|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Hej! Nie mam za bardzo co pisać. Ja chyba jednak nie dam rady karmić piersią. Wczoraj przystawiałam Fi dwa razy, spał po tym ładnie, ale ból taki, że nie mogłam się wyprostować, pod łopatka aż czułam. Niby bez krwi, no ale strasznie mocno chwyta
jak chciałam wyjąć mu cycka z buzi, to wsadzilam palec między cycka a buzię, a i tak nie puscil ![]() Poza tym jakiś nawal mi się zrobił,czy co, w nocy cycki jak kamienie, ręce aż bolały,a wcale dużo nie lecialo. W ogóle nie przecieklam przy przepelnieniu co dziwne. No i lecę laktatorem... Źle mi z tym, bo o ile byłoby prościej... Perse, gdzie Ty miescisz pół litra mleka? ja ściągał 150 i dla mnie to dużo...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Oliath: namowilas mnie na te chusty dla malego, tym bardziej ze chcialam i tak kupic bo coraz chlodniej sie robi:
) a twoja Lilo ma gdzie spac, bo widzialam wspollokatorów wielu ![]() Cytat:
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Malaczarnakejt
Enlevee a kiedy zaplanowałaś czas dla nas jak będziesz latała 2 razy dziennie na arerobik? ![]() Nie wiem jak dziewczyny, ale ja protestuję!!Perse gratki dla Twojej mleczarni ![]() Robię tę zupę na raty - obieram marchewkę, lulam nogą gondolkę, kroję marchewkę, biorę wyjca na ręce, obieram pietruszkę, modlę się, bujam nogą gondolkę |
|
|
|
#1534 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!!
Ale dziś mam smętny dizeń, pogoda jakoś źle na mnie wpływa, wstalismy, śniadanko, tż Tymusia przejął, troszke popracowałam przy kompie, karmionko i na spacerek. Wróciłam pod blok ok 12stej i siedząc na ławce usypiałam. Kawy nie piję bo TŻ ma tezę że Tymus jest niespokojny przez tą moją kawę Powiedział mi abym się położyła, a on się zaopiekuje Tymusiem, no i co po tym śnie to jestem już kompletnie nie do życia, głowa boli, słabo i taka zamotana jestem, że gotujac obiad miałam ugotować kaszę i ugotowałam jeden worek ryżu, jeden kaszy i skapłam się dopiero nakładając na talerze ![]() Dziś mieliśmy iść obejrzeć restaurację na chrzciny, ale pogoda się psuje i nie wiem czy pojdziemy, bo mieliśmy spacerkiem sobie pójść. Cytat:
U nas też chrzciny 13.10 ![]() Chrzestni zaproszeni, zaproszenia zamówione, restaurację mamy na oku. na ubranka, szatki, świece itp poluje na allegro. A ja mam już upolowaną białą sukienkę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio oglądałam kurtki i śpiworki w sklepach to ceny tak 100-150zł mam zamiar upolować coś ładnego za połowę tej kwoty
|
|
|
#1535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak tak pokaż się po lachrymia, Neni za upolowanko pieluszek z Biedry ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Zdrzemnęłam się z Małym.. ten by cały dzień kimał.. czy skok może się objawiać nadmierną sennością? Poszłabym z nim na dwór, ale ciągle zachmurzone niebo, nie wiem kiedy lunie, a wciąż nie mamy folii na gondolkę.. W ogóle to folie są uniwersalne jakieś czy trzeba do danego modelu wózka kupować? |
|||
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan tak pokażę
Idzia doczytałam o kolkach-współczuję strasznie
|
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia: nie tylko na ciebie pogoda smetnie wplywa
(neni: sposobalo mi sie przy gotowaniu szczególnie to modlenie )) o co? żeby wyszła?:P
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Neni napisałaś o marchewkach i teraz mam ochotę na zupę marchewkową w wersji papka
może wieczorem zrobię jak mężul wróci..zajmie się naszym szogunem ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
A ja robię krupnik bez ziemniaków, a na dokładkę zamiast kaszy jaglanej kupiłam przez pomyłkę jęczmienną ![]() Zaraz zobaczę co to wyszło ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Wyszło pysznie Oczywiście brak ziemniaków to akurat efekt zamierzony
|
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Neni tak koło 100 trzeba dać, a i tak mi się nic nie podobało, kupiłam jedynie czapkę na zimę
i jakieś bodziaki. Ciesz się że kwestie kombinezonów i kurtek masz z głowy.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- A te co mi się podobają kosztują grosze i zamawiam je, ale będzie je nosiła dopóki nie próbuje chodzic :d Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
Cytat:
|
|
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też marudną, cały dzień z mama na zakupach i marudzi, w tym też się wdała w ojca
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Idziemy na spacer
|
|
|
|
#1547 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A może zasięgnij porady doradcy laktacyjnego?Cytat:
![]() A my wróciliśmy z przychodni... ten mały smok waży już 3590 g Czyli w 20 dni przybrał 1kg 80g I już ma 2 brody ![]() A teściowa się odbraziła i już wydzwania z pytaniem, kiedy przyjedziemy
|
||
|
|
|
#1548 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomnialam o tych pieluchach
Skocze jeszcze do Biedry moze beda trojki.
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan, my mieliśmy folię i inne duperele razem z wózkiem. Ale sądzę że są też uniwersalne za grosze do kupienia.
Byłam w Tesco, kupiłam przecenione mm, dwie jakieś bluzki i nawet wylukalam jakieś fajne sukienki na chrzest. jeśli te co mam w domu sprzed ciąży będą słabo leżeć, to kupię w Tesco, a co ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1550 | |||||
|
Zadomowienie
|
Wróciliśmy
zimno u nas jak cholera Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za przytulanki, tego zazdroszczę ogromnie. Ja jeszcze 3 tyg musze czekać Ale mam dzis rozjechany dzień, w ogóle nie ogarniam dzis mojego dziecka. Noc mieliśmy z duża ilością pobudek na jedzenie. O 7 Maja juz konkretnie sie obudziła a my z TZ byliśmy dosłownie zombi. Więc wzięliśmy ja do nas do łóżka. I to był błąd. Maja usypiala na 10 min i skrzeczala. I tak przelezelismy do 12 a wstalam bardziej zmęczona niz gdybym o tej 7 wstala ), Maja w bujaczku przysypiala na 5 min i pobudka i tak w koło. Do lekarza wybraliśmy sie dopiero o 16 pępek niby lepiej ale w pn znowu do kontroli grrrr nachodzimy sie po tych szpitalach Teraz Maja sie wierci i marudzi a ja nie więc czego chce bo cały rozkład dnia poszedł w las. Pewnie zmęczona bo od rana nie miała ani jednej dłuższej drzemki. Idę do wrzaskuna bo juz płacze
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli już mówimy o folii, jak będą deszczowe dni będziecie wychodziły na spacery? Z jednej strony jakoś jesień trzeba przeżyć i z dzieckiem wychodzić, ale nie wyobrażam sobie pchać wózek jedną ręką,a druga trzymać parasolke
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1554 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Piszę na szybko bo syn już widzę przez sen ssie wyimaginowaną pierś ![]() dla wszystkich miesięcznic ![]() Cytat:
Cytat:
a folie na wózek jak najbardziej są uniwersalne - popatrz na allegro [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42763017]:O:O:O Co się dzieje z moim dzieckiem.... Przespał prawie całą noc, wstał o 7, do 9 miał aktywność i od 9 śpi już drugą godzinę :O Aż się za nim stęskniłam i chcę go poprzytulać... Umyć się jednak nie mogę iść, bo śpi na brzuszku :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ale zazdroszczę takiego snu ![]() Cytat:
chociaż jak leży na brzuszku w ciągu dnia to sam sobie głowę odwraca z prawej na lewą i tu akurat nie ma upodobań![]() Fajny link z ćwiczeniami Cytat:
Cytat:
) wpłacać tam też np 100 zł co miesiąc. Zaczniemy po chrzcinach. Będzie na studia na harvardzie albo warsztat samochodowy jesli sobie zamarzy ![]() Cytat:
Cytat:
Zaraz poczytam i pocytuje resztę jak się uda. My byliśmy wczoraj u neurologa sprawdzić czy to prężenie Kuby to nie objaw jakiegoś napięcia. I skubany taki był grzeczny, nie zapłakał ani razu. A w aucie taki zadowolony - tylko oczy wielkie robił i ustka karpika w stylu - o co kaman u lekarza wszystko ok, ponoć ma bardzo fajny odruch trakcyjny i jest bardzo silny wszystko gra, tylko "mama ma się wyciszyć, bo skoro jest po cc i ciąża zagrożona na jakimś tam etapie to stres dziecko odczuwa i przejmuje" ha ha ha. No i zwróciła uwagę na to, że lubi głowę odwracać bardziej w prawą str, dlatego zabawy i zabiegi pielęgnacyjne z lewej, żeby to wyrównać. A to, że od urodzenia głowę trzyma sam prosto i bez problemu przekłada z lewej na prawą jest normalne, bo nie wiążę się u niego z jakimiś problemami neurologicznymi. A dzisiaj byłam u naszej pediatry na konsultacji. Miałam wziąć Kubę m.in. na ważenie ale stwierdziłam, ze nie będę się z nim pchać do przychodni, gdzie łażą poprzeziębiani ludzie. I o zgrozo ilu było kaszlących Co do szczepień - rozpisałam z lekarką wszystko co i jak, szczepić będziemy w odstępach, żeby nie np 2 rzeczy na raz (6w1 i pneumo). Jak te skończymy robimy meningo dopiero. I zastanawiamy się jeszcze nad rota ale raczej też weźmiemy. I dostałam receptę na Debridat ale jeszcze nie kupiłam, robię wywiad ![]() Perse wy go używacie - na ulewanie? No i dzisiaj byłam u dermatologa, dostałam jakąś papkę z siarką do nakładania punktowo na wypryski (mam kilka ale tak poza tym cera i włosy super i modlę się, żeby tak pozostało ) i na plamki na twarzy po ciąży zaleciła kurację Iwostin albo innej firmy (nie chce mi się kartki szukać) - cena +/- 140 zł stwierdziałam, że popróbuję z cytryną ![]() I jeszcze o sobie - syn przestawił sobie godziny snu i teraz zamiast od 22.00 do 2.00 kimać, to te 4 h wyrabia od 14.00 do 18.00, a potem kwitnę w nocy przy nim
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2013-09-12 o 18:09 |
|||||||
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
i to jest rozwiązanie
![]()
|
#1556 |
|
Wtajemniczenie
|
Maja leży w lozeczku i ani myśli usnac
![]() Ja w deszcz nie bede chodzić bo mała pewnie sie zahartuje a ja bede zdychac z przeziębienia. Wystawie ja w taki dzień na balkon bo mam zakryty. Mam pare pytań bo wy juz doświadczone mamusie a ja swiezynka ![]() 1. Kończą nam sie pampersy 1 i nie wiem co i ile kupic. Kiedy przeszlyscie na 2? U nas jedynki jeszcze luźne bo Maja ma chudziutka dupinke. Czy 2 sa dużo większe od 1? Chodzi mi o białe pampersy. 2. Kiedy zmieniacie smoczek w butelce na 1+? U nas chyba jeszcze daleka droga chociaż nie wiem...
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1558 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wagęElaine my mieliśmy nie przyjeżdźać pod koniec września w rodzinne srony ale dobrze, że nie napisałam Ci tego jeszcze bo szczepienia nam się przesuną i chyba jednak będziemy odwiedzać kujawsko-pomorskie - chociażby po to, żeby załatwić formalności z chrzcinami więc jak coś bedziemy się jeszcze zgadywać ![]() KubuśPuchatek dziewczyny już pisały o smoku ale ja dodam coś od siebie. Korzystając z porad doradcy laktacyjnego usłyszałam, że jeśli dziecko ma silny odruch ssania to nie ma nic lepszego niż smoczek ale to jest mega ssak, jak nie ma smoka to ssie wszystko wokół siebie - pieluchę terową czy nawet ogonek konika morskiego z Fisher Price'a |
||
|
|
|
#1559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba muszę kupić sobie taki płaszcz foliowy przeciwdeszczowy. ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ma niby te właściwości rozjaśniające, można spróbować się nacierać ![]() Ja to myślę, kupić jakiś krem/serum rozjaśniające z niższej półki, jeśli nie zadziała to uderzymy czymś mocniejszym
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.

jak chciałam wyjąć mu cycka z buzi, to wsadzilam palec między cycka a buzię, a i tak nie puscil 
ja ściągał 150 i dla mnie to dużo...

Powiedział mi abym się położyła, a on się zaopiekuje Tymusiem, no i co po tym śnie to jestem już kompletnie nie do życia, głowa boli, słabo i taka zamotana jestem, że gotujac obiad miałam ugotować kaszę i ugotowałam jeden worek ryżu, jeden kaszy i skapłam się dopiero nakładając na talerze 

za upolowanko pieluszek z Biedry

Zjadłam obiad i czekam, bo jak zje to znów śmigamy... trzeba nadrobić wczorajszy, deszczowy dzień
), Maja w bujaczku przysypiala na 5 min i pobudka i tak w koło. Do lekarza wybraliśmy sie dopiero o 16
ma niby te właściwości rozjaśniające, można spróbować się nacierać