|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Kończe pic drugie właśnie i mam ochote na ciąg dalszy a brak zostało tylko whisky i mastika ale whisky bez coli nie wypije a mastiki bez soku tez nie.
I lipa bo soku i coli brak a lenia mam i nie chce mi się do żabki poginać
|
#3212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() włacha
|
|
#3213 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko nie pamiętam czy jest taniej niż na allegro ![]() Cytat:
Zrobimy sobie sesję w polu kukurydzy ![]() Jak znajdziesz lumpa to daj znać potem gdzie, bo się rozglądałam i na moje oko nie ma ale a nóż widelec, bo mnie też tęskno za łowami ![]() przepis: 1 szklanka pszennej, 3/4 ziemniaczanej (nie miałam, dałam pszenną), 3 jajka, szklanka cukru (dałam ciemny muscavado stąd ten kolor i posmak), można dać aromat jakiś do ciast, łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżki majonezu. Wymieszać (tzn tam coś było o ubijaniu jajek z cukrem a potem dosypaniu reszty, ja to zwyczajnie wszystko wymieszałam...). 170 stopni, 50 minut i voila. I na górę polewa czekoladowa z rozpuszczonej mlecznej, albo co tam kto lubi I oblizać garnek ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() Ej, ale serio jesteś drobna
|
|||
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo dziękować, jak wrócę to zrobie ![]() wysłać Ci nagie zdjęcie ![]() Nie, no ja nie mówie ze jestem gruba, ale te 5kg mniej bym chciała ważyć ![]() Jurackie powietrze dobrze działa na Ule bo śpi i śpi... normalnie to się powinna obudzić już 40 minut temu A w ogóle to wyżeram Ulkowe Miśkopty nie poszłam na kolację do restauracji, bo nie byłam głodna, a teraz jestem, a restorante zamknięta
|
|
#3215 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
o proszę
MASTIKA - to tez aperitifowa wódka z rodziny wódek anyżkowych. Produkowana w Grecji i Bułgarii, popularna na Cyprze. Ma charakterystyczny słodowy smak. Posiada dodatek żywicy, dlatego, że poza olejkiem anyżkowym zaprawiana jest też mastyksem (aromatyczna żywica pnia pistacji mastyksowej, używana na Bliskim Wsch. do żucia, na Zach. przy charakteryzacji np.: w teatrze i w farmacji). Mastika jest dość mocna i zawiera ok. 50% alkoholu. Pija się ją z dodatkiem lodu. Z tym że ja zadnej wódki bez soku nie wypije
|
#3217 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://pizzeriajurajska.pl/ niby do 22 dzisiaj, ale czasami są otwarci dłużej, spróbuj jak głodnaś ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
Bo jest slodka i dobra i o dziwo zamrożona mastika ma w sobie takie drobniutkie kryształki lodu
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jutro, łaj not ![]() Czyli reasumując, plan na jutro- znaleźć lumpa i zeżreć pizzę ![]() Ide spać. Zamówiłam sobie jutro siostrę co by mi kupiła Dady ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- jeszcze nie poszłam. Powiem Wam coś. Specyfiką pracy mojego tzta jest to ze jeździ na wycieczki. I najczęściej na te wycieczki jeżdżą też inni ludzie. No i wkur.via mnie strasznie jak po takiej wycieczce M wkleja na swoim profilu zdjęcia lasek które też tam były Jestem zazdrośnik, no ale nie moge noooooo
"I'm not crazy. My reality is just different than yours." Edytowane przez jagnna Czas edycji: 2013-09-11 o 23:28 |
|
|
|
|
#3220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może to chodzi nie tyle o niego, co o sytuację? Że mnie tam nie ma? Weź tu zrozum babę ![]() Teraz już idę spać definitywnie ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- I musze się oduczyć przeklinania ![]() mua!
|
|
#3222 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli z kwietnia bo z reguły w domu chodzę jak szmatławiec, więc do zdjęć się nie nadaję ![]() Cytat:
Myślałam, że tylko ja tak mam Z reguły jemy coś co się robi szybko ![]() Cytat:
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Bu!
|
#3224 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
słońce świeci! |
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3226 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3227 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak piszą dziewczyny może z czasem się przestawisz. Choć w sumie ja też jestem do niczego jak tak śpię na raty. Muszę mieć przynajmniej te 6 godzin nieprzerwanego snu. Dobrze, że i tak Eva wstaje o 7:30, a nie tak jak moja o 6 rano. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak się robi takie placki ? Cytat:
![]() Rosół bez smaku, bo wczorajszy czy tak wyszedł? Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3228 | |
|
Wtajemniczenie
|
gdzie
![]() Cytat:
gdyby moja tak spała to nie obraziłabym się gdyby wstawała o 6 ![]() gdyby mi ktoś coś takiego dał do jedzenia to bym chyba ![]() ale też gdzieś takie coś słyszałam
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
no póki co świeci jeszcze
![]() oj Sola, Sola... ogiery ci po głowie chodzą z samego rana.. ![]() Zostałam uwięziona w pokoju I muszę oglądać tiwi
|
#3230 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ewka wywaliła na siebie stojak gimnastyczny, zarył ją w czoło, ryczała jak szalona
Po minucie jej przeszło ![]() A ja niby się wyspałam (tak się czułam o 7:20) ale teraz czuję jakby walec po mnie przejechał... Ciśnienie ![]() Ładnemu owszem ![]() Cytat:
![]() Zachodzę w głowę po co tam majonez ![]() No właśnie! ![]() Ale się naprasza no... ![]() Cytat:
![]() O. I jeszcze pizzerię mają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas leje od rańca. Albo i od nocy ![]() Ale że tak wpierniczyć to jabłko do zupki?! |
||||
|
|
|
#3231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Krocząc śladami Dzikiej właśnie robię porządki w szafie i nawet okazuje się, że mam w czym chodzić. To znaczy wersja oficjalna jest, że nie mam
![]() Mam cały worek ciuchów do wywalenia i miejsce w szafie. ![]() Cytat:
Cytat:
Chyba Chyba tak. Jeszcze nie robiłam. ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Kupiłam ostatnio fajny żel po prysznic. Jak ktoś lubi orientalne zapachy, które dosyć długo się utrzymują na skórze to polecam. To znaczy nie trzyma się nie wiadomo ile, ale jak się ubieram i jeszcze jakiś czas po to go czuję. To Palmolive - Ayurjtuel energy z drzewem sandałowym i imbirem. Jeszcze jest jakiś drugi z tej serii, ale nie próbowałam. |
||
|
|
|
#3233 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
u nas nocka w miare, no poza malym epizodem o 1 w nocy, gdzie Czarus sie obudzil i nnie mial zamiaru zasnac, ale pospalismy do 10 wiec wybaczam ![]() Jagnna, Moonie ale macie fajnie
|
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
pozostawmy to bez komentarza
![]() czytałam pobieżnie przyznaję bo Jan mi stęka ![]() w nocy 2 razy płakał, przed 7 rano obudził się znów z płaczem ululaliśmy to przysnął do 8 i znów płacz aż mi go szkoda byłonie wiedzieliśmy czy iść czy nie bo pogoda trochę z dupy ale wybraliśmy się do miasta bo potrzebowaliśmy buty dla mnie i męża Jan dostał czapkę na teraz i rękawiczki, bo kurtki jeszcze mam ![]() biedak godzinę w wózku spał taki zmarnowany ![]() udało nam się bo teraz leje jak nie wiem ![]() kaszki dziś pół miski, obiadu 5 łyżeczek ![]() ale pół śliwki wciągnął ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- to się jeszcze pochwalę że mamy 9 miesięcy ![]() Goba dla Adasia
|
|
|
|
#3235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wino wypije, ale wodki i innych mocniejszych alkoholi nie rusze chyba muje kubki smakowe sie odzwyczaily ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- za 9 miesiecy dla Jana i Adasia
|
|
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam duże. Nawet bez karmienia
A ta psita miała cycus zwisus mikrusus. Przynajmniej tyle z mojej przewagi ![]() Cytat:
![]() Te zawyżające średnią wiekową czasem wpadają na genialny pomysł, żeby go swatać ze swoimi córkami. Zwłaszcza taka jedna pani z Lublina. Nawet z każdej delegacji M wraca z siatką browarów od niej. Ale jeszcze mnie nie rzucił. Znaczy się jednak kocha mnie mimo wszystko bardziej niż browary ![]() Jakoś mi ta koncepcja nie pobudza kubków smakowych ![]() Miałam z tej serii mydło do rąk, chyba zielona herbata ale nie jestem pewna. Tak mi pachniało jakoś. Zielona flaszka. Boskie Gdzie te czasy ![]() Przestało padać akurat jak ja chwilę wcześniej zaczęłam robić odrosty ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Apdejt Ja jednak nie miałam z tej serii. http://www.colgate.pl/app/Colgate/PL...edient=Default Co by nie było - za☠☠☠iaszcze jest to zielone! |
|
|
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki |
|
|
|
|
#3239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakis strasznych zwisow nie mam, ale takie sie jakies bezksztaltne i duzo mniejsze zrobily chyba bedzie trzeba w jakis krem zainwestowac
|
|
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Hej a ja pakuje i pakuje
Jak wiecie Adaś od wtorku wieczora jest u moich tesciów. Dzis dzwoni do mnie teściowa i mowi że ona się zwalnia z pracy i będzie się Adasiem zajmować na stałe ze ona jest w nim zakochana i nam go nie odda
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

może tu w okolicy jakiś będzie
I oblizać garnek
nie poszłam na kolację do restauracji, bo nie byłam głodna, a teraz jestem, a restorante zamknięta 

Jak ma świeże, z tego co my, to wcina. A takich przygotowanych wcześniej nie bałdzo. A mi się nie chce codziennie gotować itp. Bo my nie zawsze jemy obiad. Jestem beznadziejną panią domu i ignorantem żywieniowym
Tak jak piszą dziewczyny może z czasem się przestawisz. Choć w sumie ja też jestem do niczego jak tak śpię na raty. Muszę mieć przynajmniej te 6 godzin nieprzerwanego snu. Dobrze, że i tak Eva wstaje o 7:30, a nie tak jak moja o 6 rano. 

i miejsce w szafie.
bo Jan mi stęka