Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 10:44   #1141
Elrosa
Zadomowienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez Maglena89 Pokaż wiadomość
Ktoś pisał o naklejkach na wódkę typu durex, domestos itd. itp. my nie chcemy takich naklejek na wszystkie butelki, wódka weselna będzie tylko z zawieszką lub wstążką pod kolor wesela (fuksja), ale te śmieszne naklejki zamawiamy na kilka butelek wódki, które będą dla gości jako nagrody za udział w konkursach Myślę, że to dobre rozwiązanie.
U nas będzie podobnie, bo mój K. nalega na śmieszne nalepki (byliśmy na weselu jego kuzynki i miała coś tego typu - bardzo mu się to spodobało i koniecznie chce też). Na stoły zrobimy zawieszki (a i to tylko kilkanaście sztuk, na początek wesela - potem już nikt nie zwraca uwagi ;-)).
Stary 2013-09-12, 10:48   #1142
Maglena89
Raczkowanie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Byłam teraz na weselu gdzie PM miała balerinki
I jak to wyglądało? Masz może jakieś foto? Wiadomo, że butów praktycznie nie widać, ale czy jakoś jej poruszanie się, cokolwiek wskazywało na to, że ma balerinki lub wygląda to źle?? Słyszałam dużo sprzecznych opinii na temat balerinek na wesele. Większość jednak przemawia na ich niekorzyść. Osobiście wolę te balerinki niż buty ślubne na obcasie 2 cm, które wg mnie wyglądają fatalnie...
Stary 2013-09-12, 10:53   #1143
ig88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ogólnie jeśli nie jesteś jeszcze zdecydowana, to daj sobie czas na zastanowienie ja tak zrobiłam - na koniec sierpnia byłam w Madonnie w Gdyni i pierwsza suknia którą przymierzyłam była przepiękna! ale jakoś nie było tego wzruszenia, łez itp ale teraz tak myślę, że przecież nie każdy jest taki wrażliwy, to wcale nie znaczy, że z suknią było coś nie tak i teraz po miesiącu jestem prawie pewna, że ją chcę. niedługo jadę tam drugi raz ze świadkową i jeśli ona jakoś kategorycznie mi nie zabroni, to ją kupię
a jeśli chodzi o czas, to masz go jeszcze dużo suknię najpóźniej 7-6 miesięcy przed ślubem trzeba zamówić.
i też proponuję suknię z salonu, bałabym się od krawcowej wziąć
Panie w salonie pow ze odlożą mi jąna godzine.. a wiecoe co to godz. przeciez to tak malutko.. i nie wróciłyśmy z koleżanką. Boję się jednak, że zaraz ta suknie zniknie...bo jest z wyprzedaży.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Ja chyba znalazłam tę wymarzoną (nie chcę zapeszać, oby była do kupienia w ten piątek ). Tzn. trochę inna niż te modele, które miałam gdzieś znalezione jako inspiracje, ale kiedy przymierzyłam - bardzo się sobie podobałam. I teraz w głowie mam tylko siebie w tej sukience, nawet nie chce mi się jeździć i mierzyć inne

Jeśli pod uwagę bierzesz szycie, to dwie sprawy. Znajdź bardzo dobrą krawcową, która ma doświadczenie w szyciu sukien ślubnych. Druga - przymierz te modele - na Tobie mogą zupełnie inaczej leżeć niż na modelce.
Tą którą moerzyłam w salonie też była inna niż te na które spoglądałam w internecie... i właśnie, jak przymierzyłam czułam sie taaaaaaaaaaka piękna jak nigdy. Dochodzi do tego sprawa welonu.. Pani założyła mi taki krótki i mówie odrazu niech Pani ściągnie bo ja bez welonu.. założyła dłuuuugi i odrazu zmiana zdania! Jęśli ta suknia to ten welon, pięknie układał sie na ramionach zakrywająć je... poprostu bosko. Suknie do szycia zmierzyc nie moge bo to zagraniczni projektanci a w salonach nawet nie widziałam podobnych ;/
ig88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:54   #1144
Maglena89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
U nas będzie podobnie, bo mój K. nalega na śmieszne nalepki (byliśmy na weselu jego kuzynki i miała coś tego typu - bardzo mu się to spodobało i koniecznie chce też). Na stoły zrobimy zawieszki (a i to tylko kilkanaście sztuk, na początek wesela - potem już nikt nie zwraca uwagi ;-)).

Też nam się one spodobały i myślałam jak przemycić je do wesela, nijak mi to pasowało. Nie jestem zwolenniczką zaklejania etykiet. W konkursach przeważnie udział będzie na pewno brała młodzież i ludzie w średnim wieku także taka butelka z naklejką wywoła u nich uśmiech na twarzy Myślę, że to dobre rozwiązanie.
Stary 2013-09-12, 10:56   #1145
ig88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Byłam teraz na weselu gdzie PM miała balerinki

ig88, witam Cię współdatowniczko - ja byłam już prawie przekonana na suknię z Agnes, ale pani w innym salonie, gdzie nic dla mnie nie było, powiedziała do mnie i mojej mamy, że suknia nie ma być po prostu ładna, tak jak mi się wydawała tamta Agnes... ma do mnie krzyczeć. I mama nie pozwoliła mi kupić tej Agnes, powiedziała, że będziemy tak dlugo szukać aż faktycznie coś zacznie "krzyczeć" do mnie. Ja jestem osobą, która (jak myślałam) nie podnieca się sukniami ślubnymi. Ale jak założyłam tą moją... nie było co prawda łez i bicia serca, ale był uśmiech od ucha do ucha, poczułam się najpiękniejsza na świecie i już nie chciałam jej ściągać
No ja też raczej nie podniecam sie sukniami a właśnie ta wydawałą sie taka moja choć jechałam z myśla żeby tylko poprzymierzać a nic nie brac ;p ale jak na nia spojrzałam to wiedziałam, że jest jedną z najpiękniejszych którą znalazłam w salonach ;p

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Dziękuję! Zamawiałam na bialebuty.com

Ładne wybrałaś butki, coś ostatnio mam szał na kokardy

Ja gdy ubrałam swoją, nie chciałam jej już zdejmować..od razu wiedziałam, że to moja suknia. Pochodź jeszcze po salonach, pomierz suknie, nawet te, o których wcześniej nie myślałaś I pamiętaj, ze to TWOJA suknia, nie koleżanki, TY masz się w niej dobrze czuć

Czuć czułam się świetnie, nawet pięknie Tylko w głowie wisiały suknie które miałam zamiar uszyć a tu trafiła się taka prosto z salonu... obawy może też stąd że nie jechałam z zamiarem kupna, nie podejrzewałam, że na pierwszej przymiarce może mi wpaść coś w oko xD
Stary 2013-09-12, 10:59   #1146
Verunka
Zadomowienie

Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Mi sie nie podobaja Uwazam, ze takie "zarty" nie pasuja do takiej uroczystosci jak slub, czy wesele.... Co innego panienski/kawalerski czy jakies urodziny. Ale nalepki durexowe, albo nawet wyborczej ( uchowaj!), sa po prostu "niesmaczne" ktos sie usmienchnie pod nosem, ale i tak pewnie pomysli - troche kretynskie.... Juz nie mowiac o rodzicach ich znajomych, czy starszych pokoleniach...
ale to tylko moje zdanie, wiec nie musisz sie z nim zgadzac. Jesli uwazasz, ze to pasuje, to zamawiaj.

zgadza sie wyborczej mowimy NIE

ja tam uwazam, ze zaproszenia sa wazne. dla mnie to jest niesamowicie wzruszajace dac komus zaproszenie na nasz slub, zwlaszcza ze historia moja i tz byla dosc burzliwa ( zeby nie powiedziec filmowa ), takze zarowno dla mnie jak i rodziny czy bliskich znajomych to jest.... po prostu wazne a ze rodzine mam spora, to przywiazuje do tego wage.
Po za tym zalezy mi na gosciach i jesli kogos takie zapro ma dodatkowo zachecic zeby przyjsc, to tym bardziej musze wybrac ladne.
Mam takie samo zdanie odnosnie tych nalepek.
A jaka to filmowa historia Was laczy? Opowiesz?

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Mnie też się te naklejki nie podobają i pomysł żeby na stole młodych stało coś dodatkowo co innym gościom nie będzie już dane - ktoś pisał o takim pomyśle z jakąś kolorową wódką.. Jako gość dziwnie poczułabym się.. że sobie coś ekstra a mnie to już nie poczęstują tym.. jak ktoś ma ochotę sam sobie coś zjeść to może to uczynić następnego dnia już a nie musi demonstrować tego na weselu

hmm a to nie wiem, ja pisalam ze lubie kolorowe wodki, ale na wesele to srednio je dawac. W zyciu nie postawilabym przed soba czegos, czego poskapilam gosciom

Cytat:
Ja chyba znalazłam tę wymarzoną (nie chcę zapeszać, oby była do kupienia w ten piątek ). Tzn. trochę inna niż te modele, które miałam gdzieś znalezione jako inspiracje, ale kiedy przymierzyłam - bardzo się sobie podobałam. I teraz w głowie mam tylko siebie w tej sukience, nawet nie chce mi się jeździć i mierzyć inne

Jeśli pod uwagę bierzesz szycie, to dwie sprawy. Znajdź bardzo dobrą krawcową, która ma doświadczenie w szyciu sukien ślubnych. Druga - przymierz te modele - na Tobie mogą zupełnie inaczej leżeć niż na modelce.

a jaka? Pokazywalaz? I gdzie ja ustrzelilas?

Cytat:
I jak to wyglądało? Masz może jakieś foto? Wiadomo, że butów praktycznie nie widać, ale czy jakoś jej poruszanie się, cokolwiek wskazywało na to, że ma balerinki lub wygląda to źle?? Słyszałam dużo sprzecznych opinii na temat balerinek na wesele. Większość jednak przemawia na ich niekorzyść. Osobiście wolę te balerinki niż buty ślubne na obcasie 2 cm, które wg mnie wyglądają fatalnie...

Ee tam, pewnie ze lepsze sa szpilki, ale jak mam 180cm to szczerze mnie nie interesuje co ktos mowi o balerinach. Chodze w nich na codzien i tym bardziej na wesele nie bede sie wyglupiac. Z reszta nie uznaje butow na pol obcasie, wyglada to kaczkowato i jak dla starej babci. A juz takie 2-3 cm kaczki sa tragiczne feee.

Sorry ze nie ogarniam i sie dopytuje wszystkiego, ale jestem tak wykonczona ze juz nie wiem jak sie nazywam. Dzisiaj zaspalam do pracy i teraz ledwo zipie, a jeszcze czeka nas mega sprzatanie chaty dzisiaj bo w sobote juz tesciowie wracaja z urlopu i chyba by zawalu dostali jakby zobaczyli ten syf.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:02   #1147
Maglena89
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żon

Verunka - a masz już buty?
Stary 2013-09-12, 11:04   #1148
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ig88 Pokaż wiadomość
. Ja wyglądałam cudnie ale w głowie mialam 2suknie upatrzone w internecie i to tylko do szycia. Koleżanka twierdzi że mam brać tą z salonu bo przynajmiej wiem jak wyglądam a z uszyciem różnie bywa. Co sądzicie? nie za wcześnie z tą suknią? MAm jeszcze pojeździć po salonach? Pomóżcie prosze
Ja bym się nie zdecydowała na szycie. Tym bardziej, że masz możliwość kupić coś od razu co Ci się podoba Jeżeli nie jesteś pewna to pochodz jeszcze trochę po salonach. Ja byłam pierwszy raz w Celebrity Bridial w Gdyni, jedna mi się bardzo spodobała, ale nie było tych wyczekanych łez i wzruszeń. Poszłam jeszcze do 2 innych salonów i wracam jutro po tamtą

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
iLoNuS_ktl

Moja jest ivory więc koszula tż będzie tez mniej więcej w tym odcieniu
Ooo moja nie ecru tylko ivory będzie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ogólnie jeśli nie jesteś jeszcze zdecydowana, to daj sobie czas na zastanowienie ja tak zrobiłam - na koniec sierpnia byłam w Madonnie w Gdyni i pierwsza suknia którą przymierzyłam była przepiękna! ale jakoś nie było tego wzruszenia, łez itp ale teraz tak myślę, że przecież nie każdy jest taki wrażliwy, to wcale nie znaczy, że z suknią było coś nie tak i teraz po miesiącu jestem prawie pewna, że ją chcę.
oo to tak samo jak ja Też czekałam na te łzy i wzruszenie, ale nie było. Po prostu czułam się w sukni przepięknie, ale wydawało mi się, że to jeszcze nie to bo nie było tych całych wzruszeń... Pojeździłam, poprzymierzałam inne i jednak wracam po tamtą
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:06   #1149
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żon

Cytat:
Napisane przez ig88 Pokaż wiadomość
Tą którą moerzyłam w salonie też była inna niż te na które spoglądałam w internecie... i właśnie, jak przymierzyłam czułam sie taaaaaaaaaaka piękna jak nigdy. Dochodzi do tego sprawa welonu.. Pani założyła mi taki krótki i mówie odrazu niech Pani ściągnie bo ja bez welonu.. założyła dłuuuugi i odrazu zmiana zdania! Jęśli ta suknia to ten welon, pięknie układał sie na ramionach zakrywająć je... poprostu bosko. Suknie do szycia zmierzyc nie moge bo to zagraniczni projektanci a w salonach nawet nie widziałam podobnych ;/
Zamieścisz te zagraniczne suknie? Może któraś z nas kojarzy podobny model Nie chcę Cię straszyć, ale jeśli tak się poczułaś w sukience, to chyba "ta"

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
a jaka? Pokazywalaz? I gdzie ja ustrzelilas?
Jeszcze nie pokazywałam - zaczekam z oficjalnym pokazaniem sukni aż do zakupu. Byłam w Karolinie i tam mierzyłam Justin Alexander 8651. Jest przepiękna, idealnie podkresla figurę. Trzymajcie kciuki, żeby udało - idziemy tam jutro z mamą. Sama suknia to bardzo rzadki model i jest wyprzedażowa

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2013-09-12 o 11:07
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:09   #1150
Maglena89
Raczkowanie

Cytat:
Jeszcze nie pokazywałam - zaczekam z oficjalnym pokazaniem sukni aż do zakupu. Byłam w Karolinie i tam mierzyłam Justin Alexander 8651. Jest przepiękna, idealnie podkresla figurę. Trzymajcie kciuki, żeby udało - idziemy tam jutro z mamą. Sama suknia to bardzo rzadki model i jest wyprzedażowa
Przepiękna suknia !!
Stary 2013-09-12, 11:10   #1151
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Został nam ROK do ślubu

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:13   #1152
KasiaK_080290
Zadomowienie

ja swoją przymierzyłam w maju
od tego momentu przymierzyłam kilka innych, ale ta z maja była w głowie cały czas i tydzień temu zapadła decyzja, że to ta w tym tygodniu zamawiam!

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:13   #1153
moniczka_90
Zakorzenienie

co myślicie o takim kardiganie do sukienki w kolorze śmietankowej bieli ? http://shop.mango.com/PL/p0/mango/od...=1378630642522
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:21   #1154
ig88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Ja bym się nie zdecydowała na szycie. Tym bardziej, że masz możliwość kupić coś od razu co Ci się podoba Jeżeli nie jesteś pewna to pochodz jeszcze trochę po salonach. Ja byłam pierwszy raz w Celebrity Bridial w Gdyni, jedna mi się bardzo spodobała, ale nie było tych wyczekanych łez i wzruszeń. Poszłam jeszcze do 2 innych salonów i wracam jutro po tamtą

Ooo moja nie ecru tylko ivory będzie

oo to tak samo jak ja Też czekałam na te łzy i wzruszenie, ale nie było. Po prostu czułam się w sukni przepięknie, ale wydawało mi się, że to jeszcze nie to bo nie było tych całych wzruszeń... Pojeździłam, poprzymierzałam inne i jednak wracam po tamtą
Chce jeszcze zajechać do Wejherowa, tam ponoć są super salony.. ale zobaczymy! bo jakoś tak... myslę cały czas o tej sukni z marietty i sobie wyobrazam jak w niej ide do oltarza hehe xD
Może u mnie też nie będzie lez.. Zobaczymy

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Zamieścisz te zagraniczne suknie? Może któraś z nas kojarzy podobny model Nie chcę Cię straszyć, ale jeśli tak się poczułaś w sukience, to chyba "ta"

jedna z zagranicznych to ta: http://www.jennypackham.com/pages/bridal-2013-campaign strasznie podobaja mi sie te rekawy... ale nie wiem czy taka prosta do mnie pasuje bo jestem malutka i chudziutka nie mam wciec w tali itp wiec w prostej moglabym wygladac jak w worku ;/ oczywiscie ta chcialabym uszyc ale wiadomo, moze wyjsc cos innego niz to czego bym oczekiwala wiec strach... a druga ktora bralam pod uwage zeby uszyc to ta:http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/11772485 nie wiem czy zagraniczna ale u nas w salonach nawet nic podobnego nie bylo ;/
Stary 2013-09-12, 11:22   #1155
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
co myślicie o takim kardiganie do sukienki w kolorze śmietankowej bieli ? http://shop.mango.com/PL/p0/mango/od...=1378630642522
Jeśli to dobry link to dla mnie zupełnie nie pasuje. To kardigan do jeansów ale na pewno nie do sukni ślubnej. Poza tym jest długi, w połączeniu z suknią wyglądałby jakbyś się kocem okryła...
Ale to moja opinia...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:25   #1156
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
bardzo mi się podoba ale na co dzień widziałam je w Mango na żywo i sama poluję na granatowy albo kremowy a takich akurat nie było

moniczka90 wróciłaś do nas?

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2013-09-12 o 11:31
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:26   #1157
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Został nam ROK do ślubu
Gratuluję Kochana, zleci migusiem

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:26   #1158
ig88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
ja swoją przymierzyłam w maju
od tego momentu przymierzyłam kilka innych, ale ta z maja była w głowie cały czas i tydzień temu zapadła decyzja, że to ta w tym tygodniu zamawiam!
U mnie sprawa wygląda tak, że to był pierwszy wypad do salonów xD i szok, że odrazu coś mogło wpaść tak głęboko w dusze...
Stary 2013-09-12, 11:27   #1159
Maglena89
Raczkowanie

Jestem na etapie szukania czegoś na poprawiny. Wpadło Wam coś w oko ostatnimi czasy? Po weselu zostajemy tam spać w hotelu my, rodzice, świadkowie. Reszta gości nocuje w domku rodziców TŻta, bo stoi pusty i u mojej mamy. Jeśli braknie miejsc to wynajmiemy im pokoje w hotelu niedaleko domu mojej mamy. Tak wygląda kwestia gości przyjezdnych i "bliższych". Pozostali będą mieli transport po weselu do domu. Na drugi dzień mamy poprawiny dla najbliższych. Tutaj planujemy garden party w ogrodzie domu rodziców TŻta. Będą rodzice, świadkowie, najbliższa rodzina, w tym ta przyjezdna, która nie pojedzie do domu po weselu. W związku z tym rano po przebudzeniu, będę musiała już mieć coś w hotelu na ten drugi, poprawinowy dzień, bo nie wiem czy będzie czas abyśmy pojechali do naszego mieszkania przed poprawinami czy od razu do domu rodziców TŻta i do gości wszystko ogarnąć. Goście oczywiście będą mieli pełne lodówki do dyspozycji w domku rodziców TŻta i u mojej mamy, aby mogli zjeść sobie śniadanie, wypić kawkę, odświeżyć się (już kupione mam ręczniki dla gości ) itd. itp. Myślę, że jak wszystko wyjdzie tak jak planuję to będzie na prawdę fajnie.
Stary 2013-09-12, 11:29   #1160
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Gratuluję Kochana, zleci migusiem
Nie mogę się doczekać
U mnie jedyne co narazie idzie do przodu to robienie zawieszek na alkohol
No ale mam nadzieję, że niedługo umówię się na dalsze przymiarki sukienek

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:29   #1161
Maglena89
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli do sukni ślubnej to dla mnie stanowczo nie pasuje. Na co dzień do jeansów, do pracy, na zakupy, do polatania - tak, na ślub - nie.
Stary 2013-09-12, 11:31   #1162
ig88
Raczkowanie

Cytat:
Lubie bardzo takie nietypowe rozwiązania choć ten wydaje mi się za ciemny... nie chcialabyś czegoś w kolorze przewodnim? Jakiś taki kolor wyraźniejszy? i chyba lepszy taki krótki sweterek... Ale to już Twoja decyzja Ale jeżeli chodzi o coś w tym stylu to jestem zdecydowanie na taaaak!
Stary 2013-09-12, 11:33   #1163
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Ad rem - bardzo ładne buty i super leżą i wyglądają na stopie gdzie zamawiałaś?

Ktoś pisał o naklejkach na wódkę typu durex, domestos itd. itp. my nie chcemy takich naklejek na wszystkie butelki, wódka weselna będzie tylko z zawieszką lub wstążką pod kolor wesela (fuksja), ale te śmieszne naklejki zamawiamy na kilka butelek wódki, które będą dla gości jako nagrody za udział w konkursach Myślę, że to dobre rozwiązanie.

W załączniku moje ślubne, jeszcze nie kupione. Będą na cały ślub i wesele lub później po pierwszym tańcu na przebranie jeśli zdecyduję się kupić również coś na obcasie. Jestem prawie tego samego wzrostu co TŻ, więc nie chcę butów na wysokim obcasie, żeby być od niego wyższa...

Wódka jeszcze nie wybrana, ale myślę nad Panem Tadeuszem lub Stockiem.
raaany, ale ci zazdroszczę że możesz założyć płaskie buty.. ja na codzień noszę płaskie i mam dreszcze na myśl o obcasach te są śliczne
Cytat:
Został nam ROK do ślubu

Cytat:
oj nie, stanowczo nie

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:36   #1164
rabbitka
Rozeznanie

mnie też się te śmieszne naklejki na wódkę nie podobają, nie będziemy też mieć zawieszek, wódka to wódka i tak wypiją, a już mamy dużo dekoracji na stoly

Maglena ładne te Twoje buty, ta kokarda dodaje im urody i wyglądają na wygodne. Ja to bym najchętniej poszła w trampkach, moj A. jest niewiele wyższy ode mnie, a w szpilkach mi bardzo częst puchną stopy i kręgosłup boli.

Cornflower_girl piękna suknia

ig88ja bym brała z salonu, bo z szyciem to nigdy nie wiesz jak wyjdzie, zwłaszcza ze wzorowane z zagranicznych sukień, krawcowa nie będzie miała na nią wykroju.

moniczka_90 tak jak Justynkie pisała wg mnie to sukni ślubnej nie pasuje też mi się wydaje, że za długi i jeszcze asymetryczny, za dużo sie dzieje.

Kroooliczek gratulacje!

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:37   #1165
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Nie mogę się doczekać
U mnie jedyne co narazie idzie do przodu to robienie zawieszek na alkohol
No ale mam nadzieję, że niedługo umówię się na dalsze przymiarki sukienek
Spokojna twoja rozczochrana u mnie na razie chwilowy spokój po weekendzie idę zapłacić za moją suknię (bo na razie tylko zaliczkę dałam ) , a tak do w listopadzie jedziemy na weekendowe nauki

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:38   #1166
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Przepiękna suknia !!
Dziękuję. Jedna z niewielu, która wygląda równie fajnie na żywo, co w katalogu

Cytat:
Został nam ROK do ślubu
Gratulacje Teraz to szybko rok minie

Cytat:
Fason bardzo fajny, niestety u mnie na monitorze taki szarawy (nie srebrny) odcień, dość ciemny (za ciemny na ślub). Jesli na żywo jest jaśniejszy albo wpadajacy w złoto - to wtedy można by się zastanawiać .

ig88, wkleisz zdjęcia drugiej sukienki? Nie czyta linku.
Jenny Packham cudna i niespotykana. fakt, cięzko będzie o taką samą. Jesli podobają Ci się zwiewne klimaty, zerknij na kolekcje Papilio, Anna Kara.

Stary 2013-09-12, 11:38   #1167
Maglena89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
raaany, ale ci zazdroszczę że możesz założyć płaskie buty.. ja na codzień noszę płaskie i mam dreszcze na myśl o obcasach te są śliczne
U mnie tak samo, na co dzień chodzę na płaskich i w dniu ślubu chyba nie mam zamiaru męczyć się na obcasach będąc przy tym wyższą od TŻta. Co stoi na przeszkodzie, abyś Ty ubrała niskie obuwie?
Stary 2013-09-12, 11:38   #1168
moniczka_90
Zakorzenienie

no to się już poddaję przekopałam chyba wszystkie sklepy internetowe i stacjonarne, nie ma nic co by mi się podobało wiec chyba to się skończy na wypożyczeniu okropnego futerka z salonu albo będę bez niczego i tyle
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:39   #1169
martucha0205
Rozeznanie

czesc dziwczyny

a u nas wlasnie beda naklejki na butelki bo jak damy goscia to taka pamiatka jak na wodce pisze weselna a taka zwykla to juz co innego..

aha i ja na weselach bylam wielu i nie spotkalam nigdzie winnetek i wcale nie bylo tak jak mowicie ze robia wszyscy wyscigi i ja tez nie zamiezam robic tego ja nawet bym nie wiedziala jak wszystkich rozsadzic.

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:40   #1170
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
no to się już poddaję przekopałam chyba wszystkie sklepy internetowe i stacjonarne, nie ma nic co by mi się podobało wiec chyba to się skończy na wypożyczeniu okropnego futerka z salonu albo będę bez niczego i tyle
Wkleisz zdjęcie sukienki?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości