|
|
#931 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
drugie [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42742726]Marsi, tort ślinotokowy [/QUOTE]o taaaaaaak, ale ja juz od 3 dni nie jem słodyczy !! Cytat:
u nas to samo, taka jakby sztywna nózka i nie wchodzi bucik do końca??? mam pytanie, jak wasze dzieci stoją trzymane za rączki to próbują iść? Bo Hania widze że chce ale nogi ma jak przyklejone do podłogi w efekcie tłuowiem ciągnie do przodu a tyłek zostaje w tyle.... to normalne czy mam się martwić? Jak stoi przy czymś to też nie rusza się jak Wasze żeby sięgnąc po coś
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Bokeh: ja myślę że po prostu dla Hani za wcześnie. Za rączki raczej w ogóle nie powinno sie prowadzać.
Poza tym: to że Hania chociażby stoi w tym wieku to duże osiągnięcie jest. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Patrzcie, co znalazlam:
http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/c...niemowlat.html Moze to jest wyjasnienie, dlaczego niektore z watkowych dzieci tak zle sypiaja? |
|
|
|
#934 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a daj spokój u nas to samo, nawet w brodziku. Najlepiej jak ja z nim wejdę, on wtedy staje i opiera się o moje nogi i matka teraz to mnie możesz myć - uwielbia prysznic |
|||||||
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
bokeh dokładnie, za rączki nie powinno się
ewentualnie pod paszki ( jak już t. koniecznie chcą prowadzić:P ) Bąbelek chodzi przy kanapie/łóżku/łóżeczku, ale jak się weźmie pod paszki (t. i moja mama) to ani ruszy ale mam wtedy satisfekszyn
|
#936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wie, co dobre, kąpiel tylko z mamusią ![]() Cytat:
![]() dziewczyny, odnośnie prowadzania za rączki, to czy to chodzi tylko o naukę chodzenia takich bąblów jak nasze, czy jak dziecko ma np roczek i już chodzi samo ale jeszcze potrzebuje pomocy/asekuracji np na dworze to też nie wolno? |
||
|
|
|
#939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mądrze rozwiązałaś sprawe więc chyba będzie ok - no musi być i już !!!
|
|
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Debrah Wy macie krzesełko mummy love? Jesteście zadowoleni? właśnie, ciekawe jak u marsi pójdzie test
|
|
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś dawała gerberka twarożek z owocami lub jogurt z owocami? Można top dać tak od razu..dobre to? Orientujecie się? Ja kupiłam na próbę..
|
#943 |
|
Raczkowanie
|
Aha ja tak na szybko bo mąż zaraz z pracy wraca a mamy tone papierów do poczytania przed podpisaniem pewnej umowy więc
UWAGA MAMY CHYBA PIERWSZEGO ZĄBKA Mały budzil sie w nocy co godzinę co w jego przypadku nie miało wcześniej miejsca wogóle ale nie skumałam że to jest to. dopiero koło 3-4 h nad ranem zorientowałam się że za często te pobudki ale cóż zcierpię bo pierwszy raz alejuz o 6 rano nie dałam rady i dałam małemu coś przeciwbólowego bo myślałam może ze to też może być ból brzuszka od jabłuszka (wczoraj się krzywił jak pieron ale jadł sasasasa) - tak sobie radziliśmy z mega kolkami no i nic.... ide do dziewczyn do pracy i żalę sie jaka miałam hu.....wą nockę a jedna z pracownic ze może ząb bo jak go oglądała to coś jej tam mignęło no to ja dawaj odsłaniam wargę smoczkiem a tam taka kreseczka jak by ktoś nożem przeciął mu dziąsło!!! Więc obdzwonilam wszystkich a moja mama najlepsza że ten kto zęba znalazł stawia flaszke. Więc my dziś z mężem balujemy - on procenty a ja chyba skuszę sie na jedno karmi wieczorem jak mały zaśnie Ale sie cieszę ![]() Was natomiast kochane poczytam później i poodpowiadam Marsi to kiedy to spotkanko? od przyszłego poniedziałku jestem free |
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Chwila ciszy i spokoju...w sam raz na wizaz....ale jak.to? jestem uziemiona.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-11 o 16:17 |
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
jaka
za pierwszego zębolka
|
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie maaaaaam, moze znacie odpowiedź ;p Składam teraz wniosek o alimenty (ojciec nie placi mi więc mops placi) no i mam pytanie, jak ja mam napisać o dochodach ?? mam liczyć to chorobowe (przy chorobowym chyba wiecej sie dostawalo kasy) czy normalnie wpisać ile powinnam pensji normalnie dostawać?
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Deli mi się wydaje że musisz napisać tyle ile miałaś podane w us na zeznaniu rocznym.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nic się po tym nie działo
|
|
#949 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po prostu pakuję tam różne warzywa i się gotują. Bardzo smaczne wychodzą i solić nie trzeba. Można polać oliwą lub masełkiem. Czasem jakiś sos jogurtowy robię. Małemu tak do łapki gotuję buraczki, ziemniaczki, fasolkę szparagową. Mąż też czasem mięcho tak robi, woli takie niż smażone. Ja uwielbiam łososia na parze Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mam jeszcze ze 3 strony do nadrobienia Kupiłam ten nebulizator, super sprawa, młody ładnie siedzi i wdycha sól. Maseczki nie chce za bardzo, ale nauczy się Ja też skorzystm przy moich zatokach. Katar nadal masakra, podawanie leków strzykawką tragedia, a wyciąganie kataru histeria...
|
||||||
|
|
|
#950 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję ząbka! ![]() To tak jak moja też na wstecznym ciągle ![]() Cytat:
Cytat:
A tort mmmmmm !!! ![]() Cytat:
![]() Współczuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje z okazji rocznicy! Cały dzień próbuje Was poczytać ale jęczydło nie pozwala, teraz bawi się na podłodze przy moich nogach , za kable łapie. Zrobiła dziś dwa "raczki" do przodu ale coś jej to wolno idzie ta nauka rackzowania ;/ Idę czytac dalej póki Bąbel się zajął czymś na dłużej
|
||||||
|
|
|
#951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oddajcie mi moją Majeczkę a weźcie to jęczydło jęczydłowate nawet na wizażing nie mam czasu
|
|
|
|
|
#952 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Faktycznie bardzo ładna blizna mam podobną tylko ciut różową.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do zębów też jestem za - u nas ZERO ![]() a byłabym zapomniała - MIKA cudowne wieści !!!!!!!! |
||||||
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Odzywałam ja się dzisiaj do Was czy tylko czytałam? A mniejsze z tym Ja właśnie wracam na hausennn ![]() Okulary załatwione-może w piątek będą. Śliczne
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, no ja też jej współczuję, mi wystarczyło 5h i już byłam padnięta po fakcie, a ona dosłownie wyyyyła. Strasznie mi jej szkoda było, bo przez 12h leżała na patologii, dopiero potem przenieśli ją na porodówkę i wszyscy musieli słuchać jej wycia, biedna...
My używamy BD - tylko tych w mniejszym opakowaniu (bo są 2 rodzaje z każdego rozmiaru) i są najlepsze dla nas spośród używanych do tej pory - a próbowaliśmy Dada, Huggies i Pampers. BD wygrywa u nas. ![]() A co do rozmiarów, to mała nosi 74/80, czasem się wciśnie w bodziaka 68, ale rzadko, a o mniejszych spodenkach, śpiochach czy pajacach nie ma mowy, bo za krótkie nogawki. |
|
|
|
#955 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
siedziałam cicho, Samuel prowadzil ![]() a poza tym chcialam się pochwalić,że miał egzamin ustny z amerykanami i dostał się do zaawansowanej grupy językowej, zdolniacha, ech...... Cytat:
Cytat:
np ja do ryby np łososia grillowanego uwielbiam całe listki a do sosu to dodaje gorgonzoli albo lazura i śmietanka koniecznie 30 , Samuel lubi zblendowany sos ale nie całkiem tylko tak troszkęz fetą właśnie słyszałam że dobre acha dziewczyny i moje odkrycie, a właściwie teściowej filet z kurczaka w cieście francuskim do środka daje się fete, zwija jak devolaja i do piekarnika na 30 minut REWELACJA, nie trzeba już ziemniorów bo z tego się robi dość spora porcja a ja jutro będę eksperymentować i do środka dam właśnie ser plesniowy gorgonzola i owinę jeszze cycka szynką parmeńską i dodam troszkę oliwek bardzo fajny pomysł na nudnego kurczaka, tym bardziej,że można pokombinować z nadzieniami, szpinak, suszone pomidorki, pesto, co kto lubi
|
||
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
hajka!
nadrobilam 10 stron ![]() nie bede cytowac oprocz jednego.... Cytat:
sliczne fotki! jeszcze klub.... |
|
|
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o takkkkkkkk kurczaaaaaaakos w ciescie francuskim mmmmmmmmm
|
|
|
#958 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() Aska, jak mała pięknie stoi! i ta mina Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Amelcia je i robi "papa"
Bez chrupki wychodzi ładniej ![]() http://www.youtube.com/watch?v=XtQgn...ature=youtu.be |
|
|
|
#960 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale zarowe ceny czasem ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

czy to bez sensu?
[/QUOTE]

cały tydzień się czeka na ten weekend, a potem jedna wielka du.pa

no i sielanki nigdy u nas nie było i raczej nie będzie, bo my dwie tykające bomby

obyś w dzień trochę odsapnęła. Może Amelce ząbki idą i się tak męczy? 

Ja też skorzystm przy moich zatokach. Katar nadal masakra, podawanie leków strzykawką tragedia, a wyciąganie kataru histeria...

nawet na wizażing nie mam czasu
, Samuel lubi zblendowany sos ale nie całkiem tylko tak troszkę![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)