Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 5,45%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 14 25,45%
Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! 3 5,45%
Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami 2 3,64%
Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje 11 20,00%
Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? 6 10,91%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 16 29,09%
Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? 0 0%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 12:06   #2161
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

EWacia, a nie planujesz wrócić od nowego roku szkolnego do pracy? Tobie pewnie będzie się ładny urlop dodatkowo naliczał za wakacje i ferie? Fajnieeee... nie załowałabym tych paru dni teraz
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 12:08   #2162
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
podejrzewam, ze moze być czop...kiedy masz kolejna wizyte?
Kolejnej wizyty nie mam. Daja mi czas do niedzieli zeby urodzic a ja ich trzynam za slowo. Dzieki dziewczyny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-12, 12:08   #2163
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
my odkąd Anka skończyla 5mc 1/3 wypłaty inwestujemy niestety w opiekę. Najpierw byla u opiekunki przez rok, teraz żłobek, a od października przedszkole. Powiedzialam tż od razu że nie dam rady siedzieć z dzieckiem w domu, bo zwyczajnie nerwowo nie wydolę. Odmawiamy sobie wszystkiego, ale wilk syty i owca cała
Ja naprawdę nie wiem skąd wy bierzecie siły fizyczne żeby opiekować się dzieckiem podziwiam. ja ledwo do kibelka wstaję
ja tez, za to dziecko mobilne i mi samo przychodzi. tylko jak chce jesc to jestem potrzebna bunt dwulatka w sumie mamy niewielki - ot, zawsze byla uparta i nadal jest. wytyka jezyk i stroi miny. teraz je płatki z mlekiem rękami... a przepraszam, macza rece w soku... bo sie wybrudzily na podlodze wala sie pelno papierkow, plasteliny i włóczki (skad ona ja dorwala?), zmontowalam jej odkurzacz, niech sprzata... lata na majtkach bo przeciez inaczej nei chce, a ma juz katar, ale co ubiore to "golasuje" mi od nowa... ale jest swiatelko w tunelu - drzemka a potem znowu zrobi sajgon w domu, tym razem z bratem, porozrzuca jedzenie pod stolem i pojdzie spac i tak codziennie... nie wiem skad mam sily. chyba dlatego ze duzo poleguje, siedze, a ona sama przynosi ksiazeczki, "kawusie" mi robi i "ciastko z piaskiem"

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 12:08   #2164
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
kaśka nie jesteś matka wariatka ja do tej pory lampie się na adriana jak śpi myśląc jak to możliwe że mam takie słodziachne dziecko

btw w akcie desperacji właśnie pomyłam podłogi na kolanach, starłam kurze i umyłam meble w kuchni ...czego nie cierpie robić
i coś mi sie wydaje że nici z mojego dzisiejszego porodu
tż będzie zawiedziony ż ena kolejną nocke bedzie musiał iść do pracy

nie no podziwiam Cię kobieto!!!
to może jak już skończy się jutro ten nasz remont to wpadniesz do mnie opierdzielić wszystkie okna, podłogi, drzwi itp?

Cytat:
a co do l4 to ja miałam do dnia porodu czyli najpóźniej do 8.09 bo z usg miałam na 07.09 i dłużej mi nikt nie może wystawić tak więc dziecka nie mam ale już jestem na macierzyńskim ależ sie cieszę
mi bez problemu gin wystawił L4 do 19.09. mimo, że termin mam na 15.09.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 12:08   #2165
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Chwalę się jaki kombinezon kupiłam Zuzince: http://img12.allegroimg.pl/photos/or.../55/3509615593 będzie mi pasował do wózka
jaaki fajny

rubinka myślę, że lepiej nie roztrząsać takiej sprawy przed porodem, bo możecie mieć nieprzyjemności będąc tam. Lepiej przy wypisie zwrócić na to uwagę, bo rzeczywiście rozbój
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 12:10   #2166
teacherka
Zakorzenienie

Mniam mniam, Monia dużo przytyłaś na takiej piaskowej diecie? ;P

Zaczęłam odkładać rzeczy do torby do szpitala - matkoooo jakie to wszystko wielkie, ile miejsca zajmuje :/
Stary 2013-09-12, 12:11   #2167
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja tez, za to dziecko mobilne i mi samo przychodzi. tylko jak chce jesc to jestem potrzebna bunt dwulatka w sumie mamy niewielki - ot, zawsze byla uparta i nadal jest. wytyka jezyk i stroi miny. teraz je płatki z mlekiem rękami... a przepraszam, macza rece w soku... bo sie wybrudzily na podlodze wala sie pelno papierkow, plasteliny i włóczki (skad ona ja dorwala?), zmontowalam jej odkurzacz, niech sprzata... lata na majtkach bo przeciez inaczej nei chce, a ma juz katar, ale co ubiore to "golasuje" mi od nowa... ale jest swiatelko w tunelu - drzemka a potem znowu zrobi sajgon w domu, tym razem z bratem, porozrzuca jedzenie pod stolem i pojdzie spac i tak codziennie... nie wiem skad mam sily. chyba dlatego ze duzo poleguje, siedze, a ona sama przynosi ksiazeczki, "kawusie" mi robi i "ciastko z piaskiem"
hahaha
wspaniałe dziecko dobrze że masz takie podejście, inne rwałyby sobie włosy z głowy
Stary 2013-09-12, 12:11   #2168
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
EWacia, a nie planujesz wrócić od nowego roku szkolnego do pracy? Tobie pewnie będzie się ładny urlop dodatkowo naliczał za wakacje i ferie? Fajnieeee... nie załowałabym tych paru dni teraz
no tak wracam po roku ale niewiem co z tym wolnym za wakacje /urlop wypovczynkowy ...czy bedę przedłużać ... dziwczyny w pracy mówią żeby przedłużać bo nikt pokłonów nie bedzie bił za to że wczesniej wracam do pracy....a z druiej strony jesli miałabym wrócić od września to kończe macierzyński z ostatnim dzniem czerwca i cociaż wypłate za lipec i sierpień wezme normalną. ale też niewiem jak to jest bo jeśli nie wykorzystam urlopu to cyba musza mi kase za nieo wypłacić coś mi się raz tak obiło o uszy ale się jeszcze nie orientowałam
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 12:12   #2169
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
właśnie ja wiem, że szpital nie powinien pobierać opłat

tylko, że szpital twierdzi, że to nie jest opłata za poród rodzinny tylko opieka nad osobą towarzyszącą

"Szpital twierdzi, że opłat za poród rodziny nie pobiera.

- U nas nie ma opłat za porody rodzinne - mówi Lesław Ciesiółka, rzecznik Ginekologiczno-Położniczego Szpitala Klinicznego UM przy ulicy Polnej. - Pobieramy jedynie zwrot kosztów, jakie ponosi szpital w związku z towarzyszeniem pacjentce na sali porodowej i oddziale porodowym.

Koszt może wydawać się wysoki, ale prawnicy szpitala dokładnie go wyliczyli. Na 150 złotych składa się między innymi opłata za udzielenie instrukcji odpępowienia, a także za gotowość niesienia pomocy medycznej osobie towarzyszącej. Do tego dodać należy cenę stroju ochronnego i rękawiczek.

- W przypadku, gdy placówka medyczna ponosi dodatkowe koszty w związku z obecnością osoby trzeciej przy porodzie, może ona pobrać od pacjentki opłatę rekompensującą - tłumaczy Krystyna Kozłowska, rzecznik praw pacjenta. - Należy przy tym zaznaczyć, że wysokość opłaty rekompensującej ustala kierownik placówki i powinna ona uwzględniać rzeczywiste koszty poniesione przez szpital"
masakra! Kombinują jak mogą, byle by pieniądze wyciągnąć.

Cytat:
Chwalę się jaki kombinezon kupiłam Zuzince: http://img12.allegroimg.pl/photos/or.../55/3509615593 będzie mi pasował do wózka
ale śliczny

Cytat:
jaaki fajny

rubinka myślę, że lepiej nie roztrząsać takiej sprawy przed porodem, bo możecie mieć nieprzyjemności będąc tam. Lepiej przy wypisie zwrócić na to uwagę, bo rzeczywiście rozbój
zgadzam się z Tobą lepiej po porodzie się chyba odezwać w tym temacie.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 12:13   #2170
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
poważnie?

to dobrze, że na razie nie piłam
myślę, że jeśli już mam zacząć pić to może jak już będę po terminie
ale po co pic na zaś? przeciez nie wiesz czy przypadkiem nei bedziesz miala naturalnie mleka jak dla calej neonatologii w miescie! lepiej pic jak kryzys, jak mało, a nie w razie czego... ja wiem co to zastój, ropień, cieta pierś, rpzestrzegam! a wcale herbatek nie pilam a i tak bylo kiepsko z klęską urodzaju mleka... mimo iż moje dzieci to żarloki!!!

Stary 2013-09-12, 12:13   #2171
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Teacherka świetny kombinezon

ja na 5-10-15 upatrzyłam już kolejny z nowej kolekcji, teraz tylko czekać aż przecenią i kupuje

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 12:13   #2172
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

Zaczęłam odkładać rzeczy do torby do szpitala - matkoooo jakie to wszystko wielkie, ile miejsca zajmuje :/
u mnie torba już dawno spakowana teraz tylko dokładam do niej swoje widzimisie, a ostatnio przygotowałam nawet ubranka na wyjsćie
Stary 2013-09-12, 12:14   #2173
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
jaaki fajny

też właśnie tak myślę, dlatego po porodzie zajmę się tematem

bardziej się o męża martwię, bo on jest taki wykłócający się
no ale myślę, że jak będzie mnie wiózł do porodu, to nie w głowie mu będzie dyskusja na temat kosztów

01.02.2016
Leoś
Stary 2013-09-12, 12:14   #2174
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
no tak wracam po roku ale niewiem co z tym wolnym za wakacje /urlop wypovczynkowy ...czy bedę przedłużać ... dziwczyny w pracy mówią żeby przedłużać bo nikt pokłonów nie bedzie bił za to że wczesniej wracam do pracy....a z druiej strony jesli miałabym wrócić od września to kończe macierzyński z ostatnim dzniem czerwca i cociaż wypłate za lipec i sierpień wezme normalną. ale też niewiem jak to jest bo jeśli nie wykorzystam urlopu to cyba musza mi kase za nieo wypłacić coś mi się raz tak obiło o uszy ale się jeszcze nie orientowałam

Myślę, że musieliby Ci wypłacić ekwiwalent za urlop... I to nie wiem czy nie za dwa, bo jak teraz byłas na l4, to też nie wykorzystałas urlopu
A pewnie najfajniej byłoby jednak od września wrócić, a nie w połowe roku przejmować klasy po kimś...

Ja mam nadzieję, że mi sie uda do pracy wrócić Wczoraj byłam z l4, to mnie dzieciaki obskoczyły, nawet te, po których bym się tego nie spodziewała
Stary 2013-09-12, 12:15   #2175
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
:czy asiek89 się odzywała? chyba w poniedziałek jechała na ip i od tamtej pory żadnych wieści...
mam nadzieję, że z nią i synkiem wszystko w porządku
Nie, ani słowa właśnie...
A we wtorek miała mieć planowaną CC, więc już na pewno jest po.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Matal moglabys wyslac mi na priv swoj nr telefonu? Bo chyba kiedys oferowalas sie ze mozna slac do Ciebie mmsy ze zdjeciami dzieciaczkow do klubu
Poleciało

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
hehe,niezle mogliby jakis prezent wyslac od razu

dziewczyny macie siare? ja wczoraj sprawdzalam, pewna, ze nic nie poleci, a tam normalnie kilka kropelek polecialo
Ja to mam chyba pierwszy zastój
Zaraz dzwonię się umawiać do lekarza, bo nadal boli, na szczęście tylko przy dotyku.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Masakra, dopada mnie jakaś beznadziejna fala przemyśleń.
Ostatnio mam doła przy jednym zbuntowanym dwulatku. Nie ogarniam. Brakuje mi czasu dla siebie. Takiego gdzie usiądę i będę sobie siedziała chociażby tępo gapiąc się w tv. Całe dnie albo sprzątania, prania, gotowania- a jak już siadam to mały przylatuje i wisi mi na ręce.Później mąż przychodzi a mały i tak wisi mi na ręce,opiera się, włazi na kolana. Później nie wiem kiedy padam przy usypianiu i budzę się kolejnego dnia i zaraz wszystko od nowa. Mały jest przekorny. Robi mi często na złość. Jak ja sobie poradzę jak będzie dwójka? Deprecha murowana.
Oj, kochana... Naprawdę Cię rozumiem

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
spadam sie szykowac i cos jeszcze porobic bo w koncu nie zdaze na moja wizyte hahaha prosze o kciuki o 16
będą

Cytat:
Ale ten czas leci....

Poprałabym jeszcze, ale mam już pełną suszarkę pieluch....

Słodki

Cytat:
kaśka nie jesteś matka wariatka ja do tej pory lampie się na adriana jak śpi myśląc jak to możliwe że mam takie słodziachne dziecko

btw w akcie desperacji właśnie pomyłam podłogi na kolanach, starłam kurze i umyłam meble w kuchni ...czego nie cierpie robić
i coś mi sie wydaje że nici z mojego dzisiejszego porodu
tż będzie zawiedziony ż ena kolejną nocke bedzie musiał iść do pracy
Ja też matka wariatka w takim razie

żeby tż nie musiał iść do pracy

Cytat:
a co do l4 to ja miałam do dnia porodu czyli najpóźniej do 8.09 bo z usg miałam na 07.09 i dłużej mi nikt nie może wystawić tak więc dziecka nie mam ale już jestem na macierzyńskim ależ sie cieszę
Eeee, g... prawda. Mogą i wystawiają. Ja się nie dam, szkoda mi nawet tych kilku dni
Tylko pewnie od internisty wezmę

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 12:15   #2176
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
tak, bo jak spia to takie aniolki z nich że szok! albo jak o cos proszą tymi oczyma jak kot ze shreka...

Stary 2013-09-12, 12:15   #2177
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
nie no podziwiam Cię kobieto!!!
to może jak już skończy się jutro ten nasz remont to wpadniesz do mnie opierdzielić wszystkie okna, podłogi, drzwi itp?

mi bez problemu gin wystawił L4 do 19.09. mimo, że termin mam na 15.09.
od okien mam zawsze teściowa ja to może z raz umyłam zawsze z pracy wracałam a tu okna się błyszczały...rozpieściła mnie koo innej in we wtotekbieta
a co do l4 to mój gin tez mi mówił że mi przedłuży ale jest na urlopie do konca teo tyodnia i posżłam do innej gin we wtoreki ona powiedziąła ż emi nie da bo nie może i że to rozwarcie jest na 3cm i ze do srody powinnam urodzić. ej a moż emój dzieć czeka na mojego gina
Stary 2013-09-12, 12:16   #2178
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

ja od razu wrzucałam do torby którą przyszykowałam do szpitala i tym sposobem mam praktycznie spakowaną, brakuje kilku rzeczy, poukładam je ładnie w torbie, na wierzch to co najpilniejsze i bedzie spakowana
a przed ukończeniem pakowania powstrzymuje mnie mokre pranie
jak tylko wyschnie,prasuje i kończę pakowanie torby

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-09-12, 12:16   #2179
logoasia
Zakorzenienie

kuurcze.. ale leje
Stary 2013-09-12, 12:18   #2180
teacherka
Zakorzenienie

Asia, ja to pozamykana na wszystkie spusty jestem, dlatego sie nie spieszyłam... ale teraz z nudów sie wzięłam.

Dziekuję za zachwyty nad kombinezonem jak mi sie Młoda ponad 60 cm urodzi to będę miała na sprzedaż

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Tzn. kombinezon będę miała na sprzedaż, nie Młodą
Stary 2013-09-12, 12:19   #2181
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie chyba piasek odchudza! bo najmniej z wszystkich ciaz waze (jakies 14-15 kg)!!! ale moze to tez zasluga tego ze pije mase wody z lodem, a ponoc zimne powoduje ze zoladek musi to ogrzac do temp. ciala i traci wiecej na metabolizm pozywienie, a skoro pije wode ktora ma 0 kalorii i jeszcze ziemna to pewnie mam hiper-metabolizm...

Stary 2013-09-12, 12:19   #2182
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ale po co pic na zaś? przeciez nie wiesz czy przypadkiem nei bedziesz miala naturalnie mleka jak dla calej neonatologii w miescie! lepiej pic jak kryzys, jak mało, a nie w razie czego... ja wiem co to zastój, ropień, cieta pierś, rpzestrzegam! a wcale herbatek nie pilam a i tak bylo kiepsko z klęską urodzaju mleka... mimo iż moje dzieci to żarloki!!!
Popieram
Ja ich nie piłam, a mleka miałam dla połowy osiedla

Cytat:
u mnie torba już dawno spakowana teraz tylko dokładam do niej swoje widzimisie, a ostatnio przygotowałam nawet ubranka na wyjsćie
Ja muszę jeszcze tż spakować (woda, klapki, no i jedzenie będę robić, jak się zacznie, bo on co 3 h MUSI zjeść teraz).
No i przygotować sobie ubrania na wyjście i zostawić w widocznym (NAJLEPIEJ PODPISANE ) miejscu

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 12:20   #2183
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Asia, ja to pozamykana na wszystkie spusty jestem, dlatego sie nie spieszyłam... ale teraz z nudów sie wzięłam.

Dziekuję za zachwyty nad kombinezonem jak mi sie Młoda ponad 60 cm urodzi to będę miała na sprzedaż

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

hehehe, raczej małe szanse żeby miała ponad 60 cm od razu
ale jak z niego wyrośnie to wystawiaj na all, mamy listopadowo-grudniowe będą się biły o niego

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2013-09-12 o 12:21
Stary 2013-09-12, 12:20   #2184
83monia
Zakorzenienie

ja bede myla okna jak bede po terminie, wiec mam jeszcze czas

Stary 2013-09-12, 12:21   #2185
czaszka_
Zakorzenienie

dziewczyny boje sie wyladowalam w szpitalu wczoraj z ta cholestaza watrobowa(10ciokrotnie norma podwyzszona) i do tego zapalenie drog moczowych i kurcze lekarze zdziwieni bo juz mam rozwarcie na 2cm i szyjka skrocona i dostaje lek na dojrzewanie szyjki.Boje sie bo ja nie jestem gotowa jeszcze rodzic Tyyle w domu do sprzatania, torby nie spakowane, wogole jeszcze nie wszystko dla Julki mam

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 12:21   #2186
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:

dobre

01.02.2016
Leoś
Stary 2013-09-12, 12:22   #2187
Aaamelkaa
Zakorzenienie

zaczyna się u mnie przejaśniać,chyba przestało padać, także idę się szykowac do biedry po pieluchy ,ciekawe czy coś jeszcze będzie

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-09-12, 12:22   #2188
agniecha_17
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

mama to jeszcze ale do mnie raz po raz pisza kolezanki zebym dala znac jak urodze to przyjda mnie odwiedzic :brzyda l: kurna ja watpie ze bede miala ochote na wizyty dzien po porodzie... a w ogole to jedna ma problemy z tztem i chyba beda sie rozstawac i ostatnio mi pisze, ze jak juz urodze to ona wpadnie do szpitala i wszystko mi opowie... juz widze jak bede chciala tego sluchac wtedy :brzyda l:
ja też sobie nie wyobrażam żeby pół rodziny i znajomi zjechali sie do szpitala w odwiedziny... dopiero jak sie zorganizuje to po prau tygodniach mogą mnie w domu odwiedzic.... sorry ale jak bede wymeczona bez makijazu i w dresach a tu wszystkie moje przyjaciółki na diecie chude jak szkapy to tylko mnie zdołuje;p ostatnio jak byłam na spotkaniu jedynie ja wcinałam lody one tylko woda mineralna bo dieta czułam sie jak słoniątką
agniecha_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 12:22   #2189
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę, że musieliby Ci wypłacić ekwiwalent za urlop... I to nie wiem czy nie za dwa, bo jak teraz byłas na l4, to też nie wykorzystałas urlopu
A pewnie najfajniej byłoby jednak od września wrócić, a nie w połowe roku przejmować klasy po kimś...

Ja mam nadzieję, że mi sie uda do pracy wrócić Wczoraj byłam z l4, to mnie dzieciaki obskoczyły, nawet te, po których bym się tego nie spodziewała
jedna koleżanka mi mówiła że nawet cca żeby iść na ten urlop za wakacje bo nie cca kasy wypłacać póki co jeszcze teo nie rozpatrywałam ....bedzie blizej to będę mysleć i na pewno w porozumieniu z dyrem bo wiadomo ze zpraca teraz cieżko i na moje mijsce jest kilku chętnych

co do l4 to juz to mam w du....e ja chce już bejbika
Stary 2013-09-12, 12:22   #2190
teacherka
Zakorzenienie

Amelkaaa, moja torba wysoko wysoko, jak Tż wróci to poproszę żeby mi ściągnął i wtedy przełożę

Wysłałam mamie mmsa z suszącymi sie pieluchami, powiedziała że zasponsoruje nam porzadne żelazko Napisałam, że w takim razie musimy chyba drugą babcię naciągnąć na porządną dechę do prasowania.

no właśnie, macie dobrą, stabilną deskę do prasowania? bo nasza jest jakaś cienka i się kiwa cała i jak mam cokolwiek prasować to mnie coś trafia...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości