Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 20:22   #3181
villemi
Zadomowienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
teraz kupuję te po 600g to jakoś na 6 dni
tylko Jan pewnie normalnie zjada obiadek, deserek jakas kaszke, a u nas to pare lyzeczek i koniec - musi byc butla mleka
ten moj Czarus to by tylko samo mleko jadl
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 20:31   #3182
kala__20
Wtajemniczenie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Był pradzidek. Spacerował 3 godzinki
Była moja mama. Przyniosła siatkę ciuchów i zabawek
Nie ma tżta. Dzwonię z pytaniem kiedy wraca a ten, że się na 18:30 zapisał do lekarza. Kur.va ale żeby zadzwonic poinformować to już nie łaska. A ja przecież musze do rossmana zdążyć bo od południa leje i nie byłam jeszcze

My kąpiemy codziennie, no chyba, że wracamy do domu późno. Ale tak jak pisała Sola - Ewka też nie ma problemów ze skórą. I nie nadużywamy kosmetyków. Za to kąpiel z zabawkami to jest wielka radocha więc nie będę dziecku odmawiać No i to przywilej tatusia, taki ich wieczorny czas.

U nas bambino i johnsony były ok. W ogóle jakoś nie narzekam na żadne chusteczki specjalnie, może poza Dadami, bo za wilgotne. I Huggiesy się kiepsko wyciągały. Ale jeśli chodzi o jakość to nie mam faworytów. A skoro nie mam faworytów to też nie przepłacam i jadę na promocyjnych czteropakach babydream przy okazji okazuje się, że mają dobry skład

Coś nakupowała?
ale masz faaaajnie u mnie nikt jakoś młodej nie zabiera...rodzice 30 km stąd mieszkają. Teściowie bliżej, ale jakoś nie wychodzą z propozycją a ja się prosić nie będę raz młodą na godzinkę na spacer wzięli

tak samo

my lubimy pampers. Ale babydream mam zamiar spróbować

4 kaszki, bo młoda ostatnio zaczęła rano zjadać no i obiadki i deserki. I jakieś jogurty babydream chyba
Stary 2013-09-11, 20:45   #3183
halwaya
Zakorzenienie

Evening dziewczynki!

Ja mam taki zrąbany ten tydzień - nie mogę się jakoś w niego wstrzelić.. wracam ok 3 w nocy, bo jeszcze zakupy robię.. śpię do 7:30 - jak mała zaczyna się o butle dopomina.. potem ona jeszcze odpada, więc i ja się kłade.. ale to trwa do 9-10 - potem już znów pobudka i zabawa na całego! ok 13 dostaje znów butle i ma drzemkę - no to i ja idę spać.. wstajemy ok 15 i ja jestem ZJE.BA.NA - nie wiem jak ja to robię.. może gdybym ciągniem spała...
Pozatym wróciwszy do sklepu wyhaczam okazje i tak kupiłam małej żarcie o 75% tańsze (patrzyłam data przydatności jeszcze rok) i pieluchy.. i grzechotkę - bo też wyprzedaż.. robiąc na ciuchach to już w ogóle się nie wypowiem - zwłaszcza, że teraz posezonowa wyprzedaż.. małej już getry i koszulki na następne lato kupiłam..

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

a na dobry wieczór filmik

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2013-09-11 o 20:47
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 20:53   #3184
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez villemi Pokaż wiadomość
tylko Jan pewnie normalnie zjada obiadek, deserek jakas kaszke, a u nas to pare lyzeczek i koniec - musi byc butla mleka
ten moj Czarus to by tylko samo mleko jadl
kaszkę zjada całą i spokojnie na 4h mu starcza
obiady - ma gorsze dni że odmawia i dostaje butlę ale to nie trwa nigdy zbyt długo i generalnie zajada
tyle tylko że tak na 2-2.5h mu starcza póki co
deserków nie kupuję - daję świeże owoce

Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość
Teściowie bliżej, ale jakoś nie wychodzą z propozycją a ja się prosić nie będę raz młodą na godzinkę na spacer wzięli
a moja teściowa pierwsza by przyleciała, z tym że ja jakoś nie mam chęci jej dawać Jana

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość

Ja mam taki zrąbany ten tydzień - nie mogę się jakoś w niego wstrzelić.. wracam ok 3 w nocy, bo jeszcze zakupy robię.. śpię do 7:30 - jak mała zaczyna się o butle dopomina.. potem ona jeszcze odpada, więc i ja się kłade.. ale to trwa do 9-10 - potem już znów pobudka i zabawa na całego! ok 13 dostaje znów butle i ma drzemkę - no to i ja idę spać.. wstajemy ok 15 i ja jestem ZJE.BA.NA - nie wiem jak ja to robię.. może gdybym ciągniem spała...
Pozatym wróciwszy do sklepu wyhaczam okazje i tak kupiłam małej żarcie o 75% tańsze (patrzyłam data przydatności jeszcze rok) i pieluchy.. i grzechotkę - bo też wyprzedaż.. robiąc na ciuchach to już w ogóle się nie wypowiem - zwłaszcza, że teraz posezonowa wyprzedaż.. małej już getry i koszulki na następne lato kupiłam..

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

w sumie nie ma się co dziwić że jesteś wymęczona pracujesz w nocy
podziwiam

co do filmu
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 20:57   #3185
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
zapas do końca miesiąca jest
a wlasnie, ile mleka Wam idzie na tydzień? bo u nas puszka 800g na.5 dni.starcza

Czarus tradycyjnie swojego obiadku nie chcial zjesc, ale ode mnie z talerza troche skubnal

600 g na 6-7 dni starcza

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 20:59   #3186
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
[Jagna- fajnie, że się spotkacie z Moonie- nie zapomnijcie o aparacie i miłej zabawy w remizie
za buty
dzięki Moonie odwiedzona, ja sie bawiłam świetnie, mam nadzieje że ona również
Franek jest przeboski, grzeczny, śliczny i ma w deche fryzure i prześliczny uśmiech
Moonie rzeczywiście ładna, tak jak na zdjęciach, albo i ładniejsza robi dobre placki, a ten ich dom w łazience to bym mogła zamieszkać
Generalnie fajnie mi się gadało, i bardzo miło spędziłam czas. No i odgapiam kolejną rzecz dla Uli- tamburyn

Cytat:
bawcie się dobrze

za to dziś po 8 musiałam go budzić
tak było

ale po co?

Cytat:
za to o 3:54 się pannie bawić zachciało.

Na promocje z c&a ja się więcej złapać nie dam

O i hotel majom I sklep
co bedzie dzień marnować :d

może jednak

nooo i solarium nawet widziałam
ale żeby oddać sprawiedliwość Moonie, to rzeczywiście w bezpośredniej okolicy jej domu ciężko o wyższą kulturę w postaci sklepu, czy coś za to widoki za oknem... marzenie

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 21:00   #3187
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę znowu zrobić selekcję I odrosty
hmmm dobry pretekst do zakupów
w c&a mają darmową przesyłkę

Cytat:
Jaggna zapomnialam powiedziec, ze nosidlo ratuje mi zycie
super cieszę się
ja kąpię Ulę codziennie i nie ma problemów ze skórą. Mleczko na ciałko jest okazjonalnie. Ostatnio to już nawet nie co 2 dzień, tylko z 1-2 w tygodniu

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
kupilam 2 mega paki dady
dzisiaj?
a to nie od jutra?

Cytat:
Był pradzidek. Spacerował 3 godzinki
Była moja mama. Przyniosła siatkę ciuchów i zabawek
Nie ma tżta.

jadę na promocyjnych czteropakach babydream

ja albo babydreamy, albo pandy kupowane w dużej ilości na nacie. Wychodzą po 3zł a są w porządku. Składu nie czytałam, jakoś nie widziałam potrzeby
W sumie to nawet jakbym przeczytała, to i tak się nei znam na tym

No i co.
Siedzę se z Ulą w pokoju hotelowym, Ula śpi na środku łóżka i posapuje, tż siedzi w salonie (taki niby salon, czyli 4 fotele i stolik w korytarzu) wifi jest, czyli jest wszystko
Czyli generalnie nie zmieniło się nic poza miejscem

Stary 2013-09-11, 21:02   #3188
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!

Wróciłam z zebrania, padam A jeszcze mi źle, bo mały dzisiaj strasznie płakał przy usypianiu za mną Podobno dawno takiej histerii nie miał
A za tydzień znowu jakaś poj.ebana rada i znowu nie będzie mnie w porze usypiania

Byłam dzisiaj w Rossmanie, nie powiem ile kasy wydałam Ale to nic - przede mną stała babka co nabrała chyba z 10 pudełek mleka, z 15 paczek kaszek i jeszcze słoiczków sporo. Nieźle to wyglądało

halwaya - jak zobaczyłam tytuł filmiku, to przez chwilę pomyślałam, że to Twoja Evcia znalazła dildo mamusi
Stary 2013-09-11, 21:05   #3189
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
Franek jest przeboski, grzeczny, śliczny i ma w deche fryzure i prześliczny uśmiech
Moonie rzeczywiście ładna, tak jak na zdjęciach, albo i ładniejsza robi dobre placki, a ten ich dom w łazience to bym mogła zamieszkać
Generalnie fajnie mi się gadało, i bardzo miło spędziłam czas. No i odgapiam kolejną rzecz dla Uli- tamburyn

tak było

ale po co?
to super

oj kochana, kochana
szłam ostatni raz do pracy, musiałam Jana oporządzić i odstawić dziadkom

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej!

Wróciłam z zebrania, padam A jeszcze mi źle, bo mały dzisiaj strasznie płakał przy usypianiu za mną Podobno dawno takiej histerii nie miał
A za tydzień znowu jakaś poj.ebana rada i znowu nie będzie mnie w porze usypiania

Byłam dzisiaj w Rossmanie, nie powiem ile kasy wydałam Ale to nic - przede mną stała babka co nabrała chyba z 10 pudełek mleka, z 15 paczek kaszek i jeszcze słoiczków sporo. Nieźle to wyglądało

faktycznie nieźle to musiało wyglądać dała radę to wynieść
Stary 2013-09-11, 21:11   #3190
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam taki zrąbany ten tydzień -

a dziwisz się? Przestawiła sobie kompletnie rytm dnia, śpisz na raty... nie dziwota że się niefajnie czujesz. Mam nadzieję że Ci się szybko unormuje

filmik, że tak powiem w pytke

Cytat:
deserków nie kupuję - daję świeże owoce
kurrde musze też częśćiej małej dawać owoce, bo strace milijony na deserki. Łącznie z tym, że wczoraj rozbiłam jeden w biedronce

Cytat:
szłam ostatni raz do pracy, musiałam Jana oporządzić i odstawić dziadkom
Aaaa no takk..

Stary 2013-09-11, 21:15   #3191
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
kurrde musze też częśćiej małej dawać owoce, bo strace milijony na deserki. Łącznie z tym, że wczoraj rozbiłam jeden w biedronce
no ja właśnie już deserków nie kupuję bo po pierwsze Jan nie musi jeść takich papek tylko może dostać kawałek do ręki/buźki a po drugie zbankrutowalibyśmy
tak samo obiadków nie kupuję no chyba że gdzieś wyjeżdżamy to tylko wtedy
Stary 2013-09-11, 21:22   #3192
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
a moja teściowa pierwsza by przyleciała, z tym że ja jakoś nie mam chęci jej dawać Jana
to tak jak u mnie
Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
600 g na 6-7 dni starcza
3 paczki czyli 1050g na tydzień plus normalne jedzenie, śniadanie, obiad, kolacja, przekąski/deserki

i tak sobie pomyślałam dzisiaj rano wstając jak zwykle nieprzytomna, że ostatni raz spałam normalnie 4 lata temu i chyba szybko to nie nastąpi
Stary 2013-09-11, 21:22   #3193
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
tak samo obiadków nie kupuję no chyba że gdzieś wyjeżdżamy to tylko wtedy
aa to też , obiady jej robie w domu, ale zawsze słoik, albo dwa mam na wszelki wypadek.

Stary 2013-09-11, 21:22   #3194
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
a dziwisz się? Przestawiła sobie kompletnie rytm dnia, śpisz na raty... nie dziwota że się niefajnie czujesz. Mam nadzieję że Ci się szybko unormuje

filmik, że tak powiem w pytke

.
Pracowalam już kilka lat na nocki i jakoś dawałam radę.. no ale wtedy dziecka nie było..

Mam pytanie - jak rozbijesz słoiczek w sklepie to musisz za to płacić?

Stary 2013-09-11, 21:24   #3195
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

dzisiaj?
a to nie od jutra?
od jutra ale ktos wystawil na sklep to wzielam juz cena jutrzejsza, to grzech byloby nie brac
takze Pszczolka Maja i Gucio na zadkach u nas rządzą aktualnie

spotkania naprawde Wam zazdroszcze....

Cytat:
Hej!

halwaya - jak zobaczyłam tytuł filmiku, to przez chwilę pomyślałam, że to Twoja Evcia znalazła dildo mamusi
biedny Tymek
i Tobie tez wspolczuje tych rad i innych zebran

Halwaya filmik super

mysle, ze jeszcze troche czasu i sie przestawisz na ten rytm nocny i nie bedziesz juz taka zmeczona
do wszytskiego w koncu sie czlowiek przyzwyczaja

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 21:25   #3196
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

o matko i córko sie nie zatrzyj jeno
nie zatarłam się

Cytat:
A i odgapiłam od Moonie i zalicytowałam te butki ocieplacze i je wygrałam za 25zł jeeeee
zrób fotę na Ulkowych nóżkach jak już przyjdą

Cytat:
Evening dziewczynki!

Ja mam taki zrąbany ten tydzień - nie mogę się jakoś w niego wstrzelić..

przyzwyczaisz się niebawem

dobre to

Cytat:

ja też wróciłam i padam Daśko też był ciut niespokojny dzisiaj i kwękał
a ja mam za tydzień zebranie
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 21:30   #3197
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
bo u nas puszka 800g na.5 dni.starcza
Cytat:
teraz kupuję te po 600g to jakoś na 6 dni
Pod tym względem to ja jednak doceniam te moje dwie przenośne darmowe mleczarnie

Cytat:
ale masz faaaajnie u mnie nikt jakoś młodej nie zabiera...rodzice 30 km stąd mieszkają. Teściowie bliżej, ale jakoś nie wychodzą z propozycją a ja się prosić nie będę raz młodą na godzinkę na spacer wzięli

4 kaszki, bo młoda ostatnio zaczęła rano zjadać no i obiadki i deserki. I jakieś jogurty babydream chyba
U mnie jeszcze niby jest dziadek, w sensie teść, chętny do spacerowania ale coraz mocniej zaczynam dochodzić do wniosku, że on jest ...ekhm... niesprawny psychicznie i już nie będę po niego dzwonić. Poza tym mnie wku.rwia. A pradziadek jest spoko.

I ja pojechałam do tego rossmana. Więcej nie zostawiam na ostatnią chwilę. Zostały 2 ostatnie zdrowe brzuszki, do tego w porozwalanych opakowaniach Wzięłam do tego 16 słoiczków z obiadkami. Na zaś 70 pln mnie ta przyjemność kosztowała, oszczędziłam 23 Mleka nie brałam bo parę dni wcześniej tż kupił 2 duże kartony w innej ich promocji i na to samo wyszło.

Cytat:

Halwaya terminator
No ale jak to niejednokrotnie już podsumowywano - matka jest jednocześnie kucharką, organizatorem, lekarzem, sprzątaczką, pracownikiem na etacie, kierowcą, zaopatrzeniowcem, psychologiem ect. i jakoś w magiczny sposób ze wszystkim sobie daje radę. Co więcej - wiedząc co i jak baby mają więcej niż jedno dziecko. Często z własnej woli

Filmik mistrz, mój tż się obśmiał i kazał puścić drugi raz

Cytat:
dzięki Moonie odwiedzona

ale żeby oddać sprawiedliwość Moonie, to rzeczywiście w bezpośredniej okolicy jej domu ciężko o wyższą kulturę w postaci sklepu, czy coś za to widoki za oknem... marzenie
Czy będzie fotorelacja

Eee no jak jest solarium to już naprawdę nie przelewki

Cytat:
hmmm dobry pretekst do zakupów
w c&a mają darmową przesyłkę
Idź mnie w cholerę babo jedna
Nie kupuję nic nowego dopóki moja dupa nie będzie 2 rozmiary mniejsza. O!

Cytat:
A jeszcze mi źle, bo mały dzisiaj strasznie płakał przy usypianiu za mną Podobno dawno takiej histerii nie miał

przede mną stała babka co nabrała chyba z 10 pudełek mleka, z 15 paczek kaszek i jeszcze słoiczków sporo. Nieźle to wyglądało

Chciałam napisać, że dobrze, że już jutro weekend i sobie nadrobicie ale uświadomiłam sobie, że ja żyję jakimś innym kalendarzem. Ku.rva żeby nie wiedzieć jaki jest dzień tygodnia?!

Nie powiem, bo ja też szłam z mocnym postanowieniem solidnych zakupów ale asortyment mnie rozczarował.

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 21:31   #3198
judkama
Zakorzenienie

ide do wyrka

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 21:34   #3199
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam napisać, że dobrze, że już jutro weekend i sobie nadrobicie ale uświadomiłam sobie, że ja żyję jakimś innym kalendarzem. Ku.rva żeby nie wiedzieć jaki jest dzień tygodnia?!
ja mam podobnie nigdy nie wiem jaki dzień żeby nie fakt, że tż ma sobotę i niedziele wolną, to chyba nie wiedziałabym kiedy weekend a jaka data to już w ogóle
Stary 2013-09-11, 21:35   #3200
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
no ale wtedy dziecka nie było..

Mam pytanie - jak rozbijesz słoiczek w sklepie to musisz za to płacić?
o i dokładnie

jakbym się nie przyznała to bym pewnie nie musiała. Ale się przyznałam, przeprosiłam i zaoferowałam, że zapłacę.
Pracuję w hipermarkecie i u nas często się zdarza że klienci coś rozpieprzą. Tyle, że my nie mamy odpowiedzialności finansowej za tego typu straty i zawsze klientom odpuszczam. No chyba że ktoś rozpipcy produkt za kilka stów to się radzę wtedy dyrekcji

Stary 2013-09-11, 21:39   #3201
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Co to są hole?
O, mój za☠☠☠iaszczy refleks, Jagnna już napisała
Więc u nas jest krowa, jak szybko by pobiegła, to kto wie Paralotniarza może i by wyciągnęła, z szybowcem mogłaby mieć problem

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
może nie masz zaznaczonej opcji, żeby zapisywać wysłane wiadomości
aa widzisz

Cytat:
wczoraj kupilam na allegro 3pak pajacow za 35zl i 7pak bodziakow za 29 z primarku, co kiedys wrzucalam link, pewnie jutro przyjdzie to dam znac czy warto kupic, bo cena super, zobaczymy jak jakosc
bo te bodziaki co w smyku kupilam za 30zl 5pak to masakra jakas, nigdy wiecej nie kupie
Mam ten trójpak pajaców z primarka, są bardzo fajne i pranie im nie szkodzi (chociaż dopiero raz prałam)
Bo smyk to porażka

Cytat:

Zostałam odwiedzona przez Jagnnę Było super, bardzo miło spędziłam (mam nadzieję że Ty też ) czas, który nam (za) szybko zleciał. Wydawało mi się, że rozmawiam z kimś, kogo znam
Jagnna jest śliczna i drobniutka i poza piękną córeczką (która jest miniaturową Jagnną) ma też piękne oczy Ula jest uroczą, uśmiechniętą i radosną dziewczynką i szalenie miło było patrzeć jak te dwa brzdące się bawią I jak raczkuje! Franczysław zasnął w poczuciu wstydu
Moonie robi dobre placki piętnastominutówki z majonezu Ale luz, jutro oddam Franka dziadkowi i zrobię coś bardziej kalorycznego
Jagnna, mówisz o tej łazience bez tynków? Zapomniałam wspomnieć, że w niej nornica mieszka
Generalnie cieszę się, że okolica Ci się spodobała i mam nadzieję, że niebawem uskutecznimy spacer po jurajskich bezdrożach

--
Franek już śpi, a ja zastanawiam się na co przerobić rosół, który pachnie ale nie ma smaku
Zrobiłam też pulpety z indyczego skrzydełka z rosołu, będzie miał Franek co jutro rozsmarowywać po krzesełku i okolicy
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 21:43   #3202
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
o i dokładnie

jakbym się nie przyznała to bym pewnie nie musiała. Ale się przyznałam, przeprosiłam i zaoferowałam, że zapłacę.
Pracuję w hipermarkecie i u nas często się zdarza że klienci coś rozpieprzą. Tyle, że my nie mamy odpowiedzialności finansowej za tego typu straty i zawsze klientom odpuszczam. No chyba że ktoś rozpipcy produkt za kilka stów to się radzę wtedy dyrekcji

No u nas w piątkową noc to dużo alkoholu rozbija się zanim dotrze do kas, bo niektórzy już ledwo co go niosą - ale nie ma odpowiedzialności finansowej.. jak ktoś celowo zniszczy coś - to wtedy tak..

Ja sama już w pracy trochę szkód narobiłam - przy okazji dowiedziałam się, że plamy z czerwonego wina na podłodze świetnie usuwa lemoniada

Stary 2013-09-11, 21:48   #3203
kala__20
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-

Cytat:

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
to tak jak u mnie

i tak sobie pomyślałam dzisiaj rano wstając jak zwykle nieprzytomna, że ostatni raz spałam normalnie 4 lata temu i chyba szybko to nie nastąpi

O matko bosko jak ja bym chciała juz spac normalnie
Cytat:
Pod tym względem to ja jednak doceniam te moje dwie przenośne darmowe mleczarnie

U mnie jeszcze niby jest dziadek, w sensie teść, chętny do spacerowania ale coraz mocniej zaczynam dochodzić do wniosku, że on jest ...ekhm... niesprawny psychicznie i już nie będę po niego dzwonić. Poza tym mnie wku.rwia. A pradziadek jest spoko
Ja też za to obiadki w większości kupuje

Ja tam moim rodzicom to bym sama wepchnela Mele, ale tesciom mi glupio
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-11, 21:51   #3204
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Hej mam dość pakowania
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 21:52   #3205
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dzieci to sama radość

Cytat:
a jaka data to już w ogóle
Data wyświetla się na lapku więc to ogarniam. Ale żeby dzień się wyświetlał to trzeba mychą najechać, to już nie zawsze czynię

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
Mam ten trójpak pajaców z primarka, są bardzo fajne i pranie im nie szkodzi (chociaż dopiero raz prałam)

Zostałam odwiedzona przez Jagnnę Było super, bardzo miło spędziłam (mam nadzieję że Ty też ) czas, który nam (za) szybko zleciał. Wydawało mi się, że rozmawiam z kimś, kogo znam
Jagnna jest śliczna i drobniutka i poza piękną córeczką (która jest miniaturową Jagnną) ma też piękne oczy Ula jest uroczą, uśmiechniętą i radosną dziewczynką i szalenie miło było patrzeć jak te dwa brzdące się bawią I jak raczkuje! Franczysław zasnął w poczuciu wstydu
Jestem coraz bliższa kliknięcia

Ale Wam zazdraszczam
Weź jej wytłumacz łopatologicznie, że nie ma z czego schuść, jak już naocznie wiesz jaki ma gabaryt. Bo mi i Majce coś nie wierzy

Stary 2013-09-11, 21:59   #3206
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Kala kiedy wrzucisz jakieś fotki ? Nie widzieliśmy jeszcze Ciebie ani twojej córki
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2013-09-11, 22:02   #3207
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:

Czy będzie fotorelacja

Eee no jak jest solarium to już naprawdę nie przelewki

Idź mnie w cholerę babo jedna
Nie kupuję nic nowego dopóki moja dupa nie będzie 2 rozmiary mniejsza. O!
oj tak

wzięłam aparat, alem się zagadała i leżał zapomniany na stoliku. Ustawiamy się na spacer, więc wtedy się uwiecznimy

i jeszcze gabinet z tym takim odchudzającym turbo czymś tam co kiedyś pisałyście

aaaj tam
a ja mam głód lumpeksowy może tu w okolicy jakiś będzie

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
Zostałam odwiedzona przez Jagnnę

Jagnna, mówisz o tej łazience bez tynków? Zapomniałam wspomnieć, że w niej nornica mieszka
Generalnie cieszę się, że okolica Ci się spodobała i mam nadzieję, że niebawem uskutecznimy spacer po jurajskich bezdrożach
tyle miłych słów
ale serio placek z majonezu mnie powalił daj przepisa

a łazienka tak, dokładnie o tą mi chodzi zrobię nornicy surwiwal, zobaczymy kto jest większym kozakiem

jestem za, jurajski wózkowy off-raod

Cytat:
No u nas w piątkową noc to dużo alkoholu rozbija się zanim dotrze do kas, bo niektórzy już ledwo co go niosą - ale nie ma odpowiedzialności finansowej.. jak ktoś celowo zniszczy coś - to wtedy tak..

Ja sama już w pracy trochę szkód narobiłam - przy okazji dowiedziałam się, że plamy z czerwonego wina na podłodze świetnie usuwa lemoniada
wiesz tak po prawdzie, to jak mówiłam babce, że zapłacę za ten słoik to miałam nadzieje, że mi powie że nie trzeba ale jak się powiedziało A, to trzeba powiedzieć B, po za tym przez swoją własną niezdarność go rozbiłam i nie ma co tego ukrywać i szukać winnych

lemoniada powiadasz
z ciuchów też? Bo tż wrócił z Ukrainy z mega wielką plamą po czerwonym winie na bluzie

Stary 2013-09-11, 22:12   #3208
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
za to obiadki w większości kupuje
Ja mam pomrożone te obiaki a la T'ai () ale coś Ewce nie podchodzą Jak ma świeże, z tego co my, to wcina. A takich przygotowanych wcześniej nie bałdzo. A mi się nie chce codziennie gotować itp. Bo my nie zawsze jemy obiad. Jestem beznadziejną panią domu i ignorantem żywieniowym Pewnie dlatego jestem taka gruba Idę oszamać zdrowy brzuszek, a propos jedzenia

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej mam dość pakowania
Nie pakuj. Posiedz z nami

Cytat:
Ustawiamy się na spacer, więc wtedy się uwiecznimy

i jeszcze gabinet z tym takim odchudzającym turbo czymś tam co kiedyś pisałyście

a ja mam głód lumpeksowy może tu w okolicy jakiś będzie

z ciuchów też? Bo tż wrócił z Ukrainy z mega wielką plamą po czerwonym winie na bluzie
Łejtingujemy!

O żesz fak. A ja się jeszcze nie zapisałam, bo mi ciągle kasa umykała. A teraz się będę musiała prosić tżta. To na razie nie koreluje z kwestią zakupu nowego łóżka

Ja też mam. Ale dla Ewki () a nie dla siebie. Sama mogę ewentualnie worek se kupić, będę wyglądać tak samo twarzowo jak w każdej innej części garderoby
Chyba skoczę gdzieś w sobotę

Co te chłopy robią w pracy

Stary 2013-09-11, 22:15   #3209
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:

Nie pakuj. Posiedz z nami
no siedzę i kończę pić piwo
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2013-09-11, 22:20   #3210
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
no siedzę i kończę pić piwo
Otwórz sobie drugie. Jutro też jest dzień

Gdzie jest Goba?

Majka! Czy to sojowe "mleko" można gotować?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości