|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Ale z testami jeszcze poczekam
|
|
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wpadłam się przywitać..
Mamy dziś USG bioderek i szczepienie na pneumo ![]() Jak ja się boje tych szczepien!! En Twój teść u mnie w domu zrobił furorę...jak tylko odkładam małego do leżaczka to mój Tż " a co Marcelek ma kare?" Umarł jak Mu to przeczytałam....
|
|
|
|
#1473 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
:O:O:O Co się dzieje z moim dzieckiem....
Przespał prawie całą noc, wstał o 7, do 9 miał aktywność i od 9 śpi już drugą godzinę :O Aż się za nim stęskniłam i chcę go poprzytulać... Umyć się jednak nie mogę iść, bo śpi na brzuszku :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42762799]OMG co za jazdy :O Ja dzwonię rano, umawiam się i idę tego samego dnia na szczepienie. Jedynie rota zgłosiłam bodajże 2 dni wcześniej, żeby mieli szczepionkę na stanie. Ale u nas jest raczej niewielka miejscowość, może Ty mieszkasz w jakiejś większej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] zmieniłam przychodnię, bo w poprzedniej nie było takich zasad.. położne uprzedzały, że co przychodnia to inne zasady.. a miejscowość raczej średnia..też bym powiedziała, że niewielka ![]() Dzwoniłam do punktu szczepień.. szczepionek na krztuśca bezkomórkowego mają po dostatkiem. I miła pani sprawdziła jeszcze raz wolne terminy..gdyby Mały miał skończone 6 tyg dzisiaj już byśmy mogli przyjść, bo zwolniło się miejsce..a tak to radziła dzwonić w przyszłym tygodniu, bo zazwyczaj miejsca się zwalniają.. |
|
|
|
|
#1475 |
|
Zadomowienie
|
U nas też kolorowo nie jest, też mamy chyba skok od kilku dni a żeby tego było mało to wczoraj była jedna kupa tylko i widać że go to męczy, a do tego zaczęło mu znowu oczko ropieć i wczoraj przejechałam mu palcem w kąciku oka i wyczułam gulkę, chyba ma zatkany kanalik
musimy lekarza odwiedzić. Wyobraźcie sobie że my jeszcze nie mieliśmy szczepień dzwoniłam dziś a babka kazała przyjść dziś a ja dziś wyjątkowo nie mogę |
|
|
|
#1476 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() My już po spacerku i jemy 3 śniadanie. Miś spał od 21 do 5.40 zjadł i poszedł dalej w kime do 8 ![]() Cynamonku pytałaś o ćwiczenia na asymetrię. Przede wszystkim trzeba aktywować drugą stronę kładąc tam zabawki, mówiąc do dziecka, przestawić przewijak i łóżeczko tak aby dziecko patrzyło w tą mniej lubianą stronę. Poza tym obroty. Trzymając zgięte nóżki obracamy malucha raz w jedną raz w drugą stronę, tak aż głòwka się obròci. Spróbuję na YT znaleźć filmik. Mela- co za sen Perse- na tym swoim mleczku to możesz zarobić. Gdzieś jest lodziarnia z lodami z kp ![]() dla wszystkich dzieciaczków za ukończone tygodnie i miesiąceNeni dla kapy dajesz nadzieję, bo u mnie nieużywany mięsień chyba zanikł albo mnie zaszyli na okrętkę od góry do dołu ![]() Co do ważenia- my ważymy codziennie przed kąpielą na naguska. Jakaś spokojniejsza jestem kontrolując to. Moje dziecko potrafi przez kilka dni ważyć tyle samo a potem nagle bum- 100 g więcej. Wczoraj wyczytałam że dzieci jak w pewne dni dużo śpią lub płaczą to wówczas intensywnie rosną. Edit: 2 pierwsze ćwiczenia: https://www.youtube.com/watch?v=mDGT...e_gdata_player Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Marika (23 tc) Edytowane przez taribari Czas edycji: 2013-09-12 o 11:08 |
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42763017]:O:O:O Co się dzieje z moim dzieckiem....
Przespał prawie całą noc, wstał o 7, do 9 miał aktywność i od 9 śpi już drugą godzinę :O Aż się za nim stęskniłam i chcę go poprzytulać... Umyć się jednak nie mogę iść, bo śpi na brzuszku :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Mój też od początku tygodnia jakiś zmulony swoją drogą kupska jeszcze nie zrobił, gdzie zazwyczaj z rana już 2 razy potrafi..i może to też go męczy... |
|
|
|
#1478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1479 |
|
Zadomowienie
|
Zmykam, budze malucha i idziemy na spacer i do siostry bo mamy sprawę.
|
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj, jak mała była najedzona, po piciu, wyspana i miała suchą pieluszkę to dalej czegoś szukała i smoka nie chciała. Przyłożyłam ją do piersi i chwilę pociągnęła
|
|
|
|
#1481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Zaraz się zbieram i jedziemy z małą na jakieś zakupki. Kurtka by się jej przydała i może jakieś cieplejsze portki. Zbankrutuje
|
|
|
|
#1483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#1485 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
przepraszam, zei sie nie odzywam, ale moj tz jak zwukle na del, jestesmy po chrzcinach Młody w ogole nie plakał ![]() co kupujecie za pieniadze z chrztu? ja zamowilam juz karuzele i chyba zostawimy na pozniej na krzeselko do kamrienia itp zobaczymy... a mate edukacyjna oplaca sie jeszcze kupowac? Byłam wczoraj u gin, zapomnialam sie zpaytac o cwiczenia po cc... przypisal mi tab antykoncepcyjne dla kobiet karmiacych i poczytalam w necie, ze duzo kobiet nie jest z nich zadowolona... w ogole jak wychodzilam od niego i w gabinecie chcialo mi sie plakac, ze to juz wszystko za mna, mam malego teraz na swiecie ale z drugiej strony tamten okres tez byl dla mnie super!! zal mi ze to minelo, w ogole chcialabym byc jak kangur miec dziecko i w kazdej chwili je wlozyc do brzuszka, zeby bylo ze mna caly czas, bo wiem, ze byloby bezpieczne gin pow ze rana sie zagoila i mozemy robic kolejne dziecko ja mu pow ze nic z tych rzeczy, no i sie zapytalam co jesli bysmy sie zdecydowali w przyszlosci to jakby sie to zakonczylo sn czy cc i 50% ze cc i raczej na pewno... tak chcialam w swoim zyciu jeszcze moc urodzic anturalnie ;(
|
|
|
|
#1486 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
Skrzacik
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
A jeśli chodzi o pieniądze z chrzcin chcieliśmy kupić córce jakąś wypasioną branzoletkę że złota na przyszłość. Mam nadzieję, że będzie miała słabość do złota jak mamusią
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za chrzestMy przed chrzcinami, więc jeszcze nie wiemy czy będzie kasiora Co do maty to moi znajomi polecali..my wczoraj rozłożyliśmy naszemu Olkowi i jak na zakończony 5 tydzień życia i trwający 6, to jeszcze słabo się nią interesował, także dopiero jego przygoda się zacznie |
|
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, melduje się na odchowani
![]() U nas dalszy ciąg kolek, dzis nie spałam ani minuty, padam na pysk, Michał własnie usnął, uff ... Już wszystkie mamy swoje skarby przy sobie Ups znowu Michał wyje ... uciekam jednak usnął znowu... on przez sen krzyczy jak go zlapie, moje biedactwo, tak sie meczy Z info co u nas , oprocz kolek ... top robimy chrzciny 13 pazdziernika, restauracja juz zaklepana, chrzestni sa, szukam zaproszen.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-09-12 o 12:43 |
|
|
|
#1494 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie
Jak zwykle nie moge Was nadrobic, jestem o dzien do tylu ![]() Do tego moja aplikacja w tel szwankuje, nie moge cytowac, nie wiem o co chodzi Sarna, dzieki za opis, szybko Ci poszlo ![]() Tweed, to sie nameczylas, ale warto bylo czekac na Alika Swoja droga jestem ciekawa Twoich odczuc skurczow na poziomie 130%, bo ja max mialam 35% i ledwie je wytrzymalam ![]() Evewee, za wyjazd, jestem ciekawa reakcji TZta Moze juz napisalas, ale ja jeszcze nie doczytalam. za pepek i dla Marysi na zdrowko.Surka, za chrzest, piekny tort mieliscie Saturnin, sorry za szczerosc, bo to nie moja sprawa, ale Twoje wypociny sa zalosne. Ja osobiscie na takich typow mam juz alergie, bo sama kiedys tkwilam w zwiazku z kims podobnym. Psychologiczny szantaz i ciagle tlumaczenie sie ze swych zalosnych czynow sa ponizej pasa... Dziewczyny, za wszystkie miesiecznice i nowe tygodnie Maluszkow.Aha, Madi, sto lat!!! Sorry, ze spoznione ![]() U nas chyba skok rozwojowy. Od kilku dni Edek doslownie zyje na mojej piersi. Teraz udalo mi sie go uspic (opatulony i przy dzwiekach odkurzacza odplynal), wiec korzystam z chwili i juz zrobilam obiad i dorwalam sie do laptopa . Maly caly caly czas by jadl i ja mam tylko nadzieje, ze to skok i jego potrzeba bycia blisko mnie, a nie malejaca ilosc mleka w mojej mleczarni W sumie zawsze sprawdzam czy cos sie leje i ciagle cos tam jest w tych moich piersiach, wiec oby to byl skok Milego dnia wszystkim. Caly czas Was poczytuje w tel, choc jestem duzo do tylu
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją droga zastanawiam się skąd w polsce tak niskie ceny sabsimplex , koło 25 zł, skoro w niemczech teściowa kupuje po około 9 euro ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Teściowa w drodze. Dzwoniła że jedzie na grzyby i przy okazji przywiezie nam obiad bo zrobila ogorkowa czy chce? No na dziś mam wczorajszą pomidorowa, ale wezmę od niej to jutro nie będę musiała gotowac
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1497 |
|
Zadomowienie
|
Zapomnialam tez sie pochwalic, ze wysypka nam zeszla, mimo ze nabialu calkowicie nie wyeliminowalam, wiec to raczej nie od tego. Moze po prostu jakies chwilowe pryszczyki
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
mój tż wysłał mi dziś link, oto jak przejawia swoja miłosc do mnie
http://demotywatory.pl/4202318 |
|
|
|
#1499 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dla kapy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla dzieciaczkówCytat:
dla maluszka..oby dobrze je zniósł Cytat:
za szczepienie i usg Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1500 |
|
Zadomowienie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

musimy lekarza odwiedzić. Wyobraźcie sobie że my jeszcze nie mieliśmy szczepień dzwoniłam dziś a babka kazała przyjść dziś a ja dziś wyjątkowo nie mogę
dla wszystkich dzieciaczków za ukończone tygodnie i miesiące

W sumie zawsze sprawdzam czy cos sie leje i ciagle cos tam jest w tych moich piersiach, wiec oby to byl skok 

dostał jeszcze pneumo, ale to już za darmo, bo wcześniak.