|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
ja mam nadzieję, że wyjdzie z tym wózkiem i będzie już spokój w tym temacie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja jednak nie... stwierdziliśmy z mężem, że musimy w końcu pobyć ze sobą i mnie zabrał do Rabki i kategorycznie domawia, żebym jeździła teraz sama do Krakowa bo Rabczańscy busiarze są niebezpieczni, po ostatnich bólach brzucha też nie chce żebym sama prowadziła samochód. Ale liczę, że opowiecie z maomami i z issią jak było
|
||||
|
|
|
#2072 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
I ma bardzo spokojne podejście, wiem, że jak przyjdzie po porodzie to nie na inspekcję, a żeby pomóc
|
|
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Jak ja Was dogonie dzis z tego telefonu to ja nie wiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2074 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po obiedzie
![]() ale spokój dziś na forum, dziwnie tak. |
|
|
|
#2075 |
|
Rozeznanie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
|
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
ja się zastanawiam czy nie zrobić takich literek bo koszt na all jest spory, łatwiej zamówić filc, tylko nie wiem czym to wypełnić i zszyć...
|
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2079 | ||
|
Zadomowienie
|
Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć.
Jak już będę znała konkretną datę badania to poproszę Was o trzymanie kciuków coby Bąbelek ładnie nóżki rozłożył i pozwolił popatrzeć. Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2081 |
|
Zadomowienie
|
Potrzebuję pomocy w wyborze pralki!
Wybrałam już markę, ale nie mogę zdecydować się na model między dwoma. Różnica jest taka, że jedna z nich ma więcej programów prania i funkcję "mniej zagnieceń" i jest droższa o 200zł, a poza tym to wszystko to samo co ta tańsza. Nie wiem czy brać tańszą czy droższą. Pomóżcie plis! |
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2083 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc dla takiej funkcji bym pralki nie brała- i tak po praniu trzeba ubrania prasować. Tańszą bo jak się popsuje to nie będzie Ci tak żal
|
|
|
|
|
#2084 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję tygodni i Trymestrów
Dzidzia zdrówka Cytat:
przy takiej motywacji Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Byś się wyżyła w kuchni
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-09-11 o 14:37 |
||||
|
|
|
#2085 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam w pochmurną środę
Od rana miałam powera to sprzątnęłam kuchnię, wytarłam kurze, poodkurzałam i zrobiłam pranko. Teraz siedzę i nadrabiam Może jeszcze później łazienki przelecę, zobacze czy mi sie jeszcze będzie chciała, jak nie to zostaną na jutro. Dziś oprócz odstawienia i przywiezienia małża z pracy - nie ruszam sie z domu. AabyOby te gorsze dni się już nie powtórzyły i współczuję puchnięcia za zakup bryki - super jest!Ryba I jak teraz się czujesz?? Odpoczywaj dużo ![]() Lineczka miło usłyszeć takie słowa od męża Sukienkę śliczną wybrałaś, moje typy to były 3 i 4 Cytat:
Ojć ciekawe od czego tak masz?? doczytałam, że papierki dziś dostaniesz - sprawdź co to. Cytat:
udanej wizyty, duży już Bruno!Udanej imprezki ![]() Cytat:
PeppermintSuperanckie łowy ![]() Cytat:
![]() To pewnie gorszy dzień, głowa do góry - jutro będzie lepiej Super - czekamy co to za fura i oby okazała się w świetnym stanie ![]() III trymestru
|
||||
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
![]() Oliwa zawsze sprawiedliwa i na wierzch wypływa |
|
|
|
|
#2087 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze mialam dzis 30 min na wyprawkenie chlopa do pracy , to u mnie na obiad malutkie swiderki , mieso mielone z indyka I SOS pomidorowy pikantny ;D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
Idz I rycz ile wlezie moze choc na litosc cos wylapiesz? No bo byka to chyba nie bedzie na takich warsztatach :mysle: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
Teraz sie smieje ale ja tak mialam na samym poczatku, ryczalam o wszystko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2088 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42748184]Funkcja mniejj zagnieceń u mnie powoduje właśnie więcej Więc dla takiej funkcji bym pralki nie brała- i tak po praniu trzeba ubrania prasować. Tańszą bo jak się popsuje to nie będzie Ci tak żal [/QUOTE]Mój mąż też uważa, że ta funkcja to jest pic na wodę żeby tylko podnieść cenę. Do tej pory mieliśmy pralkę ok 20-letnią bez żadnych takich bajerów i jakoś żyłam i ubrania nie były jakoś bardzo pogniecione. Dziękuję Wam za pomoc! Po powrocie męża z pracy będziemy zamawiać pralkę, a wybór padł na bąbelki -> http://www.oleole.pl/pralki/samsung-...w2w.bhtml#opis
|
||
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem pol watku bedzie na fochu jak jedna z Was wygra ? ) A cwaniakowi dobrze tak !! Tez bym mu jeszcze dowaliła !! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2092 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro ma podjechac moj brat , otworzyc go I sprawdzic czy dysk sie tylko odpiol czy umarł .. Najlepsze jest to ze tydzien temu skasowalam ubezpieczenie na laptop I telefon . Tak to bym go dzis zaniosla I w poniedzialek bylby zrobiony cokolwiek mu jest Teraz telefonu sie boje wziasc do reki zeby I on nie siadl Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2094 | ||||
|
Zakorzenienie
|
tak, to była umywalka
brodzik będzie taki jednak: http://tablica.pl/oferta/brodzik-asy...m-ID2oXYl.html wyższy jest niż ten ultra płaski Cytat:
Cytat:
![]() nie martw się, ja nie chodzę ![]() Cytat:
)Cytat:
![]() zrywałam tapetę z mamą :mdlej:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2096 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
Jest tyle modeli że oczopląsu można dostać,a niektóre różnią się tylko klasą energetyczną np a najśmiszniejsze jest to że czasem róznica w zużyciu prądu na rok wynosi 5 Ah czyli groszowe sprawy. Producenci mącą : Co bierzesz po uwagę? ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój netbook spadl już chyba z 5 razy i nic mu nie jest :P parę razy ja go przez przypadek skopałam z łóżka bo nie wiedziałam że tak leży
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-11 o 15:04 |
||
|
|
|
#2098 |
|
Rozeznanie
|
Na TLC zaczena sie wlasnie "historia narodzin" , popatrze,chociaz swiat odlegly od naszych panstwowych szpitali
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2099 |
|
Rozeznanie
|
Tak odnośnie SR, parę informacji od położnej z wczorajszych zajęć, o których w sumie nie pomyślałam, ale ja blondynka jestem więc..
![]() 1.Faktycznie weszło jakieś zalecenie, żeby maluszka zaraz po porodzie nie kąpać(dopiero w drugiej dobie), bo maź płodowa to dla niego najlepszy balsam ochronny jaki może być. Warunek:poród musi być "czysty" jak to się pani wyraziła, czyli jak są zielone wody czy duże krwawienie to kąpią. 2.Skóra noworodka jest bardzo przepuszczalna(jak siateczka) i maluszek chłonie to co dobre i co złe równomiernie, skóra zaczyna się uwarstwiać ok 3 tygodnia dopiero. Dlatego na pierwszy miesiąc zalecają te płyny do kąpieli z emolientami, potem można próbować zwykłych tańszych. I z tego samego względu uwaga, że jak maluszkowi wyskoczy jakieś uczulenie na kosmetyk w tych pierwszych 3 tygodniach, to też nie wyrzucać wszystkiego tylko spróbować jeszcze raz jak będzie miał miesiąc-wtedy jest odpowiedź skóry bardziej miarodajna. 3.Wyprać swoje szpitalne koszulki do karmienia w dziecinnym płynie-bo zawsze maluszek pyszczkiem dotyka jakiejś części koszulki a efekt może być taki, że dziecko wygląda jakby wpadło twarzą w pokrzywy 4. Przewijać zawsze PRZED karmieniem, nigdy nie bezpośrednio po jedzeniu(nawet jak słyszymy podczas karmienia, że coś mu wychodzi drugą stroną bo się skończy wymiotami(podczas przewijania pupka do góry, naciska się brzuszek i zwrot gotowy).5.Jakby dzieć miał uczulenie na proszek, wyprać rzeczy w szarym mydle(może być w płynie), powinno pomóc. 6. I pani polecała maść (nie krem) Bephanten, na brodawki i pupkę + coś z tlenkiem cynku na odparzenia ewentualne.
|
#2100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo ja o tych darmowych krakowskich mówię ![]() Mój syn jest dziwny- zmusił mnie, żebym zrobiła barszczyk z proszku i przejadała go zwykłym pasztetem I jest przeszczęśliwy w brzuchu ![]() Trele - na szczęście Dzidzia poluje na fotelik w Bydgoszczy a ja w Krakowie ![]() Ej.. żal mi tego chłopaka, który wypłacał kasę ze skradzionego portfela z katastrofy smoleńskiej. On wypłacał, bo kurde nie miał. W Rosji bieda niesamowita.. Kasę zwrócili z nawiązką... A chłopak wylądował w kolonii karnej, czyli gułagu
Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-09-11 o 15:05 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

od tego wózkowego oglądania spiął mi się brzuch a mój mąż tak patrzy, stuka w brzuch i mówi: Tomasz, my tu wybieramy Twoje pierwsze 4 kółka i tylko dla Ciebie a ty się stawiasz??? No weź przestań!! I wiecie, że pomogło 

Tomaszek słucha się tatusia już od początku.
I ma bardzo spokojne podejście, wiem, że jak przyjdzie po porodzie to nie na inspekcję, a żeby pomóc 
KCIUKI DLA ANI 

.
. Oczywiście za niepłacenie.