Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 5,45%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 14 25,45%
Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! 3 5,45%
Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami 2 3,64%
Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje 11 20,00%
Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? 6 10,91%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 16 29,09%
Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? 0 0%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 10:54   #2101
nena_milka
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
A kto właśnie do mnie zadzwonił?
Teściowa!

Jak zwykle dzwoni co dwa dni, żeby sprawdzić czy nie rodzę. Jak się przeterminuję to pewnie będzie dzwonić codziennie.

Wczoraj mama mi opowiadała, że rano przed 7 dzwonił jej telefon. Leciała na złamanie karku bo była pewna, że rodzę!
A tu lipa. Koleżanka z pracy!

Uświadomiłam mamę, żeby nie liczyła na telefon przed porodem. Powiedziałam, że poinformujemy wszystkich po fakcie, bo nie potrzebne mi w trakcie porodu telefony rozhisteryzowanej mamy i teściowej (oczywiście ujęłam to trochę delikatniej).
No i się mama prawie na mnie obraziła.
mój tż powiedział swojej mamie, że jak się nie uspokoi to zadzwoni do niej nie wcześniej niż 3 dni po porodzie narazie jest spokój, ale na serio przesadzała, bo jak na miesiąc przed terminem dzwoniła codziennie z Polski pytać 'czy już?', to nie wiem co by było jakbym przenosiła...
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:55   #2102
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
To nam sie dziewczyn przeterminowalo... Laski kciuki za rozkrecenie akcji.

Melduje ze szpitala ze jednak nas dzis nie puszczaja Rano byl lekarz na obchodzie, mowil ze wszystkie zapisy wyszly bardzo ladnie ale on jeszcze zaprasza na badanie. Sprawdzil szyjke, puscilo sie mase krwi... On na to ze mam sie nie martwic, z dzieckiem wszystko w porzadku a ta krew to jego robota. No ale do domu mnie nie pusci ze wzgledu na pelne przygotowanie do porodu. Szyjka prawie calkowicie sie skrocila, rozwarcie na 2 cm. Zostaje do poniedzialku. Wg niego w tym czasie samo powinno sie rozkrecic a jak nie to nie wyklucza, ze beda chcieli mi w tym troche pomoc. Takze chyba troszke wepchne sie w kolejke i juz niedlugo bedzie kolejny watkowy Julek
najwazniejsze ze bedzie pod dobra opieka i ze lekarz tak was pilnuje

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:58   #2103
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Logoasia: czujemy sie dobrze, dzisiaj pierwszy raz spedzilismy razem, Jas na pooczatku mocno plakal ale opracowalam dobry system wiec generalnie szybko sie siebie uczymy maly jest zdrowy, dzis pediatra mowila ze ma baaardzo leciutka zoltaczke ale nawet go nie naswietlali bo nie ma potrzeby, czekam na sloneczko i bede go w woziu wystawiac w okienku
Ja tez juz duzo lepiej chodze, biore sam apap, nie potrzebuje juz ketonalu. Rano tylko sie mylam to mialam wrazenie ze mnie cala siska piecze, nie wiem czy to cewka od cewnika czy co...
Noi w prawym cycu mi sie zastoj zrobil, nie wiedzialsm o tym dopiero polozna zaczela mi opowiadac o plackach w cycku, noi ja wlasnie to mam. Jas wiecej jadl lewa piers i tym zawalilam teraz spi i budzilam go zeby wlaczyl ssanie ale nic z tego... poodciagalam troche recznie, a w domu malz moze cos wyssa :l
zaraz bede patrzec na all i chyba zamowie medele electric. Ciul z kasa, jak ma byc dobry to niech dziala bo boje sie okropnie zapalenia ;(;(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cieszę się, że jesteście już razem. Z tym zastojem rzeczywiście nieciekawie, myślę, ze położna już Cię poinstruowała jak i co. Najważniejsze regularnie przystawiać do jednego i drugiego cyca, a jak nie ma możliwości to ściągać co 3godz, plus ciepłe i zimne okłady
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:00   #2104
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Vea wózek czeka na odbiór w hurtowni, zamawialiśmy go w moim rodzinnym mieście , stąd w sobotę odbiór,pojedziemy odwiedzić rodzinkę i zabierzemy wóz Michasia, wtedy wstawię zdjęcia model jedo fyn memo

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:01   #2105
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
ja tez obawiam się przeterminowania oszczędzający tryb życia i masa leków chyba na dobre wstrzymują poród

wow, balet
gratuluję tygodni!! czyli 9 miesiąc

haha dziewczyny będą wściekłe że się wciskasz
roznie to chyba z tym bywa, no ale na pewno takie lezenie nie sluzy.... ja za duzo lekow nie bralam bo w sumie mialam tylko kroplowke przez 2 tyg do 34 tc bo powiedzieli ze dluzej sie tego nie podaje, a potem juz nic w zamian... i gdzies tak od 35 tc juz sie nie oszczedzalam bo nie bylo jak wiec wg tego czym mnie straszyli to powinnam juz dawno rodzic a tu dupa... a lezala ze mna laska co miala termin na 18.09 i tez ta kroplowke i urodzila jakos koncem sierpnia...

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Moja mama trzyma sobie CAŁY URLOP (nooo, wykorzystała 2 dni) żeby nam móc pomóc. Powiedziałam, że zobaczymy jak będzie, że może Tżowi sie uda choć tydzień-dwa wolnego wziąć, a potem kolejny tydzień-dwa nie będzie robił zajęć popołudniowych, to może sie ogarniemy. "Ale jak będziemy cchcieli, to nie ma problemu, przyda się, choćbyśmy my mieli w tym czasie spać". A jakie zdziwienie bylo jak powiedziałam, że nie chcę odwiedzin w szpitalu. Stwierdziła, że oni do Zuzi przyjada jak tak, a nie do mnie ;p

A moje największe marzenie to mieć przy sobie caaaaaałą rodzinkę na sali porodowej, szczególnie wścibskiego teścia zawsze mi się ciśnienie podnosi jak oglądam jakies amerykanskie Porodówki a tam wycieczki... ostatnio matka rodzącej pobiła się z teściową rodzącej...
mama to jeszcze ale do mnie raz po raz pisza kolezanki zebym dala znac jak urodze to przyjda mnie odwiedzic :brzyda l: kurna ja watpie ze bede miala ochote na wizyty dzien po porodzie... a w ogole to jedna ma problemy z tztem i chyba beda sie rozstawac i ostatnio mi pisze, ze jak juz urodze to ona wpadnie do szpitala i wszystko mi opowie... juz widze jak bede chciala tego sluchac wtedy :brzyda l:
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:03   #2106
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Co prawda lekarz mowil zeby sie nie przejmowac ta krwia ale teraz bylam w wc a tam 3 jakies takie skrzepy ciemnoczerwone. Moze to czop zabarwiony tak mocno po badaniu. Ktoras mamusia tak miala?
Stary 2013-09-12, 11:05   #2107
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Co prawda lekarz mowil zeby sie nie przejmowac ta krwia ale teraz bylam w wc a tam 3 jakies takie skrzepy ciemnoczerwone. Moze to czop zabarwiony tak mocno po badaniu. Ktoras mamusia tak miala?
ja ostatnio miałam krwawienie po badaniu, chwilowe, ale skrzepów nie było moze skaleczył Cię wziernikiem, wiesz szyjka mocno ukrwiona jest teraz
Stary 2013-09-12, 11:07   #2108
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ja nie wiem czy u nas uda sie po fakcie bo u mnie to jest mniej wiecej tak: 9:00 sms na polska komorke, 9:30 2 sms na polska komorke, do 10 jeszcze z 2 sygnaly... nie odzywam sie, no to ok. 10:00 sms na niemiecka komorke... dalej sie nie odzywam? telefon do meza bo na pewno juz rodze w tym czasie chyba nie zdaze urodzic
to jak oni tak rano się dobijają to zawsze możesz zacząć rodzić wieczorem
rano usłyszą, że jeszcze nie rodzisz, a wieczorem news: macie wnuka!

Cytat:
Moja mama trzyma sobie CAŁY URLOP (nooo, wykorzystała 2 dni) żeby nam móc pomóc. Powiedziałam, że zobaczymy jak będzie, że może Tżowi sie uda choć tydzień-dwa wolnego wziąć, a potem kolejny tydzień-dwa nie będzie robił zajęć popołudniowych, to może sie ogarniemy. "Ale jak będziemy cchcieli, to nie ma problemu, przyda się, choćbyśmy my mieli w tym czasie spać". A jakie zdziwienie bylo jak powiedziałam, że nie chcę odwiedzin w szpitalu. Stwierdziła, że oni do Zuzi przyjada jak tak, a nie do mnie ;p
Moja mama trzyma 2 tygodnie urlopu, ale to w sumie na moją prośbę.
Po pierwsze: wiem, że będzie szczęśliwa mogąc przyjechać i nam pomóc.
Po drugie: ona jest niegroźna i myślę, że naprawdę nam sporo pomoże. Chociażby gotowanie obiadów będzie dla nas dużą pomocą.
Bardziej się obawiam jak mąż zniesie 2 tygodnie z teściową.
Tym bardziej, że po porodzie on też bierze choć tydzień urlopu. Oby się nie pozabijali.

Za to ja się bardziej obawiam mojej teściowej. Ona jest już na emeryturze i już od jakiegoś czasu męczy bułe, że chciałaby do nas przyjechać, pomóc w przeprowadzce itp. Nie wciska się jednak na chama, bo wie, że po porodzie moja mama przyjeżdża. Za to wiem, że jak już moja mama wyjedzie, to nie utrzymam teściowej z dala. OK niech przyjedzie, tylko ja wiem, że to nie będzie na tydzień. Ona będzie siedzieć, aż chyba sami nie damy jej znać, że już czas na nią.

W lipcu szwagierka urodziła i teściowa też pojechała do niej (z tym, że 2 tygodnie przed porodem). No i siedziała u nich miesiąc, a wyjechała dlatego, że już z zięciem powoli skakali sobie do gardeł.

ewacia to już cię nie denerwuję
trzymam żeby coś ruszyło i żebyś zwolniła to krzesełko w poczekalni

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:08   #2109
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
To nam sie dziewczyn przeterminowalo... Laski kciuki za rozkrecenie akcji.

Melduje ze szpitala ze jednak nas dzis nie puszczaja Rano byl lekarz na obchodzie, mowil ze wszystkie zapisy wyszly bardzo ladnie ale on jeszcze zaprasza na badanie. Sprawdzil szyjke, puscilo sie mase krwi... On na to ze mam sie nie martwic, z dzieckiem wszystko w porzadku a ta krew to jego robota. No ale do domu mnie nie pusci ze wzgledu na pelne przygotowanie do porodu. Szyjka prawie calkowicie sie skrocila, rozwarcie na 2 cm. Zostaje do poniedzialku. Wg niego w tym czasie samo powinno sie rozkrecic a jak nie to nie wyklucza, ze beda chcieli mi w tym troche pomoc. Takze chyba troszke wepchne sie w kolejke i juz niedlugo bedzie kolejny watkowy Julek
Nie dobrze,że Was nie wypuszczają, ale SUPEROWO że już niedługo zobaczysz swojego JULECZKA

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Wychodzimy dzis
SUPER!!!

Cytat:
Teściowa!

Jak zwykle dzwoni co dwa dni, żeby sprawdzić czy nie rodzę. Jak się przeterminuję to pewnie będzie dzwonić codziennie.

Wczoraj mama mi opowiadała, że rano przed 7 dzwonił jej telefon. Leciała na złamanie karku bo była pewna, że rodzę!

Uświadomiłam mamę, żeby nie liczyła na telefon przed porodem. Powiedziałam, że poinformujemy wszystkich po fakcie, bo nie potrzebne mi w trakcie porodu telefony rozhisteryzowanej mamy i teściowej (oczywiście ujęłam to trochę delikatniej).
Ja jak rodziłam to mama nie dzwoniła do mnie tylko bezpośrednio do położnych na porodówkę
Do mnie chyba się bała...
Cytat:
Logoasia: czujemy sie dobrze, dzisiaj pierwszy raz spedzilismy razem, Jas na pooczatku mocno plakal ale opracowalam dobry system wiec generalnie szybko sie siebie uczymy maly jest zdrowy, dzis pediatra mowila ze ma baaardzo leciutka zoltaczke ale nawet go nie naswietlali bo nie ma potrzeby, czekam na sloneczko i bede go w woziu wystawiac w okienku
Ja tez juz duzo lepiej chodze, biore sam apap, nie potrzebuje juz ketonalu. Rano tylko sie mylam to mialam wrazenie ze mnie cala siska piecze, nie wiem czy to cewka od cewnika czy co...
Noi w prawym cycu mi sie zastoj zrobil, nie wiedzialsm o tym dopiero polozna zaczela mi opowiadac o plackach w cycku, noi ja wlasnie to mam. Jas wiecej jadl lewa piers i tym zawalilam teraz spi i budzilam go zeby wlaczyl ssanie ale nic z tego... poodciagalam troche recznie, a w domu malz moze cos wyssa :l
zaraz bede patrzec na all i chyba zamowie medele electric. Ciul z kasa, jak ma byc dobry to niech dziala bo boje sie okropnie zapalenia ;(;(

Super,że czujecie się dobrze i Jaś zdrowiutki
A z cyce opanujesz i będzie tylko lepiej

Cytat:

A moje największe marzenie to mieć przy sobie caaaaaałą rodzinkę na sali porodowej, szczególnie wścibskiego teścia zawsze mi się ciśnienie podnosi jak oglądam jakies amerykanskie Porodówki a tam wycieczki... ostatnio matka rodzącej pobiła się z teściową rodzącej...
U mnie mamusia też bierze urlop jak urodzę, ale ja się cieszę bo na początku z dwójką dzieci nie wiem jak sobie poradzę... Zresztą wolę swoją mamę niż teściową.

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:10   #2110
Madzia000
Zadomowienie

Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Dziewcxyny ile czasu odciagniete mleko moze byc w lodowce a ile moze byc zamrozone ?

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:13   #2111
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

w ogole to wczoraj dostalam pierwsze gratulacje z okazji narodzin dziecka od Rossmana
hehe,niezle mogliby jakis prezent wyslac od razu

dziewczyny macie siare? ja wczoraj sprawdzalam, pewna, ze nic nie poleci, a tam normalnie kilka kropelek polecialo
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:13   #2112
ewacia85
Wtajemniczenie

rubinka kiepsko ci wycodzi to denerwowanie ale próbuj dalej bo podobno stress sprzyja rodzeniu
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:15   #2113
jo_asiek
Zadomowienie

Moja mama zostawiła sobie kilka dni urlopu, żeby w razie co go wziąć i nam pomóc. W sumie to sama ją o to poprosiłam, bo niestety mój mąż nie będzie miał tego 2tygodniowego urlopu, ciężko mu też będzie chociaż ze dwa dni wolnego wygospodarować. Na wrzesień-październik ma tyle zleceń, że szok Nie da się nic wykombinować, w dodatku jeszcze terminy mu zmieniają i chłop pracuje od 6-7 do 18/19.. Tak więc na początku pomoc mamy mi się przyda pewnie Teściowa się nie wtrąca, ale w razie co wiem, że pomoże chociażby przywożąc jakiś obiad.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:15   #2114
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Ja miałam przy porodzie z Filipem. Po badaniu odszedł kawałek czopa i później krwawiłam całkiem ostro. Później właśnie miałam skrzepy takie brzydkie-też byłam przerażona. Do wieczora się uspokoiło a o północy urodziłam.
Cytat:
Dziewcxyny ile czasu odciagniete mleko moze byc w lodowce a ile moze byc zamrozone ?

Kochana, zerknij w google. Tam wszystko się wygrzebie

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:15   #2115
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
podejrzewam, ze moze być czop...kiedy masz kolejna wizyte?
Stary 2013-09-12, 11:16   #2116
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość

dziewczyny macie siare? ja wczoraj sprawdzalam, pewna, ze nic nie poleci, a tam normalnie kilka kropelek polecialo
ja w niedzielę i wczoraj obudziłam się z plamkami na koszulce, więc chyba coś się produkuje.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:16   #2117
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

w lodówce 24h, w zamrażarce do 6mc
Stary 2013-09-12, 11:17   #2118
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Ale dzisiaj pospałam, do po 10. Też mam ostatnio durne sny coraz bardziej wyraziste, jakieś takie przygodowe, ale nie związane z porodem

Cytat:
Zazdroszczę

Waga Zuzinki:

22.6 - 575 g
26.6 - 1160 g
30.6 - 1760 g
33.1 - 2168 g
35.0 - 3073 g

Myślę, że przedostatni pomiar był oszukany... 30.6 i 33.1 byłam u innego gina, nie ufam mu.... Choć wolałabym chyba nie uwierzyć we wczorajsze 3 kg
No któryś pomiar na pewno był oszukany, bo chyba niemożliwe, żeby dziecko przybrało kilogram w 2 tygodnie
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
To co? Dziś 83MONIA i EWACIA?

Ciekawe co z DAOHAR, miała na 1.09 termin i nic się nie odzywa?

Mi wczoraj tz zawyrokował, ze chyba przenoszę niech sobie sam sie przeterminuje

Matal, ja myślę, że i ty i ja doczekamy do wizyty 23 września
Cytat:
Chwalimy sie : idziemy dzisiaj do domciu !

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mi sie snilo ze mieszkalam w wiezowcu a na ostatnim pietrze był sąd, wiec wychodzi na to ze bede mieszkac w suterenie, a w piwnicy bedzie melina

Cytat:
Ja też nie zamierzam nikomu mówić w trakcie porodu, że coś się zaczyna. Wystarczy mi moja własna histeria

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:17   #2119
tassia
Zakorzenienie

kochane problematyczne biusty!

wlasnie przegladam katalog allesa ktory dostalam na targach i widze rozmiary do literki I a wy pisalyscie ze sa tylko do g
moze nie bedzie tak zle

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:17   #2120
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:

ja tez nie pomogę, w lodowce trzymalam krotko, bo max 1 dzien,a mrozic nie mrozilam, bo nie mialam potrzeby...ale podejrzewam ze moze miesiac?
tylko najgorsze, ze to mleko chyba sie zmienia z czasem, potem jest coraz bardziej tluste i wartosciowe, co jezeli za miesiac dasz to mleko sprzed miesiaca???nie pomogę...
Stary 2013-09-12, 11:19   #2121
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Masakra, dopada mnie jakaś beznadziejna fala przemyśleń.
Ostatnio mam doła przy jednym zbuntowanym dwulatku. Nie ogarniam. Brakuje mi czasu dla siebie. Takiego gdzie usiądę i będę sobie siedziała chociażby tępo gapiąc się w tv. Całe dnie albo sprzątania, prania, gotowania- a jak już siadam to mały przylatuje i wisi mi na ręce.Później mąż przychodzi a mały i tak wisi mi na ręce,opiera się, włazi na kolana. Później nie wiem kiedy padam przy usypianiu i budzę się kolejnego dnia i zaraz wszystko od nowa. Mały jest przekorny. Robi mi często na złość. Jak ja sobie poradzę jak będzie dwójka? Deprecha murowana.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:19   #2122
papalinka83
Zakorzenienie

Dziewczyny poczekalniowe - trzymam kciuki, żeby już się skończyła Wasza niepewność

Ewacia - weź ty sobie dla odmiany może odpocznij, bo skoro twoja nieludzka aktywnośc na razie nie wystarczyła, to przynajmniej sobie posiedź i się zrelaksuj. Czuję, że i tak jesteś już następna, także na pewno zaraz się zacznie na dobre

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:20   #2123
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Heh, oby się jak najszybciej rozkręciło Jak już leżeć to z dzieciem

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Wychodzimy dzis

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Vea wózek czeka na odbiór w hurtowni, zamawialiśmy go w moim rodzinnym mieście , stąd w sobotę odbiór,pojedziemy odwiedzić rodzinkę i zabierzemy wóz Michasia, wtedy wstawię zdjęcia model jedo fyn memo
Aaa.. fajny wózio

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Moja mama zostawiła sobie kilka dni urlopu, żeby w razie co go wziąć i nam pomóc. W sumie to sama ją o to poprosiłam, bo niestety mój mąż nie będzie miał tego 2tygodniowego urlopu, ciężko mu też będzie chociaż ze dwa dni wolnego wygospodarować. Na wrzesień-październik ma tyle zleceń, że szok Nie da się nic wykombinować, w dodatku jeszcze terminy mu zmieniają i chłop pracuje od 6-7 do 18/19.. Tak więc na początku pomoc mamy mi się przyda pewnie Teściowa się nie wtrąca, ale w razie co wiem, że pomoże chociażby przywożąc jakiś obiad.
Ja mam zamiar o ewentualną pomoc poprosić, jeśli się okaże, że nie daję rady. Zwariowałabym z mamą albo teściową pod jednym dachem
Co prawda teściowa jest na emeryturze, mieszka 15 minut autobusem od nas i zapowiedziała, że jak tylko wyjdę ze szpitala, to ona się zjawia, ale podziękowaliśmy... stanowczo...
Najprawdopodobniej za to Bartek planuje ją wykorzystać do gotowania obiadów - będzie od mamusi przywoził, co akurat specjalnie mi nie przeszkadza

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:21   #2124
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez nie pomogę, w lodowce trzymalam krotko, bo max 1 dzien,a mrozic nie mrozilam, bo nie mialam potrzeby...ale podejrzewam ze moze miesiac?
tylko najgorsze, ze to mleko chyba sie zmienia z czasem, potem jest coraz bardziej tluste i wartosciowe, co jezeli za miesiac dasz to mleko sprzed miesiaca???nie pomogę...
można przechowywać do 6mc w zamrażarce, ale tak jak mówisz...
jak się już mrozi to na jakiś miesiąc maksymalnie, bo w piersiach jest już zazwyczaj inny pokarm
Stary 2013-09-12, 11:21   #2125
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
to jak oni tak rano się dobijają to zawsze możesz zacząć rodzić wieczorem
rano usłyszą, że jeszcze nie rodzisz, a wieczorem news: macie wnuka!

Moja mama trzyma 2 tygodnie urlopu, ale to w sumie na moją prośbę.
Po pierwsze: wiem, że będzie szczęśliwa mogąc przyjechać i nam pomóc.
Po drugie: ona jest niegroźna i myślę, że naprawdę nam sporo pomoże. Chociażby gotowanie obiadów będzie dla nas dużą pomocą.
Bardziej się obawiam jak mąż zniesie 2 tygodnie z teściową.
Tym bardziej, że po porodzie on też bierze choć tydzień urlopu. Oby się nie pozabijali.

Za to ja się bardziej obawiam mojej teściowej. Ona jest już na emeryturze i już od jakiegoś czasu męczy bułe, że chciałaby do nas przyjechać, pomóc w przeprowadzce itp. Nie wciska się jednak na chama, bo wie, że po porodzie moja mama przyjeżdża. Za to wiem, że jak już moja mama wyjedzie, to nie utrzymam teściowej z dala. OK niech przyjedzie, tylko ja wiem, że to nie będzie na tydzień. Ona będzie siedzieć, aż chyba sami nie damy jej znać, że już czas na nią.

W lipcu szwagierka urodziła i teściowa też pojechała do niej (z tym, że 2 tygodnie przed porodem). No i siedziała u nich miesiąc, a wyjechała dlatego, że już z zięciem powoli skakali sobie do gardeł.

ewacia to już cię nie denerwuję
trzymam żeby coś ruszyło i żebyś zwolniła to krzesełko w poczekalni
nooo moze sie uda wieczor zwykle mam spokoj od smsow

Cytat:

cos tam chyba wysylaja...jakies probki czy kupony rabatowe ale najpierw musisz podac imie dziecka i kiedy sie urodzilo

mi nie poleciala jak dotad ani kropla siary... mam nadzieje ze po porodzie bedzie...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:21   #2126
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
w lodówce może stać 24h, a w zamrażarce to zależy też od temperatury

o na stronce medeli tak podają:
http://www.medela.com/PL/pl/breastfe...reastmilk.html

Cytat:

ja nie mam.

Ostatnio za to byłam w aptece kupić sobie herbatkę na laktację.
Babeczka mówiła, że jak mam parę dni do porodu, to nawet przed porodem mogę zacząć sobie ją pić, żeby potem ew. mieć mniejszy problem z pokarmem.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
rubinka kiepsko ci wycodzi to denerwowanie ale próbuj dalej bo podobno stress sprzyja rodzeniu

eeee tam nieprawda
ja się wczoraj dość mocno zestresowałam tym naszym mieszkaniem
i nic, nie rodzę
z tym, że ja właśnie nie chcę jeszcze rodzić

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:25   #2127
teacherka
Zakorzenienie

Wiecie, u nas jest o tyle problem, że mieszkamy w kawalerce i tak na kupie wszyscy nie wysiedzimy. Ogólnie moja mama też nieszkodliwa A teściowej najchętniej w ogóle bym nie oglądała po tym co ostatnio odwalila

Jezu, Mała tak się wypina w okolicach żołądka, że aż mnie zemdliło... ;(

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Tassia, niestety - Alles ma nawet i do K, ale to K jest małe w porównaniu z np. angielskimi firmami. Właśnie pisałam, że ja sobie zamówiłam z allegro 80K i okazało się za małe już teraz. Więc niestety mojego problemu to nie rozwiązało Będe zdana na twarde fiszbinówki albo zupełnie miękkie sportowe, które zupełnie nie podtrzymują biustu i jeszcze mu tylko będe szkodziła bardziej
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:26   #2128
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Masakra, dopada mnie jakaś beznadziejna fala przemyśleń.
Ostatnio mam doła przy jednym zbuntowanym dwulatku. Nie ogarniam. Brakuje mi czasu dla siebie. Takiego gdzie usiądę i będę sobie siedziała chociażby tępo gapiąc się w tv. Całe dnie albo sprzątania, prania, gotowania- a jak już siadam to mały przylatuje i wisi mi na ręce.Później mąż przychodzi a mały i tak wisi mi na ręce,opiera się, włazi na kolana. Później nie wiem kiedy padam przy usypianiu i budzę się kolejnego dnia i zaraz wszystko od nowa. Mały jest przekorny. Robi mi często na złość. Jak ja sobie poradzę jak będzie dwójka? Deprecha murowana.
my odkąd Anka skończyla 5mc 1/3 wypłaty inwestujemy niestety w opiekę. Najpierw byla u opiekunki przez rok, teraz żłobek, a od października przedszkole. Powiedzialam tż od razu że nie dam rady siedzieć z dzieckiem w domu, bo zwyczajnie nerwowo nie wydolę. Odmawiamy sobie wszystkiego, ale wilk syty i owca cała
Ja naprawdę nie wiem skąd wy bierzecie siły fizyczne żeby opiekować się dzieckiem podziwiam. ja ledwo do kibelka wstaję

Edytowane przez logoasia
Czas edycji: 2013-09-12 o 11:28
Stary 2013-09-12, 11:26   #2129
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Teściowa!

hehe ja sie dowiedzialam wczoraj ze tesciowa przyjedzie zeby z tz posiedziec w trakcie mojej cesarki zeby sie nie stresowal
a ja mu mowie, ze spoko loko niech przyjezdza i tak jej nigdzie nie wpuszcza a jak mnie zabiora to po 5minutach maciej bedzie na zewnatrz i tz wezma na noworodki, mnie beda zszywac a tesciowa bedzie siedziec conajmniej 6 godzin w poczekalni zanim mnie nie poporodowa przewioza
hehe
ale niech siedzi

Cytat:

nio ja to mam termin na grudzien

wczoraj dzwonila do mnie przyjaciolka z pl bo jej sie snilo ze urodzilam moja mama ma taki sen co pare dni juz od 1,5 miesiaca - proroki
najlepsze ze ich sny sie spelnia
niesamowite hihi

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:26   #2130
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
można przechowywać do 6mc w zamrażarce, ale tak jak mówisz...
jak się już mrozi to na jakiś miesiąc maksymalnie, bo w piersiach jest już zazwyczaj inny pokarm
o widzisz, czyli dobrze mi sie wydawalo))
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości