Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 20:52   #1291
gornek
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Ja to rozumiem, bo tez nie chcialabym byc dopisana do mojego Tz jako małozonka :p zreszta tez nie jestesmy pewni, czy przyjada ale zaprosic wypada, wiec niestety musze znowu tesciowa angazowac o takie rzeczy, bo z TZ sie nie dogadam hah :p
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 21:21   #1292
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

tak czytam o waszych zakupach i chyba klikne welon na allegro jutro podęjme decyzję :P
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 21:22   #1293
say-hello
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!

Kaes na sesję narzeczeńską weźmiemy chyba naszego ślubnego fotografa, żeby się lepiej poznać

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Macie już pomysł na sesję ?
Pierwsza myśl to spacer z naszymi psami na plazy ale to jeszcze.do przemyślenia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2013-09-12 o 21:34
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 21:48   #1294
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Próbujemy domknąć listę gości, robi się ich coraz więcej :P
Na razie mamy ofertę 100 zł/talerzyk bez napojów i ciast
ja mam 138zl z napojami i ciastami
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 21:55   #1295
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
no to opijamy Twój awans wizażowy
Ty lepiej już o tym moderatorze nie pisz tylko pisz co z tym logiem? i kiedy ruszy strona?
juz Wam pisze o tym logu w prv, strona ruszy jak TZ zrobi, mam nadzieje, ze w przyszłym tygodniu??

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Zamawiam sobie ten komplet, jest skromny, bo taki mial byc, nie przesadny, w razie co moge sobie domowic kuleczki nie ma co sie zastanawiac, na dodatek w takiej cenie

http://allegro.pl/komplet-slubny-swa...491189336.html
bez szału, ale mógłby być.

Cytat:
Wlasnie sobie uswiadomilam, ze kurcze fajne to skromne, ale musze miec bardziej rozbudowany wisior, bo bede miala gorset i ramiona odkryte, i bym czula sie jakos gola, czyli szukam dalej.
ja uwazam wrecz przeciwnie, ze dobrze wygląda goły dekolt do gorsetu. Z reszta spojrz na zdjecie modelki w swojej sukni - ma długie kolczyki i nic na szyi... Te fotki katalogowe duzo mówią - o bizu, fryzurze, welonie itd.

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Przyszły buciki na przebranie. są w innym odcieniu fioletu niż pierwsze (to wiedziałam), ale ładniejsze niż na aukcji. Co najważniejsze - wygodne jak żadne dotychczasowe.
wow super, wrzucaj foto
Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
Cześć piękne
Od dawna tu nie zaglądałam, ale ostatnio trochę ruszyło z naszymi przygotowaniami i przyszłam poczytać co u Was

Przedwczoraj zaklepaliśmy godzinę u księdza tak więc już oficjalnie mogę napisać, że 5.07.14 o godz. 16.00 staniemy na ślubnym kobiercu
Poza tym niedługo rusza produkcja naszych podziękowań dla gości, bo dziś przyszły świeczki, taśma dekoracyjna i malutkie świeczniki Brakuje jeszcze białego tiulu i kokardek, ale niestety nie wiem jeszcze jaki chce kolor przewodni dlatego nie wiem jaki kolor kokardek wybrać Muszę to obgadać z TŻ-tem
Ostatnio dużo czasu spędzam przeglądając różne strony DIY i bardzo dużo inspiracji sobie zapisałam Może którejś z Was również się to przyda

Strony z winietkami do wydrukowania - http://www.freeprintable.com/free-printable-place-cards (ślubnych jest zaledwie kilka, ale myślę, że można coś fajnego wybrać gdybyście się zdecydowały same drukować ) i jeszcze tutaj: www.marthastewartweddings .com/225336/place-cards-template?center=0&gallery =230984&slide=171164

Nietypowa księga gości - planuję wydrukować takie karteczki (oczywiście z polskimi napisami) http://www.bespoke-bride.com/wp-cont...vice-cards.jpg + księga z kopertami - jak na zdjęciu w załączniku Tylko TŻ stwierdził, że to za dużo i żeby nie męczyć gości i nie wymagać od nich za wiele podczas wesela... Bo chcemy też żeby kamerzysta nagrał życzenia od poszczególnych gości dla nas i żeby to było potem jako przerywnik na płycie z wesela - coś jak tutaj http://vimeo.com/38121052# (mamy bardzo rozrywkowe rodziny, więc jesteśmy pewni, że nie będzie trzeba nikogo namawiać żeby powiedział kilka słów przed kamerą szczególnie po paru głębszych ) I co myślicie? kamera + prośba do gości, żeby napisali coś na karteczkach do księgi gości to za dużo czy byłoby to ok?

I tutaj 65 pomysłów weselnych DIY http://www.bespoke-bride.com/2012/08...ers-%E2%99%A5/
Ja chcę jeszcze zrobić ten napis na samochód "Just married"

Być może któraś z Was skorzysta z "moich" internetowych inspiracji DIY
łał ile świetnych inspiracji!!

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Świeżo założony.
Drugie słabe, ale trochę widać jak odstaje. Te czerwone maleństwa to rubinki
piekny! Czy to ten po babci?? Kocham takie historie, szkoda, ze ja nic takiego leciwego nie dostałam

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
śliczny uwielbiam takie nietypowe pierścionki
enzunio zainspirowałaś mnie i oglądam teraz kolczyki podobne do twoich o takie np:
http://www.pakamera.pl/kolczyki-swar...i-nr851093.htm
mam zabudową kieckę pod szyją, więc tylko kolczyki będę miała z biżu
Verunka gratuluję awansu na moda
dziekuje, bardzo ładne kolczyki!

Cytat:
A powiedzcie mi, bo nie wiem czy tak wypada i czy bedzie to nietakt, poniewaz kuzyn mojego TZ ozenil sie z japonka, niestety nie wiemy jak ona ma na imie i jak sie to pisze w razie co, wiec na zaproszeniu chcemy napisac ze zapraszamy Lukasza P. wraz z małzonka?
Jak myslicie moze tak byc ?
oj zapytałabym! Nie ma sie czego wstydzić! Moze jej byc przykro jak nie uwzglednicie jej z imienia na zaproszeniu!

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Dziękuję ogromnie, będę uderzać z konkretami, jak już wszystko ustalimy! A z jakiej branży założyłaś firmę, jeśli można wiedzieć?

Co do przesądów to ja znam ich sporo, bo pisałam o tym pracę semestralną na studiach kiedyś Ja przesądna nie jestem, ale lubię takie ludowe zwyczaje i mam zamiar przestrzegać tych najważniejszych
Studiowałas antropologie, polonistyke, czy kulturoznawstwo?
Branza - handmade dla dzieci i papeteria slubna (szumnie powiedziane:P)

Masakra! Posprzatałam pół domu (drugie pół działka TZta) ide zaraz smazyc poledwiczki - tak wiem, 22 dochodzi i robic muffiny

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 22:04   #1296
say-hello
Zakorzenienie

Verunka zapomniałam pogratulować nowej roli na forum
Stary 2013-09-12, 22:10   #1297
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
tak czytam o waszych zakupach i chyba klikne welon na allegro jutro podęjme decyzję :P
Ja nie mam pojęcia, jaki welon pasuje do mojej sukni... http://media-cache-ak0.pinimg.com/73...655114c19a.jpg ta PMka ma moją suknię i taki welon, ale ja chyba nie "czuję" tego klimatu. Ciągle mam w głowie wizję siebie bez welonu, ale boję się, że TŻ będzie zawiedziony... Choć może piękny stroik we włosach by mu to "zrekompensował"?... http://www.etsy.com/listing/87246515...dal+fascinator ten to mój wyśniony

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
ja mam 138zl z napojami i ciastami
Ależ zazdroszczę takich cen, u mnie jest 170zł bez ciast, a to jedno z tańszych menu, na jakie trafiłam!

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
ja uwazam wrecz przeciwnie, ze dobrze wygląda goły dekolt do gorsetu. Z reszta spojrz na zdjecie modelki w swojej sukni - ma długie kolczyki i nic na szyi... Te fotki katalogowe duzo mówią - o bizu, fryzurze, welonie itd.

(...)
Studiowałas antropologie, polonistyke, czy kulturoznawstwo?
Branza - handmade dla dzieci i papeteria slubna (szumnie powiedziane:P)

Masakra! Posprzatałam pół domu (drugie pół działka TZta) ide zaraz smazyc poledwiczki - tak wiem, 22 dochodzi i robic muffiny
Co do pierwszego - popieram absolutnie

Studiowałam kulturoznawstwo Branża fajna! Bardzo kreatywnie brzmi

Ja dziś cały dom wysprzątałam, od rana zapieprz do teraz w sumie, sprzątanie, zakupy, praca, trening, znów coś do pracy, i dopiero teraz skończyłam piec muffiny... Ale pachną obłędnie I czuję się "spełniona"
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 22:11   #1298
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
piekny! Czy to ten po babci?? Kocham takie historie, szkoda, ze ja nic takiego leciwego nie dostałam

Ten sam.
Co do historii to jest z nim związana jedna rewelacyjna. Wiedziałam od TŻ, że jak się będzie oświadczał to pierścionkiem od babci i wiedziałam, że to będzie niedługo. TŻ pojechał do babci i ona chciała ze mną pogadać tak o. I w trakcie rozmowy ona mi nagle wypala-"wiesz, ten pierścionek dla Ciebie to już czeka". Jakby K. próbował mi zrobić niespodziankę...

Co do smażenia-spoko, my właśnie skończyliśmy smażyć chrupki A moje pół domu już wyczyszczone, ale TŻ ma uszkodzony bark, marudzi i nic nie może zrobić. A wielkie pudło jego rzeczy czeka na rozpakowanie i segregację...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 22:12   #1299
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Verunka zapomniałam pogratulować nowej roli na forum
dziekuje

Cytat:
Ja nie mam pojęcia, jaki welon pasuje do mojej sukni... http://media-cache-ak0.pinimg.com/73...655114c19a.jpg ta PMka ma moją suknię i taki welon, ale ja chyba nie "czuję" tego klimatu. Ciągle mam w głowie wizję siebie bez welonu, ale boję się, że TŻ będzie zawiedziony... Choć może piękny stroik we włosach by mu to "zrekompensował"?... http://www.etsy.com/listing/87246515...dal+fascinator ten to mój wyśniony

Ależ zazdroszczę takich cen, u mnie jest 170zł bez ciast, a to jedno z tańszych menu, na jakie trafiłam!

Co do pierwszego - popieram absolutnie

Studiowałam kulturoznawstwo Branża fajna! Bardzo kreatywnie brzmi

Ja dziś cały dom wysprzątałam, od rana zapieprz do teraz w sumie, sprzątanie, zakupy, praca, trening, znów coś do pracy, i dopiero teraz skończyłam piec muffiny... Ale pachną obłędnie I czuję się "spełniona"
a na Ignatianum moze?

Co do welonu, nie doradze CI obiektywnie. Nie lubie welonów, ten ze zdjecia mi się nie podoba. Jedyne jakie robią na mnie wrażenie to z czystego tiulu bez ozdób takie mgiełki i bardzo długie do tego
Ozdóbka za to śliczna!

Edytowane przez Verunka
Czas edycji: 2013-09-12 o 22:14
Stary 2013-09-12, 22:14   #1300
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
Cześć piękne
Od dawna tu nie zaglądałam, ale ostatnio trochę ruszyło z naszymi przygotowaniami i przyszłam poczytać co u Was
hej dawno Cie nie bylo, ale widze ze nie siedzialas próżnie super inspiracje i pomysly
Cytat:
Pokazał z tekstem "wiedziałem, że tak będzie"

Na uchu pokażę po 22 października, bo mam je dopiero wtedy dostać

Sorry, że brzydkie foty, ale robiłam tel
wow!! piękne są

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

eeeeeeee, Verunka .....
Gratuluję awansu

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 22:18   #1301
madzixx88
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

cały dzień Was podczytywałam i dodałam do zakładek chyba ze sto linków z inspiracjami
dzięki !!!
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 22:18   #1302
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
gornek, ponoć jest jakiś przesąd, co mówi, że nie powinno się zakładać pereł na swój ślub

Atomówka, ja tam bym przebolała te ceny, a wysyłka - może jakieś grupowe zakupy uda się zrobić
No ja też bym przełknęła jeżeli mnie coś urzeknie tak na 100% ale jeżeli chodzi o biżu to ja tym po nowym roku się zajmę

Cytat:
Wytłumaczono mi, ze szefostwo mnie poobserwowało na forum i napisało do mnie pw, czy chce zostac modem, się zgodziłam. Tez jestem zaskoczona
Uuu strzeż się jesteś obserwowana
Gratulują nowej roli na forum

Cytat:
Zamawiam sobie ten komplet, jest skromny, bo taki mial byc, nie przesadny, w razie co moge sobie domowic kuleczki nie ma co sie zastanawiac, na dodatek w takiej cenie :p

http://allegro.pl/komplet-slubny-swa...491189336.html
EE mi nie bardzo się podoba niestety

Cytat:
Przyszły buciki na przebranie są w innym odcieniu fioletu niż pierwsze (to wiedziałam), ale ładniejsze niż na aukcji Co najważniejsze - wygodne jak żadne dotychczasowe

Ogólnie bez przesyłek na dwie pary butów wydałam 34,50 - nie będzie żal wywalić po ślubie

Nie wiedziałam, że chodzą z paczkami o 20

Ja też kocham perły, nawet mam jakieś w gorsecie sukni (ale czego ja tam nie mam na niej ).
Poka buty

Cytat:
A powiedzcie mi, bo nie wiem czy tak wypada i czy bedzie to nietakt, poniewaz kuzyn mojego TZ ozenil sie z japonka, niestety nie wiemy jak ona ma na imie i jak sie to pisze w razie co, wiec na zaproszeniu chcemy napisac ze zapraszamy Lukasza P. wraz z małzonka?
Tak to będzie nietakt.

Byliśmy dziś u kamerzysty bo jeszcze nie wybraliśmy. Film mi się podobał, ładnie nakręcony, spójny ale jednen problem to że film trwa 3 h
Masakra gdyby nie to już dziś byśmy się zdecydowali.
Tymczasem musimy to przemyśleć a kamerzysta musi odpowiedzieć nam na pytanie czy jest w stanie nakręcić film bardziej dynamiczny tj bez kościoła ( ja chcę tylko taki skrót a przysięga i to jak wchodzimy i wychodzimy normalnie kamerowane) bez życzeń ( bez sensu, nikt tego nie ogląda). Cała reszta Nam pasi i cena rewelacyjna bo facet nie z Wawy.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 22:18   #1303
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
[/COLOR]eeeeeeee, Verunka .....
Gratuluję awansu
dziekuje;*

Atomoowka dzieki

Czy któraś z Was zajmuje sie grafiką (albo jej TZet??) i moze wystawic fakture, ruchnek??

Stary 2013-09-12, 22:21   #1304
Tycikata
Wtajemniczenie

Verunka, wlazłam aby pogratulować

ale dajesz teraz po oczach tym zielonym kolorem

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 22:22   #1305
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ten sam.
Co do historii to jest z nim związana jedna rewelacyjna. Wiedziałam od TŻ, że jak się będzie oświadczał to pierścionkiem od babci i wiedziałam, że to będzie niedługo. TŻ pojechał do babci i ona chciała ze mną pogadać tak o. I w trakcie rozmowy ona mi nagle wypala-"wiesz, ten pierścionek dla Ciebie to już czeka". Jakby K. próbował mi zrobić niespodziankę...
O masakra... ja bym była strasznie zła, ale co zrobić...
Moja babcia i tak lepsza - moja siostra kiedyś oglądała z nią album rodzinny i babcia opowiada "o, a tutaj jest tata z pierwszą żoną"... a moja siostra nic nie wiedziała, że nasz tata miał wcześniej inną żonę... takie błędy młodości... potem jeszcze lepiej - poszłam z nią do knajpy ze znajomymi, ja nadal nieuświadomiona, a moja siostra opowiada to, jak jej babcia to powiedziała... więc ja to już w totalnym szoku byłam :P

Cytat:
a na Ignatianum moze?

Co do welonu, nie doradze CI obiektywnie. Nie lubie welonów, ten ze zdjecia mi się nie podoba. Jedyne jakie robią na mnie wrażenie to z czystego tiulu bez ozdób takie mgiełki i bardzo długie do tego
Ozdóbka za to śliczna!
Niee, na AGH Mnie też się strasznie podobają, ale tylko te ogromne tiulowe, a taki wg mnie nie pasuje do mojej sukni (choć moja znajoma też miała śmietankową koronkową i taki "wow" welon), poza tym mam piękny tren i nie chcę go przyćmić...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 22:26   #1306
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maglena89 Pokaż wiadomość
U mnie tak samo, na co dzień chodzę na płaskich i w dniu ślubu chyba nie mam zamiaru męczyć się na obcasach będąc przy tym wyższą od TŻta. Co stoi na przeszkodzie, abyś Ty ubrała niskie obuwie?
bo jestem maluuutka i muszę sie wydłużyć
Cytat:
dziekuje

a na Ignatianum moze?

Ozdóbka za to śliczna!
o rany, verunka szoook łe teraz to będziesz chciała z nami gadać?

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 22:28   #1307
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
O masakra... ja bym była strasznie zła, ale co zrobić...
Moja babcia i tak lepsza - moja siostra kiedyś oglądała z nią album rodzinny i babcia opowiada "o, a tutaj jest tata z pierwszą żoną"... a moja siostra nic nie wiedziała, że nasz tata miał wcześniej inną żonę... takie błędy młodości... potem jeszcze lepiej - poszłam z nią do knajpy ze znajomymi, ja nadal nieuświadomiona, a moja siostra opowiada to, jak jej babcia to powiedziała... więc ja to już w totalnym szoku byłam :P

Niee, na AGH Mnie też się strasznie podobają, ale tylko te ogromne tiulowe, a taki wg mnie nie pasuje do mojej sukni (choć moja znajoma też miała śmietankową koronkową i taki "wow" welon), poza tym mam piękny tren i nie chcę go przyćmić...
Nie wkurzyłam się, bo wiedziałam
Ah te babcie...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 22:29   #1308
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:

przepiękne są

Cytat:
Świeżo założony.
śliczny, taki oryginalny

http://w-spodnicy.ofeminin.pl/g/Kobi...9_Figurki1.jpg mojemu TŻ się takie figurki na tort spodobały

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2013-09-12 o 22:30
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 22:29   #1309
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
A ile płacisz za salę jeśli można wiedzieć? Witaj w klubie
150zł/os. , dzieci do 13 r.ż 100zł

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/naklejki-na-wodke-...487579558.html
mam prosbe, zastanawiamy sie nad tymi etykietami i rozwazamy wyborczą i durexa...
Mi się w takim stylu nie podobają, ale jeśli już chcecie takie, to nr 6 wg mnie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
nie wiem kto ci tak to tłumaczył ale coś z tego jest w tym jednak to co pisałam jest najczęściej przewijającą się odpowiedzią i tłumaczeniem tego i nie wymyśliłam sobie tego z palca tylko potwierdziło to kilka osób związanych z tą tematyką. tak ogólnie jak ktoś ciekawy może zgłębić powody: http://www.katolik.pl/index1.php?st=artykuly&id=2187
Ja nie mówię, że coś z palca wyssałaś Tłumaczyły mi najbardziej kompetentne w temacie osoby - ksiądz (dr habilitowany teologii, btw), oraz mama, katechetka (mgr teologii). Także myślę, że są to osoby bardzo związane z tematyką, które wiedzą, co mówią.

Cytat:
Dziewczyny, jeśli chodzi o ZAiKS, to nie dajcie się naciągnąć, bo w większości sale mają opłacony abonament roczny za ZAiKS, a i tak od każdej pary ciągną niemałą kasę za każde wesele, więc warto się zorientować, co i jak.

My ZAiKS mamy w cenie sali.
A ja nie mam na umowie nic o ZAiKSie nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest, ale nic nie będę płaciła, poza tym, co mam na umowie

Cytat:
Ja bym spytała, wstyd to źle napisać, albo pominąć małżonkę ("z małżonką" to jak "z osobą towarzyszącą", za mało personalnie), a nie spytać

Muszę pochwalić TŻ Dzisiaj wróciłam z praktyk, TŻ wcześniej wrócił z pracy, kazał mi się zdrzemnąć i w tym czasie posprzątał calutkie mieszkanie alee mam dobrzee

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Edytowane przez Panna Izabela
Czas edycji: 2013-09-12 o 22:31
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 22:40   #1310
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:

świetne
Cytat:
Najlepiej isc w golfie i kozakach, bo wtedy wszsytko bylo by ok, dla mnie troche smieszne te przesady, wiec sie nimi nie przejmuje, jednak te perly i tak mnie kusza i sie zastanawiam :p
mi też się perły podobają! ale jeszcze się nie zdecydowałam a w przesądy nie wierzę
Cytat:
super te kolczyki

Verunka gratuluję

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 23:12   #1311
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Wytłumaczono mi, ze szefostwo mnie poobserwowało na forum i napisało do mnie pw, czy chce zostac modem, się zgodziłam. Tez jestem zaskoczona
gratki ale wybaczcie glupie pytanie, ale co robi moderator oprocz tego, ze moze dac bana, albo ostrzezenie?
Nie jestem mistrzem w ogarnianiu wizaza
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 23:24   #1312
say-hello
Zakorzenienie

Dotka piękne te kolczyki, które wkleiłaś! chyba je zamówię! wiecie gdzie sprawdzić, ile wyniesie przesyłka do PL?

jeśli którejś z Was też się podobają, to przy zakupie 3, 4 lub 5 par to wychodzi 81 zł http://www.etsy.com/listing/88956692...edding-jewelry
przy okazji koszty przesyłki do PL się podzielą któraś chętna?
Stary 2013-09-12, 23:40   #1313
czekooczekolada
Zakorzenienie

say-hello
swietny pomysł z sesją. takie zdjęcia na pewno będą fenomenalne
mój Tż natomiast nie wie że ja też planuję ową sesję, ale ja chciałabym w zimie ją zrealizować, więc mam jeszcze sporo czasu na uświadomienie go

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-09-12, 23:46   #1314
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
say-hello
swietny pomysł z sesją. takie zdjęcia na pewno będą fenomenalne
mój Tż natomiast nie wie że ja też planuję ową sesję, ale ja chciałabym w zimie ją zrealizować, więc mam jeszcze sporo czasu na uświadomienie go
dzięki
ja z kolei chciałabym najbardziej na wiosnę - to moja ulubiona pora roku ale nie wiem, czy tak długo wytrzymam
zimowa sesja też będzie bardzo klimatyczna
Stary 2013-09-13, 00:17   #1315
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Verunka gratki!!!

kwiatuszek10031989
miło, że znów jesteś z nami gratuluję zaklepania godziny i daty oraz oczywiście załatwienia już dekoracji przez Ciebie zamiast spać siedzę i przeglądam co wstawiłaś ...i sama wyszukuje.. oj...

Dziewczyny skończyłam ten okropny remont! Mamy kuchnię!!! więc teraz polowanko będzie na dodatki ślubne...i będę do Was zaglądać

Mam do Was pytanie: pończochy samouciskowe czy takie zwykłe razem z pasem? (ostatnio wypróbowałam na weselu tylko te samouciskowe a z pasem jeszcze nie...) I oczywiście jaki kolor? Białego nie chcę... TŻ chce czarne, ale ja się boję, że to paskudnie będzie wyglądać...
Stary 2013-09-13, 00:34   #1316
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Ani pereł ani pawich piór-bo to wszystko na nieszczęście.
I że suknia nie może być dwuczęściowa, bo coś tam...
To już dziwne - pawie pióra? Dekoracje, bukiety i motywy przewodnie z nimi są przepiękne...

Cytat:
Zostałam moderatorem na ślubnym
Nie wiem jak to sie stało, ale miło
Gratki

kwiatuszek10031989
Piękna data Inspiracje zamieszczone przez Ciebie są świetne - niespotykany pomysł z życzeniami od gości. Mam nadzieję, że zamieścisz zdjęcia dekoracji wykonanych przez Ciebie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja nie mówię, że coś z palca wyssałaś Tłumaczyły mi najbardziej kompetentne w temacie osoby - ksiądz (dr habilitowany teologii, btw), oraz mama, katechetka (mgr teologii). Także myślę, że są to osoby bardzo związane z tematyką, które wiedzą, co mówią.
Mam wrażenie, że ile osób, tyle interpretacji. A spotkałam się ze słyszenia z przypadkiem (może jakaś miejska legenda), że ksiądz machnął u dziewczyny na seks przedmałżeński z chłopakiem (bo jak kocha i poważnie traktuje tę osobę, to nie ma grzechu).

Cytat:
Świeżo założony.
Przepiękny pierścionek - bardzo niespotykane połączenie kamieni. I wzór niesamowicie oryginalny

Cytat:
Myślę, że w przypadku rodziny Twojej lub TŻ-ta trzeba wypisać imię - zapytajcie o nie, to nie jest żadne faux pas. Co innego, kiedy zaprasza się swojego znajomego (a wypada z drugą połówką), jego osoby towarzyszącej nie znamy - wpisuje się zwyczajowo małżonek/małżonka. Choć myślę, że też nic się nie stanie, jak się o imię dopyta.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Pierwsza myśl to spacer z naszymi psami na plazy ale to jeszcze.do przemyślenia
Świetny pomysł - bardzo podobają mi się sesje narzeczeńskie/ save the date ze zwierzakami

Cytat:
A jaki klimat czujesz? Ja bym cię widziała w lżejszym welonie (może nie całkiem mgiełka, ale obrębiony kryształkalmi - takich jak ozdoby na gorsecie). Koronka jak na sukni to mogłoby być za dużo. A fascynator przepiękny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sincerity-3679_01.jpg (35,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sincerity-bridal-wedding-dress-3674-40b0f830-700x940.jpg (92,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sincerity-3704.jpg (77,5 KB, 11 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 00:37   #1317
little_zosh
Rozeznanie

Verunka Gratuluję!

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 00:39   #1318
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie: pończochy samouciskowe czy takie zwykłe razem z pasem? (ostatnio wypróbowałam na weselu tylko te samouciskowe a z pasem jeszcze nie...) I oczywiście jaki kolor? Białego nie chcę... TŻ chce czarne, ale ja się boję, że to paskudnie będzie wyglądać...
ja raczej samonośne i chyba białe
czarne to kompletnie nie pasują białe ale cieliste
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że ile osób, tyle interpretacji. A spotkałam się ze słyszenia z przypadkiem (może jakaś miejska legenda), że ksiądz machnął u dziewczyny na seks przedmałżeński z chłopakiem (bo jak kocha i poważnie traktuje tę osobę, to nie ma grzechu).
mnie się ksiądz spytał na spowiedzi czy mieszkam razem z Narzeczonym, powiedział, że jeśli byśmy mieszkali razem to nie mógłby mi udzielić rozgrzeszenia

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 07:16   #1319
aniuska18032
Zakorzenienie

Hej

Nie mam ostatnio czasu siedzieć z Wami dziewczyny, wybaczycie mi ?
Wysłałam pełno CV, zero odzewu...trudno...będę wysyłała dalej a jeśli nic nie ruszy to od nowego roku idę do UP i będę się o staż starała siostra może mi pomoże o popyta w kilku miejscach o staż.
W sprawach ślubnych narazie cisza
Jeśli któraś PM kupiła suknię w czasie gdy mnie tu nie było to gratuluję

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 07:48   #1320
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
mnie sie bardzo podoba taki stroik, ale wiem, że mój Tż nie poczułby klimatu i by tego nie zrozumiał. Niestety w sprawach ślubnych jest strasznie tradycyjny i najlepiej zorganizowałby kopię wesela jego brata i kuzynostwa
Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość

Byliśmy dziś u kamerzysty bo jeszcze nie wybraliśmy. Film mi się podobał, ładnie nakręcony, spójny ale jednen problem to że film trwa 3 h
Masakra gdyby nie to już dziś byśmy się zdecydowali.
Tymczasem musimy to przemyśleć a kamerzysta musi odpowiedzieć nam na pytanie czy jest w stanie nakręcić film bardziej dynamiczny tj bez kościoła ( ja chcę tylko taki skrót a przysięga i to jak wchodzimy i wychodzimy normalnie kamerowane) bez życzeń ( bez sensu, nikt tego nie ogląda). Cała reszta Nam pasi i cena rewelacyjna bo facet nie z Wawy.
ja mam film 2 godzinny i wiem, że ze wszystkim idzie sie dogadac nie możesz po prostu mu tego zaproponowac? mój kamerzysta podsunął nam pomysł, że życzenia nagra w formie 4 kwadratów, dzięki czemu potrwaja 5 minut na filmie a nie 25

Kupuje dziś welon i kolczyki w sumie będę miała już suknie ślubną, buty, kolczyki, welon i bransoletkę oraz suknie na poprawiny:lov e: troche sie martwie co mi zostanie na działania w przyszłym roku
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości