|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
moja Mela zaczęła się ruszać. Odkryła, że można się na prostych rękach odpychać do tyłu i tak jeździ po podłodze. No i na prostych rękach wokół własnej osi się przesuwa. Ale do przodu nie umie zagoniłam małża do odkurzania Bo pełno moich włosów wszędzie. Kurde tak mi wypadają, że już nie wiem co z nimi zrobić ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- młodej podoba się moja stopa w skarpecie próbuje ściągać właśnie całe lato na bosaka chodziłam to zdziwiona teraz ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- a jeszcze... kupujecie jakieś śpiworki do wózka na zimę? Bo nie wiem czy jest sens?
|
|
#3242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Plus u nas gibanie się na czworakach i pompki od wczoraj ![]() Mi jakoś przestały już tak strasznie wypadać. Same z siebie. I odrosło ich sporo. I niestety wyglądam przez to jak debil bo w okolicach, gdzie się robią zakola ja mam takie sterczące odrośnięte krótkie kłaki, których niczym nie mogę przyklepać Ja mam śpiworek od spacerówki, to raczej wystarczy. |
|||
|
|
|
#3243 |
|
Zadomowienie
|
no wlasnie nie, to bardzo zle?
|
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później zaczął się podnosić na czworaka i takie śmieszne ruchy wykonywał jakby chciał raczkować do przodu a nie mógł, później zaczął pełzać już do przodu po całym mieszkaniu od pełzania do raczkowania to szybko przeszedł no a teraz raczkuje i wstaje wszędzie jak się gdzieś złapie no i jak się czegoś trzyma to sobie chodzi. A ostatnio przyuważyłam ze sam sobie siada Myśle ze u was też już teraz z górki pójdzie. Co do włosów mam to samo a ze jeszcze farbuje na czarno prostuje i susze to strasznie mi wypadają. Co do śpiworka nie wiem
|
|
#3245 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my do spacerówki mamy tylko taki ochraniacz jakby. Się go przypina na wierzch. Ale t raczej od wiatru chroni ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
![]() ja właśnie dlatego jeszcze nie farbowałam. Więc przez całą ciążę do teraz to mi odrosły tak, że mam mój naturalny kolor ale próbuję z tym żyć
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja farbuje na czarno a z natury mam blond więc raczej jakos nie widzę siebie z blond odrostami na pół głowy dlatego całą ciąże normalnie farbowałam.
|
|
#3247 | ||||
|
Zakorzenienie
|
można
poka poka ![]() Cytat:
![]() STO LAT dla Jana i Adama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kurczą się i kurczą końca nie widać ![]() Cytat:
zabrałabym malca w te pędy ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- przecież to już połowa września
|
||||
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
Byłyśmy na ćwiczeniach, płacz straszny ale okazało się że przy przemieszczaniu robi użytek tylko z prawej ręki a dla odmiany przy próbach raczkowania blokuje lewą nogę. Trzeba nad tym popracować żeby potem nie było problemów
![]() Jeszcze zachrypła że głosu nie może z siebie wydobyć, lekarz nas nie przyjął bo masa ludzi z chorymi dziećmi
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-09-12 o 16:14 |
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja śpiworka nie kupuję, w sumie po co ![]() nie wiem jak takie coś wygląda nawet i jak się to używa w spacerówce gdzie dziecko przecież już siedzi? mąż musiał wyjechać i będzie w nocy mam nadzieję że jakoś dam radę bo z Janem kiepsko
|
|
|
|
|
#3250 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moich też nie, ale w końcu to nie o nie się rozchodzi ![]() Cytat:
A ten o którym piszę to ten: http://www.colgate.pl/app/PalmoliveE...el/Energy.cwsp Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Od paru godzin nie pada i jest piękne słońce a my w domu bo najpierw mój łeb (ładnie wyszło, uff) a teraz Ewka śpi
Chyba skoczymy do kerfa jak się obudzi. Mam ślinotok na dobrą parzoną kawę i hummus z pitą. Biedra i Lidl nie sprostają moim oczekiwaniom w dniu dzisiejszym ![]() A to zależy ![]() Ja się smaruję cyckowo 2 razy dziennie od wieku dojrzewania, bo mi cycki szybko urosły i to mnie uratowało przed brakiem rozstępów z tego tytułu. I tak mi już zostało. Jak mycie zębów Co nie zmienia faktu, że po karmieniu chyba i tak będę szukać cycków gdzieś przy podłodze ![]() Cytat:
A ja zaczęłam farbować dopiero teraz. Bo wcześniej to raczej miałam swój naturalny. Niestety lata lecą, Ewka siwych włosów mi przysporzyła także trza było się ogarnąć ![]() Cytat:
A wczoraj kupiłam w Rossmanie bo akurat było w promocji i oszczędziło mi to wycieczki do biedy ale stwierdzam, że to z biedry mi bardziej smakuje. Mi i tak zapierdziela. Przed chwilą był poniedziałek a tu już piątek prawie ![]() Ej wiecie co, na mózg mi się rzuciło. Chodzi za mną od paru miesięcy jeden pierścionek, kompletnie nie w moim stylu, cenowo też mi nie pasuje Ale tak mi chodzi, że chyba zacznę na niego zbierać ![]() http://www.yes.pl/38111-pierscionek-...Z-000-Y01-3235 |
||
|
|
|
#3252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam taki sam albo podobny, nie chce mi się wstawać potwierdzam, pachnie bosssko też mam te ochraniacze do spacerówek a wiadomo że jak się siedzi i nie rusza to jest zimniej więc dziecko przykryć trzeba. Można oczywiście kocykiem, ale kocyk nie ochroni przed wiatrem czy śniegiem
|
||
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja nie wiem czy ona wie Bo wiesz... z drugiej strony moja mama też może próbować mnie zaocznie swatać (no teraz już mniej, bo dziecko i w ogóle) ale generalnie nikt jej nie zabroni. Tudzież przekupstwa ![]() Sztachnę się przy najbliższej okazji. |
|
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nadal jestem zdania że genów żaden krem-cud nie oszuka co ma być to będzie serio serio kompletnie nie w moim stylu
|
|
|
|
|
#3255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.bobowozki.pl/images/TakoLaret2012_rys2.jpg Cytat:
może przy okazji spytam sąsiada ![]() z Janem kiepściutko nie miał siły nawet się na mnie wspiąć jak zwykle, padł głową na mój brzuch i koniec, a głowa taka ciepła że poleciałam po termometr i 37.5 już ma ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Ma_majka tak miałam spytać z czystej ciekawości dlaczego tą kaszkę nestle na wodzie robisz a nie na mm?
|
||
|
|
|
#3256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że przejdzie szybko.---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- STO LAT dla Jasia i Adasia Goby ![]()
|
|||
|
|
|
#3257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3259 |
|
Zadomowienie
|
no ja nie mam pojecia, jeszcze sie nie rozgladalam za nimi
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak samo nic konkretnego nie mam na oku planuję kupić po prostu kombinezon 2-częściowy ale to jak trafię jakąś fajną okazję
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Zadomowienie
|
w Kauflandzie pampersy po 48zl, 4 po 84 sztuki, 4+ po 74 sztuki
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Jak leży na brzuszku albo się czołga to podnosić ją dłonią pod brzuszkiem i podginać nóżki żeby się opierała na kolanach. Dziś po jakimś czasie ćwiczeń zaczęła łapać o co chodzi
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam wcześniej napisać, że Jagnna nie ma fifirifi w nowym vip roomie hotelowym
![]() I zapomniałam pochwalić moje dziecko - spała dziś 2 razy po prawie 2h. Matka zdążyła skończyć kolczyki, pofarbować włosy, sieknąć manikjure i pedikjure i wydepilować wąs I nadal wyglądam jak kupa ![]() Wyszło pycha ![]() W moim też nie. Kompletnie. Nie wiem co mi odwaliło. No ale podoba mi się ![]() Cytat:
Zdrówka dla Jana! W ostatniej paczce ciuchowej od mojej mamy mam fajne portki przejściowe trochę grubsze. Bo tak docelowo to będę polowac na jakiś dwuczęściowy kombinezon. No i w sobotę bym chciała jakichś portek na ciuchach poszukać, bo mam wrażenie, że na nóżkach ją już na te temperatury ubieram za lekko. Kaufland mnie na swoje promocje więcej nie skusi Jak i c&a ![]() Spróbuję Ewcię tak jutro poaktywizować. |
|
|
|
|
#3265 |
|
Zadomowienie
|
Dzika a jakie kremy cyckowe polecasz? chyba kiedys pisalas, ale ja nie pamietam
|
|
|
|
#3266 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
sto lat dla Jana i Adasia Nie mam weny ostatnio Zgadzam się z Majką, że czas zapierdziela masakrycznie odkąd się do pracy wróciło... Ale dobra, niech ten wrzesień się już kończy, to może się uspokoi w szkole w końcu
|
#3267 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No właśnie pomidorówkę z niego zrobiłam. A bez smaku bo się kapnęłam, że próbowałam przed posoleniem Wyszedł bardzo pyszny ![]() (a rosoły z poprzedniego dnia mają taką właściwość że smak tracą? )Cytat:
![]() A mają pizzerię I parę innych dobrych knajp ![]() czekaj czekaj, a czy Ty nie pracowałaś w kadrach? Skąd masz tżta? ![]() Mamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Taki fajny z owcą w środku, bo ta osłonka to taka raczej niegrzejąca i na jesień. A śpiworek do sanek też się przyda i na spacery zimowe ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Ja nie Dzika, ale u mnie krem do cycków Palmersa zdziałał cuda na zwiotczałe cycki po poporodowym nawale, teraz są takie same jak przed ciążą mimo dalszego karmienia. niestety również tak samo małe :/ |
||||
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż przyznam że ostatnio kilka razy sam przyjął pozycję do raczkowania, tyle że się gibał i nie szedł do przodu
|
|
|
|
|
#3269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rzeczywiscie rosół bez soli to tak średnio smaczny ![]() To znaczy może nie do końca traci smak, ale pierwszego dnia jest zawsze lepszy jak dla mnie niż drugiego i myślałam, że o to Ci chodzi ![]() Cytat:
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-09-12 o 21:07 |
||
|
|
|
#3270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spytaj koniecznie! zdrówka życzę Jasiulkowi ponieważ bo, jak zaczynałam dawać Małemu kaszkę to był tylko na cycu jeśli chodzi o mleko i nie chciałam jeszcze dawać mm, no i tak się przyzwyczaił do tej kaszki na wodzie, że z mm później już nie chciał, a mi też specjalnie nie zależy bo mleka pije wystarczająco ja chyba kupię kombinezon 1-częściowy, mam też samą kurteczkę, Daśko dostał w prezencie jeszcze tamtej zimy ![]() Cytat:
((![]() chyba goopia a nie kupa ![]() a mi się nie podoba
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

Bo pełno moich włosów wszędzie. Kurde tak mi wypadają, że już nie wiem co z nimi zrobić 
próbuje ściągać właśnie 

ale próbuję z tym żyć
Jestem zazdrośnik, no ale nie moge noooooo

kurczą się i kurczą 

potwierdzam, pachnie bosssko 
Mam nadzieję, że przejdzie szybko.