|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 5,45% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
14 | 25,45% |
| Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! |
|
3 | 5,45% |
| Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami |
|
2 | 3,64% |
| Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje |
|
11 | 20,00% |
| Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? |
|
6 | 10,91% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
16 | 29,09% |
| Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Cytat:
narazie jest spokój, ale na serio przesadzała, bo jak na miesiąc przed terminem dzwoniła codziennie z Polski pytać 'czy już?', to nie wiem co by było jakbym przenosiła...
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Cytat:
|
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Vea wózek czeka na odbiór w hurtowni, zamawialiśmy go w moim rodzinnym mieście , stąd w sobotę odbiór,pojedziemy odwiedzić rodzinkę
model jedo fyn memo
|
#2105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Cytat:
![]() :brzyda l: kurna ja watpie ze bede miala ochote na wizyty dzien po porodzie... a w ogole to jedna ma problemy z tztem i chyba beda sie rozstawac i ostatnio mi pisze, ze jak juz urodze to ona wpadnie do szpitala i wszystko mi opowie... juz widze jak bede chciala tego sluchac wtedy ![]() :brzyda l:
|
||
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Co prawda lekarz mowil zeby sie nie przejmowac ta krwia ale teraz bylam w wc a tam 3 jakies takie skrzepy ciemnoczerwone. Moze to czop zabarwiony tak mocno po badaniu. Ktoras mamusia tak miala?
|
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze skaleczył Cię wziernikiem, wiesz szyjka mocno ukrwiona jest teraz
|
|
|
|
|
#2108 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rano usłyszą, że jeszcze nie rodzisz, a wieczorem news: macie wnuka! ![]() Cytat:
Po pierwsze: wiem, że będzie szczęśliwa mogąc przyjechać i nam pomóc. Po drugie: ona jest niegroźna i myślę, że naprawdę nam sporo pomoże. Chociażby gotowanie obiadów będzie dla nas dużą pomocą. Bardziej się obawiam jak mąż zniesie 2 tygodnie z teściową. Tym bardziej, że po porodzie on też bierze choć tydzień urlopu. Oby się nie pozabijali. ![]() Za to ja się bardziej obawiam mojej teściowej. Ona jest już na emeryturze i już od jakiegoś czasu męczy bułe, że chciałaby do nas przyjechać, pomóc w przeprowadzce itp. Nie wciska się jednak na chama, bo wie, że po porodzie moja mama przyjeżdża. Za to wiem, że jak już moja mama wyjedzie, to nie utrzymam teściowej z dala. OK niech przyjedzie, tylko ja wiem, że to nie będzie na tydzień. Ona będzie siedzieć, aż chyba sami nie damy jej znać, że już czas na nią. W lipcu szwagierka urodziła i teściowa też pojechała do niej (z tym, że 2 tygodnie przed porodem). No i siedziała u nich miesiąc, a wyjechała dlatego, że już z zięciem powoli skakali sobie do gardeł. ![]() ewacia to już cię nie denerwuję trzymam żeby coś ruszyło i żebyś zwolniła to krzesełko w poczekalni
|
|
#2109 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Do mnie chyba się bała... Cytat:
A z cyce opanujesz i będzie tylko lepiej ![]() Cytat:
|
|
#2110 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Dziewcxyny ile czasu odciagniete mleko moze byc w lodowce a ile moze byc zamrozone ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mogliby jakis prezent wyslac od razu![]() dziewczyny macie siare? ja wczoraj sprawdzalam, pewna, ze nic nie poleci, a tam normalnie kilka kropelek polecialo |
|
|
|
|
#2112 |
|
Wtajemniczenie
|
rubinka kiepsko ci wycodzi to denerwowanie ale próbuj dalej bo podobno stress sprzyja rodzeniu
|
|
|
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
Moja mama zostawiła sobie kilka dni urlopu, żeby w razie co go wziąć i nam pomóc. W sumie to sama ją o to poprosiłam, bo niestety mój mąż nie będzie miał tego 2tygodniowego urlopu, ciężko mu też będzie chociaż ze dwa dni wolnego wygospodarować. Na wrzesień-październik ma tyle zleceń, że szok
|
|
|
|
#2114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2115 |
|
Wtajemniczenie
|
podejrzewam, ze moze być czop...kiedy masz kolejna wizyte?
|
|
|
|
#2116 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2118 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ale dzisiaj pospałam, do po 10. Też mam ostatnio durne sny coraz bardziej wyraziste, jakieś takie przygodowe, ale nie związane z porodem Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
kochane problematyczne biusty!
wlasnie przegladam katalog allesa ktory dostalam na targach i widze rozmiary do literki I a wy pisalyscie ze sa tylko do g moze nie bedzie tak zle
|
|
#2120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko najgorsze, ze to mleko chyba sie zmienia z czasem, potem jest coraz bardziej tluste i wartosciowe, co jezeli za miesiac dasz to mleko sprzed miesiaca???nie pomogę... |
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra, dopada mnie jakaś beznadziejna fala przemyśleń.
Ostatnio mam doła przy jednym zbuntowanym dwulatku. Nie ogarniam. Brakuje mi czasu dla siebie. Takiego gdzie usiądę i będę sobie siedziała chociażby tępo gapiąc się w tv. Całe dnie albo sprzątania, prania, gotowania- a jak już siadam to mały przylatuje i wisi mi na ręce.Później mąż przychodzi a mały i tak wisi mi na ręce,opiera się, włazi na kolana. Później nie wiem kiedy padam przy usypianiu i budzę się kolejnego dnia i zaraz wszystko od nowa. Mały jest przekorny. Robi mi często na złość. Jak ja sobie poradzę jak będzie dwójka? Deprecha murowana. |
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poczekalniowe - trzymam kciuki, żeby już się skończyła Wasza niepewność
![]() Ewacia - weź ty sobie dla odmiany może odpocznij, bo skoro twoja nieludzka aktywnośc na razie nie wystarczyła, to przynajmniej sobie posiedź i się zrelaksuj. Czuję, że i tak jesteś już następna, także na pewno zaraz się zacznie na dobre
|
#2123 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już leżeć to z dzieciem Cytat:
Cytat:
![]() Co prawda teściowa jest na emeryturze, mieszka 15 minut autobusem od nas i zapowiedziała, że jak tylko wyjdę ze szpitala, to ona się zjawia, ale podziękowaliśmy... stanowczo... Najprawdopodobniej za to Bartek planuje ją wykorzystać do gotowania obiadów - będzie od mamusi przywoził, co akurat specjalnie mi nie przeszkadza
|
|||
|
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się już mrozi to na jakiś miesiąc maksymalnie, bo w piersiach jest już zazwyczaj inny pokarm |
|
|
|
|
#2125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wieczor zwykle mam spokoj od smsow ![]() Cytat:
![]() mi nie poleciala jak dotad ani kropla siary... mam nadzieje ze po porodzie bedzie...
|
||
|
|
|
#2126 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o na stronce medeli tak podają: http://www.medela.com/PL/pl/breastfe...reastmilk.html Cytat:
Ostatnio za to byłam w aptece kupić sobie herbatkę na laktację. Babeczka mówiła, że jak mam parę dni do porodu, to nawet przed porodem mogę zacząć sobie ją pić, żeby potem ew. mieć mniejszy problem z pokarmem. Cytat:
eeee tam nieprawda ja się wczoraj dość mocno zestresowałam tym naszym mieszkaniem i nic, nie rodzę z tym, że ja właśnie nie chcę jeszcze rodzić
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, u nas jest o tyle problem, że mieszkamy w kawalerce i tak na kupie wszyscy nie wysiedzimy. Ogólnie moja mama też nieszkodliwa
A teściowej najchętniej w ogóle bym nie oglądała po tym co ostatnio odwalila Jezu, Mała tak się wypina w okolicach żołądka, że aż mnie zemdliło... ;( ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Tassia, niestety - Alles ma nawet i do K, ale to K jest małe w porównaniu z np. angielskimi firmami. Właśnie pisałam, że ja sobie zamówiłam z allegro 80K i okazało się za małe już teraz. Więc niestety mojego problemu to nie rozwiązało Będe zdana na twarde fiszbinówki albo zupełnie miękkie sportowe, które zupełnie nie podtrzymują biustu i jeszcze mu tylko będe szkodziła bardziej
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja naprawdę nie wiem skąd wy bierzecie siły fizyczne żeby opiekować się dzieckiem podziwiam. ja ledwo do kibelka wstaję
Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2013-09-12 o 11:28 |
|
|
|
|
#2129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
a ja mu mowie, ze spoko loko niech przyjezdza i tak jej nigdzie nie wpuszcza a jak mnie zabiora to po 5minutach maciej bedzie na zewnatrz i tz wezma na noworodki, mnie beda zszywac a tesciowa bedzie siedziec conajmniej 6 godzin w poczekalni zanim mnie nie poporodowa przewioza hehe ale niech siedzi ![]() Cytat:
![]() niesamowite hihi
|
|
|
#2130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:09.

maly jest zdrowy, dzis pediatra mowila ze ma baaardzo leciutka zoltaczke ale nawet go nie naswietlali bo nie ma potrzeby, czekam na sloneczko i bede go w woziu wystawiac w okienku
teraz spi i budzilam go zeby wlaczyl ssanie ale nic z tego... poodciagalam troche recznie, a w domu malz moze cos wyssa :l 
oszczędzający tryb życia i masa leków chyba na dobre wstrzymują poród
moze skaleczył Cię wziernikiem, wiesz szyjka mocno ukrwiona jest teraz

żeby coś ruszyło i żebyś zwolniła to krzesełko w poczekalni
02.08.2006 r Ty i Ja...
09.09.2013 

Zazdroszczę