Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 14:23   #931
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Bokeh- Deli była pierwsza, następnym razem jak będę coś rozdawać to będę Cię mieć na uwadze

Cytat:
tutaj masz Zawitkowskiego w tej sprawie
http://www.youtube.com/watch?v=fKt-FyaUeeA

Kochane, co sądzicie aby na pierwszej stronie umieścić informacje o zębach Waszych dzieci? bo ja już się pogubiłam kto ile i czy wogóle ma czy to bez sensu?
o super pomysł bo też się gubię

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Wstawiam Pietraszka, on z kazdym dniem cudowniejszy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

drugie
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42742726]Marsi, tort ślinotokowy [/QUOTE]
o taaaaaaak, ale ja juz od 3 dni nie jem słodyczy !!

Cytat:
Hej kochane
U nas nocka bylaby marzenie, gdyby nie to, ze babel od 4tej co10 min wycie, darcie krzyki a tak to spal od 19.30, pobudki 20.30, 23.30, 3.30, no a od 4 armagiedon.

Zaraz sprobujemy dac na sniadanko boroweczki z jogurtem

Silver zdrowka kochana dla Darunii na pewno sie nia tam dobrze zajma

Szaja, moj nosi dalej 62/68, chociaz juz czesciej 68, rzaaaaaadko kiedy 74

Ej sciagnal sobie wlasnie sam rajstopy

Nie wiem jakie buciki mu kupic bo wszystko sciaga w tempie ekspresowym i w ogole, strasznie dziwnie mu sie je naklada:/

Co do chusteczek, my nie uzywamy, zalewam przegotowana woda platki kosmetyczne, te calkiem duze, i trzymam w pudeleczku po chusteczkach z nivea. Super sie sprawdzaja. Pare razy sama robilam chusteczki, ale jakos jednak wole nawilzone sama woda

u nas to samo, taka jakby sztywna nózka i nie wchodzi bucik do końca???

mam pytanie, jak wasze dzieci stoją trzymane za rączki to próbują iść? Bo Hania widze że chce ale nogi ma jak przyklejone do podłogi w efekcie tłuowiem ciągnie do przodu a tyłek zostaje w tyle.... to normalne czy mam się martwić? Jak stoi przy czymś to też nie rusza się jak Wasze żeby sięgnąc po coś
Stary 2013-09-11, 14:32   #932
Debrah
Zakorzenienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Bokeh: ja myślę że po prostu dla Hani za wcześnie. Za rączki raczej w ogóle nie powinno sie prowadzać.

Poza tym: to że Hania chociażby stoi w tym wieku to duże osiągnięcie jest.

Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:34   #933
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Patrzcie, co znalazlam:
http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/c...niemowlat.html
Moze to jest wyjasnienie, dlaczego niektore z watkowych dzieci tak zle sypiaja?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:36   #934
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
wyczuwam ironię
jadę z młodym na kontrolę do neurologa, a potem do koleżanki, więc trzeba korzystać

no niestety cały tydzień się czeka na ten weekend, a potem jedna wielka du.pa a najgorsze jest to, że on jest taki zawziętus, że nie odezwie się pierwszy, wiem to
w ogóle dziewczyny dziękuję za wsparcie

już pewnie po, ale mam nadzieję, że wszystko ok

aż tak często wam tu marudzę? na razie chyba tylko 2 razy mi tak porządnie za skórę zalazł, że na niego tu psioczyłam, a tak to takie normalne foszki no i sielanki nigdy u nas nie było i raczej nie będzie, bo my dwie tykające bomby

my też - podajmy sobie dłonie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jestem z Daria na oddziale w szpitalu. W nocy dostała znów b.wysokiej gorączki. Zrobią jej tu wszystkie badania i zobaczymy
zdrowia dla malutkiej i dużo siły dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Hania przepełzała cała długość pokoju tyłem

Cytat:
Black tylko, że mi wody odeszły, a z tego co wiem i co mi mówiły położne dziecko musi się urodzić 12h po odejściu. a akcji nie było żadnej i rozwarcia tak samo. nawet po podaniu oxy
Cytat:
Może i książkowy tylko ja na dodatek miałam wielowodzie i Hani tętno skakało, więc uważam, że długo zwlekali bo urodziła się sina.
u mnie też. tyle, że ja miałam małowodzie, odwapnione łożysko i gestozę - ciśnienie bardzo wysokie, nie dało się zbić, ale heja że mam sama rodzić. i u mnie też długo zwlekali. Dawid siny, trzy razy okręcony

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
bidulka obyś w dzień trochę odsapnęła. Może Amelce ząbki idą i się tak męczy?

masz w domu krasnoludki Albo Wielkiego Krasnoluda
ja mam takiego na bank

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś używa bądź używała pieluch BD?i jak się sprawowały?

ja, ale nam nie podeszły

Cytat:
a nie śmierdzi nic? tzn nie sąsiad tylko w domu
bo ja szorowałam szafkę i dalej czuje mysie siuski

zrobiłam komorka wiec nie wiem czy cos widac
swoja droga jakby mnie ktos w biurze zobaczyl jak se telefonem po bozence celuje to bylby ubaw

Cytat:
chyba ikea ma

a najlepsze jest to,że Leo nie chce się kąpać, ja go do wanny a on sobie wstaje i wychodzi
a daj spokój u nas to samo, nawet w brodziku. Najlepiej jak ja z nim wejdę, on wtedy staje i opiera się o moje nogi i matka teraz to mnie możesz myć - uwielbia prysznic

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:38   #935
LadyWhisper
Zakorzenienie

bokeh dokładnie, za rączki nie powinno się ewentualnie pod paszki ( jak już t. koniecznie chcą prowadzić:P ) Bąbelek chodzi przy kanapie/łóżku/łóżeczku, ale jak się weźmie pod paszki (t. i moja mama) to ani ruszy ale mam wtedy satisfekszyn

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:41   #936
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
chyba ikea ma

a najlepsze jest to,że Leo nie chce się kąpać, ja go do wanny a on sobie wstaje i wychodzi
Dzięki. U mnie ikei niet

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

o super pomysł bo też się gubię

drugie

o taaaaaaak, ale ja juz od 3 dni nie jem słodyczy !!

u nas to samo, taka jakby sztywna nózka i nie wchodzi bucik do końca???

mam pytanie, jak wasze dzieci stoją trzymane za rączki to próbują iść? Bo Hania widze że chce ale nogi ma jak przyklejone do podłogi w efekcie tłuowiem ciągnie do przodu a tyłek zostaje w tyle.... to normalne czy mam się martwić? Jak stoi przy czymś to też nie rusza się jak Wasze żeby sięgnąc po coś
Dziewczyny pisały że za rączki nie powinno się trzymać
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 15:29   #937
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Bokeh: ja myślę że po prostu dla Hani za wcześnie. Za rączki raczej w ogóle nie powinno sie prowadzać.

Poza tym: to że Hania chociażby stoi w tym wieku to duże osiągnięcie jest.

Cytat:
bokeh dokładnie, za rączki nie powinno się ewentualnie pod paszki ( jak już t. koniecznie chcą prowadzić:P ) Bąbelek chodzi przy kanapie/łóżku/łóżeczku, ale jak się weźmie pod paszki (t. i moja mama) to ani ruszy ale mam wtedy satisfekszyn
No ale ja jej nie prowadzę(nawet pod paszki), tylko jak np daje jej raczki bo je wyciaga do mnie to staje i w momencie widac ze chce ruszyc ale tylko tylowiem i jojczy. Tak samo podciąga się o łóżeczko jak o moje ręce.
Stary 2013-09-11, 15:30   #938
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
my też - podajmy sobie dłonie

zdrowia dla malutkiej i dużo siły dla Ciebie

u mnie też. tyle, że ja miałam małowodzie, odwapnione łożysko i gestozę - ciśnienie bardzo wysokie, nie dało się zbić, ale heja że mam sama rodzić. i u mnie też długo zwlekali. Dawid siny, trzy razy okręcony

ja mam takiego na bank

ja, ale nam nie podeszły

a daj spokój u nas to samo, nawet w brodziku. Najlepiej jak ja z nim wejdę, on wtedy staje i opiera się o moje nogi i matka teraz to mnie możesz myć - uwielbia prysznic
hahaha wie, co dobre, kąpiel tylko z mamusią
Cytat:
sasasasasa

dziewczyny, odnośnie prowadzania za rączki, to czy to chodzi tylko o naukę chodzenia takich bąblów jak nasze, czy jak dziecko ma np roczek i już chodzi samo ale jeszcze potrzebuje pomocy/asekuracji np na dworze to też nie wolno?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 15:51   #939
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
No ale ja jej nie prowadzę(nawet pod paszki), tylko jak np daje jej raczki bo je wyciaga do mnie to staje i w momencie widac ze chce ruszyc ale tylko tylowiem i jojczy. Tak samo podciąga się o łóżeczko jak o moje ręce.
Czyli chyba po prostu chciałaby ale jeszcze nie potrafi

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
hahaha wie, co dobre, kąpiel tylko z mamusią

sasasasasa

dziewczyny, odnośnie prowadzania za rączki, to czy to chodzi tylko o naukę chodzenia takich bąblów jak nasze, czy jak dziecko ma np roczek i już chodzi samo ale jeszcze potrzebuje pomocy/asekuracji np na dworze to też nie wolno?
Dla mnie - chodzi o takie jak nasze. Bo często jest tendencja, że jak dziecko ledwie staje to rodzice "chce chodzić" i "uczą" prowadząc za ręce, dziecko które się majta jak kukiełka w każdą stronę. To co innego niż podanie ręki bąblowi, który jest w stanie sam przejść parę kroczków, ale np się lekko chwieje i przewraca czasem.
Stary 2013-09-11, 15:58   #940
jakajakaja5
Raczkowanie

Cytat:
heheh skąd ja to znam
albo jak robię coś na szybko i potrzebuje chwili spokoju np make up to TZ bierze go na ręce i pyta gdzie mama i lezie za mna a mały wrzask i ręce do mnie wyciągabezcenne

dziewczyny ale jestem obsrana, moj syn teraz jest w 6 klasie, zapisałam go na angielski z native speakerem, tylko on musi dojechać aż do rynku w mieście więc będzie musiał jechać tramwajem i to sam
strasznie się boję i jutro robię test, kazałam mu wydrukować mapkę, obczaić jakie tramwaje jadą z miejsca A do miejsca B i z powrotem.Jutro ma mnie na miejsce zaprowadzić a ja mam się słowem nie odezwać Będę na niego czekać na przystanku,jak będzie wracać z tego angielskiego, w sumie nie będzie przechodzić przez ulicę bo tam są przejścia podziemne ale ale...... on chyba nie wierzy,że jego matka zrobiła coś takiego
do tej pory nawet do sklepu na wiosce mu nie pozwalałam chodzić bo przewrażliwiona jestem a tu taka wolność i taki dystans
no ale szkoła jest dobra i to jest ważne

co myślicie? strach trochę?
Zawsze musi być ten pierwszy raz mądrze rozwiązałaś sprawe więc chyba będzie ok - no musi być i już !!!
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:03   #941
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli chyba po prostu chciałaby ale jeszcze nie potrafi

Dla mnie - chodzi o takie jak nasze. Bo często jest tendencja, że jak dziecko ledwie staje to rodzice "chce chodzić" i "uczą" prowadząc za ręce, dziecko które się majta jak kukiełka w każdą stronę. To co innego niż podanie ręki bąblowi, który jest w stanie sam przejść parę kroczków, ale np się lekko chwieje i przewraca czasem.
ufff, to dobrze myślałam
Debrah Wy macie krzesełko mummy love? Jesteście zadowoleni?

właśnie, ciekawe jak u marsi pójdzie test
Stary 2013-09-11, 16:06   #942
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny czy któraś dawała gerberka twarożek z owocami lub jogurt z owocami? Można top dać tak od razu..dobre to? Orientujecie się? Ja kupiłam na próbę..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:08   #943
jakajakaja5
Raczkowanie

Aha ja tak na szybko bo mąż zaraz z pracy wraca a mamy tone papierów do poczytania przed podpisaniem pewnej umowy więc
UWAGA MAMY CHYBA PIERWSZEGO ZĄBKA
Mały budzil sie w nocy co godzinę co w jego przypadku nie miało wcześniej miejsca wogóle ale nie skumałam że to jest to. dopiero koło 3-4 h nad ranem zorientowałam się że za często te pobudki ale cóż zcierpię bo pierwszy raz alejuz o 6 rano nie dałam rady i dałam małemu coś przeciwbólowego bo myślałam może ze to też może być ból brzuszka od jabłuszka (wczoraj się krzywił jak pieron ale jadł sasasasa) - tak sobie radziliśmy z mega kolkami no i nic.... ide do dziewczyn do pracy i żalę sie jaka miałam hu.....wą nockę a jedna z pracownic ze może ząb bo jak go oglądała to coś jej tam mignęło no to ja dawaj odsłaniam wargę smoczkiem a tam taka kreseczka jak by ktoś nożem przeciął mu dziąsło!!! Więc obdzwonilam wszystkich a moja mama najlepsza że ten kto zęba znalazł stawia flaszke. Więc my dziś z mężem balujemy - on procenty a ja chyba skuszę sie na jedno karmi wieczorem jak mały zaśnie
Ale sie cieszę
Was natomiast kochane poczytam później i poodpowiadam
Marsi to kiedy to spotkanko? od przyszłego poniedziałku jestem free
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:12   #944
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Chwila ciszy i spokoju...w sam raz na wizaz....ale jak.to? jestem uziemiona.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-09-11 15.37.12.jpg (73,1 KB, 30 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-11 o 16:17
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:13   #945
nancykenator
Zakorzenienie

jaka za pierwszego zębolka
Stary 2013-09-11, 16:34   #946
Delicjanka
Zakorzenienie

Pytanie maaaaaam, moze znacie odpowiedź ;p Składam teraz wniosek o alimenty (ojciec nie placi mi więc mops placi) no i mam pytanie, jak ja mam napisać o dochodach ?? mam liczyć to chorobowe (przy chorobowym chyba wiecej sie dostawalo kasy) czy normalnie wpisać ile powinnam pensji normalnie dostawać?

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:40   #947
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Deli mi się wydaje że musisz napisać tyle ile miałaś podane w us na zeznaniu rocznym.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 17:08   #948
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny czy któraś dawała gerberka twarożek z owocami lub jogurt z owocami? Można top dać tak od razu..dobre to? Orientujecie się? Ja kupiłam na próbę..
Ja dałam w zeszłym tygodniu Julce twarożek z owocami i nawet smakowało jej, coś tam zjadła nic się po tym nie działo
Stary 2013-09-11, 17:12   #949
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
O rany, Tż też chodzi z Małą na rękach jak ja się szykuję, włażą mi do łazienki gdzie się maluje i jeszcze mnie popędza, że " co ta mamusia tak długo" bożesz ale mam nerwa na to
Jej, mój robi dokładnie tak samo! zawsze każę mu z małym iść się pobawić. Tak mnie to wkurza!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Gotuje któraś z was na parze? (Laurka?) bo od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką kompletu garnków właśnie do gotowania na parze. I mam zamiar zdrowo gotować tylko nie wiem jak ugryźć temat...
hi hi, skąd wiedziałaś że czasem na parze gotuję? Po prostu pakuję tam różne warzywa i się gotują. Bardzo smaczne wychodzą i solić nie trzeba. Można polać oliwą lub masełkiem. Czasem jakiś sos jogurtowy robię. Małemu tak do łapki gotuję buraczki, ziemniaczki, fasolkę szparagową. Mąż też czasem mięcho tak robi, woli takie niż smażone. Ja uwielbiam łososia na parze

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Hej girls
My dziś zalatani, drugi raz na basenie. Byliśmy jakieś 40 min w wodzie, a Blanka szalała że hej. Na początku trochę się bała a potem ruszyła z kopyta i leżała na desce a nogami pływała "na pieska" a najbardziej się recholiła jak leżała na plecach i chlapała sobie rękami <3 cudnie było !
Później wstawię zdjęcia .
Ahaa i kogo spotkałyśmy na basenie?Pana Pawła Zawitkowskiego
Michaś też w wodzie szaleństwo!

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Wpadam sie pochwalic i znikam bo padam na ryjek Dzis dostalam sms od neurologa
Sa wyniki genefyczne synek zdrowy mi nie ma zaniku miesni jestem najszczęśliwsza na swiecie
Jutro posrar am sie w pracy cos wam wiecej napisac

Popłakałam się jak przeczytałam ze szczęścia! Kamień musiał Ci z serca spaść. Co ja mówię, głaz!. Bardzo się cieszę, ucałuj Julianka!

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
zdróweczka życze, niech paskudztwo znika!

Cytat:
laurko oby katarzysko szybko Misiowi przeszło, zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jestem z Daria na oddziale w szpitalu. W nocy dostała znów b.wysokiej gorączki. Zrobią jej tu wszystkie badania i zobaczymy
Trzymajcie się tam dzielnie

Cytat:
Witam ciocie...

Cytat:
na osłodzenie częstuje Was kochane torciekiem, wczoraj piekłam pierwszy raz Tort Sachera, pyyyszny po prostu, zdjęcie do dupy ale co tam- dla każdej po kawałeczku tak od serca

Mam jeszcze ze 3 strony do nadrobienia
Kupiłam ten nebulizator, super sprawa, młody ładnie siedzi i wdycha sól. Maseczki nie chce za bardzo, ale nauczy się Ja też skorzystm przy moich zatokach. Katar nadal masakra, podawanie leków strzykawką tragedia, a wyciąganie kataru histeria...
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 17:52   #950
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hej, sory że tylko tak wpadam i wypadam wczoraj wieczorem wrócilismy z Zakopca, było super, pogoda w 100% udana cały weekend słońce bez żadnej chmurki ( wieczorem postaram sie wrzucić pare zdjęć ).

Mamy już pierwsze ząbka i wybieram sie dzisiaj na szczypienie.
i
Jak ja ci zazdroszcze Zakopcaaaa! To mój raj na ziemi ajjjj
Gratuluję ząbka!

Cytat:
Hania przepełzała cała długość pokoju tyłem
To tak jak moja też na wstecznym ciągle

Cytat:
Może i książkowy tylko ja na dodatek miałam wielowodzie i Hani tętno skakało, więc uważam, że długo zwlekali bo urodziła się sina.
To u mnie odwrotnie bezwodzie i wysokie tętno . nie wiadomo kiedy wody odeszły ;/
Cytat:
hello, u nas noc masakra, mały bardzo plakał, nie wiem czemu, w końcu obudzil się przed 6 a ja jak zoombie, kochany TZ wziął go do drugiego pokoju a ja pospałam tą godzinkę
kochane moje chłopaki

na osłodzenie częstuje Was kochane torciekiem, wczoraj piekłam pierwszy raz Tort Sachera, pyyyszny po prostu, zdjęcie do dupy ale co tam- dla każdej po kawałeczku tak od serca
współczuję nocki :przytu:
A tort mmmmmm !!!

Cytat:
Witam się ledwo patrząc na oczy.
Noc masakra. Mała zasnęła normalnie po 20:00, z tym, że w ciągu godziny miała ze 3 pobudki. Potem budziła się co 30 minut.
Kiedy kładłam się spać (po północy) obudziła się i nie spała do... 4:00.
O 5:00 znowu na nogach. A potem pobudki co 15 minut.
Teraz nie śpi.

Ale jest coraz bardziej marudna z niewyspania, zaraz się będziemy bujać w Tuli.
Padaam, spałam dzisiejszej nocy maksymalnie 2 godziny.
Ojj kiedy to się u Was skończy
Współczuję

Cytat:
Dziewczyny czy któraś używa bądź używała pieluch BD?i jak się sprawowały?

ja używam i bardzo sobie chwalę

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
nocka koszmarna, pobudka goniła pobudkę, a jak już Oleńka usnęła to ja nie mogłam, ...aż do kolejnej pobudki, w tym 2 dłuższe przerwy na próby wstawania i chodzenia, i tak do 6 . Na szczescie po spacerze o 9 drzemka do teraz...
Wczoraj minęło (mi i tż) 9 lat razem Bez pompy czy specjalnego ucztowania bo miałam fryzjera i nie zdazyłąm nic upichcic, ale pogadalismy trochę i było ok
No i fryzjer... odkoloryzowanie i znowu koloryzowanie; jest lepiej, bordo/śliwką już nie biję po oczach Niestety wygryzionej grzywki nie dało się naprawic, musze zapuścić Ponad 2h na foteu a Młoda została z dziadkami i dała radę bez cycka a to z 4h w sumie było, ale jak wróciłam jak się cieszyła,bezcenne
Współczuje nocki
Gratulacje z okazji rocznicy!

Cały dzień próbuje Was poczytać ale jęczydło nie pozwala, teraz bawi się na podłodze przy moich nogach , za kable łapie.
Zrobiła dziś dwa "raczki" do przodu ale coś jej to wolno idzie ta nauka rackzowania ;/

Idę czytac dalej póki Bąbel się zajął czymś na dłużej
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 18:02   #951
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, która mają konto w Inteligo! czy was tez tak irytuje zamiana strony? Tak pokomplikowali wszytsko! o wiele wiecej trzeba sie naklikac, a do tego strona zamula. Szalu mozna dostac.
buuuu oddajcie mi moją Majeczkę a weźcie to jęczydło jęczydłowate nawet na wizażing nie mam czasu
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 18:16   #952
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
zrobiłam komorka wiec nie wiem czy cos widac
swoja droga jakby mnie ktos w biurze zobaczyl jak se telefonem po bozence celuje to bylby ubaw

Faktycznie bardzo ładna blizna mam podobną tylko ciut różową.

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
MOja mloda tez ciagle wstawala, lapala sie krawiedzi wanny i tak sie kiwala .. odkad jej kupilam 2 zestawy zabawek do kapania w pepco, usiedzi dobre 10 min i spokojnie mozna ja wykapac

ozazdroscic ... a moze to wypad na wakacje w nim zaszczepil milosc do plywania haha

Dobra dobra z sasiadem to juz dawno bylo wiadomo, jaka myszke chcial upolowac

Mloda dzis dostala kapciochy na nozie z F&F i szok, nie sciaga, nie wierzga girami, drepta w nich i oczywioscie staje przy wszytskim ... nowa zabawa to stawanie przy piekarniku i brudzenie lustrzanej szyby, lapami, lizanie jej, plucie na nia
Ależ to jest debeściak ! mina powalająca

Cytat:
Wstawiam Pietraszka, on z kazdym dniem cudowniejszy

Ale słodki !

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Niech żyją gołe stopy lubie jego filmiki

a co do info o zębolach, nie mam nic przeciwko;> moja jesio nie ma żadnego abuuuu
Ja też go lubię. Wczoraj jak go spotkałam na basenie to miałam ochotę do niego pobiec i o wszystko wypytac co mnie nurtuje haha
Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Aha ja tak na szybko bo mąż zaraz z pracy wraca a mamy tone papierów do poczytania przed podpisaniem pewnej umowy więc
Mały budzil sie w nocy co godzinę co w jego przypadku nie miało wcześniej miejsca wogóle ale nie skumałam że to jest to. dopiero koło 3-4 h nad ranem zorientowałam się że za często te pobudki ale cóż zcierpię bo pierwszy raz alejuz o 6 rano nie dałam rady i dałam małemu coś przeciwbólowego bo myślałam może ze to też może być ból brzuszka od jabłuszka (wczoraj się krzywił jak pieron ale jadł sasasasa) - tak sobie radziliśmy z mega kolkami no i nic.... ide do dziewczyn do pracy i żalę sie jaka miałam hu.....wą nockę a jedna z pracownic ze może ząb bo jak go oglądała to coś jej tam mignęło no to ja dawaj odsłaniam wargę smoczkiem a tam taka kreseczka jak by ktoś nożem przeciął mu dziąsło!!! Więc obdzwonilam wszystkich a moja mama najlepsza że ten kto zęba znalazł stawia flaszke. Więc my dziś z mężem balujemy - on procenty a ja chyba skuszę sie na jedno karmi wieczorem jak mały zaśnie
Ale sie cieszę
No to gratulacje zębola !
Cytat:
Chwila ciszy i spokoju...w sam raz na wizaz....ale jak.to? jestem uziemiona.
hahaha

co do zębów też jestem za - u nas ZERO

a byłabym zapomniała - MIKA cudowne wieści !!!!!!!!
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 18:21   #953
mala_19kw
Zakorzenienie

Hejo Odzywałam ja się dzisiaj do Was czy tylko czytałam? A mniejsze z tym

Ja właśnie wracam na hausennn
Okulary załatwione-może w piątek będą. Śliczne
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 18:37   #954
BlackSanctum
Zakorzenienie

Deli, no ja też jej współczuję, mi wystarczyło 5h i już byłam padnięta po fakcie, a ona dosłownie wyyyyła. Strasznie mi jej szkoda było, bo przez 12h leżała na patologii, dopiero potem przenieśli ją na porodówkę i wszyscy musieli słuchać jej wycia, biedna...

My używamy BD - tylko tych w mniejszym opakowaniu (bo są 2 rodzaje z każdego rozmiaru) i są najlepsze dla nas spośród używanych do tej pory - a próbowaliśmy Dada, Huggies i Pampers. BD wygrywa u nas.

A co do rozmiarów, to mała nosi 74/80, czasem się wciśnie w bodziaka 68, ale rzadko, a o mniejszych spodenkach, śpiochach czy pajacach nie ma mowy, bo za krótkie nogawki.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 18:40   #955
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

właśnie, ciekawe jak u marsi pójdzie test
dziękuję test zdany
siedziałam cicho, Samuel prowadzil
a poza tym chcialam się pochwalić,że miał egzamin ustny z amerykanami i dostał się do zaawansowanej grupy językowej, zdolniacha, ech......

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Ale sie cieszę
brawa za ząbala, a co do spotkania to ja muszę poczekać z deklaracją bo szykuje mi si,ę delegacja w PL centralną i właśnie dopinam terminy

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Marsi a z pytan technicznych ..
szpinak sie sieka czy daje cale liscie ?? bo on ma takie jakies ogonki wielkie co do sere plesniowego, moze byc taki zwykly Brie czy camembert ?? moze zrobie pol na pol z feta, bo fewcia pisala zre robi z feta i pycha ... i jaka smietanka 18 ??

Debrah chyba w koncu sie skusze na te zakupki online
a to zależy jak lubisz
np ja do ryby np łososia grillowanego uwielbiam całe listki
a do sosu to dodaje gorgonzoli albo lazura i śmietanka koniecznie 30 , Samuel lubi zblendowany sos ale nie całkiem tylko tak troszkę
z fetą właśnie słyszałam że dobre

acha dziewczyny i moje odkrycie, a właściwie teściowej filet z kurczaka w cieście francuskim do środka daje się fete, zwija jak devolaja i do piekarnika na 30 minut REWELACJA, nie trzeba już ziemniorów bo z tego się robi dość spora porcja
a ja jutro będę eksperymentować i do środka dam właśnie ser plesniowy gorgonzola i owinę jeszze cycka szynką parmeńską i dodam troszkę oliwek

bardzo fajny pomysł na nudnego kurczaka, tym bardziej,że można pokombinować z nadzieniami, szpinak, suszone pomidorki, pesto, co kto lubi
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 18:49   #956
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

hajka!
nadrobilam 10 stron
nie bede cytowac oprocz jednego....

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Wpadam sie pochwalic i znikam bo padam na ryjek Dzis dostalam sms od neurologa
Sa wyniki genefyczne synek zdrowy mi nie ma zaniku miesni jestem najszczęśliwsza na swiecie
Jutro posrar am sie w pracy cos wam wiecej napisac

boze, jak sie ciesze! wyobrazam sobie jaka to dla was ulga! Wycaluj Julusia!!!! Super!!!

sliczne fotki!
jeszcze klub....

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 18:49   #957
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
acha dziewczyny i moje odkrycie, a właściwie teściowej filet z kurczaka w cieście francuskim do środka daje się fete, zwija jak devolaja i do piekarnika na 30 minut REWELACJA, nie trzeba już ziemniorów bo z tego się robi dość spora porcja
a ja jutro będę eksperymentować i do środka dam właśnie ser plesniowy gorgonzola i owinę jeszze cycka szynką parmeńską i dodam troszkę oliwek

bardzo fajny pomysł na nudnego kurczaka, tym bardziej,że można pokombinować z nadzieniami, szpinak, suszone pomidorki, pesto, co kto lubi

o takkkkkkkk kurczaaaaaaakos w ciescie francuskim mmmmmmmmm

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 19:01   #958
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
dziękuję test zdany
siedziałam cicho, Samuel prowadzil
a poza tym chcialam się pochwalić,że miał egzamin ustny z amerykanami i dostał się do zaawansowanej grupy językowej, zdolniacha, ech......

brawa za ząbala, a co do spotkania to ja muszę poczekać z deklaracją bo szykuje mi si,ę delegacja w PL centralną i właśnie dopinam terminy

a to zależy jak lubisz
np ja do ryby np łososia grillowanego uwielbiam całe listki
a do sosu to dodaje gorgonzoli albo lazura i śmietanka koniecznie 30 , Samuel lubi zblendowany sos ale nie całkiem tylko tak troszkę
z fetą właśnie słyszałam że dobre

Marsi, co to znaczy w Polskę centralną??

Aska, jak mała pięknie stoi! i ta mina

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 19:02   #959
Debrah
Zakorzenienie

Amelcia je i robi "papa"
Bez chrupki wychodzi ładniej
http://www.youtube.com/watch?v=XtQgn...ature=youtu.be
Stary 2013-09-11, 19:16   #960
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie mam wyjścia, wiecie, ja nie wyjdę z małą NIGDZIE sama.
A Tż jak wraca koło 18:00 to już nam się nie chce non stop zaiwaniać po zakupy, już i tak mi się wydaje, że jak wraca to ledwo wejdzie, kąpiemy Małą i kładziemy spać, dzień jest za krótki.

Właśnie wypiłam kawę i zjadlam do niej 3 michałki kokosowe - od razu mi lepiej/
Tylko te zakupy online sprawiają, że zawsze kupię coś słodkiego, niby przez przypadeczek, cholera.
Amelcia demoluje mi pokój, miała 2 szalone drzemki po 15 minut i wsio. Dziwię się, że ma siłę na cokolwiek, ja ledwo trzymam się w pionie.

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Ale super! http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...2p1386505.html
- ale cena z kosmosu, kurdę, nie dam stówki za dziecięce trampeczki w których ona nie będzie chodzić i wyrośnie po 3mcach. Ale śliczne są.
jej, te buciki sa idealne
ale zarowe ceny czasem

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Patrzcie, co znalazlam:
http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/c...niemowlat.html
Moze to jest wyjasnienie, dlaczego niektore z watkowych dzieci tak zle sypiaja?
no nie wiem, ja w ciazy stresowalam sie strasznie i plakalam praeie kazdego dnia a w nocy Borys sypia dosc dobrze - nie liczac zabkowania.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości