekiej odległości od łóżka na wszelki wypadek )---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- przykro mi z powodu pupila, szczególnie teraz... i zazdroszczę wyprawki - mi to na razie tylko obiecują ale może trzeba z powrotem wrócić na łono znajomych (trochę się odizolowalam chyba ostatnio ?i fajny brzuszek
|
|
#4179 |
|
Rozeznanie
|
Mam w koncu chwilke wiec laduje fotki
Spodnie ciazowe :
|
|
#4180 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak samo wrzucałyście wcześniej link do czatu, ale ja się nie ogarniam do końca o co chodzi... a koszula ładna, rzeczywiście trochę lepiej wygląda, ale nie wiem, jak się sprawdzi to wyciąganie cycka przez tą dziurę... mam jedną bluzkę taką z HM i już mi to średnio współpracuje (w sensie że się ściąga i marszczy) a cała pierś to tam nie zmieści się przecież... jak doświadczone mamusie sobie z tym radziły? a w ogóle już kilkanaście lat nie śpię w koszuli i zastanawiam się, czy się przyzwyczaję... myślicie, że pidżama w szpitalu by przeszła? i to najlepiej z długą nogawką, bo innych nie znoszę:/ ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() ale też ta dziura na pierś... ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
) ale tu z kolei te ceny... ech, nie dogodzi mi chyba
|
|
#4181 |
|
Rozeznanie
|
Dzidziusiowe :
|
|
#4182 |
|
Rozeznanie
|
Jak na moje oko to w c&a mozna naprawde fajne ciuszki kupic i w niskich cenach
Co do koszuli to ja raczej sklaniam sie w strone takich http://www.amazon.de/Umstandsmode-ve..._se_p_t_4_MK58 Mam jedna taka nie do karmienia i jak dla mnie jest najlepsza
|
|
#4183 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]() dziewczynkę też pokochasz i kiedyś nie będziesz nam chciała uwierzyć, że jej nie chciałaś:p z toxo już nie można,więc jedno, czym nie musisz się przejmować, a z tym posiewem nie mam pojęcia
|
|
#4184 |
|
Gang Iren
|
Dziewczyny obejrzyjcie sobie:
http://www.youtube.com/watch?v=bY4VHIpFGfs Cos wspanialego!
|
#4185 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ciężko mi się wyprostować. moja mama uważa, że dlatego że się nie ruszam, a nie trafia do niej, że się nie ruszam, bo ledwo daję radę... ciekawe określenie z tym wspinaniem )---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
ale akurat piersi i brzuch mogą rosnąć ) ale uważam, że na stanikach nie powinno się oszczędzać (za to gacie kupuję sobie na straganach za 3-5zł dla równowagi ) bo naprawdę źle dobrane potrafią zmasakrować biust a dobre go ładnie podtrzymać![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
(może nie powalającą) a mam teraz zwykły usztywniany właśnie z alles i wcale tego nie widać ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
, to teraz już powinnaś być spokojniejsza ![]() i wreszcie jestem na bieżąco jesteście tu jeszcze?cicici fajne ciuszki )
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-09-10 o 23:19 |
||||||
|
|
|
#4186 |
|
Gang Iren
|
|
#4187 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, mnie od poniedziałku męczy jakiś dziwny ból pęcherza. Taki ucisk zawłaszcza przy chodzeniu i cały czas chce mi się siku. Robiłam badania moczu w piątek i nic nie wyszło. Lekarz wczoraj powiedział, że to może bąbel tak się układa, ale na wszelki wypadek dużo pić i do tego wit C, ale trochę mnie to niepokoi. Dziwnie się czuję tam na dole...buuu
USG połówkowe mamy dopiero 8 października, więc jeszcze trochę poczekamy.
|
|
#4188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://m.allegro.pl/przedmiot,alles-...471395110.html ten kosztuje tam 84 zł, ma też inne. Nie usztywniane około 17 zł ma. A getry z miękka guma kupiłam na bazarach u tych rumunów za 30 dyszki z kieszonkami jak spodnie. Na plantach ma też jeansy spodnie ciazowe 79 zł, inne modele ma też ale 160, 220, 280 zł - spodnie. A takie nie do karmienia kupowałam w Tęczy |
|
|
|
|
#4189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------------------------------- Dziewczyny w nocy meczyl mnie skurcz stopy. Tak mnie chwycil dziad, ze az biale swiatelko z bolu zobaczylam. Macie jakis sposob na skurcze nog?
|
|
#4190 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() gratujacje ![]() Cytat:
![]() no a miałam sie dodac wiec to moj tluscioszek w 19t3d
|
|
|
#4191 |
|
Zadomowienie
|
Literowka chodziło mi o spinanie
![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Ejani jak się zapiszesz to przyjdzie odp gdzie i o której. Możesz zrezygnować, a warto się dowiedzieć coś o pielęgnacji itp. |
|
|
|
#4192 | ||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Nie wiem co ten sok z żurawiny ma w sobie, ale mam wrażenie, że już nie mam żadnych bakterii kupię sobie jednak jeszcze jedną butelkę, żeby cholerstwo na pewno nie wróciło. Żelazo chyba jeszcze za krótko biorę, bo nie czuję żadnej poprawy...nadal jestem zmęczona i ospała Cytat:
Super! Śliczne zdobycze ![]() Cytat:
ale póki co jeszcze mieszczę się w swoje (niektóre poodkładam, bo za krótkie są).Rośnie!
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
a propo tych warsztatów bezpieczny maluszek to też się zapisałam bo o dziwo w moim mieście też są
zapisałam się z osobą tow. ale nie wiem czy mój TŻ będzie mógł iść ze mną bo akurat mu druga zmiana wypada a nie wie czy uda mu się zamienić ...
|
|
#4194 | ||
|
Gang Iren
|
Dzień dobry!
Cytat:
Magnez,potas są na skurcze. Magnez można łykać,nie wiem jak z potasem,ale może z diety uzupełniać. Jaki tłuścioszek? Bardzo ładny! Cytat:
Ja nigdy jakoś nie piłam. Tylko jadam czasem żurawinę,czy dodaję np do owsianki.
|
|
#4195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super śliczne ciuszki ! Cytat:
![]() Cytat:
Witam z rana mąż odprawiony do pracy Szkoda, że pogoda taka do Edytowane przez upadly_aniol00 Czas edycji: 2013-09-11 o 08:17 |
|||
|
|
|
#4196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Ciuszki sliczne
|
|
|
|
|
#4197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4198 |
|
Zadomowienie
|
senira666 Sliczny ciazowy brzuszek
Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-09-11 o 08:39 |
|
|
|
#4199 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No właśnie...jak leżę to zdecydowanie lepiej. Mam nadzieję, że to nic groźnego, tylko kwestia ułożenia bąbla.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

) ) i trzy pyszne pizze... teraz pękam i nadrabiam
Waży 370g.