|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Żarcik oczywiście, zadam tu na pewno jeszcze tysiące pytań, a dzidzia mnie znienawidzi ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42748801] Pokazuję zdjęcia domu po remoncie Salon- zmieniliśmy tylko kolor ścian bo wcześniej był koral, który wyszedł jako ciemny róż i było niefajnie. Sypialnia- wcześniej była żółta i nie mieliśmy komody pod lustrem. Dokupiliśmy na promocji -Vat w BRW. Pokój Oli i Michasia- był zielony i jest zielony, teraz trochę żywszy odcień + naklejki w 2 kącikach. W 2 kąciku stanie łóżeczko Miśka za jakiś czas, na razie będzie u nas przy komodzie. Kuchnia- tu tylko zmieniliśmy nieco kolor bo mieliśmy jedwabny popiel, a teraz jest zima mglista- nieco mniej "sina". I mąż zrobił zabudowę nad szafkami. Przedpokój - na ścianach jest farba strukturalna "piasek pustyni" kolor bursztyn. [/QUOTE] Ale masz dużo miejsca. Zazdroszczę. Bardzo fajnie wijesz sobie gniazdko ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Babku pytaj ile potrzebujesz. Przecież nie jestem jedyną Mamą na wątku i od tego tu jesteśmy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2373 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
![]() Cytat:
Głupie jakieś one czy co? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
Babku Ale nadrabiasz
|
|
|
|
#2375 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A Twoje lumpkowe łowy, to jest dla mnie szał. Same perełki Cytat:
Nawet mnie nie denerwuj Po wczorajaszych moich przejsciach, samo słowo zgaga, wywołuję u mnie panikę ![]() Cytat:
za wagę niuni ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale widzę, że jeszcze nie masz A dziękuje za docenienie Pisałam, że zejdzie mi pewnie do 12. Niewiele się pomyliłam
|
|||||||
|
|
|
#2376 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkie się pożegnały, a ja nie zdążyłam nawet napisać co u mnie
Ogólnie pomyliłam sobie daty i to nie wczoraj miałam badania robić, a dzisiaj, bo dopiero jutro mam wizytę. Także z rana badania, później biedronkowe zakupy między innymi dwie paki tych pieluszek 2. Po raz drugi odkąd jestem w ciąży ktoś chciał mnie przepuścić w kolejce. I to jeszcze tak zabawnie, bo babka jeden chleb trzymała, a my oczywiście wózek wypełniony po brzegi i ona chciała nas przepuścić Odmówiłam, ale grzecznie podziękowałam i obdarzyłam ją najmilszym z moich uśmiechów ![]() W między czasie zadzwonił facet, że czeka z przesyłką pod drzwiami, więc w te pędy, podnieceni, że to łóżeczko, pojechaliśmy do domu. Okazało się, że r_p77 tak szybciutko wysłał paczkę z moim zamówieniem wyprawkowym, a na łóżeczko jeszcze sobie poczekam Ale ogólnie muszę oficjalnie pochwalić tego sprzedawcę r_p77. Nie chciałam chwalić go wcześniej, ale wczoraj na przykład dzwonili do mnie czy mogą pieluszkę tetrową zamiast w hipopotamki wysłać mi w kaczuszki Bardzo fajny rzetelny sprzedawca, zaraz nastukam mu pozytywów ![]() Mało tego po południu wybrałam się z koleżanką do lumpka na łowy i kupiłam sobie ponczo. Pierwszy raz miałam tak, że kupiłam to, po co poszłam. Jestem z siebie bardzo zadowolona ![]() Aa i mały, który wczoraj trochę mnie stresował małą aktywnością, dziś nadrobił z nawiązką. No opisałam się dzisiaj jak głupia
|
|
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję zakupu ponczo Miałaś dziś dobry dzień krótko mówiąc ![]() ![]() Teraz trochę nocnie ponarzekam... Nie śpię od ponad godziny... coś mnie obudziło i taka zgaga masakryczna się pojawiła jakiej nigdy nie miałam. Jakbym się miała spalić od środka. Pomęczyłam się chwilę w łóżku, ale stwierdziłam, że nie ma to zbyt dużego sensu bo pewnie samo z siebie nie przejdzie. Zeszłam na dół do kuchni i co?... przez przypadek napiłam się przeterminowanego o miesiąc jogurtu Teraz siedzę nad szklanką mięty i chce mi się ryczeć z bezsilności...
|
|
|
|
|
#2378 |
|
Wtajemniczenie
|
anoula- wspolczuje zgagi. Mi moj tez nie pozwala spac.Nie spie od tygodnia. Chodze jak zombi. Budze sie co pol godziny a od 2-4 juz nie spie.W dzien nie zasne, bo jak, przy moim synku sie nie da. Moj maz wczoraj jak mnie zobaczyl po pracy, to az sie przestraszyl.Zawiozlam mu jego auto, bo on wzial moje i jego pierwsza reakcja: bosh, jak ty wygladasz
Tapeta nie pomogla Nie moge spac,az takiej bezsennosci przy pierwszej ciazy nie mialam. Moja polozna na szczescie nie miala nic przeciwko moim kotom. Niechby sprobowala
|
|
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2380 |
|
Wtajemniczenie
|
anoula- pewnie sie poloze ale ja sie budze po pol godzinie i tyle ze spania.Potem znow nie moge zasnac.
|
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2382 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a po co słodzisz? ![]() Cytat:
Cytat:
też byłam zadowolona z tego sprzedawcy, tak samo jak z Rodzyneczki heloł idę się zaraz szykować na wizytę ![]() ale wpadłam do Was powiedzieć że jest nowa Rossmannowa gazetka a niej promocja na: *Pamper Activ Baby, różne rozmiary- 42,99 [dla posiadaczy karty Rossnę promocja do końca roku] * pieluszki jednorazowe Babydream, różne rozmiary- 25,99 [promocja obowiązuje tak samo jak na Pampersy, czyli do końca roku] * podkłady do przewijania BabyDream- 9,99 * chusteczki nawilżane Babydream 2x80 szt.- 6,99 * płyn- żel do kąpieli Babydream 500ml- 8,49 * pościel dziecięca, poszwa 100x135, poszewka 40x60- 39,99 * rajstopy ciążowe Gatta 20 den- 14,99 * kupując dowolny produkt Perfecta Mama, przy kasie otrzymasz krem do buzi na każdą pogodę Perfect Baby * ręcznik kąpielowy z kapturkiem 90x90- 34,99 * pielucha flanelowa 70x80- 4,99 * wielka księga dziecka- 29,99 * detektor płaczu- 29,99 * figi ciążowe, rozmiar M i L- 29,99 * zabawka dla niemowlaka piszczałka wibrująca- 19,99 * skarpetki z grzechotką- 10,99 * krem dla dzieci Babydream- 3,99 [ sama go używałam i po jakimś czasie strasznie śmierdział] * szampon dla dzieci Babydream- 3,99 * puder Babydream- 3,99 * krem przeciw odparzeniom Babydream- 6,99 * melczko do ciała Hipp- 14,99 *oliwka dla dzieci Babydream- 5,49 * chusteczki nawilżane Pampers 6-pack- 24,99 i tyle
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||
|
|
|
#2383 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizyty ![]() A i witam tak w ogóle :P obudziłam sie o 7 dzisiaj, ale bez zadnych dolegliwości a dzisiaj wizyta na 15... i gołąbki do zrobienia ;D
|
|
#2384 |
|
Wtajemniczenie
|
ryba- moj maz pracuje czesto do 19 od 7 30. Jak wraca to maly przewaznie juz spi. Wczoraj wyjatkowo byla godzina 17. I zajmie sie wtedy malym ale ja nie moge zasnac
|
|
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
ojej teraz spojrzałam, ile wizyt dzisiaj jest
![]() trzymam kciuki za wszystkie wizytujące! ![]() a teraz uciekam się do końca szykować, nie wiem o której się odezwę bo jeszcze jadę z teściem po zakupy budowlane
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2386 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana
]Awięc tak: Mój Maluszek w 33 tygodniu waży 2kg więc idzie wagowo idealnie z terminem porodu ![]() Jest cały i zdrowy, wszystko ok, moje ciśnienie nadal takie sobie;/. ale wyniki krwi i moczu super, obrzęków nie mam więc nie ide do szpitala ![]() Mam mierzyć cisnienie i nadal brac Dopegyt, no i kolejna wizyta juz za dwa tygodnie.. Dzastin jak na wizycie? Albo przeoczyłam, albo nie pisałaś .
|
|
|
|
#2387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w deszczowym dniu
![]() Ja wczoraj padłam przed 22, pewnie ciśnienie spadło i tak na mnie wpłynęło. Z okazji takiej że u nas pada,a mąż pracuje w budowlance, może w każdej chwili wrócić i może pojedziemy po farbę Muszę iśc pożniej do kuzynki poprosić o depilacje bo jutro mam wizytę, a tak się pokazać nie wypada ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
z ciśnieniem mam to samo. No 2 kg bobas daje już czadu w brzuszku
|
|
|
|
|
#2388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale z tym cisnieniem to dziwna sprawa.. bo lekarz myślał, że to może zatrucie ale nie,, Mówi, że chyba jak go widze to cisnienie mi skacze :P |
|
|
|
|
#2389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ciśnienie ciśnieniem, może być podwyższone![]() Ja jutro bedę się ciśnieniować u lekarza i na wagę trzeba będzie wejść
|
|
|
|
|
#2390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I też za jakiś czas na swoją wizytę muszę się szykować - niby na 13 ale muszę tam na dole jakiś porządek zrobić Choć szczerze nie chce mi się , bo ostatnio mi to pół godziny zajęło :P Ogólnie mam małego stresa przed wizytą
|
|
|
|
|
#2391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
dobrze ze nie idziesz do szpitala i jest w porzadku ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-12 o 08:48 |
||
|
|
|
#2392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem ile mój Mały już waży
|
|
|
|
|
#2393 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
duży bąbel Cytat:
---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- dzisiaj w rozmowach w toku- mam 16lat i staram sie o dziecko
|
|
#2394 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana, wyspana jak dawno nie byłam
Mąż mnie uświadomił, że zabrałam mu w nocy cała kołdrę i zawinęłam się w kokonik, dobrze, że miał koc w zasięgu ręki![]() Tak w ogóle na wczorajszych ćwiczeniach na SR robiliśmy dużo rozciągania i dziś to czuję podwójnie ![]() za wszystkie minione wizyty i za dzisiejsze ![]()
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Witam, witam
Dostałam smsa od kuriera, że Majkowa bryka dziś przyjedzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2396 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
|
|
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Przypominam się, bo tu parę dni mnie nie było Nadrabiałam tak po łebkach, więc za wiele nie wiem co się dzieję - teraz postaram się być na bieżąco U nas wsio w porządku. Mała szaleje w brzuchu dzień w dzień, u teściowej była tylko spokojna - nie wiem, może górski klimat tak na nią wpłynął We wtorek przyszły moje długo wyczekiwane lampy do Małej do pokoju i co? Paczka przyszła, ja głupia za nią zapłaciłam i dopiero potem mnie tknęło, że otworzę paczkę przy kurierze, a tam co? Gniazdka kontaktowe. Napisałam maila do sklepu, teraz dzwoniłam i Pan mi mówi, że weryfikują sprawę :/ Niech tego idiotę zweryfikują co zamiast kinkietu i lampy sufitowej zapakował gniazdka :/ I mam czekać 2-3 dni od dnia wysłania maila. Niech oni tylko mi coś powiedzą, to nie ręczę za siebie :/ Oprócz tego jadę do ZUSu złożyć ten dokument co kiedyś miałam złożyć. Papiery moje chyba przez Azję idą i dojść nie mogą. Mąż wczoraj do pindy napisał maila, że ma 1 dzień na wysłanie skanu rozwiązania umowy i świadectwa pracy, a jak nie to on się tym prawnie zajmie. Ja mam ochotę iść do PIPu, ale mąż mnie jeszcze powstrzymuje :/ Mam ochotę tak narobić jej koło dupy, żeby mnie zapamiętała do końca życia ZUS mi wreszcie kasę wysłał, więc już się nie muszę męża o kasę na waciki prosić :/ Nie umiem tak. Zawsze miałam swoje pieniądze i teraz jakoś tak mi głupio było się prosić, choć sam mi dawał, ale ja nie jestem tak nauczona :/ Na warsztaty nie idziemy Mąż nie da rady, ja bym musiała potem jechać drugi raz do Krakowa, a jechać na dwa auta to bez sensu, a mąż nie może wyjść o 16 bo ma jakieś spotkanie i dupa więc jest :/ Idę zażyć narkotyczny magnez, w który nie długo się zamienię i kawkę zrobić I jedynie z czego się cieszę to z zakupionych ciążowych rurek w H&M - super dżinsy, a wygodne jak legginsy no i kupiliśmy rożek w sówki
|
|
|
|
#2398 |
|
Zadomowienie
|
Witam się!
Coś kiepsko się czuję.. Prawie nie spałam w nocy. Kręgosłup mnie tak boli, że ciężko mi chodzić... Trzymajcie kciuki, żebym dotrwała do warsztatów, bo TZ się napalił na te wykłady. |
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2400 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
wczoraj byliśmy na meczu piłki nożnej Polska - Włochy U-20. Majcia kopała, bo chciała sobie pokopać z chłopakami. Odkąd jestem na zwolnieniu to mam lenia, zupełnie nic mi się nie chce. Dzisiaj na obiad robię pierś z kurczaka, cukinię, paprykę i makaron, a wszystko to w sosie śmietanowo-brokułowym (nie z torebki). Mąż zje na kolację, bo jak wyjeżdża do pracy o 7 to wraca ok. 20:30. Pisałyście wczoraj o obecności partnera podczas porodu i zastanawiam się, czy mój zdąży przyjechać.... Poukładam dzisiaj ciuszki do komody;-) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

bo się skończy wymiotami(podczas przewijania pupka do góry, naciska się brzuszek i zwrot gotowy).
no ale dobra, to się pytam w takim razie jaką kwotę mam wpłacić na konto, a ona mi odpisuje, że już właśnie komuś wysłała, (w ciągu 10min????) i że nieaktualne... 

jak ja tego ostatnimi czasy robić nie lubię
babka mi mówi, ze 4 zł 8 gr, dałam 5 zł, ta grzebie w drobniakach, przekłada, kombinuje, to ja jej łaskawie mówię " dobra, już pani nie szuka, tylko da złotówkę" święcie przekonana, ze jestem łaskawa i daruję jej te 8 gr, dopiero jak ta z dziwną miną odłożyła te miedziaki i podała mi złotówkę, to pokapowałam
Teraz siedzę nad szklanką mięty i chce mi się ryczeć z bezsilności...

za wizyty