Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 23:05   #2371
babku
Zadomowienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Najlepsze jest to ze tydzien temu skasowalam ubezpieczenie na laptop I telefon . Tak to bym go dzis zaniosla I w poniedzialek bylby zrobiony cokolwiek mu jest
Ale to wszystko złośliwie zawsze się ułoży. Ja tak kiedyś miałam z dodatkowym ubezpieczeniem. Wystarczyło, że tydzień go nie miałam i wybiłam sobie palca. Koleżanka dostała w takiej samej sytuacji 500 zł. No cóż przepadło

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Tak odnośnie SR, parę informacji od położnej z wczorajszych zajęć, o których w sumie nie pomyślałam, ale ja blondynka jestem więc.. Może się komuś przyda
1.Faktycznie weszło jakieś zalecenie, żeby maluszka zaraz po porodzie nie kąpać(dopiero w drugiej dobie), bo maź płodowa to dla niego najlepszy balsam ochronny jaki może być. Warunek:poród musi być "czysty" jak to się pani wyraziła, czyli jak są zielone wody czy duże krwawienie to kąpią.
2.Skóra noworodka jest bardzo przepuszczalna(jak siateczka) i maluszek chłonie to co dobre i co złe równomiernie, skóra zaczyna się uwarstwiać ok 3 tygodnia dopiero. Dlatego na pierwszy miesiąc zalecają te płyny do kąpieli z emolientami, potem można próbować zwykłych tańszych. I z tego samego względu uwaga, że jak maluszkowi wyskoczy jakieś uczulenie na kosmetyk w tych pierwszych 3 tygodniach, to też nie wyrzucać wszystkiego tylko spróbować jeszcze raz jak będzie miał miesiąc-wtedy jest odpowiedź skóry bardziej miarodajna.
3.Wyprać swoje szpitalne koszulki do karmienia w dziecinnym płynie-bo zawsze maluszek pyszczkiem dotyka jakiejś części koszulki a efekt może być taki, że dziecko wygląda jakby wpadło twarzą w pokrzywy
4. Przewijać zawsze PRZED karmieniem, nigdy nie bezpośrednio po jedzeniu(nawet jak słyszymy podczas karmienia, że coś mu wychodzi drugą stroną bo się skończy wymiotami(podczas przewijania pupka do góry, naciska się brzuszek i zwrot gotowy).
5.Jakby dzieć miał uczulenie na proszek, wyprać rzeczy w szarym mydle(może być w płynie), powinno pomóc.
6. I pani polecała maść (nie krem) Bephanten, na brodawki i pupkę + coś z tlenkiem cynku na odparzenia ewentualne.
3 i 4 nie wiedziałam, a myślałam, że wiem już wszystko
Żarcik oczywiście, zadam tu na pewno jeszcze tysiące pytań, a dzidzia mnie znienawidzi

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42748801]
Pokazuję zdjęcia domu po remoncie

Salon- zmieniliśmy tylko kolor ścian bo wcześniej był koral, który wyszedł jako ciemny róż i było niefajnie.
Sypialnia- wcześniej była żółta i nie mieliśmy komody pod lustrem. Dokupiliśmy na promocji -Vat w BRW.
Pokój Oli i Michasia- był zielony i jest zielony, teraz trochę żywszy odcień + naklejki w 2 kącikach. W 2 kąciku stanie łóżeczko Miśka za jakiś czas, na razie będzie u nas przy komodzie.
Kuchnia- tu tylko zmieniliśmy nieco kolor bo mieliśmy jedwabny popiel, a teraz jest zima mglista- nieco mniej "sina". I mąż zrobił zabudowę nad szafkami.
Przedpokój - na ścianach jest farba strukturalna "piasek pustyni" kolor bursztyn.
[/QUOTE]
Ale masz dużo miejsca. Zazdroszczę. Bardzo fajnie wijesz sobie gniazdko

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
jeju jaki ja mam dziś trefny dzień, pisze do baby na tablicy czy oferta aktualna, ona ze tak, to pytam jaki koszt wysyłki, ona że nie wie no ale dobra, to się pytam w takim razie jaką kwotę mam wpłacić na konto, a ona mi odpisuje, że już właśnie komuś wysłała, (w ciągu 10min????) i że nieaktualne...
Wkurza mnie takie coś strasznie, ale nic nie poradzisz niestety.
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
a co do tego "srasznie sie boję" - odnośnie budyniu, to literówka ale śmiesznie wyszło w mojej sytuacji
W Twojej sytuacji to naprawdę śmiesznie
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 23:08   #2372
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

Babku pytaj ile potrzebujesz. Przecież nie jestem jedyną Mamą na wątku i od tego tu jesteśmy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 23:21   #2373
babku
Zadomowienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Moja siostra ledwo ze szpitala wyszła a następnego dnia o 8 rano w SOBOTĘ przyszła położna i zrobiła jej haje ze ona w piżamie i że my też jeszcze w piżamach siedzimy.. dziwna kobita.. ale potem wyluzowała
No to już przesada. Przez pierwsze dni moja koleżanka cały czas chodziła w piżamie, taki miała młyn podobno. Dopiero by się jej oberwało

Cytat:
moja mam na 5 dzieciaków 1 raz trafiła na taką tez .. kazała jej psa- jamnik 0,5roczny- trzymać w kiblu bo dziecko nie moze przebywać z psem.. podobno chciała moją mamę podać do opiei zeby to kontrolowali ale odpuściła tez..

Modlę się żeby moja położna lubiała kociaki- to mi wystarczy . :P
Ją bym w kiblu zamknęła jak by mi psa kazała tak potraktować.
Głupie jakieś one czy co?
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
wiecie co mnie czeka dzisiaj wieczorem?! depilacj jak ja tego ostatnimi czasy robić nie lubię
Przygotuj lusterko

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny można jakoś przez allegro nawiązać kontakt ze sprzedającym??? Bo mam już dość takiego czekania na nie wiadomo co, zapłaciłam za towar z góry, miała być przesyłka kurierem, czas dostawy ok 6 dni, a jutro będą już dwa tygodnie!! Gościu nie odpisuje, codziennie jest na allegro ale nie jest łaskawy odpisać
A telefonu nie ma podanego? Nie odbiera? Pewnie pisałaś, ale nie wyłapałam. Tak czy inaczej nieładnie z jego strony, że nie odpisuje.
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Wstawiłam !! Pieluchy właśnie piorę, mam ich około 80 sztuk i niestety muszę zrobić pranie na 2 razy bo nie wszystkie mi się zmieściły do pralki
Ile masz tych pieluch??????? Ja mam 20
Stary 2013-09-11, 23:25   #2374
nemosek
Zakorzenienie

Dobranoc

Babku Ale nadrabiasz

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 23:56   #2375
babku
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mam problem, noe mieszcza mi sie nogi w moje obcasy z reszta zalozylam kalosze na 5 min i obtarlam sobie nogi nie mam butow

Chyba mi tez stopy urosly :P
No to nieźle. Muszę jutro wyciągnąć swoje i przymierzyć. W ogóle jakoś nie przyszło mi do głowy, że mogę nie wejść w moje kochane szpile. Dałaś mi teraz do myślenia. Nic jutro się przekonam.

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Na blogu wczorajsze moje zakupy + rzeczy dla dziecka (te już widziałyście ) http://beautyhairandfashion.blogspot...dobyczach.html

W sobotę odbieramy film i zdjęcia ze ślubu/wesela Jedziemy też po łóżeczko. Mam nadzieję, że w końcu kupimy.

Zdecydowałam się na tą pościel z załącznika
Pościel śliczna. Chyba kiedyś pytałaś którą wybrać i właśnie tą wtedy wybrałam A Twoje lumpkowe łowy, to jest dla mnie szał. Same perełki

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
A w ogóle to mam dziś bardzo zły dzień bo dzwoniłam do zus i odmówili mi zasiłku chorobowego. że niby księgowa z biura się spóźniła z jakąś deklaracją i muszę pisać odwołanie i znowu się wszystko przeciągnie. Aż się popłakałam po tym telefonie bo jak zwykle u nas musi być pod górkę.
Z nimi niestety nie ma łatwo. potrzeba duuużo cierpliwości. Mam nadzieję, że jeszcze wyjaśni się wszystko pozytywnie dla Ciebie.

Cytat:

zgaga przyszła. Kto chce?;> Oddam za darmo w dobre ręce!
Nawet mnie nie denerwuj Po wczorajaszych moich przejsciach, samo słowo zgaga, wywołuję u mnie panikę
Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
hej
my po wizycie...wszystko w porządku szyjka długa zamknięta...niunia waży 1500 g.....tylko mam brać magnez 3x2 na skurcze a jak nie pomoże to dołączyć do tego nospe 3x1......następna wizyta 9 października wtedy pobierze mi wymaz na GBS.....
Fajnie, że wszystko w porządku. za wagę niuni

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
A ciśnienie zmierzyłaś tak fajnie, jak ja dziś zakupy robiłam babka mi mówi, ze 4 zł 8 gr, dałam 5 zł, ta grzebie w drobniakach, przekłada, kombinuje, to ja jej łaskawie mówię " dobra, już pani nie szuka, tylko da złotówkę" święcie przekonana, ze jestem łaskawa i daruję jej te 8 gr, dopiero jak ta z dziwną miną odłożyła te miedziaki i podała mi złotówkę, to pokapowałam
Ale mnie rozbawiłaś, babka musiała być lekko zaskoczona
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Chodzi o położna środowiskową,która przychodzi do Ciebie po porodzie do domu.Oglądnąć dzidziusia,pomóc przy karmieniu,kąpieli.
Zobaczyć jak się rana goi.Bodajże 3 wizyty są
To u mnie przychodzi chyba jakaś z przychodni, do której dziecko zapiszę. W sensie tą przychodnie wybiorę w szpitalu i oni wyślą im zawiadomienie. Tak mi się obiło o uszy, a Wy tu jakieś dziwne akcje opisujecie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Babku pytaj ile potrzebujesz. Przecież nie jestem jedyną Mamą na wątku i od tego tu jesteśmy.
Ale tak zazwyczaj jakoś do Ciebie większość moich pytań trafia i zastanawiałam się, kiedy będziesz mieć dość Ale widzę, że jeszcze nie masz

Cytat:
Dobranoc

Babku Ale nadrabiasz
A dziękuje za docenienie Pisałam, że zejdzie mi pewnie do 12. Niewiele się pomyliłam
Stary 2013-09-12, 00:23   #2376
babku
Zadomowienie

Wszystkie się pożegnały, a ja nie zdążyłam nawet napisać co u mnie
Ogólnie pomyliłam sobie daty i to nie wczoraj miałam badania robić, a dzisiaj, bo dopiero jutro mam wizytę. Także z rana badania, później biedronkowe zakupy między innymi dwie paki tych pieluszek 2. Po raz drugi odkąd jestem w ciąży ktoś chciał mnie przepuścić w kolejce. I to jeszcze tak zabawnie, bo babka jeden chleb trzymała, a my oczywiście wózek wypełniony po brzegi i ona chciała nas przepuścić Odmówiłam, ale grzecznie podziękowałam i obdarzyłam ją najmilszym z moich uśmiechów
W między czasie zadzwonił facet, że czeka z przesyłką pod drzwiami, więc w te pędy, podnieceni, że to łóżeczko, pojechaliśmy do domu. Okazało się, że r_p77 tak szybciutko wysłał paczkę z moim zamówieniem wyprawkowym, a na łóżeczko jeszcze sobie poczekam Ale ogólnie muszę oficjalnie pochwalić tego sprzedawcę r_p77. Nie chciałam chwalić go wcześniej, ale wczoraj na przykład dzwonili do mnie czy mogą pieluszkę tetrową zamiast w hipopotamki wysłać mi w kaczuszki Jeszcze taki jakiś pojemnik na smoczek za grosze wzięłam i tego akurat nie mieli chwilowo na stanie, więc też zapytał, czy może być inny i wysłał dwa, żebym nie była rozżalona Bardzo fajny rzetelny sprzedawca, zaraz nastukam mu pozytywów

Mało tego po południu wybrałam się z koleżanką do lumpka na łowy i kupiłam sobie ponczo. Pierwszy raz miałam tak, że kupiłam to, po co poszłam. Jestem z siebie bardzo zadowolona

Aa i mały, który wczoraj trochę mnie stresował małą aktywnością, dziś nadrobił z nawiązką.

No opisałam się dzisiaj jak głupia
Stary 2013-09-12, 04:26   #2377
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ogólnie pomyliłam sobie daty i to nie wczoraj miałam badania robić, a dzisiaj, bo dopiero jutro mam wizytę. Także z rana badania, później biedronkowe zakupy między innymi dwie paki tych pieluszek 2. Po raz drugi odkąd jestem w ciąży ktoś chciał mnie przepuścić w kolejce. I to jeszcze tak zabawnie, bo babka jeden chleb trzymała, a my oczywiście wózek wypełniony po brzegi i ona chciała nas przepuścić Odmówiłam, ale grzecznie podziękowałam i obdarzyłam ją najmilszym z moich uśmiechów
W między czasie zadzwonił facet, że czeka z przesyłką pod drzwiami, więc w te pędy, podnieceni, że to łóżeczko, pojechaliśmy do domu. Okazało się, że r_p77 tak szybciutko wysłał paczkę z moim zamówieniem wyprawkowym, a na łóżeczko jeszcze sobie poczekam Ale ogólnie muszę oficjalnie pochwalić tego sprzedawcę r_p77. Nie chciałam chwalić go wcześniej, ale wczoraj na przykład dzwonili do mnie czy mogą pieluszkę tetrową zamiast w hipopotamki wysłać mi w kaczuszki Jeszcze taki jakiś pojemnik na smoczek za grosze wzięłam i tego akurat nie mieli chwilowo na stanie, więc też zapytał, czy może być inny i wysłał dwa, żebym nie była rozżalona Bardzo fajny rzetelny sprzedawca, zaraz nastukam mu pozytywów

Mało tego po południu wybrałam się z koleżanką do lumpka na łowy i kupiłam sobie ponczo. Pierwszy raz miałam tak, że kupiłam to, po co poszłam. Jestem z siebie bardzo zadowolona

Aa i mały, który wczoraj trochę mnie stresował małą aktywnością, dziś nadrobił z nawiązką.

U tego sprzedawcy miałam zamiar robić duże zakupy więc przekonałaś mnie jak najbardziej że warto
Gratuluję zakupu ponczo Miałaś dziś dobry dzień krótko mówiąc

Teraz trochę nocnie ponarzekam... Nie śpię od ponad godziny... coś mnie obudziło i taka zgaga masakryczna się pojawiła jakiej nigdy nie miałam. Jakbym się miała spalić od środka. Pomęczyłam się chwilę w łóżku, ale stwierdziłam, że nie ma to zbyt dużego sensu bo pewnie samo z siebie nie przejdzie. Zeszłam na dół do kuchni i co?... przez przypadek napiłam się przeterminowanego o miesiąc jogurtu ale trochę pomógł jednak zanim zdążyłam zasnąć wszystko wróciło i jeszcze mi niedobrze... chyba jednak ten jogurt mi zaszkodził... jeszcze moje dziecko całkowicie odmawia, żebym spała na lewym boku... jak się tak położę to mam bombardowanie w brzuchu... obracam się na prawy i cisza, a na prawym gorzej mi się śpi Teraz siedzę nad szklanką mięty i chce mi się ryczeć z bezsilności...
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 05:33   #2378
De28
Wtajemniczenie

anoula- wspolczuje zgagi. Mi moj tez nie pozwala spac.Nie spie od tygodnia. Chodze jak zombi. Budze sie co pol godziny a od 2-4 juz nie spie.W dzien nie zasne, bo jak, przy moim synku sie nie da. Moj maz wczoraj jak mnie zobaczyl po pracy, to az sie przestraszyl.Zawiozlam mu jego auto, bo on wzial moje i jego pierwsza reakcja: bosh, jak ty wygladasz Tapeta nie pomogla Nie moge spac,az takiej bezsennosci przy pierwszej ciazy nie mialam.

Moja polozna na szczescie nie miala nic przeciwko moim kotom. Niechby sprobowala

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 05:50   #2379
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
anoula- wspolczuje zgagi. Mi moj tez nie pozwala spac.Nie spie od tygodnia. Chodze jak zombi. Budze sie co pol godziny a od 2-4 juz nie spie.W dzien nie zasne, bo jak, przy moim synku sie nie da. Moj maz wczoraj jak mnie zobaczyl po pracy, to az sie przestraszyl.Zawiozlam mu jego auto, bo on wzial moje i jego pierwsza reakcja: bosh, jak ty wygladasz Tapeta nie pomogla Nie moge spac,az takiej bezsennosci przy pierwszej ciazy nie mialam.

Moja polozna na szczescie nie miala nic przeciwko moim kotom. Niechby sprobowala
Tobie tym bardziej współczuję, bo nie masz możliwości spać w dzień, ja to przynajmniej wiem, że jak mi już ta nieszczęsna zgaga minie to się może na kilka godzin położę. Może uda Ci się namówić męża, żeby się w weekend zajął Danielem, żebyś się mogła choć w dzień trochę przespać?
Stary 2013-09-12, 05:51   #2380
De28
Wtajemniczenie

anoula- pewnie sie poloze ale ja sie budze po pol godzinie i tyle ze spania.Potem znow nie moge zasnac.

Daniel

Christian
Stary 2013-09-12, 06:08   #2381
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
anoula- pewnie sie poloze ale ja sie budze po pol godzinie i tyle ze spania.Potem znow nie moge zasnac.
no to faktycznie nie jest kolorowo ale u Ciebie już do rozwiązania dość blisko to może Christian po porodzie da Ci się wyspać
Stary 2013-09-12, 07:19   #2382
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Myślałam, że im bliżej porodu tym więcej postów będzie, a tu lipa cisza jak makiem zasiał
też mi się tak wydawało :P
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Co do jedzenia... Obadajcie:

Mój TŻ jest najmłodszym dzieckiem rodziców.. I Teściowa go zawsze jak dziecko traktowała. Jak był mały nie chciał jeść jarzyn w zupie, więc ona mu cedziła przez sitko I on do dzisiaj też cedzi Jak jesteśmy u nich, to ona mu cedzi zupę, ba- raz nawet skórkę od chleba mu odkrajała, bo twarda... Mało nie umarłam. Ja mu nie cedziłam ani raz, powiedziałam kiedyś, ze jak mu nie pasuje, niech sobie do mamusi z zupą idzie, by mu przecedziła. Więc pierwsze, co kupił na nowe mieszkanie to.. sitko. I sobie sam cedzi.
o matko
Cytat:
Ja znam takie osobniki co mizerię i torta swoim dzieciom podgrzewają w mikrofali
precież odgrzewane ogórki są ohydne fuuuj
Cytat:
Ja pomidorowa czasem slodze tak dla odmiany :mysli:
a po co słodzisz?
Cytat:
Acha, mam papierki lakmusowe. Dotychczasowe testy nie wykazały wód płodowych. Uff...
całe szczęście :jupi
Cytat:
I wtedy zacznie się boom na to imię Ja tak miałam, że co jakieś imię wymyśliłam zaraz był na nie wielki boom. A Górniakowa, to trochę nie za późno o córce myśli? Ile ona w ogóle ma lat? Bo pamiętam ją od zawsze, a wygląda na 30

Ale ogólnie muszę oficjalnie pochwalić tego sprzedawcę r_p77. Nie chciałam chwalić go wcześniej, ale wczoraj na przykład dzwonili do mnie czy mogą pieluszkę tetrową zamiast w hipopotamki wysłać mi w kaczuszki Jeszcze taki jakiś pojemnik na smoczek za grosze wzięłam i tego akurat nie mieli chwilowo na stanie, więc też zapytał, czy może być inny i wysłał dwa, żebym nie była rozżalona Bardzo fajny rzetelny sprzedawca, zaraz nastukam mu pozytywów
Górniakowa ma 40 lat :P

też byłam zadowolona z tego sprzedawcy, tak samo jak z Rodzyneczki

heloł
idę się zaraz szykować na wizytę
ale wpadłam do Was powiedzieć że jest nowa Rossmannowa gazetka a niej promocja na:

*Pamper Activ Baby, różne rozmiary- 42,99 [dla posiadaczy karty Rossnę promocja do końca roku]

* pieluszki jednorazowe Babydream, różne rozmiary- 25,99 [promocja obowiązuje tak samo jak na Pampersy, czyli do końca roku]

* podkłady do przewijania BabyDream- 9,99

* chusteczki nawilżane Babydream 2x80 szt.- 6,99

* płyn- żel do kąpieli Babydream 500ml- 8,49

* pościel dziecięca, poszwa 100x135, poszewka 40x60- 39,99

* rajstopy ciążowe Gatta 20 den- 14,99

* kupując dowolny produkt Perfecta Mama, przy kasie otrzymasz krem do buzi na każdą pogodę Perfect Baby

* ręcznik kąpielowy z kapturkiem 90x90- 34,99

* pielucha flanelowa 70x80- 4,99

* wielka księga dziecka- 29,99

* detektor płaczu- 29,99

* figi ciążowe, rozmiar M i L- 29,99

* zabawka dla niemowlaka piszczałka wibrująca- 19,99

* skarpetki z grzechotką- 10,99

* krem dla dzieci Babydream- 3,99 [ sama go używałam i po jakimś czasie strasznie śmierdział]

* szampon dla dzieci Babydream- 3,99

* puder Babydream- 3,99

* krem przeciw odparzeniom Babydream- 6,99

* melczko do ciała Hipp- 14,99

*oliwka dla dzieci Babydream- 5,49

* chusteczki nawilżane Pampers 6-pack- 24,99

i tyle
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:59   #2383
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pomidorowa czasem slodze tak dla odmiany :mysli:

A co do torta czy mizeri w mikrofali to jakies jaja? Przeciez pod wplywem temp scina sie smietana czy tam krem z tortu a to chyba nie za dobre dla zoladka ? Bleeeee ..

Gdzie jest dzisiaj Dzidzia ?

ja nie słodze zup takich.. ale kiedys z ciekawości spróbuje, może i dobra bedzie ;p . No ja nie wiem jak można ciepłego ogórka jesc :rzygam:

Cytat:
można wszcząć spór; u mnie zadziałało

jak ja to dobrze znam

a to można inaczej
Też super, i dużo prostsze. taka chmurka mi się podoba o tyle, że można ją zawiesić w łóżeczku jako zabawkę

Aaaaa! Świętokradztwo!!! U nas kanie to taki rarytas, że w życiu bym do obiadu nie wrzuciła. To wyjątkowa przekąska do delektowania. Mmmmmniam

Dzidzia była, jak Ciebie nie było. O. Potem byli goście, bo Ł. miał imieniny wczoraj. I tak dzień zleciał.

Chciałam zamawiać różne pierdoły dzisiaj, ale normalnie dukam nosem nad klawiaturą. Idę spać.

Acha, mam papierki lakmusowe. Dotychczasowe testy nie wykazały wód płodowych. Uff...
całe szczęscie!!!

Cytat:

OoO jaki fajny dzień
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
U tego sprzedawcy miałam zamiar robić duże zakupy więc przekonałaś mnie jak najbardziej że warto
Gratuluję zakupu ponczo Miałaś dziś dobry dzień krótko mówiąc

Teraz trochę nocnie ponarzekam... Nie śpię od ponad godziny... coś mnie obudziło i taka zgaga masakryczna się pojawiła jakiej nigdy nie miałam. Jakbym się miała spalić od środka. Pomęczyłam się chwilę w łóżku, ale stwierdziłam, że nie ma to zbyt dużego sensu bo pewnie samo z siebie nie przejdzie. Zeszłam na dół do kuchni i co?... przez przypadek napiłam się przeterminowanego o miesiąc jogurtu ale trochę pomógł jednak zanim zdążyłam zasnąć wszystko wróciło i jeszcze mi niedobrze... chyba jednak ten jogurt mi zaszkodził... jeszcze moje dziecko całkowicie odmawia, żebym spała na lewym boku... jak się tak położę to mam bombardowanie w brzuchu... obracam się na prawy i cisza, a na prawym gorzej mi się śpi Teraz siedzę nad szklanką mięty i chce mi się ryczeć z bezsilności...
uuu współczuję. Czasem mnie zgaga budzi więc mogę sie domyśleć co czujesz, aa jeszcze doprawiłąś jogretm po terminie..

Cytat:

No to skoro twierdzi że źle wyglądasz to może niech weźmie małęgo na nie wiem, plac zabaw jakis wiekszy na pół dnia, a Ty sie ogarniesz? niech on sie zajmie małym i wtedy będziesz wyglądać i czuć się wypoczętą!

Cytat:
też mi się tak wydawało :P

o matko

precież odgrzewane ogórki są ohydne fuuuj

a po co słodzisz?

całe szczęście :jupi

Górniakowa ma 40 lat :P

też byłam zadowolona z tego sprzedawcy, tak samo jak z Rodzyneczki

heloł
idę się zaraz szykować na wizytę
ale wpadłam do Was powiedzieć że jest nowa Rossmannowa gazetka a niej promocja na:

*Pamper Activ Baby, różne rozmiary- 42,99 [dla posiadaczy karty Rossnę promocja do końca roku]

* pieluszki jednorazowe Babydream, różne rozmiary- 25,99 [promocja obowiązuje tak samo jak na Pampersy, czyli do końca roku]

* podkłady do przewijania BabyDream- 9,99

* chusteczki nawilżane Babydream 2x80 szt.- 6,99

* płyn- żel do kąpieli Babydream 500ml- 8,49

* pościel dziecięca, poszwa 100x135, poszewka 40x60- 39,99

* rajstopy ciążowe Gatta 20 den- 14,99

* kupując dowolny produkt Perfecta Mama, przy kasie otrzymasz krem do buzi na każdą pogodę Perfect Baby

* ręcznik kąpielowy z kapturkiem 90x90- 34,99

* pielucha flanelowa 70x80- 4,99

* wielka księga dziecka- 29,99

* detektor płaczu- 29,99

* figi ciążowe, rozmiar M i L- 29,99

* zabawka dla niemowlaka piszczałka wibrująca- 19,99

* skarpetki z grzechotką- 10,99

* krem dla dzieci Babydream- 3,99 [ sama go używałam i po jakimś czasie strasznie śmierdział]

* szampon dla dzieci Babydream- 3,99

* puder Babydream- 3,99

* krem przeciw odparzeniom Babydream- 6,99

* melczko do ciała Hipp- 14,99

*oliwka dla dzieci Babydream- 5,49

* chusteczki nawilżane Pampers 6-pack- 24,99

i tyle
I chyba te dwie rzeczy kupie

za wizyty

A i witam tak w ogóle :P

obudziłam sie o 7 dzisiaj, ale bez zadnych dolegliwości
a dzisiaj wizyta na 15... i gołąbki do zrobienia ;D
Stary 2013-09-12, 08:03   #2384
De28
Wtajemniczenie

ryba- moj maz pracuje czesto do 19 od 7 30. Jak wraca to maly przewaznie juz spi. Wczoraj wyjatkowo byla godzina 17. I zajmie sie wtedy malym ale ja nie moge zasnac

Daniel

Christian
Stary 2013-09-12, 08:08   #2385
lineczka1989
Zakorzenienie

ojej teraz spojrzałam, ile wizyt dzisiaj jest

trzymam kciuki za wszystkie wizytujące!

a teraz uciekam się do końca szykować, nie wiem o której się odezwę bo jeszcze jadę z teściem po zakupy budowlane
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-12, 08:19   #2386
24Kasiula24
Raczkowanie

Witam z rana ]

Awięc tak: Mój Maluszek w 33 tygodniu waży 2kg więc idzie wagowo idealnie z terminem porodu
Jest cały i zdrowy, wszystko ok, moje ciśnienie nadal takie sobie;/. ale wyniki krwi i moczu super, obrzęków nie mam więc nie ide do szpitala:jupi :
Mam mierzyć cisnienie i nadal brac Dopegyt, no i kolejna wizyta juz za dwa tygodnie..

Dzastin jak na wizycie? Albo przeoczyłam, albo nie pisałaś .
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:27   #2387
89Beatka
Wtajemniczenie

Witam w deszczowym dniu
Ja wczoraj padłam przed 22, pewnie ciśnienie spadło i tak na mnie wpłynęło.

Z okazji takiej że u nas pada,a mąż pracuje w budowlance, może w każdej chwili wrócić i może pojedziemy po farbę ale to nie jest pewne, więc czekam.

Muszę iśc pożniej do kuzynki poprosić o depilacje bo jutro mam wizytę, a tak się pokazać nie wypada

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Witam z rana ]

Awięc tak: Mój Maluszek w 33 tygodniu waży 2kg więc idzie wagowo idealnie z terminem porodu
Jest cały i zdrowy, wszystko ok, moje ciśnienie nadal takie sobie;/. ale wyniki krwi i moczu super, obrzęków nie mam więc nie ide do szpitala:jupi :
Mam mierzyć cisnienie i nadal brac Dopegyt, no i kolejna wizyta juz za dwa tygodnie..

Dobrze że wszystko ok z ciśnieniem mam to samo. No 2 kg bobas daje już czadu w brzuszku
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:32   #2388
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Witam w deszczowym dniu
Ja wczoraj padłam przed 22, pewnie ciśnienie spadło i tak na mnie wpłynęło.

Z okazji takiej że u nas pada,a mąż pracuje w budowlance, może w każdej chwili wrócić i może pojedziemy po farbę ale to nie jest pewne, więc czekam.

Muszę iśc pożniej do kuzynki poprosić o depilacje bo jutro mam wizytę, a tak się pokazać nie wypada

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Dobrze że wszystko ok z ciśnieniem mam to samo. No 2 kg bobas daje już czadu w brzuszku
No daje daje
Ale z tym cisnieniem to dziwna sprawa.. bo lekarz myślał, że to może zatrucie ale nie,,
Mówi, że chyba jak go widze to cisnienie mi skacze :P
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:35   #2389
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
No daje daje
Ale z tym cisnieniem to dziwna sprawa.. bo lekarz myślał, że to może zatrucie ale nie,,
Mówi, że chyba jak go widze to cisnienie mi skacze :P
JAk nie ma białka w moczu, nie puchniesz to zatrucia nie ma a ciśnienie ciśnieniem, może być podwyższone w końcu jest nas dwoje i więcej krwii

Ja jutro bedę się ciśnieniować u lekarza i na wagę trzeba będzie wejść i to jest najgorszy moment
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:43   #2390
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
ojej teraz spojrzałam, ile wizyt dzisiaj jest

trzymam kciuki za wszystkie wizytujące!

a teraz uciekam się do końca szykować, nie wiem o której się odezwę bo jeszcze jadę z teściem po zakupy budowlane
Ja się dołączam do kciuków
I też za jakiś czas na swoją wizytę muszę się szykować - niby na 13 ale muszę tam na dole jakiś porządek zrobić Choć szczerze nie chce mi się , bo ostatnio mi to pół godziny zajęło :P
Ogólnie mam małego stresa przed wizytą
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:45   #2391
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:
Witam z rana ]

Jeju sporawe juz dziedziaczki sa dobrze ze nie idziesz do szpitala i jest w porzadku

Cytat:
A ja sie wydepilowalam tak jak moglam bo nawet z lusterkiem bylo mi strasznie nie wygodnie wiec jakies loniaczki mogly zostac ale mam to w nosie

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-12 o 08:48
Stary 2013-09-12, 08:45   #2392
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Witam z rana ]

No to super wieści !

Ciekawa jestem ile mój Mały już waży
Stary 2013-09-12, 08:55   #2393
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
ryba- moj maz pracuje czesto do 19 od 7 30. Jak wraca to maly przewaznie juz spi. Wczoraj wyjatkowo byla godzina 17. I zajmie sie wtedy malym ale ja nie moge zasnac
aaa a w weekend tez pracuje? ;>

Cytat:
Witam z rana ]

duży bąbel
Cytat:
JAk nie ma białka w moczu, nie puchniesz to zatrucia nie ma a ciśnienie ciśnieniem, może być podwyższone w końcu jest nas dwoje i więcej krwii

Ja jutro bedę się ciśnieniować u lekarza i na wagę trzeba będzie wejść i to jest najgorszy moment
zgadzam się ;D

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

dzisiaj w rozmowach w toku- mam 16lat i staram sie o dziecko
Stary 2013-09-12, 08:57   #2394
sorento
Rozeznanie

Witam się z rana, wyspana jak dawno nie byłam Mąż mnie uświadomił, że zabrałam mu w nocy cała kołdrę i zawinęłam się w kokonik, dobrze, że miał koc w zasięgu ręki
Tak w ogóle na wczorajszych ćwiczeniach na SR robiliśmy dużo rozciągania i dziś to czuję podwójnie A człowiek sobie myśli, że z kondycją nie jest tak źle
za wszystkie minione wizyty i za dzisiejsze

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:06   #2395
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

Witam, witam
Dostałam smsa od kuriera, że Majkowa bryka dziś przyjedzie ale mam radochę

Stary 2013-09-12, 09:08   #2396
Olenka_24
Zadomowienie

Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam, witam

Super Paula Wrzuć zdjęcia koniecznie jak dojdzie
Stary 2013-09-12, 09:10   #2397
issia88
Zakorzenienie

Dzień Dobry Przypominam się, bo tu parę dni mnie nie było Nadrabiałam tak po łebkach, więc za wiele nie wiem co się dzieję - teraz postaram się być na bieżąco U nas wsio w porządku. Mała szaleje w brzuchu dzień w dzień, u teściowej była tylko spokojna - nie wiem, może górski klimat tak na nią wpłynął We wtorek przyszły moje długo wyczekiwane lampy do Małej do pokoju i co? Paczka przyszła, ja głupia za nią zapłaciłam i dopiero potem mnie tknęło, że otworzę paczkę przy kurierze, a tam co? Gniazdka kontaktowe. Napisałam maila do sklepu, teraz dzwoniłam i Pan mi mówi, że weryfikują sprawę :/ Niech tego idiotę zweryfikują co zamiast kinkietu i lampy sufitowej zapakował gniazdka :/ I mam czekać 2-3 dni od dnia wysłania maila. Niech oni tylko mi coś powiedzą, to nie ręczę za siebie :/ Oprócz tego jadę do ZUSu złożyć ten dokument co kiedyś miałam złożyć. Papiery moje chyba przez Azję idą i dojść nie mogą. Mąż wczoraj do pindy napisał maila, że ma 1 dzień na wysłanie skanu rozwiązania umowy i świadectwa pracy, a jak nie to on się tym prawnie zajmie. Ja mam ochotę iść do PIPu, ale mąż mnie jeszcze powstrzymuje :/ Mam ochotę tak narobić jej koło dupy, żeby mnie zapamiętała do końca życia ZUS mi wreszcie kasę wysłał, więc już się nie muszę męża o kasę na waciki prosić :/ Nie umiem tak. Zawsze miałam swoje pieniądze i teraz jakoś tak mi głupio było się prosić, choć sam mi dawał, ale ja nie jestem tak nauczona :/ Na warsztaty nie idziemy Mąż nie da rady, ja bym musiała potem jechać drugi raz do Krakowa, a jechać na dwa auta to bez sensu, a mąż nie może wyjść o 16 bo ma jakieś spotkanie i dupa więc jest :/ Idę zażyć narkotyczny magnez, w który nie długo się zamienię i kawkę zrobić I jedynie z czego się cieszę to z zakupionych ciążowych rurek w H&M - super dżinsy, a wygodne jak legginsy no i kupiliśmy rożek w sówki
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:11   #2398
nasturcja7667
Zadomowienie

Witam się!
Coś kiepsko się czuję.. Prawie nie spałam w nocy. Kręgosłup mnie tak boli, że ciężko mi chodzić...
Trzymajcie kciuki, żebym dotrwała do warsztatów, bo TZ się napalił na te wykłady.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:12   #2399
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam, witam

czekamy na fotki
Stary 2013-09-12, 09:13   #2400
Angie_gg
Raczkowanie

Witam,
wczoraj byliśmy na meczu piłki nożnej Polska - Włochy U-20. Majcia kopała, bo chciała sobie pokopać z chłopakami.
Odkąd jestem na zwolnieniu to mam lenia, zupełnie nic mi się nie chce.
Dzisiaj na obiad robię pierś z kurczaka, cukinię, paprykę i makaron, a wszystko to w sosie śmietanowo-brokułowym (nie z torebki). Mąż zje na kolację, bo jak wyjeżdża do pracy o 7 to wraca ok. 20:30.

Pisałyście wczoraj o obecności partnera podczas porodu i zastanawiam się, czy mój zdąży przyjechać....

Poukładam dzisiaj ciuszki do komody;-)
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości