|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
dla rodzinki ![]() Cytat:
pierwszy raz kiedy ewidentnie chcialam skorzystac,ze swojej ciazy-to bylo w weekend w ikei...stanelam w kolejce w kasie dla ciezarnych,maz mnie popychal,ze mam prawo isc przed cala gromada...no i podeszlam do pierwszej pani przed tasma i mowie,ze jestem w ciazy i stane przed nia (to nie byla prosba tylo raczej oswiadczenie)...pani zbulwersowana zmierzyla wzrokiem moj brzuch,niestety mialam luzna bluzke i zastanawialam sie czy mam jej karte ciazy wyciagnac czy jak (pinda jedna),wepchelam sie,ale generalnie ostatni raz chyba...ludzie nie umieja sie zachowac:/Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Anoula - współczuję nocnej męczarni ze zgagą
De - a czy teraz Danielek nie chodzi do przedszkola?? Co z tą pomocą do domu? Cytat:
udanej wizyty, duży już dzidziuś Też mam podwyższone ciśnienie ale innych objawów brak, więc nic z tym nie robią ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2403 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
zapomnialam napisac co mi sie dzis snilo...
a mianowicie,ze bylam na wizycie (juz mysle o tej wtorkowej),ze pan doktor zapytal jak stoimy z wyprawka,no i mowie mu,ze wlasciwie wszystko kupione,pojedyncze rzeczy zostaly....powiedzial,ze to dobrze,bo trzeba sie nastawic,ze wczesniej poznamy sie z maluchem,ze za tydzien to moglabym sie stawic juz w szpitalu na cesarke,bo cos tam sie dzieje (nie pamietam teraz co mowil) i ze lepiej troche przyspieszyc....i ze bylam przerazona jak wszystko uszykuje,ale cieszylam sie,ze mniej czekania ![]() no zobaczymy we wtorek co sie sprawdzi
|
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Ej wiecie co, leci mi zawsze tylko z jednego cycka
i zawsze o mniejwiecej tej samej porzeissia- dobrze jej mążpowiedział, może sie przestraszy i Ci wyśle te skany. nasturcja- pepper- bo dzisiaj dla wiekszosci ludzi to problem ustąpić miejsca czy przepuścić. Najbardziej wkurza mnie to w lidlu i biedronce. W lidlu nie ma nawet kas pierwszeństwa.. a tam robie najczęsciej zakupy. Kolejki takie że masakra ze 20-30 minut stoję. W biedronie to wszyscy zawsze ślepi, wczoraj stałam z głupim frugo 25 minut 8 osób przede mną i nikt nie raczył mnie przepuścić... i to nawet nie młodzież bo te starsze kobity tak samo :/
|
#2405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamusie
A mnie chyba przeziębienie złapało, już wczoraj było mi strasznie zimno wieczorem i zasnęłam pod kocykiem, a dziś boli mnie gardło, głowa i jest mi zimno. Gratuluję wszystkich udanych wizyt dziewczyny ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Siemka, no u mnie sytuacja spokojniejsza to może ud ami się być na bieżąco
Jeny, tyle miałam naodpisywać i nic nie pamiętam sklerozę mam w tej ciąży i jeszcze język mi się tak plącze, bzdety gadam, że szok![]() Cytat:
Cytat:
wczoraj kupiłam 2x stanik do karmienia w C&A za 75 zł śpiworek na 50 cm taki do łożeczka za 15 zł, mam nadzieje, ze będzie dobry, bo nie wygląda na te 50 cm,a za 15 zł to żal nie brać Macie pozdrowionka od kopiącej, wierzgającej, pływającej, szturchającej Luli ![]() PS. Nie chce ktoś jasnobeżowego goldena, imieniem Etna? Zdjęcie w załączniku bo doprowadza mmmnie dziś do szału!!
|
||
|
|
|
#2407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
coraz więcej pomyłek...Przyciśnijcie babę Dobrze, że kaska wpłynęła ![]() Cytat:
![]() Pewnie, że obfocę wózek ![]() Będę się chyba nim bawić cały dzień Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2409 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie że tak przypominacie o tych promocjach
Ja poluję na te pudełka z sówkami z lidla.U mnie dziś leje i nie mam weny na nic. 2 dni temu wysprzątałam dom i tylko łazienki na górze nie umyłam wiec miałam dzis ale chyba odpuszczę bo taka pogoda, że idę spać. a na obiad szybkie penne z pieczarkami i śmietaną oraz parmezanem. ps. Młody dziś pierwszy raz pobiegł do sali w przedszkolu ale to dlatego ze tańczyli. |
|
|
|
#2410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Rozciągająca się Majcia odsyła pozdrowionka ![]() Ja bym wzięła ale mam za daleko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2411 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamuśki!
Ja już wcinam śniadanko - pyszną jajecznicę na boczku. Mniam...Hmmm co by tu dzisiaj zrobić? Może jakieś pomysły? |
|
|
|
#2412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Narobiłaś mi smaka!!Zmierzyłam ciśnienie i padło "O!" Mam 72/48 Teraz siedzę z kawą i liczę na to, że się podniesie. Jeszcze zimny prysznic wezmę. Bo jak spadnie poniżej 70 to górne -to mi lekarz kazał jechać na IP, by sprawdzać przepływy. Co prawda, zawsze jak już mam jechać, to się tak denerwuje, ze mi "skacze" do ok. 80 to górne, więc jeszcze nigdy nie pojechałam z tego powodu. Słońce świeci! Może jednak to będzie dobry dzień! I jeszcze filozofia islamu mnie wzywa. Wczoraj przejrzałam notatki, zaznaczałam, kopiowałam i tworzyłam dokument: "Co może się przydać, by zdać na 3". Dziś muszę się tego nauczyć. Bagatela- wyszło mi tego 41 stron w wordzie.
|
|
|
|
|
#2415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pomoc mam.Przychodzi pani i mi odkurza tylko robi wszystko tak wolno, ze sie nie wyrabia.Ale mila jest i sobie pogadamy, wiec jej wybaczam Ale reszte robie ja. Dzis mi zalozy poszwy i wytrze kurze. Sama zdjelam i popralam. Czyli chociaz to odkurzanie mi odpada. Pomoc jest i byloby super, gdybym mogla normalnie zasnac.Daniel chodzi do zlobka 11 45 i go odbieram. Ryba-mamy spory dom i w wekend zawsze cos do roboty, a to trawe skosic, teraz bylo przycinanie wszystkich krzakow, drewno do kominka trzeba bylo przyszykowac. Ciagle cos.I mialam gosci kilka dni, wiec tez nie moglam sie polozyc. Ja bym miala nawet chwilke ale nie moge zasnac... Sen nie przychodzi a jezeli przyjdzie to budze sie bo maly rozpycha sie, ze wszystko boli albo skurcze sie zaczynaja.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-09-12 o 09:54 |
|
|
|
|
#2416 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Dzień dobry mamusie
Ja dzisiaj w miarę wyspana chociaż nie powiem, nie byłam szczególnie zadowolona jak budzik zadzwonił o 6:15. Mnie męczy zgaga Dostałam dzisiaj maila łaskawie od tego sprzedającego co kupiłam naklejkę na ścianę. Okazało się że to babeczka, spoko, w każdym bądź razie mnie przeprasza za brak kontaktu, prosi żebym napisała jaki kolor chce naklejki, ponieważ mają nowego pracownika i on nie wiedział w jakim kolorze ma wysłać mi tą naklejkę. W sumie ok, ale to chyba takie pytanie zadaje się jak ktoś kupi a nie po dwóch tygodniach od transakcji!!!! No w każdym bądź razie pani napisała że w ramach przeprosin wyślą mi dodatkową naklejkę, ciekawa jestem jaką. Kasiula za wagę maluchaBabku super że udało Ci się w lumpku upolować coś dla siebie, ja nigdy nie mam szczęścia Nasturcja odpoczywaj odpoczywaj, leż nic nie rób bo fotelik czeka Paulina czekamy na foteczki bryki Majci Dzidzia dobrze że to nie wody płodowe się sączą, ulga na duchu Ryba mnie też najbardziej denerwuje biedronka i lidl bo tam właśnie nie ma kas pierwszeństwa a ludzie oczywiście patrzą we wszystkie strony tylko nie na ciężarną bo jej nie widać Aha byłam dzisiaj w aptece DOZ, pani mi grzecznie powiedziała że promocja na pampersy obowiązuje tylko przy zakupie internetowym, stacjonarnie niestety cena jest normalna. I dodatkowo mi powiedziała że ta promocja została przedłużona do 15 września, później ceny mogą już diametralnie ulec zmianie, więc jeżeli jeszcze któraś się zastanawia nad pieluszkami to tylko do 15 września mają być w takiej cenie, później nie wiadomo jak będzie
|
#2417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do kolejek to ja w niedzielę weszłam bez kolejki z mężem do zoo - a kolejka była UWAGA na 300 METRÓW Jak ją zobaczyłam to mówię do męża że idziemy prosto do kas zobaczyć czy jest jakiś regulamin pierwszeństwa bo nie dam rady wystać tyle, jak już tam doszliśmy to pan który stał drugi w kolejce zobaczył mój brzuch i nas wpuścił przed siebie
|
|
|
|
|
#2418 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i przylazła jakaś ciężarna z matką i wielkim wózkiem- biedna uprzywilejowana przed chwilą dźwigała jakieś ciężary żeby poukładać na wózku- no i do mnie, czy ja jestem w ciąży. Odpowiedziałam że nie, ale nie odsunęłam się i nie zdjęłam mojego pudełeczka z taśmy, żeby przepuścić umierającą ciężarną, która pakowała na taśmę jakieś komody. No i ona już nic nie mówiła, a ja do tej pory jestem zła że jakoś tego bardzije nie skomentowałam, ok, stałam przy kasie pierwszeństwa, ale osoba przede mną też nie była w ciąży, więc idąc tokiem myślenia tamtej babki, to kasjerka powinna i tamtą osobę odgonić, mimo że już zaczęła skanować jej rzeczy. Chyba nie po to są kasy pierwszeństwa, żeby tak się na siłe wpychać, bo nie można zaczekać 30 sekund. I to jeszcze widać żę osoba wspaniale się czuje, skoro przyjechała zakupić ciężkie meble. W każdym razie od tamtej pory miałam uraz do ciężarnych, i może ci ludzie też się spotkali z podobnymi sytuacjami i dlatego nie chcą już być uprzejmi Dziewczyny ale miałam wczoraj napad zgagi i mam prośbę może któraś ma "ciężarówka przez 9 miesięcy" pamiętam że tam była lista porad co robić na zgagę, jakaś taka sensowna -oczywiście już nic nie pamiętam, ale nie mam już tej książki. Mogłaby któraś wkleić fotkę może?
|
|
#2419 |
|
Zadomowienie
|
Mi najbardziej pomaga szklanka zimnego mleka
|
|
|
|
#2420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie też mleko pomaga. Słyszałam też o migdałach. |
|
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dzisiaj urodzaj wizyt Trzymam kciuki ![]() Czekamy na relacje
|
|
|
|
#2422 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
Przepraszam,że się nie odnoszę ale mam trochę na głowie.. po weekendzie będe bardziej na bieżąco. ![]() Wpadłam zdać tylko szybko relację z wczorajszej wizyty. Na samolocie ok, nic się nie skraca,rozwarcia póki co żadnego też nie ma także luz. Usg:Mały waży już 1871 (33t1d) Rybko,możesz wpisać na 1 stronę. Pani doktor powiedziała,że zapowiada się średniaczek. Ułożony główką w dół, w ogole nie chciał współpracować.. więc ledwo co go ginka pomierzyła.. pomiarami odpowiada terminowi OM Serduszko 152 uderzenia/minutę no i w sumie tyle, u mnie ciśnienie ok, waga od początku +10,5 kg.Na następnej wizycie ma mi zrobić posiew na paciorkowca,czyli za 2 tyg. Anoula możesz dopisać wizytę na 25.09, bez godziny na razie. A i łóżeczko już doszło, na szczęście w całości,stoi już złożone i prezentuje się pięknie ![]() Pranie też w toku,wczoraj puściłam 2 pierwsze pralki ![]() Znikam na kilka dni,w miarę możliwości postaram się Was podczytywać.Buziaki
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe, a reszta sobie może pomyśleć, że po co do Zoo przychodzisz jak się źle czujesz A niedawno miałam taką sytuację z Carrefour, na mięsnym była kolejeczka a ja się akurat śpieszyłam i zakrzyknęłam, czy można prosić dodatkową osobe do obsługi, bo tam się zawsze tak guzdrają. No i jakaś stuletnia staruszka która stała przede mną kazała mi przejść przed siebie, ja mówie że nie chcę, że chodzi mi tylko żeby szybciej kolejka przeszła, no a na to się włączyła sprzedawczyni, że ja jestem uprzywilejowana i mam podchodzić bez kolejki, i mnie tak jak by przymusiły, żebym kupowała przed ta staruszką, ale mi było głupio bo w sumie czułam się o wiele lepiej chyba niż ta starsza pani, już nie wiadomo co gorsze, czy jak ludzie olewają czy jak zmuszają do pierwszeństwa
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dorzucam też zdjęcia z "W oczekiwaniu na dziecko". Mam nadzieję, ze się rozczytasz
|
|
|
|
|
#2426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I nastepną wizyte tez mam 25.09 ![]() A łóżeczko już zostawiasz czy jeszcze chowacie? |
|
|
|
|
#2427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale masz prawo wyboru dowolnej. Cytat:
![]() I ogólnie dzień miły
|
||
|
|
|
#2428 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za udaną wizytę, waga maluszka super. Fajnie że wszystko z dzidziolem ok No i oczywiście również trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty ![]()
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

dla rodzinki 
Odmówiłam, ale grzecznie podziękowałam i obdarzyłam ją najmilszym z moich uśmiechów
Ale ogólnie muszę oficjalnie pochwalić tego sprzedawcę r_p77. Nie chciałam chwalić go wcześniej, ale wczoraj na przykład dzwonili do mnie czy mogą pieluszkę tetrową zamiast w hipopotamki wysłać mi w kaczuszki 

Jeny, tyle miałam naodpisywać i nic nie pamiętam

Mąż nie da rady, ja bym musiała potem jechać drugi raz do Krakowa, a jechać na dwa auta to bez sensu, a mąż nie może wyjść o 16 bo ma jakieś spotkanie i dupa więc jest :/ Idę zażyć narkotyczny magnez, w który nie długo się zamienię i kawkę zrobić
coraz więcej pomyłek...

a ciśnienie ciśnieniem, może być podwyższone
Narobiłaś mi smaka!!
Sen nie przychodzi a jezeli przyjdzie to budze sie bo maly rozpycha sie, ze wszystko boli albo skurcze sie zaczynaja.