Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 5,45%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 14 25,45%
Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! 3 5,45%
Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami 2 3,64%
Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje 11 20,00%
Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? 6 10,91%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 16 29,09%
Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? 0 0%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 08:22   #1411
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
A ja Wam powiem, że im bliżej tym bardziej spanikowana jestem.
Nooo ja chyba w końcu od wczoraj zaczęłam bać się stricte porodu i szpitala. o wczesniej to nie.
Ba! Nawet miałam dzisiaj pierwszy sen o tym

Przyjechałam do szpitala (ale nie do mojego, tylko wojewódzkiego gdzie jest moloch i nikogo nie znałam) i od razu bez pytań wzięli na cc. I dopiero po wszystkim im daję kartkę,że mam paciora a oni na mnie nakrzyczeli,że czemu nie mówiłam wcześniej. i się tłumaczyłam,że byłam zestresowana

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Ze mną na sali leżała dziewczyna która miała cesarkę. Zaprzyjaźniłam się z nią i opowiadała, ze faktycznie nie czuła nic od pasa w dół ale jak jej wyciągali córkę to miała wrażenie jakby sępy rwały brzuch, skórę choć bólu nie czuła. Takie dziwne uczucie. Potem nogi w górę i taką szczotką czyścili macicę?!

Pewnie to są subiektywne odczucie i każdy przechodzi je inaczej.

StRASZNEEEEE

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ja właśnie jadę dzień wcześniej i tej nocy przed cc spędzonej w szpitalu się boję. Pewnie nie prześpię jej nic a nic :/ niepotrzebnie będę się stresować. Wolałabym spędzić ją z mężem. No, ale w moim szpitalu tak już jest i chyba większości.
E myślę, że rano, czyli jakieś 15h "po" to za wcześnie na wstawanie.

Dzięki za opis Gratuluję, że tak udało Ci się szybko rozkręcić i już maluszka nosisz! super! napawa mnie to optymizmem
Mały widać wkurzył się, że głodny a mleczka mało. Nie martw się. Na pewno się rozkręci laktacja. Głowa do góry
Ja też, a to już jutro...

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
A kto normalny planując dziecko myśli o porodzie?
Raczej mysli się o tym, że chce się miec dziecko, wychować, kochać, wspierać. Nie mysli sie o tym, ze porodu się nie zniesie.

Ja przez całą ciążę o nim nie myslalam, dopiero teraz przy końcówce.

Już nawet wymyślili chorobę na lęk przed porodem, w wyniku, którego nie chce sie mieć dzieci
http://kobieta.wp.pl/kat,26333,title...?ticaid=11148d
No to chyba nie jestem normalna, bo od samego początku o tym myślałam...

Cytat:
tylko, ze takie rzeczy juz nie są wybaczane i akceptowane przez społeczeństwo

wtedy się mówi, że kobieta przecież przysięgała, że na dobre i złe
albo co to za matka wyrodna jest, że własnego dziecka nie akceptuje, że nie potrafi się zająć, że niedojrzała
Ale tak samo mówi sie o ojcu, przynajmniej w normalnym otoczeniu, w którym ja żyję.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
owszem
przez ograniczonych ludzi tak jest to traktowane
tak samo facet : co za c.pa ze nie wytrzymal widoku porodu
albo slabeusz., miekka psycha itp

ale jak ktos ma.szerszy horyzont to potrafi zrozumiec kazda z tych sytuacji

ja podziwiam ludzi ktorzy potrafia sie zajac np chorym.na sm ale nie gardze tymi ktorzy sie poddali, rozumiem ze ich to przeroslo

dlatego wkurza mnie kategoryczne mowienie ze jak zrobil dziecko to ma byc przy porodzie itp.
bo dla mnie to jest wlasnie przyklad ograniczonego myslenia w kwestii ludzkiej psychiki

Dla mnie ważniejsze jest to, jak potem podoła opiece nad żoną i dzieckiem, no i jakim ogólnie będzie ojcem. To jest dla mnie miarą jego odwagi, a nie to,że boi się krwi...

Cytat:
eh, tylko np. ja tak mam, że chcę jakby przygotować sie na wszystko. zawsze lubie byc przygotowana na najgorsze i rozczarowac sie miło.
niż iść na żywioł i żeby mnie to zaskoczyło, że jest gorzej niz myślałam. żeby potem nie doszło do sytuacji, że to ja byłam tą co nie dała rady i przez, którą stało się nieszczęście.

no wokół mnie nikt tego nie rozumie. mam tylko gadane, że jak zwykle się nakrecam, a potem wychodzi lepiej. zgadza się! ale jak próbowałam przy czymkolwiek nie nakręcać się, nie stresować, to potem miałam takie akcje, że dałam ciała w konkretych sytuacjach.
I znowu wychodzi Twój odwieczny problem-pesymizm i czarnowidztwo.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:27   #1412
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Ewacia wiem, że jest ci ciężko, ja mam 10 dni do tp ajuż się niecierpliwię...
ale głowa do góry, kciuki by wszystko rusyzło
U mnie 17, a mam fazę na JUŻ, JUŻ, JUŻ

No, ale co ja mogę, grzecznie czekam
Może za 6 dni się uda

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Motyl a Ty od rana męczysz wczorajszą bułę A my się bez boksu rozeszłyśmy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:28   #1413
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Tassiu kupujesz ten olej ze słodkich migdałów na allegro? Możesz mi podesłać linka? Bo nie wiem, który mam kupić, tak tego dużo jest

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:29   #1414
matallewar
Zakorzenienie

Aaaaa! Właśnie sobie geniusz uświadomiłam, że tż wziął auto, a my na 9:40 mamy szczepienie
O ja gópia! Sama powiedziałam, żeby wziął, a teraz będę się kulać na piechotę taki kawał, bo nawet biletu nie mam

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-11, 08:30   #1415
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć. Nadrabiam
Mąż zaspał a więc i ja dłużej pospałam

Madzia dzięki za opis!!!

Z tymi lękami coś jest. Masz rację, oby to się na dzieciach nie odbiło, nie chciałabym mieć matki, która ciągle mnie kontroluje...

Przecież napisałam,że to wszystko robiłabym.I chciałabym ulżyć w cierpieniu. Jedyne, co jest dla mnie nie do przeskoczenia to aspekty czysto medyczne, krwiste I może dla niektórych mogę być w tym podła jak taki facet, który nie chce być przy porodzie-on tego nie zniesie,a ja nie zniosę krwi, zmiany opatrunków. Trudno, takie są moje ograniczenia.

Nigdy nie odniosłam się do tego,że facetowi można opuścić rodzinę bo był przy porodzie. I żadna z nas-broniących- tego nie zrobiła. Piszemy tylko o tym,że każdy ma prawo odmówić,że każdy ma prawo się bać. Opuszczenie rodziny to już sprawa drugorzędna.Jak dla mnie facet, który z tego powodu opuszcza rodzinę to dupek, ale co, jeśli został zmuszony do uczestniczenia przy porodzie przez partnerkę pomimo,że jasno komunikował,że nie chce?

I w ogóle to ciągle tu zapodajesz feministycznymi opisami i wizjami.

Powiem Ci tak-gdyby to była para lesbijek i ta nie rodząca nie chciałaby być przy porodzie to miałabym dokładnie to samo zdanie. PŁEĆ NIE MA TU NIC DO RZECZY.

Czyli będę czuć,że mnie dotknęli, ale bólu nie. Dziwne
Uno, facet co ciągle leży i siedzi ma też odlezyny, które nie są piękne i estetyczne,a je też trzeba myć i dbać żeby się goiły.

Due, tutaj nikt nie poruszał tematu homoseksualizmu. I też miałabym takie samo zdanie. Poza tym warto pamiętać, że laska co nie rodzi,a zachce drugie dziecko, to potem dana może zostać w tej samej sytuacji i tylko do siebie mieć żal, że nie ma wsparcia bliskiej osoby. Skoro sama na starcie się poddała, to nic w tym dziwnego.

I PROSZĘ skończmy temat, bo mam dziś na prawdę ważniejsze sprawy na głowie i zupełnie nie mam ochoty na ponowne wałkowanie tematu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-11, 08:32   #1416
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, bo się boję. Bajka miała tak przy drugiej ciąży co jest normalne. A mnie się każdy dziwi, że to pierwsza.
Poza tym ona w końcu urodziła tydzień przed tp,a ja już mam tp i na prawdę obawiam się złych konsekwencji tego przenoszenia..
może dziś się wstrzelisz
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Kaska z tego co słyszałam, to do tablica.pl trzeba mieć ograniczone zaufanie. Ni przelewać pieniędzy, umawiać się na odbiór osobisty. Tam są ogłoszenia bezpłatne i kupujący nie jest chroniony jak na allegro np.
Mam nadzieję, że sprzedający będzie uczciwy i będziesz zadowolona z zakupów.
no właśnie widzę
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
adi tez taki był początkowo a później adhd sięobjawiło

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:33   #1417
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Może za 6 dni się uda

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

moze sie uda za 6 dni;p nigdy nic nie wiadomo,
ja wczoraj zasypiając sobie pomyślałam 'ty głupia babo co ci tak śpieszno, termin porodu jest na 21 później możesz zacząć być zniecierpliwiona' i poszłam spać

a ja dzisiaj ide na wizyte do ginka, w sumie nie wiem po co bo pewnie wyniki super, wszystko ok i mamy czekac hha nic ciekawego

mój ginek po ostatnim usg mówił ze jak maly dobije do 3,5 to bedzie dobrze, a ten wczoraj ze moze miec ok3,8

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:34   #1418
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Nooo ja chyba w końcu od wczoraj zaczęłam bać się stricte porodu i szpitala. o wczesniej to nie.
Ba! Nawet miałam dzisiaj pierwszy sen o tym

Przyjechałam do szpitala (ale nie do mojego, tylko wojewódzkiego gdzie jest moloch i nikogo nie znałam) i od razu bez pytań wzięli na cc. I dopiero po wszystkim im daję kartkę,że mam paciora a oni na mnie nakrzyczeli,że czemu nie mówiłam wcześniej. i się tłumaczyłam,że byłam zestresowana

StRASZNEEEEE

Ja też, a to już jutro...

No to chyba nie jestem normalna, bo od samego początku o tym myślałam...

Ale tak samo mówi sie o ojcu, przynajmniej w normalnym otoczeniu, w którym ja żyję.

Dla mnie ważniejsze jest to, jak potem podoła opiece nad żoną i dzieckiem, no i jakim ogólnie będzie ojcem. To jest dla mnie miarą jego odwagi, a nie to,że boi się krwi...

I znowu wychodzi Twój odwieczny problem-pesymizm i czarnowidztwo.
Proszę, z łaski swojej zejdź już ze mnie.
Wcale nie czuje się przez to lepiej, zwłaszcza dziś.

Stary 2013-09-11, 08:36   #1419
matallewar
Zakorzenienie

A w ogóle śniły mi się wojny, ucieczki, zabieranie dzieci, a wszystko w nazistowskich Niemczech
Muszę urodzić, to przestanę mieć durne sny

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-11, 08:38   #1420
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Się rozdyskutowałyście, że hoho chyba sobie jutro poczytam

Napisze tylko, że wszystkie położne na naszej SR miały odmienne zdanie do lekarza Loli. Mówiły coś w stylu, że jak nie jesteśmy zdecydowani, to one polecają, że również im to pracę ułatwia, bo kobieta się lepiej czuje, bardziej współpracuje itd. gdy mąż jest obok. No i dawały różne takie śmieszne przykłady, jak to pan się w ostatniej chwili zdecydował i był im bardzo wdzięczny, że go "przekonały" albo jak mąż przy I porodzie był i był strasznie z siebie dumny, ale przy II mu się słabo zrobiło i musiał wyjść

A ja teraz pod prysznic i do męża, żeby szyjce trochę pomógł

Dobranoc

A i Madziuchna za jutro i na rocznicę, duuuuuuuużo miłości życzę
Na moim SR na początku faceci nie chcieli być, a potem jak już wszystkiego się dowiedzieli to już chcieli

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie.

Z nereczką raczej ok, lekarz mówi, że jest opcja, że to nie nerka, a torbiel na jajniku malutkiej, a to może minąć jak na Zuzię przestaną wplywać moje hormony. Tak czy inaczej uspokajał nas, że będzie wszystko dobrze.

Zuza jednak została główką w dół i pewnie już tak zostanie, bo mało prawdopodobne, by taki pączuś się obrócil.

Moja córcia (35t0d) waży....... 3076g!

Następna wizyta 2.10 i jeśli za dużo znowu przypakuje, to pogadamy o cc...

Powiem Wam, że jakoś nie jestem zdziwiona, spodziewałam się tego.

Mogę poprosić o dopisanie na listy wizyty i wagi?

Biorę sie za nadrabianie, ale widzę, że nudy, żadna nie urodziła...

Ale duża! Cieszę się,że z nerką ok

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
U nas okazuje się, że będziemy musieli zostać w szpitalu co najmniej do poniedziałku Ze mną jak najbardziej ok, ale malutki ma do poprawienia parę wskaźników. Dopytałam, okazuje się, że nie cierpi, nie ma grypowych objawów itd, tylko po prostu niskie wskazania niektórych parametrów i to może być niebezpieczne na zewnątrz. Plus żółtaczka.

Przenieśli nas wczoraj na oddział "przedłużonych pobytów" i tutaj już serce mam poszatkowane na kawałki Powiedzieli, że zasada jest taka, że nie wpuszczają tu odwiedzających, można sobie wyjść na korytarz czy na dwór, ale bez malucha.
Ja jestem na takim etapie, że jestem wykończona, każda pomoc tż czy mamy w uspokojeniu malucha, ogarniącia kabli do maszyny naświetlającej, pomoc przy kp jest na wagę złota. A tutaj tyle dni kiedy nas odcinają? W dodatku oni nie będą mogli zobaczyć Julka a ja mam się przemykać po korytarzu?
Tż też załamany, ale zgrywa twardziela, twierdzi że i tak nikt go nie powstrzyma żeby do nas przyjść

Cieszy mnie ogromnie, że kp rusza do przodu Coraz lepiej sobie radzimy, a to bardzo ważne dla mojego chorowitka.

Odliczam godziny i mam nadzieję, że Julek szybciutko poprawi wskaźniki

Jest taki śliczny, że to przechodzi ludzkie pojęcie Idealny niemowlak Ludzie zachwycają się jego blond włoskami i tym, że tak samo jak ja ma praktycznie niewidoczne rzęsy i brwi Usteczka też rzekomo moje Ciekawe czy jeszcze mu się odmieni

Oj bidulko ale kiszka,że nie mogą Was odwiedzać Nawet sobie tego nie wyobrażam.

Cytat:

Może za 6 dni się uda

Ale co,że męczę bułę?Nadrabiałam .Mam prawo się odnieść, bo skoro ktoś mnie zaatakował, to mogę odpowiedzieć:P
I jak nadrobiłam to skończyłam temat.Właśnie teraz

Stary 2013-09-11, 08:39   #1421
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Aaa i pytanie dla dziewczyn, które już rodziły, bo od wczoraj mnie to trapi... Czy czuć jakoś konkretnie skracanie się szyjki i to, że chodzi się z rozwarciem?

Mama foka
Stary 2013-09-11, 08:40   #1422
Sylwia cypr
Raczkowanie

dzien doberek

wpadam tylko sie przywitac i zaraz jade na ostatnia kontrole do gina i na ostatnie pobranie krwi przed piatkowa CC

12 stron do nadrabienia, ale to juz po powrocie - niby w pracy jestem ale juz opitalam sie na maxa

Buziaki

.
Sylwia cypr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:43   #1423
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sylwia cypr Pokaż wiadomość
dzien doberek

wpadam tylko sie przywitac i zaraz jade na ostatnia kontrole do gina i na ostatnie pobranie krwi przed piatkowa CC

12 stron do nadrabienia, ale to juz po powrocie - niby w pracy jestem ale juz opitalam sie na maxa

Buziaki

.
Ooo to dwie dziewczynki Nam się szykują na piątek

Mama foka
Stary 2013-09-11, 08:44   #1424
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ooo to dwie dziewczynki Nam się szykują na piątek

No

Stary 2013-09-11, 08:44   #1425
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa i pytanie dla dziewczyn, które już rodziły, bo od wczoraj mnie to trapi... Czy czuć jakoś konkretnie skracanie się szyjki i to, że chodzi się z rozwarciem?
Ja czułam dopiero na porodówce, ale ja nie miałam ani rozwarcia, ani skróconej szyjki jak dotarłam na porodówkę

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-11, 08:48   #1426
butterfly20
Zakorzenienie

Śniło mi się,że Natalka była taka prawie łysa
Ale ja byłam taka jak się urodziłam, a mój brat był łysy chyba z rok,jak nie więcej. Więc jeśli wda się w rodzinę od strony mojej mamy to...Łyyysooool: brzydal::brzydal :

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Mój mąż sam zauważył,że brzuch mi się obniżył. Może niewiele,ale jednak.
I teraz mam takie wgłębienie naokoło pępka jak siedzę, dziwne:confused : Wygląda jakby pępek był wysepką na jakimś jeziorku

Stary 2013-09-11, 08:51   #1427
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale ja byłam taka jak się urodziłam, a mój brat był łysy chyba z rok,jak nie więcej. Więc jeśli wda się w rodzinę od strony mojej mamy to...Łyyysooool: brzydal::brzydal :

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

I teraz mam takie wgłębienie naokoło pępka jak siedzę, dziwne:confused : Wygląda jakby pępek był wysepką na jakimś jeziorku
Ja też byłam łysa Ciekawe w kogo wda się mała
Mama mi opowiadała, że wszyscy mówili "jaki ładny chłopczyk" a ja miałam bardzo wcześnie kolczyki w uszach Jak miałam ze 2-3 latka, to się dopytywałam dlaczego mówią na mnie chłopczyk, skoro mam kolczyki

Mama foka
Stary 2013-09-11, 08:56   #1428
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

idę dziecko małżowi sprzedać, niech śpią

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:57   #1429
Madzia000
Zadomowienie

Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Dziewczynki cesarki, mam pytanie bo sciagneli mi opatrunek wlasnie, ide zaraz sie umyc szarym mydlem i nie wiem czy psikac tym octaniseptem i jjak tak to ile razy dziennie?
Wogole to strasznie pierdze :/ od wczoraj, tez tak macie?? Dzisiaj pierwszy raz zjadlam normalne kanapki z jajem sadzonym i tak mnie zaczelo bolec ogolnie w jamie brzusznej ze nieciekawe to bylo :/ chyba moje flaczki wariuja i ukladaja sie do normalnosci ;>

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:58   #1430
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też byłam łysa Ciekawe w kogo wda się mała
Mama mi opowiadała, że wszyscy mówili "jaki ładny chłopczyk" a ja miałam bardzo wcześnie kolczyki w uszach Jak miałam ze 2-3 latka, to się dopytywałam dlaczego mówią na mnie chłopczyk, skoro mam kolczyki

Mi na szczęście szybko urosły blond loczki, ale nie mam w sumie pojęcia,czy brali mnie za chłopca
W każdym razie kolczyki miałam dopiero wtedy, kiedy sama powiedziałam,że chcę. Miałam jakoś 5 czy 6 lat

Stary 2013-09-11, 09:01   #1431
ewacia85
Wtajemniczenie

ide rozruszac dziecia na zakupac z mami mam nadzieje że mi wody za kierownica nie odejdą mami cce jeszcze fryzjera zaliczyć i mnie prosiuął czy ją zawioze ...na szczescie tylko 5km od domu zakupy to szybko wrócimy a nóż mały się rozbuja w brzucu
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:02   #1432
butterfly20
Zakorzenienie

Ewacia to bujaj go, buuujaaaaj

A u nas dzisiaj znowu szaruga.
I w dodatku przez cały mój pobyt w szpitalu ma tak być. Obym nie dołapała jakiegoś doła przez to...

Stary 2013-09-11, 09:07   #1433
logoasia
Zakorzenienie

hejo
noc okropna, wygoniłam tż z łóżka, bo o północy brał prysznic i mnie obudził a później jeszcze chrapał
rano zrobil mi śniadanie
Andzia oficjalnie chodzi do żłobka do piątku, później tydzień będę się z nią bujać, a drugi tydzień małż bierze urlop także do końca września mam plan nie rodzić
jutro robimy z tż tort dla Andzi, kupiłam mase cukrową i ozdóbki

Tak was poczytałam i strasznie wymęczyłyście temat obecności partnera przy porodzie ja ostatnio dla pewności spytałam swojego co on myśli odnośnie mojego porodu i powiedział, ze to oczywiste ze jest ze mną bo czuje się za mnie odpowiedzialny, mial pretensje ze w ogole pytam

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
TŻ coś siedzi cicho od kilku minut, więc idę do pokoju, sprawdzić, co robi, a tam.... na tapecie filmiki na youtube jak trzymać dziecko, jak przewijać, pierwsze chwile w domu itd. .... a TŻ z miśkiem na rękach wpatrzony w ekran ćwiczy
hihi słodziak
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak się kupuje na tablica.pl? wysyłam komuś kasę i mi towar wyśle albo nie? jak to wygląda?
przesyłka za pobraniem tylko i wyłącznie

aaa i witam się w 36 tygodniu, czyyyyli zaczynamy 9 miech
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:13   #1434
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Szpital i jego personel oceniam bardzo pozytywnie. Wszyscy pomocni i mili.
Bardzo mi pomogli nie stresowac sie podczas cc, zartowali i starali sie, zebym sie nie przejmowala cieciem. Wszystkie polozne mile, pomagaly mi karmic. Choc ja sie bardziej pytalam niz doradzali sami-na koniec przyszla ta babka.

Takze sie nie stresuj. Bedziesz mile zaskoczona, zwlaszcza po CZMP
fajnie że jesteś zadowolona a pamiętasz z jaką położną rodziłas?
u mnie też była ta babka z poradni laktacyjnej
co do diety to podejście szpitala widać po menu, raczej nie ma nic wspólnego z typową dietą matki kariącej
a czy Ty wiesz na co pobierają krew dziecku po 48h? bo ja zapomniałam zapytać, zarówno przy wyjściu jak i na tej wizycie u neonatologa :/ a strasznie mnie to ciekawi

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Wasnie byla polozna od noworodkow i powiedziala ze przez pierwsze 2-3 tygodnie nie pozwalac dziecku spac dluzej niz 3 godz. Bo wtedy spada mocno cukier, dziec glodny i moze nie miec sil krzyczec ze glodne i dochodzi do smierci lozeczkowej. Nie strasze nikogo ale moze ktoras ma mozliwosc zapytac o to swoja polozna? Bo ja nigdy o czyms takim nie slyszalam.
też słyszałam o tych spadkach cukru.... Hani raz się zdarzyło pospać 6h w nocy, teraz pozwalam jej spać max 4h.... no i u nas jeszcze żółtaczka, która też powoduje senność dziecka, które z kolei powinno regularnie jeść i pić żeby wypłukiwać bilirubine

u nas wszystko ok, Maryśka trochę nosowo mówi ale zdrowa, już 1,5 miesiąca chodzi ciągiem do żłobka, sukces normalnie
Hania rośnie i powoli wychodzi z etapu "jem, śpię, robię kupę" i wchodzi w etap "coś bym chciała ale sama nie wiem co" ale jest naprawdę spokojna jak na noworodka
no a jutro kończy już 3 tygodnie

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:13   #1435
butterfly20
Zakorzenienie

Asia gratuluję kolejnego miesiąca

Stary 2013-09-11, 09:20   #1436
wiktom
Raczkowanie

I się przeterminowałam Mam nadzieje,że ruszy się naturalnie, bo nie chcę indukcji Jestem dobrej myśli
wiktom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:25   #1437
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Postaram sie jutro zrobic i wrzucic jakies zdjecia do k. Młody zrobil szum na oddziale - wszyscy wiedzieli, ktory to ten "kudłaty" dzidzius zupelnie tez nie wygladal na noworodka - ani siny, ani spuchniety

hej, super, że już w domku jesteście.
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
U nas okazuje się, że będziemy musieli zostać w szpitalu co najmniej do poniedziałku Ze mną jak najbardziej ok, ale malutki ma do poprawienia parę wskaźników. Dopytałam, okazuje się, że nie cierpi, nie ma grypowych objawów itd, tylko po prostu niskie wskazania niektórych parametrów i to może być niebezpieczne na zewnątrz. Plus żółtaczka.

Przenieśli nas wczoraj na oddział "przedłużonych pobytów" i tutaj już serce mam poszatkowane na kawałki Powiedzieli, że zasada jest taka, że nie wpuszczają tu odwiedzających, można sobie wyjść na korytarz czy na dwór, ale bez malucha.
Ja jestem na takim etapie, że jestem wykończona, każda pomoc tż czy mamy w uspokojeniu malucha, ogarniącia kabli do maszyny naświetlającej, pomoc przy kp jest na wagę złota. A tutaj tyle dni kiedy nas odcinają? W dodatku oni nie będą mogli zobaczyć Julka a ja mam się przemykać po korytarzu?
Tż też załamany, ale zgrywa twardziela, twierdzi że i tak nikt go nie powstrzyma żeby do nas przyjść

Cieszy mnie ogromnie, że kp rusza do przodu Coraz lepiej sobie radzimy, a to bardzo ważne dla mojego chorowitka.

Odliczam godziny i mam nadzieję, że Julek szybciutko poprawi wskaźniki

Jest taki śliczny, że to przechodzi ludzkie pojęcie Idealny niemowlak Ludzie zachwycają się jego blond włoskami i tym, że tak samo jak ja ma praktycznie niewidoczne rzęsy i brwi Usteczka też rzekomo moje Ciekawe czy jeszcze mu się odmieni
Ale głupota, żeby chociaż TŻ mógł wejść, a nie, że nikt. Trzymajcie się.
Cytat:

hiehie, też tak mam.
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
fajnie że jesteś zadowolona a pamiętasz z jaką położną rodziłas?
u mnie też była ta babka z poradni laktacyjnej
co do diety to podejście szpitala widać po menu, raczej nie ma nic wspólnego z typową dietą matki kariącej
a czy Ty wiesz na co pobierają krew dziecku po 48h? bo ja zapomniałam zapytać, zarówno przy wyjściu jak i na tej wizycie u neonatologa :/ a strasznie mnie to ciekawi

też słyszałam o tych spadkach cukru.... Hani raz się zdarzyło pospać 6h w nocy, teraz pozwalam jej spać max 4h.... no i u nas jeszcze żółtaczka, która też powoduje senność dziecka, które z kolei powinno regularnie jeść i pić żeby wypłukiwać bilirubine

u nas wszystko ok, Maryśka trochę nosowo mówi ale zdrowa, już 1,5 miesiąca chodzi ciągiem do żłobka, sukces normalnie
Hania rośnie i powoli wychodzi z etapu "jem, śpię, robię kupę" i wchodzi w etap "coś bym chciała ale sama nie wiem co" ale jest naprawdę spokojna jak na noworodka
no a jutro kończy już 3 tygodnie
ale masz fajnie, a to co pobierają krew to pewnie na fenyloketonurię. Test przesiewowy.

Witam się po przespanej nocy. Mniej więcej do 6 rano, a o 6 rano dostałam takich skurczy.... w łydce, że myślałam, że umrę z bólu, TŻ mi musiał nogę masować.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:29   #1438
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle śniły mi się wojny, ucieczki, zabieranie dzieci, a wszystko w nazistowskich Niemczech
Muszę urodzić, to przestanę mieć durne sny
haha kongo
ja dzis mialam sny dzidziusiowe
ze siedze w szpitalu, ze jak pierwszy raz laktator przystawilam to pelna butle mleka z jednego cyca odciagnelam i bylam dumna ze latalaam po korytarzu i wszystkim pokazywalam butelke
a na koncu masowalam dzidziusia po brzuszku
chooooorrrrre, ja przeciez nieznosze dzieci

Cytat:
Tassiu kupujesz ten olej ze słodkich migdałów na allegro? Możesz mi podesłać linka? Bo nie wiem, który mam kupić, tak tego dużo jest

agusia jak bede przy kompie to wysle ci link ale dwie info najwazniejsze
musi byc tloczony na zimno i nieratyfikowany
jak nie ma takiej info to nie kupuj bo to raczej jakis przemial

Cytat:

ja tez ponad rok bylam lysaa teraz mam calkiem bujna czupryne
babcie sie modlily zeby mi wlosy wyrosly

a co do brzucha to moze nie mam wysepki z pepka ale moge wciagnac brzuch i od gory robi mi sie taaaaka wielka dziura

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Dziewczynki cesarki, mam pytanie bo sciagneli mi opatrunek wlasnie, ide zaraz sie umyc szarym mydlem i nie wiem czy psikac tym octaniseptem i jjak tak to ile razy dziennie?
Wogole to strasznie pierdze :/ od wczoraj, tez tak macie?? Dzisiaj pierwszy raz zjadlam normalne kanapki z jajem sadzonym i tak mnie zaczelo bolec ogolnie w jamie brzusznej ze nieciekawe to bylo :/ chyba moje flaczki wariuja i ukladaja sie do normalnosci ;>

ja jeszce przed cc ale moja mama niedawno miala.operacje na brzuchu i pryskala octeniseptem przy zmianie opatrunku tylko

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:30   #1439
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ale masz fajnie, a to co pobierają krew to pewnie na fenyloketonurię. Test przesiewowy.

no właśnie chyba nie, na przesiewowe pobierali wcześniej (mononukleoza i fenyloketonuria) a tu pilnowali żeby było dokładnie 48 h po porodzie, ani 5 minut wcześniej... może CRP?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:34   #1440
misia332
Zakorzenienie

Ja się urodziłam jak mała małpka, miałam włosy na plecach, na głowie afro, na rękach.
a TŻ miał mało włosów, a potem miał słodkie blond loczki.

wiecie co. Zdałam sobie sprawę, że za niedługo skończą sie te spokojne poranki przy wizazu.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

no właśnie chyba nie, na przesiewowe pobierali wcześniej (mononukleoza i fenyloketonuria) a tu pilnowali żeby było dokładnie 48 h po porodzie, ani 5 minut wcześniej... może CRP?
hmmm, może sprawdzali poziom bilirubiny

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości