|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
dobrej nocki
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42772819]Malenstwo waży 4840 g 450 g w 2 tygodnie. Cały dzień śpi ladnie, tylko je mało. Pół godziny gadał do karuzelki, a ja zrobiłam schabowe, mniami. Sammi tak, mamy Debridat i jest spoczko, pomaga ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ladnie przybiera;-) Cytat:
okex;-) to moj bedzie siethartowal i na bosaka Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzielna! Cytat:
Ona: ja sie nie orientuje dlatego sie nie odzywalam Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Zrobiłam zupkę marchewkową, jutro ją tylko zblenderuję
I uciekam spać do Olka..już 3 godziny śpi..bardzo ładnie, bo po kąpieli ![]() Dobrej nocy |
|
|
|
#1623 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Dobrej i spokojnej nocy.
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomnialam nadmienic, ze
ZA 5 MINUT KONCZYMY 12 TYGODNI !!! Z tej okazji sie zwazylysmy i mamy 5400 na liczniku - 800 g w 3 tygodnie ![]() Rowniez z tej okazji wystawilysmy pierwsza mega-aukcje z z najmniejszymi ciuszkami na All coby zarobic na biezace zakupy ![]() Caly dzien mi zszedl na robiemiu zdjec i opisu do aukcji - z przerwami na karmienie, spacerek po Lalę i kąpiele dziewczynek. Uff, mam nadzieje, ze sie oplaci
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
:beer:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1626 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi na moj milion pytań
Podoba mi sie ta karuzelka z lasem tropikalnych, zaczailabym sie na jakaś okazje w licytacji ale niecierpliwa jestem i zawsze wybieram kup teraz Co do pampkow to zostaniemy jednak przy premium care bo dupinka po niçh śliczna. Za małe to moje dziecię na eksperymenty. Przy 3 moze sie odwaze i jednak jeszcze 1 u nas.Maja śpi juz od 21:30. Mąż tego dokonał Obejrzeliśmy film, zjedlismy mcRoyala, wypilam redsa i moge isc spac. Chociaż pewnie zaraz moja głodomorra sie obudzi ![]() W ogóle podziwiam was ze na nocnym karmieniu wchodzicie na wizaz. Ja ledwo na oczy patrzę i na automcie lecę. Skracam czas niespania do minimum ![]() Dobrej i długiej nocy
|
|
#1627 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Choć moj syn ma w lato lepiej w domu niz na dworze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za zabki.Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko ...i Tz tez zesralo sie wczoraj z wrazenia... Zamontowalismy karuzelke FP rainforest
![]() Witamy sie po I karmieniu. Antek mial yroche wrazen wczoraj i ze zmeczejia lepiej pospal niz poprzedjiej nocy. W dzien spal przy pile lancuchowej, pozniej karuzelka, kupa i lekka doopka, potem fajowa kapiel z "pianka", i lulu. Nie nadrabiam, moze w weekend poczytam. Tymczasem ide spac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1629 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
podwójne i ![]() Elaine- ja uważam , ze u nas tez jest drogo w tym sklepie. Sa sklepy gdzie mozna taniej kupić te rzeczy. Ubran tam nigdy nie kupuje bo jest drożej. Wole TjMaxx tam mam ubran bardzo duzo za mniej $ . Z reszta wiesz sama ![]() Po babies r us to ja lubie sobie chodzić i oglądać tak jak po Ikea
|
|
|
#1630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Misiaczka: igi w nocy zwykle dluzej je i dzieki temu nie zasypiam i czasami sie rozbudza jak go odkladam wiec czekam az przysnie w lozeczku i sama ide wtedy spac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1631 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
Tak na szybko- Młody wojowal do pozna i nawet nie miałam kiedy wpaść i napisać jak po wizycie. Mamy czekać na list ze skierowaniem do szpitala na konsultacje Cieszę sie ale boję o Adaska...Biedna moja mała Dupina... Generalnie śmiech na sali z ta wizyta ale opisze później co i jak- takie akcje to tylko w UK :banghead: Póki co mam nie podawać mm. Brawo za 12tygodni Lilo i 6tygodni Filipa:thumbup: Młody dzisiaj kończy 10tygodni ![]() Rocky- wow, i Wy też juz zabkujecie... Oli- ja bym Ci i kilka litrów Malibu w prezencie przesłała gdybyś miała rację z tym, ze Młody len i jak mu podam dokładkę to zje chętnie. Niestety po ponownej propozycji dokladki Adaś o mało mi sie nie porzygal- miał odruch wymiotny i chyba cudem nie wylecialo z niego to co miał w żołądku. Widocznie sie najada ale dlaczego nie tyje to mam nadzieje powiedzą nam w szpitalu... ![]() Idę spać- Nadrobie Was w wolnej chwili... Do napisania. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1632 |
|
Konto usunięte
|
Jezu po całym pięknym dniu Artur urządził taki wieczór, ze sie prawie sama poryczalam.
Od 17 nie spał, ale ok, ma wtedy swoją porę. O 20 go usypialam, nie dało sie, oczy jak 5 złotówki. No to ok, posiedzimy. O 22 ponowna próba, nic... Lezalam obok niego wykończona. O 23 jak sie rozwyl, tak go chyba na drugim końcu miasta słyszeli..... Nie umialam nijak uspokoić, byłam już na skraju rozpaczy, jak mu wkladalam butle a on nic, wyje w najlepsze. Wypił 80-90 i potem usnal już chyba ze zmęczenia, oczywiście na mnie.... To ja już wolę jak ma więcej aktywności w dzień niż takie akcje... Póki co po karmieniu, zaraz idziemy spać, tylko przewine z kupy zrobionej w czasie jedzenia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku przytulam Ciebie i Adaska!! Oby szybko się sprawa rozwiązała!
Perse, współczuję! Nam też Fi dał do suwary wieczorem... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się przy trzecim karmienia. Leje u nas strasznie, w nocy lubię ten dźwięk uderzenia krople deszczu o dach
Wariatów że mnie. Idę lepiej spać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cynamonku trzymaj sie dzielnie i mam nadzieję że wszystko dobrze bedzie z adaskiem. Caluski
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- Oliath ty biznes woman. Daj linka do aukcji. Zobaczymy co tam spRzedajesz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
dla Lilo za 12 tydzień dla AnCymonka za 10 tydzień dla Fi za 6 tydzień i zdrówka z okazji imienin! dla Rodziców Antosia (Czarowniczko za zamontowanie karuzelki ![]() Cynamonku mam nadzieję, że badania dadzą odpowiedź na tę trudna sytuację i w końcu będziesz mogła odpocząć psychicznie Madi udanego wypoczynku u rodziców, niech Dziadkowie nacieszą się Wnusiątkiem ![]() Domi jak Sarenka? Śpi lepiej? Przekonała się chociaż troszkę do wózka, żebyście mogły wyjść na spacer? ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Dotkaaa szybko z Zuzinką na spacer co by zdążyć przed deszczem
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Chciałam zrobić sobie i Malgosi dzień dziecka i pospać kosztem pójścia do szkoły. Poszłam do niej przytulilam, ona mówi że spiaca to ok nie idziesz do szkoły. Pół godz pozniej płacz bo ona chce do szkoły! No to szybkie ubieranie, kanapka w łapę i mąż ją zawiózł. Mąż mnie tylko dobil pytaniem czy to on ma ją zawiezc? Nie kurcze., ja z Alicja pod pachą! Faceci... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cynamonku nie martw się wszystko będzie dobrze. My miałyśmy się dziś szczepic ale mi się nie chce. W śr pojedziemy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-09-13 o 08:09 |
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Wyobraz sobie, ze Lala tez dzis nie poszla do szkoly a teraz piszczy, ze jednak mogla isc ![]() Sis, ja sie zastanowilam i chcialabym Cie poznac i zaprosic do nas do Wro kiedys
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia- na spacery nadal jeździmy w foteliku samochodowym, gondola nadal w odstawce, ale może się coś zmieni. Ale teraz chociaż nie płacze mi na spacerach, także jest postęp!!!
Ze snem mamy postępy też!!! dzisiejszej nocy moja Sarenka przestała SAMA całą noc w koszyku (z przerwami na jedzenie) no i nadal śpi!!!!!!!!!! to ponad 8 godzin snu beze mnie, bez moich ramion ))zobaczymy jak nam dalej pójdzie ZĄBKOWANIE właśnie szybko nadrabiam i czytam i nie mogę uwierzyć, że to już na zęby czas!!! ale jazda, jak ten czas leci A własnie, wczoraj byłam na ważeniu małej. ona ma 6 tygodni skończonych i wazy 5,12 kg (przytuła 1,5kg od urodzenia) to ok?? czy za duzo? za malo? macie podobnie? |
|
|
|
#1640 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzień za wagę Cytat:
W sumie zgadzam się z tym deszczem i osłoną, ale my mamy taką folię z okienkiem, więc okienko otwarte, akurat zasłania go parasolka i Franek wdycha powietrze i spacerujemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby szybko zostało wykryte o co w tym chodzi za tydzieńDzień dobry Moje dziecię tak mało je, że czuje iż zrobiło się lżejsze i nie ma już takiego brzuszka. We wtorek idziemy na szczepienia więc przekonam się faktycznie czy waga idzie coś w górę, czy jednak w dół ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
![]() Co do wagi to ja się nie znam moge tylko napisać, że Franuś w 7 tygodniu ważył 5500g, czyli tak mniej więcej podobnie
|
|||||
|
|
|
#1641 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
pogoda do dupy leje od samego rana i nici ze spaceru bo nie zapowiada się aby to przeszło. Oliath, Małaczarna, Cynamonki za tygodnie Rocky - już ząbki idą
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My mieliśmy w nocy tylko jedną pobudke, 20 minut i znowu spałam. Za dwie godziny idziemy na szczepienie. Cynamonku, dobrze, że będziecie mieć to skierowanie. Oby w szpitalu zrobili komplet badań i mały zaczął lepiej przybierać. Sama jestem ciekawa gdzie jest rozwiązanie w tej sytuacji. Trzymaj się dzielnie kochana. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski, u nas wczoraj laskawszy dzień trochę i pan skok jakby trochę odpuścił..coby sobie o nas dzisiaj nie przypomniał
![]() nadrobilam Was, ale pózniej dokładniej pocytuje, napisze tylko cynamonku mocne kciuki za Adaska o brawa za poważny wiek! neni macie pecha, moja waga musi drastycznie pójść w dół bo inaczej sie wkurze! Wczoraj wieczorem tez byłam na fitnessie i sie zmachalam jak dziki osiol ![]() dzoan za ładne uspokojenie Olusia! dla wszystkich nowych tygodni i dla potrzebujacychMy wczoraj skonczylismy dwa miesiące!!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))) ******* czyli moje cyce dają rade![]() Cytat:
super nockapowodzenia na szczepieniu |
||
|
|
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wyrobiłyśmy się w pół godz i mąż ją zawiózł. No nie mogłam patrzeć na tą podkówkę, że taka nieszczęśliwa. A do Wrocławia i do ciebie chętnie
|
|
#1648 |
|
Konto usunięte
|
Uff jedna pobudka w nocy, o 7.30 zjadł i usypia teraz. Ja muszę odciagac..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
En, brawa za wiek Tomasza. I oby jego rozwój przebiegał bardziej łagodnie dla Ciebie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, mam od wczoraj mini jazdy z Alkiem
![]() Zastanawiam się czy się najada moim mlekiem, bo tak wariuje na cycku, że szok
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

450 g w 2 tygodnie. Cały dzień śpi ladnie, tylko je mało. Pół godziny gadał do karuzelki, a ja zrobiłam schabowe, mniami. 
żal nie brać 

dla każdej potrzebującej

wykąpaliśmy go, dostał cyca, spać nie chciał nawet na naszym łóżku, wył, tarmosił się, wierzgał nóżkami, machał rączkami..na rękach też mu źle było.. nie miałam siły go nosić..położyłam do naszego łóżka i przytuliłam go do siebie uspokajając, szuszając cichutko, delikatnie go kołysałam za bioderko.. a on rozwył sie najmocniej jak może.. z przerwami na odpoczynek i tak kilka razy.. ten jego najmocniejszy płacz/wrzask/skrzek jest straszny 
pewnie zależy od kwasu i jego stężenia.