|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Marsi miło mi się zrobiło, że myślałaś o mnie
![]() ![]() Ewik, nie nie staramy się, tzn nie tak oficjalnie... wiem, że troche potrwa zanim uda mi się zajść w drugą ciążę, dlatego chciałabym już rozpocząć starania. Narazie mam brać tabletki anty, więc starać się nie będziemy.. Chcielibyśmy strasznie, ale i jest obawa czy damy radę, no i chciałabym najpierw znaleźć pracę z umową o pracę a nie jak teraz zlecenie, żeby mieć macieryński... Myślę, że takie poważne starania zaczniemy za jakieś 2 lata... tylko jak znowu potrwa to ponad 3 lata to odstęp między dziećmi będzie spory... aaa co do kubków niekapków i 360 to mamy jeden i drugi. Oba firmy lovi kupione w zestawie za 30zł. O te http://allegro.pl/kubek-360-210ml-9m...518196881.html Paulina niekapka wogle nie chce,z 360 czasem się napije ale rzadko..Mam nadzieję, że niebawem zrozumie o co w tym piciu chodzi... Ten 360 jakoś mnie bardziej przekonuje... |
|
|
|
#1112 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sesesese Edytowane przez e_vel Czas edycji: 2013-09-12 o 13:44 |
||
|
|
|
#1113 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ja jestem świetnym przykładem na to że nie tak to wszystko działa. My się nie kp miesiąc i fakt, na początku Blanka pieknie spała, 1-2 pobudki tylko na mleczko, ale teraz jest znowu gorzej.
Cytat:
![]() Aśka najlepsze w wadze Blanki jest to, że nie widać jej, tylko czuć jak się ją nosi Gojka brawa za raczkowanie! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
straszne! ![]() Cytat:
A do tych lekarzy u których byłaś, to bym się przeszła ![]() Zdrówka również dla mamy! ![]() aaa.. Sylwietta zdrówka! Dziękuję Wam wszystkim za życzenia! ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
silver zdrowka dla Darii! Dobrze, ze mozesz byc przy niej.
mamy kp u nas tez pogorszenie spania nastapilo wraz z rozwojem ruchowym. Yae potrafi zasnac bez piersi, ale mnie nie moze byc w poblizu. Na razie mam cycki, to z nich korzystam i mysle, ze nie mozna ich naduzyc: przemawia do mnie argument, ze czesc dzieci sama sie odstawia, wiec sama sobie reguluje zapotrzebowanie. Spedzilismy rodzinnie przemily dzien. W k. meneq duzy i maly. |
|
|
|
#1115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buziaki Trzymajcie sie ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-09-12 o 14:06 |
||
|
|
|
#1116 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- net1 - dziękuję za życzenia, kurcze .. ja dopiero terz zauwazylam ze to 8 meisiecy ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
A te smakowe to Ci powiem ze tak samo smakuja prawie jak ta bez owocow (mowie o holle np. z malinami albo bananami) ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
romantico ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
|
#1117 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
aska - ta szczoteczka juz z wlosiem?
ja mam taka gumowa, jak Brysowi zeby szly t nie bylo dla niego lepszego gryzaczka. Teraz nie wiem czy nie lepiej na taka "dorosla" sie przerzucic?
|
#1118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i Igor chyba ma katar. Furczał w nocy i tesciowa przed chwilą dzwoniła że mu leci chyba z noska. No ale jak mówiłam żeby go nie przegrzewała to nie słucha. Rano raz do mnie mówi :a jemu nie za zimno w bodach? Coś na wierzch może nałożyć? Ja jej na to żeby spojrzała na termometr i zobaczyła ze w mieszkaniu 22 stopnie. Wracam z pracy a ta mu sweterek nałożyla na wierzch i się tłumaczy od progu że miał siny nos aż tak mu było zimno...Taaaa jasne....Poza tym zawsze mu naciąga skarpety aż po kolana na spodnie, i jak ma body + bluzeczkę to wpycha ją w spodnie. I mówię że przegrzewanie gorsze niż by mu nawet nie było jakoś strasznie ciepło. A ona że wie bo w gazecie dziecięcej czytała (leży u mnie kilka co w ciąży dostałam). Sytuacja z wczoraj: zapomniałam że marchewka jest w piwnicy a ona nie ma kluczy a chciała ugotować ozorki bo mąż odmroził. No to poleciała z mlodym i kupiła marchewkę i mi mówi że go ubrała w kombinezon (ja go ku.rw.a na zimę kupiłam!) bo była 8 rano to zimno jeszcze. Wkurzyłam się i mówię że kurteczke ma przecież jesienną Iguś i powiedziałam jej że ludzie pomyśleli że jakaś wariatka z niej. Kombinezon schowałam i kurtkę zimową i wyjmę jak uznam że może już mu nałozyć. No a kurde dzisiaj katar
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-09-12 o 14:19 |
|
|
|
|
#1119 |
|
Raczkowanie
|
Szklanka, poniżej wrzuciłam zdjęcie przerobionej torebki. Była zielona, błyszcząca, ogólnie fujjj. Okleiłam ją czarną skóra eko, (nota bene z innej rozprutej torebki), dodałam sznurek na boki, coby nie było widać połączęń i dodałam dżety, bo będę miałą dodatki złote do sukienki to będzie pasować
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaszalała ![]() Nudzi mi się w tej robocie, chcę już do domu
|
|
|
|
|
#1121 |
|
Wtajemniczenie
|
marta : cudo
|
#1122 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To taka "sztuka dla sztuki" - byle samo spałom, bez bujania, noszenia, nie daj Boże z piersią w buzi. A ty sobie mamo nie śpij x nocy przez X godzin, a dziecko się męcz, bo przecież ono MUSI samo spać. A jak nie to Twoja wina lub dziecka, które "wymusza". Wszyscy wiedzą kiedy dziecko zaczyna chodzić, ale niewielu rozumie emocjonalne potrzeby. |
|||
|
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Wykupiłam sobie net w telefonie co by mieć z Wami jakiś kontakt
![]() Daria wreszcie śpi. Kurcze ona tak mało je... Przez tą chorobę nie ma apetytu. Coś tam je ale bardzo mało. Aha. Podczytuję Was w wolnych chwilach ale nie odnoszę się bo na telefonie nie lubię pisać. dziękuję za wszystkie odpowiedzi JESTEŚCIE NAJLEPSZE!!!
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko Ty siebie czasem nie zaniedbuj w tym szpitalu!
|
|
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
Mam tu jedzenie. Tz dzisiaj przed praca też mi przywiózł. Chociaż szczere mówiąc ja też nie mam przez to wszystko apetytu. Za dużo tego wszystkiego.... :/
|
#1127 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Trzymajcie się ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
przytul: Cytat:
![]() Cytat:
![]() i gratuluję małego raczkowańca ![]() Cytat:
![]() tyle, że 6miesięczne dziecko zwyczajine za małe na pochłanianie takiego uda i takich kawałów - prócz umiejętności żarcia potrzebna jest umiejętność rozdrobnienia takich kawałów i strawienia, pomijam, że to udko wygląda na mega tłuste, no i ta ILOŚĆ o_O |
||||||||
|
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała drzemie od 7 minut, może zdążę kawę wypić ![]() Ostatnio była z lekka przerażona jak nauczyła się tak szybko pełzać i zabierałam ją 10202030 razy od kabli i innych zagrożeń. Schowaliśmy kable i minęło mi. Teraz rozkosznie za mną pełza, zaśmiewa się z tego, jak się zmęczy to pada na pupę i siedzi patrząc co robię. Wszystko razem robimy, do wc też za mną chce chodzić, urocze to
|
|
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ile bąbel może stać??? Stoi i stoi, dobre 35minut już!!! I to mniej więcej w jednym miejscu
nie zaszkodzi mu to???zaraz was nadrobię
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny,
przepraszam, że nie cytuję, poprawię się ale póki co nie mam siły na nic. Byliśmy dziś z młodym u chirurga, czeka go operacja za kilka miesięcy tzn po nowym roku. Niestety zabieg nie tylko ze względów estetycznych (jak mi wcześniej inni lekarze mówili) i wcale nie taki prosty i bez komplikacji. Siedzę i płakać mi się chce jak mam w głowie, że będą to robić w znieczuleniu ogólnym i będzie w szpitalu tydzień. Dobra, nie smęcę już. Jedynie co, silver jak Daria się czuje? Bo cały czas o niej myślę i się martwię? Odkryli przyczynę tej gorączki? I jak mama? Trzymajcie się jakoś
|
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy, już dziś pisałam że okazało sie że Daria ma zapalenie obu uszek, chore gardełko i prawdopodobnie bakterie w moczu... :/
|
#1132 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuje, miło mi, że sie Wam podoba ![]() Cytat:
|
|
#1133 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A powiesz mi czym osłaniałaś? I ile tych probiotyków, długo po antybiotyku?Cytat:
![]() Cytat:
Kupiłam dziś szczoteczkę na palec (nie mogłam się zdecydować jaką z tych normalnych) i pastę ziajki. Mamy za sobą pierwsze mycie- Julianie bardzo się podoba masaż zębów
|
|||
|
|
|
#1134 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem, ze Ci nie do smiechu ![]() Ale tak to zabawnie opisalas. Swoja droga ostro jedziesz z t. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
![]() Smęć do woli!! Tez bym byla zalamana
|
||||
|
|
|
#1135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ilusion strasznie mi przykro z powodu Igusia i nadopiekunczej tesciowej .. One chyba nigdy nie zrozumia, ze nie pomagaja a szkodza ![]() Insolito i Fewciu ![]() opowiem wam co wczoraj moj tesciu zrobil ... wrrr ... ustalilismy, ze bedzie przychodzil raz w tyg w sr, zeby mi troche pomoc ... ostatni raz go mloda widziala ponad 2 tyg temu, wiec nie liczylam na to, ze bedzie piszczec na jego wdok, ale chcialam poprasowac, umyc okno, pranie zrobic, glowe umyc. on mial z nia siedziec i ja zabawiac, bo na spacer pogody nie bylo ... jak przyszedl i mala go zobaczyla to siedziala 10 min gapiac sie na niego i nawet sie nie odezwala, siedziala jak zahipnotyzowana ... no ale po jakeijs pol godzinie, oswoila sie z nim, bawila sie ... to pomyslalam, ze wyskocze do lidla, mam do niego jakies 200 m .. wzielam samochod, bo chcialam kupic rzeczy typu, cukier, maka, mleko ... mowie ze jakby sie cos dzialo to on nr zna ... no i poszlam na spokojnie, zakupy zrobilam, nie bylo mnie moze z pol godz ... nie spieszylam sie, bo wiedizalam, ze jak cos bedzie nie tak to tesciu zadzw, a ja sie zjawie w domu w ciagu 3 minut ... laski zrobilam te zakupy, wracam do domu i od drzwi wejsciowych slysze mala .. ale to taki ryk jakby ja ze skory obdzierali .. wchodze a mala oczy zapuchniete, gile wisza z noska, lzy jak grochy, mala czerwona, spocona ... a wiecie co sie okazalo, tesciu nie chcial mi glowy zawracac zebym se zrobila spokojnie zakupy poza tym sie mnie dopytywal dlaczego nie dam jej sprobowac kokosanek ktore przywiozl ![]() Jak jej dalam 2 ciasteczka hipa, to skomentowal, ze zamiast dziecku dawac ciastka to bym kupila wiekskiego chleba i jej dala
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Lady miałam ci odpisać i zapomniałam
Mi wszyscy mówili, że jak leżę w ciąży to będę mieć spokojne dziecko, śpiące. Aha, tu mi kaktus rośnie ![]() odnośnie spania z dzieckiem - ja uwielbiam spać z Blanką Nancy smęć do woli! Razem damy radę, wizażowe kciuki mają moc
|
|
|
|
#1137 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i u nas na palcach jednej ręki można policzyć kiedy zjadła i spała. Teraz jeszczze cyrkuje w ten sposób, że ciumknie kilka sekund, obraca się na drugi bok, poleży z pół minuty, ja "śladowo ledwie odpływam" a Ewcia mi się zaś obraca do ciumka i tak w kółko Silver dużo zdrowia dla Darii! Kurde, że dwóch lekarzy tego nie poznało biedna mała ![]() Marsi okropna tragedia ![]() Fewciu, Treselleo wszystkiego dobrego z okazji rocznicy! Dziewczyny mąż zrobił mi prezent. Kupił mi grę na Xboxa, potem zabrał Ewę, a ja przepadłam. Teraz to dopiero będzie brakoczas totalny ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
![]() Nancy jak mi przykro z powodu tego zabiegu ściskam mocno
|
||
|
|
|
#1138 |
|
Zadomowienie
|
Silver trzymam kciuki!
My byliśmy u lekarza z tymi skurczami, no i on nic niepokojącego nie widzi. Kazał iść do ortopedy, jesli nic to do neurologa ponownie i zrobić usg główki raz jeszcze żeby wykluczyć gdyby coś się w niej działo, miała już usg i było ok. Prawdopodobnie przekrzywianie jest powikłaniem po użyciu vacuum i ze względu na ciężki poród.... więc teraz kierunek ortopeda! a poz atym pełza po mieszkaniu i zrzuca płyty cd z półki...
|
#1139 |
|
Wtajemniczenie
|
dzisiaj Borys konczy 8 miesiecy i w ramach prezentu zlapal sie za kanape i podniosl sie
długo to nie trwalo, ale jednak! jest! a tak t na kolanach non stop i trzyma sie czegos od jakis 3 dni, a siadanie niet, chyba ze tak na boczku jak sie z tej kanapy zsunie przypadkiem.
|
#1140 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki a tak wogole zapomnialam wam napisac najwazniejszego newsa ... MAMY ZEBA 3 ... gorna lewa 1 sie przebila
![]() Blogerko gratki dla Boryska ... to i u Ciebie juz koniec spokoju
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2013-09-12 o 18:11 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

bo przecież "ja nic nie robię TYLKO siedzę z dzieckiem to czemu wiecznie jestem zmęczona"
to se zobaczysz buraku czemu 

przykro mi. Ale bardzo dobrze, że zdecydowałaś się pojechać do szpitala. Swoją drogą, dwa razy lekarz ją oglądał... 
do tego wszystkiego ona była w 6 miesiącu ciąży, biedna, jakoś nie umiem tego wspomnienia wymazać z pamięci

Mi wszyscy mówili, że jak leżę w ciąży to będę mieć spokojne dziecko, śpiące. Aha, tu mi kaktus rośnie