|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
sie naleza
|
|
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Dzoan u nas jak u Perse rejestrujesz się rano i idziesz tego samego dnia (rano to pojęcie względne bo ostatnio dzwoniłam o 11.30 ha ha h aha)...
A u nas raczej większa miejscowość ![]() Surka spróbuj z tą laktacją, nic nie tracisz a możesz zyskać Kathe moja ciotka pierwszy poród miała cc, a drugi sn a to było 25 lat temu, więc nie jest przesądzone, ze następna ciąża też skończy się cc ![]() Jakierka fajnie, że Wam wysypka zeszła i oby już nie powróciła co by Mamy nie stresować ![]() Wróciliśmy ze spacerku bo już 3 godzinki minęły a Peter dalej śpi jak Aniołek Zjadłam obiad i czekam, bo jak zje to znów śmigamy... trzeba nadrobić wczorajszy, deszczowy dzień ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
Marudzisz... chodzilibyśmy razem na koncerty (dobra to był żart oczywiście poprzestaniemy na disco polo i dodzie---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- O wózek mi się trzęsie Będzie żarełko
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia- powodzenia i wytrwałości przy kolkach. Oby szybko minęły.
Margoś- miałam właśnie pisać, że mało cię dzisiaj i że pewnie macie skok, ale już się objawiłaś ze swoim świętym dzieckiem. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Postanawiam oficjalnie dziś na pewno ogarnąć domowy budżet. Jak tego nie zrobię, to zaleją mnie monity i odsetki. ![]() Kupię też dwa, lub trzy prezenty świąteczne, za miesiąc kolejne i tak do grudnia. Jak nie zacznę teraz tylko zostawię to na okres przed samym Bożym Narodzeniem to zmuszona będę ogłosić upadłość. |
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
ja już jeden kupiłam ... muszę pomyśleć o kolejnych na kolejne miesiące
|
|
|
|
#1505 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Laski idę dzisiaj do fryzjera
w niedzielę chrzciny trzeba jakoś wyglądać![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
hejka,
wróciliśmy ze spacerku, idę poczytać co tam naspamowałyście
|
#1507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba będzie następnym razem spróbować ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
co robisz? ścinasz , malujesz
|
||
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
za nockę za kapę ![]() Perse, Twoje ilości mleka mnie zadziwiają ![]() fiazo- brawa za wiek Piotrusia ![]() czarownica- może marchewki? ![]() byłam w biedrze i kupiłam "3" w promocji, wszystkich rozmiarów było sporo, a "3" parę ostatnich paczek. ale mam
|
#1509 |
|
Wtajemniczenie
|
Fiazo scinam i maluje na rudy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Też kupiłam dady 3 Nadrobiłam ale nie cytowałam, bo mi źle się jedną ręką pisze (syn wisi-wiadomo )
|
|
|
|
|
#1511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).jakierka- super, że wysypka przeszła ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Lachryma a kiedy chrzcicie?
Kathe my kasę na chrzciny musimy sobie "pożyczyć" z kasy, którą tż zbiera na auto. Zatem to co dostaniemy to oddamy na kupkę a ewentualną nadwyżkę odłożę na coś dla Małego. Ale nie wiem na co-karuzelę, matę i krzesełko mamy. |
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() syn mi wisi na cycu i źle mi się pisze.
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
21.09, robimy w domu dla najbliższych (rodzice, rodzeństwo, babcie), razem 11 osób.
a Wy?
|
#1515 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
tak sobie czytam was i moj Gałganek to spokojne dziecko
moze nie chce zasypiac w dzien w lozeczku i za wozkiem tez srednio przepada to oprocz tego za bardzo nie placze, potrafi sie zajac soba i dac mamie cos porobic..![]() Anulka: kupa poszla? bo nas dopiero dzisiaj rano i chyba nie wyciagnelam dobrze falbanek bo poszla po nogawce. duzo jej bylo ale ewidentnie zle pieluche zalozylam.. Cytat:
jak zdrowko Twoje i Hani?[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42761557]Z jednego dnia mieszam, ale ja nie mroze. A propos, właśnie kończę odciagac...... 480 ml......... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] woow, ty to jestes mleczarnia Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42763017]:O:O:O Co się dzieje z moim dzieckiem.... Przespał prawie całą noc, wstał o 7, do 9 miał aktywność i od 9 śpi już drugą godzinę :O Aż się za nim stęskniłam i chcę go poprzytulać... Umyć się jednak nie mogę iść, bo śpi na brzuszku :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] )Cytat:
![]() Cytat:
a to ze teraz mialas cc nie znaczy ze przy nastepnym tez. zawsze jest 50/50 szansy:P nawet jak najpierw rodzisz sn.kasa z chrzcin poszla na konto lokatowe. jak sie nie uda w przyszlosci kupic kolejnego fotelika samochodowego i krzeselka do karmienia z odlozonych na biezaco to wyciagniemy a poki co kaska czeka na przyszłość syna. Cytat:
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- agraffka: pokaz sie w nowej fryzurze, a jaki kolor normalnie masz? ten rudy to standard? czy cos nowego? brawo za szczepienia! anulka: tez musze zaczac kompletowac prezenty bo potem nie wydolimywrzucam ciekawy art: http://www.magazynbusinessman.com/20...l#.UjGj7dL7qyi Genralnie nie zdawalam sobie sprawy z takiej ekspansji :P
|
|
#1516 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo rzadko patrzy na wprost i zdecydowanie woli boczki ale moze, tak jak pisala Margos, musi do tego dorosnac bo poki co srednio jest mna czy czymkolwiek zainteresowana. Pozostaje wiec czekac.
|
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Młody niby zasnął
![]() Ale jak się obudzi jeszcze raz to biorę go na dwór. Cytat:
A to dlatego, bo chrzestna jeszcze nie wie, że nią będzie Nie chcemy załatwiać tematu przez telefon, a my będziemy w jej okolicach dopiero 6 października.Ale wcześniej i tak byśmy nie dali rady chrzcić, bo ciągle coś-teraz chrzestny jest na wakacjach, a jak wróci to mama TŻ wyjeżdża do sanatorium na 3 tygodnie ![]() Może w listopadzie ochrzcimy. Albo w grudniu. Mi to bez różnicy Też gdzieś tyle osób będziemy mieć i raczej w domu chcielibyśmy robić. ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Zgapiłam i umówiłam się na wtorek do fryzjera TŻ zostanie z Małym![]() Od razu napiszę, że podjęłam bardzo odważną decyzję co do fryzury! A mianowicie - podcinam końcówki |
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie kurtki dla takich maluchów są drogie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tetry na allegro mają przystępną cenę
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
koniecznie pokaż efekty
|
|
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My jesteśmy zaopatrzeni na jesień i zimę kurtkowo-ocieplaczowo Dostaliśmy w prezentach: - kurtkę jesienną + ocieplane spodnie - wypasioną kurtkę zimową - pikowaną kamizelkę/ocieplacz z kapturem - 2 kombinezony - mniejszy na jesień i większy na zimę - kilka bluz polarowych A teraz możecie zazdrościć Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-09-12 o 14:35 |
|
|
|
|
#1524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A akurat się wzięłam za gotowanie zupy |
|
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1527 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1528 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
poki co mamy jedna kurtke za 3zł z lumpka (kochana tesciowa:P). i jesli chodzi o zaopatrzenie zimowe to bluze, sweter i dwa takie cieple pajace/kombinezony z kapturem cos jak Twoja cora miala na zdjeciachCytat:
![]() Cytat:
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzis w lumpku nic nie znalazłam |
|
|
|
|
#1530 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
dla wszystkich dzieciaczkow ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

sie naleza

poprzestaniemy na disco polo i dodzie

W sumie zawsze sprawdzam czy cos sie leje i ciagle cos tam jest w tych moich piersiach, wiec oby to byl skok