Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 20:18   #1591
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Dzoan, my mieliśmy folię i inne duperele razem z wózkiem. Ale sądzę że są też uniwersalne za grosze do kupienia.

Byłam w Tesco, kupiłam przecenione mm, dwie jakieś bluzki i nawet wylukalam jakieś fajne sukienki na chrzest. jeśli te co mam w domu sprzed ciąży będą słabo leżeć, to kupię w Tesco, a co

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Też tydzień temu sukienki w Tesco oglądałam..ładne tylko dla mnie ok 100zł to za dużo..zwłaszcza, że ja raczej w sukienkach nie chodzę i byłby to wydatek na raz

Ja wózek kupowałam od koleżanki, miała znaleźć folię, ale do tej pory jej nie mam, a nie chcę jej głowy już zawracać..

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
My byliśmy wczoraj u neurologa sprawdzić czy to prężenie Kuby to nie objaw jakiegoś napięcia. I skubany taki był grzeczny, nie zapłakał ani razu. A w aucie taki zadowolony - tylko oczy wielkie robił i ustka karpika w stylu - o co kaman u lekarza wszystko ok, ponoć ma bardzo fajny odruch trakcyjny i jest bardzo silny wszystko gra, tylko "mama ma się wyciszyć, bo skoro jest po cc i ciąża zagrożona na jakimś tam etapie to stres dziecko odczuwa i przejmuje" ha ha ha. No i zwróciła uwagę na to, że lubi głowę odwracać bardziej w prawą str, dlatego zabawy i zabiegi pielęgnacyjne z lewej, żeby to wyrównać. A to, że od urodzenia głowę trzyma sam prosto i bez problemu przekłada z lewej na prawą jest normalne, bo nie wiążę się u niego z jakimiś problemami neurologicznymi.

A dzisiaj byłam u naszej pediatry na konsultacji. Miałam wziąć Kubę m.in. na ważenie ale stwierdziłam, ze nie będę się z nim pchać do przychodni, gdzie łażą poprzeziębiani ludzie. I o zgrozo ilu było kaszlących
Co do szczepień - rozpisałam z lekarką wszystko co i jak, szczepić będziemy w odstępach, żeby nie np 2 rzeczy na raz (6w1 i pneumo). Jak te skończymy robimy meningo dopiero. I zastanawiamy się jeszcze nad rota ale raczej też weźmiemy.

No i dzisiaj byłam u dermatologa, dostałam jakąś papkę z siarką do nakładania punktowo na wypryski (mam kilka ale tak poza tym cera i włosy super i modlę się, żeby tak pozostało ) i na plamki na twarzy po ciąży zaleciła kurację Iwostin albo innej firmy (nie chce mi się kartki szukać) - cena +/- 140 zł stwierdziałam, że popróbuję z cytryną

I jeszcze o sobie - syn przestawił sobie godziny snu i teraz zamiast od 22.00 do 2.00 kimać, to te 4 h wyrabia od 14.00 do 18.00, a potem kwitnę w nocy przy nim
jak to jest..każda z nas powinna ze swoim maluszkiem do neurologa iść?
za wizytę i za podjętą decyzję odnośnie szczepień
dermatolodzy zazwyczaj polecają drogie specyfiki..coś z tego mają jak nic

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Mam pare pytań bo wy juz doświadczone mamusie a ja swiezynka
1. Kończą nam sie pampersy 1 i nie wiem co i ile kupic. Kiedy przeszlyscie na 2? U nas jedynki jeszcze luźne bo Maja ma chudziutka dupinke. Czy 2 sa dużo większe od 1? Chodzi mi o białe pampersy.
2. Kiedy zmieniacie smoczek w butelce na 1+? U nas chyba jeszcze daleka droga chociaż nie wiem...
my wczoraj dopiero na 2 przeszliśmy

Cytat:
Jedyne pocieszenie ze TZ jedzie z pracy i wiezie mi zestawik z Maca tak w ramach walki z boczkami
smacznego

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Hehe, u mnie w Biedronce jest promocja na pieluchy tylko pieluch nie dowiezli
pewnie poszły już wśród pracowników

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42772819]Malenstwo waży 4840 g 450 g w 2 tygodnie. Cały dzień śpi ladnie, tylko je mało. Pół godziny gadał do karuzelki, a ja zrobiłam schabowe, mniami.
[/QUOTE]

Cytat:
dziewczyny czy większość poleca karuzelke fisher Price las tropikalny czy jest tez jakaś fajna inna i tańsza?

Szukam czegoś dla Mai bo widze ze juz będzie z niej korzystać. Skupia wzrok na zabawkach, robi przy tym miny zdziwienia hehe uspokaja ja muzyka. Uwielbia takiego kwiatka z Lidla który gra jak sie go pociągnie ale gra krótko i musze zaraz lecieć go nakrecac. Także myśle ze karuzelka byłaby super na ten okres. Ale 120 zł za używke to drogo jak dla mnie
ja też się zastanawiam nad kupnem jakiejś karuzeli..mamy starą po siostrze..fajna, ale nakręcana.. Mały przysypia przy niej (jak ma dobry humor), ale gdy skończy grać, to samo nakręcanie wybudza go od nowa..

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Peter nie spał od 13 do 19
A od 13 do 18.30 nie kwękał ani razu O 18 wróciliśmy do domu ze spaceru i był już ewidentnie zmęczony więc siu do kąpieli, tam radość od ucha do ucha jak to zwykle we wiadrze bywa Zasnąć nie umiał i trochę go w krzyku poniosła ułańska fantazja Ale o 19 padł... I zobaczymy jak dalej się rozwinie sytuacja
Margoś pocieszycielka strapionych

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 20:20   #1592
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Margoś pocieszycielka strapionych
No przecież nie spał ha ha ha ha:P

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 20:24   #1593
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Surka Lila taka mała polarna niedźwiedzica
Ona to już straszny chomiś, aż dziwne bo tak mało je
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 20:25   #1594
dzoan
Zakorzenienie

Smutno mi trochę, bo w bezwzględny sposób usypiałam Małego.. aż później wyrzuty miałam.. wykąpaliśmy go, dostał cyca, spać nie chciał nawet na naszym łóżku, wył, tarmosił się, wierzgał nóżkami, machał rączkami..na rękach też mu źle było.. nie miałam siły go nosić..położyłam do naszego łóżka i przytuliłam go do siebie uspokajając, szuszając cichutko, delikatnie go kołysałam za bioderko.. a on rozwył sie najmocniej jak może.. z przerwami na odpoczynek i tak kilka razy.. ten jego najmocniejszy płacz/wrzask/skrzek jest straszny po tych kilku razach padł.. zasnął taki biedniutki i zapłakany z głupiej matki winy.. ale nie odstępywałam go na krok..nawet przez chwilę mąż się obok położył, żeby czuł naszą obecność.. a pod bródką miał tetrówkę do karmienia.. Śpi teraz mocno Maleństwo nasze..

Stary 2013-09-12, 20:30   #1595
idzia111
Zakorzenienie

dzoan a nie ma Twój mały kolek? Bo to co opisujesz u nas jest ba pozadku dziennym, znaczy sie te wierzganie nogami, krzyk, potem spokój i znowu krzyk i tak wlasnie koleczki sie objawiają.

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Biedny się męczy, żadne krople mu nie pomagają?

Swoją droga zastanawiam się skąd w polsce tak niskie ceny sabsimplex
, koło 25 zł, skoro w niemczech teściowa kupuje po około 9 euro
my mamy wlasnie sabsimplex, niby lepiej jak bylo, ale i tak nie jest dobrze, musimy to przetrwac

Cytat:
21.09, robimy w domu dla najbliższych (rodzice, rodzeństwo, babcie), razem 11 osób.

a Wy?
u nas proszonych jest 27 osob, ale pewnych jest 23, bo brat rodzony tz w angli, siostra pracuje i nie wiadomo czy sie zamieni

ale i tak prosimy najnlizszych ... tylko u nas sa nawet prababcie, wiec prosimy tez i najstarsze pokolenie, nazbieralo sie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej! Nie mam za bardzo co pisać. Ja chyba jednak nie dam rady karmić piersią. Wczoraj przystawiałam Fi dwa razy, spał po tym ładnie, ale ból taki, że nie mogłam się wyprostować, pod łopatka aż czułam. Niby bez krwi, no ale strasznie mocno chwyta jak chciałam wyjąć mu cycka z buzi, to wsadzilam palec między cycka a buzię, a i tak nie puscil
Poza tym jakiś nawal mi się zrobił,czy co, w nocy cycki jak kamienie, ręce aż bolały,a wcale dużo nie lecialo. W ogóle nie przecieklam przy przepelnieniu co dziwne. No i lecę laktatorem... Źle mi z tym, bo o ile byłoby prościej...

Perse, gdzie Ty miescisz pół litra mleka? ja ściągał 150 i dla mnie to dużo...

wspolczuje, nie lam sie, moze masz kryzys, jestesmy na podobnym etapie, wiec moze cos w tym jest bo u mnie jest kryzys

Mi sie sutki tak tym laktatorem zahartowały, ze nawet jak Michal zasysa samego sutka ja jestem nie wzruszona a tz ma az ciary na calym ciele

Wiadomo boli, ale da sie przezyc, przynajmniej w moim przypadku, ważne ze krwi juz nie ma

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-09-12 o 20:34
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 20:33   #1596
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
ja szukam czegoś dla siebie na przebarwienia na twarzy właśnie. nie mam ich wiele, ale te pojedyncze plamki mnie wkurzają. z tą cytryną to jak? nakłada sie plasterek na twarz ?
ja tez musze sie za czyms rozejrzec. W MACu proponowali.mi jakas nowosc za 190zl

Cytat:
serum Flavo z wit C jest ponoc dobre na plamki
a jak nie, jak przyjdzie jesień to pójdą w ruch kwasy i wypalę badziewia

a kwasy mozna przy kp?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42772819]Malenstwo waży 4840 g 450 g w 2 tygodnie. Cały dzień śpi ladnie, tylko je mało. Pół godziny gadał do karuzelki, a ja zrobiłam schabowe, mniami.

Sammi tak, mamy Debridat i jest spoczko, pomaga

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 20:37   #1597
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Smutno mi trochę, bo w bezwzględny sposób usypiałam Małego.. aż później wyrzuty miałam.. wykąpaliśmy go, dostał cyca, spać nie chciał nawet na naszym łóżku, wył, tarmosił się, wierzgał nóżkami, machał rączkami..na rękach też mu źle było.. nie miałam siły go nosić..położyłam do naszego łóżka i przytuliłam go do siebie uspokajając, szuszając cichutko, delikatnie go kołysałam za bioderko.. a on rozwył sie najmocniej jak może.. z przerwami na odpoczynek i tak kilka razy.. ten jego najmocniejszy płacz/wrzask/skrzek jest straszny po tych kilku razach padł.. zasnął taki biedniutki i zapłakany z głupiej matki winy.. ale nie odstępywałam go na krok..nawet przez chwilę mąż się obok położył, żeby czuł naszą obecność.. a pod bródką miał tetrówkę do karmienia.. Śpi teraz mocno Maleństwo nasze..
Wg mnie to nie jest bezwzględny sposób
Maleństwo jak jest zmęczone i ma dużo wrażeń nie umie odreagować i poradzić sobie z tym samo... Dzięki Twojej "bezwzględności" wie, ze mimo wszystko nie jest samo, co w końcu pomaga Mu się wyciszyć... Wtedy Twój spokój jest najważniejszy
Ja dziś tak samo usypiałam Petera bo był już naprawdę padnięty tym swoim niespaniem i ani przez chwilę nie pomyślałam, ze robię mu krzywdę Dziecko potrzebuje naszej stanowczości tak samo jak niedługo będzie potrzebowało reguł dzięki którym będzie czuło się bezpiecznie Amen

Mały
Stary 2013-09-12, 20:43   #1598
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
A bo Ty z krk jesteś... Pisałam, ze tu 3 nie sprzedają

Surka Lila taka mała polarna niedźwiedzica

Co do wychodzenia w deszczu to jest bez sensu, bo pod folią dziecko ma gorzej jak w domu Tylko duchota Więc w deszczową pogodę jak najbardziej spacery tak, ale pomiędzy deszczem- folia ewentualnie jak zacznie padać na powrót do domu... ale samo wyjście jak pada mija się z jakimkolwiek celem

Peter nie spał od 13 do 19
A od 13 do 18.30 nie kwękał ani razu O 18 wróciliśmy do domu ze spaceru i był już ewidentnie zmęczony więc siu do kąpieli, tam radość od ucha do ucha jak to zwykle we wiadrze bywa Zasnąć nie umiał i trochę go w krzyku poniosła ułańska fantazja Ale o 19 padł... I zobaczymy jak dalej się rozwinie sytuacja
Wogole nie dowiezli

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 20:47   #1599
Rockyyy
Zakorzenienie

Siemaa właśnie siedze na dworcu i czekam na gosci.Jestem wykonczona sprzataniem ale happy.A poza tym memu dziecku zaczelo sie zabkowanie
Stary 2013-09-12, 20:48   #1600
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
dzoan a nie ma Twój mały kolek? Bo to co opisujesz u nas jest ba pozadku dziennym, znaczy sie te wierzganie nogami, krzyk, potem spokój i znowu krzyk i tak wlasnie koleczki sie objawiają.
Jeszcze jakiś czas temu byłam bardziej przekonana, że Mały ma kolki..nawet kropelki mu dawaliśmy, a teraz jest jakby lepiej..ma jakieś tam ruchy jelit, puszcza bąki.. ale ogólnie w nocy mniej stęka niż wcześniej.. no chyba, że mu się na kupsko zbiera Pediatra kilka tyg temu stwierdziła, że ma lekko wzdęty brzuszek i mogą byc kolki..zobaczymy co powie na wizycie przed szczepieniem.

Stary 2013-09-12, 20:51   #1601
Agrafka86
Wtajemniczenie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Arabiata :brawo: za piękną wagę!

Fiazo oby szybko przeszło

Ja tylko na chwilę. Włosy zrobione, ale na razie Mały ma gorączkę po szczepieniu i muszę Go nosić. Jutro postaram się pochwalić

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 21:01   #1602
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie to nie jest bezwzględny sposób
Maleństwo jak jest zmęczone i ma dużo wrażeń nie umie odreagować i poradzić sobie z tym samo... Dzięki Twojej "bezwzględności" wie, ze mimo wszystko nie jest samo, co w końcu pomaga Mu się wyciszyć... Wtedy Twój spokój jest najważniejszy
Ja dziś tak samo usypiałam Petera bo był już naprawdę padnięty tym swoim niespaniem i ani przez chwilę nie pomyślałam, ze robię mu krzywdę Dziecko potrzebuje naszej stanowczości tak samo jak niedługo będzie potrzebowało reguł dzięki którym będzie czuło się bezpiecznie Amen
dziękuję
Swoją drogą, to nie sądziłam, że mimo własnego zmęczenia, wiecznego niedospania, wysłuchiwania marudzenia i płaczu dziecka potrafię podejść do malca tak spokojnie, bez nerwów.. W pierwszych dniach i tygodniach często się denerwowałam, unosiłam, gdy Malec nie dawał spokoju swoim zachowaniem.. a teraz nie potrafię się tak denerwować..im bardziej jemu jest źle, tym więcej serca i spokoju wkładam by pomóc Olkowi się wyciszyć..

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Siemaa właśnie siedze na dworcu i czekam na gosci.Jestem wykonczona sprzataniem ale happy.A poza tym memu dziecku zaczelo sie zabkowanie
o i następny maluszek ząbkuje..

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę. Włosy zrobione, ale na razie Mały ma gorączkę po szczepieniu i muszę Go nosić. Jutro postaram się pochwalić
żeby Małemu gorączka szybko minęła

Stary 2013-09-12, 21:08   #1603
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję
Swoją drogą, to nie sądziłam, że mimo własnego zmęczenia, wiecznego niedospania, wysłuchiwania marudzenia i płaczu dziecka potrafię podejść do malca tak spokojnie, bez nerwów.. W pierwszych dniach i tygodniach często się denerwowałam, unosiłam, gdy Malec nie dawał spokoju swoim zachowaniem.. a teraz nie potrafię się tak denerwować..im bardziej jemu jest źle, tym więcej serca i spokoju wkładam by pomóc Olkowi się wyciszyć..
Bo jesteś najwspanialszą, najcudowniejszą i świadomą potrzeb swojego Dziecka Mamą

Mały
Stary 2013-09-12, 21:18   #1604
Neni1984
Zakorzenienie

Rocky ząbki? Nieźle

Agrafka to trzymam kciuki za maluszka i czekam na nową fryzurkę

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

A ja zamawiam teściowi akumulator
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 21:27   #1605
lachryma
Zakorzenienie

Skylie- nie wiem czy można kwasy przy kp pewnie zależy od kwasu i jego stężenia.

Stary 2013-09-12, 21:30   #1606
taribari
Zadomowienie

Jęczybuła zasnął SAM Czas na relaks

za ząbki. Ptyś od 2. tyg. strasznie się ślini, może też coś zaczyna kiełkować

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 21:35   #1607
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze wy też już ząbkujecie
Stary 2013-09-12, 21:50   #1608
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
witaj w klubie nie jestem sama, ufff

Więcej nie nadrabiam, jestem padnięta.
Dla relaksu wybrałam sie dziś do kosmetyczki na usuwanie tych plam/przebarwień, jest ich sporo i są duże, wiec czeka mnie kilka wizyt
Do tego od dłuższego czasu mam stan podgorączkowy, o co chodzi nie wiem, czy to może z niewyspania
Coś jeszcze chciałam napisać, ale nie pamiętam

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Jeśli już mówimy o folii, jak będą deszczowe dni będziecie wychodziły na spacery? Z jednej strony jakoś jesień trzeba przeżyć i z dzieckiem wychodzić, ale nie wyobrażam sobie pchać wózek jedną ręką,a druga trzymać parasolke

A ja właśnie dzisiaj tak spacerowałam

Cytat:

Mam pare pytań bo wy juz doświadczone mamusie a ja swiezynka
1. Kończą nam sie pampersy 1 i nie wiem co i ile kupic. Kiedy przeszlyscie na 2? U nas jedynki jeszcze luźne bo Maja ma chudziutka dupinke. Czy 2 sa dużo większe od 1? Chodzi mi o białe pampersy.
2. Kiedy zmieniacie smoczek w butelce na 1+? U nas chyba jeszcze daleka droga chociaż nie wiem...
1. nie pamiętam kiedy zmieniliśmy
2. My już 3 miesiąc a nadal smoczek ten na pierwszy miesiąc

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-09-12 o 21:51
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 21:52   #1609
lachryma
Zakorzenienie

Z racji, że jutro piątek 13ty idziemy na szczepienie

Stary 2013-09-12, 21:54   #1610
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Sammi tak, mamy Debridat i jest spoczko, pomaga

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

A jednak trochę przeleciałam i jestem na Was zła bo ja kiedyś pytałam o przebarwienia i tylko jedna osoba mi odpowiedziała chyba mnie nie lubicie W każdym razie wykorzystam swój już sprawdzony sposób

Franuś
Stary 2013-09-12, 21:55   #1611
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Jutro piątek 13tego? Ale fajnie

Trzymam kciuki A jakie szczepienia jutro macie?
Stary 2013-09-12, 22:00   #1612
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Uwielbiam 13

Ateraz uciekam spać , dobrej nocki
Stary 2013-09-12, 22:03   #1613
karolajn1987
Wtajemniczenie

A ja sie klade juz. Nie chce mi sie was nadrabiac :p tyle co zajrzalam:

Rocky- juz zabki?? A czym sie to objawia?

Neni- ale zaszalejesz z fryzura!

Dzoan-ja tez dzis tak musialam zrobic..z tym ze wcześniej niestety sie wkurzylam..ale sie opamietalam

Stary 2013-09-12, 22:03   #1614
ona8686
Zakorzenienie

Też zmykam

dla każdej potrzebującej

Franuś
Stary 2013-09-12, 22:03   #1615
madi82
Zakorzenienie

Hey, przepraszam, ze nie nadrabiam,ale nie ogarniam...

Mały strasznie teraz mało śpi i cągle siedzę i go zabawiam. Poza tym ok rośnie moje malenstwo, lekki ma katarek, ale zakrapiamy Nasivnem i Cebion wit. mu podajemy tak położna poradziła, poza tym kazała wietrzyc czesto mieszkanie.

Jutro zmykam do rodziców na tydzien więc mnie bedzie troszke mniej.

Ciekawe jak tam Cynamonki ???

Rocky...ząbkowanie....tak szybko jeju a jak to poznałaś?
Witto tez sie slini ebardzo...moze mu tez pogmeram w paszczy lwa

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-09-12 o 22:05
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 22:05   #1616
Neni1984
Zakorzenienie

Ja też zmykam, bo mężu wrócił
Stary 2013-09-12, 22:06   #1617
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
A ja sie klade juz. Nie chce mi sie was nadrabiac :p tyle co zajrzalam:

Rocky- juz zabki?? A czym sie to objawia?

Neni- ale zaszalejesz z fryzura!

Dzoan-ja tez dzis tak musialam zrobic..z tym ze wcześniej niestety sie wkurzylam..ale sie opamietalam

Ja nie Rocki ale nam sie ząbkowanie objawiło niechęcią do jedzenia, a bardziej ssania smoczka przy butelce, wiec wizyta u lekarza i stwierdzenie ząbkowania - pokazaniem dziąsełek przez które widać już ząbki, a teraz widzę jak go swędzą i namiętnie ssie smoka i wkłada łapki do buzi i się ślini

Franuś
Stary 2013-09-12, 22:12   #1618
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Ja nie Rocki ale nam sie ząbkowanie objawiło niechęcią do jedzenia, a bardziej ssania smoczka przy butelce, wiec wizyta u lekarza i stwierdzenie ząbkowania - pokazaniem dziąsełek przez które widać już ząbki, a teraz widzę jak go swędzą i namiętnie ssie smoka i wkłada łapki do buzi i się ślini
Aha
Bo u nas tez widac zabki ale one raczej nie wychodzą, bo objawow nie widze. Podobno najlepiej jest postukac lyzeczka po dziaslach. Jak stuka to znaczy ze wychodzą u nas miekko wiec pakowanie raczek, ssanie i slinotok to nie objaw
Dobra spadam, bo ten gnom sie obudzi niedługo

Stary 2013-09-12, 22:28   #1619
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki A jakie szczepienia jutro macie?
5w1+ wzw+ pneumo. Chyba, że lekarz stwierdzi, że pneumo później, żeby nie tyle naraz.

Stary 2013-09-12, 22:35   #1620
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Bo jesteś najwspanialszą, najcudowniejszą i świadomą potrzeb swojego Dziecka Mamą

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

A ja zamawiam teściowi akumulator
poważna sprawa

Cytat:
i omijajcie czarne kociska

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
1) A ja sie klade juz. Nie chce mi sie was nadrabiac :p tyle co zajrzalam:

2) Dzoan-ja tez dzis tak musialam zrobic..z tym ze wcześniej niestety sie wkurzylam..ale sie opamietalam
1. dzięki wiesz..
2. mnie też się zdarza, ale już znacznie mniej i na dosłownie chwilę.. za moment i tak tuli się maleństwo i obcałowuje i cała złośc gdzieś się ulatnia

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Hey, przepraszam, ze nie nadrabiam,ale nie ogarniam...

Mały strasznie teraz mało śpi i cągle siedzę i go zabawiam. Poza tym ok rośnie moje malenstwo, lekki ma katarek, ale zakrapiamy Nasivnem i Cebion wit. mu podajemy tak położna poradziła, poza tym kazała wietrzyc czesto mieszkanie.

Jutro zmykam do rodziców na tydzien więc mnie bedzie troszke mniej.

Ciekawe jak tam Cynamonki ???

Rocky...ząbkowanie....tak szybko jeju a jak to poznałaś?
Witto tez sie slini ebardzo...moze mu tez pogmeram w paszczy lwa
jeszcze troszkę mniej? udanego wyjazdu

no własnie..co u Cynamonków?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości